Orijinalini görmek için tıklayınız : MERKEZ ÇAYGÖREN KÖYÜ (CİRİN)
zeki yigit
31.03.2008, 15:59
sevgili kardeşim erol kaya sivasta işleriniz iyimi pastane işleri nasil gerci sivasta meydan duzenlemesi yapılıyor umarımki sizin işleri etkilemez duzenleme biterse sizin işler dahada guzelleşir bu arada sizlerde sivastan destek olunda şu dernek işini gundeme taşiyalım en azından bizim köyumuzunde bir dernegimiz olur herkese selamlar zeki yigit
Dayı, bir geldin pir geldin. Site sayende canlandı. Bakalım derneği kurabilecekmisiniz. Bu dernek kurulursa eğer senin sayende olacak. Kolay gelsin...
zeki yigit
31.03.2008, 17:30
sevgili candan sevdigim canım bir tenem ne yapalim insanlar hayırlı hizmetlere her zaman layık oldukları ne gerekiyorsa yapması gerekli bence en cok önemli bir iş neden dersen dernek işi her zaman icin köyumuze faydalı bir iş olacagından eminim bu cok önemli en azından insanlar bır bırine kaynaşır birlik ve beraberlik olur neyse inşallah olur herkese selamlarımı sunarım zeki yigit
zeki yigit
31.03.2008, 17:58
sevgili kardeşim ilhan yigit sen beni bir zahmet bir telefonla arada bır göruşelim nerelerdesin ne iş yapıyorsun bir zahmet arada göruşursek menmun olurum selamlarımla zeki yigit
Herkese iyi akşamlar.Erol ne oldu kardeşim yazılarınla siteye renk kattıydın kayboldun!Muhtemelen işlerin yogundur diye düşünüyorum:Şu an zeki abi bu konuda bayagı aktif nazar degmesin!Zeki abi sen ne iş yapıyordun abi iş yerin anadolu yakasındamı yoksa avrupa yakasındamı?
zeki abi nbr nasılsın beni ara demişsin arıyorum cvp vermiyon
0543 254 lü numara benim cevapsız çagrı kimin diye düşünme
zeki yigit
01.04.2008, 23:07
sevgili kardeşim metin ne yapalim nerde hareket orada bereket sitemiz guzel ama allahtan sen varsın diyer uyeler artık yok oldular bu arada benimiş yerim gaziosmanpaşa kucukköy de genelde ataturk havaalanındayım inşallah bir gun göruşuruz selamlarımla zeki yigit
hayırlı akşamlar herkeze maşallah zeki abim döktürüyo valla helal olsun zeki abi dedem burdaydı amcama geçti havalar ısındıya abi daha kimse tutamaz onu burda sivasa gidicem diye tutturdu zannedersem bugün çıkmıştır yola öyle diyordu salı günü giderim diye söylemişti selamın başım üstüne konuşursam söylerim zeki abicim allaha emanet ol hayırlı akşamlar
metin abi hayırlı akşamlar baba olduk abi amin allah razı olsun teşekkürler allah herkezin evladını analı babalı büyütsün abi allah kimseye acısını göstermesin.. metin abim hayırlı akşamlar herkeze selamlar allaha emanet ol
ya bizim bi erol abi vardı sivastan yazardı bi yazdımı 5kişinin yazdıgını bir seferde döktürürdü kayboldu gitti nere gittiyse gözükmüyor erol abicim nerdesin ya özletiyorsun kendini yanlız bırakma sitemizi abi yaramaz birşey yoktur inşallah herşey yolunda dır hayırlı akşamlar erol abi saygıla... birde hasan abimiz vardı o da sivastan yazıyordu o da yok nerelerdesin hasan abi özletmeyin abi kendinizi bukadar hayırlı akşamlar hasan abi ...bizim postacıya hiç deycek yok o hepten kayıpbuhar olup uçtu sanki ilhan arslan nerdesin abi sen ya ara sıra gir birşeyler yaz sayın abicim posta zarfları bitmez dagıtmakla herkeze selamlar ilhan abim kendine iyi bak burayıda unutma
Hakan merhaba sivasspor maçı olmalı yanındaki ibrahim özgür dimi!?
erolkaya
02.04.2008, 15:29
slm zeki abi isleri nasıl diyorsun cok sukur bu arlar biraz acıldı dugun sezonu acılyor birde havalar ısındımı bizim isler ii olur abi siteye bir geldin pir geldi masallah nazar degmesi sakın abicim sende bazı arkadaslar gibi terk etme siteyi bakyorum bir giren birdaha ugramaz olyor cok vurdum duymaz bir köy halkımız hemserilerimiz var inanki bagzı köyler var onlara imrenyorum onları kıskanyorum bizim köyden daha kucuk köyler var o nlar bu sorunları asmıslar her yaz senlik yapyorlar bir arya gelyor lar bir birini tanıyamıyanlar o sayede tanyor yeni gelen nesli hic tanımıyorum oda sivasta olduguma ragmen bu ise bir cözum bulmamız gerek abicimkendine ii bak
erolkaya
02.04.2008, 15:33
slm metin nasıl sın canım evdekiler selam söyle benden metin bu ara biraz sanırım ihmal etim amam sezon bası islerim biraz bu arlar yogun bir bayilik isim vardı onla inanki sivasın cever ilerini dolan dolan basım döndu cok sukur biti bundan sonra dah sık yazcam kendine ii bakherkese selamlar
altuntas58
02.04.2008, 15:38
Nasılsınız iyimisiniz canlar sevgili Çaygören köylüleri hepinizi saygıyla selamlarım gününüz hayırlı olsun
erolkaya
02.04.2008, 15:43
slm ibrahim ve hakan kardeslerim sivas macına gitiniz sanırım tsk yazmıyorsun diye yazmısın hakan islerim nedeniyle cok yogundum ondan biraz ayrı kaldık bundan sonra dah sık yaz cam kardesim am sizler biraz daha gayret diyorum ne oldu ilk gunlerde yazanlar hepsi terk etiler bakyorumda yazan arkadaslar hep aynı kisiler milet lutfen biraz daha gayret diyorum bu dernek isinin cidiye alın gurbete yasıyanlara diyorum onlar icin dah önemli bakın köylulerim hepimiz bir birimizle akrıbayız kesin herkes bir biri ile akrabadı ben bir arastırma yaptım nasıl yaptım onuda buyuklerle bir arya geldigimde köyde nekadar sulale varsa hepsini baktım kesinlikle akrab cıkyoruz bir birimize bakın bizler bu isi basarmasak ardan bir 10 veya 20 yıl sonra cok insan hic bir birin tanımaz cok acı bir durum ya bu
Sevgili kardeşim erol aldıgın bayili'ge çok sevindim inşallah işini geliştirmende sana faydalı olur.Ayrıca bir çok gıda firmasıyla ticari diyaloglarımız var bunlarla ilgili bi işin olursa elimizden geldigi kadarıyla yardımcı oluruz bunu'da hafızanın bi kenarında saklı tut!Ayrıca halamın ellerinden öperim bütün ev halkına selamlar.
evet metin abicim sivas maçı pazar günü ibrahim abiyle beraberdik iyi oldu ya sitres attık biraz bagardık çagardık çok şükür galipte geldik burda maçı oldukca gitmeyide düşünüyoruz valla sizleride bekleriz metin abicim güzel oluyor insan sitres atıyo hayırlı akşamlar metin abi dayımlara selamlar
sagol altuntaş hemşerim allah razı olsun iyiyiz hamdolsun sizler nasılsınız çok teşekkür ederiz sayfamızı ziyaret ettigin için sağol allaha emanet ol saygılarla sayın abicim hayırlı akşamların olsun
erol abicim tekrar hoşgeldin sayın abicim şaka yapıyorum illaki iş güç önemli abi bazen bizlerede oluyor iki üç gün fırsat bulupta giremedigimiz allah can saglıgı versin önce sonra helal kazançlar versin cümlemize erol abim yeni işlerin hayırlı olur inşallah allah utandırmasın hayırlı akşamlar sayın abicim
yarımın torunu
03.04.2008, 19:57
selamın aleyküm dayı internette meshur olmussun yazılara bakıyorumda milletin agzından erol eksik olmuyor tahminimce sen bu kanalın muhtarısındır herhalde cünkü bi mahalleye gelindiginde soruyu muhtara sorarlar
Nerdesiniz arkadaşlar herkes durdu!!!
sinanygt
05.04.2008, 15:23
selam arkadaş iyiyiz siz nasılsınız.
sinanygt
05.04.2008, 15:24
arkadaşlar siteye girmeniz yavaşladı nerelerdesiniz.
hayırlı akşamlar cümleten herkeze sitemiz baya duraklamış herkez çekilmiş sayın ibrahim özgür abicim nerdesin nerelerdesin burdayım deme yoksun dışardan yazılanları mı okuyorsun abicim ya 1haftadır göremiyorum seni sitede he bu arada o kasımpaşalı arkadaşlar vardıya senin benden selam söyle abi onlara misafir perverliklerini begendim çok tezaurat yaptılar ama 4tane yeter onlara az bagarsalardı az atardık
ilhan abicim naber nasılsın işler yogun galiba abi seninlede görüşemiyoruz siteyede yazmamışsın abi bana yaz boş bırakma diyordun hani sen nerdesin abi...
zeki abicim hayırlı akşamlar naber nasılsın abi yaramaz birşey yok inşallah işlerin yogun onun için girememişsindir umarım zeki abicim yoksa sen yazmadan duramazdın illaki iki satırda olsa birşeyler yazardın zeki abicim tekrar hayırlı akşamlar allah kolaylık versin saygılar abicim
metin abi hayırlı akşamlar nasılsın iyimisin abi yaramaz birşey yok inşallah işlerin nasıl metin abicim valla bakıyorum her sayfada illaki yazın var maşallah abi aman nazar deymesin metin abi hayırlı akşamlar
slm arkadaşlar nasılsınız iş güçle ugraşmaktan nete fazla vakit ayıramıyorum
ama her gün siteyi ziyaret etmeye çalışıyorum
tesadüfün bu kadarı olmaz buna bugün şahit oldum
sirkeci tren garından aüagı dogru gidiyom
araba ile bide bakamki zeki abiyi karşımda gördüm şaşırdım
zeki abi yanıma gelecektin bak nerde karşılaştık demi
dünya küçük diyorlarya buda öyle bişey olsa gerek
herkese SAYGILAR
HAKAN'cıgım valla işler baya yorucu bu günlerde
bende baya yoruluyorum ama elimden geldiğince
yazmaya çalışıyorum tabi bu konuda haklısın
böyle bi siteyi bizlere layık gören ibrahim beye ve
emegi geçenlerede saygılarımı sunarım
bu sitenin sayesinde senelerdir göremediğim köylülerimi buldum
kaybetmeyede niyetim ve niyetimizinde oldugunu sanmıyorum
SAYGILAR
Herkese iyi geceler heh şöyle yazın kardeşim kimse yazmassa insanda dogal olarak yazma hevesi kalmıyor:Herkese selamlar,saygılar.
