PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KANGAL KÖPEĞİ RESİMLERİ

Sivaslilar.Net
25.04.2007, 04:04
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

BekirBayrak
26.04.2007, 18:47
heyt be gercekten asaletli hayvanlar

mesut_koçak_58
27.04.2007, 08:09
çok ıyı olmus emeğine sağlık...

AyhanBayrak
27.04.2007, 19:28

Bunlarda benim kendi Kangallarim

kale058
27.04.2007, 19:32
cok guzel resimler biz gurbettekilere eski gunleri hatirlatiyor tesekkurler

Deliilyasliyiz
27.04.2007, 21:47
şu harika hayvanları sivas tanıtımı için daha iyi kullanabiliriz aslında.
<marquee>ZeYNeL</marquee>

rotasiz_fr
27.04.2007, 23:16
kangal coban kopekleri[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

rotasiz_fr
27.04.2007, 23:23
kangal coban kopekleri[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

sivasli_kocak
28.04.2007, 09:55
emege saglık kangallarda tam kangal haaa:!!!

Bilmiyorum5
28.04.2007, 15:25
KÖPEGİMİZDE BİZİM GİBİ YİGİT BİR O KADAR MAHSUN

€LBeyli58
28.04.2007, 18:44
€yvallah arkadaşlar €linize sağlık
............

_DuMaN_58
29.04.2007, 09:45
Hety be Asalete Bak Aslan Gibi Masallah Koçum Benim.

mehmetsahin
16.05.2007, 15:46

Ayhan abi köpeklerinin macerasını duymustum bekir abinin anlattıgı kadar güzeller ellerine saglık.

XXCakir58
24.05.2007, 16:31
aslan köpeklerimiz. Böylesi var mi
paylasim icin tskler

58_BERKAY_58
20.06.2007, 20:07
kangallar her zaman için güsell köpekler aslan parcası her biri

ST_GoGo
20.06.2007, 20:32
Hepside birbirinden güzel resimler

Ellerinize Saglık

mustafa yiğit
06.07.2007, 14:44
süper bunlar abi hepsi aslşan parçası valla

mustafa yiğit
06.07.2007, 14:46
süper abi bu kangallar aslan gibiler vallakangal coban kopekleri[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

alengirliler
18.07.2007, 00:50
KANGAL KÖPEĞİ OLAN HEMŞERİLERİME SESLENİYORUM EVET FORM DAKİ BÜTÜN RESİMLERİ TEK TEK SEYRETTİM HEPSİDE ÇOK GÜZELLER AMAN KİMSENİN KÖPEĞİNE NAZAR DEYMESİN. ARKADAŞLAR BENDE BİR KANGAL KÖPEĞİ SAHİBİ OLMAK İSTİYORUM SİVAS GEMEREKLİYİM YANLIZ İŞ İCABI KASTAMONUDA OTURUYORUM DAGBAŞI GİBİ BİR YERDEYİM BURDA GÜVENLİK AMAÇLI BİZİM ORALARIN KANGAL KÖPEGİNDEN BİR ERKEK KÖPEK BESLEMEK İSTİYORUM FAKAT BİZİM KÖYE HABER SALDIM KİMSEDE BİR KANGAL YAVRUSU YOK DİYORLAR EGER ARANIZDA KANGAL YAVRUSU OLUP BELEŞTEN VERMEK İSTEYEN OLURSA ALMAK İSTİYORUM YADA BANA BELEŞ PARA İSTEMEDEN BİR ERKEK KANGAL YAVRUSU AYARLAYIN ARKADAŞLAR HEM BENİ KORUSUN HEM MEMLEKETİMİZİ TANITMIŞTA OLALIM BU KONUYLA İLGİLENİRSENİZ MEMNUN OLURUM ÇEŞİTLİ HAYVAN PETLERİNDE VE ÇİFTLİKLERDE SATILDIĞINI BİLİYORUM FAKAT İNANIN PARAM YOQ ONUN İÇİNDE BU FORMDA YAZMAK İSTEDİM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM HİÇMİ BİRİNİZİN KÖPEĞİ YAVRULAMADI HER ŞEY PARAMI ARKADAŞLAR YARDIMCI OLUNUZ LÜTFEN YAVRUYU VERECEK OLURSANIZ BEN SİVAS TAN ALDIRABİLİRİM. BÜTÜN HEMŞERİLERİME SLM LAR İLGİLENENDEN DE İLGİLENMEYENDEN DE ALLAH RAZI OLSUN KALIN SAĞLICAKLA
SAYGILAR
BY
Engin
İRTİBAT : alengirliler@hotmail.com tel : 05439239841

oy_madımak
19.08.2007, 13:54
Hety be Asalete Bak Aslan Gibi Masallah Koçum Benim.

