PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KANGAL-Şekerpınar

Serd@r
15.05.2007, 01:27
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
Nüfusu: 114

İle Uzaklığı: 115 km

İlçeye Uzaklığı: 22 km

puar
06.12.2007, 12:41
bu koy hakkında bilgisi olan varmı

guventurk
07.03.2008, 16:25
Osmanlı Devletinin son yıllarında Maraş'ın Elbistan ilçesinin Mahken beldesinde yaşamakta olan (takma adıyla) Mahkenli Mehmet Birinci dünya savaşından sonra (bilinmeyen sebepler nedeniyle) bulunduğu bölgeden ayrılarak önce Sivas'ın Gürün ilçesinin Şakşakpınarı köyü mevkiine oradan da Karaören köyü mevkiine yerleşmiştir. Mahkenli Mehmet avlandığı bir gün, bugünkü Şekerpınarı köyünün kurulu olduğu araziye gelmiş ve orada bulunan kaynaktan su içmiş, suyun lezzetinden dolayı da buraya şekerpınarı adını vermiştir. Daha sonra Mehmet Karaörenden ayrılarak buraya göç etmiş, ailesi ve çobanlarıyla bu bölgeye yerleşmiştir.

Erdal Güventürk

puar
07.03.2008, 17:01
Osmanlı Devletinin son yıllarında Maraş'ın Elbistan ilçesinin Mahken beldesinde yaşamakta olan (takma adıyla) Mahkenli Mehmet Birinci dünya savaşından sonra (bilinmeyen sebepler nedeniyle) bulunduğu bölgeden ayrılarak önce Sivas'ın Gürün ilçesinin Şakşakpınarı köyü mevkiine oradan da Karaören köyü mevkiine yerleşmiştir. Mahkenli Mehmet avlandığı bir gün, bugünkü Şekerpınarı köyünün kurulu olduğu araziye gelmiş ve orada bulunan kaynaktan su içmiş, suyun lezzetinden dolayı da buraya şekerpınarı adını vermiştir. Daha sonra Mehmet Karaörenden ayrılarak buraya göç etmiş, ailesi ve çobanlarıyla bu bölgeye yerleşmiştir.

Erdal Güventürk

yoksasen bu koylumusun.................... .............

muratmdp
12.03.2008, 21:12
ne güzel anlatmışsın helal olsun sana

gfb34
12.05.2008, 16:23
bu koyde kalan birisi varsa kesin yazsın bı sorum olucakta....

guventurk
07.08.2008, 13:37
buyrun ben o koydenım sorunuzu sorabılırsınız

seva
18.09.2008, 18:19
Osmanlı Devletinin son yıllarında Maraş'ın Elbistan ilçesinin Mahken beldesinde yaşamakta olan (takma adıyla) Mahkenli Mehmet Birinci dünya savaşından sonra (bilinmeyen sebepler nedeniyle) bulunduğu bölgeden ayrılarak önce Sivas'ın Gürün ilçesinin Şakşakpınarı köyü mevkiine oradan da Karaören köyü mevkiine yerleşmiştir. Mahkenli Mehmet avlandığı bir gün, bugünkü Şekerpınarı köyünün kurulu olduğu araziye gelmiş ve orada bulunan kaynaktan su içmiş, suyun lezzetinden dolayı da buraya şekerpınarı adını vermiştir. Daha sonra Mehmet Karaörenden ayrılarak buraya göç etmiş, ailesi ve çobanlarıyla bu bölgeye yerleşmiştir. NOT: Yukarıdaki bilgiler resmi bir belgeye dayanmayıp eski insanların anlattıklarından alınmıştır.)