İlhan kardeşim bu kadar ara verme özletiyorsun!!!
Hakancıgım mübela etmişin senin'de bizden aşagı kalır yanın yok maşallah sende bu konuda aktif bi yazıcısın:Evdekilere selamlar.
Millet ya yazmaktan bıktı ya da konuşacak bir şey kalmadı. Bir dernektir yüzüyor ortalarda ama bu gidişle siz dernek falan kuramazsınız. Sadece dernek demekle dernek kurulmaz. Bunun için çaba lazım. Ben sizde bu çabayı göremiyorum. Ama bir şeyi 40 kere söylersen o olurmuş. Siz de 40 kere söylemeyi deneyin belki dernek kurulur.:)
Bizler kırk kere söyleyerek bu dernegi kırkbirinci'sinde kuracagız inşallah!!Eleştirisel bi yorum yapmışınız bu konuda bi fikriniz var ise paylaşın.Bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz!Herkese selamlar,saygılar.
Evet, eleştirel bir yorum yaptım. Kimsenin bu konuyu ciddiye aldığı falan yok... Eğer bir dernek kurmak istiyorsanız ilk önce bu dernek kurulacak diye kesin bir karar almanız lazım. Gerisi zaten gelir.
bence eleştirilmek gzl bişey
metin beyin dedigi gibi eleştiri yaparken fikirlerini bekliyoruz
dernek konusu bizim için ciddi bi mesele
alt yapı oluşturmamız lazım buradaki arkadaşlarla olacak diye bişey yok
bütün köylülerimiz olarak bu konuyu ciddiye almaya davet ediyorum
amaçsız eleştirilere de karşıyım
bence eleştiri yaparken bi düşün derim buda benim fikrim
SAYGILARIMLA
veysel ayaz
06.04.2008, 23:09
Herkese selamlar. Bende Cirinliyim. İlhan Gül ve Ayhan Gül benim dayım olur. Şükrü Gül(turşucu) ve Fazlı Ayaz (Fazlı Usta) nın torunuyum.
İyi geceler:Öncelikle hoşgeldiniz Veysel Ayaz kardeşim.
Bizim aileden biri daha... Hoş geldin Veysel.
veysel ayaz
06.04.2008, 23:53
İ y i g e c e l e r . . . H o ş b u l d u k . . .
veysel ayaz
06.04.2008, 23:58
H.Sanat hoşbulduk... Baktık herkes burada bizden de biri olsun dedim...
Her konuda eleştiri yapılabilir demokratik bi platform nihayetinde!Dozunu ayarlamak lazım!Bu sitede yazan insanların birkaç kişi hariç ne görüşmüşlügü,nede tanışmışlıgı var dolayısı ile bir dernegin kurulması yada buna teşebbüs edilmesi çok kolay olmasa gerek!!!İlhan kardeşimin dedigi gibi burda yazan birkaç kişiyle dernegin kurulmasını düşünmek yanlış olur.Geçmişte bu konuyla ilgli yapılmış girişimlerin başarısızlıgını'da burda yazan arkadaşlara yüklememek lazım!Herkese selamlar.
Dedem de güzel duruyor. Benim köy sofram nasıl. Ortama uygun olmuş mu?
Resimdeki dedenizmi?Tanıdık bi sima!
Ben bu forumda yazan arkadaşların çoğunu tanıyorum. Çoğumuz akrabayız. Sizi de tanıyorum. Siz beni tanır mısınız bilmem. Bu forumun kurulma amacıda tanışıp kaynaşmak değil mi. Görüşmüyor, tanışmıyor olabilirsiniz. Ama tanışacaksınız, görüşeceksiniz. Bir yerden başlamak lazım.
Evet dedem. Babamın babası. Köye gittiyseniz tanırsınız.
Ben tanımıyorum sizi.Tabiki bizim'de amacımız burdaki insanları tanımak,kaynaşmak!Zeki abinin dayınız oldugunu biliyorum,benim'de soyadım yigit:Köye küçükken her sene giderdik uzun zamandır gitmiyoruz.
Ben onun ablası Fadime ile Turşucunun oğlu Ömer in büyük kızıyım. Anne tarafında akraba oluyoruz.
Ben akrabalarımı tanıyorum. Sorun sizde bence. Zannedersem köylülerinizi pek önemsememişsiniz. O yüzden tanımıyorsunuz....
Abdurrahman 58
07.04.2008, 00:26
Tahmini olarak 1981-82 yılında çekilmiş tanıdıklarınız varmı bakalım.Dördüncü ve Beşinci sınıflar.Ben ortasıra sagdan dördüncüyüm.
valla böyle eski fotoğrafları görünce tanıyım tanımayım içim cız ediyor valla hele o köylerdeki eski evler...içinden diyosun eskiden görki kimler yaşadı bu evde.
belkide bu fotoğraftakilerin içinden bazıları hakkın rahmetine kavuşmuştur.
Bakın işte yine eleştiriyorsunuz!Köylülerimi önemsemedigimi düşünmeniz beni üzdü.Bu durum büyük şehirlerde yaşamanın neticesi.Sivaslılıgımla herzaman gurur duymuşumdur bence böyle bi yorum yaparken biraz daha düşünmeliydiniz diye düşünüyorum!!
Biraz geç oldu ama başınız sagolsun!!
zeki yigit
07.04.2008, 15:37
sevgili kardeşim veysel ayaz kardeşim sitemize hoş geldin ve renk kattin ne mutluki bizlere sizin gibi genc deyerli kardeşlerimizi bu sitede görmek bizleri mutlu ediyor bu arada deyerli agbeyimiz ismet agbiye ve annene selamlarımızı iletirsen sevinirim selamlarımla zeki yigit
zeki yigit
07.04.2008, 15:39
sevgili kardeşim hakan selamlarımla biraz işler yogundu siteden uzak kaldık herkese selamlarımla zeki
zeki yigit
07.04.2008, 15:41
sevgili kardeşim metin kusura bakma siteden uzak kaldık işlerin yogun oldugu ici inşallah göruşuruz herkese selamlar zeki
zeki yigit
07.04.2008, 15:43
sevgili kadeşim ilha ne mutluki seninle karşilaştıgımıza inşallah kısa bir zamanda seni iş yerinde ziyaret edecegim herkese selamlarımla zeki
zeki yigit
07.04.2008, 15:48
sevgili h.sanat öncelikle sana cok teşekkur ederim ne kadar guzel bir resimle siteyı canlandırmişın ck guzel olmuş herkese selamlarımla zeki
Zeki abi hoşgeldin yoktun epeydir!
Baş sağlığı için teşekkür ederim. Akrabalık böyle günlerde belli olur.
Dayı Nilay, dayım çok sevimli görünüyor diyor. O da yazacakmış.
Resimler Turgut Zaim' e ait. Güzel demi...
Şehirli köylünün artığı ile beslenir.
zeki yigit
07.04.2008, 17:45
teşekurler nilay nasılsın iyimisi umarımki iyisindir okul nasıl gidiyor inşallah iyidir ev halkına tumune sevgi ve selamlarımı sunarım zeki
bilalfındık
07.04.2008, 17:45
cirin köyüne selam rahat soy isimlileri tanırım sayğılar
zeki yigit
07.04.2008, 17:48
teşekkurler metin kardeşim biraz işlerim yogon oldugu ici biraz siteye ara verdik biraz olsun yeni arkadaşlar uye olmaya başladı biraz site canlanacak galiba herkese selamlarımla hoşca kal zeki
altuntas58
07.04.2008, 18:25
sagol altuntaş hemşerim allah razı olsun iyiyiz hamdolsun sizler nasılsınız çok teşekkür ederiz sayfamızı ziyaret ettigin için sağol allaha emanet ol saygılarla sayın abicim hayırlı akşamların olsun
Sevgili emirgil kardeşim sizi bizden ayırmıyorumki biz hep aynı toprağız ve her zamanda sayfanızı ziyaret edeceğim tabi bir mahsuru yoksa herkese selamlar saygılar
veysel ayaz
07.04.2008, 20:54
Hoş bulduk. Zeki abi nasılsın, selamını sahiplerine ilettim anne ve babamında çok selmaları var. İyisindir inşallah...
İyi akşamlar.Bilal fındık kardeşim nerden tanırsınız rahat soyisimli köylülerimizi?
selamlar saygılar herkese ooo sitede baya hareketlenme var
işte bu yaaa
sevgili veysel kardeşim sitemize hoş geldin.
ben seni çıkaramadım malum çokyandır burada oldugumuzdan
kimseyle görüşmüyoruz
köylülerimi tanımamak beni çok üzüyor
yavaş yavaş insanlar teknolejiye uyum sagladıkça herşeyde gğzel olacak
inş köyümüzünde veb sitesini yapacagız
herkes kolayca ziyeret eder umarım bu konuda çalişmalara başlamayı düşünüyorum
bu konu ile fikri olanların önerilerini bekliyorum
bilalfındık
08.04.2008, 01:07
İyi akşamlar.Bilal fındık kardeşim nerden tanırsınız rahat soyisimli köylülerimizi?
İSTAMBULDAN ARKADAŞLARIM YAKIN AİLE DOSLARIM METİN RAHAT CİRİNE KUAK DOLUSU SELAMLAR
İlhan nerdesin.... Yazılarını merakla bekliyoruuuuz....
veysel ayaz
08.04.2008, 22:34
Benimde tanımadıklarım var burada sadece akrabalarım var onları tanıyorum. Tabiki görmeyince, görüşmeyince, bilinmiyor tanınmıyor. Normaldir bu durumlar. Bu forum vesile ile az sayıda da olsa ortak bir noktada birleşiyoruz. Web sitesine gelince güzel bir fikir ama tabiki burada aktiflik ve illerlik olması önemli olan. Ve çokta etkisi olur . Ama unutmayalım ki bunların hepsi ayrı ayrı uğraşlar. Olsa güzel olurdu tabiki. Fikren güzel...