şaşırdın heralde koç mu :confused: :)

sulerol
27.08.2007, 14:16
var mı kangal gibisi.şu duruşa endama asalete bak.

since610
04.09.2007, 15:53

altuntas58
05.09.2007, 20:47
Kangal köpekleri çok güzel vede çok sevimli işte buda Anadolu aslanı

RaZZcE
05.09.2007, 21:03

Ayhan amca senin bu yaman cok güzel :)
Boncuktan daha güzel yüz sekli var
senin kangallar daha güzel :p

izmirliyiğido
10.09.2007, 17:11
işte harbi türk aslanı bu yiğit kangal köpekleri
süperrrrrrrrrrrrrrrrrrr....... .........
izmirli yiğido herkese selam
mekan 35 vatan 58

halilalptek
13.09.2007, 19:15
bu asil hayvanların resmini paylaşan arkadaslar emeğinize sağlık çok gusel bi çalısma olmus

amd58
14.09.2007, 02:26
insan yigid hayvan güzel takım süper varmı bizden daha pusat a.e.o. dostlar

ecem618
14.09.2007, 09:20
kangallar süper hakkaten, ne kadar iriler ... hep duyardım ama bu kadar iri olcaklarını düşünmezdim, sivasa gelince gördüm, birde kampüste çok var her yerdeler :) asil hayvanlar ama, hikayelerini dinledim ...

şuda hoşuma gidiyo : mekan 58 vatan 01 :))

ecem618
14.09.2007, 09:21
vatanım 01 olabilir ama 58 de ikinci vatanım :)

muratsivasli
16.09.2007, 00:58
super kahramanlar kangallar.iste sivasin gozdeleri masallah hepsine.

melikhanoz
16.09.2007, 13:10
harika tşk. .

abuç
18.09.2007, 10:52
resimlerine bakmak bile zevk veriyor.
çok muhteşem hayvan.

58
20.09.2007, 20:24
By Senbaglar ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

58
20.09.2007, 20:46

58
20.09.2007, 20:49

Yalan Dünya 96
21.09.2007, 13:55
çok güzel olmuş ellerinize sağlık teşekkürler...

sivas_kangallı
21.09.2007, 23:43
süper walla kangallar resimler için saol.

altuntas58
25.11.2007, 18:55
KANGAL KÖPEKLERİNİ DİĞERLERİNDEN AYIRALIM ÇOK ÖZEL BİR CİNS OLAN BU KÖPEKLERİN IRKINI İNŞALLAH KORUMASINI BİLİRİZ

izmirliyiğido
25.11.2007, 19:05
çok süper ya
harbi Türk ASLANI İŞTE

hithit
04.12.2007, 02:19
gerçek bir öğünç kaynağımız kangallar

hithit
04.12.2007, 02:44
vay be memleketteki benim yavru kangalı özledim

umitbsr58
15.12.2007, 14:04
işte asaletin ornegi....
Emeginize saglık

sivaslıgenç
15.12.2007, 14:37
ya şu kanğallardaki asalete bakın ya dünyada böyle hayvan varmı acaba...i

58memo
15.12.2007, 14:42
Sïper olmus hem kangalimizin dunya capinda tanimasi ve guclugu her yerde biliniyor. :D

altuntas58
15.12.2007, 17:47
Kangal ilçemizle özdeşleşmiş dünyanın en akllı kangal köpeğini çok seviyorum

CrSivaslim58
12.01.2008, 18:45

ayhan amca nezaman bebek dogcaklar?

CrSivaslim58
12.01.2008, 18:48
arkadaslar ayhan amcamin bitane köpegin adi yaman öbürünü adi boncuk. biz ayhan amcam gile gidersek hep bu kangal köpekleri seviyoruz ama ben bebeklerini seviyorum cok tatlilar bitane bebek kangali tobic ve cok tatli.

CrSivaslim58
12.01.2008, 18:54
Ayhan amca senin bu yaman cok güzel :)
Boncuktan daha güzel yüz sekli var
senin kangallar daha güzel :p

tabiki razzce ayhan amcamin kangalarin en tatlisi;);););););)

CrSivaslim58
03.02.2008, 15:37

58 memo
03.02.2008, 15:59
Kangal köpeğindeki asalet mükemmel
Çıtaların korkulu rüyası Kangal köpeği..
resimler çok güzel sağolun..