Köyde ilköğretim okulu vardır ancak yeterli öğrenci bulunmadığından eğitim öğretim faaliyetleri yapılamamaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. Pttşubesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

son_ibo_torunu
21.09.2008, 22:58
slm ben bu köyde doğan ve büyüyen 65 yaşında bi ferdiyim. adım mehmet kılıç kabilemizin ismi (İBOLAR) OSMANLI DÖNEMİNDEKİ KABİLEMİZİN ADI( MEMOOĞULLARI) DEDEMİZ OSMAN KAĞA ELEZAĞIN BASGİL KAZASININ BAYRİK KÖYÜNDEN KAN DAVASI YÜZÜNDEN KOPMUŞ SİVASIN BAĞRINA YERLEŞMİŞ BİR KÜRD KABİLESİDİR!!!!! KANGAL AĞASI KIRKPINAR AĞALARI SALİ EFENDİNİN TOPRAKLARINI PARA VE ALTIN KARŞILIĞI ELE ALMIŞ ÇOGU TOPRAGINADA ZORLA ÇÖKMÜŞTÜR. ETRAF KÖYLERLE BİR ÇOK KEZ HARB EDİLİP YAŞAMA MUCADELESİ VERİLMİŞTİR.. SORROGUN YUSUF UN OĞLU ERDAL GÜVENTÜRK BU PAYLAŞIM SİTESİNDE KÖYÜN HAKKINDA YALNIŞ!!! BİLGİ VERMEKTEDİR!!! ŞEKERPINAR KÖYÜNDE 3 KABNİLE YAŞAMAKTADIR. KÖYÜN KURUCU KABİLESİ OSMAN MEMOOĞLU 1912 DE BU KÖYE YERLEŞMİŞTİR. 2 OĞLU OLMUŞTUR. BİRİ MEMET ÇAVUŞ DİYERİ İBRAHİM. MEMET ÇAVUŞUN 2 OĞLU OLMUŞ İBO KAĞANIN 5 OĞLU OLMUŞTUR KÖYÜN NUFUSU ÇOK KISA Bİ SÜREDE ARTMIŞTIR. KÖYE SONRADAN GELEN TÜRK ASILLI HINTELER KABİLESİ KABUL EDİLMİŞTİR VE ARADAN ÇOK UZUN Bİ ZAMAN GEÇMEDEN YAKLAŞIK 1 YIL SONRA KANGAL KORU KÖYÜNDEN YANCI OLARAK SALLAMBAÇLAR KABİLESİ YERLEŞMİŞTİR. KÖYÜN BUGUNE KADAR EN UZUN DÖNEM MUHTARI OLARAK GÖREV YAPAN ASİL İNSAN ALİ KILIÇ DIR. KÖYE YAPILAN YARDIMLARIVE İLK ÇIKAN TEKNOLOJİK TARIM ÜRÜNLERİ KÖY HALKINA SAĞLAMIŞTIR. İBOLARIN NESLİ AĞIRLIKLI AVRUPA DA GURBETYCİ OLARAK ANKARA VE İSTANBULDA BULUNMAKTADIR. KANGAL BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI ERGİN KILCI DA BU KÖYÜN BİREYİDİR. SÜREKLİ ÜNİVERSTE MEZUNU VEREN KENDİNİ İLERİ MEDENEYETLERE TAŞIYAN KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİREN Bİ TOPLUMDUR. BU GÖRÜŞLERİN AKSİNİ İDDA EDECEK OLANLARLA SEVİYELİ Bİ ŞEKİLDE TARTIŞILIR. MEHMET KILIÇ ANKARA.

kangallim
22.09.2008, 09:53
EVET O KÖYDEN TANIDIKLARIM VAR KILCILARDAN ÖZELLİKLEDE...

son_ibo_torunu
22.09.2008, 20:17
ÖZELLİKLE KILCILARDAN DERKEN BEN OSMAN KİMİ TANIYOSUN SEN???
KARDAŞ

ist_kangal
08.11.2008, 14:28
evet o köyün kurucusu sayın mehmet beyinde dediği gibi kurucuları ibolardır katılıyorum ama köyün o eski halinden eser yok köy bomboş herkese slmlar saygılar

ist_kangal
08.11.2008, 14:29
FATİH KILCIYI TANIRMISIN OSMAN KARDEŞ

kaan5806
04.12.2008, 14:01
[QUOTE=guventurk;242246]Osmanlı Devletinin son yıllarında Maraş'ın Elbistan ilçesinin Mahken beldesinde yaşamakta olan (takma adıyla) Mahkenli Mehmet Birinci dünya savaşından sonra (bilinmeyen sebepler nedeniyle) bulunduğu bölgeden ayrılarak önce Sivas'ın Gürün ilçesinin Şakşakpınarı köyü mevkiine oradan da Karaören köyü mevkiine yerleşmiştir. Mahkenli Mehmet avlandığı bir gün, bugünkü Şekerpınarı köyünün kurulu olduğu araziye gelmiş ve orada bulunan kaynaktan su içmiş, suyun lezzetinden dolayı da buraya şekerpınarı adını vermiştir. Daha sonra Mehmet Karaörenden ayrılarak buraya göç etmiş, ailesi ve çobanlarıyla bu bölgeye yerleşmiştir.