Hatice bacı herşeyden önce yaptıgın sanatta sana başarılaar dilerim i
nş bigün işte bu bizden diyebilecegimiz biri olursun seninle gurur duyarız
gelelim meseleye sen bizi hep eleştiriyorsunya hatta dün amcan ilhan la
beraberdik bu konu üzerinde brz konuştuk ama bu işi bu meseleye ciddi
bir olup bi yol çizecegiz inşallah sizlerinde desteklerini bekliyoruz
birlikten beraberlik dogar
şimdilik muhalefat yapmayı bırak derim sana daha erken bence
SAYGILARIMLA
bilalfındık
09.04.2008, 15:10
CİRİNİN ĞÜZEL İNSANLARI İSTANBULDAN SEVĞİLER SELAMLAR
zeki yigit
09.04.2008, 16:44
deyerli arkadaşlar neredesiniz hic kimseden bir haber yok
öncelikle hayırlı akşamlar herkezlere yeni arkadaşlar katılmış aramıza hepinize hoşgeldiniz sefalar getirdiniz diyorum inşallah böyle böyle çogalıcaz belki birşeyler yapabiliriz çogalırsak herkeze hayırlı akşamlar
estafurullah altuntaş abicim ne mahsuru olucak senin sayfamızı ziyaret etmenden memnun oluruz sayın abicim dedigin gibi hepimiz aynı toprakların insanıyız herzaman açık sana buranın kapısı tüm herkeze kapımız sonuna kadar açık girebilir ziyaret edebilir herkeze saygılar hayırlı akşamlar
sevgiler saygılar bizden sayın bilal abi sende hoşgelmişsin sitemize sefalar getirmişsin hayırlı akşamlar allaha emanet ol
sevgili zeki abicim selamlar saygılar nasılsın iyimisin zeki abicim bugün ATATÜRK havaalanına geldim annemler sivastan geliyordu onları almaya ordasındır diye aradım seni bi ziyaret edeyim hazır buraya kadar gelmişken seni bi çayını içeyim dedim telefonunu çaldırdım fark etmedin galiba yada duymadın neyse saglık olsun zeki abicim inşallah bidaki sefere sonu 58 02 olan benim numaram zeki abi hayırlı akşamlar
evet sevgili köylülerim ben bir teklif yaptım kimseden ses çıkmadı tekrar düşüncelerimi söylüyeyim hani diyorumki şu kuramadıgımız dernegimizin temelini atsak bir tarih belirlesek 2.3..yada 4 ay sonra sına bir gün belirlesek söyleye bildigimize söylesek herkez elinden geleni yapsa o zamana baya yayılır haber hemen hemen duymayan kalmaz bide yer ayarlasak orda toplansak oturulup konuşulsa enine boyuna herşey umdugumuz gibi giderse sonrasına bir toplantı daha ondan sonrası kur dernegini seç başkanı tıkır tıkır yürüt sonrası gelir tabi inşallah umuyorum...biraz hızlı kurdum gibi oldu dernegi ama biraz da sizler birşeyler ekleyin yorum yapın yanlışım varsa düzeltin...tabi bunlar benim düşüncelerim herkeze hayırlı akşamlar saygılarla hakan uzdemir
sayfada 58 memleketimiz olan sivasın pilaka kodu hadi arkadaşlar inşallah bu ugurlu gelir bize herkez yorumlarını yapsın herkez diyecegini desin bu dernek hakkında konuşalım tartışalım birşeyler yapalım artık
İ.Yiğit, inşallah ama şimdilik ciddi olarak bir sanat dalı ile uğraşmıyorum. Ben sanat tarihçisiyim. İnşallah ilerde.
Yazılarımı muhalefet olarak görmeyin. Ben daha öncede söyledim. Bu yazıları sadece ortamı biraz hareketlendirmek için yazıyorum. Eleştirdiğimi farzedelim, gördüğüm kadarı ile hiç eleştiri kaldıramıyorsunuz. Eleştirilmek iyidir. Doğruyu yanlışı ayırt edersiniz. Hep övgü mü alacaksınız....
Derneğin kurulmasını tabi ki ben de istiyorum ve bu konuda yanınızdayım. Ne faydası olacaksa...
İyi bir fikir. Siz benden önce davrandınız. Bu forumda yazan arkadaşların kendi aralarında düzenleyecekleri yemek ya da başka bir etkinlik ile hem tanışma imkanı bulunur hem de bu konular konuşulur. Ayrıca forum dışında kalanların ilgisini çeker.
hayırlı akşamlar ablacım ömer amcanın kızımısın bidefa gelmiştik size faruk abilerle ramazandı ömer amcaya selamlar rahmetli şükrü uzdemirin oglu dersen tanır..ablacım karamsar olma ne faydası olucaksa diye zamanı gelince olur bir kişiye bile söylesen yeter işinde ve mesleginde başarılar
sinanygt
09.04.2008, 21:20
iyi akşamlar hakan nasılsın ben sinan ilhanın abisiyim deden nasıl selamımı söyle bu dernek işni bu şekilde hllolmaz biryere toplanıp konuşmak lazım şimdi desenki arkadaşlar pazar günü toplanak desen hepisi diyecekki pazar günü çalışıyoruz diyecekler şimdi bana kızacaksınız bu iş senelerdir hep böyle ben şöyle bir öneri getiriyorum gelin arnavutköye toplanalım konuşalım hem piknik yaparsınız hemde dernek işini konuşuruz şimdi arkadaşlar diyecekki orası uzak gidemeyiz senelerdir hep böyle oldu ben böyle bir öneride bulunuyorum sizde fikirlerinizi ortaya koyun egerki dernek istiyorsak toplanmamız lazım cidi adımlar atmamız lazım iyi akşamlar
abimin dedikleerine varım ben
illa arnavutköy olması lazım degil
herhangi bi yer olsun
herkes bu konuyu ciddi olarak bi degerlendirsin derim bu öneriyeede sıcak bakanlarda var aramızda
iii olacak ben umutluyum SAYGILAR
altuntas58
09.04.2008, 21:46
Hayırlı akşamlar arkadaşlar şu sizin köyün dernek kurma işi ne durumda işi rölantiye almayın bir an önce faliyete gecin önümüz bahar piknikler düzenleyerek insanları bir araya toplayıp daha sonrada üye kayıdınan başlarsınız bu önemli bir fırsat tabiki işinize karişmak gibi olmasın benimkisi sadece hatırlatmak acısından öyle değerlendirin herkese selamlar saygılar
Hayırlı akşamlar..Evet ben Ömer'in kızıyım. Bize geldiğinizi ben hatırlayamadım ama bizimkiler hatırladı. Ev halkının size ve annenize selamı var.
hayırlı akşamlar sinan abi dedem iyi sivasa gitti 10 gün oldu...şimdi millete desen arnavutköyde toplanalım diye uzak der tabi daha dernek kurulmamış hele ortada bir yerde toplanalım konuşalım tanışalım bi mesela ben ümraniyede oturuyorum dernek yok birşey yok arnavut köye toplantıya gidicem daha ne oldugu belli degil düşünürüm yani örnek veriyorum ben ama bi dernek olsa ordada toplanırsın piknik yaparsın başka yerdede insanları ortada biryerde bi buluşturalımda konuşalım tartışalım şimdi ben desemki sarıgazide buluşalım sen arnavutköydesin düşünürsün ama dernek olsa hevesle gidersin onun için ben diyorumki ortda biryerde buluşalım kimsenin şevkini kırmayalım hele bi milleti bi araya toplayalım dernegimizi kuralım ondan sonra arnavutköydede piknik yaparız sarıgazidede yeterki ortada buluşalım şu konuyu gündeme taşıyalım daha dernek kurulmadan orası burası demeyelim abi öyle dersek insanın gelecegi varsada gelmiyo zamanı gelince herşey daha iyi olur dernek kurulsun zamanla herşey halolur gelmeyen kişiler bile gelir sinan abi yanlışım varsa düzeltin abi
Köylü çalışmasa şehirli aç kalır. Bizim köyde haritadan silinmek üzere ... Aç kalacağız...
İyi akşamlar H.sanat ve hakan kardeşim.
aleykümselam ablacım teşekkürler bi cenaze dönüşü gelmiştik ramazandı neyse ablacım sende çok selam söyle anneminde selamı var hayırlı akşamlar cümleten
hayırlı akşamlar metin abi naber abi nasılsın
İyi akşamlar... Emirgil Hakan'ın dernek konusunda bir önerisi var. Bu konuda siz ne dersiniz...
Hakan yazını dikkatle okudum!Mekan çok önemli degil ilk etapta insanların bir araya gelmesi tanışması dolayısı ile bunun arnavutköy,yada sarıgazi olması önemli degil!Bu konuda istegi,ve hevesi olan herkesin bi şekide davete icabet edecegini düşünüyorum.Ve ilhan kardeşimin dedigi gibi piknkse,piknik,yemekse yemek her ne olursa ben varım!!!
Bi ara kilim dokuyan kızlarıda teşhir ederseniz memnum olurum!Muhtemelen resim sizde vardır!
Erolum nerdesin sesin solugun çıkmıyor?
abi bende onu anlatmaya çalışıyorum şimdi arabası olan var olmayan var adamın burdan kalkıp arnavut köye gitmesi yada arnavutköyden buraya gelmesi 3.yada 4 saat sürer birde dönüşü var yani insanları şimdiden zorlamayalım tamam yemek piknik bende hepsine varım ama herkezi düşünerek hareket edelim mesela örnek veriyorum benim hala oglu sakaryadan gelecek bunları düşünmemiz lazım yoksa benim için sorun yok metin abicim hele biraraya gelelim katılım nasıl gelen varmı insanlar bu konunun üstünde duruyormu istiyormu herkez bizim gibi ondan sonra nere derseniz ok
Abdurrahman 58
09.04.2008, 23:06
beyler benim cirinli bir arkadaşım var 3 yıl liseyi beraber okuduk şimdide dershanedede aynı sınıftayız MÜCAHİT UZGÖR tanıyanınız varmı?
ablacım h. sanata diycek birşey yok bence süper tam bir sanat uzmanı ama gerçekten resimler mükemmel inşallah bizim dernek içinde birşeyler yaparsın ablacım.ne işe yararki diyordun dernegimiz olursa ilerde inşallah duvarlarını senin resimlerle süsleriz iç mimarlıgı sen yaparsın ablacım
Haklısın hakan neyse bu konuyu şöyle herkesin yeşil ışıgının yandıgı bi gün konuşalım diycem ama hak getire!Bi türlü denk gelmiyor:Herkese selamlar,saygılar.
Teşekkür ederim. Sayenizde sanatçı oldum, mimar oldum. Ne mutlu bana. İşim bu değil ama derneği kurarsanız tabiki dekorasyonuna yardım ederim.
