PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : YILDIZELI-Fındıcak

SivasLady
11.05.2007, 11:12
Sivas iline ? km, Yıldızeli ilçesine 27 km uzaklıktadır.

Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

sandalli
15.04.2008, 21:42
gördügüm köyler icinde Sivas in en güzel köyü Findicak tir. Misafirperver bir halki vardir. yaklasik bir yil kaldigim köyde insanlar bana cok iyi davrandilar. Haklarini ödeyemem. Hepsine selamlar

sandalli
01.01.2009, 00:27
Findicak Köyü halkinin yeni yilini en icten dileklerimle kutlarim. Sandalli Hasan Hoca belki hatirlarsiniz. ( Ögretmen, 1990-1991)

yusufulku58
17.01.2009, 01:41
hadisenin köyü olduğunu kimseye söylemem :)

yiğidoturan
17.01.2009, 01:43
valla ben duydum tebrikler ne güzel türkiyeyi avrupada bir sivaslı üstelik yıldızelli hemide fındıcaklı temsil edecek

kadir20
17.01.2009, 01:53
bugün trt dede haberde gösterdiler,bende sasirdim bi yildizeli li olarak hosuma gitti valla!

sandalli
17.01.2009, 02:40
Ben bu köyde 1 yil ögretmenlik yaptim, daha öncede belirttigim gibi cok iyi insanlar, cerkez köyü, Hadisenin soyadi Acikgöz, umarim cok basarili olur. Hem Yildizeli den hemde uzun süre ekmegini yeyip suyunu ictigim Findicak Köyünden, birazda sasirdim.

Güleycanım
05.02.2009, 11:16
Çerkezler'in yaşadığı bir köydür. Köyde yaşayanlar Dağıstan ve Çeçen kökenlidir. Köy halkı Dağıstan'ın Cudakhar ve Sanakan bölgesinden göç etmişlerdir. Sanakanlılar'a Dağıstan'da Sanabte denmektedir. Dağıstan'ın Dargi (dargwa) etnik kökenindendirler ve Türkiye'de yaşayan tek Dargi köyüdür. Dargiler, Dağıstan'ın en büyük etnik kimliğinden biridir ve konuştukları dil Kafkas dil grubundandır. Kelimeler erkekler için ayrı, bayanlar için ayrı çekimlidir ve Türkçe'ye benzemez.
Dil; Çeçen, Lezgi ve Avar dilleri ile akrabadır. Bu nedenle Türkiye'de dillerini paylaşacak başka bir millet olmadığı için sosyal ve kültürel alış verişleri kendi adet ve kültürlerine benzeyen Çeçen, Kumuk, Abhaz ve Adigeler ile olmuş ve akrabalıklar gelişmiştir. Bunun sonucu, köyde konuşulan ortak dil Türkçe olmuş, kendi dillerini unutmuşlardır.
Fındıcak 19. yüzyıl, geç ikinci yarısında oluşmuş, orman köyüdür. Köy nüfusunun büyük bir çoğunluğu yurt dışında ya da eğitim ve iş nedeniyle diğer şehirlerde yaşamaktadırlar. Tarihten gelen birikimle Türk yurdunu ve Türk milletini çok sevmekte ve Türk yurduna hizmet etmekten gurur duymaktadırlar. Bu sevgi, gerek Dağıstan'da gerekse köyde, mezar taşlarına ve evlere, ay-yıldız işlenerek ifade edilmektedir.
Köyde bilinen Çerkez adetleri uygulanmaktadır. Düğünler mızıka, akardion ile çerkez düğünü olarak yapılmaktadir. çevrede çerkez köyleri içinde düğüncülere en fazla işkence (çerkez adeti) yapan köy olarak da bilinmektedir. başlıca bilinen yemekleri; hinkal, hula hinkal,khippi hinkal,kırnış, çittu ve pastedir.
Ekonomi
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyden elde edilen ballar ilçe birincilikleri almıştır.
Muhtarlık
Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2004 - Mahsun Kılıç
1999 -
1994 -
1989 - Ali Yılmaz
1984 - Hacı Altun
Altyapı bilgileri
Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

canım köyüm isterse hiç alt yapısı olmasın havası suyu yeter :)

yusufsahin58
06.02.2009, 19:38
merhaba hemşerilerim nasılsınız:1:

arog
14.06.2009, 14:00
evet çok güzel temsil etti

BEYT
04.07.2009, 16:54
köyüm köyüm güzel köyüm yok başka biryerde böyle bir vatan parçası