PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ULAŞ-Gümüşpınar

SivasLady
11.05.2007, 17:32
Sivas iline 47 km, Ulaş ilçesine 10 km uzaklıktadır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

kardelen58
02.10.2007, 23:54
helal bizede bu yakisir benim koyumde gumus pinar koyumu cok seviyorum ama artik cok fazla insan yasamiyor orada hey gumus pinarlilar diger adiyla tekkeliler koyunuze donun lutfen ayrica koyumuzde turbede var her yerden akin akin ziyaretci gelir insallah viraneye donmez koyum

bozkurt_murat
02.12.2007, 15:20
Eski adı ile karacalar tekkesi adıyla bilinen Gümüşpınar köyü; çevre köylerden cuma namazı için diğer köylülerin bu köye geldiği hane sayısı diğerlerine oranla oldukça yüksek iken şuan hane sayısı oldukça düşmüş köy nüfusunun çoğunluğu ulaşa yerleşmiş bir kısmı da büyükşehirlere göç etmiştir...2 yıldır gitmiyorum köyüme...Kimsem kalmadı amcam vefat etti halalarım şehre yerleştiler...sadece dedemin babaannemin ve amcamın kabri var...kısmet olursa bu yaz gitmeyi planlıyorum...gümüşpınarlı değerli hemşehrilerimizle de tanışmayı çok istiyorum....Rahmetli dedemin lakabı köyde KÖSE imiş büyükler bilir tanıyan çıkar belki :) herkese selamlar...

akif5800
19.02.2008, 22:40
Bende Gümüşpınar Köyü'ü İmamgilin Ali'nin torunu Bekir'in(Gogunun) küçük oğluyum.Köyümüz virane oldu.Artık fazla yaşayan yok.Biz bile senede bir gidiyoruz.Burdan tüm tekkelilere selam.

öztürk58
13.03.2008, 16:48
Köyümüzün son hali : 35 hane olup 170 nufus yaşamaktadır. Ben işim gereği ulaşta ikamet ediyorum. Tekkeşinlerdenim sivaslılar net aracılığı ile tüm Köylülerim ve hemşerilerime selam ve saygılarımı sunuyorum Allaha emanet olun.
Nevzat ÖZTÜRK

sivaslı asker
13.04.2008, 12:35
selam gümüşpınarlılar bende gümüşpınarlıyım...şu an ankarada askerlik görevimi yapıyorum ulaşımı köyümü çok özledim.

Melankolia
20.06.2008, 20:48
Selam Bende Tekkeliyim.Tüm tekkelilere selam.

öztürk58
10.07.2008, 16:26
Sayın Gümüşpınarlılar aşağıdaki linki tıklayarak Köyümüzün uydu fotoğrafını görebilirsiniz. sağlıcakla kalınız.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

sivaslı_fatih
31.07.2008, 16:09
herkese selam ben küpelliyim şuanda askerim.

bekiro
07.08.2008, 12:11
selam ben yeni üye oldum. admin ben bu sitede reklam vermek istiyorum bana yardımcı olurmusunuz lütfen...!

yalcin-ozturk
20.08.2008, 04:55
Selam,

Fransadan katılıyorum ve bende tekkeliyim.

Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

seva
20.09.2008, 18:15
Köyün ilk ismi Şeyhderdiyar olup, sonraları Karacalar Tekkesi daha sonrada Gümüşpınar adını almıştır. Yörede Karacalar Tekkesi diye bilinmektedir. Köyde 90'lı yıllarda adeta nüfus patlaması yaşanmış ancak 2008 yılında köyde hane sayısı 30'a kadar düşmüştür. Başlayan göç dalgasıyla birlikte Ulaş İlçesindeki Gümüşpınarlı hane 100'e yaklaşmıştır. Ayrıca İstanbul, Kayseri, Antalya gibi illerde de Gümüşpınarlı aileler mevcuttur bunların hane sayısı tam olarak bilinmemekte tahmini 300 hanedir . Köye ilk Tekkeşinler olarak bilinen aile Ulaş'ın Karacalar Köyünden gelmişlerdir.Ardından imamgil daha sonrada durangil köye yerleşmişlerdir. Diğer aileler ise gammerler, Kalabalar, Hocaal, Yusubaler ve haşimlerdirdir. Köyde İlköğrtim okulu ve cami bulunmaktadır. Son yıllara kadar su sorunu olmasına rağmen artık su getirlmiştir fakat yetersizdir.Mederese çeşmesinin suyu içmekle doyulacak gibi değildir. Köy İlköğretiminden mezun olup, daha sonra eğitimini devam ettiren 2 avukat, 7 öğretmen,1 imam ve 1 bankacı bulunmaktadır. Gümüşpınar Köyü her şeyiyle örnek gösterilebilecek bir köydür. Zira hiç bir şekilde istenilmeyen olayların yaşanmadığı, eğitim düzeyinin yüksek olduğu bir köydür.