Halı dokuyan kadınlar güzel bi resim!Türk heykel sanatlar müzesinde görmüştüm degişik bi ressam'mış genelde anadolu temalarını işlemiş.Sanırım o resimleri sizin çizdiginizi sanıyor arkadaşlar!Yada ben öyle anladım.
zeki yigit
10.04.2008, 19:37
sevgili kardeşim hakan önceli sen gercekten cok doru söyluyorsun ben seninle her konuda hem fikirim bu dernek işini her zaman gundemde tutalım ama tabiki bizlerin cabası yetersiz neden dersen ben şahsen bu konu ile ilgili girişimlerimi surduruyorum ama cani gönujden destekci arkadaşlarimizla bir araya gelipde göruş ve fikirlerimizi masaya yatırip ve dernek kurmak bir gunluk iş kurulur bence en önemli konu katılımı ve dernegim devamlılgını ileriye dönuk devamını saglamak en önemli konu bu sevgili kardeşim yoksa orda burda buluşmak hic önemli deyil önemli olan göruşleri bir cantada toparlamak her şeyde bir hayır vardır inşallah selamlarımla zeki
zeki yigit
11.04.2008, 00:14
sevgili kardeşim serkan ben seni tanıyorum bende caygören köyundenim mucahitin babası benim kayın biladerim mucahititi görursen sorarsın benim adım zeki yigit
zeki yigit
11.04.2008, 00:21
sevgili kardeşim ilhan yigit nasilsın canım kardeşim umarımki iyisin bende senin dernek fikirlerine katılıyorum inşallah dedigin gibi olur biraz bu siteyi canlandıralım selamlarımla zeki
hayırlı akşamlar zeki abicim dogru söylüyorsun abi dernek kurması kolay önemli olan sonrası bu yüzden ben diyorumki bir tarih belirleyelim herkezede haber verelim o tarihte biryerde buluşalım konuşalım ne gerekiyorsa yapalım tahminime göre katılım yüksek olur çünkü herkez bu derneksizlikten şikayetci kimsenin kimseden haberi yok bizim bu dernek işi olur yapılması gereken tek şey zamanı ve yeri belirleyip millete haber vermek zannediyorumki katılım istedigimiz gibi olur sonrasına bir tarih daha belirleriz duyan duymayana söyler telefonlar alınır adresler yazılır kayıtlar falan derken allahın izniyle işimiz olur herkezden rica ediyorum şu tarihi belirleyelim de kuralım dernegimizi herkeze hayırlı akşamlar
zeki yigit
11.04.2008, 00:29
sevgili kardeşim metin nasılsın iyimisin inşallah iyisindir işlerin nasıl umarımki iyidir biraz olsun şu dernek işine el atsakta bir ortam yaratıp insanları bir araya toplayalım da en azından şu anda bizler bir birimizi tanıyoruz ama bizden sonraki nesiller tanıyamıyacak bu bizler icin acı bir durum bu vesile ile en azından bir dernek ortamı olursa milet olarak bizler tanıma ortamı ve yardımlaşma ve gerekse hayırlıişlerde gerekse cenazelerde birlik ve beraberligi saglamiş oluruz selamlarımla zeki
zeki yigit
11.04.2008, 00:33
teşekurler canım kardeşim hakan benim fikrimde aynı bu konuda her şeye varım bazı cok guvendigim insanlarla tel göruşmesi yapacagıminşallah kısa bir zamanda sana bilgi veririm selamlarımla zeki
zeki yigit
11.04.2008, 00:36
devgili igdaşlı kardeşim ibrahim özgur nerelerdesin hic gözukmuyorsun bu siteyi bizlere hediye ettin sen ortada yoksun olurmu böyle canim kardeşim arayı uzatmayalım selamlarımla zeki
ben teşekkür ederim zeki abicim senden haber bekliyorum abi bende bi kaç yer var oralar söylerim hatırı sayılır büyüklerimiz onlara haber verir onlarla arattırırım sagı solu herkezden aynı çabayı görmek isterim arkadaşlar herkeze hayırlı akşamlar
zeki yigit
11.04.2008, 00:40
bu arda h.sanat kardeşimide tebrik ediyorum neden dersek arkadaşlar aramızda en cok dernek icin genel bir destek ortamında bulundugu icin kendilerine teşekkur ediyorum ve selamlarımı sunarım
zeki abicim hayırlı akşamlar kapatıyorum bi istegin bi arzun varmı tekrar görüşmek dilegiyle zeki abicim bi akşam muhakkak bekliyorum sözünü aldım ona göre
yarımın torunu
11.04.2008, 16:07
selamın aleyküm arkadaslar bu dernek olayı için en cabuk ulasılabilen yer olmalı bence avrupa yakasında olmalı merkez neden derseniz simdi karsı tarafta oturanlar dyebilir (anadolu tarafı karsı oluyor b u arada) arnavutköydekilerde oraya ulasımın ne kadar zor oldugunu bilmiyorlar galiba cünkü avrupa bölgesinde oturanlar bile zor ulasıyor cünkü 40 kilometre istanbulun merkezine uzak onun için derimki bu dernek aksaray bölgesi yada otogr tarafında olmalı bence cünkü aksarayada otogarada heryerden ulasılabiliyor (FİKRİME KATILANDA OLABİLİR KATILMAYANDA OLABİLİR SAYGI DUYARIM NEDENİNİDE SÖYLEYEYİM BİLDİGİM KADARIYLA DAHA ÖNCE YİNE BÖYLE BİR GİRİSİMDE BULUNULDU AMA YER MESELESİNDEN KURULAMADI ONUN DERİMKİ HERKESİN ULASIMINAKOLAY OLAN YER TAHSİS EDİLSİN)..................
Yer meselesi artık kimse için sorun olmasın !Yok Avrupa yakası yok Anadolu yakası... Ben buldum, boğazda gemi kiralarız olur biter.. :D:D:D
Teşekkür ederim dayıcım. Görevimiz...Bak yer meselesinide çözdüm.
Herkese selamlar.Yasincigim arnavutköye dernegi açacagımızı nerden çıkardın,bu konuyla ilgili sinan kardeşim Arnavutköy'de buluşalım hem piknik,hemde tanışmak için bi zemin olur diye bi fikir attı sanırım sen böyle algıladın.
Sinan kardeşimin teklifini son derece olumlu buldum.Mevsim bahar piknigin en güzel oldugu bi dönem.Yer belirlenir ve herkese teblig edilir.Güzel olmazmı sizce!!!Tabiki sinan kardeşimin fikri ben'de aynı fikirde oldugumu paylaşmak istedim.
sinanygt
11.04.2008, 21:56
metin iyi akşamlar kardeşim nasılsın benim fikrime katılıyorsun teşekürederim arkadaşlar benim mesajımı iyi okurlarsa benim illaki arnavut köye gelin demiyorum dernek kuracaksak toplanma yerinin yakını uzağı olmaz bir arkadaşımız beş yıldızlı gemi kiralıyalım diyor eğerki gerekiyorsa dernek için o gemidede toplanırız siğzler yer belirleyin ben her yere gelirim yeterki bu dernek kurulsun dernek kuralım diyoruz ama kimse bir fikir beyanetmiyor biryerlerden başlamak gerek saygılarımı sunuyorum allaha emanet olun
Sinan iyi akşamlar.Bende aynı şeyi söylüyorum defalarca'da söyledim insanlar yazılan yazıları iyi okumuyorlar galiba'Böyle bi görüşmede mekanın önemi yok daha toplanma aşamasında ortak bi konsirsuyum kuramıyorsak dernegi nasıl kuracaz pek anlayamadım.
Ayrıca arkadaşımız beş yıldızlı gemi kiralayalım demiyor ne AVRUPA yakası nede ANADOLU yakası orta nokta bogazda bi gemi hatta öyle ayarlayalımki köprü'nün tam ortası olsun ölümlü dünya kimsenin hakkı kimseye geçmesin!!
Gemi olmaz tabiki, bu işin şakası. O kadar zengin değiliz. Dernek binası nerede olacak? Bence nerede olduğu hiç farketmez. Ha Anadolu yakası ha Avrupa yakası... Sorun, yol uzun daha çok para harcayacağız, köprü parası vereceğiz gibi meseleler ise bununda çözümü var. Bu dernek kurulursa üyelerden belli bir miktar aidat alınacak herhalde. Karşıdan gelenlerden bu aidatı düşük alırız olur biter... İtirazı olan var mı?
Evet, böylece kimsenin hakkı kimseye geçmez. :D
Erol nerelerdesin kardeşim !!?
Hah şöyle somut çözümler.Düşününce neler çıkıyor!
Ben de çözüm çok siz dernekten haber verin...
Ha bu arada resim çok şık!İmitasyonu varmı piyasada tablo boyutuna uygun olarak?
Bu mesajı yazınca 100'üncü mesejım bonusu varmı acaba!
zeki yigit
12.04.2008, 01:03
sevgili kardeşim yasin öncelikle babana ve annene selamlarımı sunarım sevgili kardeşimöncelikle bu dernekişi hep böyle yazmakla gidiyor hic bir icrat yok ben senin fikirlerine saygı duyarım burada en önemlikonu dernek kurulması dernek kurulduktan sonra yerin hic bir önemiyok ortak bir nokta bulunur oradan yer yutulur öncelikle sizler gibi genc nesilerin ileri göruşleri ile daha kolay bir ortam izlenebilir benimduşuncem bu kardeşim önce sinan kardeşimin dedigi gibi bir tanışma ortamı ici bir piknikduzenlemek şart selamlarımla zeki yigit
zeki yigit
12.04.2008, 01:10
sevgili kardeşim metin duşunmek ayrı bir konu bence en önemli konu icrat yapmak hep bu konuları lafta kalıyor hani bir ata sözu var ya lafla peynir gemisi yurumez derler ya bizimkide o hesap her sey lafta kaliyor bizler bu gidişle hic bir şey yapamayız neden dersen insanlar bir birlerini cok kucumsuyor o yuzden bizim köyumuzun insanları biraz zor bu konuya el atarlar bilmem fikrime katılıyormusun selamlarımla zeki
zeki yigit
12.04.2008, 01:12
sevgili kardeşim hakan bilmemki bu konuda bana hak verirmisin selamlarımla zeki
zeki yigit
12.04.2008, 01:13
sevgili kardeşimilhan yigit yoksun selamlarımla zeki
zeki yigit
12.04.2008, 01:15
sevgilerimle h.sanat selamlarımla sevgilerimi sunarım senin eleştirlerine hayranım ck guzel tebrik ederimseni
erolkaya
12.04.2008, 17:44
slm millet bakyorum baya sayfalar dolmus amam yazan arkadaslar hep aynı bu siteye bir kere yazıp kayıp olan arkadaslar nerdesiniz ya yani metin hakan zeki h sanat kardesimizde olmasa kimse yazmıycak sanırım dernegide 4 kisi ilemi kuracagız
erolkaya
12.04.2008, 17:46
ilhan ve sinan yigit kardesler saban emiye selam söyleyin sanırım arnavuk köyde kalyor kendinize ii bakın
erolkaya
12.04.2008, 17:49
yegenim yasin yavuza haber verdinmi bu siteyi
onada söyle oda yazsınevdekilere selam söyle
erolkaya
12.04.2008, 17:51
ilhan aslan ve hasan arsalan nerdesiniz ya kayıp oldunuz ne oldu size hic sesiniz solugunuz cıkmıyor
sinanygt
12.04.2008, 18:41
aleykümselam erol kardeşim nasılsın iyimisin.Sivasa yaz geldimi.sende kendine iy bak herkese selamlar
aleykümselam zeki abicim valla ne diyeyim abi içimden geçenleri okumuş orayada yazmışsın harfi harfine sana katılıyorum sayın abicim...h.sanat ablacımın söylediklerine önce biraz bozuluyorum sonra hak veriyorum vede taktir ediyorum niye diye soruyorsanız bizim yapamadıklarımızı bırakında söyleyemediklerimizi söylüyo aslında iyide yapıyor bizleri tetiklemeye çalışıyor eleştiriyor...ablacım özürdilerim yanlış anlama sana karşı birşey degil bu sen eleştirilerine devam et..hayırlı akşamlar
herkeze hayırlı akşamlar benim bi önerim daha olucak tabi illa yapılıcak orası olucak diye birşey yok benimki sadece bir fikir benim gayem sadece şu dernek işini biraz hızlandırmak maksadım herkezi toplamak bir arada görmek tabi bu ilk etapta olurmu onu bilmem ama ulaşımın sık ve kolay olabilecegi bir yer olsun mecidiyeköy okmeydanı şişli eyüp taraflarında olsun hemen hemen orta sayılır bi toplanalım konuşalım tartışalım ne oluyor ne bitiyor ondan sonra bakarız katılım çoksa nerde derseniz orda piknik derseniz piknik yemek derseniz yemek hepsine tamam ama önce ben derimki bi toplanıp konuşalım bi karar alınsın sonrası gelir allahın izniyle inşallah...tabi bunlar benim kendi düşüncelerim başka önerilerde olabilir herkezin fikrini düşüncelerini saygıyla karşılarım herkeze saygılar hayırlı akşamlar cümleten
Resmin taklidini tabiki bulursunuz. Sahaflarda ya da resim satan yerlerde veya çerçevecilerde kopyaları vardır. Bakmanız lazım. İllede yağlı boya orjinal boyutlarda kopya derseniz artık bir ressam bulup resmin kopyasını yaptıracaksınız. Aklımada başka bir şey gelmiyor.
