Orijinalini görmek için tıklayınız : KOYULHİSAR-Sugözü
SivasLady
11.05.2007, 19:38
Sivas iline 193 km, Koyulhisar ilçesine 23 km uzaklıktadır.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
koyulhisarlıyım
08.12.2007, 11:22
MERHABA BENDE SUGÖZÜ KÖYÜNDENİM SİZ KİMLERDENSİNİZ HANGİ MAHALLEDEN BENİM ADIN NURTAÇ YILMAZ BELKİ TANIRSINIZ SİNAN YILMAZIN KIZIYIM
altuntas58
08.12.2007, 17:31
MERHABA BENDE SUGÖZÜ KÖYÜNDENİM SİZ KİMLERDENSİNİZ HANGİ MAHALLEDEN BENİM ADIN NURTAÇ YILMAZ BELKİ TANIRSINIZ SİNAN YILMAZIN KIZIYIM
Sitemize hoş geldiniz köyünüz mutlaka çok güzeldir sizin bölgeler ormanlık oluyor sizin köyünüzde ormanlıkmı burdan bütün SUGÖZÜköylülerine selamlar
serseriasik58
09.02.2008, 23:17
allah razı olsun bende sugozu koyundenım
nurullah şahin
08.04.2008, 14:40
tüm sivas koyulhisarlıları davet ediyorum
nurullah_sahin34@hotmail.com
ÖZ GEÇMİŞİM
NURULLAH ŞAHİN
SİVAS KOYULHİSAR SUGÖZÜ KÖYÜ AĞNUS MAHALLESİNE SELAMLAR TÜM AĞNUSLULARI nurullah_sahin34@hotmail.com adresin bekleriz.
“AMACIMIZ”
1. “Amacımız karanlığı aydınlığa çıkarmak, bilinmeyeni bilinir hale getirmek”.(TYİ )
2. “Yıkanlar çok, yapanlar az. Öyleyse yapanlar geceyi gündüze katmalıdır ki yapılan tahripler günü gününe tamir olsun”.(PYMO)
3. “Yürü hala ne diye oyunda oynaştasın Fatih‘in İstanbul ‘u Fethettiği yaştasın”.
(Yeniçeri Ocağı )
nurullah şahin
08.04.2008, 15:48
TÜM SİVAS KOYULHİSARLILARI
nurullah_sahin34@hotmail.com
ADRESİNE BEKLERİZ
nurullah şahin
08.04.2008, 15:49
“AMACIMIZ”
1. “Amacımız karanlığı aydınlığa çıkarmak, bilinmeyeni bilinir hale getirmek”.(TYİ )
2. “Yıkanlar çok, yapanlar az. Öyleyse yapanlar geceyi gündüze katmalıdır ki yapılan tahripler günü gününe tamir olsun”.(PYMO)
3. “Yürü hala ne diye oyunda oynaştasın Fatih‘in İstanbul ‘u Fethettiği yaştasın”.
(Yeniçeri Ocağı )
nurullah şahin
08.04.2008, 15:53
AMACIMIZ
1. Müslümanlar kardeştir. İslam ümmet birliğini zedeleyecek, bu birlikteliğe giden yolda köstek olacak her türlü tavır ve davranışlardan uzak durmayı taahhüt eder. Samimiyet ve iyi niyetle Müslümanların birlikteliğini hedefleyen her çalışmayı kimden ve hangi çevreden olduğuna bakmaksızın destekler.
2. İslami yapılanmalar inkâr edilemez bir olgudur. Yapımız kendi varlığını başka yapıların yokluğu üzerine bina etmez.
3. Kardeş kuruluşlar olarak kabul ettiği diğer İslami yapılanmaları ümmetin vahdeti önünde bir engel ve kendisine rakip olarak değil, ümmet denizine dökülmek için akan birer ırmak olarak kabul eder ve Allah’ı razı etmek için yapılan her meşru çalışmayı takdirle karşılar.
4. Kardeş İslami kuruluşlara karşı eleştiri hakkını kullanırken "sevgi"yi mihver, "insaf"ı mi’yar, "itidal ve adalet"i mikyas olarak alır. Niyeti, gayesi ve usulü meşru her çalışmayı imkânlar nispetinde desteklemeyi taahhüt eder.
5. CAMİAMIZ, Müslümanlar arası ilişkilerde "onlar kendi aralarında şefkatli ve merhametli" Kuran-i düstur uyarınca İslami yapılanmaların diyalog zemininin karşılıklı sevgi ve merhamet üzerine bina edilmesini öngörür.
6. CAMİAMIZ, İslam’ın sabiteleri konusunda ittifakın esas olduğunu, değişkenleri konusunda ise hiçbir yapının hiçbir şey adına kendi görüşünü tek doğru gibi savunmaya ve bir başkasına dayatmaması gerektiğine inanır.
7. CAMİAMIZ, İslami yapılanmalar arası diyalog zemininin selamlaşma ve ziyaretleşme Nebevi tavsiyelerinin bir uzantısı olarak görür ve İslami yapıları kendi tanımladıkları gibi tanır.
8. CAMİAMIZ, İslam hukukuna sonuna kadar riayet eder. Hukuku sadece kendi bireyleri arasında değil, tüm Müslümanlara yönelik olmasına dikkat eder.
9. CAMİAMIZ, Yukarıdaki hedefleri gerçekleştirmek için diğer yapılanmalardan gelecek iyi niyetli teklif, tavsiye ve tenkitlere açıktır.
10. CAMİAMIZ, marjinalleşmekten ve marjinalleştirilmekten şiddetle uzak durulması gerektiğine, toplumsal olaylar karşısında da itidalli ve basiretli olmanın zaruretine inanır.
İLKELERİMİZ
Allah, her şeyi insana, insanı da kendisine tahsis etmiştir. Allah’ın vazettiği bu ilkeyi, zedeleyici tavır ve davranışlardan uzak durulması şiarımızdır. İnsanı, beton binalardan teşekkül olan vakfa, ‘dava’ denilen mefhuma, çizgiye, meşrebe, kendi cinsi olan insana; yani Allah’tan gayrisine alet etmemek!...
Bilakis tüm bunları; vakfı, davayı, çizgiyi, dergiyi vs... insan için bilmek ve adamak...
1- Eksende İnsan:
Cenabı Hak her şeyi insana, insanı da yalnız kendisine tahsis etmiştir..
Allah’ın vaaz ettiği bu ilkeyi zedeleyici tavır ve davranışlardan uzak durulması şiarımızdır. İnsanı beton binalardan teşekkül eden vakfa, "dava" adlı mevhum bir şeye, çizgiye, meşrebe, kendi cinsi olan insana, şahıslara; yani Allah’tan gayriye alet etmemek!.. Bilakis tüm bunları; vakfı, davayı, çizgiyi, dergiyi, meşrebi insan için bilmek ve ona adamak... İnsanı faaliyetlerin değil, faaliyetleri insanın hizmetine sunmak
2- Tasarrufta İhtiyaç:
Tüm tasarrufların temelinde ihtiyaç bulunmalı. İhtiyaçtan doğmayan her şey lükstür. Bunun dini literatürde adına "israf" denir. Elimize geçen zamanı ve her türlü imkânı kullanırken soracağımız ilk soru "ihtiyaç mı?" sorusu olacaktır. Çalışmayı kurmaya teşebbüs ederken sorduğumuz gibi... İhtiyaç olmayan şeylerden uzak durmak şiarımızdır.
3- Tavırda Denge:
ADALET VE İTİDAL BAKIŞIMIZIN MİHENGİDİR..
İNSANI, EŞYAYI VE OLAYLARI DEĞERLENDİRİP YORUMLARKEN ADİL VE MUTEDİL OLMA GAYRETİ İÇİNDEYİZ... BU KONUDA ALLAH’TAN YARDIM NİYAZ EDERİZ.
DENGE’DEN KASTIMIZ, RASULULLAH’IN SÜNNETİNİ TAKSİM ETMEDEN, BÖLÜŞTÜRMEDEN, BİRİNİ DİĞERİNE FEDA ETMEDEN, EMİR VE YASAKLARDAKİ KUR’ANİ ÖNCELİK SIRASINI BOZMADAN YAŞAMAKTIR. BUNUN TEMEL KARAKTERİSTİĞİ, "KAFA, YÜREK VE BİLEK DENGESİ; DUYGU, DÜŞÜNCE VE EYLEM DENGESİ’DİR. BU ÜÇ VASFIN HİÇBİRİNİN DİĞERİNE FEDA EDİLMEDİĞİ NEBEVİ BİR DENGENİN OLUŞTURULMASIDIR AMAÇ.
KİTAP, AKSİYON VE TESBİH DENGESİNİ ŞAHSINDA KURABİLMİŞ MÜ’MİNE OLAN İHTİYAÇ; BUGÜN, HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLADIR.
DEĞİLSE ORTALIĞI "KURBANLAR" KAPLAYACAK, BUNLARIN "KİTAP KURBANLARI", "SİLAH KURBANLARI", YA DA "TESBİH KURBANLARI" OLUŞU BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEYECEKTİR.
Görünen o ki, İslam Coğrafyası’nın çok boyutlu bir işgale uğradığı bu çağda "hayırda" yardımlaşmadan bir yere varmak mümkün değildir.
NURULLAH ŞAHİN
nurullah şahin
08.04.2008, 15:54
HEY ÖLÜM!
Ey, bu dünya hayatını öbür ikizine bağlayan göbek bağı!
Ey, dünya ile ahiret arasındaki sırlı kapı! Ey, ölüm meleğinin bile geçmek zorunda olduğu ğaybi dehliz! Ey, sevmeyeni seveninden çok olan kaçınılmaz kader! Ey, çoklarının peşinen suizan ettiği tükürük hokkası!
İyi ki varsın. Senin olmadığın bir dünyada yaşamak istemezdim. Zaten böyle bir dünya yaşanacak bir dünya da olmazdı. Düşünsene ey ölüm, farzı muhal sen ölmüşsün, insan ölümsüzleşmiş. Ne olurdu şu yalan dünyanın hali? Kim tutardı insanoğlunu? Ne frenlerdi insanoğlunun ihtirasını? Azgınları, sapkınları, zalimleri, kâfirleri, hainleri, gafilleri kim zapt ederdi?
Nemrutlardan bunaldık mı, “ölüm var” deyip teselli oluyoruz. Firavunların zulmünden gına geldik mi, “ölüm var” deyip teselli oluyoruz. Zalimlerin pençesine düştük mü, “ölüm var” deyip teselli oluyoruz. Eşkıya dünyaya hükümdar oldu mu, “ölüm var” deyip teselli oluyoruz. Ya sen de olmasan, ne teselli eder bizi?
Ha, yanlış anlaşılmasın: Bizi teselli eden bizatihi senin varlığın değil. Asıl teselliyi, seninle gelen “Hesap Günü” ile buluyoruz. Biz ölümü, büyük mahkemeye çıkış için bir celp olarak anlıyoruz. Zaten, seninle teselli olmamızın anlamı, “ilahi adalete” olan güvenimiz. Sen sadece bizi ilahi adalete yaklaştıran bir araçsın.
EY ÖLÜM!
Sana hazır olmayanlar, seni kötü göstermek için ne kadar büyük gayret harcıyorlar? Onlara sormak geliyor içimden: Siz kaç kere öldünüz? Ölümü ne kadar tanıyorsunuz? Ölümü karalamakla ne umuyorsunuz?
Sana yapılan en büyük iftira, senin bir “intikal” değil, bir “unutuluş” ve “yok oluş” olduğunu söylemektir. Bunu söyleyenler, suçluluk psikolojisiyle sana iftira ediyorlar. Mahkeme kaçağı bir suçlu gibi davranıyorlar. İlahi adalet önünde yargılanmaktansa, yok olup gitmeyi, unutuluşa terk edilmeyi tercih ediyorlar.
Dünyaya kazık çakmak için elinden geleni yapan bu tip, neden ahiret diye bir hayatın olmasını istemez ki ey ölüm? Bu uğurda, neden var oluşundan vazgeçmeye kalkar? Nedir bu tipin gözünü bu kadar korkutan, aklını bu kadar dumura uğratan, kanını tepesine sıçratan? Sahi, insan hiç yok olmayı, unutuluşa terk edilmeyi ister mi? Bu talep, insanın kendi kendisini böceklerle, sineklerle, amiplerle eşitlemesi değil de nedir? İnsan neden kendisine bu hakareti reva görür? Ebedi bir hayatın kollarında yaşamak varken, niçin “keşke toprak olup gitseydim” der?
Sebebi, vahyin “küfür” dediği şeydir değil mi ey ölüm? Sebebi tek dünyalı bir hayat yaşamaktır: tek dünyalı ve dünyacı, dünyaya meftun, dünyaya bağlı… Böyle biri öbür dünya için hiçbir şey hazırlamaz. Değil mi ama; kim inanmadığı bir dünya için bir şeyler biriktirir? Eğer inandığı halde bir şeyler hazırlamamışsa, o da ayrı bir beladır. Suyu getirenle testiyi kıranı kim bir tutar? Bu ALLAH’a iftira olmaz mı?
Sana yapılan bir başka iftira, senin uyku olduğunu söylemektir. Bu iftira, aynı zamanda bunun tersini söyleyen Hz. Peygamber’i de yalanlamaktır.
Sahi ey ölüm, birileri omuzlarında taşıdıkları cesetleri toprağa gömerken, neden “rahat uyu” derler. Bunu ölenin nasipsizliğine mi yormalı, gömenin nasipsizliğine mi, yoksa her ikisinin nasipliğine mi?
Duydun mu ey ölüm bu güruhun “ebedi istirahatgah” edebiyatını? Kim bilir sen bile gülmüşsündür bu trajikomik duruma. Ebedi istirahatgâhmış. Bunlar kendilerini ne sanıyorlar ey ölüm? Toprağın üstünde yürüttükleri saltanatlarını toprağın altında da, hatta ahirette de yürüteceklerini mi sanıyorlar?
Veya aslında bir şey sandıkları yok da, ölüm karşısında yaşadıkları derin şaşkınlık ve çaresizliği örtmek için, bu söylemleri bir tür zihni alkol ve uyuşturucu olarak mı kullanıyorlar?
Doğru ya ey ölüm; “ALLAH rahmet etsin” diyemezler ki? Hem nasip olmaz, hem dilleri varmaz. Bunu demek için 1) ALLAH’A, 2) ahirete, 3) ilahi rahmete inanmaları lazım. Hem ALLAH kimlere rahmet edeceğini, Haşr suresinin 10. ayetinde açıkça buyurmuş. Bu ayette ALLAH müminlere kimler için rahmet dileyeceklerini öğretiyor. Kendisine ALLAH’TAN rahmet dilenecek kimselerin olmazsa olmaz özelliği, İmanla göçüp gitmiş olmaları.
“İman kalpte gizlidir” diye üfürecek olanlara, söylenecek söz belli: Bir Müslüman da zaten kalpte gizli olandan yola çıkarak rahmet dilemez, ölenin hayatına bakarak diler.
EY ÖLÜM!
