Orijinalini görmek için tıklayınız : MERKEZ ÇAYGÖREN KÖYÜ (CİRİN)
Yazan insanlar bayagı azalmış!Sivas ayagı tamamen kaybolmuş!Nerdesiniz arkadaşlar?
zeki yigit
05.05.2008, 17:45
sevgili canım kardeşim ilhan gercekleri yazmıssın eline ve agzına saglık bu yaziyı gercekten guzel buldum selamlarımla zeki
zeki yigit
05.05.2008, 17:48
evet beyler zaten bizim caygören köyu hep böyle birde diyoruzki dernek kuralım işte dernek işide böyle olursa vay halimize selamlarımla zeki
Erol nerelerdesin kayboldun gittin!?
teşekkür ler sevgili metin'ciğim
teşekkürler sevgili zeki abiciğim
gerçekten yaa millet bir anda kayboldu anlamadım bende
hayırlısı olsun
herkeze selamlar hayırlı akşamlar ilhan abicim yazını çok begendim eline ve yüregine saglık sayın abim. osman abinin oglu abdullahın nikahında gözlerim aradı seni resminden falan tanırım dedim ama sonra pazar günleri de çalışıyorum demiştin aklıma geldi iştedir dedim sinan abi ordaymış ben pek tanımıyorum simalardan epeydirde görmedim belkide hiç görmedim orda enişteme sormuş şükrü abinin oglumu diye sinan abi valla ne yalan söyleyim çok üzüldüm tanışamadıgımıza kısmet artık sinan abi hayırlı akşamlar tekrar ilhan abicim
sevgili zeki abicim hayırlı akşamlar abi nasılsın iyisin inşallah bir yaramazlık yoktur umarım işlerin nasıl sayın abicim.valla iki gündür ugraşıyorum siteye girmey açamıyorum ama bugün başardım sonunda neyse zeki abicim saygılar bi istegin bir emrim varmı sayın abim olursa başım üstüne bilesin zeki abi tekrar hayırlı akşamlar allaha emanet ol..
metin abi hayırlı akşamlar abi nasılsın işlerin nasıl bir yaramazlık yoktur inşallah sayın abicim eve selamlar hayırlı akşamlar tekrar allaha emanet ol metin abicim
ya sorayım sorayım diyorum unutuyorum hep bizim bi ibrahim abi vardı igdaşta mı çalışıyordu ne unuttum epeydir görüşemiyoruz ibrahim özgürdü evet göreniniz varmı ya kayboldu gitti nereye gittiyse gören olursa rica etsem selamımı söylesin sayın ibrahim özgür abicime saygılar özgür abicim hayırlı akşamlar
h. sanat ablacım nasılsın sen nereye kayboldun ablacım ya artık yazılarını göremiyoruz sitede hayırlı akşamlar ablacım yazılarının devamını bekliyoruz ömer enişteye ve ev halkına selamlar hayırlı akşamlar ablacım allaha emanet ol
Hakancıgım merhaba.Şükürler olsun yaramaz bi durum yok!Ugraşıyorum ev halkına selamlar.saygılar.
h. sanat ablacım nasılsın sen nereye kayboldun ablacım ya artık yazılarını göremiyoruz sitede hayırlı akşamlar ablacım yazılarının devamını bekliyoruz ömer enişteye ve ev halkına selamlar hayırlı akşamlar ablacım allaha emanet ol
Bir yere kaybolmadım, buradayım. Artık yazmıyorum ama forumu takip ediyorum. Yazılarım eleştiri olarak kabul edildi. Ben de yazmıyorum. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış. Burdaki de öyle bir durum. Haksız mıyım ama ? Dernek falan kuramazsınız dedim alındılar. Durum ortada. Bakın, daha bir araya gelip de tanışmayı beceremediler. Ayrıca herkes yavaş yavaş forumdan çekiliyor. Forumda işi olan üye olup işini hallediyor - yeni haberi olmuş gibi - sonra da kayıplara karışıyor. Dernek işi de aynı olacak biri hadi derneği kuralım diyecek sonra...İş ciddiye bindiya herkes bir tarafa kaçacak. Şu an olduğu gibi.
