PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KURTLAPA BELEDİYESİ (MERKEZ)

Sayfa : [1] 2 3

Güner
06.05.2007, 03:56
Belediye Başkanı: ALİ COŞKUN

Nüfus: 2856

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

cooletem
25.01.2008, 14:49
sayın başkanım.ben köyünüzde doğmuş.i.etem kurtlapanın torunuyum.adım.etem kurtlapa.türkiye hudutları dahilinde kurtlapa soyadı bizim aileden başka kimsede yok.en kısa zamanda dede toprağını ziyaret edeceğim.ben antalyanın alanya ilçesinde oturuyorum.sivasta akrabalarımız var ama soyadları kurtlapa değil.ben görevinizde başarılar diler.allah kolaylıklar versin.köyümün büyüklerinin ellerinden.küçüklerinde gözlerinden öperim.sayın başkanım adresim.etem kurtlapa hükümet caddesi.1141sokak.doruk işhanı.alanya.

EyüphanAydın
25.01.2008, 14:58
Sivasımızın Gezilecek Yerlerinden Bir Yer Resimlerde Güzel Çıkmış,Gezsek Daha Neleri Vardır..

cooletem
28.01.2008, 15:52
sayın başkanım.ben köyünüzde doğmuş.i.etem kurtlapanın torunuyum.adım.etem kurtlapa.türkiye hudutları dahilinde kurtlapa soyadı bizim aileden başka kimsede yok.en kısa zamanda dede toprağını ziyaret edeceğim.ben antalyanın alanya ilçesinde oturuyorum.sivasta akrabalarımız var ama soyadları kurtlapa değil.ben görevinizde başarılar diler.allah kolaylıklar versin.köyümün büyüklerinin ellerinden.küçüklerinde gözlerinden öperim.sayın başkanım adresim.etem kurtlapa hükümet caddesi.1141sokak.doruk işhanı.alanya.sayın başkanım.dedemin babasının gök medresede bildiğim kadarıyla birde yatırı varmış. ama iyice bilmiyom.babamdan duymuştum.

abdussvs
01.02.2008, 13:52
sayın COOLETEM siz başkana büyük dedenizin türbesi ile ilgili
bir soru sormuşsunuz ama peki bunları başkan bilebilecek yetenektemidir. o beldeyi bilen biri olarak sizi aydınlatayım istedim

doğankuyumculuk
20.02.2008, 21:03
KURTLAPA BELEDIYE BASKANI ALİ COSKUN A BÜTÜN BELEDIYE PERSONELINE VE KOY HALKINA SEWGILER SAYGILAR..............

abdussvs
24.02.2008, 22:49
sevgili hemşerilerimiz iki genç kardeşimizin çabaları ile oluşturduğu ''[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]'' adlı siteyi hepinize tavsiye ederim. köyümüz açısından görülmeye değer bir site

kınasoglu
28.02.2008, 20:10
ama cok duyarsız sizin köylüleriniz abdussvs başlarılarını dilerim kardeş yöremiz duyarsız

adislibekir
28.02.2008, 20:30
Bütün kurtlapa beldesine saygılar

abdussvs
29.02.2008, 16:46
ama cok duyarsız sizin köylüleriniz abdussvs başlarılarını dilerim kardeş yöremiz duyarsız

Bekir Abi bu konudan bende muzdaribim ama özellikle genç kardeşlerimiz kahve köşelerinde vakit öldürmeyi marifet sayıyorlar tabi hatalar sonradan anlaşılıyor ama İnşallah tez zamanda hatalarının farkına varırlar. Bize gençlerimize örnek olacak insanlar lazım. Senin duyarlılığına da Teşekkür Ederim Allah'u Teala Yar ve Yardımcınız Olsun. Doğan Kuyumculuğa hayırlı İşler Hayırlı Müşteriler Dilerim................

abdussvs
29.02.2008, 16:48
Bütün kurtlapa beldesine saygılar

Abi bütün Kurtlapalılar adına Sana ve Tüm Adıslılarada benden saygı ve hörmetler....................

kınasoglu
29.02.2008, 19:30
YA KARDEŞ AMA SEN BENİ TANIRSIN GİBİ BİRİSİN AMA BEN SENİ TANIYAMADIM KİMLERDENSİN SEN DOĞAN KUYUMCUYA HAYIRLI İŞLER DİLERSİN AMA HAYILI İŞLERMİ NE ANLAMADIM TÜM HEMŞELİLERİMİZ BİZİMİÇİN AYRI AYRI SEVGİ VE SYGILARI VARDIR BAKMA CAHİLİN LAFINA BİLSE İYİSİN KONUŞUR SAYĞILAR VE SEVGİLER
KENDİNİ ANIT YA ARİF OLANANLAR DERSEN BEN ANLAMIŞTIRIM

abdussvs
29.02.2008, 20:07
YA KARDEŞ AMA SEN BENİ TANIRSIN GİBİ BİRİSİN AMA BEN SENİ TANIYAMADIM KİMLERDENSİN SEN DOĞAN KUYUMCUYA HAYIRLI İŞLER DİLERSİN AMA HAYILI İŞLERMİ NE ANLAMADIM TÜM HEMŞELİLERİMİZ BİZİMİÇİN AYRI AYRI SEVGİ VE SYGILARI VARDIR BAKMA CAHİLİN LAFINA BİLSE İYİSİN KONUŞUR SAYĞILAR VE SEVGİLER
KENDİNİ ANIT YA ARİF OLANANLAR DERSEN BEN ANLAMIŞTIRIM

Bekir Abi ben seni fazla değil ama biraz tanırım. Sen beni görsen belki tanırsın Ben İstanbul'da ikamet ediyorum yaklaşık 10 senedir Sivas'ta yokum ama her yaz 15-20 gün kadar gelirim. Yinede ilgi ve alakana teşekkür eder saygılar sunarım. Şunuda hatırlatayım o resminde yüzün tam seçilmiyor Abi iyi akşamlar.....

tayfun5834
02.03.2008, 14:05
anne tarafıdan KURTLAPAlı ölarak tüm kurtlapalılara, adıslılara ve sivaslılara sonsuz selam va sevgilerimi iletirim herkese merhaba ''Tayfun SAKCI''

özdemir
04.03.2008, 17:38
tüm kurtlapalılara iyi akşamlar dilerim

abdussvs
08.03.2008, 12:35
herkese günaydın
Allah'u Teala bu dünyadaki tüm müslümanlardan razı olsun
İşinizi gücünüzü rast getirsin

adislibekir
08.03.2008, 13:00
Selamın aleyküm kurtlapalı hemşerilerim Bütün güzelliklerin sizinle olması dileği ile selam eder herkese hayırlı işler dilerim.Bekleyin benim defineci arkadaşlarım bu sene çok güzel bir aletle geliyorum mal bizden kaçmaz.

tayfun5834
11.03.2008, 12:47
Kurtlapalı tüm dayılarıma ve bu forumu ziyaret eden tüm sivaslılara selamlar sunarım.
Herkese hayırlı günler, Hayırlı işler.

abdussvs
11.03.2008, 13:04
İstanbuldan tüm Kurtlapalılar'a ve Sivaslılara Hayırlı Günler Hayırlı işler. Bende bir Kurtlapalı olarak bu sayfayı gerek ziyaret eden gerekse yorum yazan daha önemlisi bu sayfanın açılmasına yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum...

abdussvs
14.03.2008, 12:52
Bu güzel ilkbahar ve mübarek cuma gününde tüm Kurtlapalılara ,Adıslılara ve Sivaslılara sonsuz selam saygı ve hürmetler sunarım...

aozdemir
14.03.2008, 13:14
ben bir gümüşdereli olarak kurtlapalı kardeşlerime selamlarımı gönderiyorum.

adislibekir
14.03.2008, 16:05
Abi bütün Kurtlapalılar adına Sana ve Tüm Adıslılarada benden saygı ve hörmetler....................

Sevgili yeğenim değerli hemşerim... Abdussvs...Selam eder işlerinde başarılar dilerim Yunus kardeşim birgün önce döndü İstanbuldan eğer yunus erken dönmeseydi seni ziyaret edecektim.Neyse ileride kısmet olursa buluşur bir acı kahveni içeriz.Görevinde başarılar dilerim.

abdussvs
15.03.2008, 14:38
bu siteye, bu sayfaya gelip ziyaret eden herkese selamlar....

tayfun5834
16.03.2008, 22:43
Bendende tüm Kurtlapalılara, bu sayfayı ve forumu ziyaret eden herkese saygılar teşekkürler. Herkese iyi geceler (tayfun)

adislibekir
16.03.2008, 23:00
Bendende tüm Kurtlapalılara, bu sayfayı ve forumu ziyaret eden herkese saygılar teşekkürler. Herkese iyi geceler (tayfun)

Aleyküm selam tayfur ne güzel bir avatarın var kıskandım ya.Allah senin ve seningibilerin yanında olsun.Bu avatarı bilerek anlayarak koydunsa seni tebrik ederim kardeşim.

abdussvs
16.03.2008, 23:13
TAYFUN ADISLIBEKİR ABİM GİBİ BENDE TEŞEKKÜR EDİYORUM TÜM KURTLAPALI DAYILARIN YERİNE. AİLENE SELAMLAR

abdussvs
17.03.2008, 11:50
BU YAZIYI OKUYAN HERKESE HAYIRLI SABAHLAR HAYIRLI GÜNLER DİLİYORUM HERŞEY GÖNLÜNÜZCE OLSUN...................

adislibekir
17.03.2008, 21:25
Selamın aleyküm Kurtlapa beldesi sakinleri ya arkadaş nerdesiniz ya Kurtlapalı benim dünyakadar arkadaşım yine dünyakadar akrabam var.O kadar siteye yazdım hiçbir cevap alamıyorum.Nerdesiniz arkadaşlar siteyi biraz canlandıralım,dertleşelim ya...Hepinize selam olsun hepinizden de cevap bekliyorum.................... .............................. .............................. .............................. .............................

adislibekir
19.03.2008, 15:10
Bütün Kurtlapa Beldesinin Mübarek Kandilini kutlar,Gelecek günlerin Türk Müslüman alemine hayırlar ve bereket getirmesini dilerim.

altuntas58
19.03.2008, 15:31
KURTLAPALI KARDEŞLERİMİN MUBAREK MEVLİT KANDİLLERİNİ TEBRİK EDER HAYIRLARA VESİLE OLMASINI ALLAHTAN NİYAZ EDERİM

abdussvs
19.03.2008, 20:29
YÜCE ALLAH'IM BU MÜBAREK GECEDE EL AÇIP DUA EDEN, AF VE MAĞFİRET İSTEYEN TÜM MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN, MÜSLÜMAN DOĞAN, MÜSLÜMAN YAŞAYAN, MÜSLÜMAN ÖLEN VE EN ÖNEMLİSİ VATANIMIZ-DİNİMİZ İÇİN CANINI FEDA EDİP ŞEHİD OLAN KULLARININ GÜNAHLARINI BARIŞLASIN, ÜZERİMİZDEN RAHMETİNİ AFFINI VE BEREKETİNİ EKSİK ETMESİN. ALLAHIM CÜMLEMİZDEN RAZI, PEYGAMBER EFENDİMİZ ŞEFAHATÇİ OLSUN.....

tayfun5834
19.03.2008, 22:11
Bu Mübarek Kandil gecesinde bütün Müslümanların duaları kabul olsun

adislibekir
21.03.2008, 13:03
Sevgili hemşerilerim Hayırlı cumalar....................... .................

abdussvs
21.03.2008, 19:08
Tüm İslam Aleminin Cuma'sı Mübarek olsun......

abdussvs
21.03.2008, 19:09
Adıslıbekir abi Allah razı olsun senden...

altuntas58
21.03.2008, 19:21
KURTLAPALI KARDEŞLERİM HEPİNİZE HAYIRLI AKŞAMLAR SELAMLAR SAYGILAR

abdussvs
21.03.2008, 19:53

ABİ SAĞOLASIN TÜM KURTLAPALILAR ADINA SELAM VE SAYGILAR BİZDEN.......

tayfun5834
21.03.2008, 22:06

zahmet edip kurtlapa sayfasına gelip düşüncelerinizi aktardığınız için teşekkür ediyorum, asıl saygıya layık olan sizsiniz

tayfun5834
21.03.2008, 22:12
ABDUSSVS Abi sende olmasan tabi ADISLIBEKİR Abi ile birlikte Kurtlapa sayfası şimdiye tamamen kapanırdı. bu sayfaya öncülük ederek benim dileklerimide yazmama aracılık eden, bu sayfaya emeği geçen herkese selamlar, saygılar sunuyorum. Herkese iyi akşamlar

adislibekir
21.03.2008, 22:17
Bizler ki soğuk iklimin sıcak kanlı İnsanları sevdimi adam gibi severiz.Sevdiğimiz içinde canımızı veririz.Türk Kızı

Pınar başına geldi
Bir elinde güğümü;
Çattı yay kaşlarını
Görünce güldüğümü,
Bağlamıştı gönlümü
Saçlarını düğümü.
Bilmiyordum bu örgü
Acaba bir büğümü?
Sordum: nerdedir yerin?
Nedir senin değerin?
Yedi kral vurulmuş,
Ne bu ceylan gözlerin?
Hangisine varırsın
Bu yedi ünlü erin?
Şöyle dedi bakarak
Göklere derin derin:
Kıralların taçları
Beni bağlar büğü mü?
Orduları açamaz
Gönlümdeki düğümü.
saraylarda süremem
Dağlarda sürdüğümü.
Bin cihana değişmem
Şu öksüz Türklüğümü

adislibekir
21.03.2008, 22:24
Türk Kızı

Pınar başına geldi
Bir elinde güğümü;
Çattı yay kaşlarını
Görünce güldüğümü,
Bağlamıştı gönlümü
Saçlarını düğümü.
Bilmiyordum bu örgü
Acaba bir büğümü?
Sordum: nerdedir yerin?
Nedir senin değerin?
Yedi kral vurulmuş,
Ne bu ceylan gözlerin?
Hangisine varırsın
Bu yedi ünlü erin?
Şöyle dedi bakarak
Göklere derin derin:
Kıralların taçları
Beni bağlar büğü mü?
Orduları açamaz
Gönlümdeki düğümü.
saraylarda süremem
Dağlarda sürdüğümü.
Bin cihana değişmem
Şu öksüz Türklüğümü Adıslıbekirden..Bu Güzel Şiir ATSIZ dan.

adislibekir
21.03.2008, 22:28
ABDUSSVS Abi sende olmasan tabi ADISLIBEKİR Abi ile birlikte Kurtlapa sayfası şimdiye tamamen kapanırdı. bu sayfaya öncülük ederek benim dileklerimide yazmama aracılık eden, bu sayfaya emeği geçen herkese selamlar, saygılar sunuyorum. Herkese iyi akşamlar