Rica ederim. Özür dileyecek bir durum yok. Alındığınızın farkındayım ama böyle... Amacımı da anlamışsınız zaten.
hayırlı akşamlar ablacım artık alınmıyorum estafurullah ne alınması sen aynen devam et ablacım benimki sadece bi yorumdu amacımız dernek kurmak inşallah
Herkese iyi akşamlar:Teşekkür ederim verdiginiz bilgiye!
yigitabd
14.04.2008, 13:31
selamun aleyküm..cümleten..
Ben emirgilin hacı abdullah' ın ( hacapul ) torunu Osmanın oğlu Abdullah..
Maalesef bizler kendi köyümüzü hiç geliştiremedik.Bir derneğimiz bile yok.
Her ilin her köyünün ufacıkda olsa 4 - 5 hane bile olsa bir derneği var ama bizim yok.Bi zamanlar bizim köy 80 90 haneydi şimdi ise 3 aşağı mahalleden 4 de yukarı mahalleden toplam 20 kişi anca var. Giden geri gelmez..Elimizdekilerin değerini bilelim.
Düşünsenize 10-15 sene sonrasını ; belki şimdi 2 3 senede bir gittiğimiz köyün yerlerinde hiç bir şey bulamayacağız ve gidecek bir köyümüz olmayacak. Cocuklarımıza eskiden bir köyümüz vardı demekden başka hiçbirşey bulamayacağız. Lütfen birbirimizle irtibatı koparmayalım.
Not : 27 Nisan 2008 saat 17:30 da Fatih de nikahım var..göremediğiniz unuttuğunuz cirhinliler olabilir ..Beklerim.
Saygılar.
Abdullah
0532 620 44 66
Abdullah hoş geldin kardeşim:Seni burda görmek çok güzel!
zeki yigit
14.04.2008, 16:15
selamlar sevgili kardeşim abdullah seni bu sitede görmek gercekten bizleri cok mutlu etti ne guzel bir şeyki amcamızın torununu bu sitede görmek sevgili kardeşim öncelikle sana mutluluklar dilerim allah mesut ve bahtiyar etsin yuce rabimden mutluluklar temenni ederim ayrıca babana ve annene selamlarımı söylersin saygı ve sevgilerimi sunarım amca oglu zeki yigit
ozgur oto
14.04.2008, 18:46
merhaba.cirinliler.hacı gilin hacı nın torunu hasanın oğluyum.
ozgur oto
14.04.2008, 20:12
benim adım emre hasan'ın oğlu.hepinize hayırlı akşamlar.
Yeni üyelerimiz var. Hoş geldiniz beyler...
zeki yigit
15.04.2008, 11:41
sevgili yegenim emre selamlarımla gözlerinden öperim öncelikle sitemize hoş geldin ne mutlu bizlere senin gibi genc nesilleri bu site sayesinde tanımak ayrıca babana ve annene cok selamlarımı söylersen sevinirim ayrıca baban işleri nasil iyimi umarımki iyidir şen ve esen kal selamlarımla zeki yigit
ozgur oto
15.04.2008, 18:47
zeki dayı bende selamlar ederim ellerinden öperim.babamında işleri iy şükür.babamda selam söledi.bizde iyiyiz.sen nasılsın.büsitedeki harkesi tanımıyorum ama babam çogukişiyitanıyor.benim okulum oldugu icin ancak akşamları açıp yazabiliyorum.babam anlasa anlamadığı için ben yapıyorum.iyiakşamlar.ben ve bebamın sitadeki tüm kişilere salam.sennasılsın bir iztegin arzun varsa söyle ellerinden öperimç:
ozgur oto
15.04.2008, 18:50
buradada ibrahim abimede busityi kurduğu için onada çooooook selamlar
altuntas58
15.04.2008, 19:11
Sitemize yeni gelen arkadaşlar hepiniz hoş geldiniz iyi forumlar umarım iyi vakit gecirirsiniz
ozgur oto
15.04.2008, 19:35
babamın telefonu:05364818868
dükkanın telefunu:2233990
sinanygt
15.04.2008, 19:56
merhaba zeki abi nasılsın işlerin nasıl
sinanygt
15.04.2008, 19:59
özgür kardeş baban nasıl selamımı söyle resimdeki babanmı
sinanygt
15.04.2008, 20:02
zeki abi dernegi nezaman kuruyorsunuz
İyi akşamlar Emre. Baban gerçekten 32 yaşında mı ben onu merak ettim. Yoksa yanlış mı yazdın.
hayırlı akşamlar herkeze cümleten aramıza yeni arkadaşlar katılmış hepinize hoşgeldiniz diyorum arkadaşlar sefalar getirdiniz.hakan uzdemir
Çoluk çocuk herkes üye oldu da bir bayan daha üye yapamadık şu foruma...
zeki abicim hayırlı akşamlar naber abi nasılsın işler yogun galiba bu sıralar pek yazamıyorsun yaramaz birşey olmasında zeki abicim hayırlı akşamlar saygılarla.
oda olur inşallah ablacım dert ettigin şeye bak hayırlı akşamlar
metin abi naber abi nasılsın yaramaz birşey yok inşallah abi senin yazılarınıda okuyamıyorum bir kaç gündür erol abi desen yine kayboldu bir yerlere gitti galiba erol abi nerdesin abi özletme kendini bukadar abi hayırlı akşamlar selamlar
İnşallah.. Bu gidişle pek olacağa benzemiyor ama.
Çaygören'li bayanları üyeliğe davet ediyorum.
hayırlı akşamlar sayın ibrahim özgür nerdesin abi sen ya bak birsürü akrabamız eşimiz dostumuz üye oldu hep seni soruyorlar nerelerdesin abicim arasıra birşeyler yaz bukadar ara verme yazma işine özletme kendini bukadar sayın ibrahim özgür erol abiye şikayet edicem seni... hayırlı akşamlar
Güzel Türkçemizi güzel kullanalım.
Ben de yanlışımı düzelteyim. Çaygörenli bayanları üyeliğe davet ediyorum.
İbrahim Özgür, baktı foruma uğrayan yok. Bekledi bekledi sıkıldı. Üye sayısı da artınca meydanı bizlere bıraktı.:D
ablacım fazla karamsar olmak istemiyorum ama biraz öyle gözüküyor neyse umudumuzu yitirmeyelim bak biz dernegimizi kurucaz umudumuzu yitirmedik öyle degilmi sevgili abilerim... ama bizim dernek kurma işine benzetme üyelik işini zor üye bulursun neyse hakkımızdan hayırlısı inşallah hayırlı akşamlar
ablacım senin yazıyı okusun hemen burda yine eleştiriliyoruz der anında gelir sayın ibrahim abicim
Dernek kurulursa bizim kuşağın sayesinde olacak. Eskilerde iş yok. Onlar kursalardı şimdiye kadar zaten kurarlardı.
Öyle mi dersiniz. Bakalım. Eski üyelerin foruma teşrifini bekliyoruz.
inşallah başarırız hep birlikte allahın izniyle zaten bi toplansa millet biaraya gelse herkez ismini yazdırır kayıt olur aydat verir falan derken dernek binası yeri herneyse tutulucak yer nerde olursa olsun bayramlarda toplanılır bi cenaze olunca en azından herkezin haberi olur bi dügün olunca davetiye bastırılmaz dernek herkeze haber verir yeterki bi toplanalım ortak bir karar alalım gerisi yavaş olur kendiliginden yürür işler bize sadece üstümüze düşenleri yapmak kalır diye düşünüyorum bilmem yanlışım varmı herkeze saygılar
Görüşmek üzere... İyi akşamlar.
yeni üyelerimize hoş geldiniz diyelim sefalar getirdiniz
ABDULLAH sanada mutluluklar dilerim allah mesut bahtiyar etsin
inş gelecegim nikaha gelemesemde şimdiden özür dilerim
ben hafta sonları çalıştıgım için brz benim açımdan sıkıntı oluyor bu gibi
durumlar.
osman abiye ve zeynep yengeye selamlar
Emre'ciğim sende babana selam söyle şaban emminin oglu ilhan de
öyle tanır beni baya oldu oralardan ayrılalı herkesi unuttuk
artık normal bi mesele olarak bakıyoruz bu duruma herkese
SELAMLAR ilhan yiğit
ozgur oto
16.04.2008, 16:31
resimdeki dedem.babam 40 yaşında.senle beraber okulda okumuş.hepinize selam söylüyor babam.hepinize hayirlı akşamlar...
yigitabd
17.04.2008, 10:43
Hoşbulduk. teşekkürler .......... :)
yigitabd
17.04.2008, 11:04
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
yigitabd
17.04.2008, 11:28
yigitabd
17.04.2008, 13:33
yigitabd
17.04.2008, 13:35
İBRAHİMRAHAT
17.04.2008, 16:09
selam cirinli arkadaşlar bende siteyi tesadüfen buldum.ben gocukgilden dursunun oğlu ibrahim
ozgur oto
17.04.2008, 19:18
zeki dayı ben emre nasılsın.hiç yaz mıyorsunuz.babamın ve annemin selamı var.siz nasılsınız.iyisinizdir in şallah.