Selamınızı aldım. Teşekkür ederim. Siz de annenize selam söyleyin. Aslında bir gün size ziyarete gelmek istiyoruz. Dayımdan rica edeceğim . O bilir herhalde evinizi. Saygılar...
zeki yigit
07.05.2008, 17:12
sevgili hakan öncelikle selamlarımı sunarım ne mutluki senin gibi deyerli bir amcamızın torunu oldugun icin gercekten efendi ve mutavazi davranışlarınız icin size cok teşekkur ederim sevgili kardeşim hakan biraz işlerim yogun oldugu icin siteye biraz ara verdik kusuruma bakma her hangi bir yaramazlık yoktur herkes iyi umarımki sizlerde iyisiniz tum ev halkına selam ve saygılarımı sunarım zeki
zeki yigit
07.05.2008, 17:15
sevgili kardeşim ilhan nasılsın iyimisi bu gun sana ugramayı duşundum biraz saat olarak gec kaldım o yuzden ugrayamadım inşallah ileriki gunlerde göruşuruz sinan kardeşi,mede selamlarımı söylersen sevinirim selamlarımla zeki
zeki yigit
07.05.2008, 17:17
sevgili kardeşim metin öncelikle selamlarımı sunarım ayran iştik ayrimi duştuk kardeş ev halkına selamlarımla zeki
h.sanat ablacım öncelikle hayırlı akşamlar olsun ablacım ufak tefek yanlış anlamalar tatsız şeyler oldu ama neyse geride kaldı fazla üstünde durmayalım neticede hepimiz aynı köyün insanıyız hatta akrabayız saglık olsun diyelim geçelim sen yinede formumuzu takip et yazılarına da devamet ablacım boş bırakmayalım burayı...ablacım buyurun ne demek gelin tabi memnun oluruz başımız üstüne.bunu söz sayıyorum ablacım bekliyorum ne zaman isterseniz hayırlı akşamlar selamlar ablacım.
Aeykümselam zeki abicim sagol abi teşekkürederim allah razı olsun valla ne yalan söyleyeyim zeki abi babamızdan böyle gördük elimizden geldigi kadar iyi olmaya çalışıyoruz rahmetli babam hep derdiki üç günlük dünyada kalp kırmaya gerek yok iyilik den zarar gelmez hep efendi olun efendiliginizle söylenin.valla bizde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz eger birazcık da olsa başara bildiysek ne mutlu bizlere... estaffurullah zeki abicim ne kusuru bu aralar herkezin işinde biraz yogunluk var olsun abi allah hayırlı kazançlar versin cümlemize inşallah saygılarımla zeki abicim hayırlı akşamlar selamlar
ooo buraya renk katmışsın hakancıgım
okudun ha teşekkür ederim
nasılsın iimisin ev halkı nasıl selamlarımı söyle
zeki abicigim saglık olsun müsait oldugun bigün mutlaka beklerim..
selamlar saygılar
sevgili abdullah kardeşim
düğünü yaptınız allah mesut etsin
kusura bakma gelemedim hafta sonları çalışıyorum
babana ve annene selamlar saygılar...
İBRAHİMRAHAT
08.05.2008, 01:42
merhaba arkadaşlar...forum 4 -5 kişiyle devam ediyor ben msj yazmıyorum ama takip ediyorum genelde hal hatır sormayla paylaşım yapılıyor açıkcası ben sıkılıyorum her gün aynı şeyler forma girmek dahi istemiyorum kal geldi artık...böyle forum üzerinde dernek felan kurulmaz unutun böyle işler
i diyeceklerim bundan ibaret .
Zeki abi günün aydın olsun.Zamansızlıktan dolayı yazamadık başka bi şey yok!selamlar.
İbrahim Rahat kardeşim hal,ve hatır sormayla paylaşım yapılıyor demişsin!Ne yapalım hal ve hatır sormayalımmı!?Dernek konusunda hararetli yazılar yazan bi çok arkadaşımız kayboldu gitti!Ayrıca bu konuyla ilgili bazı arkadaşlarımızın bazı önerileri oldu kimse dikkate almadı!Bu konuyla ilgili bi fikriniz varsa paylaşın!