EyüphanAydın
04.02.2008, 01:40
Kurban Olurum,Senin O Adına Adı Başka Herşeyi Başka:D

By_CharisMa_15
10.02.2008, 12:16
böyle kopekler zor bulunur sahıp çıkmamız lasım
,paylaşım için saol emgıne saglık.. tsk..

son.sivasli
12.02.2008, 20:17
çok asil bir hayvan bu kangallar duruşu insanı korkutuyo asaleti sivaslı olana gurur veriyo

arikarinkuchi
17.02.2008, 10:15
mübarekler
aslan gibiler :D

_DuMaN_58
14.03.2008, 17:05

_DuMaN_58
14.03.2008, 17:05

arikarinkuchi
14.03.2008, 17:10
maşallah
aslan gibi hepsi
ellerine düşmeyi istemem
yani patilerine :D

yaresu
14.03.2008, 18:30
)))) masallah köpek deyıl aslan mübarakler ))

umitbsr58
14.03.2008, 19:15
Asalete bak be
Paylasım ıcın saol

yıldzeliselamet
15.03.2008, 19:07
dünyanın en sadık hayvanları köpekler köpeklerin en sadığıda kangallardır

erdemakgül
15.03.2008, 20:36
Sürü Koruma Davranışı

Ortalama 300 başlık bir koyun sürüsünü korumak için ikisi erkek biri dişi olmak üzere en az üç yetişkin Kangal köpeğine gereksinim vardır.Kangallar görevlerini genellikle çobandan bağımsız olarak yaparlar.Sürüde en az bir dişi Kangalın bulunması gereklidir.Çünkü dişi köpekler dişi kurtlara karşı daha duyarlıdır.Analık içgüdüleri nedeniyle koruma duyguları daha da gelişmiştir.

Asılardan beri sürü koruma görevi yapan Kangal köpeğinde bu davranış içgüdüseldir.Sürü koruma görevini yaparken farklı zamanlarda farklı davranış şekilleri gösterirler.Sürü meraya ilk çıktığı zaman köpekler sürüden biraz uzaklaşıp etrafı kolaçan ederler.Yaşlı ve deneyimli olanlar arada bir sürüyü kontrol ederler.Genç ve deneyimsiz olanlar sürüden bira daha fazla uzaklaşabilirler.Herhangi bir tehlike yoksa,sürü belirli bir yerde otlamaya başladığında genellikle sürüyü gözlemleyebilecekleri yüksekçe bir yerde yatarlar.(Rüzgarın estiği yöne doğru sürünün farklı yerlerinde yatarlar.)Sürü herhangi nedenle ürkerse,yerlerinden ok gibi fırlarlar,sürüyü tehdit eden kurt gibi herhangi bir yırtıcı hayvan varsa aynı hızla onun peşinden koşarlar.Kısa mesafede kurda kim yetişirse kurdun üstüne atlar (Kurda Çöker) ; Diğerleri de ona yardıma gelir.Kurda yetişme olayı sık görülen bir durum değildir.Genellikle kurt kaçar ve köpeklerde bir süre kovaladıktan sonra sürüye geri dönerler.Bazı köpekler ise inatla kurdun izini takip edip onu yakalamaya çalışır.Kurt kovalayan bazı kangalların birkaç gün sonra sürülerine döndükleri görülmüştür.

Kurtlar genellikle koloni halinde yaşarlar.Dolayısıyla sürüye grup halinde saldırırlar.Kurdu uzun süre kovalayan Kangallar,sürüyü savunmasız olarak bırakırlar.Bazı kurtlar koloniden birini köpekleri peşine takması için görevlendirir,sonra farklı yönlerden sürüye saldırırlar.Çobanların bu durumlar için önlem almaları gerekebilir.Bunlardan biri,köpeklerden bir veya ikisini yanında bağlı olarak yedekte tutmaktır.Diğer köpekler kurdun peşine takılıp sürüden uzaklaşınca yedek köpekler devreye girer.Bu gibi Saldırıları önlemek,çobanın ve köpeklerin deneyimlerine bağlıdır.Daha önce bütün saldırılara mağruz kalmış köpekler kurdu bir süre kovaladıktan sonra geri dönüp sürüsünün çevresinde çark gibi döner ve etrafı araştırırlar.Köpekler geri dönerken bazen bir veya ikisi takibe devam eder.Sürünün yanına dönen köpekler,sürüyü tehdit eden herhangi bir tehlike olmadığını görürse ve hala kurdun peşinde köpek varsa tekrar kurdun peşine düşerler.Köpeklerin bu davranışı,günün değişik zamanlarına göre farklılık gösterir.Gündüz ısrarla kovalarken gece vakti kovalamada fazla ısrarcı olmaz ve sürülerinin başına çabuk dönerler.