Sen hep konuş. Sen konuşunca herkes susuyor. Senin sesin herkesinkinden gür çıkıyor. Ama ahir zamanda bir güruh peyda oldu: Sen konuşunca, hatta bağırınca dahi susmayan. Senin sesini bastırmak için gürültü patırtı yapan.
Bu güruh da dâhil, hiç kimsenin senin elinden kaçamayacağını bilmek bizi teselli ediyor. Asıl soru şu: Bizi teselli eden şey, neden onları bunca küstahlaştırıyor?
SEN HİÇ ÖLDÜN MÜ?
HAZIRLAYAN: NURULLAH ŞAHİN
Mail Adresi: nurullah_sahin34@hotmail.com
nurullah şahin
08.04.2008, 15:56
“BEN TÜRK’ÜM”
“BEN” ORTA ASYADAN TÜREYEN, ANADOLUDA BÜYÜYEN, AVRUPA İÇLERİNE YÜRÜYEN, “TÜRK’ÜM”.
“BEN” DAĞLARDA GEMİ GEZDİREN, TAŞLARA DESTANLAR KAZDIRAN, TARİHİ BAŞTAN YAZDIRAN, “TÜRK’ÜM”.
“BEN” ADALETE VE MERTLİĞE ÖRNEKLER VEREN, ÖLÜM KALIM SAVAŞINA GÜLEREK GİDEN, “TÜRK’ÜM”.
“BEN” SANCAKLARA, TUĞLARA BAŞ EĞDİREN, BEYLERE, PAŞALARA HİLAL GİYDİREN, KILIÇINI ÜÇ KITADA GEZDİREN, “TÜRK’ÜM”.
“BEN” ATİLLA’YI, YAVUZ’U, FATİH’İ YETİŞTİREN, DÜŞMANA DÜNYASINI DAR EDEN “TÜRK’ÜM”.
“BEN TÜRK’ÜM”
nurullah şahin
08.04.2008, 15:59
Tarihlerin yatağı: Sugözü
1400'lü yılardan itibaren yerleşim alanı olarak kullanılan Kelkit'in yanı başındaki Sugözü, zengin su kaynaklarının yanı sıra tarihi mekanları ve yaylalarının güzelliğiyle cezbediyor.
1966 yılında kurulan Sugözü Köyü Derneği, yörede kurulan ilk derneklerden biri olma özelliğini taşıyor.
Coğrafi Konumu
Kelkit Vadisi üzerinde kurulu bulunan Sugözü Köyü, geniş ve engebeli bir arazi yapısı ile Kelkit Vadisi’nden Erdem Kırı’na kadar uzanmakta.. Sugözü, Tokat Reşadiye, Ordu Mesudiye, Sivas Koyulhisar ilçe sınırlarının kesiştiği noktada yer almakta.
Tarihçesi
1400’lü yıllardan itibaren yerleşim alanı olarak kullanılmaya başlanan Sugözü Köyü’nde bulunan Fatih Sultan Mehmet döneminde yapılan cami ve çeşme önemli tarihi yapılardır. Eskiden “Eksi” ismi ile anılan köy, Türkçe isim değişikliği ile birlikte zengin su kaynaklarına sahip olmasından dolayı Sugözü ismini aldı.
Nüfus ve Yerleşim
Koyulhisar’ın en kalabalık köylerinden biri olan Sugözü, son nüfus sayımında nüfusu bin 900 olarak tespit edildi. Köyde yaklaşık 200 hane bulunmakta. Özellikle yaz aylarında gurbetten tatil için gelenlerle köyün nüfus oldukça artmakta. Sugözü’nde, arazi yetersizliği ve nüfus artışı sebebiyle geçim sıkıntısından dolayı 1960’lı yıllardan sonra göçler başlamış olup, şu anda köy nüfusunun büyük bölümü büyükşehirlerde, özellikle de İstanbul’da ikamet etmekte.
Ekonomi
Sugözü’nde, daha çok tarım ve hayvancılık yapılmakla birlikte, son yıllarda arıcılık ve seracılık alanlarında da önemli mesafeler kat edildi. Köyün Baş Yayla, Dağ Eksi ve Sorhun yaylalarında yaz aylarında tarım ve özellikle de hayvancılık yapılmakta. Yaylalar, ayrıca su kaynakları ve bol oksijene sahip olmasından dolayı gurbetten gelen Sugözülüler tarafından tatillerini geçirmeleri için tercih edilmekte.
1960’lı yıllardan sonra büyükşehirlere yapılan göçlerle birlikte, köydeki birlikteliği şehirde de sürdürmek isteyen Sugözülüler, bu amaçla 1966 yılında İstanbul-Bakırköy-Osmaniye’de Sugözü Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği'ni kurdu. Bu dernek, aynı zamanda yörede kurulan ilk derneklerden biri olma özelliğini de taşıyor. O günkü dernek kurucuları ve üyeleri, köylerine dönük kalkınmanın ve gelişmenin altyapısını oluşturdu. Bu altyapının Sugözü’nün gelişiminde temel olacağını düşünerek, bu yönde çalışmalar yaptı. Dernek ilk iş olarak, 1974 yılında devlet-dernek işbirliği ile Kelkit Irmağı üzerine köprü yapımını gerçekleştirdi.. Köprü, bahar ve kış aylarında ilçe bağlantısı tamamen kesilen köy için bir dönüm noktası oldu. Köprü sayesinde köye ulaşım sağlanmış ve bu yolla Sugözü’nün gelişimi için bir altyapı oluşturuldu.
Köy ile dernek arısındaki işbirliği, o zamanda günümüze kadar herkese örnek teşkil edecek şekilde hizmetler serisini yürütmeye devam etti. Ayrıca, köy içi yolları genişletme çalışmaları ve mezralara giden yolların ıslah çalışmaları yapılmasının yanında, köy ve dernek işbirliği ile yaptırılan modern sağlık ocağı, doktoru, hemşiresi ve sağlık memuru ile Sugözü ve çevre köylere hizmet vermekte.
Toplumsal kalkınma için bir binaya ihtiyaç duyulması üzerine yine köy ve dernek işbirliği ile 2 katlı toplum kalkınma ve eğitim binası yapıldı. İçinde lokali, eğitim salonu, kütüphanesi, misafirhanesi, muhtarlık odası ve santral odası bulunan bina, hem Sugözü’ne hem de çevre köylere hizmet vermekte. Bol su kaynaklarından yararlanmak isteyen Sugözülüler, Y.S.E. ile yapılan temaslar sonucu modern bir sulama tesisini köyün hizmetine sundu. Beş köye hizmet veren otomatik telefon santralı büyük uğraşlar sonucu köye kazandırılırken, yine evlere içme suyu projesi, devlet ve köy dernek işbirliği sonucu gerçekleştirilerek, her ev içme suyuna kavuşturuldu. Kanalizasyon şebekesi bulunun Sugözü’nde, yollar iki arabanın geçeceği şekilde genişletilirken, kaldırımlar yeniden inşa edildi.
Sugözü Köyü Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği, İstanbul’da her yıl piknik ve gece düzenlemekte, belirli zamanlarda üyelerle bir araya gelip, sosyal aktivitelerde bulunmakta.
Coğrafi yapısı dolayısı ile bazı doğal afetlerle karşı karşıya kalan Sugözü, 1939 depreminde bölgede en fazla kayıp veren köy. 17 Mart 2005 tarihinde meydana gelen heyelanda, Kuzulu mezrasında 50 hane toprak altında kalırken, burada 15 Sugözülü, hayatını kaybetti.
2006 yılında seçilen dernek yönetimi, hizmete kaldığı yerden devam etmek için çalışmalara başlarken, birlik ve beraberliği sağlamak amacı ile tüm üye ve eşleri ile birlikte bayramlaşma yaparak birlikteliği daha da sağlamlaştırdı. Dernek, köyün tanıtımı amacıyla TV programlarına da katıldı. Dernek kuruluşunun 41. yıl anısına 10 Mart 2007 tarihinde gece yapmaya karar verildi. Sugözü’nde şu anda Temel Korkmaz muhtar olarak görev yapmakta. Sugüzö Köyüne hizmet yarışını sürdüren İsa Temel başkanlığındaki dernek yönetimi ise Necmettin Temel, Orhan Demirci, Yalçın Yıldırım, Harun Ceylan, Yusuf Yıldırım, Sinan Yılmaz, Cengiz Pehlivan, Yunus Arslan, Mustafa Altuntaş, Vedat Sayan ve Şevket Demirci’den oluşmakta.
nurullah şahin
08.04.2008, 16:00
Sugözü Köyü Derneği’nden kadınlara sağlık semineri
Sugözü Köyü Derneği tarafından düzenlenen seminerd, katılımcılar kadın sağlık konusunda bilinçlendirildi. Bakırköy Belediyesi'ne ait Altan Erbulak Kültür Merkezi'nde 6 Mayıs'ta kadınlara yönelik düzenlenen seminerin açılışında konuşan Dernek Başkanı İsa Temel,
Sugözü Köyü Derneği olarak bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, ilk kez bir köy derneğinin, hanımların katıldığı sağlık semineri düzenlediğini söyledi. Temel, ilk kez bir köy derneğinin, köye hizmetin yanı sıra kadına ve insana hizmeti de öne çıkardığını, sağlığa önem vermenin gerekliliğinin altını çizdiğini kaydetti. Temel, "Bu, hakikaten, dernek yönetiminin hanım kardeşlerimize, annelerimize, eşlerimize, kızlarımıza verdiği ehemmiyeti gösteriyor. Çünkü biz inanıyoruz ki, en iyi yatırım insana yapılan yatırımdır. En iyi hizmet, eğitim yolunda yapılan hizmettir. İşte bugün biz eğitim yolunda önemli bir hizmeti daha gerçekleştiriyor, bu hizmete de kadından başlıyor" dedi.
Başkan Temel, kadınların evin direği, ailenin temeli olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti: "O ne denli sağlıklı olursa, o ne denli bilgili olursa, aile de o denli bilgili ve sağlıklı olur. Çünkü çocuğundan tutun da kocasına kadar herkesin sağlığından kadın sorumludur. Ailede ilk bilgileri çocuğa öğreten odur. Bu bilgiler ne kadar gerçek olursa, çocuklar da o kadar doğru bir şekilde yetişir. Onun için sizlerin de sağlıklı olması bizim için çok önemlidir. Sizler sağlıklı olacaksınız ki, bütün aile sağlıklı olsun."
Başkan İsa Temel, dernek yönetimi olarak kadınlara yönelik yapılacak her etkinliğe destek olacakları söyledi. Dernek yönetimi olarak kadınlar için, daha birçok etkinlik gerçekleştireceklerini belirten Temel, "Tek amacımız var: Sizlerin bilgisini artırmak. Sizlerle daha sağlıklı ve bilgili bir nesil yetişmesini sağlamak" dedi.
Başkan Temel'in konuşmasının ardından Op. Dr. Neptun Erdener, katılımcılara kadın hastalıkları konusunda seminer
nurullah şahin
08.04.2008, 16:02
Sugözü Köyü Kuzulu Mezrasına yardım
Yazı boyutunu büyütmek için
SİNAN YAYLAK
SİVAS (İHA) - Sivas'ın Koyulhisar İlçesine bağlı Sugözü Köyü Kuzulu Mezrasında 17 Mart 2005 tarihinde meydana gelen heyelanda mağdur olan ailelere yardımlar devam ediyor.
Konu ile ilgili olarak Koyulhisar Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından yaptırılan 44 afet evinin Ekim ayı içinde afetzedelere teslim edildiği belirtildi. Açıklamada, bu zamana kadar yardımların aralıklarla devam ettiği, sivil toplum örgütlerinin de bu konuda çok duyarlı olduğu kaydedildi.
Açıklamada, Koyulhisar Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığının çalışmaları ile Koyulhisar ve Köyleri Hizmet Vakfı (KODAV), Koyulhisar ve Köyleri Sosyal Dayanışma Derneği organizesi ile vakıf ve dernek yöneticileri olan iş adamları Memduh Uz, Necmettin Temel ve İbrahim Aksoy'dan oluşturulan komiteyle heyelan mağdurlarına daha önceki zamanlarda televizyon, buzdolabı, termosifon gibi yardımlar yapıldığı, Kasım ayı içerisinde de 44 aileye koltuk takımı ve birer adet halı alındığı belirtildi. Özellikle komite üyelerinin yardımlar için fedekarane tutum izledikleri, yardım türlerinin kaliteli ve tanınan markalardan oluştuğu, malzemelerin bizzat konutlara teslim edildiği belirtildi.