zeki yigit
08.05.2008, 19:08
sevgili kardeşim metii teşekur ederim baban annen nasıllar inşallah iyilerdir bazı arkadaşlarımız ortadan kayıp oldular sitemizde olan kişiler belli bu konu ile ilgili bir gun belirlemek lazım aktif bir konu haline getirip bu dernek meselesini bir an önce gundeme getirip halletmek lazim ben bu konuda hem madi hem manevi hemde her turlu calışmalarda varım yer neresi olursa olsun önemli olan gönulden hareket ve zaman birimini feda edecek kişilere bir araya getirebilmek bunu saglarsak gerisi gelir saygılarımla selamlarımla zeki
zeki yigit
08.05.2008, 19:11
sevgili kardeşim hakan teşekurlerimi ve selamlarımı sunarım ev halkına selamlarımı sunarım gerci ben metin kardeşimle bazı konuları yazdım ama sende okursun bilmem benim fikirlerime katılırmısın selamlarımla zeki
zeki yigit
08.05.2008, 19:12
sevgili kardeşim ilhan ve sinan selamlarımı sunarım ev halkına selamlarımla
zeki yigit
08.05.2008, 19:15
selamlarımla h.sanat neden hic yazmıyorsun senin eleştirlerin cok guzel en guzel şey insanları eleştirmek eleştiri olmadan hic bir zaman hic bir şey dogru olmaz selamlarımla zeki
Evet arkadaşlar uzun zamandır sizlerden uzak kaldım.Bizim Hasan Arslanın babası Hasan Hüseyin abiyi kaybettik ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANINI CENNET OLSUN.RUHUNA FATİHA
Merhaba, babannem ne zaman diye soruyor.
HASAN BAŞIN SAĞOLSUN KARDEŞ HASAN HÜSEYİN ABİME ALLAHTAN RAHMET MEKANI CENNET OLSUN (İLHAN GÜL)
İBRAHİM KARDEŞ İYİ AKŞAMLAR NE ZAMAN OLMUŞ
SALI GÜNÜ GECE YARISI.CENAZE ÇARŞAMBA ÖGLEN NAMAZINDA KALDIRILMIŞ.
İlhan, hayrola... Sen pek yazmazdın.
Hasan Arslan, b a ş ı n ı z s a ğ o l s u n . . .
saygı deger asker arkadaşım HASAN ARSLANI'ın BABASI
H.Hüseyin abiye allahtan rahmet geride kalanlara sabır diliyorum.
canım kardeşim ölüm hepimiz için valla duydugumda çok üzüldüm
bu form olmasa onuda duyamayacagız.
BAŞINIZ SAGOLSUN KARDEŞİM
sevgiler ibrahim RAHAT sana nasılsın diye sormuyorum
şu dernek işi böyle olmazsa senin fikirlerini ve önerilerini bekliyoruz
bakalım senin bize önerin ne olur. sonuçta seninde köyün ile alakalı bi durum
söz konusu BEKLİYORUZ selamlar
Hasan ailene ve sana metanet ve sabır diliyorum.Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.
yiğido ayhan 58
09.05.2008, 18:11
Sevgili kardeşim Hasan Başınız sağolsun ALLAH geride kalanlara uzun ömür versin. CENABI ALLAH Hasan Hüseyin Abini' nin mekanını Cennet eylesin. Bütün her nefis ölümü tatacaktır.
Ayhan Gül
İBRAHİMRAHAT
09.05.2008, 18:12
Dernek nedir , Nasıl kurulur?
Derneğin tanımı
23.11.2004 tarihinde yürürlüğe giren 5253 sayılı Dernekler Kanununun 2. maddesinde derneğin tanımı; " Dernek: Kazanç paylaşma dışında, kanunlarla yasaklanmamış belirli ve ortak bir amacı gerçekleştirmek üzere, en az yedi gerçek veya tüzel kişinin, bilgi ve çalışmalarını sürekli olarak birleştirmek suretiyle oluşturdukları tüzel kişiliğe sahip kişi topluluklarını” olarak yapılmıştır.
Kimler dernek kurabilir
Fiil ehliyetine sahip gerçek veya tüzel kişiler, önceden izin almaksızın dernek kurma hakkına sahiptir.
Dernek kurucusu olabilmeleri ile ilgili olarak, Türk Silâhlı Kuvvetleri ve kolluk kuvvetleri mensupları ile kamu kurum ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri hakkında özel kanunlarında getirilen kısıtlamalar saklıdır.
Ayrıca, onbeş yaşını bitiren ayırt etme gücüne sahip küçükler; toplumsal, ruhsal, ahlakî, bedensel ve zihinsel yetenekleri ile spor, eğitim ve öğretim haklarını, sosyal ve kültürel varlıklarını, aile yapısını ve özel yaşantılarını korumak ve geliştirmek amacıyla yasal temsilcilerinin yazılı izni ile çocuk dernekleri kurabilir veya kurulmuş çocuk derneklerine üye olabilirler.