Kurdu ısrarla takip eden Kangallar,saldırıyı püskürtüp kısa süre sonra sürünün yanına dönen kangallar kadar uzun ömürlü olmazlar.Bunun iki nedeni vardır:Birincisi,kurt kapanı denilen tuzağa düşerek kurtlar ; ikincisi,diğer sürülerin köpekleri tarafından öldürülme olasılıklarının yüksek olmasıdır.Israrcı kangallar günün birinde kurtların bir davranış şekli olan ve kurt kapanı adı verilen tuzağa düşüp onlara yem olurlar.Kurt kapanı;kurtlardan birinin sürüye yanaşıp köpeklerin dikkatini çekerek kaçması ve peşinden gelen köpeği sürüden uzak bir yerde,aile fertleri ile pusuya düşürüp öldürmesine denir.

Kangalların diğer sürülerin köpekleri öldürülmesi olayında ise çobanların rolü büyüktür.Bu çobanlar;kurt kovalarken sürüden uzaklaşan cesur bir Kangal köpeğine,dönüşte –koruyup kollamaları gerekirken–kendi köpeklerini saldırttırırlar. Bu ve benzeri olaylardaki çobanın davranışı,eğitimi ve bilinçli olması ile ilgilidir.

Kurdu çok uzun süre kovaladıktan sonra öldüren Kangallar da vardır.Bu uzun takipten sonra kurtlar kurtulsalar da takipte ısrarlı olan Kangalların koruduğu sürülere ikinci kez yanaşmazlar.Sürü emniyetini elden bırakmayan ve kurdu kısa bir süre kovalayıp geri dönen Kangalların sürüleri ise kurt saldırılarına daha fazla maruz kalırlar.

Kurtlar yavrularını büyütünceye kadar,yerlerini belli etmemek için,yuvalarının etrafındaki sürülere zarar vermekten kaçınırlar.Saldırılarını en çok gece ve sabahın erken saatlerinde yaparlar.Kurt saldırılarının ender görüldüğü gündüz vakitlerinde Kangallar,yarı uyku halinde dinlenmesi ile harekete geçerler.Kangallar geceleri daha aktiftir ve sürü yatana kadar sürekli etrafında dolaşırlar;sürü yattıktan sonrada etrafında belirli bir konumda yatarlar.

Çoban,gece uyurken sürünün hareketlenmesi halinde uyanık için,sürü içinden kendine alıştırdığı bir koyunu eline bağlar. Bu koyuna halk arasında''bağcak koyunu'' denir.Dinlenmekte olan sürü herhangi bir nedenle hareketlendiğinde bağcak koyunu da harekete geçerek çobanı uyandırır.Çobanın herhangi bir sebeple sürüsünün yanında bulunmaması halinde bile,sürü hareket ettiği zaman,deneyimli ve iyi yetiştirilmiş Kangallar –çoban aramadan– sürüyle birlikte gider ve sürünün korunmasını sağlamaya çalışırlar.İyi bir Kangal köpeği şartlar ne olursa olsun sürüyü asla yalnız bırakmazlar.

Kangallar sürüye yaklaşan yabancı insanlara karşı da sürüyü korurlar.Yaklaşan bir yabancı gördüklerinde bir araya gelip havlayarak ona doğru koşarlar ve onu uyararak onu sürüden uzak tutmaya çalışılar. Çoban müdahale etmez ve yabancı koşarak kaçarsa köpekler onu kovalar ve yaralanmasına neden olabilir.Kangallarda bölge koruması ön plandadır.Sürüden uzak bir mesafeden geçen yabancılara sadece havlayarak varlıklarını bildirirler.

Sürüde kullanılacak Kangalların kardeş olmalarına özen gösterilmelidir.Çünkü kardeş birbirlerini daima kollar ve hiç bir durumda terk etmeler.

Sürüde bulunan Kangallar arasında daima hiyerarşik bir düzen vardır.En güçlü köpek sürünün lideridir.Doğal şartlarda dişi ile o çiftleşir.Aralarında kavga çıkan gençlere o müdahale edip ayırır.Yemek aynı kaptan yenecekse önce o karnını doyurur.

İnsanlara Karşı Davranış

Kangal köpeği sahibine bağlı,yabancı kişilere tepkilidir.Sorumlu olduğu bölgeye –insan dahil– hiçbir canlıyı sokmamaya çalışır.Sahibi yanındayken yabancı kişilere karşı fazla tepki göstermez.Davranış bozuklukları ve istisnalar hariç hemen saldırıya geçmez.Yabancı şahsı birkaç kez havlayarak bekler ve sahibinin komutunu bekler.