Köyün yemekleri; Su böreği,içli köfte, yayla çorbası, madımak çorbası, madımak kavurması, loluk (gözleme), maviş, herle.

Horasan Evliyalarından Şeyh Memmet Türbesi vardır. Gerek Sivas'tan gerek İstanbuldan gelen misafirler tarafından ziyaret edilmektedir.

Osmanlı İmaratorluğu zamanında Şeyhderdiyar Medresesinin olduğu ve Cumhuriyet döneminde bakımsız kaldığından ve tarihe gerekli hassasiyetin gösterilmediğinden bugün sadece aynı ismi taşıyan çeşmesi dimdik ayakta durmaktadır.

Sivas iline 47 km, Ulaş ilçesine 10 km uzaklıktadır. Köy Altınyayla karayolu üzerinde bulunup karayolunun köye mesafesi 1 kilometredir ve ulaşım sıkıntısı yoktur.

Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

2004 - Hüseyin Öztürk
2002 - Hüseyin Atalay
1999 - Mehmet Aydın
1994 - İsmail Civelek
1989 - Yakup Öztürk
1984 - Kazım Yıldırım
1980 - Sabri Uluk
1976 - Hamit Öztürk (Dede

DĞCKOMANDOSONER
17.10.2008, 17:03
slm
bende tekkelıyım şuan sıırt eruhta askerlık yapıyorum tum tekkelılere slmlar

***ahmet***
01.11.2008, 01:04
s.a arkadaşlarr.abiler ve ablalar..ben dogma büyüme istanbulluyum.fakatt aslen tekkeliyim..(kalabalar) denirmiş bize.tanıyanınız warmıdır?dedemin ismi hamdi uğur.idi.gazide okumaktayım.(ankara)

SuatAslan_58
16.11.2008, 20:10
s.a ben de tekkeliyim dedem hocaal lerden hasan lakabı basırı imiş onun oğlu sebahattinin oğluyum tanıyan varsa görüşelim

yıldırımseyit
07.12.2008, 17:13
Tüm Gümüşpınar köylülerinin bayramını en içten dileklerimle kutlar hayırlara vesıle olmasını dilerim.Seyit Yıldırım Kütahya

ato58
10.12.2008, 23:39
tüm tekkelilerin mübarek kurban bayramını kutlarım

AHMET TURAN ÖZTÜRK

yıldırımseyit
11.12.2008, 12:07
ey gümüşpınarlılar neredesiniz kimseden çıt yok:D

öz dünya
11.12.2008, 13:12
tüm islam aleminin ve tekkeli hemşerilerimin kurban bayramını cani gönülden kutlarım mustafa öztürk

öz dünya
11.12.2008, 13:20
ey gümüşpınarlılar neredesiniz kimseden çıt yok:D

kurban bayramının tüm islam alemine ve sizin gibi güzel dostlara cenabı ALLAHTAN hayırlara vesile olmasını niyaz ederim .dedenin mustafa

öz dünya
11.12.2008, 13:26
[QUOTE=öz dünya;345712]ilk önce cenabı ALLAHTAN tüm geçmişlerimize ve şehitlerize rahmet diler tüm müslüman aleminin ve siz vefakar dostlarimizin kurban bayramını kutlar sağlıklı günler dilerim .mustafa öztürk

yıldırımseyit
11.12.2008, 19:02
mustafacım sağol mesajını aldım tesekkur ederım herkese selamlar .seyit yıldırım

bekiro
12.12.2008, 10:49
TÜM GÜMÜŞPINARLI HEMŞERİLERİMİN MÜBAREK KURBAN BAYRAMINI CANİ GÖNÜLDEN KUTLARIN BEKİR YILDIRIM YILDIRIM ASANSÖR SANAYİİ

DĞCKOMANDOSONER
15.12.2008, 09:50
kartal yuvası komandolar diyarı sıırt eruhtan
tum sıvaslılara slm osun söz konusu vatan ise gerısı teferruat TIR
DAĞCI KOMANDO SONER ÖZTÜRK (S_60)

öz dünya
24.02.2009, 15:27
selam tekkeli kardeşlerim nerdesiniz hiç birinizden ses çıkmıyor herkese selam

tekkeli eyüp
09.05.2009, 00:15
s.a tekkenin delikanlıları hepinizin gözünden öpüyorum kötüköylüler dönüşe geçmiş birgün tekkelilerde dönüşe geçer umudunuzu yirmeyin
seyit gardaş kütahya geldim seni göremedim ben tavşalıdaydım sen seyit ömerdeymişin nasip olmadı görüşmek sebatinin oğlu babana selam söyle baba beraber askere gitmişsiniz deben bu sene gideceğim sizleride beklerim

seyit gardaş msn eyup.demir58@hotmail.com görüşelim