Oniki yaşını bitiren küçükler yasal temsilcilerinin izni ile çocuk derneklerine üye olabilirler ancak yönetim ve denetim kurullarında görev alamazlar.
Çocuk derneklerine onsekiz yaşından büyükler kurucu veya üye olamazlar.
Dernek kurucusu olacak kişilerde aranan fiil ehliyetine ne şekilde sahip olunur.
4721 sayılı Türk Medeni Kanununda belirtildiği üzere; ayırt etme gücüne sahip ve kısıtlı olmayan her ergin kişinin fiil ehliyeti vardır.
Ayırt etme gücüne sahip ve kısıtlı olmamak: Yaşının küçüklüğü yüzünden veya akıl hastalığı, akıl zayıflığı, sarhoşluk ve bunlara benzer sebeplerden biriyle akla uygun biçimde davranma yeteneğinden yoksun olmamak yada bir yıl veya daha uzun süreli özgürlüğü bağlayıcı bir cezaya mahkûm bulunmamaktır.
Ergin olmak: Onsekiz yaşını doldurmuş olmak veya onsekiz yaşın doldurmamış olduğu halde evlenmiş olmak yada onbeş yaşını doldurmuş küçüklerin kendi isteği ve velisinin rızasıyla mahkemece ergin kılınmış olmaktır.
Tüzel kişiler, kanuna ve kuruluş belgelerine göre gerekli organlara sahip olmakla, fiil ehliyetini kazanırlar. Tüzel kişinin iradesi, organları aracılığıyla açıklanır.
Dernekler özel hukuk tüzelkişisi olup, Türk Medeni Kanununun 48. maddesinde belirtilen tüm hak ve yetkilere sahiptir.
Hangi amaçla dernek kurulamaz
Anayasa ve kanunlarla açıkça yasaklanan amaçları veya konusu suç teşkil eden fiilleri gerçekleştirmek amacıyla dernek kurulamaz.
Derneğin amacı; kazanç paylaşma dışında, kanunlarla yasaklanmamış belirli ve ortak bir gayeyi gerçekleştirmeye yönelik, anlaşılabilir ve süreklilik arz etmelidir. Hukuka veya ahlâka aykırı olmamalıdır.
Derneğin kuruluş şekli
Dernekler, kuruluş bildirimini, dernek tüzüğünü ve gerekli belgeleri yerleşim yerinin bulunduğu yerin en büyük mülki amirine verdikleri anda tüzel kişilik kazanırlar.
Dernek tüzüğünün içeriği
Dernekler Mevzuatı gereğince derneğin tüzüğünde aşağıda gösterilen hususların belirtilmesi zorunludur:
a-Derneğin adı ve merkezi. (Derneğinizin adı, daha önce kurulmuş olan bir derneğin adından farklı olmak zorundadır.Dernek adını kontrol etmek için [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] - tıklayınız )
b-Derneğin amacı ve bu amacı gerçekleştirmek için dernekçe sürdürülecek çalışma konuları ve çalışma biçimleri ile faaliyet alanı.
c-Derneğe üye olma ve üyelikten çıkmanın şart ve şekilleri.
d-Genel kurulun toplanma şekli ve zamanı.
e-Genel kurulun görevleri, yetkileri, oy kullanma ve karar alma usul ve şekilleri.
f-Yönetim ve denetim kurullarının görev ve yetkileri, ne suretle seçileceği, asıl ve yedek üye sayısı.
g-Derneğin şubesinin bulunup bulunmayacağı, bulunacak ise şubelerin nasıl kurulacağı, görev ve yetkileri ile dernek genel kurulunda nasıl temsil edileceği.
h-Üyelerin ödeyecekleri giriş ve yıllık aidat miktarının belirlenme şekli.
ı-Derneğin gelir kaynakları.
i- Derneğin borçlanma usulleri.
j- Derneğin iç denetim şekilleri.
k-Tüzüğün ne şekilde değiştirileceği.
l-Derneğin feshi halinde mal varlığının tasfiye şekli.
m-Dernek geçici yönetim kurulu üyelerinin adı, soyadı, görev ünvanı.
