Orijinalini görmek için tıklayınız : ULAŞ-Kurtoğlu
SivasLady
11.05.2007, 16:40
Sivas iline 72 km, Ulaş ilçesine 35 km uzaklıktadır.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
BEN KÜPELİLİYİM TÜM SİVASLILARA VE KÜPELİLİLERE SELAMLAR
ersoy_34
11.05.2008, 21:34
kurtoğlu köyüne bikaçkez gittim yogurdu çok hoşuma gitmişti arkadaşlar bikaç resim atında bu güzel köyü millet bi görsün yahu
Abdurrahman 58
11.05.2008, 22:39
kurtoğluna selamlar...................... .........
Kurtoğlu köyü halkının çok büyük bir kısmı Kafkasya’da Dağıstan bölgesinde, Ağbaba’dan gelerek 1877-1878 yıllarında buraya 14 hane olarak gelip yerleşmiş olan ailelerden oluşmaktadır. Köyün bir kısmı da Bayburt bölgesinden gelmişlerdir. Kurtoğlu köyünde Birinci Dünya savşı esnasında bir kısmı Sarıkamış bölgesine bir kısmı da Mehrali Beğ ile birlikte Yemen harbine katılarak şehit olmuşlardır. Köye yapılan hizmetler; köy ana yolu asfaltlama köy içi ara yolların kumlanması susuzluk sorununun cözümü iki tane lojman cocuk parkı fırın köye ait meyve bahcesi bunlar gözle görülenler yine S.S KURTOGLU TARIMSAL KOOP,nin kurulusu baslica hizmetlerdir.
En cok sevilen yemekleri arasında hasıl hangel yoğurtlu corbası kete ve madımağı ve kuymak
===>>enişteleri ÇAĞRI KAHYALARDAN AYŞE TAŞKANI ALDI ENİŞTE OLDU İSMAİL TAŞKAN VARDIR BEN KAŞLARDANIM DER AMA KAHYALARDAN DIR KÖYÜN EN BÜYÜK KAHYALARINDAN NADİYE NENE 78 ATTIM AYMELEK 65 DİR
kurtoğluların ve tüm yiyodoların bayramını kutlarım MEHMET YALNIZ
Sahipsiz Vatan Batmaya Haktır, Sen Sahip Olursan Bu Vatan Batmayacaktır...
esselamüaleyküm kardeşler hakkın rahmetine kavuşan şaban taşkana allahtan rahmet ailesine sabır diliyorum (arkadaşlar köyle alakalı haberleri sitede paylaşalı)slm
Enes ŞİRİN
08.07.2009, 11:41
Aleyküm selam Cenabı Allah rahmet eylesin.Cümleten ailesinin ve yakınlarının başı sağolsun.
canım sivas
13.07.2009, 21:48
58 vatan 06 mekan . .
Enes ŞİRİN
14.07.2009, 09:30
58 VATAN 41 MEKAN
SONUNU DÜŞÜNEN KAHRAMAN OLAMAZ
Enes ŞİRİN
23.07.2009, 08:21
Üşüyorum
Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır
Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum
Gözlerim parke parke taş duvarlarda
Açılıyor hayal pencerelerim
Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum
Kekik kokulu koyaklardan aşarak
Güvercinler ülkesinde dolaşıyor
Bir çeşme başı arıyorum
Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp
Mis gibi nane kokuları arasında
Ruhumu dinlemek istiyorum
Zikre dalmış her şey
Güne gülümserken papatyalar
Dualar gibi yükselir ümitlerim
Güneşle kol kola kırlarda koşarak
Siz peygamber çiçekleri toplarken
Ben çeşme başında uzanmak istiyorum
Huzur dolu içimde
Ben sonsuzluğu düşünüyorum
Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum
Durun kapanmayın pencerelerim
Güneşimi kapatmayın
Beton çok soğuk, üşüyorum…
MUHSİN YAZICIOĞLU
Enes ŞİRİN
15.09.2009, 12:30
TÜM İSLAM ALEMİNİN KADİR GECESİNİ KUTLAR. HAYIRLARA VESİLE OLMASINI CENABI HAKTAN NİYAZ EDERİM...[/
ENES ŞİRİN
Enes ŞİRİN
19.09.2009, 10:47
TÜM SİVASLILARIN VE TÜM İNSANLARIN RAMAZAN BAYRAMINI KUTLAR.HAYIRLARA VESİLE OLMASINI CENABI HAKTAN NİYAZ EDERİM.
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.