Yeğenim merak etme bu sayfa allahın izniyle çok yakında bu çizgisinden farklı bir duruma gelecek allahın izniyle.Ben bütün arkadaşlarımı hem ziyaretçi hem de konulara vakıf olarak buraya sokmaya çalışıyorum.Sizin köyden de birkaç tane arkadaştan söz aldım.Onlarda sivasta siteye yazmaya ve katılım için çalışmaya başlayacaklar.

abdussvs
21.03.2008, 22:28
ABİ YÜREĞİNE SAĞLIK TEŞEKKÜR EDİYORUM SANA...

abdussvs
21.03.2008, 22:31
Yeğenim merak etme bu sayfa allahın izniyle çok yakında bu çizgisinden farklı bir duruma gelecek allahın izniyle.Ben bütün arkadaşlarımı hem ziyaretçi hem de konulara vakıf olarak buraya sokmaya çalışıyorum.Sizin köyden de birkaç tane arkadaştan söz aldım.Onlarda sivasta siteye yazmaya ve katılım için çalışmaya başlayacaklar.
BEKİR ABİ YİNE ABİLİĞİNİ GÖSTERDİNYA VALLAHİ ÇOK SAĞOLASIN SANA NASIL TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR BİNLERCE DEFA TEŞEKKÜRLER...

abdussvs
21.03.2008, 22:36
BU ŞİİRİN YAZARINI BULAMADIM AMA SİVASLI BİR AŞIĞIMIZDAN GÜZELBİR SİVAS ŞİİRİ

-SİVASTAN YANA-
GARDAŞLAR DAĞININ ÜZERİ ORMAN
SİVASTAN AYRILIP GURBETTE DURMAN
CEYLANI GİZLİCE PUSUDA VURMAN
GÜZELLİĞİN SANA GENÇLİĞİM BANA
BİR SEVGİ İSTERİM SİVASTAN YANA

KIZILIRMAK YİNE DURGUN AKIYOR
SEHERDE BÜLBÜLLER GÜLE ŞAKIYOR
ELA GÖZLER MELÜL MAHSUN BAKIYOR

TECER DAĞLARINDA KİREÇ TAŞINA
OCAĞINDA PİŞEN AYRAN AŞINA
İHTİYARIM DEME KIRKBEŞ YAŞINA

SEVGİSİZ YAŞAMAK HAYLİ ZOR OLDU
ÖZLEMİN İÇİMDE GÖZLERİM DOLDU
ÇİLE ÇEKEN BEDEN SARARIP SOLDU

GENÇLİK BOŞA GEÇTİ OLGUNLUK ÇAĞI
GÜLLERİNMİ SOLDU EY GÖNÜL DAĞI
DOSTUN BAHÇESİNDE BİR SEVGİ BAĞI

KOÇALİ DAĞINDA KUZU YAYARDIM
YAMAŞTAN AŞAĞI HIZLA KAYARDIM
GEÇMEYEN GÜNLERİ BİR BİR SAYARDIM

ADNANIYAM ÖMÜR TALAN OLMADAN
GÖNÜL BAHÇEMİZDE GÜLLER SOLMADAN
ZAMAN GEÇİP ECEL DAHİ DOLMADAN
02.04.2003

adislibekir
22.03.2008, 12:36
Hayırlı günleriniz olsu hemşerilerim...Adislibekir...Ş öyledede diyebilirsiniz...Kurtlapalıbek ir..

abdussvs
22.03.2008, 20:02
Hayırlı günleriniz olsu hemşerilerim...Adislibekir...Ş öyledede diyebilirsiniz...Kurtlapalıbek ir..

abi bu sözüne sadece ''Ne demek Başımız Üstüne'' denir...

adislibekir
23.03.2008, 17:19
Sevgili arkadaş selamlar umarım hafta sonu tatiliniz iyi gitmiştir.Daha güzel günler dileği ile herkese selamlar.

abdussvs
23.03.2008, 19:33
ABİ SENDE OLMASAN BİZİM SAYFADA YALNIZ OLACAKTIM. SAĞOLASIN TÜM KURTLAPALILAR ADINA TEŞEKKÜR ETMEK BOYNUMUZ DEĞİL BAŞIMIZ ÜSTÜNDEKİ BORÇTUR. ÇOK TEŞEKKÜRLER, SAĞOLASIN...

tayfun5834
23.03.2008, 21:26
ABİ SENDE OLMASAN BİZİM SAYFADA YALNIZ OLACAKTIM. SAĞOLASIN TÜM KURTLAPALILAR ADINA TEŞEKKÜR ETMEK BOYNUMUZ DEĞİL BAŞIMIZ ÜSTÜNDEKİ BORÇTUR. ÇOK TEŞEKKÜRLER, SAĞOLASIN...

olurmu abdussvs biliyosun bende varım her ne kadar senin gibi sık giremesemde siteye bende varım. kurtlapaya adısa sivasa selamlar saygılar gönderiyorum

tayfun5834
23.03.2008, 21:30
BU ŞİİRİN YAZARINI BULAMADIM AMA SİVASLI BİR AŞIĞIMIZDAN GÜZELBİR SİVAS ŞİİRİ

-SİVASTAN YANA-
GARDAŞLAR DAĞININ ÜZERİ ORMAN
SİVASTAN AYRILIP GURBETTE DURMAN
CEYLANI GİZLİCE PUSUDA VURMAN

KIZILIRMAK YİNE DURGUN AKIYOR
SEHERDE BÜLBÜLLER GÜLE ŞAKIYOR
ELA GÖZLER MELÜL MAHSUN BAKIYOR

TECER DAĞLARINDA KİREÇ TAŞINA
OCAĞINDA PİŞEN AYRAN AŞINA
İHTİYARIM DEME KIRKBEŞ YAŞINA

SEVGİSİZ YAŞAMAK HAYLİ ZOR OLDU
ÖZLEMİN İÇİMDE GÖZLERİM DOLDU
ÇİLE ÇEKEN BEDEN SARARIP SOLDU

GENÇLİK BOŞA GEÇTİ OLGUNLUK ÇAĞI
GÜLLERİNMİ SOLDU EY GÖNÜL DAĞI
DOSTUN BAHÇESİNDE BİR SEVGİ BAĞI

KOÇALİ DAĞINDA KUZU YAYARDIM
YAMAŞTAN AŞAĞI HIZLA KAYARDIM
GEÇMEYEN GÜNLERİ BİR BİR SAYARDIM

ADNANIYAM ÖMÜR TALAN OLMADAN
GÖNÜL BAHÇEMİZDE GÜLLER SOLMADAN
ZAMAN GEÇİP ECEL DAHİ DOLMADAN
02.04.2003

ayrıca şiir içinde teşekkür ederim kim yazmişsa gönlüne diline sağlık

adislibekir
23.03.2008, 22:05
Dostluk Ve Özgürlük Ağacı

Dostluk Ve Özgürlük Ağacı

Bir varmış bir yokmuş. Belki dedemin, belki dedemin dedesinin zamanında efsaneler çokmuş…
Anlatacağım hikaye Munzur dağının eteklerinde yüksek vadilerin ve çağlayanların arasında Erzincan’ın Caferli köyünde geçtiği söylenir ve öyle anlatılır çocuklara...

Kimseye ait olmayan bir arazide kocaman mı? kocaman bir ağaç varmış… Çocuklar o ağacın adını Özgürlük ağacı; koymuşlar. Dostluk ve sevgi yemişi verirmiş her yıl bu ulu ağaç. Her bahar bembeyaz çiçeklerle süslenen dallarını, renk renk barış kuşları doldururmuş…

Her yıl sevgi ve mutlulukla beslenirmiş bu özgürlük ağacı. Sevgi, dostluk ve mutluluktan sağlarmış gereksinimini. Bu ağacın sevgiden oluşan sevgi meyvesi, diğer tüm ağaçlardan ayrı bir özellik katarmış ona. Yaprakları daha canlı, gölgesi daha serin, gövdesi daha güçlüymüş. Ona "Dostluk ve Sevgi Ağacı" denilmesinin nedeni tüm canlıları barındırırmış dallarının altında ve üstünde. Soğuktan yağmurdan kardan tutunda tüm kötülüklerden korur ve meyvesiyle beslermiş onları.
Gölgesinde barınan hayvanların sevgisi, dallarında ötüşen kuşların neşesi, altında serinlenen yaşlıların, çocuklarını emziren annelerin mutluluğu özgürlük ağacını sevindirirmiş. Tüm varlıklar bu ağacın önünde saygıyla eğilir rüzgar bile selam dururmuş.
Özgürlük ağacı her gün biraz daha yöredeki canlı cansız varlıklara sevgisini paylaşırken tüm hayvanları ve insanları da yemişiyle doyururmuş.

Yıllar yılı hayvanlar ve bu yöre halkı barış, dostluk, mutluluk ve güzellik içinde yaşayıp gitmişler. Çalışkan başarılı, sevecen,dürüst insanlarmış bunlar.

Özgürlük ağacının bereketli yemişi o yöredeki bütün kuşlara, hayvanlara, insanlara ve çocuklara yeter de artarmış, bütün canlılar faydalanırmış yemişinden. Her yaz sanki bereketlenir bitmek nedir bilmezmiş, artan yemişler de saklanır bütün kış mevsimi yenirmiş. Köyde istemiyerek iki kişi arasında bir anlaşmazlık çıksa. Köyün Cafer Ağası hemen devreye girer, bu iki dargın insana dostluk ve sevgi yemişi sunarak barış şerbetinden içirip olay hemen tatlıya bağlarmış.

Tüm gücünü ve hakseverliğini özgürlük ağacından alan Cafer ağa “dur” dedi mi sular dururmuş, ‘yürü” dedimi dağlar yürürmüş o zamanlar. O nedenle köyde kimse dargın, kırgın durmazmış, sevgi ve dostluk içinde yaşayıp gitmişler yıllar yılı. Kimse kimsenin malına göz dikmez, kimse, kimsenin hakkını yemez, her tarafta barış, dostluk, sevgi, dürüstlük ve kardeşlik hüküm sürermiş…

Bu toplumu kıskanıp çekemeyen komşu köylerin ağaları ise bu köyün huzur ve mutluluğunu bozmak için çeşitli planlar yapıp, tuzaklar kurar dururlarmış. Amaçları ise bu köyün birlik ve düzenini bozup göz diktikleri verimli arazilerini ve dostluk ağacını ellerinden alıp işgal etmekmiş. Hemen işe koyulmuşlar tabi. Araya casuslar koyup Cafer ağanın sırrını anlamaya çalışmışlar ve avuçlar dolusu altın vaat etmişler bu sırrı çözeceklere. Bu köydeki hikmetin o özgürlük ağacı olduğunu ögrenen çevre köylerin ağaları bir plan hazırlayayarak bir gece gizlice gelip bütün dallarını kesip götürmüşler özgürlük ağacının…

Artık meyve vermez, kuşlara, çocuklara gülmez olmuş özgürlük ağacı, altında çocuklar oynamayan, kuşlar konmayan özgürlük ağacı üzülmüş, üzütüsünden hastalanmış ağlamaya başlamış kökleri. “Özledim” demiş onları, “dallarıma konan rengarenk kuşları özledim, altımda oynarken çocuklar cıvıl cıvıldılar neşe bulurdum onlarla, dallarımı kestiklerinden bu yana gölgeme yaşlı nineler, dedeler de gelmez oldu. Anneler o güzelim çoçuklarını emzirmez oldu dallarımın altında” deyip derinden derine iç geçirirmiş… Derken köylüler bir bakmışki, özgürlük ağacı kurumuş, cansız, bir odun parçasından farkı kalmamış…

Köylüler toplanıp ağlamış, adaklar adamış, ağıtlar yakmışlar, dualar etmişler ama fayda etmemiş, özgürlük ağacı yeşermemiş bir daha. Bir daha dostluk ve sevgi yemişi yenmemiş o köyde, barış şerbeti içilmemiş. Kısa bir zaman sonra bu mutlu toplulukta isyanlar ve kavgalar başlamış. Bunu fırsat bilen diğer köyün ağaları ise hemen savaş açmışlar. Kendi iç kargaşaları yetmezmiş gibi bir de diğer köylülerle yıllarca savaşıp iyice yılan bu insanlar, değişik kentlere göç etmeye karar vermişler.

O günden sonra herkes biribiriyle küs ve kavgalı olmuş, o gün bu gündür ne barış, ne huzur, ne de bereket kalmış o köyde … Mutluluk ve huzur da orda yaşayan insanlar gibi terkedip gitmiş buraları…

Ve diğer kıskanç çevre köylerin de o yıl bütün ekinleri, ağaçları kurumuş onlarında çoğunluğu göçüp gitmiş uzaklara...