ky.

kaan5806
04.12.2008, 14:01

ky

kaan5806
04.12.2008, 14:09
köyü kimin kurup kurmadığı önemli değil. bu köyün insanlık medeniyetine katkısı nedir lütfen tartışmalara buradan bakın. kaç insan çıkarmıştır. bu köy. yoksa geçmiştin bu güne sadece kabileler arası didişmeler mi yaşanmıştır. yeri gelmişken bir de şiir yayınlayalım

kaan5806
04.12.2008, 14:10
köyü kimin kurup kurmadığı önemli değil. bu köyün insanlık medeniyetine katkısı nedir lütfen tartışmalara buradan bakın. kaç insan çıkarmıştır. bu köy. yoksa geçmişten bu güne sadece kabileler arası didişmeler mi yaşanmıştır. yeri gelmişken bir de şiir yayınlayalım

kekom
11.02.2009, 21:33
SELAM ŞEKERPINARLILAR

kekom
11.02.2009, 22:05
AMCAM HAYDAR'A
Dıraklin şirketde kepçe Sivas'ta
Ölüm yakışırmı amca sana bu yaşta
Demirexport durdu işçiler yasta
Gelmez yola gidiyosun sen amca

Gitmez olaydım Tavşan çalına
Kamyon yuvarlandı toprak altına
Kepçe bükülüp geçti boynuma

Eşim E.... karaları bağlasın
EŞO anam ciğerini dağlasın
Bacılarım gardaş diye ağlasın

Yiğenlerim İsmail,Sakin,Hasan
Yokluğumu belli etmen aman
Mezarıma uğran her zaman

Amcalarım Hasan,Hüseyin,Hacım
Bütün işlerimiz kaldı yarım
Deligazil yolunda birde arsa aldım

Köyüm yakındır haber tez gider
Bacılarım Hatca,Döndü'yle Yeter
Altı yetim bıraktım size hediye
Gelmez yola gitdin sen amca

Oğlum Murat nüfustan kaydım aldırsın
Şu DERDO,ya şiirimi yazdırsın
Çocuklarım hayrımı yaptırsın
Gelmez yola gidiyosun sen amca....

Şekerpınar'lı DERDO

kekom
11.02.2009, 22:08
AMCAM HAYDAR'A
Dıraklin şirketde kepçe Sivas'ta
Ölüm yakışırmı amca sana bu yaşta
Demirexport durdu işçiler yasta

Gitmez olaydım Tavşan çalına
Kamyon yuvarlandı toprak altına
Kepçe bükülüp geçti boynuma

Eşim E.... karaları bağlasın
EŞO anam ciğerini dağlasın
Bacılarım gardaş diye ağlasın

Yiğenlerim İsmail,Sakin,Hasan
Yokluğumu belli etmen aman
Mezarıma uğran her zaman

Amcalarım Hasan,Hüseyin,Hacım
Bütün işlerimiz kaldı yarım
Deligazil yolunda birde arsa aldım

Köyüm yakındır haber tez gider
Bacılarım Hatca,Döndü'yle Yeter
Altı yetim bıraktım size hediye
Gelmez yola gitdin sen amca

Oğlum Murat nüfustan kaydım aldırsın
Şu DERDO,ya şiirimi yazdırsın
Çocuklarım hayrımı yaptırsın
Gelmez yola gidiyosun sen amca....