Dernek tüzüğünde kanunen belirtilmesi zorunlu hususlar dışında, Kanuna aykırı olmamak kaydıyla tüzükte yer alması istenilen diğer hükümler eklenebilir.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] - Örnek Dernek Tüzüğü İçin Tıklayınız.
Dernek kuruluşu için gerekli belgeler
Dernek kurucuları (en az yedi gerçek veya tüzel kişi) tarafından imzalanmış olan [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] - (Dernekler Yönetmeliği Ek-2’de bulunan) iki adet kuruluş bildirimi ve aşağıda belirtilen ekleri, derneğin kurulacağı yerin mülki idare amirliğine verilir.
a) Kurucular tarafından her sayfası imzalanmış üç adet dernek tüzüğü,
b) Kurucuların nüfus cüzdan fotokopisi,
c) Dernek kurucuları arasında tüzel kişiliklerin bulunması halinde; bu tüzel kişilerin unvanı, yerleşim yeri ve kuruluş belgesi ile tüzel kişiliklerin organları tarafından yetkilendirilen gerçek kişi de belirtilmek kaydıyla bu konuda alınmış kararın fotokopisi,
d) Kurucular arasında yabancı dernek veya dernek ve vakıf dışında kar amacı gütmeyen kuruluşlar bulunması halinde, bu tüzel kişilerin dernek kurucusu olabileceğini gösteren İçişleri Bakanlığınca verilmiş izin belgesi,
e) Kurucular arasında yabancı uyruklular varsa, bunların Türkiye'de yerleşme hakkına sahip olduklarını gösterir belgelerin fotokopileri,
f) Yazışma ve tebligatı almaya yetkili kişi veya kişilerin adı, soyadı, yerleşim yerlerini ve imzalarını belirten liste.
Büyükşehir belediyesi sınırları içinde kalan ilçeler hariç diğer ilçelerdeki dernek kuruluş işlemlerinde istenen belgeler birer arttırılarak verilir.
Dernekler, kuruluş bildirimi ve eklerini mülki idare amirliğine vermek suretiyle tüzel kişilik kazanırlar.
Çocuk derneklerine tüzel kişiler kurucu veya üye olamazlar, ayrıca çocuk derneklerinde kuruluş bildirimine, kurucu çocukların yasal temsilcilerinin izni eklenir.
Dernek kuruluş bildiriminin incelenmesi
Dernek kuruluş bildirimi ve belgelerin doğruluğu ile dernek tüzüğü, en büyük mülki amir tarafından altmış gün içinde dosya üzerinden incelenir.
Kuruluş bildiriminde, tüzükte ve kurucuların hukuki durumlarında kanuna aykırılık veya noksanlık tespit edildiği takdirde bunların giderilmesi veya tamamlanması derhal kuruculardan istenir. Bu istemin tebliğinden başlayarak otuz gün içinde belirtilen noksanlık tamamlanmaz ve kanuna aykırılık giderilmezse; en büyük mülki amir, yetkili asliye hukuk mahkemesinde derneğin feshi konusunda dava açması içir durumu Cumhuriyet savcılığına bildirir. Cumhuriyet savcısı mahkemeden derneğin faaliyetinin durdurulmasına karar verilmesini de isteyebilir.
Kuruluş bildiriminde, tüzükte ve belgelerde kanuna aykırılık veya noksanlık bulunmaz ya da bu aykırılık veya noksanlık belirli sürede giderilmiş bulunursa; keyfiyet derhal derneğe yazıyla bildirilir ve dernek, dernekler kütüğüne kaydedilir.
Derneğin zorunlu Organları hangileridir
Derneğin zorunlu organları, genel kurul, yönetim kurulu ve denetim kuruludur.
Dernekler zorunlu organları dışında başka organlar da oluşturabilirler. Ancak, bu organlara zorunlu organların görev, yetki ve sorumlulukları devredilemez.
Genel kurul, derneğin en yetkili karar organı olup; derneğe kayıtlı üyelerden oluşur. Genel kurul, dernek organlarını seçer ve derneğin diğer bir organına verilmemiş olan işleri görür.
Genel kurul, üyeliğe kabul ve üyelikten çıkarma hakkında son kararı verir, derneğin diğer organlarını denetler ve onları haklı sebeplerle her zaman görevden alabilir.
Yönetim kurulu, beş asıl ve beş yedek üyeden az olmamak üzere dernek tüzüğünde belirtilen sayıda üyeden oluşur.