nurullah şahin
08.04.2008, 16:06
SUGÖZÜ KÖYÜ DERNEĞİ ÜYELERİ
Üye Baba Oturduğu Aidat Ödeme Planı
No. Adı- Soyadı Adı Yer 2004 2005 2006 2007 2008
1 A.Rıza Özdemir Sami Çiftlik X X X X
2 Abdi Pehlivan Arif Ankara X X X
3 Abdullah Arslan Ömer Osmaniye X X X X
4 Abdullah Ceylan Osman Çiftlik X X X
5 Abdullah Ergin Saip Güngören X X X X
6 Abdullah Ergin Tahsin Çiftlik X X X X
7 Abdullah Korkmaz Hıfsı Beyliktüzü X X X
8 Abdurahman Can Hasan Kirazlı X X X
9 Adem Demirci Duran Kadıköy X
10 Adil Pehlivan Fikri Çiftlik
11 Adnan Aslan Şükrü Yunus Emre Köprüsü X X X X
12 Ahmet Yıldırım Salih Osmaniye X X X
13 Ahmet Aslan Şükrü Osmaniye X X X X
14 Ahmet Arslan Hüsnü Samandıra X X X X
15 Ahmet Demirci Mahmut Küçükbakkalköy X
16 Ahmet Ergin Saip Güngören X
17 Ahmet Pehlivan Ziya Çiftlik
18 Ahmet Can Hasan Okmeydanı
19 Ahmet Saim Ali Osmaniye X X X X
20 Ahmet Temel Durmuş Osmaniye X X X X X
21 Ahmet Yılmaz Hidayet Kazım Karabekir X
22 Akif Ceylan Hüseyin Okmeydanı X
23 Alaaddin Demirci Hasan Kadıköy X X X X
24 Ali Aslan İsmail Merter X X X
25 Ali Demir Akif Merter X X X X
26 Ali Demirci Salih Güneşli X X X X
27 Ali Demirci Nuri Levent X X X X
28 Ali Doğan Sami Samandıra X X X
29 Ali Erdem Şükrü Zeytinburnu X X X X
30 Ali Kabadayı Durdu Bağcılar X
31 Ali Korkmaz Hıfsı Osmaniye X X X X
32 Ali Şenel Hüseyin Osmaniye X X X X
33 Alparslan Yılmaz Muhsin Güngören
34 Alptekin Yılmaz Ahmet Kazım Karabekir X
35 Arif Altıntaş Durdu Merter X X X
36 Arif Ceylan Hüseyin Okmeydanı X X
Üye no Adı- Soyadı Baba Adı Oturduğu Yer 2004 2005 2006 2007 2008
37 Arif Yılmaz Sıddık Kazım Karabekir X X X
38 Asım Yıldırım Süleyman Şirinevler X X X X X
39 Avni Doğan İsmail Ünalan X X X X
40 Aydın Demirci Ömer Merter X X X X
41 Ayhan Pehlivan Mehmet Çiftlik X X
42 Ayhan Karakuş Hüseyin Bağcılar X
43 Ayhan Pehlivan Remzi Çiftlik X X X X
44 Aziz Arslan Salim Merter X X X X X
45 Azmi Yılmaz Hidayet Çiftlik X X X
46 Bahri Yıldırım Sabri Güngören X X
47 Bahri Yılmaz Bilal Kazım Karabekir X X X X
48 Bayram Ceylan Ömer Yunus Emre Köprüsü X X
49 Bayram Demir Kemal Sultanbeyliği X
50 Bayram Demirci Adem Çiftlik X X X X
51 Bayram Demirci Hüseyin Osmaniye X X X X
52 Bekir Şenel Veli Osmaniye X X X X
53 Bilal Kormaz Yusuf Osmaniye X X X
54 Bilal Yıldırım Ali Zeytinburnu X X
55 Birol Arslan Hacı Mahmut Güngören X X X X
56 Birol Demirci Abdullah Çiftlik X X X X X
57 Birol Yılmaz Fikret Zeytinburnu X X X X
58 Burhan Demirci Emin Osmaniye X X X X X
59 Cafer Demir Ali Bağcılar X X X X X
60 Cahit Demirci Cevdet Yunus Emre Köprüsü
61 Celal Demirci Bekir Merter X
62 Celal Korkmaz Yusuf Yunus Emre Köprüsü X
63 Cemil Demir Kemal Merter
64 Cemil Demirci Hüseyin Okmeydanı
65 Cengiz Pehlivan Abdullah Ünalan X X X X
66 Cihan Demirci Ömer Çiftlik X X X X
67 Coşkun Pehlivan Mehmet Çiftlik X X X X X
68 Çetin Arslan Sami Kazım Karabekir X X X X
69 Davut Arslan Abdullah Çiftlik X X X X
70 Davut Ceylan Halil Güneşli X X X X
71 Davut Pişkin Hıfsı Yunus Emre Köprüsü X X X X
72 Duran Demirci Kazım Esatpaşa X X X X
73 Durdu Arslan Tahsin Yunus Emre Köprüsü X X X X X
74 Dursun Demirci Kazım Merter X X X X
75 Erdal Demirci Hüseyin Osmaniye X X X X
Üye no Adı- Soyadı Baba Adı Oturduğu Yer 2004 2005 2006 2007 2008
76 Emin Karabucak Tahsin Güngören X X X
77 Emrullah Polat Halil Çiftlik X X X X
78 Enis Temel Nebi Osmaniye X X X
79 Ercan Demirci Hüsnü Çiftlik X X X X
80 Erdal Karaduman Mustafa Çiftlik
81 R.Erdal Polat Halil Yunus Emre Köprüsü X X X
82 Erdem Demirci Mehmet Merter X X
83 Erdoğan Demirci Hüseyin Osmaniye
84 Erhan Karaduman Mustafa Çiftlik
85 Erol Arslan Hacı Mahmut Merter
86 Erol Demir Ekrem Çiftlik X X X
87 Erol Demirci Saip Yunus Emre Köprüsü X X X X X
88 Erol Kaynar Selahhattin Okmeydanı
89 Ersoy Yıldırım Refik Güngören X X X X
90 Fahri Demir İzzet Yunus Emre Köprüsü X X X
91 Fatih Arslan Tahsin Çiftlik X
92 Feramil Altuntaş Durdu Bodrum X X X X
93 Ferhat Demirci Muzzafer Zeytinburnu
94 Feridun Arslan Mahmut Çiftlik X X X
95 Fethi Demir Salih Osmaniye X X X
96 Fettah Yılmaz Hidayet Zeytinburnu X X X
97 Fevzi Demirci Temel Çiftlik
98 Fikri Aslan Şükrü Bağcılar X X
99 Fikri Yılmaz Bekir Sarıyer X
100 Göksal Polat Emrullah Sultanbeyliği
101 Gürsel Pehlivan Veysel Yunus Emre Köprüsü X X X X
102 Hakan Yıldırım İsmail Yunus Emre Köprüsü X X X X
103 Hakkı Arslan Salim Merter
104 Hakkı Pehlivan Tahsin Çiftlik X X X X
105 Halil Aslan Ömer Zeytinburnu X X
106 Hamdi Demirci İsmail Sultanbeyliği
107 Hami Özdemir Hamit Fikirtepe X X
108 Hami Temel Sami Yunus Emre Köprüsü X X X X
109 Harun Ceylan Halil Çiftlik X X X X X
110 Hacı Arslan Hasan Kirazlı X X X
111 Hasan Arslan Kadir Esenler
112 Hasan Demir Salih Güngören X X
113 Hasan Sayan Mehmet Çiftlik X X X X X
114 Hasan Seven Sabri Osmaniye X X X X X
Üye no Adı- Soyadı Baba Adı Oturduğu Yer 2004 2005 2006 2007 2008
115 Hasan Şener Veli Küçükyalı X X X X
116 Hasan Temel Recep Osmaniye X X X X
117 Hasan Yıldırım Kazım Osmaniye X X X X
118 Hasbi Pehlivan İsmail Osmaniye X X X X
119 Hasbi Seven Sabri Güngören
120 Haşmet Pişkin Arif Osmaniye X X X
121 Hayri Arslan Asım Merter X X X X X
122 Hicabi Erdem İbrahim Kirazlı X
123 Hidayet Arslan Rüştü Güngören X X X X X
124 Hilmi Demirci Mehmet Bağcılar X X X
125 Hilmi Pehlivan Kazım Kayışdağı X
126 Hurşit Kormaz Mehmet Osmaniye X
127 Hüseyin Pehlivan Kazım Sultanbeyliği
128 Hüseyin Yıldırım Süleyman Osmaniye X X X X
129 Hüsnü Arslan Sami Güngören X X
130 Hüsnü Ceylan Hüseyin Okmeydanı X
131 Hüsnü Ergin İbrahim Osmaniye
132 Hüsnü Yıldırım Muharrem Yakacık X X X X
133 İbrahim Aslan Ömer Güngören X X X X X
134 İbrahim Demir Ali Yunus Emre Köprüsü X X X X
135 İbrahim Demirci Mustafa Osmaniye X X X
136 İbrahim Doğan Hidayet Çiftlik X
137 İbrahim Ergin Saip Osmaniye X X X X
138 İbrahim Karabucak Bekir Kirazlı X X X
139 İbrahim Özcan Salim Yunus Emre Köprüsü
140 İbrahim Temel Abdullah Osmaniye X X X X
141 İdris Ceylan Halil Çiftlik
142 İdris Korkmaz Hıfsı Osmaniye X X X X
143 İdris Pehlivan Salih Güngören X X
144 İdris Yıldırım Hasan Sultanbeyliği X
145 İhsan Ergin Tahsin İkitelli
146 İhsan Yılmaz Asım Zeytinburnu X X X
147 İlyas Arslan Arif Çiftlik X X X X
148 İsa Doğan İsmail Ünalan X
149 İsa Pehlivan Mehmet Sarıgazi X X X X
150 İsa Temel Hakkı Beyliktüzü X X X X X
151 İshak Temel Hakkı Osmaniye X X X
152 İskender Doğan Sami Samandıra X X X X
153 İsmail Arslan Ali Rasim Merter X X X
Üye no Adı- Soyadı Baba Adı Oturduğu Yer 2004 2005 2006 2007 2008
154 İsmail Arslan Abdullah Levent X X X X
155 İsmail Demirci Mustafa Osmaniye X X X X X
156 İsmail Demirci Temel Çiftlik X X X X
157 İsmail Doğan Hüseyin Ünalan X X X X
158 İsmail Pehlivan Mehmet Çiftlik X X X
159 İsmail Sayan Salih Merter
160 İsmail Yıldırım Kadir Güngören
161 İsmail Yılmaz Hatem Levent X X X X
162 İzzet Demir Salih Merter X X
163 İzzet Pehlivan Ali Güngören X
164 Kamil Arslan İsmail Yunus Emre Köprüsü X X X X
165 Kamil Demirci Tahsin Güngören X X X X
166 Kaya Yıldırım Zikri Kadıköy X
167 Kemal Demir Akif Sultanbeyliği X X
168 Kemal Demir Mustafa Bağcılar
169 Kenan Aslan Ömer Atışalanı X X X X
170 Kenan Demirci Yılmaz Osmaniye X
171 Kenan Temel Kasım Merter X X X X
172 Lisan Arslan Arif Çiftlik X
173 Lokman Demirci Ömer Çiftlik X X X
174 Lütfü Demirci Temel Çiftlik X X X X
175 M.Ali Özdemir Sami Osmaniye X X X X
176 Mahmut Arslan Ali Rasim Çiftlik X
177 Mahmut Can Hasan Osmaniye X X X X X
178 Mahmut Demirci Mehmet Beyliktüzü X X X X
179 Mahmut Korkmaz Temel İkitelli X
180 Mahmut Özcan Salim Zeytinburnu X X X X
181 Mecit Pehlivan Abdullah İzmit X X X X
182 Mecit Yılmaz Sıddık Kazım Karabekir X X X X
183 Mehmet Arslan Ali Rasim Merter X
184 Mehmet Arslan Asım Merter X X X X X
185 Mehmet Demirci Saip Çiftlik X X X X X
186 Mehmet Sayan Hasan Sultanbeyliği X X X X
187 Mehmet Yıldırım Salih Merter X X
188 Mesut Yılmaz Bilal Yunus Emre Köprüsü X X
189 Metin Temel İsmail Osmaniye
190 Mevlüt Pehlivan Abdullah Ünalan X X X
191 Miktat Arslan Hüsnü Yunus Emre Köprüsü X X X X
192 Mihdat Temel Nebi Güngören X X X X
Üye no Adı- Soyadı Baba Adı Oturduğu Yer 2004 2005 2006 2007 2008
193 Muammer Pehlivan Enver Kocasinan X X X X
194 Muammer Şenel Hüseyin Osmaniye X X X X
195 Muharem Yılmaz Recep Zeytinburnu X X X
196 Muhsin Doğan Hüseyin Küçükbakkalköy X X X X X
197 Muhsin Seven Sabri Kocasinan X
198 Muhsin Temel Durmuş Çiftlik X X X
199 Muhuttin Sayan İbrahim Küçükçekmece X X X X X
200 Murat Demir İhsan Kocasinan
201 Murat Demirci Abdullah Çiftlik
202 Murat Saim Ali Kazım Karabekir X X X X
203 Murat Temel Eşref Kayışdağı X X X X
204 Musa Arslan Hüsnü Yunus Emre Köprüsü X X X X X
205 Musa Temel Eşref Kayışdağı X X X
206 Musa Yıldırım Osman Bağcılar X X
207 Mustafa Altıntaş Durdu Çiftlik X X X X
208 Mustafa Arslan Ömer İkitelli X X X X
209 Mustafa Arslan İsmail Esenler
210 Mustafa Arslan İbrahim Osmaniye
211 Mustafa Demirci Hüseyin Osmaniye
212 Mustafa Demirci Saip Çiftlik X X X
213 Mustafa Doğan Hidayet Ümraniye
214 Mustafa Karaduman Hüseyin Çiftlik
215 Mustafa Korkmaz Hüsnü Kocasinan
216 Mustafa Özdemir İhsan Çiftlik X X X X X
217 Mustafa Yıldırım İdris Sultanbeyliği X
218 Mustafa Yıldırım Kazım Kayışdağı X X X X
219 Mustafa Yılmaz İhsan Zeytinburnu X X X X X
220 Mustafa Yılmaz Ömer Kayışdağı X X
221 Muzaffer Demirci İsmail Zeytinburnu X
222 Muzaffer Pehlivan Hüseyin Soğanlı X X X X
223 Muzaffer Sayan Mustafa Çiftlik X X X X
224 Mücahit Pehlivan Remzi Çiftlik X X X X
225 Müftai Demirci Tahsin Güngören X X X
226 Mümin Yılmaz Recep Kazım Karabekir X X X X
227 Nail Yıldırım Sabri Güngören X X X
228 Naşit Korkrmaz Raşit Bağcılar X X X
229 Nazım Pehlivan Salih Sultanbeyliği X X X X
230 Necati Yıldırım Nazim Güneşli X X X X
231 Necmettin Temel Abdullah Osmaniye X X X X X
Üye no Adı- Soyadı Baba Adı Oturduğu Yer 2004 2005 2006 2007 2008
232 Necmettin Doğan Ali Samandıra X X
233 Necmi Yılmaz Nedim Güngören X X
234 Nedim Demirci Ziya Bağcılar
235 Nejat Temel İsmail Osmaniye X X X X
236 Nihat Yılmaz Fettah Zeytinburnu X X X X
237 Nisan Ergin Tahsin Halkalı X X X X
238 Numan Demirci Mehmet Osmaniye X
239 Nurettin Yıldırım Abdullah Merter X X X X
240 Nurettin Demirci Mehmet Etiler
241 Nurettin Temel Abdullah Osmaniye X X X X
242 Nuri Ergin Hasan Osmaniye X X X
243 Nuri Özdemir Mehmet Etiler
244 Okan Demirci İbrahim Bağcılar X X X
245 Oktay Demirci Muammer Çiftlik X X X
246 Orhan Demirci Emin Osmaniye X X X X X
247 Orhan Pehlivan Mehmet Kirazlı X X X X X
248 Osman Demirci Abdullah Çiftlik X X X X
249 Osman Ergin Hasan Osmaniye X X X X
250 Osman Özcan Salim Kocasinan X
251 Osman Pehlivan Abdullah Osmaniye X X X X
252 Osman Şahin Kasım Merter
253 Ömer Demirci Hamdi Çiftlik X X
254 Ömer Pehlivan Enver Samandıra
255 Ömer Şenel Hüseyin Çatalca X X X
256 Özkay Demirci Muzzafer Bağcılar X X X X
257 Rahmi Arslan İsmail Bağcılar X X X X X
258 Ramazan Arslan Ali Rasim Güngören X X X X
259 Ramazan Arslan Veli Merter X