Şekerpınar'lı DERDO

kekom
11.02.2009, 23:41
SYN MEMET EMMİ HELAL OLSUN SANA OKADAR GÜZEL YAZMIŞINKİ SORMA
O KÖYÜ SİZİN KURMANIZ (NE KADAR)DOGRU BİLİNMEZ CÜNKÜ O KÖYÜN EN YAŞLI İNSANI!!!!! :EŞO HINTEDİR:BENCE ONUN BİLGİSİNE BAŞVURALIM
GERÇİ BİZ KÜRTLÜĞÜ TARTIŞMIYORUZ AMA O KÖYÜN TAMAMI KÜRTDÜR
2=MEMET EMMİ BU KÖYÜN ÜNİVERSİTE MEZUNU (15)i BULMUYOR SÜREKLİ MEZUN VERMEKTEDİR DEMİŞİN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!
3=MEMET EMMİ BİZ ŞEKERPINAR LILAR BİRBİRİYLE DİDİŞMEKTEN BAŞKA NE YAPMIŞ???????
GURBETCİLERDE DAHİL KÖYÜMÜZE BİR ÇİVİ ÇAKAN YOK (Yaşarın su setdi hariç) SİZ&BİZ KURMUŞUZ BOŞ İŞ AMA GELECEK NESİLE DOĞRU BİLGİ VERELİM
BEN SADECE DOGRULARI OĞRENMEK ICIN CVP YAZDIM
Saygılar DERDO

şekerpınar
24.02.2009, 14:38
BEN ŞEKERPINAR.HERKESE SELAMLAR.BEN BURDAN SON_İBO_TORUNU MEHMET BEYE CEVAP VERİYORUM.ŞEKERPINARIN KURUCULARI İBOLAR MIDIR YOKSA KÖR YUSUFLAR MIDIR??????????????**

şekerpınar
24.02.2009, 14:47
Osmanlı Devletinin son yıllarında Maraş'ın Elbistan ilçesinin Mahken beldesinde yaşamakta olan (takma adıyla) Mahkenli Mehmet Birinci dünya savaşından sonra (bilinmeyen sebepler nedeniyle) bulunduğu bölgeden ayrılarak önce Sivas'ın Gürün ilçesinin Şakşakpınarı köyü mevkiine oradan da Karaören köyü mevkiine yerleşmiştir. Mahkenli Mehmet avlandığı bir gün, bugünkü Şekerpınarı köyünün kurulu olduğu araziye gelmiş ve orada bulunan kaynaktan su içmiş, suyun lezzetinden dolayı da buraya şekerpınarı adını vermiştir. Daha sonra Mehmet Karaörenden ayrılarak buraya göç etmiş, ailesi ve çobanlarıyla bu bölgeye yerleşmiştir. BU ALINTIDAN DA ANLAŞILDIĞI GİBİ KÖYÜN KURUCULARI KÖR YUSUFLAR(HINTE)LERDİR.BAZI KİŞİLERİN KÖYÜN KURUCULARINI,KÖYE SONRADAN GELENLER OLARAK GÖSTERMESİ YANLIŞTIR.KÖYÜN KURUCULARININ KÖR YUSUFLAR OLDUĞUNU KÖYDEKİ TÜM AİLELER BİLMEKTEDİR.BU GERÇEĞİN BİLİNDİĞİ HALDE BU SAYFAYA YANLIŞ HABERLER YAZMAK HEM AYIP HEMDE OKUYANLARI ALDATMACADIR.

ŞEKERPINAR..........

şekerpınar
24.02.2009, 15:04
Bilgisayarda veriler dosya biçiminde diskler içerisinde tutulur.Her bir dosya diskte belli bir yer kaplar.Disklerde bir kapasite ölçü birimi byte’tır.

Bilgisayarın ana depolama birimidir.Kapasitesi için bir sınırdan söz etmek pek mümkün değildir.Günümüzde 40GB, 80GB, 120GB olanları mevcuttur.

Bilgisayarda yapılan çalışmaları(yazılar, resimler vb.)kağıtlar üzerine aktarmak için kullanılır.

Yazıcıların, nokta vuruşlu, lazer ve mürekkep püskürtmeli çeşitleri vardır.En yaygın kullanılan, ev kullanıcılarının en çok kullanıldığı, mürekkep püskürtmeli yazıcılardır.