Yönetim kurulu, derneğin yürütme ve temsil organıdır; bu görevini kanuna ve dernek tüzüğüne uygun olarak yerine getirir.
Temsil görevi, yönetim kurulunca, üyelerden birine veya bir üçüncü kişiye verilebilir.
Denetim kurulu, üç asıl ve üç yedek üyeden az olmamak üzere dernek tüzüğünde belirtilen sayıda üyeden oluşur.
Denetim kurulu, denetleme görevini, dernek tüzüğünde belirtilen esas ve usullere göre yapar; denetleme sonuçlarını bir raporla yönetim kuruluna ve genel kurula sunar.
Derneğin kuruluşundan sonra yapılması gereken işlemler
A- Defter tutulması
Dernekler tarafından tutulması zorunlu olan defterler temin edilerek kullanmaya başlanılmadan önce dernekler biriminden veya noterden onaylattırılmalıdır.
Dernekler aşağıda yazılı defterleri tutarlar.
a) İşletme hesabı esasında tutulacak defterler ve uyulacak esaslar aşağıdaki gibidir:
1) Karar Defteri: Yönetim kurulu kararları tarih ve numara sırasıyla bu deftere yazılır ve kararların altı toplantıya katılan üyelerce imzalanır.
2) Üye Kayıt Defteri: Derneğe üye olarak girenlerin kimlik bilgileri, derneğe giriş ve çıkış tarihleri bu deftere işlenir. Üyelerin ödedikleri giriş ve yıllık aidat miktarları bu deftere işlenebilir.
3) Evrak Kayıt Defteri: Gelen ve giden evraklar, tarih ve sıra numarası ile bu deftere kaydedilir. Gelen evrakın asılları ve giden evrakın kopyaları dosyalanır. Elektronik posta yoluyla gelen veya giden evraklar çıktısı alınmak suretiyle saklanır.
4) Demirbaş Defteri: Derneğe ait demirbaşların edinme tarihi ve şekli ile kullanıldıkları veya verildikleri yerler ve kullanım sürelerini dolduranların kayıttan düşürülmesi bu deftere işlenir.
5) İşletme Hesabı Defteri: Dernek adına alınan gelirler ve yapılan giderler açık ve düzenli olarak bu deftere işlenir.
6) Alındı Belgesi Kayıt Defteri : Alındı belgelerinin seri ve sıra numaraları, bu belgeleri alan ve iade edelerin adı, soyadı ve imzaları ile aldıkları ve iade ettikleri tarihler bu deftere işlenir.
b) Bilanço esasında tutulacak defterler ve uyulacak esaslar aşağıdaki gibidir:
1) (a) bendinin 1, 2, 3 ve 6 ncı alt bentlerinde kayıtlı defterleri bilanço esasında defter tutan dernekler de tutarlar.
2) Yevmiye Defteri, Büyük Defter ve Envanter Defteri: Bu defterlerin tutulma usulü ile kayıt şekli Vergi Usul Kanunu ile bu Kanununun Maliye Bakanlığına verdiği yetkiye istinaden yayımlanan Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliğleri esaslarına göre yapılır.
Tutulacak defter ve kayıtların Türkçe olması zorunludur. Defterler mürekkepli kalemle yazılır.
Defterler bilgisayar ortamında da tutulabilir. Ancak form veya sürekli form şeklinde tutulacak defterler, kullanılmaya başlanmadan önce her bir sayfasına numara verilerek ve onaylatılarak kullanılabilir. Onaylı sayfalar kullanıldıktan sonra defter haline getirilerek muhafaza edilir.
Yevmiye defteri maddelerinde yapılan yanlışlar ancak muhasebe kurallarına göre düzeltilebilir. Diğer defter ve kayıtlara rakam ve yazılar yanlış yazıldığı takdirde düzeltmeler ancak yanlış rakam ve yazı okunacak şekilde çizilmek, üst veya yan tarafına veya ilgili bulunduğu hesaba doğrusu yazılmak suretiyle yapılabilir. Yanlış rakam ve yazının çizilmesi halinde, bu rakam ve yazıyı çizen tarafından paraflanır.
Defterlere geçirilen bir kayıt; kazımak, çizmek veya silmek suretiyle okunamaz hale getirilemez.
Karar defterinin sayfa sonunda imza için bırakılan bölümü hariç defterlerin satırları, çizilmeksizin boş bırakılamaz ve atlanamaz. Ciltli defterlerde, defter sayfaları ciltten koparılamaz. Tasdikli form veya sürekli form yapraklarının sırası bozulamaz ve bunlar yırtılamaz.
