Orijinalini görmek için tıklayınız : ULAŞ-Kertmekaracaören
SivasLady
11.05.2007, 17:38
Sivas iline 64 km, Ulaş ilçesine 27 km uzaklıktadır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
kertme karaca ören aynı zamanda benim köyüm dür bir diğer ismiyle (ESKİKÖY) derler sivasın ilk kadın muhatarı bizim köydendir rahmetli hacı zeynep derlerdi köyümüz cografi bakımından diğer köylere nazaran cok şanslıdır ekonomisi iyi olup kırom maden işletmeleri köyümüzde mevcutdur erzurum kars tıren yolu köyümüzden gecer köyümüzün insanları coğu buradan emeklidir köyümüz ayrıca aygır gölü dedigim,z turistik bir de göl vardır şimdilik köyümüzü bukadar tanıta biliyoruz inşallah diğer zaman dilimlerinde foto da koyma şansımız olur
selam arkadaşlar
Abim bilgi vermiş ama resim eklememiş. bende bu eksikliği gidereyim dedim. inşallah devamı gelecek belli yerlerin resimleri ekliyeceğim. şimdilik genel bir görüntü gönderiyorum..
Bu da bizim köyün girişindeki köprü...
kertmeli
16.11.2007, 18:19
merhaba kertmeli büyüklerim ve kardeşlerim.benimde anne tarafım kertme tarafından ......kertmeyi çok seviyorum.ve burada resimlerini görmekle çok mutlu oldum.hepinize selamlar.
altuntas58
16.11.2007, 18:29
ULAŞ-KERTME-KARACAÖREN Bu köye sayısız gitmişliğim var bende karasarlı olduğumdan sık sık giderdim fakat buranın isminin Eskiköy olarak biliyordum 53 yaşındayım kertme ve karacaören isimlerini yeni duydum ben demir yollarından emekliyim bu köyden en az 10 tane iş arkadaşım var hatta bu köye yakın bir yerden ayvazdan calıştığım fabrikaya taş malzeme gelirdi eski köyü ben şahsen çok seviyorum burdan bütün eskiköylülere selamlar saygılar
Sivasliali
23.02.2008, 19:06
selam Hemsolar bende Kertmekaracaören köyündenim eski iymiyle (Eskiköy)
Altuntas 58, kimleri tanirsin eskiköyden demiryollarindan Tasarlari bilirmisin yada köyden Ali Hocayi???
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez](ULAŞ-Kertmekaracaören )Selam arkadaslar 2007 Eskiköy,de cektigim resimlerden olusan bir klip izliyebilirsiniz
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Eskiköy Gölü
suskun sivaslı
26.04.2008, 22:50
slm arkadaslar bende eskıkoyluyum burayı gordum ve cok sevındım
suskun sivaslı
26.04.2008, 22:58
slm arkadaslar bende eskıkoylu ŞAHİN''lerdenım oguzhan ŞAHİN
suskun sivaslı
26.04.2008, 23:03
SLM ARKADAŞLAR BENDE ESKİKÖYDEN OGUZHAN ŞAHİN (ŞAHİNLER AİLESİNDENİM TAŞARLAR DAYIM OLUR ALİ KENDINE IYI BAK
Sivasliali
05.05.2008, 14:25
oguz naber iyisindir insalllah,abimgil nasil iyimi. neyse herkese cok cok selam söyle allaha emanet ol kib.
kangallim
05.05.2008, 14:28
bende oraya en yakın örenlice köyündenim,,,, bizimde soyadımız şahin
Sivasliali
07.05.2008, 18:37
yani Sertmahmutlu benim enistemde Sertmahmutlu Örenlice Köyü eski Sertmahmut Degilmi???
ekremakkuş
20.05.2008, 20:41
BENCE KERTMEKARACAÖREN KÖYÜ ÇOK GÜZEL BEN O KÖYDE DOGDUM AMA BİRAZ AREPLİ YİNEDE DOGDUGUMUZ KÖYE İHANET ETMMEMELİYİZ...:D:)KARDEŞİM SEÇKİNLE EL ARABASI SÜRÜYORUZ O KÖYDE BEN KÖYÜMDEN MEMNUNUM...........