260 Ramazan Arslan Abdullah Şirinevler X X X
261 Ramazan Demir Akif Merter X
262 Ramazan Karaduman Süleyman Güngören X
263 Ramazan Korkmaz Yusuf Osmaniye X
264 Ramazan Turgut Ali Çiftlik
265 Ramis Yıldırım Salih Güngören X
266 Rasih Demirci Hamdi Osmaniye X X X X
267 Rasim Arslan Mahmut Çiftlik X X X
268 Recep Arslan Ali Rasim Sultanbeyliği X X X X X
269 Recep Demirci Fazlı Osmaniye X X X
270 Recep Karakuş İsmail Osmaniye X X X X
Üye no Adı- Soyadı Baba Adı Oturduğu Yer 2004 2005 2006 2007 2008
271 Recep Yıldırım Kadir Çiftlik X X X X
272 Refik Demirci Mahmut Güngören X X X X
273 Recep Yılmaz Ekrem Eyüp X X X
274 Resul Yıldırım Hamit Osmaniye X X
275 Rıza Arslan Abdullah Çiftlik X X X X
276 Rüstem Arslan Hacı Mahmut Merter
277 Rüstem Özdemir İhsan Merter X X X X
278 Sabri Yıldırım Salih Güngören X X X X
279 Sadi Demirci Adem Çiftlik X X X X X
280 Sadi Pişkin Celal Çiftlik X X
281 Sait Demirci Hüsnü Kazım Karabekir
282 Salih Saim Ali Merter
283 Sami Arslan Salim Çiftlik X X X X
284 Sedat Sayan Hasan Çiftlik X X X
285 Sinan Yılmaz Fazlı Güngören X X X X
286 Suat Temel Recep Zeytinburnu X X X
287 Süleyman Altıntaş Rıfat Merter X X
288 Süleyman Sayan Kemal Ünalan X
289 Şahin Arslan Ali Rasim Güngören X X X
290 Şahin Demir Veli Merter X X X
291 Şahin Yıldırım Nazım Sultanbeyliği X X X X
292 Şakir Demirci Saip Çiftlik
293 Şakir Demirci Temel Zeytinburnu X X X X
294 Şakir Demirci Hüseyin Okmeydanı X X X X
295 Şakir Ergin Saip Zeytinburnu X X X X X
296 Şakir Yılmaz Hidayet Altunizade X X X
297 Şefik Yılmaz Teyfik Çiftlik
298 Şenel Ceylan Halil Çiftlik X X X
299 Şerafettin Arslan Hidayet Güngören
300 Şeref Aslan Ömer Kirazlı X
301 Şeref Pehlivan Kazım Çiftlik X X X X
302 Şevket Demirci Bekir Merter X X X X
303 Şevket Yıldırım Kadir Çiftlik X X X X
304 Şükrü Demirci Ömer Çiftlik
305 Şükrü Kaynar Hüseyin Zeytinburnu X X X X
306 Tahsin Demirci Ömer Merter X X X X
307 Talat Sayan Ömer Osmaniye
308 Temel Şenel Kamil Ünalan
309 Temel Yıldırım Hasan Zeytinburnu X X X X
Üye no Adı- Soyadı Baba Adı Oturduğu Yer 2004 2005 2006 2007 2008
310 Teyfik Demirci Hamit Çiftlik X X X X
312 Teyfik Yıldırım Hamit Avcılar X X
313 Tuncer Erdem Ali Zeytinburnu X X X
314 Turgay Demirci Muammer Çiftlik X X X
315 Turgut Arslan Hayri Güngören X X X
316 Turgut Pehlivan Hasbi Osmaniye X X X X
317 Uğur Karaduman Hüseyin Çiftlik X X X X
318 Ümit Demir Hami Yunus Emre Köprüsü X X X X
319 Vedat Pehlivan Bilal Sultanbeyliği X X X X
320 Vedat Sayan Hasan İkitelli X X X X X
321 Veli Arslan Asım Merter X X X X
322 Veli Demir Akif Merter X X X X
323 Veysel Pehlivan Tahsin Çiftlik X X X X
324 Volkan Temel İshak Osmaniye
325 Yalçın Yıldırım Recep Çiftlik X X X X X
326 Yaşar Altuntaş Rıfat Zeytinburnu X X X X X
327 Yaşar Demirci Bilal İkitelli X X X X
328 Yaşar Erdem Ziya Bostancı X X X X
329 Yaşar Sayan Kemal Küçükbakkalköy X X X X X
330 Yavuz Yılmaz Ahmet Kazım Karabekir X X X X
331 Yunus Demirci Adem Çiftlik X X X X
332 Yunus Karaduman Veli Çiftlik X X X X
333 Yunus Korkmaz Yusuf Kocasinan X X X X X
334 Yunus Pehlivan Salih Sultanbeyliği X X X X
335 Yunus Temel Nebi Osmaniye X X X X
336 Yunus Yıldırım Bilal Osmaniye X X X X
337 Yusuf Demirci Temel Çiftlik
338 Yusuf Yıldırım Sabri Osmaniye X X X X X
339 Yusuf Yılmaz Bekir Okmeydanı X
340 Yücel Demirci Özcan Bağcılar X
341 Yücel Demirci Kemal Çiftlik
342 Zeki Demirci Temel Halkalı X X X X
343 Adem Yıldırım Şahin Sultanbeyliği X
344 Alparslan Arslan Hidayet Güngören
345 Arif Demirci Nedim Güngören
346 Ayhan Demir Veli X
347 Aziz Demirci İbrahim Güngören X
348 Cemil Demirci Yaşar Çiftlik X X X X
349 Cengiz Korkmaz Hıfsı Osmaniye X X X X X
Üye no Adı- Soyadı Baba Adı Oturduğu Yer 2004 2005 2006 2007 2008
350 Coşkun Karaduman Veli Bağcılar X X X X
351 Doğan Ceylan Hüsnü Okmeydanı
352 Emrah Yıldırım İdris Sultanbeyliği X X
353 Ergün Yılmaz Nedim Yunus Emre Köprüsü X X X
354 Erol Yılmaz Teyfik Çiftlik X X
355 Ersin Demirci Osman Almanya X
356 Ersoy Demirci Hüsnü Çiftlik X
357 Eşref Aslan Ömer Kirazlı X
358 Faruk Yıldırım Nazim X X X
359 Fatih Demir Bilal Çiftlik X
360 Feramil Karaduman İzzet Yunus Emre Köprüsü X
361 Ferhat Demir İhsan X
362 Fırat Korkmaz Temel Yunus Emre Köprüsü X X X X
363 Halit Arslan Hakkı Çiftlik X
364 Hamdi Pehlivan Enver Samandıra X
365 Harun Arslan Hakkı Çiftlik X
366 Hasan Pehlivan Ziya Bağcılar X
367 Hüseyin Arslan Hasan Bağcılar X X X X
368 Hüseyin Karabucak Abdullah X
369 İbrahim Korkmaz Abdullah Beyliktüzü X X X X
370 İsmail Demirci Hayrettin X
371 Kamil Arslan Fikri Osmaniye X X
372 Kenan Şenel Kemal Yunus Emre Köprüsü X X X X
373 Mahmut Arslan Sami X
374 Muhammet Arslan İbrahim X
375 Muhlis Pehlivan Ahmet Ünalan
376 Murat Ceylan Bekir Yunus Emre Köprüsü X X X X
377 Mustafa Ergin İbrahim Osmaniye X X X
378 Mustafa Pişkin Haşmet Osmaniye
379 Naci Temel Hami Yunus Emre Köprüsü X X
380 Necip Arslan Recep Merter X X X X
381 Ömer Şenel Bekir Osmaniye X X X X
382 Ramazan Yıldırım Osman Küçük çekmece
383 Sami Temel Hami Silivri
384 Sedat Korkmaz Temel Kirazlı X
385 Serdal Pehlivan Ahmet Çiftlik
386 Serdar Yıldırım Hasan Osmaniye X X X X
387 Serhat Turgut Ramazan Çiftlik X X X
388 Serkan Arslan Mustafa Çiftlik X X X
Üye no Adı- Soyadı Baba Adı Oturduğu Yer 2004 2005 2006 2007 2008
389 Süleyman Arslan Hüseyin Merter X X
390 Şakir Arslan Durmuş Merter X
391 Şeref Kaynar Selahhattin Silivri X X X X
392 Tahsin Ergin Mahmut İkitelli X X X X
393 Tahsin Yıldırım Recep Çiftlik X X X X
394 Talat Sayan Mehmet Güngören X
395 Telat Korkmaz Temel Kocasinan X
396 Uğur Demirci Ömer Kirazlı
397 Vural Aslan Şükrü Osmaniye
398 Yasin Ceylan Hüsnü Okmeydanı
399 Yasin Yıldım Şevket Çiftlik
400 Yaşar Demir Kamal Bağcılar X X X X
401 Yayha Yılmaz Bilal Kazım Karabekir X X X
402 Yılmaz Demirci Mustafa Osmaniye X
403 Yunus Arslan Hayri Güneşli X X X X X
404 Yusuf Demir Hasan Dudullu X X X X
405 Yusuf Pehlivan Fikir Sultanbeyliği X X X
406 Yusuf Şenel İzzet Güngören X X X
407 Abdullah Yılmaz Haşim Zeytinburnu Yeni Üye X X X
408 Adem Demirci Abdullah Bağcılar Yeni Üye X
409 Adnan Korkmaz Raşit Çiftlik Yeni Üye X
410 Alpay Yılmaz Muhsin Yunus Emre Köprüsü Yeni Üye
411 Aydın Arslan Veli Merter Yeni Üye X
412 Ayhan Demirci Emin Osmaniye Yeni Üye
413 Cemal Kabadayı Durdu Çiftlik Yeni Üye X X
414 Cemil Kabadayı Durdu Çiftlik Yeni Üye X
415 Durmuş Demirci Ekrem Esenler Yeni Üye X
416 Durmuş Temel Mukbil Çiftlik Yeni Üye X
417 Faruk Arslan Mehmet Merter Yeni Üye
418 Fatih Arslan Mehmet Merter Yeni Üye X
419 Gökan Yılmaz Yaşar Zeytinburnu Yeni Üye X
420 Hakan Aslan İbrahim Güngören Yeni Üye X X
421 Hüseyin Demirci Hüsnü Çiftlik Yeni Üye X
422 İbrahim Arslan Mehmet Güngören Yeni Üye X X
423 Mehmet Şenel Ahmet Çiftlik Yeni Üye X
424 Miktat Yıldırım Hasan Levet Yeni Üye X
425 Muhammediye Doğan İskender Samandıra Yeni Üye X
426 Murat Demirci Teyfik Çiftlik Yeni Üye
427 Murat Karabucak Recep Bağcılar Yeni Üye X
Üye no Adı- Soyadı Baba Adı Oturduğu Yer 2004 2005 2006 2007 2008
428 Murat Şenel Muammer Avcılar Yeni Üye X
429 Mustafa Demir Ekrem Çiftlik Yeni Üye
430 Namık Yılmaz Fettah Zeytinburnu Yeni Üye X
431 Nami Temel Hami Yunus Emre Köprüsü Yeni Üye X
432 Nazım Demirci Muammer Çiftlik Yeni Üye X
433 Ömer Pehlivan Salih Sultanbeyliği Yeni Üye X X
434 Özkan Aslan İbrahim Güngören Yeni Üye X X
435 Rahmi Doğan İsmail Ünalan Yeni Üye
436 Salih Arslan Aziz Çiftlik Yeni Üye X X
437 Sebahattin Sayan Salih Yeni Üye
438 Selami Altuntaş Durdu Çiftlik Yeni Üye X
439 Serkan Pehlivan Ayhan Çiftlik Yeni Üye X
440 Tekin Arslan Sami Pendik Yeni Üye X
441 Telat Arslan Mehmet Güngören Yeni Üye X X
442 Tevrat Pehlivan Hüseyin Soğanlı Yeni Üye X
443 Tolga Arslan Ramazan Bahçelievler Yeni Üye X
444 Tuncay Aslan Hayri Bağcılar Yeni Üye X
445 Tuncay Demir Ali Bağcılar Yeni Üye X
446 Tuncay Erdem Şükrü Yenibosna Yeni Üye X
453 Turgay Demir Cafer Bağcılar Yeni Üye X
447 Turgut Temel Mukbil Çiftlik Yeni Üye X
448 Yalçın Demirci Dursun Güneşli Yeni Üye X
449 Yasin Arslan Abdullah Çiftlik Yeni Üye X
450 Yusuf Demirci Abdullah Çiftlik Yeni Üye X
451 Yusuf Yıldırım Temel Zeytinburnu Yeni Üye X
452 Yücel Arslan Abdullah Çiftlik Yeni Üye X
nurullah şahin
08.04.2008, 16:11
Vali Veysel DALMAZ; Koyulhisar, Suşehri, Akıncılar ve Gölova İlçelerinde Gezi ve İncelemelerde Bulundu
Vali Veysel DALMAZ, Koyulhisar, Suşehri, Akıncılar ve Gölova ilçelerini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
İlk olarak Koyulhisar ilçesini ziyaret eden Vali Veysel DALMAZ, Koyulhisar Kaymakamlığında Kaymakam Ulaş AKHAN’dan ilçenin sorunları hakkında brifing aldı.
Kelkit Havzası ilçelerinden Koyulhisar’da olmaktan mutluluk duyduğunu kaydeden Vali DALMAZ, “Sugözü heyelanı bizleri derinden üzmüştür. Yöre heyelana müsait bir yapıya sahip. Tedbirleri şimdiden almamız lazım. Yeni yerleşim yerleri tespit edip vatandaşın bu alanlara yerleşmesi için onları ikna etmeliyiz” dedi. Yörenin madencilik açısından da verimli olduğunu belirten Vali Veysel DALMAZ, yörede altın, gümüş, kurşun rezervinin olduğunu, milli şirketlerin bu alanları işletmesi gerektiğini ifade etti. Yörenin tarım potansiyelini de değerlendiren Vali DALMAZ, “Kelkit Çayı akıyor biz bakıyoruz. Sulanabilecek tarım arazisi çok ancak biz kuru tarım yapıyoruz. Meyveciliğe uygun bir yer burası” diye konuştu. Koyulhisar’ın dışarı göç veren bir il olduğunu ancak ilçe dışında birçok iş adamı bulunduğunu hatırlatan Vali Veysel DALMAZ, ilçe dışındaki Koyulhisarlılarla da bağların koparılmaması gerektiğini savundu. İlçedeki doğal güzellikler konusunda da bir değerlendirme yapan Vali DALMAZ, ilçenin yaylalarında yapılaşma sağlanırken, çevreyi kirletmeyen, betonlaştırmayan, yayla evlerinin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.
Vali Veysel DALMAZ, daha sonra Belediye Başkanlığını ziyaret etti. Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan EREN’den çalışmaları hakkında bilgiler alan Vali DALMAZ, ardından yapımı devam eden Koyulhisar Meslek Yüksek Okulu’nda incelemelerde bulundu. Mustafa-Münire AYDOĞDU Yatılı İlköğretim Bölge Okulunu da ziyaret eden Vali Veysel DALMAZ, yüklenici firmaların inşaat çalışmalarında daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı.
Okul ziyaretinin ardından Sugözü Köyü, Kuzulu Mezrası’nı ziyaret eden Vali DALMAZ, heyelanda 15 kişinin hayatını kaybettiğini, şehitler için alana anıt mezar yapıldığını ifade etti. Kalıcı konut çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdüğünü dile getiren Vali Veysel DALMAZ, “44 hak sahibine kalıcı konutlar Ağustos ayında teslim edilecek. Mağdur olan 44 ailenin kira ve diğer ihtiyaçları karşılanıyor” dedi. Yozgat Valisi Amir ÇİCEK’in annesinin de vefat ettiği alanda vatandaşlarla sohbet eden Vali DALMAZ, yakınlarını kaybeden ailelere başsağlığı diledi. Vali Veysel DALMAZ inşaatı süren kalıcı konutlarda da incelemelerde bulunarak, konutlar hakkında bilgiler aldı.