Hacapul'un torunu Abdullah, bu davetiye ile nikahına geleceğimizi sanıyorsan yanılıyorsun..:D
Resimler güzel de köyün neresinden çekildiğini anlayamadım.
Bu millet dernek kuracakta ben de göreceğim.
Babannem şöyle söyler: Kezo demiş ki, lağım atılacak taş satılacak Karacula bize kız verecek de düğün edecez.
İBRAHİMRAHAT
17.04.2008, 23:19
KOYUM
Köye Vardim Varmasaydim
Köyüm Eski Köyüm Değil
Bu Halleri Görmeseydim
Köyüm Eski Köyüm Değil
Vardim Güneş Batiyordu
Puhu Kuşu ötüyordu
3-5 Baca Tütüyordu
Köyüm Eski Köyüm Değil
Eve Indim Dertli Dertli
Evim Benden Gasebetli
Kapi Kitli Baca Kitli
Köyüm Eski Köyüm Değil
Nedesem Boş Vade Yetmiş
Anam Babam ölüp Gitmiş
Onlar Gidince Bu Ev Bitmiş
Köyüm Eski Köyüm Değil
Ip Issizdi Terek Bucak
Pas Tutmuş Hep Balta Nacak
Susuz Gül Külsüz Ocak
Köyüm Eski Köyüm Değil
Sabah Kakltim Gündüz Gözü
Gittim Gezdim Bizim özü
Ne Koyun Var Nede Kuzu
Köyüm Eski Köyüm Değil
Dağ Taş Güzel Doyulmuyor
Lakin Mal Mul Yayilmiyor
Kaval Sesi Duyulmuyor
Köyüm Eski Köyüm Değil.
Söyle Köyüm Söyle
Garip Garip Durma Böyle
Söyle Köyüm Söyle
Neler Oldu Sana Böyle
YAZAR--OZAN ARIF
İBRAHİMRAHAT
17.04.2008, 23:26
millet nerelerdesiniz yüzünüzü gören cennetlik:) uyuma modunamı geçtiniz:D
yigitabd
18.04.2008, 09:08
Resimler güzel de köyün neresinden çekildiğini anlayamadım.
KIRAĞANDAN AŞAĞA DOĞRU İNERKEN ÇEKTİM. :rolleyes:
Abdullah günaydın.Hani benim davetiyem nerde?
İBRAHİMRAHAT
18.04.2008, 11:40
merhaba millet eski üyeler nerelerdesiniz kayıp oldunuz?
yigitabd
18.04.2008, 15:41
Abdullah günaydın.Hani benim davetiyem nerde?
davetiyen hazır abim... YARIN İNŞALLAH ELİNDE OLACAK.;)
erolkaya
18.04.2008, 18:07
mrb yeni gelen arkadaslar hos geldiniz abdullah gözun aydın olsun babana ve annene selam söyle
erolkaya
18.04.2008, 18:11
ibrahim rahat sende hosgeldin ikimizde sivastayız amam hic karsılasmıyoruz annen nasıl köye gidyormusun ne isyapyorsun sivast bir yerde calısyormusun
erolkaya
18.04.2008, 18:22
slm emre nasıl sınız isler nasıl babana selam söyle bebaannen sizdemi yoksa sadetin abinin ordamı sizdeyse bende selam söyle erol abinin selamı varde sanırım baanda benim gibi bilmiyor bilgi sayar kulanmayı bende bu site icin ögrendim devamlı yazın bu arda rahmetli muhtarı yani dedeni resmini koydugun icin teskur ederim san dergerli sitemize katılan arkadaslar suanki muhtar dan önceki muhtardır haci özgur köye buyuk hizmetleri olmustur köyun cesitli yerlerinden gelen sulara kanal yaptırmıstır kızıl ırmak setindede birlikte cok mucadele etik bunlar sadec yazdıklarımız cok köyune duskun birydi allah rahmet eylesin ruhu sadolsun
erolkaya
18.04.2008, 18:24
metin cim nasıl sın enistem halam nasıl evhalkı nasıl selam söyle bende onlara
erolkaya
18.04.2008, 18:25
yigenim yasin bir yaz yorsun bir gidyorsun kayıp olyorsun devamlı yazın su siteyi canlandırınbalam ve enisteme selam söyle
erolkaya
18.04.2008, 18:30
ibrahim özgur garda kızmaya baslıyorum san kel nerdesin siteyi acmayla buis itimi sanyorsun bakyorum 10 gundurliki yoksun burayı ihmal etme seivasa geldiginde agzından burnundan getiririm yoksa senin nuru gilin ilhan arslan sen nerdesin allah askın ya neden yazmıyorsunuz anlamıyorum yazcak bir seydemi bulamıyorsunuz yoksa
gelelim kurt gilin hasan hasan arsalan sen nerdesin ya yangın söndurmeden basını almıyormusun yoksa gerci haberlerde hic yangın haberide duymuyorum amam yata yata usanmadınz demi iste hep yatarsanız böyle tembel olursunuz yatmanada bir sey demiyorum garda sadec parmakların calısa yater ya yazılarınızı bekliyorum
erolkaya
18.04.2008, 18:32
h sanat bacım babana selam söyle baba ennen sizdemi sizdeyse benim icin elerinden öpun cok ekmegini cayını ictim istanbula ilk geldigimde yanına ziyarete gelcem bu yazdıklarımı ona iletirsen sevinirim
İBRAHİMRAHAT
18.04.2008, 18:37
hoş geldin erol abi nasılsın? dedigin gibi sivastayız ama hiç görüşemiyoruz ben yeni sanayide huzur oto kaporta ve motor eniştemim dükkana takılıyorum oralardayım.köye gidiyorum 3 gün önce köydeydim.
İBRAHİMRAHAT
18.04.2008, 19:47
Hasan özgür hoş geldin online görünüyorsun bir şeyler yazmıyorsunsun abi?
ozgur oto
18.04.2008, 19:59
erol abi teşekkürederim.babannem bizim evde.babamada örretim bilgisayarı ama işleri yoğun olduğundanilgilenemiyor.bu aralar mazotazam geldiginden mazot yagı satıyor.
evdeki herkes iyi.sen nasılsın.herkes in selamı var.hayırlı akşalar.
Herkese iyi akşamlar.H sanatyazı üslubu'nuzu begenmiyorum!Nedenine gelince;Bakın arkadaşım evlenecegini beyan etmiş ve davetiye'sini bir güzel ekrana koymuş ve bunu bizlerle paylaşmış.Dernek kurmanın amacı'da bu degilmi?!sevincimizi,derdimizi paylaşmak degilmi!Ayrıca bu uygulama dernegin bir nevi prototip'iydi.Ama siz ne diyorsunuz nikahına gelecegimizi sanıyorsan yanılıyorsun...Ne yapsaydı MEHTERAN bölügü ile'mi bildirecekti!Saygılarımla herkese iyi akşamlar.
Erol iyi akşamlar.Herkes iyi şükürler olsun sende evdekilere selam söyle.Bugün fuardaydım erol CNRR'da esasında senin işinle ilgliydi neden gelmedin:Pastacılık ve unlu mamüller bu tarz fuarları kaçırma ufkun açılır bu iş bayagı sektör olmuş.İyi akşamlar
sinanygt
18.04.2008, 21:28
iyi akşamlar metin kardeş nasilsın iyimisin
İBRAHİMRAHAT
18.04.2008, 21:52
merhaba arkadaşlar metin,sinan,h.sanat hoş geldiniz?!!!
Davetiyesini buraya koyması çok güzel olmuş. Kendisinin de dediği gibi ulaşamadığı cirinliler olabilir...Herkesin kolaylıkla anlayabileceği gibi benim ki sadece bir latife idi. Mehter takımı da nereden çıktı... Bir davetiye yeter. Onu da zannedersem yollarlar.
Sizin alınmanızı ben anlamadım...
Yazılarımı da siz beğenesiniz diye yazmıyorum... Saygılarımla beyfendi...
Erol Kaya, babanneme selamınızı söyledim. Onun da size selamı var. Ziyarete geleceğim demişsiniz... Bekleriz.. Saygılar..
İbrahim Rahat, h o ş g e l d i n i z ...
sinanygt
18.04.2008, 22:18
ibrahim rahat merhaba iyi akşamlar nasılsın
İBRAHİMRAHAT
18.04.2008, 22:21
ibrahim rahat merhaba iyi akşamlar nasılsın
merhaba abi iyidir seni sormalı?
İyiyim sinan kardeşim.Sen nasılsın?
Tabiki yazdıgınız yazıları biz begenelim diye yazmayın!Ben üslubu'nuzu begenmedigimi söyledim ve dedigimin arkasındayım...Bazı betimlemeleriniz,ve vurgularınız eleştiri sınırlarının ötesinde!Tabiki buda benim fikrim
hasan h. özgür
19.04.2008, 15:19
h.sanat iyi günler ben emre.sen beni tanı mıyon ama sen benim annamin teyzesinin kızı sın.
Emreciğim, ben de seni tanıdım. Ama sadece Sultan halanın oğlu olduğunu biliyorum. Seni görmüşlüğüm yok. Hiç birinizi tanımıyorum. Resmin yok mu merak ettim. Annenlere çok selam söyle... Ev halkının da selamı var.
Eleştiri sınırının ötesi nedir ? Size karşı söylenen bir şey de yok. Niye bu kadar büyüttünüz anlamadım. Rica ederim bu konuyu kapatalım. Artık kabak tadı vermeye başladı.
sinanygt
20.04.2008, 19:50
h . sanat kardeş kezo kime söylemiş bu lafı sende ne için söyledin bu lafı çok eleştiriyorsun
Kezo'nun başka bir köyde dünürü varmış onun için söylemiş.
veysel ayaz
20.04.2008, 23:24
Bir dernek meselesi var gidiyor. Sorun sanırım toplanmak. Bu gibi durumları gerçekleştirmek için bu işle uğraşacak olanların zaman zengini olması gerekir. Bunun yanında eğer bir toplanma ve bu dernek konusunda görüşülmesini talep eden, derneğin kuruluşunda öncülük edecek yani aktif olarak görev alacak olan kişi çıkar ortaya der ki "şu tarihte şu saatte şurada toplanacağız burdan gelecek olan varsa lütfen bildirsin ve burada olmayann yakınlara da ulaşabildiğimiz kadar haberdar ediniz. İrtibat telefonu şu numaradır........." der bu toplanma işini halleder. Ama tabiki tekrar söylüyorum ,bu işler zaman gerektiren işler. Önce işin içine girip sonrada yarıda bırakmakla olmaz. Tabikli burada bütün işte birinin üstüne kalmamalı herkes bir ucundan tutmalı ki herkesin istediği dernek kurulsun. Derneğin yeri konusunda ise bahsi geçen yerler iyi olabilir ama bu daha sonraki aşama diye düşünüyorum, ben...
