PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TANITIM GEREKİYOR

Sivaslilar.Net
02.05.2007, 02:19
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Şifaiye Medresesi içerisinde faaliyet gösteren esnaflar Sivas kilimlerine yeterli düzeyde rağbetin gösterilmediğini ifade ederken, Sivas kilimlerinin tanıtımına yönelik Sivas'ta yeterli faaliyetin yapılmadığı ortaya çıkıyor.

Eski Sivas kilimlerine yeterli düzeyde talep olmaması nedeniyle satış da yapamadıklarını ifade eden Şifaiye Medresesi içerisinde faaliyet gösteren esnaflarımızdan Ebubekir Demirkaya, Sivas kiliminin ilgisizliğin ve tanıtım eksikliğinin kurbanı olduğunu ifade etti.

Şifaiye Medresesi içerisinde tarihi kilim ve halıların yanısıra hediyelik süs eşyası ve Sivas'ta üretilen diğer turistik eşyaların satışını yapan esnaflar, yazın vatandaşların taleplerinin daha fazla olduğunu, kışın ise işlerinin önemli düzeyde düştüğünü söyledi.

Sivas'ta üretilen Sivas kilimlerinin talep görmediğini, Sivas'ta ve ilçelerde brçok kişiye ekmek kapısı olan kilimlerin üretilmeye devam ettiğini, ancak talep olmaması nedeniyle üretilen kilimlerinin de satılmadığını söyleyen Ebubekir Demirkaya, "Sivas'ta ortaya çıkan tanıtım eksikliği bizleri de büyük oranda etkiliyor. Biz Sivas'ın tanıtımı açısından yaptığımız ve sattığımız ürünler Sivas'ta tanıtım elçiliği yapıyoruz, ancak Sivas'ın önde gelen kişilerininde Sivas'ta üretilen bu güzide eserlerin tanıtımı için gerekli çalışmaları yapmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Sivas kilimlerinin dışarıdan gelen turistler tarafından büyük ilgi gördüğünü, ancak bu kilimlerin Sivas'ta üretilip üretilmediği konusunda yerli ve yabancı turistlerin yeterli bilgiye sahip olmadıklarını söyleyen Ebubekir Demirkaya, "Sivas tarihi ve turistik açıdan birçok zenginliğe sahip olmasına rağmen elimizdeki değerlerin yeterli düzeyde tanıtımı yapılmadığı için bizlerde sıkıntı yaşıyoruz. El emeği göz nuru hanımlarımızın dokuduğu Sivas kilimlerinin Sivas'ta üretildiği ve satışının yapıldığını gelen turistlere gösterirken, bu hem Sivas ekonomisine katkı sağlar, hem de Sivas kilimleri tüm dünyada tanınmış olur" dedi.

babasivasli
02.05.2007, 16:20
sadece kilimlere has degil bir cok tabiat güzelligimizde mevcut ama bahsedildigi gibi tanitim yok söyle iyi bir tanitim olsa turist acisinsan yüzümüz gelecek sanki yanlismiyim

Deliilyasliyiz
02.05.2007, 18:29
bence de herşey çin tanıtım gerekiyo.o kadar güzel şeylerimiz var ama bilen yok.

_DuMaN_58
02.05.2007, 18:38
Bilinen Bu Güzel Eserlerimizi Sadece Baskalarının Tanıtmalarını Beklemememliyiz. Bizde Her Defasında Eserlerimizi Yakınlarımıza Sunmalıyız.

Ertugrul
04.05.2007, 03:34
Memleketimizin en büyük eksiklerinden biri tanıtımının yeterince
yapılmayaşıdır.Dünya üzerinde ki tüm sivaslılara bu konuda görev
düşüyor,herbirimizin gönüllü turizimciler gibi çalışması ve şehrimizin tanıtımına
katkı sağlaması gerekiyor.