İnşallah bundan sonraki kurulacak dostluklar bozulmaz.

adislibekir
23.03.2008, 22:14
Gönül Dostluğu

Köy odasında toplanan büyüklerime hizmet için bulunuyordum. Sohbetler su misali akıyordu. Tabakalar ortaya atılmış, tütünler sarılıyor, dumanlar kıvrım kıvrım yükseliyordu. Sohbetin tam koyu zamanı bir yaşlı dede selam verdi, köy odasında bulunan köylüler hemen ayağa kalkıp yer gösterdiler. Köşe minderine kurulan dede belli ki üşümüştü, ellerini ovuşturuyordu. Osman dayı ortada kurulu teneke sobayı işaret ederek;
- Şuna iki tezek atta hacemmi üşümesin” dedi
İki tezek attım soba hemen kızarmaya başladı. Isınan dede sohbete başladı ki ne sohbet...
Melikgazi ile bizim köyün sınırları karışık, tarlalar ekilirken öküzümüzü koşup tarlaya gitmiştim az ötede bir genç çift sürüyordu. Selam verdim geçtim ama gözlerim gencin öküzüne takılıp kaldı. Mübarek hayvan kahverengi tüyleri güneşin vurmasıyla parlıyordu. İri cüsseli gösterişli öküzüne adeta aşık olmuştum. Öğle vakti bayırın yüzünde elinde çıkınıyla rahmetli anam göründü. Öküzü çözdüm bıraktım. Hemen o genci çağırdım;
- Gel bakayım yeğenim hele bi soluklan
teklifimi duyar duymaz öküzünü çözüp yanıma geldi. Anam çıkını açtı ki süzme yoğurt, bulgur pilavı, ekmek tam bir ziyafet sofrası. Anam sofrayı serip gitti. Pilavı yedik, tütünü sardım tabakayı gence uzattım, saygıdan
- İçmem. Dedi.
Öküzlerde yayılıyordu.
- Kimin oğlusun dedim
- Tülbeli Memiş’in oğluyum dedi
- Lakabınıza ne derler dedim
- Titrek diyorlar amma bilmiyom dedi.
Hemen kafam çatıladı. Babamın anlattığı dostu olmasın bu, rahmetli babam zengin variyetli sayılır bir adamdı. Bir düğünde tanıştığı arkadaşının düğününe davet edilmiş, zamanın ulaşım aracı olan kağnı ile davete icabet arkadaşının düğününe gider. Töre gereği hediyelerini sunar, zamanla dostlukları daha da ilerler. Düğün sırasında maddi manevi destekte bulunan babamın bu davranışı Memiş’i çok etkiler. Yıllar sonra babamın öküzü yaşlanmış öküzü kesmişti. Kağnıya koşmaya öküz gerekiyordu, hizmetkarlarından ikisini Memiş’in köyüne gönderir. Hizmetkarlar Memiş’in kapısını çalar, buyur edilirler. Memiş gelen misafirlere sorar;
- Nerden gelir kimi ararsınız.
- Arkadaşın Ali efendinin selamını getirdik
- Ali efendinin selamı başım üstüne hele siz oturun ben geliyorum. Der ve odadan çıkar, karısına;
- Hanım çok ağır misafirim var hemen bir sofra hazırla,
- Misafire hazırlanacak etim yok. Deyince hanımına
- Sen suyu koy ben geliyorum der.
Ahırda bağlı bulunan tek öküzünü komşusunun yardımıyla keser, ciğerini kavurur sofrayı kurar yemek yenildikten sonra Memiş sorar;
- Ali efendinin emri ne ? diyince hizmetkarlar;
- Ali efendinin öküzü yok acele öküz lazım senin öküzü emanet istiyor. Deyince Memiş’in gözlerinden yaş boşalır
- Veremem.
Neden birbirinden hiçbir şeyi esirgemeyen dost “veremem” demişti. Memiş kestiği öküzün derisini bir torbaya koyup bir de pusula yazar;
“Değerli gönül dostum senin gibi gönül dostunun gönderdiği misafiri ağırlayacak sofram olmadığı için öküzü kesip şanına yakışır şekilde ağırladım, torbadaki öküzün derisini sana gönderiyorum dileğini yerine getiremedim, gönül dostuna gönül dolusu sevgiler” der pusulayı ve torbayı verir gönderir. Ali efendi eli boş dönen hizmetkârlara sorar ;
- Ne oldu? öküz nerde, niye getirmediniz? Hizmetkârlar;
- Efendim size bu pusula ile bu torbayı gönderdi. Der.
Ali efendi pusulayı açar okur gözleri dolar.
- Hemen gidin Tacın’da ki tarlayı satın parasını da alın Ekrek pazarından iki çift öküz alın bir çiftini Memiş’e götürün bir çiftini de bize getirin. Demiş, hizmetkârlar öküzleri alır Ali efendinin dediğini yaparlar...

Ben bu muhabbeti dinlerken dalıp gitmişim bazen o günlerdeki sohbetleri çocuklara anlatıp eskiyi yâd ediyorum.
Selamın bile menfaate dayandığı günümüzde bu gibi dostlukların kurulmasını diliyorum.

Dost bulmak ne zormuş meğer
Dost için ölmeye değer
Şayet kaldı ise eğer
Böyle dostlar arıyorum

bilalfındık
23.03.2008, 22:18
Sevgili arkadaş selamlar umarım hafta sonu tatiliniz iyi gitmiştir.Daha güzel günler dileği ile herkese selamlar.

REİS ĞELDİM ben biraz dan senin akrabalarınla camdan konuşacam ,,,,osmanın bekir dimi

abdussvs
23.03.2008, 22:27
YİNE SAĞOL ADISLIBEKİR ABİ BİZE YOL GÖSTERMEK İÇİN YAPTIĞIN PAYLAŞIMLARA YİNE TEŞEKKÜR EDERİM....

adislibekir
23.03.2008, 22:29
REİS ĞELDİM ben biraz dan senin akrabalarınla camdan konuşacam ,,,,osmanın bekir dimi

Eski Osmanın oğlu bekir...Hayırdır kiminle konuşuyorsun bilalim banada söyle.

adislibekir
23.03.2008, 22:32
YİNE SAĞOL ADISLIBEKİR ABİ BİZE YOL GÖSTERMEK İÇİN YAPTIĞIN PAYLAŞIMLARA YİNE TEŞEKKÜR EDERİM....

Kardeşi Abdussvs Bilal FINDIK çok iyi bir arkadaştır benim 30 senelik arkadaşımdır kendisi Mobilya işi ile uğraşır Sivas Beypınar köyünde Şu anda Formumuzda müsafir.

adislibekir
23.03.2008, 22:38
Ben Çocukluğumu, Köyümü Özlüyorum

Her sabah güneşle beraber,
Öter kuşlar, cıcıl, cıvıl.
Sanki çalar, saat gibi.

Çoban köpeği havlar,
Avludaki sürü hazır,
Kalk gidelim, der gibi.

Anamın sesi duyulur, derinden.
Oğlum! gidiyor, çobanlar,
Geç kaldığımı ima eder gibi.

Bahçelerde kırlarda dolaşırım.
Koyun, kuzu, kuşlarla oynaşırım.
Ben çocukluğumu özlüyorum.

Tozlu topraklı yollarda,
Gazel olmuş, yapraklar üstünde,
Kaygısız yürüyüp koşmayı özlüyorum.

Biçilmiş arpa, buğday tarlasında,
Destelenmiş saplar arasında,
Bıldırcın kovalayıp, tutmayı özlüyorum.

Harmanlarda at ile döven sürmeyi,
Koşarak gidip arıklarda çimmeyi,
Ben çocukluğumu, köyümü özlüyorum.

Köyümüze gelen, katırlı çerçileri,
Sepetlerinde getirdikleri üzümleri,
Şimdi, o yediğim meyvelerin tadını özlüyorum.

Ben şehirden bıktım, usandım.
Adam oldum da ne yazdım.
Ben çocukluğumu, köyümü özlüyorum...

Büyüdükte ne oldu sanki boyumuz göğemi erdi arkadaş ben hala bıraktığım yerdeyim...................... .............................. .............................. ....

bilalfındık
23.03.2008, 22:43
Eski Osmanın oğlu bekir...Hayırdır kiminle konuşuyorsun bilalim banada söyle.

kabalağın oğlu ömer
kabalağın çorapları kırmızıymış ömer öyle dedi sen tanırmışsın bıçakla çok kovalamışsın

adislibekir
23.03.2008, 22:49
Kabalağın oğlu ömer yok Bekir var Naci var senin bir yanlışın olmasın Kabalakgilin Velinin oğlu ömer olmasın beni tanıyor mu............................ .............................. ...........

adislibekir
23.03.2008, 22:52
kabalağın oğlu ömer
kabalağın çorapları kırmızıymış ömer öyle dedi sen tanırmışsın bıçakla çok kovalamışsın

Bilal kabalak benim akrabam hem çorapları kırmızıdır hemde Eşşeğinin ayakları nallıdır çok iyi biridir kendi halinde kimseye zararı olmayan biridir.

adislibekir
23.03.2008, 22:56
İnsanlığa Hizmet Eyle

Bu dünyaya geldin ise
İnsanlığa hizmet eyle.
Bir nebzecik güldün ise
İnsanlığa hizmet eyle.

Seviyorsan vatanını
Unutma önder atanı
Üzme ananı, babanı
İnsanlığa hizmet eyle.

İnsanlarla iyi konuş
Bilmediğin şeyi danış
Tembelma, daim çalış
İnsanlığa hizmet eyle.

Doğrularla olam dersen
Saadete erem dersen
Hak didarın görem dersen
İnsanlığa hizmet eyle.

Lokmana hiç haram katma
Namert yatağında yatma
iyiliği bir pula satma
İnsanlığa hizmet eyle.

Bekiri yem bunu söyler
Elden bir şey gelmez neyler
Kalkınsın hep bütün köyler
İnsanlığa hizmet eyle.

bilalfındık
23.03.2008, 23:09
Kabalağın oğlu ömer yok Bekir var Naci var senin bir yanlışın olmasın Kabalakgilin Velinin oğlu ömer olmasın beni tanıyor mu............................ .............................. ...........

evet kabalalağan torunuymuş seni çok iyi tanıyo benim şakalarıma çok kızıyo diyo bıçakla kovalıyordu diyo

abdussvs
23.03.2008, 23:11
Kardeşi Abdussvs Bilal FINDIK çok iyi bir arkadaştır benim 30 senelik arkadaşımdır kendisi Mobilya işi ile uğraşır Sivas Beypınar köyünde Şu anda Formumuzda müsafir.

BİLAL ABİ GALİBA SENDE MEKANI İSTANBUL TUTAN YİĞİDOLARDANSIN...

adislibekir
Adam Olmayanın Adamdan Sayıldığı Yerde

geçen günler ölmedi daha
yeni yarınlar doğmadan.
hangi zamandı,hangi düzendi
kaygısız korkusuz yaşatan.
çocukluğumun cenneti
yüreğimin hasreti
derin uykularımın süsü
bulutların donattığı
karşıki mor dağlar.
senin koynunda uyumaya
kucağında yaşamaya
bu cehennem kapısından
geri dönüp,
cennetine girmeye
ölümüne koşarım ben.

yumuşak gece rüzgarlarıyla
yolculuk etiğim.
sakızlık dalında
kuş yuvasında sabahladığım
kızılırmağın
azgın dalgalarıyla dans ettiğim
oyy anam oyy
yeniden o kucakta
o günleri yaşamaya hasretim ben

daha ilk akşamdan yatıp
gecenin göğünde
yıldızları izlemeye,
ninemin,kaza bela olmasın
şeytan bacağına dolanmasın
dualarını dinleyerek uyumaya,
sabahın kuşluk vakti
sarıkızdan sağılan sütü
içebilme mutluluğuna,
ulu pelitin gölgesini
paylaşabilmenin bir karesine,
yayıkta yayılmış ayrana
ekmek doğrayıp
dedemle yiyebilme hevesine,
oyy anam oyy
geriye kalan ömrümü
takas etmeye hazırım ben.

bir yaz sıcağında
buğday başaklarının
altın rengine donandığında,
ağustos çekirgelerinin
kurdukları düzenli orkestrada
dinlediğim hüzünlü şarkıları
yeniden dinleyebilmenin aşkına
gözümü budaktan sakınmadan
ölümüne savaşmaya hazrım ben.

arslanın çakala boğdurulduğu
at izinin it izine karıştırldığı
asaletin parayla alındığı
adam olmayanın
adamdamdan sayıldığı yerde
yeni yarınları görebilmek için
mücadele etmeden,
ölüp gitmeye utanırım ben.

bilalfındık
Bilal kabalak benim akrabam hem çorapları kırmızıdır hemde Eşşeğinin ayakları nallıdır çok iyi biridir kendi halinde kimseye zararı olmayan biridir.

bizim dünürümüz senin yakın akrabanmış

adislibekir
23.03.2008, 23:12
evet kabalalağan torunuymuş seni çok iyi tanıyo benim şakalarıma çok kızıyo diyo bıçakla kovalıyordu diyo

Kimin oğluymuş...................... .............................. ....................

adislibekir
23.03.2008, 23:14

Bilal huyum kurusun sevdiğim insanları pıçakla kovalarım allah razı olsunlar benden de selam söyle kimin oğlu olduğunu öğren.

bilalfındık
23.03.2008, 23:17

sivasta deyil istambulda mobilya yapıyrum REİS,,,

bilalfındık
23.03.2008, 23:20
Kimin oğluymuş...................... .............................. ....................

ABDULUN OLUYMUŞ HERALDE YANLIŞ ANLAMADIYSAM
SOYADI TEKİN

adislibekir
23.03.2008, 23:20
sivasta deyil istambulda mobilya yapıyrum REİS,,,

Evet biliyorum ben sivasta demedim ki arkadaşta sana sivasta kaldığını değil Bilal abide benim gibi İstanbulu mekan tutmuş diyor.

adislibekir
23.03.2008, 23:22
ABDULUN OLUYMUŞ HERALDE YANLIŞ ANLAMADIYSAM
SOYADI TEKİN

Tamam o benim Öz yeğenim benden çok çok selam söyle hıyar beni neden aramıyormuş.

bilalfındık
23.03.2008, 23:23
Bilal huyum kurusun sevdiğim insanları pıçakla kovalarım allah razı olsunlar benden de selam söyle kimin oğlu olduğunu öğren.

REİS su an bacanam gilde istersen ,,msn ,,veriyim konuş

bilalfındık
23.03.2008, 23:24
Evet biliyorum ben sivasta demedim ki arkadaşta sana sivasta kaldığını değil Bilal abide benim gibi İstanbulu mekan tutmuş diyor.

ahhhhhh canıııım kimmiş o neresindeymiş buluyum

adislibekir
23.03.2008, 23:32
Sen ağlama

Ben ağlayan; sanssizim
Bana gülmesini öğretmediler
Eğil de bir bak mahzun yüzüme
Anlatır sana çektiklerimi
Birer bıçak yarası gibi
Alnımdaki çizgiler
Ben mutluluk nedir bilemedim senden önce
Saçlarım okşanmaya alışık değil
Hep böyle dalıp gider gözlerim
Ve ne zaman düşünsem geçen günleri
Bir karanlık basar içimi
Aydınlık değil
Seni nasıl severim bilirsin
Nasıl yanarım özlemler içinde
Bastığın yerler cennet olur
Bilirim en serin rüzgarla gelirsin
Yine de yanar tutuşurum ben
Cehennemler içinde.

En mutlu sandığın yerde kederliyim
Ben seninle sensizliği düşünürüm
Bir korku düşer içime apansız
Burkulur yüreğim
Seni şiirlerimde bin yıl yaşatır da
Ben bin defa ölürüm
Bir gün yokluğum bir gölge gibi
Düşüverirse gözlerine
Unutma ağlayan şairini
Unutma o günde kapanıp dizlerine
Kendi yokluğuma kendim ağlarım
Sen ağlama
Sen ağlama

Bilal bu da benden sana.......................... ............................

abdussvs
23.03.2008, 23:54
ahhhhhh canıııım kimmiş o neresindeymiş buluyum

BİLAL ABİ BENDEN BAHSEDİYOSAN KİMMİŞ O DİYE BEN ÜSKÜDAR VE KADIKÖYDEYİM. NASİP OLURSA BİR YIL DAHA BURALARDA OLACAĞIM

bilalfındık
23.03.2008, 23:58
BİLAL ABİ GALİBA SENDE MEKANI İSTANBUL TUTAN YİĞİDOLARDANSIN...

