Orijinalini görmek için tıklayınız : ULAŞ-Küpeli
SivasLady
11.05.2007, 16:41
Sivas iline 54 km, Ulaş ilçesine 17 km uzaklıktadır.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Küpeli köyü karasal iklimin en sert geçtiği yerdir. meşhur kaba yeli vardır yaz kış sürekli eser, bundan dolayı insanları sert ve mert olur. köyün insanları gurbetçidir. yazları asfalt şantiyelerinde çalışırlar asfalt işlerinde uzmanlaşmışlardır ve geçimlerini bu yoldan sağlarlar köyde hayvancılık ve tarım ikinci plandadır. Küpeli köyünün çift minareli camisi vardır.
Küpeli köyünün insanları misafir perver ve yardım severdirler.
küpelideki külhaşlara selam
pol58 sende külhaşsın ellaam
gardaslarım bende külhaşım herkese selam ederim
25 yaşında ve külhaş kim olaki
biraz ipucu alak
cevap gelmedi gardaş........................ .
serdar aydin
24.12.2007, 14:20
alo kimsiniz ya ben serdar nerdesiniz cevap verin
ya serdar sen cılının oğlu serdarmısın bende çobanaligilden yalçın
alpxreis
09.02.2008, 16:10
slm ben alpxreis küpeliliyim bizim köyümüzde sağlık ocağımız vardır düzeltirseniz memnun olurum...
alpxreis
09.02.2008, 20:04
Küpeli köyüne ilk olarak Sırıklıoğulları adıyla anılan şimdiki “Koçyiğitler” yerleşirler. Sırıklıoğulları (Koçyiğit+Türkay+Yıldız) Şarkışla ilçesinin Sırıklı köyünden gelmişlerdir. Küpeli köyüne gelerek yerleşen ikinci oymak Köyde, Kör Ömeroğulları (Topal+Küpeli+Topaloğulları) olarak bilinen ailedir. Kör Ömeroğulları daha önceleri, İlbeğli kazasına bağlı Hanlı’nın tatlıcak köyünde yaşayan Hatipoğulları Oymağına mensupturlar. Bu oymağın reisinin (Kör Ömer) Tatlıcak köyünde yapılan cirit yarışlarında bir Osmanlı yüzbaşısının yanlışlıkla ciritle gözünü çıkarmasından sonra Kör Ömer, Yüzbaşının adamları tarafından öldürülür. Bunun üzerine Kör Ömer’in oğlu Mustafa Hanlı’ya (Annesinin isteği üzerine) yerleşir. Daha sonra da Gücük’te Emiroğulları oymağından bir ağanın kızı olan Aniş’i kaçırması üzerine diğer kardeşleriyle birlikte Hanlı’dan ayrılır. Ulaş ilçesinin Eskikarahisar köyüne yerleşmek üzere yola çıkarlar. Küpeli köyüne geldiklerinde bu köyün kurulması dolayısıyla yapılan şenliklere rastlarlar. Burada onları tanıyan birisi Küpeli köyünde yapılan güreşlere katılmalarını söyler. Yapılan güreşlerde birinci olan Mustafa, Valinin de isteğiyle Küpeli köyüne yerleşmeye karar verir. Böylece Küpeli köyünün 12. hanesi olurlar. Mustafa’nın Mehmet, Ahmet ve Hüseyin adındaki çocukları, babaları öldükten sonra 1917 yılında bu köye cami ve çeşme yaptırırlar. Köyde cami ve çeşmeler yapıldıktan sonra daha yerleşik bir hal alır.
Kör Ömer Oğullarından sonra Küpeli köyüne Paşa Mustafa Oğulları (Doğan) yerleşir. Küpeli köyüne daha sonra, Malatya bölgesinde uzun süre Menzil Emini görevinde bulunduktan sonra Sivas’a gelerek yerleşen Gülbaşoğulları/Külhaşlar (Coşkun) yerleşmişlerdir. Daha sonra bu köye bir çok oymak yerleşmişlerdir. Küpeli Köyü halkından; İmamoğulları (Öztürk), Sivas’tan gelmişlerdir. Çobanali oğulları (Deniz), Malatya Hekimhan bölgesinden gelmişlerdir. Sırca Ahmed oğulları (Yıldız), Şarkışla bölgesinden gelmişlerdir. Küfelioğulları (Çağlar), Kangal Yeşilkale köyünden gelmişlerdir. Bozokluoğulları (Kaymaz), Yozgat’ın Bozoklu köyünden gelmişlerdir. Hamişoğulları (Erdem), Yozgat Bozoklu köyünden gelmişlerdir. Bebekoğulları (Öz), Şarkışla’nın Hanlı’dan gelmişlerdir. Karavelioğulları (Uluocak), Musluoğulları (Aydın), Eminoğulları (Şimşek), Elifoğulları (Çiçek), İmamoğulları (İpek) soyadlarını taşıyan aileler de değişik zamanlarda gelerek bu köye yerleşen oymaklara mensupturlar.