Veysel Ayaz kardeşim yazdıgınız,yazının noktasına,ve virgülüne varana kadar katılıyorum ve destekliyorum!Dediginiz gibi bu işe önderlik edecek kişi yada kişilerin bol zamanı'nın olması gerekiyor.Gerisi tamamen prosedür!!
hasan h. özgür
21.04.2008, 19:33
resmim yok ama evdeki bilgisayarda var.onu getiririm.senin resmin varsa göndar.
Nerden yazıyorsun. Evde internet yok mu?
Buraya resim koyamam. Ama evinizde internet varsa msn adresini ver yollayayım.
Biraz kendinden bahset bakalım. Sultan halanın kaçıncı çocuğusun. Kaçıncı sınıfa gidiyorsun ?
hasan h. özgür
22.04.2008, 16:35
evde internet yok.istersen msn sen yolla.emre_uzgor_58_87@hotmail .com'a yolla.ben 5.çocuğuyum.8. sınıfa gidiyorum.
Adresini tam anlayamadım. Tekrar yazar mısın?
Adresimi özel mesaj olarak yolladım ama geldi mi bir bak bakalım.
İBRAHİMRAHAT
22.04.2008, 19:15
SLM millet sitede hiç bir gelişme yok aynı tas aynı hamam misali :) Eski üyeler kaydoldu 4-5 arkadaşla devam ediyor.NE KADAR DUYARSIZ OLDUGUNUZU ANYAYIN YANİİ !!! :mad::mad::mad:
herkeze hayırlı akşamlar veysel kardeş evet dogru sorun toplanmak benim bahsettigim yerler dernek yeri olarak belirledigim yerler degildi toplanıp konuşmak için bahsettigim yerlerdi öncelikle bi toplanalım bir araya gelelim bi çözüm yol bulalım sonra karar verilir dernek yeri ben temele ilk topragı atmak istiyorum bunu ben söyledim diye vaktimin çok bol olmasına lüzum yok dernekte her hangi bir görevli olmamada gerek yok toplanılır konuşulur başkan seçilir yanınada bi iki kişi herkez aydat verir onlarda maaşa baglanır orda görev yapar istedikleri kadar dernekle ugraşmak için vakitleri olur misal şuanda bi emekliyi dernegin başına getirsen 400.yada 500 ytl.maaşa baglasan seve seve yapar bu görevi emeklilerin aldıgı maaşlar zaten o kadar onada bi ek gelir olmuş olur daha söylenecek çok şey var aslında inşallah onlarıda dernek toplantısında dile getiririz hayırlısıyla...benim düşüncelerim bunlar herkeze saygılar hakan uzdemir
zeki abicim hayırlı akşamlar nasılsın abi iyimisin nerelerdesin sayın abicim özletiyorsun kendini yoksa sende ibrahim özgür abicim gibi bizi terk ettin zeki abicim hayırlı akşamlar yazılarını merakla bekliyorum sayın abicim.sayın ibrahim özgür abicim nerdesin sen ya kayboldun gittin herkez seni soruyor bak arasıra gir bi iki kelam et birşeyler yaz sayın abicim hayırlı akşamlar tekrar görüşürüz ibrahim özgür
hasan h. özgür
23.04.2008, 15:39
h.abla msn ni aldım ama bilgisayarım çok yavaş oldugundan msn yi açınca donuyor.bilgisayara format atıca düzelir.babamın 3. oğluyum 14 yaşındayım.....zeki dayı sen nerelerdesin hiç yazmıyorsun.babamın selamıvar.bu arada nadir abide istanbuldaymış onu bekletmiyecek mişsin onada selamıvar.babam köyegitmiş cirin boş kalmış...
veysel ayaz
23.04.2008, 22:00
Hakan Uzdemir; Sizin annenizi benim annem tanıyormuş ve annemin annenize çok selamı var iletmemi istedi annem. Benim annemin adı Aliye. Siz tanımayabilrsiniz ama anneniz tanır sanırım. İyi akşamlar sizlere...
hayırlı akşamlar veysel kardeşim ve aleykümselam anneme söyledim tanıdı anneminde çok selamı var valla annem arasıra söyler aliye diye arkadaşım var diye ama isim olarak duydumda zanedersem görmedim hiç olsun saglık olsun kardeşim bizden çok selamlar hayırlı akşamlar
zeki yigit
24.04.2008, 13:45
sevgili canım kardeşim hakan sana sonsuz sevgi ve selamlarımı sunarım kusura bakma biraz iş olarak yogun bir tempo oldegu ici yaz sevgi ve selamlarımı sunarım
zeki yigit
24.04.2008, 13:48
sevgili yegenim emre öncelikle selamlarımı sunarım gözlerinden öperim babana ve deyerli yegenim annene selamlarımı sunarım gözlerinden öperim bu arada biraz işlerin yogun olması nedeni ile yazamıyorum seni cok seviyorum herkese selamlarımla öperim
yusufsahin58
24.04.2008, 18:30
ben yusuf sahin
yanimda bulunan
sukru sarikayanin
tum cirinlilere selami var
arbistandan sevgiler
sukru sari kayayi taniyan mesaj yazsin
selametle koylulerim
veysel ayaz
25.04.2008, 00:10
Bu dernek olayı lastik gibi uzadı burada kimse üstüne alınmasın öz eleştiri yapıyorum. Bu konu hakkında da fazla söz söylemenin manası yok aksiyon gerekli diye düşünüyorum ,ben. Bir de bu işlere bir takım insanlar ön ayak olmaya kalkışmış geçmiş zamanlarda ancak yarıda kalmış. Emekli olanların evde oturmaktan canı sıkılıyor sonra kendilerini bu işlere adıyorlar yoruluncada benden bu kadar diyorlar.... Eeeeee sonra ne olacak. Güvenilen dağlar kardan mı görünmüyor nedir acaba? Artık devir bilgi devri ve bu bilgiye hızlı ulaşmak gerekiyor. Burada yazı yazanların yaş ortalamasını göz önüne alalım. Belli yaştaki kişiler yazmıyor . Neden, imkansızlıktan mı ? Hayır tabiki teknolojiye ve hızlı bilgiye ayak uyduramamaktan. Emekliler biz gençler için büyük bir danışman olabilirler, fikirleri değerlidir. Bu arada benim kastettiğim dernek kahve gibi gelinsin sigara dumanından göz gözü görmesin şeklinde bir yer değil, aksine temiz serin ve proaktif düşünen ve durumlara karşı bu şekilde aksiyon gösteren bir oluşumdan bahsediyorum. Başkası nasıl düşünüyor bilmiyorum ama... Tabiki bu da benim doğrum. Sizler ne düşünürsünüz bilemem, sizin düşüncelerine saygı duyarım bu düşüncelerim aynı kalır. Bir dünya borçları üstüne yüklenen çok dernek var eski yöntemlerle yönetildiği için. Bilmem anlatabildim mi? NOT: Eğer örnek verdiğim derneklerden ispat isterseniz kişi isimleri ve telefon numaralarını veririm sizler görüşürsünüz.
Tüm "CİRİN" lilere iyi akşamlar...
selam arkadaşlar aramıza yeni katılan kişilere hoşgeldiniz diyorum
işlerim bu sıralar biraz yogun oldugundan siteye yazamıyorum.
özür dilerim bu konudan ötürü
Abdullah kardeş davetiyen elime geçti teşekkür ederim
babamların ve selahattin abinin davetiyeleri bende
inş gelmeye çalışacagım hafta sonları çalışıyorum
METİN gelip gidiyor yanıma bizim iş durumunu biliyor
saygılarımla
Abdurrahman 58
25.04.2008, 23:20
tüm cirin'lilere sevgi saygı ve selamlarımı gönderiyorum.
selam arkadaşlar nasılsınız kimseler yok ne oldu ya
birden bire herkes hız kesti
boş bırakmayalım
sayın abdullah kardeşim
senden çok özür dilerim nikahına gelemedik
allah mesut etsin TEBRİKLER
zeki yigit
29.04.2008, 15:48
sevgili kardeşim ilhan nasılsın kardeşim iyimisin ev halkına selamlarımı sunarım inşallah hafta ici bir gun yanına gelecegim selamlarımla zeki
zeki yigit
29.04.2008, 15:51
sevgili kardeşim hakan öncelikle selamlarımı sunarım sanırım biraz işler yogun galiba ev halkına selamlarımla göruşmek uzere selamlarımla zeki
sevgili ZEKİ abicigim ne demek beklerim
her zaman yolun düşünce muhakkak ugramayı ihmal etme
herkese selam saygılarımla
--------------------------------------------------------------------------------
KAZA ETMEK
YOLCULARDAN BİRİ OTOBÜS ŞÖFÖRÜNÜN YANINA GELEREK
NAMAZ VAKTİ GEÇMEDEN BİR MOLA VERMESİNİ İSTER RİCA EDER.
ŞÖFÖR SİNİRLENEREK:"KAZA EDİN EFENDİM" DER."NE OLUR YANİ"?
ADAM SAKİN SAKİN CEVAP VERİR:
"BEN KAZA ETMEDEN,
YA SEN KAZA EDERSEN"?
Namaz Kiliyor musun?
evetmi hayırmı ??
Lutfen okuyun ve biraz dusunun...
Neden namaz kilmiyorsun???
namaz kilmamak icin bir sebebin mi var yoksa?
ne olabilir ki namazdan onemli olan sebep???
dur ben tahmin edeyim:
namaz kilacak vaktin yok degil mi? yada namazdan daha önemli bir işin yada Allaha kullugu unuttugumuzdan..........
sence hangisi.......
ama onlarin da yoktu...
ya bedir savasina ne demeli:
savas hic durulmuyordu aksine gittikce kizginlasiyordu, bu arada ikindi vakti cikmak uzereydi, ama kilacak zamanda yoktu karsinda en az on katin dusman vardi.
kenara cekilipte namaza duramazdin, yada namazi kilmiyacaksin di mi bence en kolayi bu...
ya onlar ne yapti Peygamberimiz 300 kisilik ordusunu ikiye ayirdi yarisi geriye cekildi diger yarisi daha ileri atildi ve daha bir kuvvetle savasti,
ve geriye cekilenler Peygamberimizin imamliginda namazi kildilar;bitince de digerleri ile yerdegistirip onlar savasmaya basladi digerleri geri cekilip namazi eda ettiler...
sence onlarin zamani varmiydi?
ya da bunlarin... zamanı varmı
yok degil mi?
yerinizmi yok...........?????
sence onlarin yeri var mi?
buda tutmadi baska yokmu bahanen?
yada yolculuk yapiyosundur degil mi, kilacak yer yok ki olsa kilardin...
peki onlarin var mi?