EVET ÜSKÜDAR ÇENGELKÖY ĞÜZELTEDE OTURUYOM NAPALIM GURBET İŞTE ADISLI BEKİRR,,,,,REİSTE,,,,,OLMASA HALİM HARAP

bilalfındık
24.03.2008, 00:09
BİLAL ABİ BENDEN BAHSEDİYOSAN KİMMİŞ O DİYE BEN ÜSKÜDAR VE KADIKÖYDEYİM. NASİP OLURSA BİR YIL DAHA BURALARDA OLACAĞIM

KUSURA BAKMA KİMMİŞ DEMEDİM TANIŞTIR DEDİM
burda çok sivaslı var iletişim kuralım ben seni bırakmam be ,,reis beni tanır,,,, ben hemşeri toprak delisiyim yarin buluşa biliriz

bilalfındık
24.03.2008, 00:18
kutrlapalı hemşerilerim bu siteye emeği geçen herkese teşekkür ederim çok ğüzel olmuş ayrıca beni bu siteye yönlendiren değerli can dostum---adıslı bekir---,,REİS,,,SE sonsuz teşekkürlerimi sunar bütün kurtlapalı hemşerilerimin işlerinde başarılar dilerim

abdussvs
24.03.2008, 00:24
KUSURA BAKMA KİMMİŞ DEMEDİM TANIŞTIR DEDİM
burda çok sivaslı var iletişim kuralım ben seni bırakmam be ,,reis beni tanır,,,, ben hemşeri toprak delisiyim yarin buluşa biliriz

YOK ABİ ESTAĞFURULLAH GÜCENDİĞİM BİR HİTAP DEĞİL KİMMİŞ O LAFI KIZGIN BİR İFADE OLARAK YANSITTIYSAM PARDON. İNŞALLAH BAŞKA MÜSAİT BİR ZAMANDA GÖRÜŞÜRÜZ. BU ARALAR DEVLET BABA PEK İZİN KULLANDIMIYOR BİRTAKIM BÖLÜCÜ HAYVANAT TAKIMININ PROVAKATİF EYLEMLERİNE KARŞI BUNUN İÇİN KENDİMİZE VAKİT YOK...

bilalfındık
24.03.2008, 00:30

kardiş nerde oturuyon çoluk çocuk varmı
ğörev yerin isim

bilalfındık
24.03.2008, 00:41
ya koçum sen köy yemeklerini falan özlemişindir sonra benim yüreme dert olur onun için nerde oturuyon çoluk çocuk varmı

bilalfındık
24.03.2008, 01:14
herkeşe iyi geceler yarin görüşürüz sabah altıda işe ğidiyom

adislibekir
24.03.2008, 11:30
Günaydın Kurtlapalı hemşerilerimiz.

abdussvs
24.03.2008, 12:03
ya koçum sen köy yemeklerini falan özlemişindir sonra benim yüreme dert olur onun için nerde oturuyon çoluk çocuk varmı

ABİ SAĞOL ÇOLUK ÇOCUK VAR ALLAH'A ŞÜKÜR BEN ÜSKÜDAR ÖRNEKTE OTURUYORUM İŞİM KADIKÖY İÇERENKÖY'DE.HAL HATIR SORMAN BİLE BİZİ MUTLU ETTİ.TEŞEKKÜR EDERİM...

abdussvs
24.03.2008, 12:05
BU SAYFAYI, BU FORUMU ZİYARET EDEN HERKESE GÜNAYDINLAR, İŞLERİNDE BAŞARILAR DİLERİM...BEKİR ABİ SANADA AYRICA HAYIRLI GÜNLER, HAYIRLI İŞLER...

adislibekir
25.03.2008, 15:18
BU SAYFAYI, BU FORUMU ZİYARET EDEN HERKESE GÜNAYDINLAR, İŞLERİNDE BAŞARILAR DİLERİM...BEKİR ABİ SANADA AYRICA HAYIRLI GÜNLER, HAYIRLI İŞLER...

abdussvs kardeşim bu gün noterde satış işlerim vardı kusura bakma uzak kaldım arayı hiç böyle açmayı sevmem.Hayırlı günler kardeişim

abdussvs
25.03.2008, 16:24
ABİ SAĞOLASIN LAFIMI OLUR İŞİ GÜCÜ OLANLARIN SÜREKLİ BİLGİSAYAR BAŞINDA OLAMAYACAĞI NORMAL BENCE....

tayfun5834
25.03.2008, 17:14
TÜM SİVASLI VE KURTLAPALILARA İŞLERİNDE BAŞARILAR DİLERİM. BİRKAÇ GÜNDÜR FORUMA GİRİŞ YAPAMADIĞIM İÇİN KUSURA BAKMAYIN. HERKESE SELAMLAR SAYGILAR

tayfun5834
25.03.2008, 17:16

ABDUSSVS ABİ ADISLIBEKİR ABİYLE BİRLİKTE KURTLAPA SAYFASINI BAYA CANLANDIRMIŞSINIZ. HELEL OLSUN İKİNİZEDE

bilalfındık
25.03.2008, 20:15

kardeşim nasılsın sesin çıkmıyo hayırdır

bilalfındık
25.03.2008, 20:17

kardeşim nasılsın sesin çıkmıyo hayırdır reiste yok sıkıldım yazan kimse yok

abdussvs
25.03.2008, 21:25
ABİ BURADAYIM SAĞOLASIN. O RESİM ESKİ İNÖNÜ 22. SOKAK ŞİMDİKİ ORHANGAZİ 2. SOKAKTAN. BELKİ ADINI DUYMUŞTURSUN EMEKLİ MÜBAŞİR ALİ YILDIRIM NAMI DEĞER ALİŞİR EMMİ'NİN EVİNİN ÖNÜ. BURADAN ALİŞİR EMMİ'YEDE SELAMLAR İLETELİM BARİ...

abdussvs
25.03.2008, 21:29
BEKİR ABİ BUGÜN YENGEDEN FIRÇA YEMİŞ GALİBA DÜNYA İLE İRTİBATI KESİK. HADİ BİZ GECE YADA GÜNDÜZ DÖNÜŞÜMLÜ İŞTEYİZ BEKİR ABİ İSE 08:30-17:00 MEMURU YORULMAMIŞTIRDA. NEYSE SAĞLIK OLSUN...

adislibekir
26.03.2008, 09:57
BEKİR ABİ BUGÜN YENGEDEN FIRÇA YEMİŞ GALİBA DÜNYA İLE İRTİBATI KESİK. HADİ BİZ GECE YADA GÜNDÜZ DÖNÜŞÜMLÜ İŞTEYİZ BEKİR ABİ İSE 08:30-17:00 MEMURU YORULMAMIŞTIRDA. NEYSE SAĞLIK OLSUN...

Selamın aleyküm Gerçektende doğru Karıdan fırça yedim.Bi sakat işe girdim alım satım falan uğraşıyom.Akyazıya Git,Hendeğe git,Sakaryaya git.Hanımda böyle sakat işlerde hep senimi buluyor diye fırça atıyor.Evdeki internettede bir sorun var baktıramadım.Gönlümüz sizinle arkadaşlar.

adislibekir
26.03.2008, 09:59

Bilalim hayırlı günlerin olsun Kardeşim herzaman ayni olmuyor bazan aksaklıklar çıkıyor,bu bizim elimizde olmayan birşey.Benim evdeki internette bir sorun var baktırmaya vaktim olmadı abi.Ama aklım sizde kusura bakmayın.

abdussvs
26.03.2008, 13:29
Selamın aleyküm Gerçektende doğru Karıdan fırça yedim.Bi sakat işe girdim alım satım falan uğraşıyom.Akyazıya Git,Hendeğe git,Sakaryaya git.Hanımda böyle sakat işlerde hep senimi buluyor diye fırça atıyor.Evdeki internettede bir sorun var baktıramadım.Gönlümüz sizinle arkadaşlar.

OLUR ABİ BÖYLE ŞEYLERDEN İŞKİLLENEN BİR KAŞIK DÜŞMANIDA BİZİM BAŞIMIZDA...

abdussvs
27.03.2008, 10:44
TÜM KURTLAPALILARA, SİVASLILARA, TÜRKLERE VE MÜSLÜMAN ALEMİNE HAYIRLI GÜNLER DİLERİM...

abdussvs
28.03.2008, 13:53
Kendisi Kurtlapa'lı olup şuan hayatta olmayan bir şairimizin Annesine ve köyüne yazdığı duygu dolu bir şiiri paylaşmak istedim. Tahmin ediyorum ki okuyan ve memleket hasreti çekenlerin yüreğinde bir kıpırdanma olacak...

AĞLAMA ANNEM

Yıllar oldu köyden ayrı kalalı
Karlar yaylalardan kalktımı annem
Rüzgarla birlikte ben savrulalı
Dağlar lalesini açtı mı annem

Kurban olam yaylaların taşına
Zehir kattı zalim ekmeğime aşıma
Daha ne gelecek kader benim başıma
Kader böyle imiş ağlama annem

Doğmadan yazılmış benim yazılar
Köy deyince ciğerlerim sızılar
Yaylalarda koyun ile kuzular
Sürüler çeşmeye geldimi annem

Bahçeye diktiğim meyve ağacı
Selamı kestiler anne ve bacı
söyle nedir tanrım bunun ilacı
Düşenin dostu olmaz ağlama annem

Sitem etsem kimse beni bilmiyor
Gözyaşlarım sel oldu artık dinmiyor
Yazım ters yazılmış yüzüm gülmüyor
Yaşıyor muyum sanki ağlama annem

abdussvs
28.03.2008, 14:12
Yine aynı şairimizin bir başka dert dolu şiiri. Kendisine Allah'u Teala Rahmet Eylesin...

ANNE

Sıra sıra hastanenin kapısı
Beyaz giyer doktorların hepisi
Burnuma kokuyor narkoz kokusu
Anne ben bu derdi genç yaşta aldım...

Balkona çıktımda balkon soğukmuş
Dört yanıma baktım kimseler yokmuş
Bir filiim çektirdim derdim çok imiş
Anne ben bu derdi nereden aldım...

Sivas'ın suları bazen akmıyor
Garibin yüzüne kimse bakmıyor
Ne kadar acı olsada artık yakmıyor
Anne ben bu derdi genç yaşta aldım...

Çok ağladım gözyaşlarım sel oldu
Ateşlerim söndü hepsi kül oldu
Ne olduysa bana kaderden oldu
Anne ben bu derdi nereden aldım...

Ben kadere boyun eğdim ağlarım
Ah çekipte karaları bağlarım
Yaram çıban oldu hergün ağlarım
Anne ben bu derdi burada aldım...

bilalfındık
28.03.2008, 14:23
tüm kurtlapalıların cumaları hayırlı ve kutlu osun

bilalfındık
28.03.2008, 14:26
abdssvs canım sıkılıyo bekir reisten haber yok

abdussvs
28.03.2008, 14:48
ÖMRÜ BOYUNCA YÜZÜ HİÇ GÜLMEYEN VE GENÇ YAŞTA ACI BİR BİÇİMDE HAKK'IN RAHMETİNE KAVUŞAN BU GARİP HEMŞERİME ALLAH RAHMET EYLESİN. ŞAİRİMİZİN DİĞER ŞİİRLERİNİDE KEŞKE OKUMA İMKANI BULSANIZ İŞTE O ZAMAN YÖRE HALKIMIZIN GENÇ-YAŞLI KADIN-ERKEK DEMEDEN HEP AYNI ÇİLELER VE SIKINTILARI ÇEKTİĞİNE BİRKEZ DAHA ŞAHİT OLACAKSINIZ.ELİME GEÇEN YAKLAŞIK 95 ŞİİRİN HEMEN HEMEN HEPSİNDE İŞLENEN KONULAR BENZERLİK İÇİNDE. YOKSULLUK, İMKANSIZLIK, GURBET HAYATI VS. BAŞTADA BELİRTTİĞİM GİBİ TÜM ÇEVRE KÖYLÜ HEMŞERİLERİMİZİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUNUN HAYATLARINDAN KESİTLER BÜTÜNÜ SANKİ. TEMENNİM BUNU OKUYANLARIN DA ŞAİR İÇİN BİR ''ALLAH RAHMET EYLASİN'' DEMESİ. YÖRE HALKIMIZIN BÖYLE SIKINTILARI ARTIK YAŞAMAMASI DİLEĞİ İLE, HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM...

alisayan
28.03.2008, 14:52
bilal kardeşim bekirin hanımının dedesi hastaymış dün saat 4 te ankaraya götürdü

abdussvs
28.03.2008, 14:52
abdssvs canım sıkılıyo bekir reisten haber yok
ABİ HERALDE TAPU İŞLERİ HALA BİTMEDİĞİNDEN OLABİLİR...

adislibekir
30.03.2008, 14:56
ABİ HERALDE TAPU İŞLERİ HALA BİTMEDİĞİNDEN OLABİLİR...

Selamın aleyküm arkadaşlar nasılsınız,Dört gündür İstanbul Kartal araştırma hastanesindeydim.Birazda istanbulu gezme fırsatı buldum bir Olukmanlı bir adıslı buldum felekten iki gece yaşadık.İstanbulda bana ilgi ve alaka gösteren Olukmanlı Mesut Koç.Adıslı Baki ve Abdullah Vapur un oğlu Hemşerimiz Sanatçı kardeşim Ercan Vapur a Gıyablarında çok çok teşekkür ederim.

özdemir
30.03.2008, 15:40
Selamın aleyküm arkadaşlar nasılsınız,Dört gündür İstanbul Kartal araştırma hastanesindeydim.Birazda istanbulu gezme fırsatı buldum bir Olukmanlı bir adıslı buldum felekten iki gece yaşadık.İstanbulda bana ilgi ve alaka gösteren Olukmanlı Mesut Koç.Adıslı Baki ve Abdullah Vapur un oğlu Hemşerimiz Sanatçı kardeşim Ercan Vapur a Gıyablarında çok çok teşekkür ederim.

cümleten selamlar
bekir abi geçmiş olsun
hayırdır abi hastamısın yoksa bir hastanmı var

abdussvs
30.03.2008, 22:53

ABİ GEÇMİŞ OLSUN KARTALA KADAR GELDİNDE NEDEN HABER VERMESSİN. BEN 1 HAFTADIR O HASTANEYE GİDİYORDUM GİTMESEMDE FARK ETMEZ ZİYARET EDERDİK. YİNEDE HASTANA ALLAH ŞİFA VERSİN. İYİ AKŞAMLAR...

adislibekir
30.03.2008, 23:18
ABİ GEÇMİŞ OLSUN KARTALA KADAR GELDİNDE NEDEN HABER VERMESSİN. BEN 1 HAFTADIR O HASTANEYE GİDİYORDUM GİTMESEMDE FARK ETMEZ ZİYARET EDERDİK. YİNEDE HASTANA ALLAH ŞİFA VERSİN. İYİ AKŞAMLAR...