şekerpınar
24.02.2009, 15:07
YAZDIĞI ŞİİRDEN MÜTEAKİL KEKOM"A TEŞEKKÜRLER.RAHMETLİ HAYDAR YILDIZ"A ALLAH RAHMET EYLESİN

şekerpınar
24.02.2009, 15:14
ŞEKERPINAR KÖYÜNÜN GERÇEK KURUCULARI YEDİ SÜLALE KÜRT OLAN KÖR YUSUFLARDIR.BUNUN AKSİNİ İDDİA EDENLER YAŞAYAN TARİH,EŞO HINTE İLE SAYGI ÇERÇEVESİNDE KONUŞMALIDIR.AMA KÖYLÜLERDEN BÖYLE BİRİ ÇIKMAZ.ÇÜNKÜ;HERKES KÖYÜN KURUCULARINI BİLMEKTEDİR.BİLDİKLERİ HALDE AKSİNİ İDDİA EDİP YANLIŞ ŞEYLER YAZILMAMALIDIR.KÖYÜN OKUMUŞ GENÇLERİ VARDIR AMA BAZI AİLELERİN KENDİLERİNİ BİLİM ADAMLARI ÇIKARMIŞ GİBİ ÖVMELERİ YANLIŞTIR.OKUMUŞ GENÇLERİN MEDENİYET SEVİYELERİ ORTA DERECELİDİR.HARİCEN KÖYDE MUHTARLIK YAPAN SAYIN R.K"NIN BAŞKA ADAY ÇIKMAMASI YÜZÜNDEN MUHTARLIK YAPTIĞI UNUTULMAMALIDIR.

SAYGILARIMLA
ŞEKERPINAR...

kekom
27.02.2009, 00:39
BEN KEKO ONEMLİ OLAN BİZİM KÖYÜN YENİ YETİŞENLERİNE DOGRU BİLGİ VERMEK MEMET EMMİ HALA CVP VERMEDİ NEDEN??
ŞİİRİM BEĞENENDE SAĞOLSUN BEĞENMEYENDE
BİZ KÜRDÜZ AMA GERÇEK KÜRT BÖLÜCÜ PARÇALAYICI DEĞİL YAPICI VE TÜRK&KÜRDÜZ
HERKESE SONSUZ SAYGILAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

şekerpınar
10.03.2009, 15:12
Önce buraya köy hakında bilgi yazıp sonra doğru olmadığı anlaşılınca cevap veremeyenler şimdi hala neden susarlar.Br söz söylendiğinde arkasında durmak gerekilir..................... .............................. ...........................

kekom
17.03.2009, 01:22
KIZIMA
YİNE BUGÜN EFKARLIYIM DERTLİYİM
YAVRUM YOKTUR YAVRULARIM İÇİNDE
GELİR DİYE YOLLARINI BEKLIYOM

EVİMDE TAŞLIK TELEFON KESİK
HANİ BİRCANDIK HANİ NEFESTİK
SAYDIM KUZULARIMDAN BİRİSİ EKSİK

O KIZIM TEKDİ AĞZIMIN TADI
HEP BENLEN GÜLER BENLEN AĞLARDI
ONU ÇOK SEVİYODUM HASRET'Dİ ADI

DERDO NAİL ÖLÜYORUM ÖLEMKİ
BENİM KADAR KİM ONU SEVERKİ?
KANGAL'DA GÜRÜN'DE BULURUM BELKİ
KIZIM YOKTUR YAVRULARIM İÇİNDE

ayten58
17.03.2009, 02:16
merabalar benim kardeşimin kirvesi ve komşumuz hasan aksoylarda bu köylülerdi 4 5 kardeşlerdi aklımda kalanlar abdullah amca derviş amca hasan kivre derdik bizbide hüseyin amca vardıama almanyadaydı kendisi karısının adı seher kivremzin karısı mancılıklıydı sultandı adı
aoğulları şeho mehmet yusuf abi haldedir kendisi yunis nazmi isa kızları fatma ve döneydi şimdi istanbuldalar saydığımkişiler yani babaları annesi öldü kivremi araba çarptı öldü bide bacısı balley vardı oda ölmüştür heralde iyi geceler
bende kangalın geliniydim örencikli kocam ayrıldık ama olsun çocuklarım oralı ben ulaşlıyım

kekom
29.03.2009, 15:21
SAYIN KOYLULERIMIZ BU ŞİİRİMİ HAYATININ BAHARINDA ELİM BİR TRAFİK KAZASINDA KAYBETDİĞİMİZ AMCAMIN OĞLU<<<<<ERDİNÇ'E>>>>>>>>>HİTABEN YAZIYORUM CENABI HAKTAN RAHMET AMCAM YUSUF'A ANASI HATİCE'YE SABIRLAR DİLİYORUM
DERDO NAİL

ABİME DEDİM BENİ ALMADI...
BABAMDAN İSTEDİM PARA VERMEDİ..
YENGEMDEN ALDIM DAHA VERMEDİM..
AĞLA ABİ AĞLA GARDAŞIN KÜÇÜK!!!!

