PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : NÜFUSUMUZ 250 BİN

Sivaslilar.Net
03.05.2007, 19:42
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi çerçevesinde Sivas merkez nüfusunun yüzde 99’luk kısmı adreslerinde sayılırken, bu sayım sonuçlarına göre Sivas nüfusunun ilerlemediği aksine yerinde saydığı gerçeği ortaya çıktı.

Yıllar önce yapılan seçim sonuçlarına göre Sivas merkez nüfusu 252 bini aşarken, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi çerçevesinde daha sağlıklı bir şekilde sayım yapılması sonrasında nüfusun 250 bini aşmadığı gözlendi.

1 Ekim 2006 tarihinde başlayan sayımlar 6 ay süresince Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 130 kişilik bir ekiple gerçekleştirilirken, kurumda bulunan personel tek tek adreslere giderek vatandaşları evlerinde tespit ettikten sonra sayımı yaptı.

Dün sayım sonuçları ve yapılan çalışmalarla ilgili Belediye Meclis salonunda basın mensupları ile biraraya gelen Türkiye İstatistik Kurumu Sivas Sorumlusu Zübeyir Özçelik, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi çerçevesinde Sivas'ta 6 aylık süre içerisinde yüzde 99'luk nüfusun sayımını gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Sivas merkezdeki sayımlarımızda vatandaşların yüzde 99'luk kısmına adreslerine giderek ulaştık.

Ancak ulaşamadığımız, ya da evde bulamadığımız yüzde 1'lik bir kesim kaldı. Bunun içinde Kılavuz bölgesinde eski Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü binası içinde ve Belediye hizmet binamızın içinde birer büro oluşturduk. Kayıt olmayan vatandaşlarımızın bu bürolara gelerek kayıtlarını yaptırmalarını bekliyoruz" dedi.

Sivas merkezde Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi çerçevesinde yapılan sayım sonrasında 250 bin kişilik nüfus ortaya çıkarken, kayıt sistemi çerçevesinde bugünden itibaren muhtarlıklara asılacak olan nüfus kayıtlarının 2 ay süresince vatandaşların kontrol etmeleri gerektiğini söyleyen Türkiye İstatistik Kurumu Sivas Sorumlusu Zübeyir Özçelik, "Sistemin birinci ve ikinci aşamalarını tamamladık.

Bu kapsamda şuanda kesin olmayan Sivas merkez nüfusu 250 bin civarında. Bugünden itibaren muhtarlıklarda askıya çıkarılacak olan listeler 2 ay süresince muhtarlıklarda askıda kalacak. 3 Mayıs'da başlayıp 2 Temmuz'da sona erecek olan güncelleme işlemleri sonrasında Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'ne kayıt yaptırmayan vatandaşlara 2 bin 367 YTL idari para cezası uygulanacak" dedi.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi çerçevesinde sayılan vatandaşların 2 ay içerisinde muhtarlıklarda askıya çıkan listelerden adres ve diğer bilgileri kontrol etmeleri gerektiğini söyleyen Zübeyir Özçelik, “Herhangi bir sorun olan vatandaşların kendilerine müracaat ederek bu yanlışlıkları düzeltmeleri gerektiğini ifade etti. Belediye binası içerisinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bir de büro açılırken, vatandaşlar buraya başvurarak hem bilgilerini düzeltebilecek hem de bilgilerini kontrol edebilecek.

Ertugrul
04.05.2007, 03:30
Adrese dayalı nüfus sayımı beraberinde bazı sorunlarda getirecek,sayım
memurlarının uğramadığı adresler yada uğradığında evinde olmayanlar
sayılmamış olacaktır.Sivas gibi çok göç veren illerde bu sistemin devreye
girmesi sonucunda nüfuzlarında azalma olacak ve bazı olanaklardan
yararlanma oranı düşecektir.

_DuMaN_58
04.05.2007, 07:47
Evet Sivas Göç veren Bir Sehir OLarak Adrese Dayalı Nüfus Sayımı Olmamış.