Yeğenim özür dilerim Benim kayınpederin babası rahatsız Kartal araştırmaya getirdiler bizde burdan apar topar gittik.Orada kadıköyden arkadaşlar geldi beni aldılar karşıya geçtik.İnanki aklımdaydın rahatsız etmek istemedim.Hani demiştinya bu sıralar çok işimiz var diye.Bahçelievler polis karakolunda Olukmanlı bir polisvar genç bir arkadaşımız onunla buluştum seni arayacaktı telefon numaranı bulamadı.Sana çok çok selam mımı söylemesini rica ettim seni tanıyor.Gecede Bakırköyde sabahladık.İnanki özür dilerim sadece rahatsız etmek istemedim,Kadıköyde kalsaydım seni muhakkak arayacaktım Kusura bakma gerçekten özür dilerim.

abdussvs
30.03.2008, 23:29
ABİ OLURMU NE DEMEK BAŞIM ÜSTÜNE HER ZAMAN BEKLERİM. BAHÇELİEVLERDEKİ ERKADAŞI HATIRLAYAMADIM AMA YİNEDE SAĞOLASIN...

adislibekir
30.03.2008, 23:36
ABİ OLURMU NE DEMEK BAŞIM ÜSTÜNE HER ZAMAN BEKLERİM. BAHÇELİEVLERDEKİ ERKADAŞI HATIRLAYAMADIM AMA YİNEDE SAĞOLASIN...

Abi Bahçelievlerde polis memuru genç bir arkadaş.Bizim Mesut Koç un yeğeni o seni tanıdığını söyledi bana belkide karıştırdı bilmiyorum.Ama yarın ben Mesuttan tam adresini alırım Bizde Polis karakoluna çıktık orada birer çay içip çıktık ben orda sordum seni tanıyıp tanımadığını tanıdığını ve telefonunun olduğunu söyledi.

adislibekir
31.03.2008, 11:01
Günaydın Sevgili hemşerilerim Hepinize hayırlı bir hafta diliyorum Bütün güzellikler sizinle olsun

bilalfındık
31.03.2008, 19:59
hayırlı ğünler kurtlapalı hemşerilerim işlerinizde başarıllar dilerim allaha emanet olun

kınasoglu
31.03.2008, 20:17
selam kutlapalı memşirlerim ve siteye katılan tüm hemşerilerim sivaslı olakak tüm hemşerilerimi selamlar büyüklerin elerinde küçüklerin gözlerinden arkadaşlar bizler burda iyilik ve hayırlı işler için bazı emek sarf ederiz ama bizlerin bu emekleri önemli deyil bizler yöremiz için tüm hayırı işler katılmak ve ellimizdene gelise yapak için emek vermeliyiz emek yürek ister o yürek bizlerde var ama bizim bölgemizi temsileden belde başkanlarımız nerde yoooooooooook

abdussvs
31.03.2008, 23:28
HERKESE İYİ GECELER, BU SAYFAYA GİRİŞ YAPIP CANLILIK KAZANDIRAN YORUM VE DİLEKLERİ İLE DESTEK VEREN ADISLIBEKİR VE BİLAL FINDIK BAŞTA OLMAK ÜZERE HERKESE KURTLAPALI OLARAK VE KENDİMİZİ EVSAHİBİ ADDEDEREK TEŞEKKÜR EDER SAĞLIKLI VE MUTLU GÜNLER DİLERİM. TEKRAR İYİ GECELER...

abdussvs
31.03.2008, 23:32
İSİM OLARAK ZİKRETMEYİ (KUSURA BAKMASIN) BİRAN YAZARKEN UNUTTUĞUM ALİ SAYAN'A DA KURTLAPA SAYFASINA KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM...

bilalfındık
31.03.2008, 23:42
HERKESE İYİ GECELER, BU SAYFAYA GİRİŞ YAPIP CANLILIK KAZANDIRAN YORUM VE DİLEKLERİ İLE DESTEK VEREN ADISLIBEKİR VE BİLAL FINDIK BAŞTA OLMAK ÜZERE HERKESE KURTLAPALI OLARAK VE KENDİMİZİ EVSAHİBİ ADDEDEREK TEŞEKKÜR EDER SAĞLIKLI VE MUTLU GÜNLER DİLERİM. TEKRAR İYİ GECELER...

KARDEŞİM BEN ADISLI BEKİR ,,,,,REİS,,,,,,KANUNSUZ VE SENİN SAYENDE BUSAYFAYI DAHA ÇOK SEVDİM İŞTEN ĞELİNCE HEMEN SİZLERİ ARAROLDUM

yiğidoturan
31.03.2008, 23:42
SELAYMÜNALEYKÜM KURTLAPALI HEMŞEHRİLERİM BEN ADISLI TURAN KURTLAPALILARIN ÇOĞU TANIR BENİ DİKİLİTAŞTA KAHVE ÇALIŞTIRDIM TÜM KURTLAPALILARA BURADAN (İZMİRDEN) SAĞLIK ESENLİK VE MUTLULUKLAR DİLERİM

yiğidoturan
31.03.2008, 23:44
YA BİLAL FINDIK KARDEŞ HİÇ YABANCIMA GİTMİYORSUN AMA BİR TÜRLÜ HATIRLAYAMADIM SENİ YA
RAHMETLİ ŞÜKRÜ FINDIK LA AKRABALIĞINIZ VARMI ?

yiğidoturan
31.03.2008, 23:47
ADISLI BEKİR ABİCİM BURAYA HAREKET GETİRMİŞSİN MAŞALLAH SOHBET EHLİ DE BAŞKA OLUYOR

adislibekir
KARDEŞİM BEN ADISLI BEKİR ,,,,,REİS,,,,,,KANUNSUZ VE SENİN SAYENDE BUSAYFAYI DAHA ÇOK SEVDİM İŞTEN ĞELİNCE HEMEN SİZLERİ ARAROLDUM

Bilalim nerde kaldın ya Allaha şükür kavuştuk.Mesajımı aldın mı sana mesaj çekmiştim iş konusunda.

bilalfındık
YA BİLAL FINDIK KARDEŞ HİÇ YABANCIMA GİTMİYORSUN AMA BİR TÜRLÜ HATIRLAYAMADIM SENİ YA
RAHMETLİ ŞÜKRÜ FINDIK LA AKRABALIĞINIZ VARMI ?

RAHMETLİ AMCAMDIR KABEDE ÖLDÜ BEN ALİBABADA BÜYÜDÜM İSTAMBULDA OTURUYORUM

adislibekir
31.03.2008, 23:51
RAHMETLİ AMCAMDIR KABEDE ÖLDÜ BEN ALİBABADA BÜYÜDÜM İSTAMBULDA OTURUYORUM

Bilal Turan benim yeğenimdir Kendisi İzmir Demir yollarında çalışıyor.

bilalfındık
31.03.2008, 23:51
Bilalim nerde kaldın ya Allaha şükür kavuştuk.Mesajımı aldın mı sana mesaj çekmiştim iş konusunda.

ALDIM ---REİS,,,,ALLAH RAZI OLSUN SENDEN BEN ARANAN USTA OLDUĞUM İÇİN HİÇ BOŞ KALMIYOM ZATEN BÜYÜK Bİ ŞİRKETTEYİM PEŞİMİ BIRAKMIYORLAR

bilalfındık
31.03.2008, 23:53
Bilal Turan benim yeğenimdir Kendisi İzmir Demir yollarında çalışıyor.

BEN TANIYOM AMA ÇIKARAMIYOM ARTIK İHTİYARLADIM

yiğidoturan
31.03.2008, 23:55
YA BİLAL FINDIK SEN BU BEKİR REİSİ NERDEN TANIYON SİVASDAN DESEM SİVASDA ÇOK KALMADI MERAK ETTİM

abdussvs
31.03.2008, 23:56
ADISLI BEKİR ABİCİM BURAYA HAREKET GETİRMİŞSİN MAŞALLAH SOHBET EHLİ DE BAŞKA OLUYOR

BEKİR ABİ GELELİ HAREKETTE BEREKETTE GELDİ SAĞOLSUN. HEM ADIS'IN SAYFALARINDA MALUMUNUZ BEKİR ABİ İÇİN ERMİŞ EVLİYA HOCA GİBİSİNDEN YAKIŞTIRMALAR VAR. BENCE SÖYLEYENLER YANILMIYORLAR TABİ DAHA İYİ TANIYAN SİZ BÜYÜKLER BİLİRSİNİZ AMA...

bilalfındık
01.04.2008, 00:02
YA BİLAL FINDIK SEN BU BEKİR REİSİ NERDEN TANIYON SİVASDAN DESEM SİVASDA ÇOK KALMADI MERAK ETTİM

BİZ KASIMPAŞA KULAKSIS DA SALİMENİN BEKARODASINDA KALDIK ÇOK MACARALAR YAŞADIK UNUTUTULMAZ ĞÜNLER YAŞADIK REİS YAŞAYAN ABDULLAH ÇATLIMIZDIR BİZİM SENE78,,79,,80,,81,,HAYATIMIZI ONA BORÇLUYUZ

abdussvs
01.04.2008, 00:02

NE MUTLU BİZEKİ BU ŞEKİLDE ARAYAN MERAK EDEN ABİLERİMİZ VAR. BÖYLE DÜŞÜNEN TÜM DOST İNSANLARA TEŞEKKÜRLER EDERİM. TEŞEKKÜR AZDIR AMA ŞUAN ELİMİZDEN BU GELİR...

adislibekir
01.04.2008, 00:04
BİZ KASIMPAŞA KULAKSIS DA SALİMENİN BEKARODASINDA KALDIK ÇOK MACARALAR YAŞADIK UNUTUTULMAZ ĞÜNLER YAŞADIK REİS YAŞAYAN ABDULLAH ÇATLIMIZDIR BİZİM SENE78,,79,,80,,81,,HAYATIMIZI ONA BORÇLUYUZ

Dostum mahcup ediyon beni gerek var mı.Bizler herzaman birbirimizi koruduk birinin baş olması lazımdı o da biz olduk başka bişrşey yok

yiğidoturan
01.04.2008, 00:06
ŞÜKRÜ ABİ RAHMETLİ BABAMIN İŞ ARKADAŞIYDI

yiğidoturan
01.04.2008, 00:07

BİZİMDE SEVDİĞİMİZ ABİMİZ AMCAMIZ DIR

bilalfındık
01.04.2008, 00:08
Dostum mahcup ediyon beni gerek var mı.Bizler herzaman birbirimizi koruduk birinin baş olması lazımdı o da biz olduk başka bişrşey yok

REİS YEĞENİN SORDU NERDEN TANIYON DİYE UFACIK AÇIKLADIM NEZAKETTEN

bilalfındık
01.04.2008, 00:10
ŞÜKRÜ ABİ RAHMETLİ BABAMIN İŞ ARKADAŞIYDI

ŞÜKRÜ AMCAM DOĞUM ÖMER AMCAM ÜNİVERSİTENİN BABAM NUMUNENİN AHCISIYDI

adislibekir
01.04.2008, 00:14
ŞÜKRÜ AMCAM DOĞUM ÖMER AMCAM ÜNİVERSİTENİN BABAM NUMUNENİN AHCISIYDI

Evet Turanın babasıda hastanede aşçıydı

bilalfındık
01.04.2008, 00:18
Evet Turanın babasıda hastanede aşçıydı

İSMİ NEYDİ ĞÖRDÜM ĞALİBA BABAMA SORAYIM

yiğidoturan
01.04.2008, 00:18
BABAMDA DOĞUMEVİNDE AHÇIYDI RAHMET HACI ARDUÇ VARDI SİZİN KÖYLÜ OĞLU İMAMLIK YAPIYOR ERKAN

yiğidoturan
01.04.2008, 00:19
İSMİ NEYDİ ĞÖRDÜM ĞALİBA BABAMA SORAYIM

ADISLI HACI RECEP PINARBAŞI DERSSEN TANIR BABANIN ADI NE

bilalfındık
01.04.2008, 00:20
BABAMDA DOĞUMEVİNDE AHÇIYDI RAHMET HACI ARDUÇ VARDI SİZİN KÖYLÜ OĞLU İMAMLIK YAPIYOR ERKAN

EVET TANIYOM KAKİKTEN EVLİ ÇIRAKĞİLİN HACININ OĞLU

adislibekir
01.04.2008, 00:22
oH oH MUHABBETE BAK BİZ DIŞARIDA KALDIK BABA BİZİDE ARAYIP SORUN ARASIRA.

bilalfındık
01.04.2008, 00:27
oH oH MUHABBETE BAK BİZ DIŞARIDA KALDIK BABA BİZİDE ARAYIP SORUN ARASIRA.

SENİ KİMSE ATAMAZ ---REİS-----SEN KALLERDESİN

yiğidoturan
01.04.2008, 00:29
BİLAL UYUDUNMU YOKSA ........................

abdussvs
01.04.2008, 00:32
ABİ BİZİMDE KAYINBABA NUMUNENİN ESKİ AŞÇILARINDAN NE OLACAK ŞİMDİ...

adislibekir
01.04.2008, 00:34

Hayda kardeşim bu akşam bir ahçıdır gidiyor bune bolluk ya demekki Sivas ta hiç aç kalmayacağız.

bilalfındık
01.04.2008, 00:35

KİM İSMİ NE HEPSİNİ TANIRIM

yiğidoturan
01.04.2008, 00:37

ABDULLAH EYMİRLE BERABERDİ BABAM KAYINPEDERİNİN ADI NE

bilalfındık
01.04.2008, 00:37
BİLAL UYUDUNMU YOKSA ........................

YOK CANIM UYURMUYUM İŞTEN ĞEÇ ĞELİYOM SİZLERİDE BULDUM ---REİSE---KAVUŞTUM UYURMUYUM

abdussvs
01.04.2008, 00:38
KALMAZSIN ABİ O NE DEMEK SİVAS ORASI DALDAL BAŞKAN'IN YANINA GİTSEN YİNE SAHİPLENİR HİÇ KİMSE OLMASA BİLE...

abdussvs
01.04.2008, 00:40
KAYINBABA DURSUN KARADAĞ OĞLU ALİ VAR BAYINDIRLIKTA ÇALIŞIYORDU DİKİLİTAŞ KAHVE MÜDAVİMLERİNDEN

adislibekir
01.04.2008, 00:43
KALMAZSIN ABİ O NE DEMEK SİVAS ORASI DALDAL BAŞKAN'IN YANINA GİTSEN YİNE SAHİPLENİR HİÇ KİMSE OLMASA BİLE...

