PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ULAŞ-Şenyurt

SivasLady
11.05.2007, 16:42
Sivas iline 67 km, Ulaş ilçesine 30 km uzaklıktadır.

Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

ömer görçün
03.09.2007, 13:58
ben ömer görçün ulaş şenyurt luyum herkese sonsuz selamlar

altuntas58
03.09.2007, 14:34
Bu köyü iyi bilirim sayısız gitmişliğim vardır yanlış bilmiyorsam bu köyün eski adı kertme galiba eğer kertmeyse benim dediğim köy bu köy benim rahmetli bibimin{halam} köyü çok güzel bir yerleşim yeri yeşillikler içinde tertemiz tecer ırmağı gecer içinden orada bir çok tanıdığım yaşıyor

By_SerSeri
15.09.2007, 21:45
İyi ßilirim Senyurtu Yani Kertmeyi :)

federal
13.10.2007, 17:02
selam öncelikle bir kertmeli olarak herkeze selam ederim ve bayramlarını kutlarım bende sivaslıyım ama suan antalyada yasıyorummm özledim ya memleketimii (dogan:) lara selamlar

federal
13.10.2007, 17:03
altuntas58 isim neydi senin yusuf_:?

senyurt58
16.10.2007, 00:42
slm .bende senyurtluyum(kertmeliyim) herkesin gecmis bayrami mubarek olsun herkese selamlar cevdet dogan almanyadan

SivasLady yok sa sen senyurtlumusun?

arikarinkuchi
16.10.2007, 06:10
sağlık ocağının olmadığına üzüldüm
inş. en kısa zamanda
yapılır

murat aydoğan
20.01.2008, 18:55
iyi günler tm sivas ulaş şenyurt köyünde ve o köylü olupta dışarda yaşayanlara selamlar murat aydoğan istanbul maltepede yaşıyorum

murat aydoğan
20.01.2008, 19:11
selam tüm köylülerimle diyalok içinde olmak isterim sivas ulaş şenyurt eski ismi kertmeli olan her kezle diyolok içinde olmak isterim 0 532 292 81 58 0216 3834818 istanbul maltepe murat aydoğan

gazi779
08.03.2008, 17:35
murat kardeş sana da selamlar

inşallah görüselim bir ara olur mu

goze58
19.03.2008, 20:46
selam tum şenyurtlulara kandiliniz mubarek olsun

devranali
23.03.2008, 21:51
selam ben kırbıyık ali devran tüm şen yurtlulara huzuru mutlu saglıklı günler diliyorum

ilyas zeki
08.06.2008, 15:02
olur kardeşim tanışalım inşallah izeki_58@hotmail.com 05427338658

delialininoğlu
21.07.2008, 22:37
SELAM ALEYKÜM BEN ESKİKÖYLÜ DELİALİNİN OĞLU MEMMET BÜTÜN ŞENYUTLU KÖYLÜLERİME (ORTAKÖY) SELAM SEVGİ VE SAYGILARIMI SUNARIM...

sümmani
07.09.2008, 20:52
selam arkadaşlar bende şenyurköyündenim.burdan köylülerime selamlarımı gönderiyorum
SÜMMANİ DOĞAN

seva
20.09.2008, 17:06
Köyün eski adı kertme olup ismi değiştirilmiş malatyadan bir bölümü gelmiş orta köy denilen yere yerleş miş su nedeniyle buradan ayrılmış şimdiki yere ve eski köye yani iki ye bölün müş ilk olarak 1670 ler de geldiği rivayet edilmekte dir.

. yemekler:etli kofte,icli kofte,bulama aşi,madimak,loluk,

Sivas iline 67 km, Ulaş ilçesine 30 km uzaklıktadır.Etrafı tecer dağı,koruluk,karabayır ve alibaba ile çevrilidir.

sümmani
21.09.2008, 02:29
gücükler köye kahramanmaraş elbistandan gelmedir.ilk olarak gücoğluna yerleşmişlerdir.bu yüden oranın adı gücoğlu kalmıştır.hayvancılıkla uğraştıkları için koyun ve inekleri çokmuş,elbistandan gelirken morey ebemizi aşık halil dedemiz kaçırıyor.morey ebemizde nişanlıymış,geliyorlar gücoğluna kurbanlar kesip düğün ediyorlar.gelip geçenler gelin uşak güçlüler malatya tarafından bir kız kaçırmış gidek görek diyorlar.yemeklerini çaylarını içip gelini görüp gidiyorlarmış.birgün hava karışıp gök gürleyip davar koyun birtaraflara giderken morey ebemiz önlerini çevirmeye çalışırken ayağı biryere takılıp demir sikkenin üstüne düşüyor.orada rahmetli oluyor.dedemiz morey ebemizin üstüne kapanıp ağlıyor ondan sonra diyorki kardaşlarım bu nişanlılıydı ben bunu getirdim.hayrını gördedim.size bir vasiyetim var davalı at davalı avrat almayın.bunun acısına dayanamayan aşık halil dedemiz çadırları göçü toplayıp orta köye yerleşiyorlar.davar ve malları sulamak için ılımana götürüyorlarmış malın bir ucu ılımanda bir ucuda ortaköye kadar uzarmış.artık ortaköyde su azaldığı için şimdiki şenyurt köyüne gelmişler.burdadedelerimiz artık göçebe yaşamakdan yorulduk toprak tutak ekip biçelim demişler.caminin altkısımları arpa tarlalarıymış.caminin olduğu yer ise mallarını koydukları yermiş.köyümüz ormanlıkmış hertarafı,malını kaybeden bahacağa çıkıp ordan bakarak hayvanını buluyormuş.ağılın yerini cami yapmaları için dedelerimiz veriyorlar.agaç kesip kerterek kimi a kimi b harfi koyuyorlar kestikleri ağaçlarla camiyi yapıyorlar,camiyide ağca bir toprakla sıvıyorlar.diyorlarki bu köyün adını ney koyalım diyorlar.ağaçları kerttik ağca torakla sıvadık mescidi yaptık,kertmeagcamescid olsun diyorlar.köyümüzün adı burdan geliyor. sonrada şenyurtköyü olarak değiştirilmiştir.

timus
05.11.2008, 10:41
herkese slmlr şenyurtun adınıda artık nette görmek sevindirdi açıkcası beni

benden de tüm şenyurtlulara slmlar olsun Allah'a emanetsiniz

Bayram Doğan

bay-ısı
09.12.2008, 00:22
bendende selam bütün köylülerime sivas merkezde kalıyorum ismim bekir sayyar hepinizin bayramını kutlarım

çelebi_mehmet
28.12.2008, 12:59
Meraba kermeliler
ben zollun dorunu
celebinin oğlu mehmet
burdan bütün köylülerime
selamlar

adem şen
19.02.2009, 16:43
tum koylulerime selam şenyurt lu olan herkese bu site aracılığı ile saygı ve sevgilerimi sunuyorum.adem şen

Erdişen
01.05.2009, 18:03
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] köyümüz için hazırlanmış küçük bir video

erdogan kaya
18.11.2010, 15:12
tüm senyurt,lularin kurban bayramini kutlar hayirlara vesile olmasini dilerim erdogan kaya solaklarin balonun oglu

tüm senyurt,lularin kurban bayramini kutlar hayirlara vesile olmasini dilerim erdogan kaya solaklarin balonun oglu:mad:

aysima58
19.11.2010, 00:25
selam şenyurt köyü bu köy kuzenlerimin köyü halam evliydi burda iki kuzenim var almanyada ayten ve abdurrahman önceki soy adları doğandı şimdiki velibeyoğulları babsının adı hasanhüseyin antalyayada yaşadığını öğrendim kesin dönüş yapmış allah uzun ömür versin burayı okursa beni hatırlar belki selam olsun ona ben mehmetali düzdaşın kızı gülüm enişte hayırlı bayramlar size.