Koyulhisar temaslarının ardından Suşehri ilçesine geçen Vali DALMAZ, Kaymakamlığı ziyaret ederek, Kaymakam Abdullah DEMİR’den ilçe sorunları hakkında bilgiler aldı. Tüm il genelinde olduğu gibi Suşehri ilçesinde de ağaçlandırma çalışmalarında seferberlik ilan ettiklerini dile getiren Vali Veysel DALMAZ, Yeşil Kuşak Projesi’nin önemli olduğunu ifade etti. İlçeyi tanımadan problemlere çözüm bulmanın zor olacağını kaydeden Vali DALMAZ, sınırlı kaynakları acil ihtiyaçlara göre kullanmak gerektiğini vurguladı. Hizmet görmeyen yerlere ağırlık verilmesinin isabetli olacağını savunan Vali Veysel DALMAZ, “Amaç, bütün insanımızın devlet hizmetinden eşit şekilde yararlanması. Ancak vatandaşın her şeyi devletten beklemesi de yanlış. Köy ile ilgili bir içme suyunda vatandaşında katkı sağlaması işleri verimli kılar” diye konuştu. Suşehri ilçesinde mevcut kaynakların iyi değerlendirilemediğini belirten Vali DALMAZ, ilçede su kaynaklarının bol olduğunu, ancak yeterince verim alınamadığını söyledi. İlçede meyve ve sebze tarımının yapılması gerektiğini vurgulayan Vali Veysel DALMAZ, üretimi yapılan ürünlerde de birlik olunup, pazarlama sıkıntısı yaşanmaması için bir araya gelinmesi gerektiğinin altını çizdi. Vali DALMAZ, bal üretiminde ise ambalajlama probleminin yaşandığını ifade etti.
Vali Veysel DALMAZ, Kaymakamlığı ziyaretinin ardından 1915 yılında Vali Muammer Bey tarafından yapılan ancak şu an atıl vaziyet bulunan eski Hürriyet İlköğretim Okulu’nda yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Eski binaların, restorasyon öncesi hangi amaçla kullanılacaksa o amaca yönelik restorasyon çalışmalarının yürütülmesi gerektiğini belirten Vali DALMAZ, aksi takdirde yapılan çalışmalardan verim alınamayacağını söyledi. Belediyeyi de ziyaret eden Vali Veysel DALMAZ, Belediye Başkanı Şaban COŞKUN’dan çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Akıncılar ilçesinde de gezi ve incelemelerde bulunan Vali Veysel DALMAZ, Kaymakam Vekili Kadir EKİCİ’den ilçe hakkında brifing aldı. Yapılması planlanan Akıncılar İlçe Hükümet Konağı konusunda bilgiler alan Vali DALMAZ, Akıncılar’ın yeni bir ilçe olduğunu ve tarım potansiyelinin bulunduğunu kaydetti. İlçede ağaçlandırma çalışmalarının önem teşkil ettiğini, ilçenin erozyona açık bir görünüm sergilediğini belirten Vali Veysel DALMAZ, Yeşil Kuşak Projesine sahip çıkılmasını istedi. Akıncılar Kaymakamlığını ziyaretinin ardından Akıncılar Belediye Başkanlığına geçen Vali DALMAZ, Belediye Başkanı Mevlüt ALBAYRAK’ın ilçede yaptığı çalışmaları anlatan brifingini dinledi. Belediyelerin en önce imar planlarını hazırlamalarını isteyen Vali Veysel DALMAZ, altyapı projelerinin de bitirilmesi gerektiğini, sonrasında üst yapıya önem verilmesini istedi. Vali DALMAZ daha sonra Türk Telekom A.Ş. MEB Okul Projeleri kapsamında yapımı devam eden Akıncılar Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu.
İlçe gezilerini Gölova ilçesini ziyaret ederek sürdüren Vali Veysel DALMAZ burada da ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret etti. Kaymakam Kadir EKİCİ’den ilçe hakkında bilgiler alan Vali DALMAZ, ilçede meyvecilik açısından örnek çalışmalar yapılabileceğini kaydetti. Gölova’nın az bir nüfusa sahip olduğunu hatırlatan Vali Veysel DALMAZ, Gölova Gölü’nün de ilçe için önemli olduğunu vurguladı.
Vali DALMAZ, Belediye Başkanı Nail AKDOĞAN’dan da çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
Gölova ilçesinde genel bir değerlendirme yapan Vali Veysel DALMAZ, Kelkit Havzasında bulunan 4 ilçeyi gezdiğini ve yörenin tarım potansiyeli bulunduğunu, bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Yörenin heyelana müsait bir yapı arz ettiğini belirten Vali DALMAZ, bu konuda duyarlı olunması gerektiğini söyledi. Kirlenmemiş bir yapıya sahip Kelkit Havzası’ndaki bu ilçelerin altyapı problemlerini çözmeleri gerektiğini dile getiren Vali Veysel DALMAZ, ağaçlandırma konusunda da yoğun bir çaba sarf edilmesini istedi. Yörenin yeraltı zenginliklerinin iyi değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Vali DALMAZ, bu zenginliklerin milli şirketlerce işletilmesinin faydalı olacağını söyledi. Bölgede yapımı devam eden kamu yatırımlarının takibinin de iyi yapılmasını isteyen Vali Veysel DALMAZ, Gölova Kültür ve Sanat Evi’ni de ziyaret ederek temaslarını tamamladı
altuntas58
08.04.2008, 16:16
Nurullah şahin kardeşimin köylülerinin formuna sahip cıkmadığı görünüyor baksanıza sadece nurullah köylerinin sayfasını acık tutuyor bu forma kimse yazmamış olsun bu azim sende olduğu müddetce bütün köylülerinizi bu forma davet edersiniz allahın izniyle ben burdan bütün KOYULHİSAR-SUGÖZÜ köylülerine selamlar Saygılar yolluyorum
nurullah şahin
11.04.2008, 11:54
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
nurullah_sahin34@hotmail.com
nurullah şahin
11.04.2008, 11:55
HEY ÖLÜM!
Ey, bu dünya hayatını öbür ikizine bağlayan göbek bağı!
Ey, dünya ile ahiret arasındaki sırlı kapı! Ey, ölüm meleğinin bile geçmek zorunda olduğu ğaybi dehliz! Ey, sevmeyeni seveninden çok olan kaçınılmaz kader! Ey, çoklarının peşinen suizan ettiği tükürük hokkası!
İyi ki varsın. Senin olmadığın bir dünyada yaşamak istemezdim. Zaten böyle bir dünya yaşanacak bir dünya da olmazdı. Düşünsene ey ölüm, farzı muhal sen ölmüşsün, insan ölümsüzleşmiş. Ne olurdu şu yalan dünyanın hali? Kim tutardı insanoğlunu? Ne frenlerdi insanoğlunun ihtirasını? Azgınları, sapkınları, zalimleri, kâfirleri, hainleri, gafilleri kim zapt ederdi?
Nemrutlardan bunaldık mı, “ölüm var” deyip teselli oluyoruz. Firavunların zulmünden gına geldik mi, “ölüm var” deyip teselli oluyoruz. Zalimlerin pençesine düştük mü, “ölüm var” deyip teselli oluyoruz. Eşkıya dünyaya hükümdar oldu mu, “ölüm var” deyip teselli oluyoruz. Ya sen de olmasan, ne teselli eder bizi?
Ha, yanlış anlaşılmasın: Bizi teselli eden bizatihi senin varlığın değil. Asıl teselliyi, seninle gelen “Hesap Günü” ile buluyoruz. Biz ölümü, büyük mahkemeye çıkış için bir celp olarak anlıyoruz. Zaten, seninle teselli olmamızın anlamı, “ilahi adalete” olan güvenimiz. Sen sadece bizi ilahi adalete yaklaştıran bir araçsın.
EY ÖLÜM!
Sana hazır olmayanlar, seni kötü göstermek için ne kadar büyük gayret harcıyorlar? Onlara sormak geliyor içimden: Siz kaç kere öldünüz? Ölümü ne kadar tanıyorsunuz? Ölümü karalamakla ne umuyorsunuz?
Sana yapılan en büyük iftira, senin bir “intikal” değil, bir “unutuluş” ve “yok oluş” olduğunu söylemektir. Bunu söyleyenler, suçluluk psikolojisiyle sana iftira ediyorlar. Mahkeme kaçağı bir suçlu gibi davranıyorlar. İlahi adalet önünde yargılanmaktansa, yok olup gitmeyi, unutuluşa terk edilmeyi tercih ediyorlar.
Dünyaya kazık çakmak için elinden geleni yapan bu tip, neden ahiret diye bir hayatın olmasını istemez ki ey ölüm? Bu uğurda, neden var oluşundan vazgeçmeye kalkar? Nedir bu tipin gözünü bu kadar korkutan, aklını bu kadar dumura uğratan, kanını tepesine sıçratan? Sahi, insan hiç yok olmayı, unutuluşa terk edilmeyi ister mi? Bu talep, insanın kendi kendisini böceklerle, sineklerle, amiplerle eşitlemesi değil de nedir? İnsan neden kendisine bu hakareti reva görür? Ebedi bir hayatın kollarında yaşamak varken, niçin “keşke toprak olup gitseydim” der?
Sebebi, vahyin “küfür” dediği şeydir değil mi ey ölüm? Sebebi tek dünyalı bir hayat yaşamaktır: tek dünyalı ve dünyacı, dünyaya meftun, dünyaya bağlı… Böyle biri öbür dünya için hiçbir şey hazırlamaz. Değil mi ama; kim inanmadığı bir dünya için bir şeyler biriktirir? Eğer inandığı halde bir şeyler hazırlamamışsa, o da ayrı bir beladır. Suyu getirenle testiyi kıranı kim bir tutar? Bu ALLAH’a iftira olmaz mı?
Sana yapılan bir başka iftira, senin uyku olduğunu söylemektir. Bu iftira, aynı zamanda bunun tersini söyleyen Hz. Peygamber’i de yalanlamaktır.
Sahi ey ölüm, birileri omuzlarında taşıdıkları cesetleri toprağa gömerken, neden “rahat uyu” derler. Bunu ölenin nasipsizliğine mi yormalı, gömenin nasipsizliğine mi, yoksa her ikisinin nasipliğine mi?
Duydun mu ey ölüm bu güruhun “ebedi istirahatgah” edebiyatını? Kim bilir sen bile gülmüşsündür bu trajikomik duruma. Ebedi istirahatgâhmış. Bunlar kendilerini ne sanıyorlar ey ölüm? Toprağın üstünde yürüttükleri saltanatlarını toprağın altında da, hatta ahirette de yürüteceklerini mi sanıyorlar?
Veya aslında bir şey sandıkları yok da, ölüm karşısında yaşadıkları derin şaşkınlık ve çaresizliği örtmek için, bu söylemleri bir tür zihni alkol ve uyuşturucu olarak mı kullanıyorlar?
Doğru ya ey ölüm; “ALLAH rahmet etsin” diyemezler ki? Hem nasip olmaz, hem dilleri varmaz. Bunu demek için 1) ALLAH’A, 2) ahirete, 3) ilahi rahmete inanmaları lazım. Hem ALLAH kimlere rahmet edeceğini, Haşr suresinin 10. ayetinde açıkça buyurmuş. Bu ayette ALLAH müminlere kimler için rahmet dileyeceklerini öğretiyor. Kendisine ALLAH’TAN rahmet dilenecek kimselerin olmazsa olmaz özelliği, İmanla göçüp gitmiş olmaları.
“İman kalpte gizlidir” diye üfürecek olanlara, söylenecek söz belli: Bir Müslüman da zaten kalpte gizli olandan yola çıkarak rahmet dilemez, ölenin hayatına bakarak diler.
EY ÖLÜM!
Sen hep konuş. Sen konuşunca herkes susuyor. Senin sesin herkesinkinden gür çıkıyor. Ama ahir zamanda bir güruh peyda oldu: Sen konuşunca, hatta bağırınca dahi susmayan. Senin sesini bastırmak için gürültü patırtı yapan.
Bu güruh da dâhil, hiç kimsenin senin elinden kaçamayacağını bilmek bizi teselli ediyor. Asıl soru şu: Bizi teselli eden şey, neden onları bunca küstahlaştırıyor?
SEN HİÇ ÖLDÜN MÜ?
HAZIRLAYAN: NURULLAH ŞAHİN
Mail Adresi: nurullah_sahin34@hotmail.com
nurullah şahin
11.04.2008, 14:00
"TÜM MÜSLÜMANLARIN VE SİVASLILARIN CUMASI MÜBAREK OLSUN"
nurullah_sahin34@hotmail.com
nurullah şahin
11.04.2008, 14:07
" AK PARTİ KAPATILAMAZ" (SİVASLILAR KONSEYİ)
nurullah_sahin34@hotmail.com
nurullah şahin
11.04.2008, 14:09
Sugözü, Koyulhisar
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Git ve: kullan, ara
Sugözü, Türkiye
Sivas
Bilgiler
Nüfus 1638 [1] (2000)
Koordinatlar
Posta Kodu 58660
Alan Kodu 0346
Yönetim
Coğrafi Bölge İç Anadolu Bölgesi
İl Sivas
İlçe Koyulhisar
Köy Muhtarı Temel Korkmaz
Web Sitesi [2]
Sugözü, Sivas ilinin Koyulhisar ilçesine bağlı bir köydür.
Konu başlıkları [gizle]
1 Tarihi
2 Kültür
3 Coğrafya
4 İklim
5 Nüfus
6 Ekonomi
7 Muhtarlık
8 Altyapı bilgileri
9 Dış bağlantılar
Tarihi [değiştir]1400’lü yıllardan itibaren yerleşim alanı olarak kullanılmaya başlanan Sugözü Köyü’nde bulunan Fatih Sultan Mehmet döneminde yapılan cami ve çeşme önemli tarihi yapılardır. Eskiden “Eksi” ismi ile anılan köy, Türkçe isim değişikliği ile birlikte zengin su kaynaklarına sahip olmasından dolayı Sugözü ismini aldı.
Kültür [değiştir]Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.
Coğrafya [değiştir]Sivas iline 193 km, Koyulhisar ilçesine 23 km uzaklıktadır.
İklim [değiştir]Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.
Nüfus [değiştir]Yıllara göre köy nüfus verileri
2007
2000 1638
1997 1058
Ekonomi [değiştir]Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Muhtarlık [değiştir]Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:
2004 - Temel Korkmaz
1999 -
1994 -
1989 -
1984 -
Altyapı bilgileri [değiştir]Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
nurullah şahin
11.04.2008, 14:20
Yeni Başkan Karsavuran
Koyulhisar ve Köyleri Hizmet Vakfı’nın (KODAV) 7. Olağan Genel Kurulunda Mustafa Karsavuran başkan seçildi. Beykoz’daki Hıdiv Kasrı’nda 18 Kasım Pazar günü sabah bir araya gelen vakıf mütevelli üyeleri ve misafirler birlikte kahvaltı yaptı.