Kangal köpeğinin merhamet duygusu gelişmiştir.Normal şartlarda sahibi ve bakıcısına karşı saldırgan değildir.Savunmasız kişilere –özellikle kadın ve çocuklara karşı– uysal ve yumuşak davranır.kangalın iyi huylu olması büyük ölçüde büyüme dönemindeki yetiştirme şekliyle ilgilidir.İnsanlara ve çevreye alışması çok küçük yaşlarda başlar.Henüz gözü açılmamış eniklerin her gün itina ile sevilip okşanması,ileriki yaşlarda insanlarla daha iyi ilişki kurmalarına yardımcı olur.Yavru büyürken her aşamada ona sevgi ve şefkat ile yaklaşılmalı,nelerden hoşlanıp hoşlanılmadığı belirlenmelidir.Hatta ev ve bahçe ortamlarında yaşayan Kangal yavrularına belirli zamanlarda radyo ve televizyon dinletilmesi,onların sosyalleşmelerine yardımcı olur.Ancak tüm bu sosyalleştirme çalışmalarının bir disiplin içerisinde yapılmasına dikkat edilmelidir.

Bazı kimseler,bekçilik etmesi için yetiştirilen köpeklerin ıssız ve karanlık bir yerde dış ortamdan izole edilmiş şekilde yetiştirilmelerini tavsiye ederler.Bu tavsiyeye göre yetiştirilen köpeğin daha saldırgan olup daha iyi koruma yapacağını savunurlar.Halbuki bu şartlarda yetişen bir köpek yeterince güneş ışığı almadığı için sağlıksız olur.Ayrıca insanlarla sağlıklı iletişim kurmadığı için korkak ve ürkek tavırlar sergileyebilir yada aşırı ve hedefsiz saldırganlık gösterebilir.

Bekçilik için yetiştirilen Kangalın görevi,bulunduğu bölgeye yabancı kişilerin yaklaşması durumunda,onları havlayarak uyarmak ve yaklaşmamalarını sağlamaktır.Bekçilik görevi yapan köpekler için saldırma ve yaralama başvuracakları en son davranış şekli olmalıdır.İri ve güçlü bir köpek olan Kangalların yanlış yetiştirilme sonucu saldırganlaşması ve kontrolden çıkarak amaçsızca etrafa zarar vermesi,hem köpek hem de sahibi için tehlikeli sonuçlar doğurur.

Kangal,öldürmek için tasarlanmış bir hayvan değildir.Örneğin pitbull ırkı köpekler gibi öldürmek amacıyla saldırmaz.Bölgesine giden yabancı bir insana saldırmaya kalktığında bu kişi hareketsiz durur veya bulunduğu yere oturursa,Kangal bu davranışı teslimiyet olarak algılar ve sahibi gelene kadar yabancıyı hareketsiz tutmak için etrafında dolaşır.Bu davranış biçimi Kangalların insanlara öldürmek amacıyla saldırmadığına örnektir.Kangal,sahibini ve ailesini koruma görevini yerine getirirken iyi ve kötü niyetli insanları ayırt etme yeteneğine sahiptir.Eğer gelen kişinin kötü niyetli olduğuna inanırsa harekete geçer.Amacı öncellikle düşmanı eyleminden caydırmak ve uzaklaştırmak aksi takdirde teslim almaktır.Mecbur aldığında düşmana ciddi zararlar vermekten çekinmez ve bunu yapacak güce sahiptir.

Çiftleşme Döneminde Davranış

Dişiler genellikle yılda iki kez kızgınlık gösterirler.Erkekler ise her zaman çiftleşmeye hazırdır.Aynı yerde büyütülen kardeşler genellikle çiftleşmezler.Dişiler sadece proöstrüs kanamaları bittiğinde erkekle çiftleşmeyi kabul ederler.

Çiftleşme döneminde Kangallar huzursuz ve saldırgan olurlar.Çiftleşme dönemi doğal şartlarda,koyun sürüsü yanına gerçekleşirse,dişinin bulunduğu sürüdeki erkekler ile –kızgın dişinin kokusunu alan– diğer sürüdeki erkekler arasında kıyasıya bir mücadele başlar.Kavga eden erkekler arasında ciddi yaralanmalar meydana geçebilir.Kavgalar sonucu bu tip yaralanmalara müdahale edilmez ise köpekler ölebilir.Bazen kızgın dişiler erkekleri peşine takıp sürüden uzaklaştırarak sürüyü korumasız bırakabilirler.Ayrıca sürüdeki diğer dişilere karşı sert davranışlarda bulunabilirler.

Kayıtlı bir yetiştirme için kızgınlık gösteren dişinin daha önceden belirlenen erkek ile kapalı bir yere konması gerekir.(Yavruların soy kütüğünün oluşturulması ve olumsuzlukların engellenmesi için) dişi ile aynı yerde bulunan erkekler aşırı sahiplenme davranışı gösterirler.Bazı erkekler sahiplerini bile kıskanarak dişiye yaklaştırmazlar.Bazı dişiler kızgınlık gösterdikleri halde kapatıldıkları erkekle seçici davranarak çiftleşmeyebilir.