Deliilyasliyiz
04.05.2007, 15:12
inanmıyorum ben bu sonuçlara.birçok kimseyi saymadıkalrına eminim.ben yazılmadım meslea kardeşim.

fatihada58
04.05.2007, 16:34
bu sonuç hiç inanadırıcı gelmedi bana.ben eskişehirdeyim burda seyılmadım 20 gün sonra sivasa gittiğimde orda kayıt yaptıracağım.acaba benmi yanlış görüyorum her geldiğimde daha büyümüş bir sivas görüyorum?bide sayım zamanı çok yanlış yaz ayında saysalarya öğrenciler memleketlerine döndüğünde ne bileyim yada başka şehirde mecburen duran ama işleri nedeniyle başka yarde bulunanlar yanlış yerde sayılmış oluyor.anlaşılan sabit bir sayı var sivas nüfusna dair onu evirip çevirip koyuyorlar tabeleya.sivas göç veriyorda o kadarda değil yani....

Serd@r
04.05.2007, 19:12
Hala göç veriyoruz,İnşaAllah gerekli iş sahaları açılırda bu göç son bulur,Dünyanın heryerindeyiz diye sevinirken güzel kentimizde kimse kalmıyacak korkusuda insanın içine düşmüyor değil hani!

Deliilyasliyiz
04.05.2007, 20:12
bu sonuç hiç inanadırıcı gelmedi bana.ben eskişehirdeyim burda seyılmadım 20 gün sonra sivasa gittiğimde orda kayıt yaptıracağım.acaba benmi yanlış görüyorum her geldiğimde daha büyümüş bir sivas görüyorum?bide sayım zamanı çok yanlış yaz ayında saysalarya öğrenciler memleketlerine döndüğünde ne bileyim yada başka şehirde mecburen duran ama işleri nedeniyle başka yarde bulunanlar yanlış yerde sayılmış oluyor.anlaşılan sabit bir sayı var sivas nüfusna dair onu evirip çevirip koyuyorlar tabeleya.sivas göç veriyorda o kadarda değil yani....

bende eskişehirdeyim aga tanışmak isterim hemşehrilerimle.

ş.usta
04.05.2007, 20:55
evet bencede bu sayım sistemi hiç iyi olmadı,nüfus artmadığı gibi aksine geriliyecek zaten göç alan değil büyük göç veren bir şehiriz.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre nüfusu en çok artan il İstanbul. Bu ilin yıllık nüfus artışı 290 bin kişiyi geçti. İstanbul'da günlük nüfus artışı 795 olurken Ankara'nın nüfusu her gün 184 kişi artıyor. En fazla nüfus kaybeden iller Zonguldak, Kastamonu, Sivas ve Sinop olarak sıralanırken bunlardan üçünün Batı Karadeniz Bölgesi'nde yer alması dikkat çekiyor. Nüfus her gün Zonguldak'ta 30, Kastamonu'da 28, Sivas'ta 24, Sinop'ta da 21 kişi azalıyor,2006 daki durum böyle,yetkililer biran önce elindeki genç nufusa iş olanakları sağlamalı,aslında işsizlik türkiyenin en büyük sorunu ve kısa vadede çözülecek gibi görünmüyor.

BekirBayrak
07.05.2007, 09:58
Ben SİVAS ta ikamet ediyorum ama bu sayımın kesinlikle doğru oldugunu sanmıyorum

michalengelo
07.05.2007, 11:10
BU SONUÇ KESİNLİKLE YANLIŞTIR. UYGULANAN SİSTEM DAHA RAYINA OTURMADI VE BÜYÜK EKSİKLİKLER VAR.
2005 TE NASA NIN YAPTIĞI ARAŞTIRMADA MERKEZ NÜFUS : 306 BİNDİR.
İSTEYEN BAKABİLİR:

furky
07.05.2007, 12:26
O Ne yAuww...Ben Rahat 500 bin Beklemistimmm..

Deliilyasliyiz
08.05.2007, 16:42
BU SONUÇ KESİNLİKLE YANLIŞTIR. UYGULANAN SİSTEM DAHA RAYINA OTURMADI VE BÜYÜK EKSİKLİKLER VAR.
2005 TE NASA NIN YAPTIĞI ARAŞTIRMADA MERKEZ NÜFUS : 306 BİNDİR.
İSTEYEN BAKABİLİR:

verdiğin bilgiler kesinlikle doğru.adamlar son valiyi bile yazmışlar işte.

michalengelo
15.05.2007, 22:05
verdiğin bilgiler kesinlikle doğru.adamlar son valiyi bile yazmışlar işte.

evet kardeş adamlar bizi bizden daha iyi tanıyor:confused: