PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KOYULHİSAR-Çukuroba

SivasLady
11.05.2007, 19:21
Sivas iline 183 km, Koyulhisar ilçesine 21 km uzaklıktadır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

PaSHa_ErHaN
23.05.2007, 17:12
Coğrafi Yapısı
İlçenin 23km doğusunda, Kelkit Vadisi’nin kuzey yamacında ve vadiye 14km uzaklıktadır. Köyün batısında Kayaören ve Kadife köyleri; kuzeyinde Ortakent nahiyesi ve Kalınpınar Yaylaları; doğusunda Kuzdere, Sütlüce ve Yağcılar Köyleri; güneyinde ise Kelkit Vadisi ve Yalnıztepe Köyleri ile çevrilmiştir.
Köyün üç tarafı tepelerle çevrilidir. Köyümüz bu tepeler arasında oluşmuş kısmen düzlüklerden oluşan çukur bir yayla, çukur bir oba görünümündedir. Köyün batısı;kuzeyden güneye doğru Tekahlat,Kızılcabelen,Sivri öbek,Yassı öbek,Ulubelen tepeleri. Kuzeyi; Taşağıl Tepesi ve Saçlık Tepesi; Doğusu;Alibaba tepesi, Cibreyli tepesi ve İncebelkırı bulunmaktadır. Güneyi; Kelkit vadisine açılan yeşil bir vadi vardır,bu vadi köyün köse dağına açılan sanki bir penceresi,bir balkonu gibidir.Köyün etrafı ormanlarla çevrili olduğu için doğal olarak orman köyü olarak sınıflandırılmaktadır.. Köy arazisi geniş olmasına rağmen verimsiz ve engebelidir.Köyün yüzölçümü 70 Kilometrekare civarındadır.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sosyal ve Kültürel Yapısı
Köyümüzde elektrik, su, telefon ve kanalizasyon bulunmaktadır. Köyümüz ilçe merkezine 23km uzaklıktadır. Bu yolun 15km’lik kısmı toprak, geri kalan kısmıysa asfalttır. İkinci bir yol köyümüzü güneydeki Kelkit Vadisinden geçen kara yoluna 14km’lik toprak bir yolla bağlamaktadır. Köyümüzün yol sorunu vardır. Köy yolumuzun bozuk olması, köyümüzden ilçeye giden insanları hala traktörlerle ulaşım sağlama zorunda bırakmaktadır.
Köyümüzün % 90’ı okuma-yazma bilmektedir. 1970’li yıllardan sonra orta, lise ve üniversite seviyesinde öğrenim gören öğrencilerimiz olmuştur. Bunlardan 40-50’si liseyi, 5-10’u üniversiteyi bitirmiştir. Hala üniversitede öğrenim gören 10-15 öğrencimiz bulunmaktadır. Köyümüzde eğitim-öğretime kapalı bir ilköğretim binamız vardır. Öğrencilerimiz taşımalı sistemle ilçeye giderek öğrenimlerini sürdürmektedirler.

PaSHa_ErHaN
23.05.2007, 17:15

Köyümüzden bir görüntü..

PaSHa_ErHaN
23.05.2007, 17:18
Köy derneğimizin internet sitesi..

PaSHa_ErHaN
13.06.2007, 00:19
7,Yayla Şenliğimiz 1Temmuz 2007 Pazar Günü Çukuroba Köyü Atatürk Parkormanın da yapılacaktır.

Herkes Davetlidir.

sedat5834
11.02.2008, 16:40
arkadaşlar köyün sitesine ulaşiamıyorum.ayrıca yaptığın alıntı çok güzel teşekkürler