Çiftleşme tamamlandıktan sonra hayvanları birbirlerine kenetlenerek yaklaşık 15 (on beş) dakika kalırlar ve daha sonra ayrılırlar.

Analık Davranışı

Kangal köpeklerinde –birçok canlıda olduğu gibi– gelişmiş bir analık yeteneği vardır.Bu yetenek kalıtsal olarak yavrulara geçer.Dişi damızlık seçimi yapılarak bu özelliği de dikkate almak gerekir.Analık yeteneği doğum sayısı ile birlikte artar.Aynı ırk içerisindeki köpeklerde bile analık özelliği farklıdır.İlk doğumda hiçbir sorun yaşanmasa da bazen tecrübesiz genç dişiler yavrularının üzerlerine yatarak ezilmelerine neden olabilirler.Yavruların ezilmesi köpeğin fazla iri olması ile de ilgilidir.Bazı dişilerde ise analık özelliği çok yetersizdir.Doğumdan sonra yavrularını kurutmaz ve emzirmekten çekinir.Böyle durumlarda yavruların kurulanması ve emzirilmesi için müdahale edilmesi gerekir.Ayrıca ilk doğumlarda yavrularının ölümüne neden olmaları,bu dişilerin sonraki doğumlarında da benzer davranışları sürdürecekleri anlamına gelmez.

Kangallar genellikle yavrularına karşı şevkatli ve koruyucu olmalarına rağmen kendilerine verilen –özellikle et ve kemik türü– yiyecekleri yavrularından bile kıskanabilirler.Ayrıca emzirme döneminin sonlarına doğru yavruların büyüyen diş ve tırnaklarından rahatsız olan analar,yavrulara hırlayıp bazen de uyarı anlamında ısırabilirler.Bu tip olayları engellemek için anaya,istediği zaman yavrulardan uzaklaşabileceği bir alan sağlanması; yiyeceğinin yavrularının erişemeyeceği bir yerde verilmesi ve doğum bölmelerine,yavruların belli bir yaşa gelene kadar içinden çıkamayacakları engeller yapılmasında yarar vardır.

Dişi Kangallar yaban hayatta yaşayan bir çok hayvanda da görüldüğü gibi mide içeriklerinin yavrularının önüne kusup onları beslemeye çalışırlar.Bu davranış genellikle yavruların büyüdüğü ve ana sütünün yetmediği zamanlarda görülür.

Doğum yapmış dişi,diğer köpeklere ve yabancı insanlara karşı serttir.Özellikle doğumu takip eden ilk günler,sahibine ve birlikte yaşadığı köpeklere bile sert davranabilir.Bu davranış yavrularına zarar gelmediğini gördüğünde zamanla azalır.

Beslenme Davranışı

Doğadaki tüm canlılar yaşamlarını sürdürmek için beslenmek zorundadır.Dolayısıyla yiyecek için hem diğer türlerle hem de kendi türündeki bireylerle mücadele içindedir.Bu doğal davranıl köpeklerde yiyeceklerini kıskanma şeklinde ortaya çıkar.Yavru iken gerekli eğitimi alamayan köpekler bu davranışlarını hayat boyu sürdürürler.

Etobur olan köpekler et ve kemik gibi yiyecekleri diğer yiyeceklerden daha çok sahiplenir ve kıskanırlar.Yal ve ekmek gibi yiyecekleri sorun çıkarmadan beraber yiyebildikleri halde et ve kemik gibi yiyecekleri aynı kaptan yemeleri hemen hemen imkansızdır.Kangal yetiştiricisi için olumsuz sayılabilecek bu davranış,Köpek yavru iken eğitilerek önlenebilir.Bunun için yetiştiricinin yavrulara et ve kemik gibi yiyeceklerin eliyle vermesi ve bazen de yavrunun ağzından bu yiyecekleri çıkarıp alması gerekir.

Günlük yiyeceklerin her gün aynı saatte verilmesinde yarar vardır.Özellikle sürü halinde yaşayan köpekler,verilen yiyecekleri çabuk tüketmeye çalışırlar.Tüketemediklerini de daha sonra yemek üzere gömerler.Evde veya bahçede tek olarak yaşayan köpeklerde çok hızlı yemek tüketme alışkanlığı görülmese de artan yiyecekleri saklama alışkanlığı devam eder.Verilen yiyecekler karışım halinde ise yemeğe önce et ve kemik gibi lezzetli yiyeceklerden başlar.Kangallar enerjilerini çok iyi kullandıkları için iri cüsseli olmaların rağmen fazla besin tüketmezler.

kerem_34
22.03.2008, 22:08
Çok asil canlılar ne mutlu ki bize kangal gibi Anadolu aslanına sahibiz..

