Orijinalini görmek için tıklayınız : ULAŞ-Akkaya
SivasLady
11.05.2007, 17:26
Sivas iline 25 km, Ulaş ilçesine 12 km uzaklıktadır.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Sweetgirl
03.06.2007, 00:59
hih bak iste bu benim babamin köyü :)
ama maalesef sadece bi kere görmüslügüm var, oda cok cokkk cokk kücükken .... (gerci halen büyümedim ya ben ;) :rolleyes: :rolleyes: )
hih bak iste bu benim babamin köyü :)
ama maalesef sadece bi kere görmüslügüm var, oda cok cokkk cokk kücükken .... (gerci halen büyümedim ya ben ;) :rolleyes: :rolleyes: )
Akkaya bizim köyün karşısında. Kovalı köyü babamın köyü. Sizin köy biraz daha arada kalıyor tren yolunun karşısında. Amcamın hanımı o köyden yanlış hatırlamıyosam o köyle bi münasebetimiz olmuştu bu sebeple.
Sweetgirl
03.06.2007, 16:45
Akkaya bizim köyün karşısında. Kovalı köyü babamın köyü. Sizin köy biraz daha arada kalıyor tren yolunun karşısında. Amcamın hanımı o köyden yanlış hatırlamıyosam o köyle bi münasebetimiz olmuştu bu sebeple.
babamin köyünü görmek cok isterdim ama maalesef bizden kimse orda kalmadigi icin gitmekde biraz daha zorlasiyor...
insallah bir gün giderim yinede ....
bozkurt_murat
02.12.2007, 16:07
Akkaya benim annemin köyü...Hiç gitmek nasip olmadı...Dedem köyün eski muhtarlarından Ali Özdemir...Kimsemiz kalmadı orada gitmekte sweetgirl arkadaşımızın dediği gibi zorlaşıyor...Buradan iletişim kurabiliriz...Herkese selamlar...
ersoy_34
13.04.2008, 13:13
akkaya hafik e bağlı deyilmidi arkadaşlar yahu
benbi yanlış hatırlıyorum yoksa
bana biri cevap versin
olurmu
deryatemeltas
20.04.2008, 18:55
benim orda arkadaşlarım var.....................
arkadaşların kim acaba? bende akkayalıyım halen bağlantımız var. gidip geliriz. keşke eski hali dursaydı. herkes gitti üç ev dışında kimse kalmadı.
Sweetgirl
24.08.2008, 16:22
akkaya hafik e bağlı deyilmidi arkadaşlar yahu
benbi yanlış hatırlıyorum yoksa
bana biri cevap versin
olurmu
üc Akkaya var
Biri ulasa bagli
bir imranliya
digeride senin dedigin gibi hafik'e
Tam olarak tarihi hakkında kesin bir bilgi yoktur. 1940 lı yıllarda oradan gelen bir kaç aile tarafından kurulmuştur. Çok eski tarihlidir. Ermenilerden kalan yapılar bulunmaktadır.
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri köy gelenek ve göreneklerine son derece bağlıdır geçmişten gelen gelenekler bugünde devam etmektedir Düğünlerde Bayramlarda bunu görebilmek mümkündür
Sivas iline 25 km, Ulaş ilçesine 12 km uzaklıktadır. Köy iki kısımdan oluşmaktadır. Yukarıda Çifteağıllar mezrası bulunmaktadır ve yaklaşık 20 hanedir. Aşağı kısımda Akkaya yer almaktadır. Köyün iç kısmından Tecer Irmağı geçmektedir. Bu ırmaktan sulama yapılarak şeker pancarı ve patates yetiştirilir..
Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.Bölgenin başlıca geçim kaynakları tarım ve hayvancılıktır.başlıca :buğday,arpa,şeker pancarı yetiştirilir küçük ve büyük baş hayvan besiciliği yapılmaktadır
Birkaç yıl öncesine kadar Barit Maden Türk A.Ş isimli firma yaklaşık 30 yıl maden işletmeciliği yaparak köyün ekonomisine önemli ölçüde katkıda bulunmuştur. Son yıllarda faaliyetine ara vermiştir. Kurmuş olduğu Alçı fabrikasıylada köye ve çevre insanına büyük fayda sağlamış milli ekonomiye katkıda bulunmuştur. Şu an geçim kaynakları tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Daha çok şekerpancarı, arpa ve buğday ekimi vardır. Hayvancılık son dönemlerde çok azalmıştır. Köyde şuan ortalama 200 büyükbaş hayvan bulunmaktadır.Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği sona ermiştir.
akkayalı18
17.11.2008, 13:41
ben de akkayalıyım ama merkezde oturuyoruz .yazları ve genlede haftasonu köyü gezmeye giderim ama köyümüz de kimse kalmadı üç beş ev kaldı .bunun için çok üzülüyorum.
merhaba bende akkayalıyım ben diil ama ailem hala orda yaşıyor.köyümüzün web sitesini hazırlıyorum çok yakında hazırl olur.
akkayalı18
25.12.2008, 14:18
arkadaşların kim acaba? bende akkayalıyım halen bağlantımız var. gidip geliriz. keşke eski hali dursaydı. herkes gitti üç ev dışında kimse kalmadı.
ben de akkayalıyım sen kimsin ._?= kimlerdensin
akkayalı18
25.12.2008, 14:20
merhaba bende akkayalıyım ben diil ama ailem hala orda yaşıyor.köyümüzün web sitesini hazırlıyorum çok yakında hazırl olur.
bekliyorum yegenim...tesekkurlerimi sunacagım ama yuvacılardan pek hayırlı adam çıkmaz neyse belki bi tane bekliyoruz.
akkayalı18
25.12.2008, 21:05
bende akkayalıyım....halen gidip gelmekteyim .sivasta ikamet ediyorum
akkayalı18
29.12.2008, 21:31
babamin köyünü görmek cok isterdim ama maalesef bizden kimse orda kalmadigi icin gitmekde biraz daha zorlasiyor...
Akkaya seninde köyün olduğuna göre seninde gitmeye hakkın var bence.Benimde ailem ve ben sivasta yasıyoruz ama fırsat buldugum her zaman köyüme kaçarım....
ZaLiMSiVaSLi
08.09.2009, 04:12
arkadas:d sız bana sorun koyde ne var ne yok:d yol denen bıse yok kalmadı yol saolsun bmt alcı fabrıkası yolu oldurdu yıllardır ugrasıyoruz ama yapmıyolar:d sokak lambaları desen zaten allah vekıl:d bı tanesı yanıyosa 10tanesı yanmıyo:d koy koylukten cıktı ama genede sevıyom koyumu koyde havalarda ıce sogudu ya:d ıyıkı koyumuzde ınternet var oda olmasa ne yapcaktım ben:d
sız ınsallah akkaya koyunu cıfteagıl koyuyle karıstımıyosunuzdur:D
ıyıkı koyumuzde ınternet var sıvaslılady oda olmasa ben ne yapardım sımdı:d
ersoy hafıke mı baglı gardas hafık nerde akkaya koyu nerde:Dalakası yok belkı hafıgınde akkaya koyu olabılır ıyı hatırla
derya senın burda arkadasların mı var:D koyde 3 karsıda 3 obur karsıda olmak uzere:D 6 haneyız :D burda arkadasların kım senın:D sız cıfteagıl koyuyle karıstıryosunuz galıba bızım koyu ben suan koydeyım koyde yasıyorum zaten kımsecıkler yok tanıdıklarını soleyın bakem ben tanıyormuyum acep
Kimlerdensin
Ben dün orada idim
selamlar
Kenan
Hayırlı olsun
Bekliyorum
selamlar
Kenan
meraba tanışabilirmiyiz benim annemde akkayalı tanımak istiyoru sizleri
meraba tanısabilir miyiz benim annemde akkayalı babanızın ismi nedir acaba??
aysima58
10.06.2010, 19:11
merhaba akkayalılar bende çok iyi bilirim bu köyü kendi köyümden çok severim köyünüzü kuzenlerim evli o köyde ama sivasa geldiler çokdan ben ekenleri biliyorum o köyden başka kimseyi tanımıyorum köy boş zaten iki üç ev kalmıştı son gördüğümde üç evde karşıda kalmıştı ben olsam o köyü bırakıp gitmezdimçok tatlı çok şirin bir köy orası bende yeni karasarlıyım ulaşa bağlı.
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.