Orijinalini görmek için tıklayınız : GÜRÜN-Ayvalı
SivasLady
12.05.2007, 15:53
Sivas iline 175 km, Gürün ilçesine 35 km uzaklıktadır.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
OsmanArslantas
29.10.2007, 12:39
şeref bu köyün ad aslında ama darendenin ayvalı köyünden geldikleri için öyle kalmış köyün adı
teşşekkür ederim saolun en yakın zamanda eklerim inşallah
katre_pesan
03.05.2008, 00:37
şiiiii bizim köyün yolu asfal degil bir sağlık ocagıda evide hic olmadı iki üçüncüsü asıl adı ayvalı ama yayladan köy olunca şeref olmuş
orhanaltun58
11.05.2008, 07:33
okul ayakta zor duruyo ptt acentesi nerde banada söyleyin ben oköylüyüm acente varmış hayret yol dersen tam bir felaket
köyün eski ismi şeref´tir.Sonra ayvalı olarak değiştirilmiştir aşağı ve yukarı ayvalı ve cemalinpinari mezrasi olarak .ayriyeten hüyük leri ile vede sarikaya vede battonkayasi olarak iki tane yuksek kayaliklari vardir,
yemekleri .Bulgur pilavi,çörek,katmer,içli köfte,ayranlı-ekşili köfte,ekşili mantı,boranı,hayvalı katmeri
Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.YANIK YAZI VE ZEYNALIN YAZI HARIC BURDA BAZEN AKDENIZ IKLIMIDE ETKILIDIRR
Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları: Son genel secimle birlikte köyün muhtarligini colak Mehmet ten Haci Altun devralip, su anda muhtarlik yetkisi sini abbas ateşi ezici bir oy farkıyla yenerek hacı altun almıştır.seçilir seçilmez köye ortaokul ve internet gelmiştir ayrıca köye gelen memurlara çok yardımcı olmaktadır.
2007 - Haci Altun
2004 - Mehmet Altun
1999 - Ahmet Altun
1994 - Kir Haci
1989 - Hamit Karaşin
1984 - Hamit Karaşin
1979 - Aziz Karatas
GURUN SİVASA KAC K.M ACABA BEN SİVASIN İLCELERİNDEN SADECE YILDIZELİNE GİTTİM DİGERLEİNİ PEK BİLMİYORUM..
GURUN SİVASA KAC K.M ACABA BEN SİVASIN İLCELERİNDEN SADECE YILDIZELİNE GİTTİM DİGERLEİNİ PEK BİLMİYORUM..
Sivas, Malatya, Kayseri ve Maraş illerinin farklı farklı en uç noktalarında bulunur. Sivas'a 137 ve Malatya'ya yaklaşık 140 km, Kayseri'ye ise 200 km uzaklıktadır.
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.