ekremakkuş
22.05.2008, 22:28
BEN O KÖYLÜYÜM AMA HİÇ RESİM YOK. HİÇ KÖYÜN SİTESİ YOK BENDE KÖYE SİTE AÇTIM BAKIN:[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]**** ** bakın görün üye olun yazan:mümtazakkuş
ekremakkuş
02.06.2008, 21:17
ARKADAŞLAR İNANKİ HERKESİN KENDİ MEMLEKETİ KENDİ HEMŞERİSİ O KİŞİNİN SUYUNU BİLİR BEN EKREM AKKUŞ UN OGLU OLARAK BENCE GURBET ZOR......:)
ekremakkuş
02.06.2008, 21:21
YAA ARKADAŞLAR BENCE AYNI KÖYLÜYÜZ MSN DE KONUŞALIM
ekremakkuş
16.06.2008, 12:13
BEN BU KÖYLÜYÜM TEMMUZDA GELECEGİZ.EYER İÇİNİZDE ESKİ KÖYLÜ VAR SA TABİKİ VARDIR BİZE BU ADREESTEN ULAŞABİLİRLER:ekrem-akkus@hotmail.com:)
örencikli58
05.07.2008, 14:46
slm benimde annem eskiköylü şahinlerden herkese slm eskiköyü çok seviyorum
delialininoğlu
21.07.2008, 20:58
SELAM ALEYKÜM MİLLET BEN ESKİKÖYDEN DELİALİNİN OĞLU MEMMET ARTIK SANAL ALEMDE BENDE VARIM HADİ KISA ZAMANDA KAYNAŞALIM.
YİĞİDİN HARMAN OLDUĞU YER SİVAS AMMA NASİP GURBETTEYMİŞ ARKADAŞLAR...
HERKESE SELAMLAR...
Sivasliali
21.08.2008, 21:05
slm Delialinin oglu bende ali hocanin torunu ali.
gurbetin nerseindesin
selamunaleyküm hemşolar ben eski köylü baki burda görüşürüz inşallah
kahyatakimi58
30.08.2008, 00:47
slm milletbende eskikoyluyum hasta ahmet ogullarindanim kahya takimindanim
kir azizin torunuyum ismim Yusuf HATIP fransadayim. Ekrem Akkus Duran emmi neyin olur? o benim kirvemdir.
ukaceko58
08.09.2008, 00:53
slmlar beni deli alinin torunu yada metinin oqlu olarak tanıyabilirsiniz
memmet ferhat abimizden sivası seyreti dinlemek istermsnz youtubeye sen sivası seyret yazın dinleyin gercekten begeneceksiniz
youtubeye burdan ulasabilirsiniz
ukaceko58
08.09.2008, 01:23
aha emcemde yukardaymıs yaw ne gzl hep bir burda oluruz insALLAh
ukaceko58
08.09.2008, 01:24
bizim koyluler bana ulasmak isterseniz ukaceko@hotmail.com
ukaceko58
08.09.2008, 01:31
slmlar beni deli alinin torunu yada metinin oqlu olarak tanıyabilirsiniz
memmet ferhat abimizden sivası seyreti dinlemek istermsnz youtubeye sen sivası seyret yazın dinleyin gercekten begeneceksiniz
youtubeye burdan ulasabilirsiniz
ukaceko58
08.09.2008, 01:32
topragı sert insanı mert sivas demisler koyluleri msnye bekliorrum ukaceko@hotmail.com
delialininoğlu
08.09.2008, 03:31
slmlar bn deli alinin oglu memmet gurbetin istanbulundanım bana ulasmak isteyenler kubatlar_@hotmail.com hepinizi bekliorum butun koyluler bir araya gelelim inşALLAH
delialininoğlu
08.09.2008, 03:33
baki abi ve tum arkadaslarımız msn adresinimizi yazalım lutfen
delialininoğlu
13.09.2008, 01:35
BÜTÜN ESKİKÖYLÜLERE SELAMLAR
BULUŞALIM KAYNAŞALIM
BEN DELİALİNİN OĞLU MEMMET
Köyde düğünler görücü usülü ile olur.Düğünlerde çeşitli adetler vardır, sadıçla damat bir odada toplanır ve gençlerde toplanır sadıç ve damata çeşitli cezalar verilir sadıçın boynuna tezzek asmak,acı biber yedirmek, türkü söyletmek v.s. ayrıca toplu olarak oyunlar oynanır değirmene su ge- tirmek, tütün satmak,sin sin,v.b.Düğün üç gün sürer Cuma günü bayrak kal- kar düğün başlar,adettendir bayrak direğinde takılı elma yada soğanı taş- la vurup düşürene bahşiş verilirir.Cumartesi kına yakılır çeşitli halaylar (sivas halayı, sarıkız, apdurahman,düzhalay)çelilir.Pa zar günü gelin alınır düğün yemeği verilir ve düğün biter. Yemekler;bulamaaşı(yayla çorbası)etli küfte,üzümleme,pilav,herle,uğu t,kavut, topaç,içli küfte,loluk,gilik,lavaş,kömbe v.s.dir...