HAKVERDİ7
13.04.2008, 21:23
RESİMLER HARİKA TŞK PAYLAŞIM İÇİN

HAKVERDİ7
13.04.2008, 21:38
BUDA BENİM KÖPEGİM

HAKVERDİ7
13.04.2008, 21:45
umarım beğenmişinizdir :) tşk ederim

58memo
13.04.2008, 21:55
Ins. allah izin verirse yakinda birtane almayi düsünüyorum

kangallim
18.04.2008, 13:25
etrafımız aha bunlarla dolu valla :)
hele de bizim oradan bizden başkası geçemiyor :D

gülkibar_58_07
30.04.2008, 16:26
üsper köpeklermiş boşa meşhur dememişler

izmirliyiğido
30.04.2008, 17:17
HEM ŞİRİN HEM CESUR HEMDE ASALETLİ LER

SéHéKéRŞéY
11.05.2008, 14:22
.............çok güzeller eline sağlık ............

SéHéKéRŞéY
11.05.2008, 14:24
--_________çok güzeller________--

SONOSMANLI58
11.05.2008, 15:31
---- emeğine ellerine sağlık güzel paylaşımın için teşekkürler -----

Abdurrahman 58
11.05.2008, 16:27

böyle bir hayvan yok dünya yüzünde ya.anadolu aslanı işte budur!!!

ekremakkuş
09.06.2008, 22:14
bence kangal köpekleri en iyileri onlar en iyi yaratıklar.:)

mrisvan
03.07.2008, 12:33
selamun aleykum
tüm hemşerilerime, etyemez ve avşarören lilere ALLAH (C.C) saglık ve sıhat diliyorum MURAT RIŞVAN mrisvan@msn.com

mrisvan
04.07.2008, 09:08
buyrun bole bir aslanı nasıl zaptedersin

58memo
04.07.2008, 12:44
Cok güzeller ellerinize saglik, heyt be asaletli köpekler.

gürün_güzeli
04.07.2008, 12:51
ya maşallah bunlar ne kadar güzel ve tatlı köpekler Allah esirgesin....çok severim ben köpekleri....kangalların yeri ayrıdır tabiki..hele bir de eğitildiği zaman diyecek yoktur...biri bana hediye edemez mi bitane yavru köpekcik:):)

58memo
04.07.2008, 13:07
Yaaaw ben almayi düsünüyorum yavrularsa veriyim sana ayp ediyon. :D

gürün_güzeli
07.07.2008, 21:50
soul mehmet:D:D................SOUL :D

58memo
07.07.2008, 21:52
nedemek abla bisi deil.............. ... :D

yiğido_mrt
23.07.2008, 14:42
süperleeerr yaawww!!!! Gördükçe köyümü özlüyorum

sivaslizeyno
27.09.2008, 13:53
Benim cocuklugum köyde Kangal köpekleriyle gecti, beni cocuklugumun o tatli, mutlu, umarsiz günlerine götürdünüz hepinizin yüregine saglik.
Cok tesekkür ederim!

melek89
27.09.2008, 14:55
off çok güzeller ya canlarım benm

Sweetgirl
21.10.2008, 14:25
Almanyayi bile fethetmis durumdalar :)
Almanyanin Köln sehrinde gezerken karsimiza bir kangal Köpegi cikti
esim Kangal Köpeginin sahibi ile konusurken firsati degerlendirip resimini cekmisdim

Arif Coşkun
21.10.2008, 14:30

Çok dostcanlıdırlar:))

Abdurrahman 58
21.10.2008, 14:34

Abdurrahman 58
21.10.2008, 14:45

DÜNYACA ÜNLÜ ZORBA-1(SOLDA)ZORBA-2 (SAĞDA)

oyadarıcı
21.10.2008, 15:54
çok asil hayvan övüç kaynagı olmalı emeginize saglık göz zevkimi giderdim teşekür ederim

didem58
26.10.2008, 21:55
resimler gerçekten çok güzel olmuş,bayıldım bunlara,ilerde küçük bir tane alıp yetiştirmek isterim.

biboy
28.10.2008, 15:34
kangal köpeğini bende severim bende kangal köpeği besledim çok sadıklar ama benimki hastalandı ve öldü artık bu yüzden köpek beslemiyorum

Abdurrahman 58
28.10.2008, 16:31

veysel
28.10.2008, 16:32
RESUIMLER COK GÜZEL ELLERINIZE SAGLIK

efe.ank
25.11.2008, 11:25
cok gusel kopekler ya cok sevıyorum kangalları

love_me_58
22.12.2008, 03:22
harika resimler valla emeğine sağlık

mhmt.alperen
25.01.2009, 12:01
at ve kangal köpeği pek asil hayvanlar yaaw...