Saygı duruşunun ardından Divan Başkanlığı seçildi. Divan başkanlığına 22. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, seçildi. Yönetim Kurulu faaliyet ve Denetim Kurulu raporları okundu. Raporların ayrı ayrı ibrasının ardından mütevelli üyeleri konuşma yaptı.
UZ: GENÇLER SORUMLULUĞU ÜZERİNE ALMALI
Söz hakkı alan işadamı Memduh Uz, tüzük değişikliğinin zamanında gerçekleştirildiğini ancak çok iyi yapılamadığını söyledi. Bu nedenle de çok doğru ve sağlıklı bir tüzük olmadığını ifade eden Uz, “Arkadaşlarımız birbirlerini kırdı. Hep ben yaptım düşüncesiyle hareket ettik. Bu doğru değil. Tüzükte yapılacak doğru değişikliklerle hemen adapte olup gereken sorumluluğu yerine getirmemiz lâzım. Aynı zamanda genç arkadaşlarımız da bu yönetimde sorumluluğu üzerlerine almalılar” diye konuştu.
TOPAL: TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ YAPILMALI
Koyulhisar Merkez Derneği Başkanı Adem Topal ise kaç dönemdir tüzük değişikliğinin yapılmaya çalışıldığını belirterek, şunları söyledi: “Neden kaç dönemden beri bu değişiklik yapılamıyor? Bir an önce bu değişikliğin yapılmasını arzu ediyorum. Koyulhisar diğer ilçelerden çok farklı durumda. Genç nesil ile vakfın kıymeti bilinmeli, engelleri kaldırmalıyız. Elimden ne geliyorsa her şeyi yapmaya hazırım.”
AYDOĞDU: DIŞARIDAN YARDIM ETMEYE HAZIRIM
Sivaslı İşadamları Grubu Derneği Başkanı Mustafa Aydoğdu da “Vakfın geçtiğimiz yıl Bolu’da gerçekleştirdiği etkinlikte de ifade ettiğim gibi benim hakkımda konuşulanlardan artık sıkıldım, bunaldım. Bu vakıftan istifa edip gereken ne ise dışarıdan yardım etmeye hazırım.” dedi. Tüzük değişikliğinin bir an önce gerçekleştirilmesini de isteyen Aydoğdu ‘’Ne konuşulması gerekiyorsa burada konuşarak vakıf için en iyisini yapmaya çalışalım.’’ Diye konuştu.
TEMEL: HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI
İşadamı İsa Temel ise dönem içinde bir takım sıkıntılar yaşandığını kaydederek, “Mütevelli heyetimizde görev alacak birçok arkadaşımız var. Bazı arkadaşlarımız iyi niyetli olmadıkları açık. Bence herkes elini taşın altına koymalı, ne gerekiyorsa onu yapmalı” dedi.
ERDEM: TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ 2008’DE
Divan Başkanı Ekrem Erdem, Avrupa Birliği yasalarına uyum kapsamında 2008 yılı içinde çıkarılacak yasa ile tüzük değişikliğinin yapılabileceğini söyledi. Yasanın çıkmasının beklenilmesi gerektiğini kaydeden Erdem, “Biraz daha sabırlı olmamız gerekiyor. Bu yasa ile değişikliği yapmaya çalışırız. Maalesef Koyulhisar Vakfı dedikodu üretmekten dolayı başarısız olmuştur” diye konuştu. Konuşmaların ardından Divan Başkanı Erdem, yeni yönetimin oluşması için yarım saatlik ara verdi. Mustafa Karsavuran ve yeni yönetimde yer alacaklar arasında fikir alış verişleri oldu. Son halini alan yönetim kurulu listesi verilen aradan sonra Divan Başkanlığına sunuldu.
KODAV’ın yeni yönetim kurulu şu şekilde oluştu: Mustafa Karsavuran (Başkan), Suat Tozar (Başkan Yardımcısı), Fazlı Kaya (Genel Sekreter), Necmettin Temel (Genel Muhasip), Maruf Koçyiğit (üye), Fikret Bayraktar (üye), İsa Temel (üye)
Yedek üyeler: Zeki Kaluç, Ahmet Akgül, İsak Temel
Denetim Kurulu: Mustafa Aydoğdu, (Başkan) Memduh Uz (üye), Abdi Pehlivan (üye)
Yedek: Mustafa Kaya, Süleyman Coşgun
Onur Kurulu: Ekrem Erdem, Yusuf Ziya Odyakmaz
Mütevelli Heyet Başkanı: İbrahim Karakullukçu
ERDEM: VAKIFLAR KÜLTÜRÜMÜZÜN ÜRÜNÜ
Yeni yönetimin seçilmesinin ardından konuşan Divan Başkanı Ekrem Erdem, vakıfların bizim öz kültürümüzün ürünü olduğunu belirterek, “İslam’dan önce de vakıflar vardı ama İslam’dan sonra vakıflar gelişme katetmiştir. Resmi kurumların yapabildiği şeyleri bugün vakıflar yapabilmektedirler. Birçok hizmetleri vakıflar yapmakta” dedi. Vakıf hizmetini en iyi yapan ülkenin Türkiye değil Amerika olduğunu anlatan Ekrem Erdem, Amerika’da hâlihazırdaki birçok üniversitenin de vakıf üniversitesi olduğunu dile getirdi. Erdem, bu anlamda Türkiye’de de gelişme görüldüğünü ifade ederek, “Bakıyoruz ki Türkiye’de vakıf üniversiteler artıyor. Bu anlamda Koyulhisar’da vakfı kuranlar ve yürütenler ve destek verenlere çok müteşekkiriz. Bu dönemde de hizmet eden Yaşar Bey olmak üzere ekibine de teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.
Karsavuran: Daha koordineli olacağız
Vakıf başkanlığına seçilen Mustafa Karsavuran da kendisini bu göreve getirenlere teşekkür etti. Vakfın vermiş olduğu burslara değinen Karsavuran, bursların geri dönüşlü verildiği halde geri gelmediğinin görüldüğünü söyledi. Karsavuran, çeşitli meslek edinmiş burs alanların, aldıkları, taahhüt ettikleri burslarını vermeleri gerektiğini kaydederek, şöyle konuştu: “Bundan dolayı yeni dönemde bu konuda görev üsteneceğiz. İlk sorumluluklarımızdan biri de bursların geri alınması olacak. Bu çalışmaya arkadaşlarımla birlikte titizlikle eğileceğiz. Bununla birlikte özellikle belediye, kaymakam, yetkili kurumlar, derneklerimizle iyi bir şekilde organize ve koordineli olmamız gerekecek. Bu anlamda da bu kurumlarla irtibatlı olan arkadaşlarımdan destek isteyeceğim.”
KOYULHİSAR FEDERASYONU KURULMALI
Mustafa Karsavuran, vakfın etkinlikleri ile ilgili olarak ise Koyulhisar Merkez Derneği ile bir çalışma içinde olacaklarını söyledi. Acilen Koyulhisar Federasyonu’nun kurulması gerektiğinin belirten Karsavuran, şöyle devam etti: “Bununla ilgili olarak da Merkez Derneği çalışma yürütmesi gerekiyor. Tabii elimden gelen gayreti göstereceğim ben bu çalışmada. Bunun gibi bazı konular daha var. Maddi destek istemeyeceğiz demiyorum. Olayın temeli olarak ele almıyorum; ama vakıflar para ile yürütülmekte. Bu konuda özellikle iktisadi işletmemiz devreye girmesi lazım. Öncelikle Milletvekilimiz Selami Uzun’dan ve bazı arkadaşlarımızdan destek almamız gerekiyor bu işletmenin açılması için. Bize bu görevi, sorumluluğu verdiğiniz için herkese teşekkür ediyorum. Verdiğiniz desteğe layık olmaya çalışacağız.”
Mustafa Karsavuran: 1952 Koyulhisar doğumlu. Koyulhisar Merkez Derneği’nde çeşitli görevlerde bulundu. Karaçam Köyü Derneği Kurucu Başkanlığı yaptı. KODAV Kurucu Mütevelli Heyet üyesi olup, Evli ve iki çocuk babasıdır.
Fazlı Kaya: 1944 Kadife Köyü Teküşe (Akbulut) mahallesi doğumlu. İlkokulu Kadife Köyü’nde, Ortaokulu Koyulhisar’da, liseyi ise İstanbul Vefa Lisesi’nde okudu. İstanbul Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi mezunu. 1970 yılından bu yana serbest muhasebe mali müşavir olarak çalışmakta. Aynı zamanda dernek ve vakıf üyesi.
Necmettin Temel: 1956 Sugözü Köyü doğumlu. Koyulhisar ve Köyleri Kültür Dayanışma Derneği ve Sugözü Köyü yönetim kurulu üyesi. Matbaa sahibi evli 3 çocuk babası.
Fikret Bayraktar: 1947 Koyulhisar Ortamahalle doğumlu. Dernek ve vakıf kurucu üyesi. 2 dönem Koyulhisar ve Köyleri Kültür Dayanışma Derneğinde başkan yardımcılığı görevinde bulundu. 3 dönemdir burs komisynunda görevli. Ticaretle uğraşmakta. 3 çocuk babası.
Suat Tozar: 1960 Koyulhisar Merkez doğumlu. Yüksekokul mezunu. Koyulhisar ve Köyleri Dayanışma Derneği'nde ve Koyulhisar ve Köyleri Hizmet Vakfı'nda yöneticilik yaptı. Yedek parça ticaretiyle uğraşıyor. 3 çocuk babası.
Maruf Koçyiğit: 1956 Koyulhisar Merkez doğumlu. Koyulhisar Merkez Derneği başkanlığını yürüttü. Şu an serbest imalatçılık yapmakta. 2 çocuk babası.
İsa Temel: 1945 Koyulhisar Sugözü Köyünde doğdu. Sugözü Köyü 2 dönem, Koyulhisar ve Köyleri Dayanışma Derneği ve Koyulhisar ve Köyleri Hizmet Vakfı'nda kurucu başkanlığını yaptı. Basın Sanayi Eğitim Vakfı kurucusu ve 3 sene başkanlık yaptı. Matbaacılık ile uğraşıyor. 2 çocuk babası. ■Kasım 2007
nurullah şahin
11.04.2008, 14:21
2005 yılında Koyulhisar `da meydana gelen heyelanın 3. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "15 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu acı olayın yüreğimizdeki derin izleri hiçbir zaman silinmeyecektir" dedi.
Dalmaz , Koyulhisar ilçesine bağlı Sugözü köyü Kuzulu mezrasında, 17 Mart 2005`te meydana gelen heyelanın yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, bu acı olayda hayatını kaybeden 15 vatandaşı derin üzüntüyle andıklarını ifade etti.
Kelkit Havzası `nın coğrafi özellikleri ile afet riski taşıdığını vurgulayan Vali Dalmaz , havza sınırları içinde yer alan Koyulhisar veçevresinde yerleşim alanlarının çok iyi saptanması gerektiğini belirtti. Geçen 3 yıllık süreçte bölgede yeni bir yaşam alanı inşa edildiğini kaydeden Veysel Dalmaz , Sugözü köyü Karşıağıl mevkisinde 44 afet evinin yapım çalışmalarının tamamlandığını ve vatandaşların güvenli bir şekilde yeni evlerinde hayatlarını sürdürdüklerini söyledi. Evlerin köy halkının isteği doğrultusunda alt katı ahır, üst katı isekonut olarak inşa edildiğini vurgulayan Dalmaz , kış ayları sebebiyle çalışmalara ara verilen içme suyu hattının da önümüzdeki aylarda tamamlanacağını dile getirdi. Afetzede vatandaşların yaralarının bir an önce sarılması için tüm kurumlarla işbirliği içerisinde yoğun bir çalışmanın yapıldığını belirten Dalmaz , açıklamasında şu ifadelere yer verdi:"15 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu acı olayın yüreğimizdekiderin izleri hiçbir zaman silinmeyecektir. Ancak bu yarayı biraz olsunhafifletmek ve daha büyük felaketlere zemin oluşturmamak amacıylaKarşıağıl mevkisinde yeni bir köy oluşturduk. Vatandaşlarımız artık güvenli bir bölgede hayatlarını sürdürecektir."Türk milletinin bir daha böyle acılar yaşamamasını dileyen Vali Dalmaz , heyelanda hayatını kaybeden vatandaşları da rahmetle andıklarını sözlerine ekledi.
Sivas Valisi Veysel Dalmaz , Koyulhisar ilçesine bağlı Sugözü köyü Kuzulu mezrasında, 17 Mart 2005`te meydana gelen heyelanın yıl dönümü nedeniyle geçen yıl yapaılan törenlere katılmış ve ölenler için dua etmişti.
nurullah şahin
11.04.2008, 14:34
Afetzedeler sıcak yuvalarına kavuştu
Koyulhisar’ın Sugözü Köyünde 2005 yılında meydana gelen, 15 kişinin toprak altında kaldığı heyelanda evlerini kaybedenler için yaptırılan afet konutları, noter huzurunda çekilen kurayla sahiplerine teslim edildi.
Koyulhisar Kaymakamı Mehmet Kurt, ilçede bir düğün salonunda düzenlenen törende, 2005 yılında yaşanan heyelan olayının Türkiye’yi yasa boğduğunu belirtti. Bu olayın halen hafızalardaki yerini koruduğunu ifade eden Kurt, şöyle konuştu:
‘’O gün 15 vatandaşımız toprak altında hayatlarını kaybetti. 44 vatandaşımız da evlerini kaybetti. Gidenleri geriye getiremedik ama evlerini kaybeden vatandaşlarımız için yapılan evleri bugün teslim ediyoruz. Bu da aynı zamanda mutlu bir gündür. Sizlerin acıları bizlerin acısıdır. Toprak altında kalan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.’’ Kurt, heyelanda evlerini kaybeden birçok vatandaşın ev kiralarının da bugüne kadar devlet tarafından ödendiğini ve ailelere her türlü yardımın yapıldığını söyledi.
Belediye Başkanı İlhan Eren de konuşmasında şöyle dedi: ‘’Tabii ki sizler gibi bizler de duygulu bir tören yapıyoruz. Evlerinize kavuşmanın sevincini halen yaşayamadığınızı görüyorum. Çünkü yakınlarınızı o gün kaybettiniz. Ama şunu bilmek gerekir ki her şey Allah’ın takdiridir. Biz bugüne kadar onları unutmadık ve bundan sonra da unutmayacağız.’’
Konuşmaların ardından noter huzurunda çekilen kurayla yapımı tamamlanan 44 konut ailelere teslim edildi.