Gardaşlarım küpelilyik hemde yıldızlardan
bende ulaşlıyım.. ama sivas'ta oturuyorum
alpxreis
15.04.2008, 15:32
köyümüzün videosunu youtubeden izleyebilirsiniz [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
altuntas58
15.04.2008, 15:53
Ulaş-küpeli köyü bizim köyeye yakın ESKİKARAHİSARLIYIM burdan bütün komşu köylülerime selamlar
arkadaşlar bizde köyümüzün körömerlerdeniz bizde tüm sülalemize selam eder... köyümüzün degerini bilmeye davet ederim hepinizi.. küpeli ye selam lar CRAZY
sivaslı_fatih
31.07.2008, 14:59
merhaba bende küpelliyim osmankaaldenim
KULHASZADE5838
05.09.2008, 12:31
SANIRIM MESAJ GELMEDİ MESAJ KLASÖRÜNÜZE BAKARMISINZ
Herkeze selamlar bende Koçyiğit'lerdenim.
ötükenindelisi
14.09.2008, 13:24
yıldız sy ismini tanıyan herkese sellam değirmenci kadir yıldız vardı rahmetli 20 yıl öne ğelmiştim köyünüze
Eski düğün ve bayramlarda köyde cirit oyunları düzenlenirdi. Aslında köyün öz kültürü tam bir Oğuz kültürüdür ama yaşamsal şartlar bunları da değiştirmiştir. Günümüzde geriye sadece toplu bayramlaşma ve düğünlerde büyüklerin aralarında düzenledikleri mizah türü oyunlar kalmıştır. Ayrıca Küpeli dede denilen mevkide sarı su denilen şifali bir su kaynağı vardır. Siyah balçıklı çamuru olan bir sudur. Köyün büyüklerinin anlatışına göre önceden yağmur duasına yada bir dilek dilemede ziyaret denilen bu mevkiye giderek yapılırmış, fakat günümüzde bakımsızlıktan ve ilgisizlikten metrup bir durumdadır.
Köyde karasal iklim etkili olduğu gibi zanman zamanda çok şiddetli lodos eser. Ayrıca çevresine göre su kaynakları bakımından en zengin köydür
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyün erkekleri türkiyede ve yurt dışında asfalt işinde çalışarak geçimlerini sağlamaktadırlar.Köyde bir çok asfalt makinası ve asfalt şirketi sahibi vardır.
Madımak aşı, tandır çöreği, yumurta böreği,kuyruklu köfte, mirik köftesi, omaç.su böreyi,tandır lavaşı,içli köfte,tandır kebabı,etkavurma,tarhana,yayla çorbası,üzümlü aş,ayran çorbası,etlimantı,maviş,kaymak kömbesi..
ötükenindelisi
20.09.2008, 17:21
Eski düğün ve bayramlarda köyde cirit oyunları düzenlenirdi. Aslında köyün öz kültürü tam bir Oğuz kültürüdür ama yaşamsal şartlar bunları da değiştirmiştir. Günümüzde geriye sadece toplu bayramlaşma ve düğünlerde büyüklerin aralarında düzenledikleri mizah türü oyunlar kalmıştır. Ayrıca Küpeli dede denilen mevkide sarı su denilen şifali bir su kaynağı vardır. Siyah balçıklı çamuru olan bir sudur. Köyün büyüklerinin anlatışına göre önceden yağmur duasına yada bir dilek dilemede ziyaret denilen bu mevkiye giderek yapılırmış, fakat günümüzde bakımsızlıktan ve ilgisizlikten metrup bir durumdadır.
Köyde karasal iklim etkili olduğu gibi zanman zamanda çok şiddetli lodos eser. Ayrıca çevresine göre su kaynakları bakımından en zengin köydür
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyün erkekleri türkiyede ve yurt dışında asfalt işinde çalışarak geçimlerini sağlamaktadırlar.Köyde bir çok asfalt makinası ve asfalt şirketi sahibi vardır.
Madımak aşı, tandır çöreği, yumurta böreği,kuyruklu köfte, mirik köftesi, omaç.su böreyi,tandır lavaşı,içli köfte,tandır kebabı,etkavurma,tarhana,yayla çorbası,üzümlü aş,ayran çorbası,etlimantı,maviş,kaymak kömbesi..
sen nerden biliyorsun ben ço düyüne ğittim
sen nerden biliyorsun ben ço düyüne ğittim
araştırdıklarımı paylaşıyorum...