,
yada insanlar ne der diye aklınamı geldi
peki ya buna ne derlerdi........
utanılacak bir şey değilmi.........
cok aşırı yogunsun değilmi evde toptan kılarsın hepsini nede olsa kazaya bırakırız öyle kolaylık var...
Bir vakit namazi terkedene seksen sene azâb olunacaktir, seklinde hüküm yer almistir buna dayanabilecekmisin
peki ya hiç kılmayan
Allah (cc) buyuruyor ki:
'Kitablarını sağlarından alanlar cennettedirler. Mücrimler hakkında sorarlar: 'Sizi cehennem çukuruna ne sürükledi?' Mücrimler diyecekler ki: 'Biz (dünyada) namaz kılanlardan değildik. Yoksullara yedirmiyorduk. Batıla dalanlarla birlikte dalıyorduk. Kıyamet gününü de yalanlardık. Ta ki ölüm bize gelene kadar (bu hal üzerindeydik) ' (Müddessir Suresi: 40-47)
Cabir ibn Abdullah (ra)'den rivayet edilmiştir. Nebi (sav) buyurmuştur ki: 'İman'la küfür arasındaki şey namazı terk etmektir.' (Tirmizi: 2618, Kitabu's-Salat: 887 ve İbni Ebi Şeybe İman: 44 sahih olarak rivayet etmişlerdir.)
bir dusun bakalim bu kadar vakti ne icin harciyosun, dunyalik icin degil mi?
iyi para kazaniyim, rahat yasiyim, param pulum olsun hepsi bunun icin mi?
bir daha dusun sen once kim goturmus bir bez parcasindan baska bir sey, orada rahat etmek icin kim biriktirebilmis veya goturebilmis kazandiklarini?
oraya gittiginde ilk sorulacak soru ne biliyor musun?
yaa o zaman ne cevap vereceksin, vaktim yok diyemezsin, yer bulamadm diyemezsin, isim vardi diyemezsin degil mi?
belki sunu dersin: 'bu kadar cabuk beklemiyordum olumu yoksa kilacaktim ileride namazimi kaza namazida kilacaktim'...ama senin yasin genc daha yaslaninca kilarsin degil mi hem o zaman bol bol vaktinde olacak,
ya yaslanmazsan. ..
ya sen namaz kilmadan, senin namazini kilarlarsa...
ya bu dar ve soguk kabirde ne diyeceksın ben cok yogundum namaz kılamadım sana kul olamadımmı diyeceksın.................... ......,,
ya azab bu kadar cetin olursa ya namazın yoksa..........kafana kazı
bunlar kadar gencmisin sen,ama bak onlar kiliyor neden?
namaza yetismek icin kosan bir cocuga Hz.Omer(r.a) 'sen daha cocuksun bu kadar telas etmene gerek yok sen daha kucuksun namaz sana farz degil'demisti de cocuk cevap vermisti: 'Amca, amca! Bu icin buyugu kucugu olur mu? Daha dun mahallemizde bir cocuk oldu. ustelik benden de kucuktu. olum denen gercegin buyuk kucuk ayirdigi yok. En iyisi her yasta buna hazir olmali.
Hem bu yasta Namaza alsimazsam, buyuyunce kilmak zor gelebilir.'
sen hala gencim de...?
aaa olmadi hastasin degil mi onun icin kilamiyorsun, ozur dilerim...
ama iyilesmen icin namaz kilman gerektigini biliyor musun? oyle dememis mi Peygamberimiz 'namazda sifa var' kalk bir kil bakalm namazin hastaligin kaliyor mu o zaman???
bak oda hasta ustelik kac yasina gelmis...
ama ayakta duramiyosun degil mi?
oturarak kil, oturamiyosunda( yatalaksin)
kafanla kil o zaman, yoksa tamamen felc mi gecirdin (simdi yirttin galiba) zannetme ki yirttin o zaman da gozlerin kil bak bu kadar kolaylik var, eminim baska bahanelerinde vardir...degil mi?
yaaa bos ver hem sen niye namaz kilacaksin onemli olan kalp degil mi? senin kalbin temiz kilsan ne olacak ki?
O 'Guzeller Guzeli'(s.a.v)nin kalbi kapkara miydi, pislik icinde miydi de, ayakalarinin alti sisinceye kadar namaz kilardi?
eee gordun mu kalbin Efendimizin kalbinden de mi temiz acaba???
degil, degil mi?
bu da olmadi var mi baska bahanen kalmadi mi yoksa uyduracak bir seyler?
bahanelerini dinleme(me)k isterim veya dur bunlarida ben tahmin ediyim...
sabah namazina uyanamiyorsun, sabahin korunde kim kalkacak ki uykunu mahvedeceksin degil mi?
ya aşık oldugun kız yada erkek
senınle sabah 5 de buluşalım deseydi sen ne yapardın saatini kurar erkenden yatartın hatta uyanamam diye uyumazdın o gece peki seni cagıran senın rabbin...
ya boşver değilmi????
ya boyle bir ilan gorsen ne yapardin acaba?
ama gitmezdin degil mi degmez onun icin felan uykunu bozmana, sen mi gitmeyeceksin yalan bari soyleme ilk sen olmak icin geceyi orda gecirirdin...
yemegini yemeden ogleyi gecirmiyorsun belkide zevkini cikara cikara
1 saatte yiyosun yemegi degil mi, yemek daha onemli degil mi???
ya ikindi ne olacak??
dur simdi zaten yoruldun butun gun birde bu arada namaz olurmu????
ya aksam namazi???
oooo sende yaaa daha eve gidilecek, yemek yenilecek, zaten aksam vaktide kisa yetisemiyorsun degil mi?
yatsi namazini hic sorma degil mi?
o saatte namaz mi kilinir yemek yedik güzelce tıka basa doldum kanepeye uzanıp film izleme vakti
bunlara bulabılıyorsun değilmi vakit aman sende cok oldun dur bi dizi izleyecegiz 1 saat şurda????
1 :OLU iSEN
2: DELi iSEN
3: BEBEK iSEN
4: HAYVAN iSEN
5: iNKARCI(KAFiR) iSEN
ama yok, nasil olur sen olu veya deli degilsin, ustelik kocaman adamsin ve insansin, Allah korusun kafirde degilsin. demek ki namazdan kurtulamazsin. .........
hem bak dogada hersey ona secde ediyor sen daha ne duruyorsun
(mihraba vuran isik namaz kilan insan figurunu andiriyor!)
biliyorum sen onlar gibi namaz kilamazsin, onlar gibi olsan zaten bahane uydurmaz, namaz kilmak icin kendine yollar arardin bu zamanda...nasil mi namaz kilacaksin?
böyle değil.....................
oyle bir namaz kilacaksin ki Mevlana'ca:
Namaza tekbirle girmek,'ilahi,biz Senin huzurunda kurban olduk !' demektir. Tekbir getirerek kurban kesildi gibi, tekbirle namaza baslamak da, 'Allah 'im canimiz Sana feda olsun!' anlamindadir.
Namazda kiyama durmak, Allah 'in huzurunda kiyametteki muhasebeyi hatirlatir. Kul, biraz sonraki hakkiyla yerine getiremedigi kullundan ve isledgi gunahlardan dolayi, utancindan ayakta durmaya dermani kalmaz, rukuya egilir.
Basi rukuda iken'Hakk'in suallerine cevap ver' diye ilahi ferman gelir. Kul, rukudan basini mahcup olarak kaldirir. Ayakta duramaz, yuzustu secdeye kapanir.
Tekrar ona,'Secdeden basini kaldir! Yapmis olduklarindan haber ver' diye ferman gelir. O, yine mahcup bir halde basini kaldirsa da, tekrar yuz ustu kapanir.
var misin boyle namaz kilmaya?
veysel karani gibi geceleri gunduzleri namazla gecirmeye var misin?
Oyle guzel bir namaz kilarmis ki mubarek bir geceyi sadece kiyamda, bir gece sadece rukuda, bir gece sadece secdede gecirirmis...
Hz. Ali gibi, savasta yedigi okun acisindan cikaramiyorlar, ancak Hz. Ali namaza durunca cikariyorlar hem de kili bile kipirdamiyor, soranlara da 'biz namaz kilarken can kusumuzu saliveririz' demis, var misin boyle namaz kilmaya?,
Hz.Rabia gibi, gozlerinde yas kalmayincaya kadar namaz da aglamaya var misin?
ve O GuZELLER GuZELi Peygamberimiz, namazi en guzel kilan O kimse onun gibi Kilamazdi, varmisin onun ummeti olarak namaz kilmaya?
hadi ey kalbim durma artik tovbe et ve Yaradanina en guzel hamdini sun, temizle kalbini pislikten, dunyaliktan ve kula yakisir bir seklide MEVLA'ya yaklas...
hadi be ruhum hadi be kalbim uymayin siz o nefsime o hep konusur ve sizi kotuye goturur, siz ondan guclusunuz, siz ona hukmedersiniz hadi kirin onun gucunu
biliyorum yapacaksin sen bunu hadi o zaman bak Bilal-i Habesi ezani okumaya basladi
Oyle bir namaz kilacaksin ki ezani okuyan Bilal-i Habesi olacak, namaz kildigin yer Mescid-i Haram(KABE) olacak ve imamin Hz. Muhammet Mustafa olacak ve Hz. ebubekir, Hz. Omer, Hz.Osman, Hz.Ali ve sahabeyle birlikte namaza duracaksin... .
oyle bir namaz kilacaksin ki, sirat koprusunun uzerinde olacaksin asagisi cehennem ve karsisinda YuCELER YuCEsi Allah TEALA ve meleklerle saf tutarak...
haydi simdi namaz zamani, haydi simdi kurtulus zamani...
önünde bunlar var....her isteğinin gercekleşecegi sonsuz yaşam yurdu cennet var..........
KURTAR KENDiNi...
lütfen herkese yollayın iyiliği emreden topluluk olalım ve bizde her namaza başlayan kardeşimizle birlikte ecir kazanalım......
Beyfendi, yazı güzel. Selamla kelamla, hal hatır sormakla iş yürümüyor değil mi?
Bana çok eleştiriyorsun dediler ben de artık yazmıyorum. Buyrun meydan sizin yazın bakalım niye sustunuz?
millete lütfen yazın diyecek halimiz yok
isteyen yazar istemeyen yazmaya bilir
herkes bu konuda özgürdür.
kimsenin kalbini kırmaya gerek yok.
yine diyorum dernek meselesi bizim için ciddi bi meseledir
eninde sonunda olacak diyorum.
isteyen dalga geçebilir.
saygılarımla ilhan yiğit
yusufsahin58
03.05.2008, 00:33
cirinlilerden ses cikmadi sarikaya sulalesinden olan yok mu hic??????????????????????????? ???????
Sevgili ilhan kardeşim yazın çok güzel!Agzına ve eline saglık.İnşallah ALLAHU TEALA herkese nasib eder.
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.