Derneklere ait belgeler, kaydedildikleri defterdeki kayıt sırasına uygun olarak numaralandırılır ve dosyalanarak saklanır.
Kayıt zamanı;
İşlemler, defterlere günlük olarak kaydedilir. Ancak, gelir ve gider kayıtları;
a) İşlemlerin, işin hacmine ve gereklerine uygun olarak muhasebe düzeni ve güvenliğini bozmayacak bir süre içinde kaydedilmesi şarttır. Bu gibi kayıtlar on günden fazla geciktirilmez.
b) Kayıtlarını devamlı olarak muhasebe fişleri ve bordro gibi yetkili amirlerin imza ve parafını taşıyan belgelere dayanarak tutan derneklerde, işlemlerin bunlara kaydedilmesi, deftere işlenmesi hükmündedir. Ancak bu kayıtlar, işlemlerin esas defterlere kırkbeş günden daha geç intikal ettirilmesine imkan vermez. Dernek defterlerinin denetim amacıyla istenmesi halinde, kırkbeş günlük sürenin dolması beklenmeden kayıtların işlenmesi zorunludur.
Hesap dönemi;
Derneklerde hesap dönemi bir takvim yılıdır. Hesap dönemi 1 Ocak’ta başlar ve 31 Aralık’ta sona erer. Yeni kurulan derneklerde hesap dönemi kuruluş tarihinde başlar ve 31 Aralık’ta sona erer.
Defterlerin ara tasdiki;
Bu defterlerin kullanılmasına sayfaları bitene kadar devam edilir ve defterlerin ara tasdiki yapılmaz. Ancak, bilanço esasına göre tutulan defterler ile form veya sürekli form yapraklı defterlerin, kullanılacağı yıldan önce gelen son ayda, her yıl yeniden tasdik ettirilmesi zorunludur.
B-Dernek gelirlerinin tahsilinde kullanılacak Alındı Belgelerinin bastırılması
Alındı belgelerinin biçimi;
Dernek gelirlerinin tahsilinde kullanılacak Alındı Belgeleri Dernekler Yönetmeliği 42. maddesinde belirtilen biçim ve ebatta yönetim kurulu kararıyla matbaaya bastırılır.
Alındı belgelerinin kontrolü;
Bastırılan alındı belgelerinin seri ve sıra numaraları ile diğer baskı işlerinde kusur bulunup bulunmadığı, sayman üyece kontrol edilir. Kontrolde hatalı olduğu ortaya çıkan cilt veya formlar geri verilerek aynı miktarda yenisi bastırılır. Alındı belgeleri, matbaadan sayman üye tarafından bir tutanak ile teslim alınır.
Alındı belgelerinin deftere kaydı;
Dernek saymanınca teslim alınan alındı belgelerinin tamamı, numarası en küçük olan alındı belgesi cildinden başlamak üzere defterin yalnızca başlangıç, bitiş ve serisi sütunları doldurularak, her bir satırda bir alındı belgesi cildi gösterilecek şekilde alt alta yazılmak suretiyle kaydedilir. Defterin diğer sütunları, alındı belgesi ciltlerinin gelir tahsil edecek kişilere teslim edilmesi veya teslim edilen alındı belgesi cildinin iade edilmesi sırasında doldurulur.
Alındı belgelerinin kullanımı;
Alındı belgeleri, gelir tahsil etme görev ve yetkisine sahip bulunanlara, sayman üyelerce imza karşılığı verilir ve kullanıldıktan sonra imza karşılığı geri alınır. Bu işlemler Alındı Belgesi Kayıt Defterinde gösterilir.
Alındı belgeleri, sabit boyalı sert veya sivri uçlu tükenmez kalemle okunaklı bir biçimde silintisiz ve kazıntısız olarak doldurulur. Ödemede bulunana asıl yaprak koparılarak verilir, koçan kısmı ciltte bırakılır. Düzenleme sırasında hata yapılırsa, hatalı belge yaprağı ödemede bulunana verilmez. Asıl ve koçan yaprakların üzerine “İPTAL” ibaresi yazılıp her ikisi koparılmadan ciltte bırakılır.
Form şeklinde bastırılan alındı belgeleri, elektronik sistemler aracılığıyla doldurulduktan sonra aslı ödemede bulunana verilir; sureti dosyasında muhafaza edilir.
