Orijinalini görmek için tıklayınız : ULAŞ-Ekincioğlu
SivasLady
11.05.2007, 16:31
Sivas iline 25 km, Ulaş ilçesine 12 km uzaklıktadır.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
1556 yılında halapden geleniki aşiret bunlar elbali ve tunusdur ekinci oğlu köyünde göçebe olduklerı için gecici kalmayı istiyorlardı sivas valisi tarafından toprak verilerek buraya yerleşmesini sağlamışlardır bunlar sonra kollara ayrılarak civar köyleri oluşturmuşlardır.kurtuluş savaşı sırasında ekinci oğlu köyünden doğu cephesine 75 kişi gider geriye sadece iki kişi geri döner bunlardan biri mehmettir kardeşi ahmet ise arnavutlukta şehit düşer ve naşın oraya defnederler.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır küçük ve büyük baş hayvan yetiştirirler tarımda ise buğdağ.arpa.yulaf.çavdar. pancar .patates yetiştirirler patates ihraç etmezler çünkü kendilerine yetecek kadar yetiştirirler diğer ürünlari ihraç ederler.
hamitgüneyli
20.12.2008, 07:51
ben kangal merkez yeniköy lüyüm rahmetli dedem bize anlatmasına göre bizim atalarımızın ekinci oğlundan geldiği söylenir ve akrabalarının yıllar önce kendilerini ziyarete geldiğini söylerdi ekinci oğlunu iyi bilen biri varsa irtibata geçmek isterim lütfen bana yazın ekinci oğlundan bizim köye ilk gelenin ismi veli olduğu söylenir hatta babamın eskiden beri aileden veli ismi eksik olmaz saygılarımı sunuyorum hepinize
OsmanCosgun
14.02.2009, 03:01
slm hamit bey ben ekincioğlu köyünden tekkeşinlerin ahmetin torunu mahmut un ogluyum yazınıza cevaben yazdım çok eski degilim 42 yasında yım galiba daha yaşlı birini bulmanız gerekiyor.osman coşkun( osman5858@hotmail.com)
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.