ESENLER'E İNDİM ERDAL'I GÖRDÜM..
EVİNE GİDİP ONUR'U SEVDİM..
ARNAVUTKÖY'DE SUAT'LA GEZDİM..
AĞLA ABİ AĞLA GARDAŞIN KÜÇÜK!!!

RAMAZAN ETDİM BAYRAM GÖRMEDİM..
YILDIZELİ'NDEYİM ANA EVE GELMEDİM..
BACIM BİRSEN'İDE GELİN ETMEDİM..

YILDIZELİ'NE GELDİK UYKU ÇEVİRDİ..
AZRAİL BIRAKMAZ ARABA DEVRİLDİ..
ŞEKERPINAR'A ACI HABER SALINDI..

ARABA DEVRİLİNCE ERDAL ŞAŞIRDI..
TEKİN ABİM GARDAŞIM DİYE SARILDI..
ANAN HATÇA'YA AYAN OLDU AĞLADI

HASTANEYE GELDİK ÖLMÜŞ DEDİLER..
MUHTAR RIZA'YA HABERİN SALDILAR..
BACILARIN OTURMUŞ NASIL SIZILAR..

ŞEKERPINAR'A SIGMAZ OLUP TAŞTIN ..
KANGAL;SİVAS;MALATYA DOLAŞTIN..
ANKARA'DAN İSTANBUL'A ULAŞTIN..

YILDIZELİ'NDE ALDIM KARA HABERİ..
AZAR AZAR YUDUMLADIM KADERİ..
HER BETERİN VARDIR BETERİ..

SÖZ YERİNDE BULUNMAZSA SÖZ DEĞİL..
İBRETLE BAKMAYAN GÖZ GÖZ DEĞİL..
İKİ YARALI BİR ÖLÜ AZ DEĞİL..

EMOĞLU NE TALİHSİZ NAİL'İM..
AÇTI EMMİM YARASINI ŞİİRİM..
MAZUR GÖRÜN KAPANDI ŞUURUM..

ACI POYRAZ SAM YELİ ES...
DERDO NAİL UZATMA SEN KES..
TEKİN ABİM AĞLAR SON NEFES...

şekerpınar
31.03.2009, 14:57
MUHTARLIK YARIŞINI KAZANAN HASAN K. TEBRİK EDERİM.5 YILLIK GÖREV SÜRESİNCE HAKLI,ADALETLİ VE EŞİT DAVRANACAĞINA İNANMAKTAYIM.ALLAH YOLUNU AÇIK,GÖREVİNİ DAİM ETSİN

ŞEKERPINAR

Özlem acısı (Gurbet)

Cehennemi bilmem ama bu gurbet
Ondan korkmamaya itiyor bizi
Zakkum ağacından zehirli şerbet
İçirip hayattan ediyor bizi

Elimizi sağlam tutarız diye
İstikbalde rahat ederiz diye
Emekli olup da gideriz diye
Kazanmaya geldik ütüyor bizi

Özlem acısından sine kor olur
Kütük kök salınca sökmek zor olur
Kanaat bitince gözler kör olur
Kuşkular şüpheler güdüyor bizi

ŞEKERPINAR

umuda yolculuk

Güneş doğmak için beklemez mi sabahı
Toprak tohum vermek için yağmuru
Yıldızlar da parlamak için geceyi
İnsanın güzel günleri beklediği gibi

Her gün yeni bir çiçek açmaz mı
Solup sararan çiçeğe inat
Her gün bir fidan dikilmez mi
Devrilen asırlık ağaca inat

Ölüm de bir umut değil midir
Tıpkı doğum gibi
Gece ile gündüz ayrılır mı hiç
İnsanla umudun ayrılamadığı gibi

Yaşam umutla güzeldir
Doğa umutla, insan umutla…
Umut nerede yaşam orada
Yaşanmaz ki umut olmadan da…