Afetin yaraları, geç de olsa sarıldı
Sugözü Köyü’nde 17 Mayıs 2005 tarihinde meydana gelen toprak kaymasının yaraları geç de olsa sarıldı. Olayın üzerinden yaklaşık 2.5 yıl geçti. Ancak kalıcı konutlarla ilgili yapılan çalışmalar değişik sebeplerden dolayı bugüne kadar sonuçsuz kaldı. Vatandaşlara konut sözü veren Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, ilk olarak hak sahiplerini belirledi. 50 adet vatandaşa ait talep-taahhütname formu mahallinde doldurularak hak sahipliği belirleme komisyonu marifetiyle 41 kişiye konut yapılacağı açıklandı. Sonradan itiraz eden 3 kişinin de talepleri kabul edilerek toplam 44 konut yapılması kararlaştırıldı. Köy ve yakın civarında yeni yerleşim alanı olabilecek bölgelerin araştırılması yapılarak uygun olması muhtemel yerlerden Akıtacağın Tepesi Mevkii, Karacaburun, Büyükkuruseki, Küçükkuruseki, Değirmentepe, Akyazı Mevkii ve Seki Tarlası Mevkileri incelendi. Bütün bu alanlar içinde afet riski olmaması nedeniyle Seki Tarlası ve Akyazı Mevkileri belirlendi. Bunun üzerine her 2 yerde de sondajlı zemin etüdü yaptırıldı. Akyazı Mevkii’ndeki sondaj verileri olumlu çıkmasına rağmen, Kuzey Anadolu deprem fay hattının buradan geçmesi sebebiyle uzmanların da görüşleri doğrultusunda vazgeçilmek zorunda kalındı. Bu nedenle Sugözü Köyü ve köye yakın civarda yeni yerleşim yeri olarak yegane bölge Seki Tarlası Mevkii belirlendi. Burası için de Sugözü sakinleri konutların yapılacağı yerin değiştirilmesi, aksi halde sosyal patlama ve sıkıntıların ortaya çıkacağı görüşünde birleşti. Hatta Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Bayındırlık Bakanlığı’na varıncaya kadar şikayet dilekçeleri gönderildi. Bu nedenle buradan da vazgeçildi. Bunun üzerine 13 Şubat 2006’da Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile İl Müdürlüğü ekiplerinden oluşturulan komisyon 40-50 dönüm genişliğindeki Karşıağıl Mevkii yeni yerleşim yeri olarak belirledi. İl Müdürlüğü yaklaşık 1 yıl önce konut yapımına başladı. Bitirilen konutlar çekilen kurayla hak sahiplerine teslim edildi.
2 kat üzerine yapılan evler 100 metrekare olarak inşa edildi. Evlerin alt katları ahır olarak düzenlendi. 44 konutun da giriş ve çıkışları ayrı olarak yapıldı. Konutların bitirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Sugözü Köyü Muhtarı Temel Korkmaz, geçtiğimiz günlerde köyden bir heyetle Vali Veysel Dalmaz’ı makamında ziyaret ettiklerini söyledi. Korkmaz, “Heyelan sonrası açıkta kalan vatandaşlarımız için devlet yetkilileri canla başla çalıştı. Herkesten Allah razı olsun” dedi. ■Ekim 2007
nurullah şahin
11.04.2008, 14:34
Koyulhisar Heyelanının Ardından Karşıağıl Mevkiinde Yeni Bir Köy Oluşturduk”
17 Mart 2005 tarihinde meydana gelen Koyulhisar İlçesi Sugözü Köyü Kuzulu Mahallesi’ndeki heyelanın yıldönümü nedeniyle görüşlerini dile getiren Valimiz Veysel DALMAZ, acı olayda hayatlarını kaybeden 15 vatandaşımızı derin üzüntüyle andıklarını ifade etti.
Kelkit Havzası’nın coğrafi özellikleri ile afet riski taşıdığına değinen Valimiz Veysel DALMAZ, havza sınırları içerisinde yer alan bölgede yerleşim alanlarının iyi saptanması gerektiğine dikkat çekti. Üzücü olayın ardından geçen üç yıllık süreçte yeni bir yaşam alanı inşa edildiğinin altını çizen Valimiz Veysel DALMAZ, Sugözü Köyü Karşıağıl Mevkiinde 44 adet afet evinin yapım çalışmalarının tamamlandığını ve vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde yeni evlerinde hayatlarını sürdürdüklerini söyledi. Evlerin köy halkının isteği doğrultusunda alt kat ahır, üst kat ise konut olarak inşa edildiğini vurgulayan Valimiz DALMAZ, kış ayları sebebiyle çalışmalara ara verilen içme suyu hattının da önümüzdeki aylarda tamamlanacağını ifade etti.
Vatandaşlarımızın yaralarının biran önce sarılması için tüm kurumlarla işbirliği içerisinde yoğun bir çalışmanın yapıldığını hatırlatan Valimiz DALMAZ, “15 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu acı olayın yüreğimizdeki derin izleri hiçbir zaman silinmeyecektir. Ancak bu yarayı biraz olsun hafifletmek ve daha büyük felaketlere zemin oluşturmamak amacıyla Karşıağıl Mevkiinde yeni bir köy oluşturduk. Vatandaşlarımız artık güvenli bir bölgede hayatlarını sürdürecektir.” dedi.
Milletimizin bir daha böyle acılar yaşamamasını dileyen Valimiz Veysel DALMAZ, bir kez daha afette hayatlarını kaybedenleri rahmetle andığını da sözlerine ekledi.
nurullah şahin
11.04.2008, 14:35
Vali Hasan CANPOLAT, Heyelan Felaketinin 1. Yıldönümünde Sugözü'ndeydi
21-03-2006
Vali Hasan CANPOLAT, geçtiğimiz yıl Sugözü Köyü Kuzulu Mezrası’nda meydana gelen ve 15 vatandaşımızın hayatını kaybettiği heyelan felaketinin 1. yıldönümünde Sugözü Köyü’nde yaptırılan Anıt Mezar’ın açılış törenine katıldı.
Vali CANPOLAT, burada yaptığı açıklamada Sugözülülere başsağlığı dileyerek yöre halkının acılarını paylaştığını söyledi. Daha sonra Sugözü Köy Konağı’na geçen Vali CANPOLAT, heyelan felaketinin ardından gerçekleştirilen çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgi verdi. Felaketzedelerin biran önce kalıcı konutlara kavuşması için büyük gayret gösterdiklerini ifade eden Vali CANPOLAT, “Şuanda Hazineye ait Karşıağıl Mevkii’nde felaketzedelerimiz için 48 konut yapılacak. Konutların inşaatına Nisan ayında başlanması planlanmaktadır.” şeklinde konuştu.
Heyelan felaketi sonrasında Sugözü köyüne yönelik birçok önemli çalışma da yapıldığını dile getiren Vali CANPOLAT, “ Sugözü köyümüzde, sulama tesisi, köy içi düzenleme ve dere ıslahı yeniden yapılacak. Ayrıca Cumhuriyet Üniversitesi öncülüğünde Kelkit Havzası Kalkınma Birliği’nin destekleri ile Kelkit Havzası’nın risk analizi yapılıp gerekli müdahalelerde bulunulacak. Kelkit Havzası’nda 3 milyon insan yaşıyor. Buradaki riskleri tespit edip ona göre önlem alacağız. ” şeklinde konuştu.
Cumhuriyet Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan TATAR ise Sugözü’nde meydana gelen heyelan sonrası Üniversite olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. TATAR, heyelan bölgesi ve Kelkit Havzası’nda, Cumhuriyet Üniversitesi öncülüğünde İstanbul Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve ODTÜ’den oluşan bir kurul ile proje hazırladıklarını belirterek, proje kapsamında Erbaa’dan - Erzincan’a kadar uzanan 8000 km2 lik alanda çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.
1- Afet Sonrası Arama Kurtarma Çalışmaları:
17 Mart 2005 Perşembe günü saat 10:30 civarında Sivas İli Koyulhisar İlçesi'ne bağlı Sugözü Köyü-Kuzulu Mahallesi üzerine, yaklaşık 2 km uzaklıktaki tepeden akarak gelen toprak kütlesi ilk anda buradaki 21 konutun üzerini örtmüş, toplam 48 konut heyelandan etkilenmiş, 15 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Olayın olduğu gün öğleden sonra Sivas Valiliği tarafından Kriz Masası oluşturularak mahallinde çalışmalara başlanılmış olup, ilk üç gün bizzat Sivas Valisi Dr.Hasan CANPOLAT çalışmalara başkanlık etmiş, daha sonra Vali Yardımcısı Ali MANTI başkanlığında devam edilmiştir.
Bu çalışmaların mevcut konutların tahliyesi, bölgenin giriş-çıkışlarının kontrol altına alınması, açıkta kalan ailelerin istihdamı ve iaşesi, afetzede olan bu vatandaşlarımızın gelecekte yeni afet konutlarının inşa edileceği alanların tespiti ve muhtemel bir heyelan riskine karşı gerekli incelemelerin yapılması vb gibi konular üzerinde olmuştur.
Heyelan sırasında toprak altında kalmamış olmalarına rağmen risk altındaki 27 konutun tahliyeleri de kısa sürede sağlanmıştır. Heyelan Bölgesi olan Kuzulu Mahallesinde aktif olarak heyelan riski halen devam etmektedir.
2-Geçici Barınmaya İlişkin Yapılan Çalışmalar:
Açıkta kalan afetzede vatandaşların bir kısmı kendi akrabalarının yanında barınmayı tercih etmiş olmakla birlikte, bir kısmının ise geçici bir süre için Kızılay çadırlarında ve daha sonra çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından mahalline getirtilen tam donanımlı konteynırlarda barınma ihtiyaçları karşılanmıştır. Gerek Kriz Masası, gerekse Kriz Masası'nın çalışmaları İlçe Kriz Merkezi'ne devretmesinden sonra İlçe Kriz Merkezi, afetzede vatandaşların talepleri doğrultusunda konteynırlara televizyon, şofben, çamaşır makinesi gibi çeşitli temel ihtiyaç araç-gereçleri teminini sağlamışlardır. İlk tespitlere göre mağduriyetleri belirlenen 48 aileye 100'er YTL nakit yardım ve yiyecek paketi yardımı yapılmıştır. Aynı zamanda da Kaymakamlık ve Kızılay tarafından afetzedelere 24 saat sıcak yemek verilmiştir.
3- Kalıcı Konutlara İlişkin Çalışmalar:
Heyelan olayının olmasından iki gün sonra 19 Mart 2005'te Sivas'tan özel bir mühendislik firması tarafından sondajlı zemin etüt çalışmaları köy ve yakın civarındaki alanların yeni yerleşim alanı olabilecek bölgelerin araştırmaları Sivas Bayındırlık ve Iskan Müdürlüğü Imar-Afet Şube Müdürlüğü jeoloji mühendisleri gözetiminde yapılmıştır. Bununla ilgili olarak Sugözü Köyü, köye bağlı Dağönü ve Sorhun Yaylaları ve civarındaki yeni yerleşim yeri olarak düşünülen araziler detaylı olarak incelenmiş, uygun olması muhtemel yerlerden Akıtacağın Tepesi Mevkii, Karacaburun, Büyükkuruseki, Küçükkuruseki, Değirmentepe, Akyazı Mevkii ve Sekitarlası Mevkileri incelenmiştir.
Tüm bu alanlar içerisinde gerek herhangi bir afete uğrama riski olmaması, gerekse yeni yerleşim alanı olarak belirlenebilmesi için gerekli büyüklükte olması itibarıyla en uygun yer olarak Akyazı ve Sekitarlası Mevkileri belirlenmiş, bunun üzerine aynı jeolojik-topografik özellikler arz eden, yüzeysel olarak herhangi bir afet riski gözlenmeyen Sekitarlası ve Akyazı Mevkilerinde yoğunlaşılarak Akyazı Mevkii'ne sondajlı zemin etüdü yaptırılmıştır.
Akyazı Mevkii'ndeki sondaj verileri oldukça olumlu çıkmasına rağmen Kelkit Vadisi boyunca ülkemizin en önemli ve riskli deprem hattını oluşturan Kuzey Anadolu Fay Zonu'na ait ana kırıklardan birisinin Akyazı Mevkii'nin tam ortasından geçmesi sebebiyle buradan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Deprem Araştırma Daire Başkanlığından gelen deprem mühendislerinin de görüş ve raporları doğrultusunda vazgeçilmek zorunda kalınmıştır. Bu nedenle Sugözü Köyü ve köye ait yakın civarda yeni yerleşim yeri olarak değerlendirilebilecek yegane bölge Sekitartası Mevkii olarak belirlenmiş olup burası için yapılan çalışmalar aşağıda özetlenmiştir;
1-Yeni yerleşim yeri için belirlenen Akyazı Mevkii'nin Deprem Araştırma Dairesi tarafından reddedilmesi sonrasında Sugözü Köyü içerisinde 30+7=37 dönümlük bir alan belirlenerek (Şahısa ait), bütün kamu kurum-kuruluşlarından olumlu görüşü alındıktan sonra onaylanmak üzere Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü'ne 2005 Yılı Mayıs ayı içinde gönderilmiştir,
2- Bakanlıktan gelen nihai jeolojik etüt raporu 20.04.2005 tarihinde Sugözü Köyü'nde, Koyulhisar Kaymakamlığımda yasal süresi olan 1 ay boyunca askıya çıkarılmış ve 20.05.2005 tarihinde askıdan indirilmiştir. Bu süre içerisinde vatandaşların itiraz dilekçeleri değerlendirilmek (hak sahiplerinin belirlenmesi, vb diğer konular için) üzere alınmıştır,
3- Bayındırlık ve Iskan Bakanlığı tarafından gönderilen talep-taahhütname formlarının doldurulması işlemleri 25.04.2005 tarihinde başlatılmış olup, yasal süresi olan 2 ay boyunca (23.06.2005'e kadar) bu formların doldurulması işleri devam ettirilmiştir. 50 adet vatandaşa ait talep-taahhütname formu mahallinde doldurularak "Hak Sahipliği Belirleme Komisyonu" marifetiyle 41 kişiye konut yapılacağı belirlenmiş, sonradan itiraz eden 7 vatandaşımızın da itirazları kabul olunmuş ve toplamda 48 adet konut yapılması kararlaştırılmıştır. Bu karardan sonra hak sahipliği konusunda herhangi bir itiraz olmamıştır.
4- Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın 2005 Yılı Yatırımları kapsamında Sugözü Köyü için 4,005,000,00YTL (Dörtmilyonbeşbin YTL) ödenek (kamulaştırma+ihale masrafları+afet konutları yapımı+alt yapı hizmetleri için) ayrılmış ve İl Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'ne teyidi gönderilmiştir. Ödenek gönderilmesine müteakip seçilen alanın kamulaştırılması yapılmış, konut ve ahır tipleri belirlenmiş, imar planı yapılmıştır.
