Orijinalini görmek için tıklayınız : Soğuk Çermik
_DuMaN_58
30.04.2007, 17:11
Tel(0346) 285 11 71
İl merkezine 19 km. uzaklıkta olup, suyun sıcaklığı düşüktür (28 santigrat derece). Konaklama tesislerinin yanı sıra çoğunlukla çadır kurulmaktadır. Kaplıca çevresi ilginç bir topografya ve bitki örtüsüne sahiptir. Kaplıca suyu içildiğinde mide, bağırsak ve safrakesesi hastalıklarına iyi gelmektedir.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 3jpg.png?0
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
€LBeyli58
30.04.2007, 19:06
€vet orası çok güzel geldiğimde oraya giderim ßen hep
_DuMaN_58
30.04.2007, 19:12
Soğuk Çermik Daha Çok Yeşilliğiyle Ün Yapmış Bir Yer.
€LBeyli58
30.04.2007, 19:33
€vet ya çok hoş demi belki gitmişsindir
..........
_DuMaN_58
30.04.2007, 19:51
Aip Ettin Gitmem mi hic
.................
Güzel kıısın her hatfa sıcak yazında soguksuz olmaz
selam arkadaslar
cermiklerimizin hepsi guzelde yalniz yukaridaki resim soguk cermige ait degildir.
biline bir yanlislik olmus sanirim o resim sicak cermige ait..:mad:
altuntas58
10.06.2007, 17:29
Soğuk cermik sivasa en yakın olan bu dünya güzeli yer yeşiliklerin içerisinde harika bir yer suyu bir çok hastalığa iyi geldiği söylenir sodya benzer bir su içimine doyum olmuyor şehir halkının mesire yerlerinden biri 100 lerce sefer gitmişliğim var muhteşem bir yer gitmeyenlere tavsiye ederim
gurbetciler
10.06.2007, 17:42
ewt sivas.a her gelmemde mutlaka ugrarim sitres icin birebir yer herkese tavsiye ederim süper yer........
Abdurrahman 58
29.06.2007, 11:28
selam arkadaslar
cermiklerimizin hepsi guzelde yalniz yukaridaki resim soguk cermige ait degildir.
biline bir yanlislik olmus sanirim o resim sicak cermige ait..:mad:
ewt gardaşıma katılıyorum bu fotoğraf soğuk çermiğe ait değil.bu foto sıcak çermik.yanlışlığını düzelt gardaşş
Turan 59
13.07.2007, 20:27
Serkan kardeşe bende katılıyorum.Bu resim soğuk çermiğe ait değil, resim sıcak çermiğe ait.Ayrıca benim köyüm olan Tokuş soğuk çermiğe 9 Km. dir.
paylaşım için tşk........................... ..............................
her sene Gitmeye calisiyorum, cok güzel bi yer ilerdede sivasin baraji var.
bazi iddarlarda vardi, atin ebur daydan soguk cermigin oldugu daga atlamasiydi heralde
Abdurrahman 58
26.04.2008, 13:51
soğuk çermik çok değişti.mesire alanları falan hep yenilendi.
ayrıca artık çadır kurulmuyor.belediye tarafından prefabrik evler satılıyor veya kiralanıyor.
Birde Ahmet Turan Gazi türbesinin oraya yürüyen merdiven yapılması gündemde çok yoğun istek olduğu söyleniyor.çünkü yaşlı dedelerimiz falan çok zorlanıyorlar.
ersoy_34
18.05.2008, 01:04
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]) geçen yaz oradaydım buda çektiğim resim
Otel var mıdır buralarda?
Doluluk oranları nedir?
Rezervasyon yapmalı mıyız?
Tel no verirseniz sevinirim.
_DuMaN_58
27.06.2011, 01:05
Otel var mıdır buralarda?
Doluluk oranları nedir?
Rezervasyon yapmalı mıyız?
Tel no verirseniz sevinirim.
Otel konusunda bilgim yok. Ama Sivas Belediyesine bagli belli evler var. Baraka gibi birsey sanirsam. Kiralanabiliyor diye biliyorum ben. Umarim yardimci olmusumdur.
İrtibat Telefonları: 0346 285 11 75 - 285 13 85
erhan 58
30.06.2011, 18:06
cok güzel bir yer sulari soguk ama güzel sicak cermikde cok güzel sularida cok sifali kiymetini bilelim cermiklerimizin....
Arif Coşkun
01.07.2011, 10:09
Bu işi yapabilecek kabiliyeti olan kişilere devretmek lazım. Eminim ki burası ciddi ve etkili bir çalışmayla moderinize edilerek yerli, yabancı turistlerin odağı olacaktır.
AHMED TURAN
Sivas yakinlarinda Soguk Cermik civarinda cok siddetli bir savas olur. Bu savasta Hz. Cafer, Ahmed isimli bir kafirle cenge tutusur ve onu yener. Hz. Cafer'in yigitligi ve mertligi karsisinda Ahmed sehadet kelimesini getirerek müslüman olur. Müslüman olan Ahmed, Hz. Cafer'e BATTAL ismini verir. Hz. Cafer bundan sonra Battal Gazi ismiyle söhret bulur. Battal Gazi de, Müslüman olan Ahmed'e Turan ismini verir. Ahmet Turan müslüman olduktan sonra Battal Gazi ve Abdulvehhab Gazinin yaninda, müslümanlarin safinda savasa girer. Savas siddetlenir. Gazilerin cogu sehid düser. Bu arada Ahmet Turan'da sehid olur. Ahmet Turan'in mübarek cesedini bulurlar ve Soguk Cermikteki yüksek yere, kayanin Üstüne defnederler.1
Dipnot:
1 Sivas 'ta yaygin bir inanc vardir. Cocuklari yasamayan, ölen kadinlar, Ahmet Turan'i ziyarete giderler. Kabri basinda cocuklarinin yasamasi icin Allah'a dua ederler. Bu sekilde hareket etmekle cocuklarinin yasiyacagina inanirlar. Ahmet Turan'in kabrinin ziyaret edilmesi ve yaptiklari duadan sonra dogan cocuklarina da Ahmet Turan ismini korlar. Bu sekilde cocuklarina Ahmet Turan ismini koyan aileler bir hayli coktur. Bu sebepledir ki Sivas ve havalisinde cok sayida Ahmet Turan ismi vardir
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.