Yeğenim sen Dal Dal ı tanıyormusun.Tanıyorsan eğer telefonunu vereyim beni daldal başkana bir sor ya.Ona başkan isminide ben taktım.O Benim herzaman sayın Başkanım olarak kalacak

bilalfındık
01.04.2008, 00:44
ÇOK İYİ TANIYORUM KOCA KAFA DURSUN OLUNUDA TANIYOM AYLE DOSTUMUZDUR ÖNCEDEN ÇOK ĞİDER ĞELİRDİK

yiğidoturan
01.04.2008, 00:46
OLUKMANLI SABAH KÖYDEN ÇIKMIŞ BİZİM KÖYE ADISA GELMİŞ SOHBET MUHEBBET ETTİKTEN SONRA DEMİŞKİ ULAN DEMİŞ NE DAĞINIK NASİBİM VARMIŞ SABAH NERDEYDİM ŞİMDİ NERDEYİM DEMİŞ ONUN DEDİĞİ GİBİ BİZİM NASİPLER DAĞILMIŞ BURALARDA GÖRÜŞÜP SOHBET ETMEK İNSANI RAHATLATIYOR DOSTLUĞUNUZA TEŞEKKÜR EDERİM

adislibekir
01.04.2008, 00:48
Kendisi Kurtlapa'lı olup şuan hayatta olmayan bir şairimizin Annesine ve köyüne yazdığı duygu dolu bir şiiri paylaşmak istedim. Tahmin ediyorum ki okuyan ve memleket hasreti çekenlerin yüreğinde bir kıpırdanma olacak...

AĞLAMA ANNEM

Yıllar oldu köyden ayrı kalalı
Karlar yaylalardan kalktımı annem
Rüzgarla birlikte ben savrulalı
Dağlar lalesini açtı mı annem

Kurban olam yaylaların taşına
Zehir kattı zalim ekmeğime aşıma
Daha ne gelecek kader benim başıma
Kader böyle imiş ağlama annem

Doğmadan yazılmış benim yazılar
Köy deyince ciğerlerim sızılar
Yaylalarda koyun ile kuzular
Sürüler çeşmeye geldimi annem

Bahçeye diktiğim meyve ağacı
Selamı kestiler anne ve bacı
söyle nedir tanrım bunun ilacı
Düşenin dostu olmaz ağlama annem

Sitem etsem kimse beni bilmiyor
Gözyaşlarım sel oldu artık dinmiyor
Yazım ters yazılmış yüzüm gülmüyor
Yaşıyor muyum sanki ağlama annem

Köy özlemini,sıla özlemini bukadar içten kaleme dökebilen bir hemşerişmizin olduğunu ben yeni öğrendim.Kardeşim bu işe vesile olduğun için sana çok teşekkür ederim allah senden razıolsun ki Böylesine değerli böylesine müstesna bir hemşerimizi gündeme getirerek bize tanıttığın için çok teşekkürler................... .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .....................

yiğidoturan
01.04.2008, 00:49
KAYINBABA DURSUN KARADAĞ OĞLU ALİ VAR BAYINDIRLIKTA ÇALIŞIYORDU DİKİLİTAŞ KAHVE MÜDAVİMLERİNDEN

EVLERİ ALİBABADA DEĞİLMİ GÖZLÜKLÜ ALİ

bilalfındık
01.04.2008, 00:50
OLUKMANLI SABAH KÖYDEN ÇIKMIŞ BİZİM KÖYE ADISA GELMİŞ SOHBET MUHEBBET ETTİKTEN SONRA DEMİŞKİ ULAN DEMİŞ NE DAĞINIK NASİBİM VARMIŞ SABAH NERDEYDİM ŞİMDİ NERDEYİM DEMİŞ ONUN DEDİĞİ GİBİ BİZİM NASİPLER DAĞILMIŞ BURALARDA GÖRÜŞÜP SOHBET ETMEK İNSANI RAHATLATIYOR DOSTLUĞUNUZA TEŞEKKÜR EDERİM

TURAN KARDEŞ BEN ÇOK RAHATLADIM DOĞRU SÖYLÜYON YORĞUNLUĞUMU UNUTTUMALLAH ÜÇÜNÜZDENDE RAZI OLSUN

bilalfındık
01.04.2008, 00:52

EVET IRMAĞA DOĞRU TRAKTÖRCÜ VEYSELDEN YANA

adislibekir
01.04.2008, 00:55

Olukmanlı Sabah Köyden çıkarken nacağını yanına almışmı.?

yiğidoturan
01.04.2008, 00:57
YA VARMI ALLAHINIZI SEVERSENİZ SÖZÜNÜ SOHBETİNİ BİLEN KİŞİLERLE AYNI MECLİSTE BULUNMAK GİBİSİ NE ULUDAĞDA KAYAK KAYMAYA NE KUŞADASINDA ANTALYASINDA DENİZE GİRMEYE CAHİLLE KUZU ÇEVİRMEKTENSE HOŞSOHBETLE AÇ OTURMAYI YAVAN EKMEĞİ PAYLAŞMAYI YEĞLERİM

yiğidoturan
01.04.2008, 00:58
Olukmanlı Sabah Köyden çıkarken nacağını yanına almışmı.?

EVDE UNUTMUŞ KÖYE DÖENEMEYİP BİZİM KÖYDE KALMIŞ

yiğidoturan
01.04.2008, 01:00
EVET IRMAĞA DOĞRU TRAKTÖRCÜ VEYSELDEN YANA

BİZİM EVDE ONLARDA İLERİDE YURDUN ORDA KÖŞE BAŞINDA HEMEN YAN TARAFIMIZDADA SEYİT GÜMÜŞÜN EVİ VAR BEYPINARLI

bilalfındık
01.04.2008, 01:03
BİZİM EVDE ONLARDA İLERİDE YURDUN ORDA KÖŞE BAŞINDA HEMEN YAN TARAFIMIZDADA SEYİT GÜMÜŞÜN EVİ VAR BEYPINARLI

BİLİYORUM GAZİĞİLİN EVDE ORDA SEYİT CAHİT ONLARI TANIRIM

adislibekir
01.04.2008, 09:40
Günaydın arkadaşlar bugün 01.04.2008 yani bu gün Bir Nisan şaka yapmayı düşünüyordum ama benim şakalarım biraz ağır oluyor vazgeçtim hepinize hayırlı bir nisanlar.

alisayan
01.04.2008, 10:10
günaydın tümkurtlapa beldiyesi sakinlerive sitede ki arkadaşlar hepize selamlar

mehmetacik58
01.04.2008, 10:12
Tüm Kurtlapalı hemşehrilerime hayırlı günler dilerim 6 yı Kurtlapa İlköğretim Okulu Müdürlüğü yaptım hepsini çok severim benim ikinci köyüm

mehmetacik58
01.04.2008, 10:18
Birinci sayfadaki resim benim çektiğim bir resim nerden aldığınızıda tahmin edebiliyorum o resmin alındığı şiteyi sevgili kardeşim dostum mehmet içer yapmıştır

mehmetacik58
01.04.2008, 10:20
sevgili kurtlapalı dostlar klurtlapa resimleri isterseniz gönderbilirim arşivde resim olması lazım

özdemir
01.04.2008, 10:38
Birinci sayfadaki resim benim çektiğim bir resim nerden aldığınızıda tahmin edebiliyorum o resmin alındığı şiteyi sevgili kardeşim dostum mehmet içer yapmıştır

cümleten hayırlı günler
hocam bu mehmet içer bizim öğretmen olan mehmet içermi acaba

abdussvs
01.04.2008, 12:29

EVET ABİ GÖZLÜKLÜ ALİ BENİM BÜYÜK KAYINBİRADER OLUR KENDİLERİ...

abdussvs
01.04.2008, 12:32

DOĞRUDUR HOCAM MEHMET İÇER (ABİMİZ) HOCAMIN SİTEDEN ALINTI. AYNI MAHALLEDEN İKİ ÜST KUŞAK ABİLERİMİZDENDİR. KENDİSİNE BU VESİLE İLE SELAM VE SAYGILAR SUNARIM...

abdussvs
01.04.2008, 12:34
cümleten hayırlı günler
hocam bu mehmet içer bizim öğretmen olan mehmet içermi acaba

ABİ DOĞRUDUR AYNI DÖNEM YETİŞTİNİZ ALİBABA'DA. TABİ SİZ DAHA SONRADAN EV YAPIP GELMİŞTİNİZ MAHALLEYE...

abdussvs
01.04.2008, 12:36
sevgili kurtlapalı dostlar klurtlapa resimleri isterseniz gönderbilirim arşivde resim olması lazım

HOCAM GÖNDERİRSENİZ SEVİNİRİZ TABİKİ. YİNEDE TEŞEKKÜR EDERİZ SİZE...

abdussvs
01.04.2008, 12:41
Yeğenim sen Dal Dal ı tanıyormusun.Tanıyorsan eğer telefonunu vereyim beni daldal başkana bir sor ya.Ona başkan isminide ben taktım.O Benim herzaman sayın Başkanım olarak kalacak

ABİ SORMAYA NE GEREK AKLINA GELMESİNİ BİLE ESEFLE KINIYORUZ.

özdemir
01.04.2008, 13:08
ABİ DOĞRUDUR AYNI DÖNEM YETİŞTİNİZ ALİBABA'DA. TABİ SİZ DAHA SONRADAN EV YAPIP GELMİŞTİNİZ MAHALLEYE...

ben seni tanıyormuyum acaba
mehmet hocayla çok filimlerimiz oldu

abdussvs
01.04.2008, 13:48
ben seni tanıyormuyum acaba
mehmet hocayla çok filimlerimiz oldu

ABİ YOK SEN BENİ HATIRLAMAZSIN 5-6 YAŞ FARK VAR ARAMIZDA ONUN İÇİN AMA KARDEŞİN BAKİ İYİ TANIR. AYRICA BENDE EGM İSTANBUL KADROSUNDAYIM. BURADAN SANADA SAYGILAR SUNARIM...

özdemir
01.04.2008, 14:04
ABİ YOK SEN BENİ HATIRLAMAZSIN 5-6 YAŞ FARK VAR ARAMIZDA ONUN İÇİN AMA KARDEŞİN BAKİ İYİ TANIR. AYRICA BENDE EGM İSTANBUL KADROSUNDAYIM. BURADAN SANADA SAYGILAR SUNARIM...

saygılar bizden dostum
ama aynı mahallede isek sonuçta görmüşümdür senide
ismin ne

adislibekir
01.04.2008, 15:36
Ya arkadaşlar sizi az yanlız bırakmaya gelmiyor Hemen kendi muhabbetinizi ilerletiyorsunuz biz üçüncü pilana itiliyoruz.Kıskanıyorum ya...Arkadaşlar maaşallahınız var işte böyle karşılıklı anlayış,saygı,sevgi,hoşgörü,bi razda iyi niyet bakın nasıl kaynaştık Gönlüm istiyor bu böyle devam etsin.Adislibekir abinizi de unutmayın.Sizlerle iftihar ediyorum ikilik yok hepimiz birimiz için.

mehmetacik58
01.04.2008, 15:54
Fahrettin kardeşim o mehmet içer sizin komşu oluyordu.Babasının adı Ali kardeşi var Hamdi

mehmetacik58
01.04.2008, 15:55
abdssvs kardeşim sem kimlerden oluyorsun şu kimliğini bir açıkla tanışalım

mehmetacik58
01.04.2008, 15:57
Bekir kardeş özel mesajını aldım bundan sonra yazılar şüphe bırakmaz inşallah

özdemir
01.04.2008, 16:03
evet hocam biliyorum
aynı zamanda adıstan evli değilmi
onun sitesi neresiymiş adresi varmı

mehmetacik58
01.04.2008, 16:20
dernek kongresi kurtlapa belediye başkanı
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

abdussvs
01.04.2008, 17:11
abdssvs kardeşim sem kimlerden oluyorsun şu kimliğini bir açıkla tanışalım

hocam dikilitaş caddesindeki Türkmen Ticaret Musa yıldız amcam olur ben istanbuldayım. Hamdi Hoca'yada Mehmet Hoca'yada sorsan söylerler adım Faruk, Hamdi çocukluk arkadaşımdır. Sorduğun içinde ayrıca sağolasın...

abdussvs
01.04.2008, 17:14
Ya arkadaşlar sizi az yanlız bırakmaya gelmiyor Hemen kendi muhabbetinizi ilerletiyorsunuz biz üçüncü pilana itiliyoruz.Kıskanıyorum ya...Arkadaşlar maaşallahınız var işte böyle karşılıklı anlayış,saygı,sevgi,hoşgörü,bi razda iyi niyet bakın nasıl kaynaştık Gönlüm istiyor bu böyle devam etsin.Adislibekir abinizi de unutmayın.Sizlerle iftihar ediyorum ikilik yok hepimiz birimiz için.

Abi senin işin çıkınca kös kös oturalımmı ne dersin. Tabiki sen Gümüşdere, Kurtlapa ve Yakupoğlan sayfaları için Lokomotif konumundasın ama idare et seni atmış sayılmayız...

adislibekir
01.04.2008, 19:27
Abi senin işin çıkınca kös kös oturalımmı ne dersin. Tabiki sen Gümüşdere, Kurtlapa ve Yakupoğlan sayfaları için Lokomotif konumundasın ama idare et seni atmış sayılmayız...

Estafurullah yeğenim kös kös oturmak ne demek ben sizin birbirinizi tanımanızı sevmenizi en önemliside saygı ortamında sohbet etmenizi istiyorum benim bundan başka hiçbir isteğim yok.Aranıza kara fikirli kara düşünceli kişiler sızabilir bunlara dikkat edin uyanık olun bu insanların muhabbetinizi bozmasına müsade etmeyin.Birde sohbet forumlarınızda siyasi görüşünüz ne olursa olsun siyasi sohbet açmayın siyasi sohbetlerin sonu kırıcı olur.Siyasi sohbet yapmak isteyen arkadaşlarda Sitemizde siyaset yapılan forumlar var buraları ziyaret etsin düşüncelerini anlatsın.Bizler kesinlikle siyasi ortamı buraya taşımayalım.Üç aşğı beş yukarı herkesin hangi siyasi görüşe sahip bunu biliyorum ama ben bu forumda siyaset gütmüyorum sizde yapmayın.Bu söylediklerim sohbetimize katılan herkes için geçerli.Bizim dikkat etmemiz gereken şey Ara bozmayı meslek edinen kişileri sohbetimizden dışlayarak kırmadan gücendirmeden forumumuzdan uzaklaştırmak...Duyarlılığın için çok teşekkür ederim.Mesele birşeyler verebilmek almak belki daha kolay yol ama birşeyler verebilmek yararlı olabilmekkadar güzel şey yok.

tayfun5834
01.04.2008, 20:24
herkese iyi akşamlar. Ben bu sayfaya girmeyeli epey ziyaretçimiz olmuş. Kendimi Abdussvs Abim ile birlikte evsahibi olarak kabul ettiğim için tüm ziyaret edenlere yazı yazanlara teşekkür eder selamlar sunarım. Katkı ve muhabbetleri için Adıslı Bekir'e ayrıca selamlar. Hepiniz sağolun varolun.

adislibekir
01.04.2008, 20:30
herkese iyi akşamlar. Ben bu sayfaya girmeyeli epey ziyaretçimiz olmuş. Kendimi Abdussvs Abim ile birlikte evsahibi olarak kabul ettiğim için tüm ziyaret edenlere yazı yazanlara teşekkür eder selamlar sunarım. Katkı ve muhabbetleri için Adıslı Bekir'e ayrıca selamlar. Hepiniz sağolun varolun.