ŞıMaRıK KıZ
18.03.2009, 13:44
eLLerinize sağLık teşekkürLer;)

hatti_06
03.04.2009, 10:36
COK HARIKA RESIMLER ya:)ah ahh dedemın vardı kangalları ne cok oynardım ya:)hıcbır köpege değişmem kangallardakı asillik ve sadıklık,ihtişam eşsiz bence........

yeri gelmişken not düşeyim.'''sizin kangalınız varsa bızımde ankara kedımız var'''' dıyorum:))

ama resım eklemıyorum karizmayı çizmeyelım:))))))))))))

kolcu_58_
03.04.2009, 10:47
beyler maşallah diyelim nazar değmesin hayvanlara onlar canavar canavar :d

Sivaslisandy-58
02.05.2009, 07:43
hic bir köpek irkinda bu asaletlik ve magrurluk görülmemistir kusursuz mükemmeller
bakmaya doyamiyor insan elllerinize saglik tesekkürler!

Klimasuyu
02.05.2009, 07:49
gerçekten çok asil hayvanlar ................

AHMET YENİYAPAN
13.05.2009, 15:03
Paylaşım için teşekkür ediyoruz KangaLLıyık Gardaş...Diyenleri Severiz..

Salim58
21.05.2009, 08:19

çok güzel bi çalışma ellerinize sağlık bendede çok resimleri var ama inşallah birgün eklerim

alperen058
06.09.2009, 17:39
Asaleti yeter

AyhanBayrak
25.01.2010, 09:47
resimlerde bazi eksikler vardi düzeltme yaptim bakabilirsiniz ;)

TURNAM
25.01.2010, 10:42
kopeklerimizde pek asil bakiyo ama ben yinde pek korkarim :))

_DuMaN_58
08.05.2010, 01:07
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

alıntıdır

GÖVDELİ
08.05.2010, 01:22
ÇOK GÜZEL PAYLAŞIM SAOL

aysima58
08.05.2010, 01:53
ellerinize sağlık uşah çok güzel resimler devamını bekleriz.

ömer yalcin
08.05.2010, 02:42
harikaaaaaaaaaa

Salim58
08.05.2010, 08:08
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

alıntıdır

Görüntünüz yeter. dostunu seven düşmanını affetmeyen İşte Kangallar bunlar işte.

GÖVDELİ
08.05.2010, 08:11
KANGAL KÖPEKRERİ ÇOK HASİYETLİ KÖPEKLER SEVDİKÇE ONLARDA SENİ SEVER HİÇ HASİYETSİZLİK YAPMAZLAR 40 YIL GEÇSEDE ARADAN UNUTMAZLAR

BU ARADA AYSİMA KARDEŞ 15 VEYA 20 GÜN İÇİNDE GÖNDERECEM KANGAL YAWRULARINI KÜSME KARDEŞ GÖNDERECEM BENİM SÖZÜM SÖZDÜR

~SivasLı*
07.08.2010, 19:14
asiL hayvanLar.. (:

aktassa
09.12.2010, 18:04
Çok asil, güçlü, heybetli hayvanlar.
Köpekleri sevmemee rağmen bunlar bir başka benim için.
Köpek değil dostlar ya...

aktassa
09.12.2010, 18:12
Ne kadar güzel bilgiler.
Üşenmeden okudum ve çok hoşuma gitti.
İleride müsait bir yerim olursa ve kköpek besleyecek olsam kesinlikle kangal...

altınkangal
27.09.2011, 09:02
altınkangallar [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
buradanda kangallara bakabilirsiniz.

jacop162000
27.09.2011, 17:00
süperrrr.. asaleti yeter..

serhat_58
27.09.2011, 23:08
durusu yeter ayni audi gibi :)

altınkangal
28.09.2011, 09:07
buda bizim kangal kızımız

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 55607446_531432_408315011_s.jp g

jacop162000
28.09.2011, 16:11
YERİM OLSA BİR TANE ALIRDIM :)

altınkangal
13.10.2011, 09:06

altınkangal
13.10.2011, 09:07

altınkangal
13.10.2011, 09:11
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 36607907_504027_913889342_n.jp g

Kardelencicegi
13.10.2011, 09:58
Paylastiginiz resimlerin hepsi birbirinden güzel.
Emeginize saglik altinkangal kardesim. Tsk & saygilarimi sunuyorum.