5- Sugözü sakinlerinin, yeni yerleşim yeri olarak belirlenen "Sekitarlası Mevkii"nin değiştirilmesi, aksi halde konutların yapılması sonrasında bölgede sosyal patlama ve sıkıntıların ortaya çıkacağı görüşlerini Bakanlık, Başbakanlık ve hatta Cumhurbaşkanlığı Makamı'na yazılı olarak bildirmeleri neticesinde 13.02.2006'da Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ve İl Müdürlüğü teknik elemanlarından müteşekkil bir komisyon kurulmuştur. Komisyonun köy içerisinden geçen devlet karayolunun bitmesi ve kamulaştırma sonrasında arta kalan "Karşıağıl Mevkii'nin (-40-50 dönüm) yeni yerleşim yeri olarak kullanılabileceği görüşü ile konut yapılacak alanla ilgili yer değişikliği yapılmıştır. Yeni yerle ilgili, yer seçim protokolleri 14 Mart 2006 tarihi itibariyle bitirilmiş, afet kadastrosu yapılması için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne aynı gün talimat verilmiştir. Kadastro haritaları ve vaziyet planlarının bitimine müteakiben kalıcı konutların yapımı için ihalesi yapılarak inşaatlara başlanılabilecektir.
4- Sugözü Kövü'ne İl Özel İdaresi'nce Yapılan Altyapı Hizmetleri:
2005 yılında İl Özel İdaresi'ne ait iş makineleriyle 7 Km stabilize onarımı tamamlanmış ve Köyün içmesuyu sorunu yine İl Özel İdaresi'ne ait iş makineleriyle çözüme kavuşturulmuştur. Ayrıca 2006 Yılı Stratejik Yatırım Planı'nda bir adet sulama tesisi, köy içi düzenleme ve dere ıslah çalışması programa alınmış olup, tüm bu işler 2006 Yılı içerisinde tamamlanacaktır.
--------------------------------------------------------------------------------
nurullah şahin
11.04.2008, 14:36
Koyulhisar Heyelanı'nın 2. Yıldönümü
Resmi büyütmek için tıklayın Sivas Valisi Veysel Dalmaz, 17 Mart 2005 Tarihinde Koyulhisar İlçesine Bağlı Sugözü Köyü Kuzulu Mezrasında Yaşanan ve 15 Kişinin Ölümüne Heyelandan Sonra Evsiz Kalanlar İçin Yaptırılan Konut İnşaatlarının Sürdüğünü Belirtti.
Sivas Valisi Veysel Dalmaz, 17 Mart 2005 tarihinde Koyulhisar ilçesine bağlı Sugözü köyü Kuzulu mezrasında yaşanan ve 15 kişinin ölümüne heyelandan sonra evsiz kalanlar için yaptırılan konut inşaatlarının sürdüğünü belirtti.
Heyelanın yıldönümünde yazılı bir açıklama yapan Vali Dalmaz, Kelkit Havzası'nın coğrafi özellikleriyle afet riski taşıdığına değinerek, havza sınırları içerisinde yer alan bölgede yerleşim alanlarının iyi saptanması gerektiğini ifade etti. Üzücü olayın ardından geçen 2 yıllık süreçte yeni bir yaşam alanı inşa edildiğini kaydeden Dalmaz, Sugözü köyü Karşıağıl mevkiinde 44 adet afet evinin yapım çalışmalarına devam edildiğini kaydetti. Yapımına 2006 yılının kasım ayında başlanan evlerin alt katlarının ahır, üst katlarının ise konut olarak inşa edildiğini belirten Dalmaz, bugüne kadar 39 evin temelinin atıldığını ifade etti. Yapım çalışmalarına kış aylarında ara verildiğini hatırlatan Dalmaz, inşaat çalışmalarının mart ayından itibaren yeniden hızlı bir şekilde başladığını vurguladı. Ağustos 2007 tarihinde evlerin teslim edilmesinin planlandığını belirten Dalmaz, afetzedelerin mağdur edilmemesi için de kira ve diğer yardımların yapıldığını ifade etti.
Afetzedelerin yaralarının biran önce sarılması için yoğun çalışmalar yapıldığının kaydeden Dalmaz, "15 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu acı olayın yüreğimizdeki derin izleri hiçbir zaman silinmeyecektir. Bu yarayı biraz olsun hafifletmek ve daha büyük felaketlere zemin oluşturmamak amacıyla Karşıağıl mevkiinde oluşturulan yeni yerleşim yerinin tamamlanması için havaların ısınmasıyla birlikte yoğun mesai harcamaya başladık. Konutlarımızın tamamlanmasının ardından, vatandaşlarımız güvenli bir bölgede hayatlarını sürdürecektir" dedi.
Sivas'ın Koyulhisar ilçesine bağlı Sugözü köyü Kuzulu mezrasında 17 Mart 2005 tarihinde saat 10.30 sıralarında meydana gelen heyelanda 21 ev, 1 okul ve 1 caminin toprak altında kaldığı, 15 kişinin hayatını kaybettiği, 300 küçükbaş, 70 büyükbaş hayvanın ve 65 arı kovanının da afette telef olduğu tespit edilmişti. Geçen yıl toprak altında kalan vatandaşlar için de heyelan bölgesinin karşısında bir anıt mezar yapılmıştı.
nurullah şahin
11.04.2008, 14:39
"SUGÖZÜ'NDE YENİ BİR KÖY OLUŞTURULDU"
Üye Değerlendirme: / 0
Kötüİyi
Yazar Administrator
Friday, 14 March 2008
Sivas Valisi Veysel Dalmaz, 2005 yılında Koyulhisar'da meydana gelen heyelanın 3. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, ''15 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu acı olayın yüreğimizdeki derin izleri hiçbir zaman silinmeyecektir'' dedi. Dalmaz, Koyulhisar ilçesine bağlı Sugözü köyü Kuzulu mezrasında, 17 Mart 2005'te meydana gelen heyelanın yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, bu acı olayda hayatını kaybeden 15 vatandaşı derin üzüntüyle andıklarını ifade etti.
Kelkit Havzası'nın coğrafi özellikleri ile afet riski taşıdığını vurgulayan Vali Dalmaz, havza sınırları içinde yer alan Koyulhisar ve çevresinde yerleşim alanlarının çok iyi saptanması gerektiğini belirtti.
Geçen 3 yıllık süreçte bölgede yeni bir yaşam alanı inşa edildiğini kaydeden Veysel Dalmaz, Sugözü köyü Karşıağıl mevkisinde 44 afet evinin yapım çalışmalarının tamamlandığını ve vatandaşların güvenli bir şekilde yeni evlerinde hayatlarını sürdürdüklerini söyledi.
Evlerin köy halkının isteği doğrultusunda alt katı ahır, üst katı ise konut olarak inşa edildiğini vurgulayan Dalmaz, kış ayları sebebiyle çalışmalara ara verilen içme suyu hattının da önümüzdeki aylarda tamamlanacağını dile getirdi.
Afetzede vatandaşların yaralarının bir an önce sarılması için tüm kurumlarla işbirliği içerisinde yoğun bir çalışmanın yapıldığını belirten Dalmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
''15 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu acı olayın yüreğimizdeki derin izleri hiçbir zaman silinmeyecektir. Ancak bu yarayı biraz olsun hafifletmek ve daha büyük felaketlere zemin oluşturmamak amacıyla Karşıağıl mevkisinde yeni bir köy oluşturduk. Vatandaşlarımız artık güvenli bir bölgede hayatlarını sürdürecektir.''
Türk milletinin bir daha böyle acılar yaşamamasını dileyen Vali Dalmaz, heyelanda hayatını kaybeden vatandaşları da rahmetle andıklarını sözlerine ekledi.
Son Güncelleme ( Friday, 14 March 2008 )
nurullah şahin
11.04.2008, 14:42
Koyulhisar heyelanı 3. yılında
Sivas Valisi Veysel Dalmaz, 2005 yılında Koyulhisar'da meydana gelen heyelanın 3. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, ''15 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu acı olayın yüreğimizdeki derin izleri hiçbir zaman silinmeyecektir'' dedi.
Dalmaz, Koyulhisar ilçesine bağlı Sugözü köyü Kuzulu mezrasında, 17 Mart 2005'te meydana gelen heyelanın yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, bu acı olayda hayatını kaybeden 15 vatandaşı derin üzüntüyle andıklarını ifade etti.
Kelkit Havzası'nın coğrafi özellikleri ile afet riski taşıdığını vurgulayan Vali Dalmaz, havza sınırları içinde yer alan Koyulhisar ve çevresinde yerleşim alanlarının çok iyi saptanması gerektiğini belirtti.
Geçen 3 yıllık süreçte bölgede yeni bir yaşam alanı inşa edildiğini kaydeden Veysel Dalmaz, Sugözü köyü Karşıağıl mevkisinde 44 afet evinin yapım çalışmalarının tamamlandığını ve vatandaşların güvenli bir şekilde yeni evlerinde hayatlarını sürdürdüklerini söyledi.
Evlerin köy halkının isteği doğrultusunda alt katı ahır, üst katı ise konut olarak inşa edildiğini vurgulayan Dalmaz, kış ayları sebebiyle çalışmalara ara verilen içme suyu hattının da önümüzdeki aylarda tamamlanacağını dile getirdi.
Afetzede vatandaşların yaralarının bir an önce sarılması için tüm kurumlarla işbirliği içerisinde yoğun bir çalışmanın yapıldığını belirten Dalmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
''15 vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu acı olayın yüreğimizdeki derin izleri hiçbir zaman silinmeyecektir. Ancak bu yarayı biraz olsun hafifletmek ve daha büyük felaketlere zemin oluşturmamak amacıyla Karşıağıl mevkisinde yeni bir köy oluşturduk. Vatandaşlarımız artık güvenli bir bölgede hayatlarını sürdürecektir.''
Türk milletinin bir daha böyle acılar yaşamamasını dileyen Vali Dalmaz, heyelanda hayatını kaybeden vatandaşları da rahmetle andıklarını sözlerine ekledi.
14 Mart 2008, Cuma
nurullah şahin
11.04.2008, 16:26
SİVASLILAR EKLEYİN BENİ TANIŞALIM
nurullah_sahin34@hotmail.com
24 saat hizmet
“AMACIMIZ”
1. “Amacımız karanlığı aydınlığa çıkarmak, bilinmeyeni bilinir hale getirmek”.(TYİ )
2. “Yıkanlar çok, yapanlar az. Öyleyse yapanlar geceyi gündüze katmalıdır ki yapılan tahripler günü gününe tamir olsun”.(PYMO)
3. “Yürü hala ne diye oyunda oynaştasın Fatih‘in İstanbul ‘u Fethettiği yaştasın”.
(Yeniçeri Ocağı )
“BEN TÜRK’ÜM”
“BEN” ORTA ASYADAN TÜREYEN, ANADOLUDA BÜYÜYEN, AVRUPA İÇLERİNE YÜRÜYEN, “TÜRK’ÜM”.
“BEN” DAĞLARDA GEMİ GEZDİREN, TAŞLARA DESTANLAR KAZDIRAN, TARİHİ BAŞTAN YAZDIRAN, “TÜRK’ÜM”.
“BEN” ADALETE VE MERTLİĞE ÖRNEKLER VEREN, ÖLÜM KALIM SAVAŞINA GÜLEREK GİDEN, “TÜRK’ÜM”.
“BEN” SANCAKLARA, TUĞLARA BAŞ EĞDİREN, BEYLERE, PAŞALARA HİLAL GİYDİREN, KILIÇINI ÜÇ KITADA GEZDİREN, “TÜRK’ÜM”.
“BEN” ATİLLA’YI, YAVUZ’U, FATİH’İ YETİŞTİREN, DÜŞMANA DÜNYASINI DAR EDEN “TÜRK’ÜM”.
“BEN TÜRK’ÜM”
nurullah şahin
11.04.2008, 16:31
Sivaslıyım
Dur gardas! Bir selam ver gec, dostuna
Yabanci degilsin, bizim eldensin
Endamin gururun bize benziyor
Yigidin harman oldugu yerdensin
Sivaslisin gardas tanidim seni
Neredensin soyle gardas ilceni?
Bilirim ben Sivasimdan goceni
Gardas, sen Sivasin neresindensin?
Demirim, celigim sana emanet
Yigitlik var serde , etmezsin minnet
ualiskan, hatirnaz, hem dost hem de mert
Gardas, Divriginin neresindensin?
Gokpinarin berrak suyundan misin?
Selcuklarin asil soyundan misin?
Yoksa uc beldenin birinden misin?
Gardas, sen Gurunun neresindensin?
Namin duyurmussun dunya alemde
Balikli cermigin tibbin dilinde
Garabas gur sesli, yayla yolunda
Gardas, sen Kangalin neresindensin?
Kosedagi kanat gerer ustune
Yigit gardas, mert davranin dostuna
Sahip cikan hemsehrine, nesline
Gardas, SUsEHRinin neresindensin?
Kosedag yaylasinin zirvesinden mi?
Poturge golunun cevresinden mi?
Kizilirmagimin cehresinden mi?
Gardas, sen Zaranin neresindensin?
Asil soylu, guzel huylu hemsehrim
Buyuk golden su icmise benziyon
Sivasima gonul verin yurekten
Gardas, sen Hafigin neresindensin?
Kelkit vadisinin guzel yerinden
Sessiz durup yukselirsin derinden
Kosedagin yigit bekcilerinden
Gardas, Koyulhisarin neresindensin?
Gonul gozu ile dunyayi goren
insanliga ornek olan, yon veren
Asik Veyselimin dogdugu yerden
Gardas, sarkislanin neresindensin?
Pir Sultan Abdalin Banazindan mi?
Acilarla dolu ayvazindan mi?
Kabayelinden mi, poyrazindan mi?
Gardas, Yildizelinin neresindensin?
Gur sesiyle yukseklerden haykiran
Sarilirsin Sivasina dogrudan
issizlikten goctun sen de yurdundan
Gardas, imranlinin neresindensin?
Hosgeldin hemsehrim, dost kervanina
SUsEHRiyi, Zarayi aldin yanina
Gogsum kabariyor guzel adina
Gardas, Akincilarin neresindensin?
Yeni girdin, ilce olup araya
El attik, seni de kattik halaya
Sen de cikan Kosedaga, Yaylaya
Gardas, Golovanin neresindensin?
ictiniz mi gardas, tecer suyundan?
Karabas koyunun Kangal soyundan
Merkezime yakin cevre koyumden
Gardas, sen Ulasin neresindensin?
Ata sporumu yasatan sensin
Kisbet giyip perdah atanim sensin
Can hemsehrimizsin, sen de bizdensin
Gardas, Dogansarin neresindensin?
Uzunyayla siper olmus bagrina
siirler yazilmis senin ugruna
Hosgelmissin sen de dost kervanina
Gardas, Altinyaylanin neresindensin?
Baba vatanimsin, benim ilcemsin
Gonlumde taht kuran gulsun, ciceksin
Seni sevenleri candan seversin?
Gardas, Gemeregin neresindensin?
Yigitler diyari aslan ilinden
Dostlarin soyundan, asik dilinden
Badelerle dolu pirler elinden
Gardas, sen Sivasin neresindensin?
saygılar
nurullah_sahin34@hotmail.com
asabi_58_1989
29.04.2008, 21:37
topragım bunlar yenı uyelerle eski uylermı
nurullah şahin
29.04.2008, 21:55
bütün üyeler in isimleri
sugözü derneğinin
nurullah şahin
29.04.2008, 21:56
hemşo resimini koysana
ferhet deminr bey
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.