Tayfun yeğenim senin gibi ev sahibi düşmanbaşına ayda bir merhaba demekle ev sahibi olunmuyor.Forumunuza sahip çıkın.Ben senin bu forumda daha fazla zaman geçirmeni istiyorum.

tayfun5834
01.04.2008, 20:59
Tayfun yeğenim senin gibi ev sahibi düşmanbaşına ayda bir merhaba demekle ev sahibi olunmuyor.Forumunuza sahip çıkın.Ben senin bu forumda daha fazla zaman geçirmeni istiyorum.

Abi iş yoğun bizim mobilyacılık. 2-3 aydır da yeni bir işe başladı pederbey onada yardım ediyorum malum değişik bir iş kolu olunca öğrenmek için azami gayret gösteriyoruz onun için pek vakit bulamıyorum. Ama fırsat buldukça yazacağım. kurtlapa siz abilerime emanet

abdussvs
01.04.2008, 22:13

YAHU YEĞENİM SEN NEREDESİN KAÇ ZAMANDIR YOKSUN SÖYLE BABANA SENİ FAZLA ÇALIŞTIRMASIN PARAYI KOYACAK YER BULAMAYACAKSINIZ SONRA. BU KADAR ARAYI SOĞUTMA BİDAHA. ADISLI BEKİR ABİMİZDE OLMASA YALNIZ KALMAK ÜZEREYİZ BENİ KURTLAPALI OLARAK SEN DE BIRAKMA ZATEN İKİ KİŞİYİZ. YİNEDE BİZİM SAYFAMIZDA BİZİ YALNIZ BIRAKMAYAN HERKESE BİRKEZ DAHA SAYGILAR...

adislibekir
02.04.2008, 10:17
Hayırlı Günler Sevgili Kurtlapalılar.Yeni bir güne başlarken Ben Adıslıyım,Ben Kurtlapalıyım,Ben,Yakupoğlanlı yım,Ben Beypınarlıyım,Ben Olukmanlıyım,Ben Sivaslıyım Ve Ben Türküm Diyen herkese selamlar sevgiler.Bütün güzellikler sizinle olsu.

abdussvs
02.04.2008, 11:35
BU GÜZEL BAHAR SABAHINDA İSTANBULDAN BÜTÜN TÜRK VE MÜSLÜMAN ALEMİNE HAYIRLI SABAHLAR HAYIRLI GÜNLER DİLERİM. KÖYÜMÜN BU SAYFASINI ZİYARET ETME ZAHMETİNDE BULUNAN TÜM HEMŞERİLERİMEDE (ADISLIBEKİR SEN EVSAHİBİSİN ÜSTÜNE ALINMA HA) TEŞEKKÜRLER SUNARIM...

abdussvs
02.04.2008, 11:54
]SİVAS'TA YAŞAYAN KURTLAPA'LI HEMŞERİLERİMİZDEN SİVAS İMAM HATİP LİSESİNDEN EMEKLİ OLAN VE DİKİLİTAŞ CADDESİNİN AŞİNA İNSANLARINDAN HÜSEYİN DOĞAN GEÇTİĞİMİZ HAFTA HAKK'IN RAHMETİNE KAVUŞMUŞ. KENDİSİNE ALLAH'TAN RAHMET AİLESİNE VE AKRABALARINA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM. MEKANI CENNET, PEYGAMBERİMİZ ŞEFAATÇİSİ OLSUN...

mehmetacik58
02.04.2008, 16:57
ALLAH RAHMET EYLESİN RAHMETLİ NAMI DEĞER KARAÜSÜK İYİ BİR İNSANDI MEKANI CENNET OLSUN

adislibekir
02.04.2008, 18:01
ALLAH RAHMET EYLESİN RAHMETLİ NAMI DEĞER KARAÜSÜK İYİ BİR İNSANDI MEKANI CENNET OLSUN

Mehmet sohbet formumuza hoş geldin kardeşim.Sevgi saygı hoşgörü başka birşey istemiyoruz.Boş tartışmalardan uzak hiç kimseye sataşmadan kimseyi karalamadan sadece memleket mevzularıyla dolu bir ortam istiyorsan ben bunu sana garanti ediyorum.Sendende Köylerimizden ve Sivastan güncel haber ve görmek istediğimiz resimleri formumuza taşıman.Teşekkürler kardeşim.Bizim kimseyle bir sorunumuz yok kimseyede bir garezimiz yok.Ama damarımızda basan olursa allahınakadarda çamur oluruz.Ama alenen değil sitede yazarak değil.Bizim sevgimizde kinimizde yüreğimizde.

altuntas58
02.04.2008, 18:30
]SİVAS'TA YAŞAYAN KURTLAPA'LI HEMŞERİLERİMİZDEN SİVAS İMAM HATİP LİSESİNDEN EMEKLİ OLAN VE DİKİLİTAŞ CADDESİNİN AŞİNA İNSANLARINDAN HÜSEYİN DOĞAN GEÇTİĞİMİZ HAFTA HAKK'IN RAHMETİNE KAVUŞMUŞ. KENDİSİNE ALLAH'TAN RAHMET AİLESİNE VE AKRABALARINA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM. MEKANI CENNET, PEYGAMBERİMİZ ŞEFAATÇİSİ OLSUN...

Hakkın rahmetine kavuşan Hüseyin doğan kardeşimize allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar dilerim

adislibekir
02.04.2008, 22:32
Selamın Aleküm...Sevgili arkadaşlarım gönül dostlarım nerelerdesiniz bu akşam her halde kimse yok........................... .............................. .............................. ..................

bilalfındık
02.04.2008, 23:53
Selamın Aleküm...Sevgili arkadaşlarım gönül dostlarım nerelerdesiniz bu akşam her halde kimse yok........................... .............................. .............................. ..................

VA alöyküm selam daları aşıp kafkaslardan ğeldim
gene burdayım
:D

adislibekir
03.04.2008, 00:01
VA alöyküm selam daları aşıp kafkaslardan ğeldim
gene burdayım
:D

Ya kardeşim şükür kavuşturana hele bir anlat üç gündür nerelerdesin

bilalfındık
03.04.2008, 00:14
Ya kardeşim şükür kavuşturana hele bir anlat üç gündür nerelerdesin

gündüz işteyim sabah 6 işe ğidiyom akşam 11--12-ğeliyom alıştım hemen nete koşutom
:rolleyes:

adislibekir
03.04.2008, 00:23
gündüz işteyim sabah 6 işe ğidiyom akşam 11--12-ğeliyom alıştım hemen nete koşutom
:rolleyes:

Allah senin yardımcın olsun bilal istanbul gibi bir Metropol de alın teriyle çalışarak hiç kimseye minnet etmeden O kadar çocuğu okutmak her babayiğidin haddi değil sana ben başka ne diyeyim.Bilal bizler biraz daha rahat olduğumuz için herkesi kendimiz gibi sanıyoruz kardeşim Saat 11..12..de işten gelip te Forumda arkadaşlarınla sohbet ediyorsun abi bundan sonra sana nerdesin diye sormayacağım.Sen istediğin zaman biz burdayız allah rahatlık versin kardeşim istirahatine bak........................... .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. ...........

bilalfındık
03.04.2008, 00:29
Allah senin yardımcın olsun bilal istanbul gibi bir Metropol de alın teriyle çalışarak hiç kimseye minnet etmeden O kadar çocuğu okutmak her babayiğidin haddi değil sana ben başka ne diyeyim.Bilal bizler biraz daha rahat olduğumuz için herkesi kendimiz gibi sanıyoruz kardeşim Saat 11..12..de işten gelip te Forumda arkadaşlarınla sohbet ediyorsun abi bundan sonra sana nerdesin diye sormayacağım.Sen istediğin zaman biz burdayız allah rahatlık versin kardeşim istirahatine bak........................... .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. ...........

yok canım sizlerle konuştukca sitres atıyom birde sunu söyleyim suan kızım cumhuriyet ünüversitesi dönem birincisi

bilalfındık
03.04.2008, 01:50
HERKEŞE HAYIRLI ĞECELRR
SEVGİLER SAYGILAR --REİS--ALLAHA EMANET OL

adislibekir
03.04.2008, 11:15
HERKEŞE HAYIRLI ĞECELRR

Günaydın Kurtlapalı hemşerilerim devam inşallah bugünde güzel sohbetlerimiz olacak.Bilalim benden de sana Kucak dolusu sevgiler saygılar allaha emanet ol.

abdussvs
03.04.2008, 16:18
ANCAK GELEBİLDİK BİLGİSAYAR BAŞINA. YOKLUĞUMUZDA MUHABBETLER AYNI SEYİRDE VE YİNE TATLI ORTAMINDA DEVAM ETMİŞ. BU MUHABBET ORTAMINI DEVAM ETTİREN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM. BU SAYFA ARTIK SADECE KURTLAPA SAYFASI DEĞİL SEVİYELİ VE DOSTANE MUHABBET VE ARKADAŞLIKLARIN DEVAM ETTİĞİ BİR SAYFA HALİNE GELDİ. BU MUHABBET ORTAMININ GELİŞMESİNDE DE ENBÜYÜK PAY TABİKİ ADISLIBEKİR'İN. ONADA AYRICA TEŞEKKÜR EDER SAYGILAR SUNARIM...

abdussvs
03.04.2008, 16:26
HERKEŞE HAYIRLI ĞECELRR

Bilal Abi bu resim 2006 yılına ait değilmi ben öyle anımsadım. sen şimdi bunun üstüne cevap yazarsın 'Yok kardeşim 10-15 yıl öncesinin diye ama'' inanmayız haberin ola...

bilalfındık
03.04.2008, 17:23
Bilal Abi bu resim 2006 yılına ait değilmi ben öyle anımsadım. sen şimdi bunun üstüne cevap yazarsın 'Yok kardeşim 10-15 yıl öncesinin diye ama'' inanmayız haberin ola...

yemin ederim 6 yıl öncesi kaza ğeçirmeden önce

bilalfındık
03.04.2008, 17:47
TÜM KURTLAPALI HEMSERİLERİMEHAYIRLI ĞÜNLER ,,,AYRICA ---REİS,, VEBUSİTEYİ AYAKTA TUTAN ABDUS KARDEŞİME SONSUZ TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM

abdussvs
03.04.2008, 17:57
yemin ederim 6 yıl öncesi kaza ğeçirmeden önce

Abi gerçekten yıllar senden fazla birşey alıp götürememiş, kim der senin için ''Bilal FINDIK 57 yaşında'' diye deselerde bunada inanmam zaten...

abdussvs
03.04.2008, 23:37
Artık ayrılma vakti gelmiş dinlenmek lazım yarın daha İstanbulun iş yükünden tutup trafik çilesine ortak olacağız. Bu sayfayı ziyaret etmiş olan ve atmeye devam eden herkese iyi geceler. Mevlam Yar ve Yardımcınız olsun...

bilalfındık
03.04.2008, 23:40
Abi gerçekten yıllar senden fazla birşey alıp götürememiş, kim der senin için ''Bilal FINDIK 57 yaşında'' diye deselerde bunada inanmam zaten...

kardeşim napıyon ben 43 yaşındayım intiharmı ettirecen

abdussvs
04.04.2008, 10:10

ABİ BUNE ŞİMDİDE 20 SENE EVVELKİ RESMİNİ KOYMUŞSUN KESİN 1990'LI YILLARA AİT RESİMİNDİR AMA O ZAMANDA YAKIŞIKLIYMIŞSIN...

adislibekir
04.04.2008, 10:38

Sen intihar edecek kadar zayıf karakterli biri olamazsın arkadaş.Bizim atamız Kürşat ölmeden önce öldürdüğü Çinlilerle küçük tepecikler yapmadan ölmedi.Benim için sende bir kürşatsın mücadele etmeden ölmeye karşıyım hele hele de intiharla ölmeye çok çok karşıyım...

bilalfındık
04.04.2008, 10:40
bütün kurtapalı hemşerilerimjn ayrıca adlslı bekir ve abduş kadeşimin cumaları mubarek olsun

bilalfındık
04.04.2008, 10:46
Sen intihar edecek kadar zayıf karakterli biri olamazsın arkadaş.Bizim atamız Kürşat ölmeden önce öldürdüğü Çinlilerle küçük tepecikler yapmadan ölmedi.Benim için sende bir kürşatsın mücadele etmeden ölmeye karşıyım hele hele de intiharla ölmeye çok çok karşıyım...

reis--ammada yaptın biz o kadar Zayıfmıyım OŞAKA REİSİM BİZ KİMLERLE OTURUP KALKTIK BİLMEMMİ BUNLARI

bilalfındık
04.04.2008, 11:05
YA KARDEŞİM YARIM SAAT FIRSAT BULDUM KOŞTUM SİTEYE HERKESE YAZIYOM KİMSE BENLE İLGİLENMEDİ BİLE BENDE KÜSTÜM İYİ ĞÜNLER ---BAYY-

adislibekir
04.04.2008, 13:32
Selamın aleyküm hayırlı cumalarınız olsun Sevgili kurtlapalılar ve bu foruma girerek gerçek muhabbete katılan arkadaşlarım.

adislibekir
04.04.2008, 13:38
YA KARDEŞİM YARIM SAAT FIRSAT BULDUM KOŞTUM SİTEYE HERKESE YAZIYOM KİMSE BENLE İLGİLENMEDİ BİLE BENDE KÜSTÜM İYİ ĞÜNLER ---BAYY-

Ya sevdiğim adam sadece senin mi işin var arkadaş bizlerde çalışıyoruz yeni gelin gibi hemen surat yapma allah aşkına ya akşam Bilal uyanacak ta konuşacağız diye iki sat bekledim sonra bende uyumuşum...Bilal sitede yeni bir başlık açıldı (Forumlara bundan sonra katılmayacağım) diye buraya fertelliyim diye biri yazı yazmış hem herkesi tehtit ediyor hemde Sitedeki değetli arkadaşlara bok sineği diyor ve bunları imha edeceğimiz günekadar bekleyin diyor bu adamlara sen ve sitedeki bütün arkadaşların tepki yorumu yazmalarını istiyorum.

adislibekir
05.04.2008, 00:16
Bilalim anlaşıldı uykun kaçtı ben burdayım sen nerdesin yazcaksan bizim sitemize yaz sağa sola kaçma.Ben burdayım bırak sağa sola çatma sen akıllı uslu adamsın senin damarına basıyorlar anlıyorum ama şimdilik boş ver.

bilalfındık
05.04.2008, 00:21
Bilalim anlaşıldı uykun kaçtı ben burdayım sen nerdesin yazcaksan bizim sitemize yaz sağa sola kaçma.Ben burdayım bırak sağa sola çatma sen akıllı uslu adamsın senin damarına basıyorlar anlıyorum ama şimdilik boş ver.

