PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : LİTVANYA'YA GİDECEKLER

Sivaslilar.Net
10.05.2007, 07:20
Derslerinde yaptıkları çalışmalar ve yeni buluşlarıyla Atatürk Anadolu Teknik Endüstri Meslek Lisesinden 10 öğrenci Eylül ayı içerisinde Litvanya’ya gönderilecek. 21 gün süreyle Litvanya’da kalıp laboratuar çalışmaları da yapacak olan öğrenciler ağırlıklı olarak mekatronik (Robot eğitimi) dersleri görecekler.

Yalnızca Sivas için değil Türkiye içinde son derece önem taşıyacak olan bu çalışmalara gidecek öğrencilerin kalacakları süre için laboratuar kiraladığı belirtildi. Okulda yaptıkları başarılı çalışmaların ardından öğretmenler kurulunun aldığı karar sonrasında seçilen öğrencilerin gitme ve konaklama masrafları Avrupa Birliği tarafından karşılanacak. Avrupa Birliği’nin 10 öğrenci için tahsis ettiği paranın yetersiz geleceği ve bu nedenle yeni bir sponsora ve yada ödeneğe ihtiyaç olacağı ifade edildi.

DUYARLI İŞADAMLARINDAN DESTEK BEKLENİYOR

Öğrenci velileri çocuklarının yurt dışında eğitim görecek olmasından mutluluk duyduklarını, ancak ayrılan ödeneğin çocuklarının istediği çalışmaları yapmaya yeterli gelmeyeceğinden endişe duyduklarını açıkladılar. Veliler, Sivas’taki işadamlarından yada Vali Veysel Dalmaz’dan bu konuda destek beklediklerini de sözlerine eklediler.

BekirBayrak
10.05.2007, 11:18
Bence Valimiz sayın VEYSEL DALMAZ bu konuda gerekli duyarlılığı göstereceginden hiç şüphem yoktur

1967_CLUB_BOZ
10.05.2007, 12:17
EYVALLAH GİTSİNLER İYİ GELİR...........

GuNaY
10.05.2007, 12:20
Bu güzel çalışmayı tebrik ederim,
Sponsor konusunda iyi bir tanıtımla sıkıntı çekeceklerini sanmıyorum,
Bu güzide gençlerimizin isimlerinide yazıp bu şekilde de onure etsek iyi olurdu :)

Ertugrul
10.05.2007, 13:40
Bu proje kime aitse tebrik ederim,mekatronik alanında ne yazık ki ülkemizde
pek fazla çalışma bulunmuyor.Son 5 yılda çeşitli bilim kulüpleri öcülüğünde
bazı çalışmalar yapıldı ve sonunda üniversitelerimizde de yer buldu,AB
teknoloji araştırmaları merkezi mekatronik alanında çalışmalara destek
veriyor.Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü AB fonlarından yararlanmarak
bazı çalışmalar yaptığını biliyorum.Keşke Atatürk Anadolu Teknik Endüstri
Meslek Lisesi de bu konuda girişimlerde bulunabilse,çok güzel çalışmalar
yapacaklarına inanıyorum,genç kardeşlerimizi tebrik ediyorum.