ŞEKERPINAR

h.kalkan
03.04.2009, 21:58
SELAM GARDAŞLAR BEN ÜNAL KILCI YI ARIYORUM 15 YILDIR GÖRÜŞMÜYORUZ KENDİSİ ASKER ARKADAŞIMDIR TANIYAN VARSA İLLAKİ VARDIR ŞEKERPINARLI BEKİRİN OGLU. SELAMIMI SÖYLEYİN .BENİMLE İRTİBATA GEÇİN .ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

hilal gül
03.04.2009, 23:15
mesaj yazan kendini tanıtsa neolur herkes birbirini tanır ben mehmet karapınar

h.kalkan
04.04.2009, 20:10
memet kardeş ismim huseyin kalkan çorumluyum ama istanbulta oturuyorum tek isteyim ünal arkadaşımdan bir haber almam

kekom
05.04.2009, 00:30
SN.MEMET EMMI SEN UNUTULDUM DEME BEN SIRF O KOYU KIM KURDUGUNU OGRENMEK ICIN KOYE GITDIM BAK SN EMMI O KOYU KOR YUSUFLAR(HINTELER)ŞUULLU(TURNA LI) KOYUNDE TIRILARDA TUM KOYU SATIN ALMISLAR FAKAT O TARIHTE KORYUSUF'UN İKİ KIZI BİR OGLU VARMIŞ YANI KIMSESI YOKMUS....
SİZİN BÜYÜK DEDENIZ OSMAN KAHYANINDA İKİ OGLU İBO'YLA ÇAVUŞ BIRDE KIZI HAVVA VARMIŞ.
KÖR YUSUF KIZI AŞEY'İ İBO DEDENIZE,CÜNEY'İDE ÇAVUŞ DEDENIZE VERIP OSMAN KAHYANIN KIZI HAVVA'YIDA OĞLU HASAN'A ALMIŞ...BU VESILEYLE ALDIGI TUM TOPRAKLARI COCUKLARINA PAY ETMIS......
ORADA TEK BİŞEY DOGRU KOYE SALLAMBAÇLAR DIYE SOYLEDIGIMIZ SULALE SONRADAN GELMIS AMA KOYU SIZIN KURDUGUNUZ DOGRU DEGIL......
BIRDE MUHTARLIK MESELESI BIZIM DEDEMIZ HASAN 30 YIL MUHTARLIK YAPMIS DAHA SONRA USANDIGINDAN BIRAKMIS DAHA ESKI MUHURLERI MEVCUT DAHA SONRADA BIZ HINTELER ADAY CIKARMADIGINDAN OLMAMIŞ ANCAK BİZ KİME DESTEK VERMİŞSEK O ADAY KAZANMIŞTIR BU GERÇEK NEDEN GÖZ ARDI EDILIYO..................
BU CVP EBEM EŞO HINTEDEN DINLEYIP NOT ALARAK BURADA MEHMET EMMIYE CEVABEN YAZDIM
NAİL YILDIZ........................ ...........

h.kalkan
05.04.2009, 23:32
yav ALLAH rızası için bu ünal kılcıyı tanıyan yokmu aynı köylü deyilmisiniz bana bir cevap veren olmayacakmı

memoglu69
23.04.2009, 05:47
arkadaşlar hepinize saygı ve segilerimi letiyorum ben memoğlularından bayburtluyum soyadımda sitenizinde üyesiyim arkadaşın biri memogluların tarihiyle ilgili yanlış bilgi vermiş memogluları kesinlikle kürt deyildir memoglular tarihini görmek isteyen arkdaşlar gogleye memoglulartarihi yazarsa bütün bilgilere devlet arşivinden görebili"r hepinize hayırlı günler diliyorum

erdom
14.01.2010, 00:53
Hani nerde kaldı eski günlerim
Dışda belli etmez içden ağlarım
Bayramlarda niye kara bağlarım
Gayri köyüm sana dönemem artık

Bu kabahatlık bana babamdan oldu
Aktı al kanlarım dereye doldu
Kırk senelik emeğim ellere kaldı
Gayrı köyüm sana dönemem artık

Bu acılar nice saçlar yoldurdu
Kimin ağlatıp kimin güldürdü