Orijinalini görmek için tıklayınız : GÜRÜN-Sarıca
SivasLady
12.05.2007, 17:56
Sivas iline 153 km, Gürün ilçesine 48 km uzaklıktadır.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
köyün okul müdürüyüm..okulumuz gayet güzel ve eğitim öğretime önem veren ; 11 öğretmen personelinden olusan bir okuldur ..atama isteyecek olan sınıf ögretmenlerıne tavsıye edebılırım...yol su elektrık problemı kesınlıkle yasamazsınız ..
slm kader. senin benim koyum hakkinda ne kadar bilgin varmista benim haberim yokmus!!!!!!:D
köyün okul müdürüyüm..okulumuz gayet güzel ve eğitim öğretime önem veren ; 11 öğretmen personelinden olusan bir okuldur ..atama isteyecek olan sınıf ögretmenlerıne tavsıye edebılırım...yol su elektrık problemı kesınlıkle yasamazsınız ..
selam ogretmen bey! sizinle tanismamiz mumkunmudur? evet ise bana buradan mesaj birakabilirsiniz. ben saricaliyim ancak yurt disinda kaliyorum. umarim bir cevap verirsiniz
MC-T_A_E_Z-DJ
20.08.2007, 15:29
Çok güzel bi köydür gelip görmenizi tavsiye ederim. Bu arada ben de oralıyım.
merhaba sarıca gerçekten mükembel bir köy(kendi köyüm diye söylemiyorum.) hocam nasılsınız sizinle burda karşılaşacağım hiç aklıma gelmezdi. ben eski öğrencilerinizden orhan atmaz. saygılar.
tüm sarıcalıları yürekten slmlar
Yaklaşık 250 yıllık geçmişi olan ve geçmişi Oğuzların Bayat Boyu'na kadar dayanan Sarıca Köyü halkının büyük bir bölümü Adana, Hatay ve Kırıkhan bölgelerinden gelmişlerdir. Tök oğulları olarak bilinen bu oymak, soyadı kanunundan sonra (Yılmaz ; Türk ; Karakuş ; Atmaz ; Çalışkan) gibi soyadları almıştır.
Sarıca ve Töklerde toplam nüfus; Kadın: 611, Erkek: 571, Toplam nüfus: 1182 kişidir.
Hane sayısı Sarıca merkez, 1997 yılında 50 hanedir. Tökler mezrası, 93 hanedir.
Sarıca merkezin nüfusu kadın: 152, erkek: 146, Toplam: 298'dir.
Tökler mezrası; 884 toplam nüfusu olup, bunun 459 kadın, 525 erkektir.
İbo kahyalar (Gazi) Sivas Elbey bölgesinden gelmiştir. Billikler (Polat), Malatya Hekimhan bölgesinden gelmişlerdir. Bektaşlar (Boyraz; Kıymetli; Köker; Kurt; Çalışkan), Kapısızlar (Kapısız), Rıdvanlar (Yıldız; Demir; Sarıkala; Gökdeniz; Doğan), Seydolar (Çulha), (Karakaya), Salaylar (Akdeniz), Osman Çavuşlar (Ateş), Sülükler (Yıldırım)(Sevim), Tökler de Antakya Reyhanlı (Karakuş; Türk; Yılmaz; Atmaz; Kılıç) gibi soyadını taşıyan aileler yurdumuzun değişik yerlerinden gelerek buraya yerleşmişlerdir.
Bir Bayat köyü olan Sarıca Köyü geleneklerini yaşatmaktadırlar. Köyde Üniversite mezunu oranı her geçen gün artmaktadır.
Sivas iline 153 km, Gürün ilçesine 48 km uzaklıktadır. Sarıca Köyü Malatya'nın Hekimhan İlçesi'nin bazı köyleriyle sınır komşusudur.
ekonomisi tarımözellikle meyvecilik(Kayıs-Elma) ve hayvancılığa dayalıdır. Bunun yanında arıcılık köyün belli başlı geçim kaynakları arasındadır.
kızılimmetli58
11.03.2009, 21:47
merhabalar,
Ben Şenol, Manisa'da öğretmenim.
Köyümüz hakkındaki bilgil ve düşüncelere teşekkür ederim. Gerçekten de köyümüz bölgemizin en güzel köyüdür. Doğasıyla, insanıyla... Herkesi saygıyla selamlaıyorum.
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.