YOKBE --REİS DAVANDA YANLIZ OLMADIĞINI HERKEZ BİLSİN MERAK ETME CEHENNEMDE OLSA YANINDAYIM

adislibekir
05.04.2008, 00:28
Üzerimizdeydiler.
Kitaplarını okumaya başladım. Hayatını, öğütlerini, çözümlerini, sevgini... Millet Sevgini, Türklük aşkını hissettim her kelimede. Bir hastalık gibi bana da bulaştı oradan.
O günlerden bu güne ölüme seve seve gidecek kadar sevdim Milletimi, senin sayende.
İlk kez Ankara'da Genel Merkezin önünde gördüm seni hızla arabaya binip uzaklaştın, giderken el salladın bana, sanki orada olduğumu bilir gibi. Defalarca aynı sahneyi yaşamak için gitim bekledim orada. Sen de bana defalarca el salladın.
Büyümüş üniversiteli olmuştuk. Çocuktuk Ülkücü olmuştuk.
Memleketin sokaları kan selinde boğuluyordu. Sen bu kanı durdurma çabasındaydın. Seni ilk kez yakından gördüğüm, yakından dinlediğim gün hala özeldir hayatımda. Sesinin tokluğunu, sert ama babacanlığını özlüyorum Başbuğum.
Artık pek çok yerde yanyanaydık sen beni pek fark etmesende. Mitinglerde beraber yaşlandık.
Bazen yakan güneşin altında haşlandık, bazen köpeklerce taşlandık.
Liderimdin. Sana gelecek bana, bize gelsindi. Siper olduk, göğüs gerdik.
Yiğitler birer birer düştüler yere. Her yiğit cenazesi bizi biraz daha çoğalttı yüreğimiz yansa da. Onların yaralarınca kanasak da.
Sen vardın Başbuğ'um. Sen oldukça bir çare bulunurdu. Bir şeyler çözülürdü.
Eylülde ezilmediysek senin sayende. Yeniden başlayabildiysek senin sayende. Yenilmediysek, bitmediysek senin sayende.
Ve bir gün, bizi burada bırakıp; şehitlerin yanına gittin. Onlara baş olmaya, Oğuzlara, Alparslanlara, Dursunlara, Yusuflara gittin.
Yaşımız geçmişti sen gittiğinde.
Ama çocuklaştık.
Çocuklar gibi ağladık seni yolcu ederken.
'Yapabilsem nisanı takvimlerden silerim,
Beni öksüz kodun nisan,
Öksüz kalasın dilerim'

Bugün;
Bize çok lazımsın Başbuğum
Seni çok arıyoruz.

Daha çok yazacaktım ama,
yapamıyorum...
Sonra devam ederim belki yazmaya...

Bu öksüz Ülkücüden
Başbuğuna bir vefa

Ruhuna Fatiha...............Sevgili Başbuğum Sayın Alpaslan TÜRKEŞ" in ölüm yıldönümü anısına....................... ..Ruhun Şad olsun Başbuğum...İşte ben Ankara Beşevlerde senin ebedi istrahatgahında her üç ayda bir ziyaretindeyim Fatihalar senin için Gerçek ülkücülerin ve Türk Dünyasının başı sağolsun.

bilalfındık
05.04.2008, 00:53
YOKBE --REİS DAVANDA YANLIZ OLMADIĞINI HERKEZ BİLSİN MERAK ETME CEHENNEMDE OLSA YANINDAYIM

NAPIYON REİS KIZA YAZDIMI OKUDUNMU

bilalfındık
05.04.2008, 11:28
HERKEŞE HAYIRLI ĞÜNLER ---ABDUŞ ÖZLETTİN KENDİNİ

tayfun5834
06.04.2008, 11:58
Bu güzel pazar gününde tüm Kurtlapalılara, Sivaslılara ve bu foruma giren tüm güzel insanlara selamlar. Abdussvs abime ayrıca selam ve saygılar sunarım. Unutmadan tüm POLİS Teşkilatının Polis Haftasını kutlarım.

abdussvs
06.04.2008, 12:43
Herkeser günaydınlar. İki gündür yoğun mesai nedeniyle sayfaya giremediğim için kimse kusura bakmasın ve giriş yapamadığım süre zarfında bizi anımsayan Değerli Dostlarada ayrıca teşekkürler saygılar sunarım...

abdussvs
06.04.2008, 12:45
Bu güzel pazar gününde tüm Kurtlapalılara, Sivaslılara ve bu foruma giren tüm güzel insanlara selamlar. Abdussvs abime ayrıca selam ve saygılar sunarım. Unutmadan tüm POLİS Teşkilatının Polis Haftasını kutlarım.
Sağol Tayfun geldiğin için ve ayrıca polis teşkilatınıda güsterdiğin ilgin içinde teşekkürler...

ibrahimsakci
06.04.2008, 20:05
Selamlar tüm kurtlapalılara. Ben İbrahim Sakçı Bende yarı kurtlapalıyım Eşim Kurtlapalıdır. Benide aranızda bundan sonra görebilirsiniz. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

bilalfındık
06.04.2008, 20:32
Herkeser günaydınlar. İki gündür yoğun mesai nedeniyle sayfaya giremediğim için kimse kusura bakmasın ve giriş yapamadığım süre zarfında bizi anımsayan Değerli Dostlarada ayrıca teşekkürler saygılar sunarım...

ABDÜŞ KARDEŞ NABER BENİM YAZDIKLARIM YAYINLANMIYO NİYE BİLİYORMUSUN

bilalfındık
06.04.2008, 21:18
abdüss nerdesin kardeşim şataşmalara yetişemiyoruz

adislibekir
06.04.2008, 21:22
Selamlar tüm kurtlapalılara. Ben İbrahim Sakçı Bende yarı kurtlapalıyım Eşim Kurtlapalıdır. Benide aranızda bundan sonra görebilirsiniz. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Sevgili İbrahim kardeş aramız hoş geldin umarım beraberce iyi vakit geçiririz...............

bilalfındık
06.04.2008, 21:29
Sevgili İbrahim kardeş aramız hoş geldin umarım beraberce iyi vakit geçiririz...............

nerdesin reis seninki terketti

Abdurrahman 58
07.04.2008, 01:09
kurtlapaya sevgiler saygılar...................... ......

adislibekir
07.04.2008, 01:12
kurtlapaya sevgiler saygılar...................... ......

Hele sen hoş geldin arkadaşım Serkan sefalar getirdin bu geliş çok geç kalmış bir geliş oldu ama teşekkür ederim.Bizim sohbetlerimizede katılacağını ümit ederim allah yardımcın olsun çok teşekkür ederim.

abdussvs
07.04.2008, 14:02

Vay efendim sizi burada görmek ne güzel hoş gelmişsiniz...

abdussvs
07.04.2008, 14:04
[ QUOTE=serrrkan;251378]kurtlapaya sevgiler saygılar...................... ......[/QUOTE]
Sevgi ve saygılar bizden olsun değerli hemşerim aramıza hoş geldiniz...

abdussvs
07.04.2008, 14:12
Tüm Kurtlapalılara, Sivaslılara ve bu sayfayı ziyaret eden herkese hayırlı günler diliyorum. İki günde ortam bayağı yoğunlaşmış, gergin ve soğuk rüzgarlar eser olmuş, ama hiçbirşey insanın ailesinden, sağlığından, sevdiklerinden en önemlisi inanç ve namusunda önemli değildir. Bu forumda yazılan söylenen sözler içinde kimsenin kimseyi üzmeye, kırmaya ne hakkı vardır nede gereği. Ama tabi herkes kendisi bilir kendi için en güzel ve önemli olnını...

abdussvs
07.04.2008, 16:37
DİVANE AŞIK

Taramış saçların dökülmüş yüze
sürmeler mi çektin o kara göze
Kurban olam senin işve, nazına
Aklımı başımdan aldı bir güzel...

Kokusu geliyor gonca gül gibi
savuruyor beni esen yel gibi
Saçlarının her biri ince tel gibi
Aklımı baiımdan aldı bir güzel...

Kaldıramaz oldum vurduğun gam yükünü
Hazan geldi bağrıma sanki yaprak dökümü
Alacakaranlıktı bir seher vakti
aklımı başımdan aldı bir güzel...
S.ATAR 19.12.2002

abdussvs
07.04.2008, 16:48
NE DİYECEKSİN

Cehennem azabı yaşattın bana
Yaradan sorarsa ne diyeceksin
Bu halime gülüp geçersin amma
Yaradan sorarsa ne diyeceksin...

Satırlarım doldu hepsi beddua
Kimlere kalmış bu fani dünya
Nizam terazisi kurulduğunda

Bülbül misali feryadım güle
Boşa geçen yıllar gelecek dile
Günahın deftere yazıldı bile
Kurtlapalı meçhul Şairimizden

bilalfındık
07.04.2008, 18:03
kurtlapalı hemşerilerim sayğı selamlar

abdussvs
08.04.2008, 15:37
Bir iki Değerli Abimle birlikte sürekli yazılarla ayakta tutmaya çalıştığımız sayfamıza gelerek gerek yazıları ile gerekse sadece okuyarak gelip giden herkese teşekkürler. Ve tüm Sivaslılara, Kurtlapalılara, bu sayfaya gelen herkese selamlar-saygılar...

abdussvs
08.04.2008, 15:41
Bizim yine istanbul ahalisinden Kurtlapanın eniştesi Sayın İbrahim SAKÇI teşrif etmişti nerelerde acaba. Sakın göstermelik olarak gelip gitmiş olmasın. İBO NERDESİNNNNN...

abdussvs
09.04.2008, 22:20
Ta kurulduğu zamanlardan bu yana Gavur Kalesi tarafından aşk ve hayranlıkla izlenen, Gılavan dağının dizinin dibinde saygı ile oturan, Bulak ırmağının yazın küskün ve susuz diğer mevsimlerde coşkun ve şımarık haline katlanan güzel yurdum Kurtlapa'ya selam olsun...

abdussvs
10.04.2008, 10:57
Kurtlapa'lı olupta ülkemizin çeşitli illerinde görev yapan Halil YILDIRIM (Diyarbakır), Nazım DOĞAN(İstanbul) ve Mustafa ASARKAYA(Şırnak) abilerim başta olmak üzere adını sayamadığım diğer polis hemşerilerimin 10 Nisan Polis Bayramını kutluyorum...

bilalfındık
10.04.2008, 11:01
SELAM KURTLAPALI HEMSERİLERİM HAYIRLI İŞLER

abdussvs
10.04.2008, 16:37
SELAM KURTLAPALI HEMSERİLERİM HAYIRLI İŞLER

sağol abi hoşgeldin şeref verdin...

alisayan
11.04.2008, 09:49
selam kurt lapalı hemşerileriim

bilalfındık
11.04.2008, 14:43
sessizmi kalacaksınız arkadaşlarımız siteden atılıyor

abdussvs
11.04.2008, 23:31
BU
YAZIMI
TEŞEKKÜR
OLSUN
DİYE BU
DEFA
BÜYÜK
VE SİYAH
YAZIYORUM,,,

KURTLAPA BELDESİ ADINA AÇILAN BU SAYFAYA GELEN, YAZI YAZAN YADA YAZI YAZMAK İSTEYİP

TE BU HAKKI KISITLANAN HERKESE SELAMLAR OLSUN....

,

abdussvs
11.04.2008, 23:36
,,,TEŞEKKÜR EDİYORUM HERKESE,,,

kınasoglu
12.04.2008, 22:06
,,,TEŞEKKÜR EDİYORUM HERKESE,,,

ya kardeş belde olarak duyarlı birisin sizi tanırm bizim soydan ama kardeş ben gümüşdere li olarak katılırım ama meyvesiz ağac taşlanmaz bizler yöremiz için calışmaya devam etmekteyiz buna kimsenin güçü yetmeyecek abdussvs

dark_yamtar58
13.04.2008, 13:46
BU
YAZIMI
TEŞEKKÜR
OLSUN
DİYE BU
DEFA
BÜYÜK
VE SİYAH
YAZIYORUM,,,

KURTLAPA BELDESİ ADINA AÇILAN BU SAYFAYA GELEN, YAZI YAZAN YADA YAZI YAZMAK İSTEYİP

TE BU HAKKI KISITLANAN HERKESE SELAMLAR OLSUN....

Selam olsun iyi günde kötü günde arkadaş bildiği insanların yanında dimdik durabilen yiğit kardeşime.Bu sitede bu sayfa açılmışsa kimsenin kimseyi kısıtlamaya hakkı yok bizler yazmaya devam edeceğiz.Kucak dolusu selamlar...................... .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. ...........

,

Selam olsun iyi günde kötü günde arkadaş bildiği insanların yanında dimdik durabilen yiğit kardeşime.Bu sitede bu sayfa açılmışsa kimsenin kimseyi kısıtlamaya hakkı yok bizler yazmaya devam edeceğiz.Kucak dolusu selamlar...................... .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. .............................. ...........

dark_yamtar58
13.04.2008, 13:52
TÜRKLERİN TÜRKÜSÜ

Dilek yolunda ölmek Türklere olmaz tasa,
Türke boyun eğdirir yanliz türeyle yasa;
Yedi ordu birleşip karşımızda parlasa
Onu kanla söndürüp parçalarız , yeneriz .
Biz Tufani yarattık uyku uyurken batı,
Nuh doğmadan kişnedi ordularımızın atı.
Sorsan söyle diyecek gök denilen şu çatı :
Türk gücü bir yıldırım Türk bilgisi bir deniz.
Delinse yer ,çökse gök yansa kül olsa dört yan,
Yüce dileğe doğru yine yürürüz yayan.
Yıldırımdan tipiden kasırgadan yılmayan,
Ölümlerle eğlenen tunç yürekli Türkleriz....

Hüseyin Nihal Atsız
Çok sevdiğim Son yüzyılın Dede korkutu Sayın Nihal ATSIZ " ın bu şiirini kardeşim Abdussvs" a teşekkür hediyesi olarak bu siteye taşıyorum,teşekkürler kardeş.