Sivasliali
01.10.2008, 06:44
Bütün hemserilerimin bayramini kutlarim, nice bayramlara
selam nasılsınız bende eskiköylüyüm,ismim turan cevik hoşca kalın
slm arkadaşlar bende eski köylüyüm burayı gördüm ve çok beğendim ali abi nasılsın saygılar
ULAŞ-KERTME-KARACAÖREN Bu köye sayısız gitmişliğim var bende karasarlı olduğumdan sık sık giderdim fakat buranın isminin Eskiköy olarak biliyordum 53 yaşındayım kertme ve karacaören isimlerini yeni duydum ben demir yollarından emekliyim bu köyden en az 10 tane iş arkadaşım var hatta bu köye yakın bir yerden ayvazdan calıştığım fabrikaya taş malzeme gelirdi eski köyü ben şahsen çok seviyorum burdan bütün eskiköylülere selamlar saygılar
selam arkdaş sen nerdensiin nerde oturuyorsun ben istanbulda taksimde işyerim herkse selamlar burda ARKDAŞLARIMIZ meil adreslerinide yazarsa iyi olur tevfik_cevik@hotmail.com
köyümüzden kış resimleri göre bilirsiniz arkdaşlar
kertme karaca ören aynı zamanda benim köyüm dür bir diğer ismiyle (ESKİKÖY) derler sivasın ilk kadın muhatarı bizim köydendir rahmetli hacı zeynep derlerdi köyümüz cografi bakımından diğer köylere nazaran cok şanslıdır ekonomisi iyi olup kırom maden işletmeleri köyümüzde mevcutdur erzurum kars tıren yolu köyümüzden gecer köyümüzün insanları coğu buradan emeklidir köyümüz ayrıca aygır gölü dedigim,z turistik bir de göl vardır şimdilik köyümüzü bukadar tanıta biliyoruz inşallah diğer zaman dilimlerinde foto da koyma şansımız olur
nerdesiniiz arkdaşlarr ????????????
azimetli
28.01.2009, 21:58
selam yiğidolar.
Bende Kertmekaracaören'liyim. Bekolardan rahmetli Kadir 'in torunu, rahmetli Hacı Kadir 'in oğluyum. Buradan tüm hemşehrilerime saygı ve selamlar.
sahin ozturk
23.05.2009, 19:08
herkese selam bende eskikoydenim koyumu cok seviyorum orda dogdugum icinde cok mutluyum ama koyume hasretim fransada oldugum icin her yil gidemiyorum buda beni cok uzuyor ben karahacinin torunuyum halilinde kizi seref agbicigim sana cok tsk ederim koyumuzun fotolari icin bir nebzede olsa ozlem giderdik sayende gurbetin her kosesindeki koylulerime kucak dolusu selamlar
delialininoğlu
18.07.2009, 20:06
ARKADAŞLAR BEN DELİALİNİN OĞLU MEMMET msn adresim kubatlar_@hotmail.com GÖRÜŞMEK ÜZERE ...........
ibrahim çevik
22.08.2009, 21:18
tanıdık tanımadık eskiköylü bütün büyük küçük herkese selamlar <KÖYDEKİ İSMİMLE İBAL
YAG BİZİM BU KÖYÜN ESKİ İSMİNİN NEYİ VARMŞITA DEGİŞMİŞ YOKMU BUNU ESKİ İSMİNE ÇEVİRME YOLU YİGİT LAKABIYLA ANILIRMIŞYA BENDE DİYOM YİNEDE ESKİKÖYLÜYM <köydeki ismim ibal
ÇİRKİN KIZ58
22.08.2009, 22:24
Bende eski köylüyüm toprağım slm:D
Ben Türküm, Türk esir olmaz.
Ben Türküm, Türk Devletsiz olmaz.
Ben Türküm, Türk Bayraksız olmaz.
Ben Türküm, Türk Ezansız olmaz.
Ben Türküm, Türk Hürriyetsiz olmaz...
ukaceko58
05.09.2009, 02:43
yeni bişeyLeR yok
khrmnkngll58
11.09.2009, 01:40
Bende ALi ÇipiL DeLiaLinin Torunu dioLaR iste:d:d.
Metin'in oqLu Deli alinin torunu aLi :D:d
BuLuESHaDoW
10.12.2009, 00:49
kısa zamanda bende resim ekleyecem ....
yasinsahins
20.01.2010, 20:13
kimler var burada böyle maşallah...
Benimde annem eskiköylü,çocukluğumda çok giderdim.Çok kalabalıktı o zamanlar köy.Çok severdim.Çevikler dayılarım olur.Şu anda yakınımda köylüler ,ve okulumda öğrencilerim çok köyden,ama eskiköyü görünce yazmak geldi içimden,mutlu kalın hoşça kalın......
slm millet bende eskiköylüyüm kimlerden diye sorarsanız DELİ
ALİ TORUNUYUM HACI
lorto-gurbette
12.04.2010, 22:31
slm bende eskiköylüyüm ve bu siteyi gördüme cok sevindim ben lortonun torunuyum
ibrahim çevik
17.07.2010, 15:01
gsdhgfgjhnköçö
eskiköylülerin bir birinin mesajları güzel ama keşke gerçek olan ismlerini yazsalar daha iyi olur
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.