...
serdar aydin
02.10.2008, 16:38
kara yalcın
baban cartayı cekmiş hemii la banaı ala sivasa getir peşin alanada sövüyo veresiye alanada yalcın babanla babamın dövüşünü biliyonmu
baban yukarıdan gelirken mezarın boynunda babam bi kaçkişi daha duruyoımuşş baban yine söverek gelirken babam demiş k.me sövüyon oda yine aynı cevap borcu olanlara demiş babanın cebindede yumurta varmış babam babana degilde cebindeki yumurtalara vuruyormuşş vurma cominiss kırıyyon diyormuşş ordakiler soruyormuş ne yi kırıyor hasanda yıı o hala onları dinle medenn vyurmaa caminiss kırıyon diye bagıryomuş
digerleride daha sonra
bütün maceralar burda olacak
serdar aydin
02.10.2008, 16:40
uşaklar burda hereklinin resmide vardı la nerde bulamıyom
alpxreis
13.10.2008, 19:49
arkadaslar köyümüz ve ulaş çevresi için bedava forum olusturabiliriz,,yönetici olabilecekler bana pm atabilirmi..
mrb bn ömercan,,
aLp o yöneticiyi birz zor blrsun :S
alpxreis
09.11.2008, 22:00
Hoşgeldin kzn ,,haklısın galiba kardeşim..
SIRIKLIOGLU.58
09.11.2008, 22:43
U:S:A yani A.B.D yeni baskani on yasina kadar kenyada kalmi$ köy okulunda okumus ilk ögrenimini annesi Amerikali babasi Müslüman bir kenyali Obamanin tam künyesi ``Barak Hüseyin Obama``tüm dünyaya hayirli olur i$allah eyer Bo$ amca olursa hep birlikte $u $arkiyi söyleriz (BAHTIMA TAKILAN KARA CALI GIBI BIRAKTIN ÖMRÜMÜ TOZ DUMAN ICINDE YADA KARA ZINDAN KARA ZINDAN)umariz güzel ve hayirli olur eyer olursa zaten ne$eli bi$eyler calip eyleniriz.
SIRIKLIOGLU.58
09.11.2008, 22:58
Uyan artik uykucu genclik sende yararlan teknolojinin e$siz nimetlerinden Kabuguna kapanip kalma ´´
ALEME KATILKi KIRAL OLASIN:
SIRIKLIOGLU.58
10.11.2008, 15:42
Sanki bizim köylüymü$ gibi benim baska sitelere ve buraya köyümüz hakkinda yazdigim bilgileri kendileri yazmi$ gibi sahipleniyorlar Alinti demeyi birak te$ekkür bile etmiyorlar OH be negüzel herkes kafasina göre takilsin oldumu $imdi?Sizi gidi medya hirsizlari
SIRIKLIOGLU.58
22.11.2008, 23:05
Köyümüzün Fotoraflarini görmek isteyen Google´dan Ula$ Küpeliköyü yazarak,acilan sayfadaki Küpeli köyü haberler duyurular sitesine tiklayin.sitenin genel adi (Medya Türk.com)Hadi kolaygelsin.
haciosmanoglu
05.01.2009, 03:42
hakan niydiyon gardaş ben körömerlerden hacıosmanınahmetin oğlu ali bizi unutmadıysan tanırsın herhal almanyadasın değilmi
SIRIKLIOGLU.58
06.01.2009, 23:59
Vay Ali iyim gardas unutmadim ya hic unutulurmu insan burada herkesi herseyi özlüyor Alicim sen Eskisehirdeyken sivasi köyü özlüyorsun ben burada nasil özlemeyim Seni soramadik nasilsin iymisin halin keyfin nasil?Diyer sayfalarda sana biraz takilircasina msj yazdim ama umarim darilmamisindir.Ben biliyorumki sen $akayi seversin:Allaha emenet ol Ali arada birde olsa yazisalim vakit bukdukca olmazmi?
haciosmanoglu
07.01.2009, 13:01
eyvallah gardaş ben daha yeni bu forumu farkettim profil bilgilerimi falan düzenleyemedim msn den yada özelden inşallah görüşürüz
sivaslı_fatih
11.01.2009, 11:36
kimsin bilmiyorum ama bence senin yazdığın bu yazı yanlış istersen birdaha gözden geçir öyle yaz...
SIRIKLIOGLU.58
12.01.2009, 14:30
Köyümüzün yeni bulu$ma noktasi hayili olsun bütün küpeliler&cevre köyler bu sitelere davetlidir.Blog adresimiz [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] form sayfamiz [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
haciosmanoglu
13.01.2009, 19:23
kimsin bilmiyorum ama bence senin yazdığın bu yazı yanlış istersen birdaha gözden geçir öyle yaz...
sen kimsin kime yazdın yanlış olan nedir sen kendini bi tanıt ben hakana yazdım sen kim olduğunu söylersen seninde destanını okuruz ezberden.
d koçyiğit
28.01.2009, 22:05
hakan halen msajın gelmedi msn adresini gönder
d koçyiğit
28.01.2009, 22:17
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
d koçyiğit
28.01.2009, 22:19
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
SIRIKLIOGLU.58
20.02.2009, 20:51
siriklioglu.blogcu.com Gönülerin muhabbet kö$esi Bütün SIRIKLIOGULLARI&Küpeliköylü olan &diger bütün hem$ehrilerim davetlidir.buraya üye olup yazilarinizi Fotoraflarinizi ekleyebilir kendi dünyanizi bu alemde yapabilirsinir.Korkmayin üyelikte devamida ücretsiz.
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.