C- Yetki belgesi düzenlenmesi
Dernek adına gelir tahsil edecek kişi veya kişiler, yetki süresi de belirtilmek suretiyle, yönetim kurulu kararı ile tespit edilir. Gelir tahsil edecek kişilerin açık kimliği, imzası ve fotoğraflarını ihtiva eden [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] - ( Dernekler Yönetmeliği EK-19’da bulunan) “Yetki Belgesi” dernek tarafından üç nüsha olarak düzenlenerek, dernek yönetim kurulu başkanınca onaylanır. Yetki belgelerinin birer sureti dernekler birimlerine verilir.
Dernek adına gelir tahsil edecek kişiler, ancak adlarına düzenlenen yetki belgelerinin bir suretinin dernekler birimine verilmesinden itibaren gelir tahsil etmeye başlayabilirler
Yetki belgelerinin süresi, yönetim kurullarının görev süresi ile sınırlıdır. Yeni seçilen yönetim kurullarının, yetki belgelerini birinci fıkra esaslarına göre yenilemesi zorunludur. Yetki belgesinin süresinin bitmesi veya adına yetki belgesi düzenlenen kişinin görevinden ayrılması, ölümü, işine veya görevine son verilmesi, derneğin kendiliğinden dağıldığının tespit edilmesi veya fesih edilmesi gibi hallerde, verilmiş olan yetki belgelerinin dernek yönetim kuruluna bir hafta içinde teslimi zorunludur. Ayrıca, gelir toplama yetkisi yönetim kurulu kararı ile her zaman iptal edilebilir. Yetki belgesi ile ilgili değişiklikler yönetim kurulu başkanınca, onbeş gün içerisinde dernekler birimine bildirilir.
D -Gelir–Gider İşlemleri
Dernek gelirleri alındı belgesi ile tahsil edilir. Dernek gelirlerinin bankalar aracılığı ile tahsili halinde banka tarafından düzenlenen dekont veya hesap özeti gibi belgeler alındı belgesi yerine geçer.
Dernek adına gelir tahsil etmekle yetkili olan kişiler, tahsil ettikleri paraları otuz gün içerisinde dernek saymanına teslim ederler veya derneğin banka hesabına yatırırlar. Ancak, tahsilatı 2005 yılı için 1000.- YTL’yi geçenler, 30 otuz günlük süreyi beklemeksizin tahsil ettikleri parayı en geç iki iş günü içinde dernek saymanına teslim ederler veya derneğin banka hesabına yatırırlar.
Dernek kasasında bulundurulabilecek para miktarı, ihtiyaçlar dikkate alınarak yönetim kurulunca belirlenir.
Dernek giderleri ise fatura, perakende satış fişi, serbest meslek makbuzu gibi harcama belgeleri ile yapılır. Ancak dernekler, Gelir Vergisi Kanununun 94 üncü maddesi kapsamında bulunan ödemeleri için Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre gider pusulası, bu kapsamda da bulunmayan ödemeleri için Gider Makbuzu düzenlerler.
Dernekler tarafından kişi, kurum veya kuruluşlara yapılacak bedelsiz mal ve hizmet teslimleri [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] - (Dernekler Yönetmeliği EK-15’te bulunan) Ayni Yardım Teslim Belgesi ile yapılır. Kişi, kurum veya kuruluşlar tarafından derneklere yapılacak bedelsiz mal ve hizmet teslimleri ise Ayni Bağış Alındı Belgesi ile kabul edilir.
Bu belgeler; Dernekler Yönetmeliğinde ( [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] - (EK-13) [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] - (EK- 14) ve [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] - (EK- 15) ’de) gösterilen biçim ve ebatta, müteselsil seri ve sıra numarası taşıyan, kendinden karbonlu elli asıl ve elli koçan yaprağından meydana gelen ciltler veya elektronik sistemler ve yazı makineleri aracılığıyla yazdırılacak form veya sürekli form şeklinde, dernekler tarafından bastırılır. Form veya sürekli form şeklinde bastırılacak belgelerin, belirtilen nitelikte olması zorunludur.
Saklama süresi;
Defterler hariç olmak üzere, dernekler tarafından kullanılan alındı belgeleri, harcama belgeleri ve diğer belgeler özel kanunlarda belirtilen süreler saklı kalmak üzere, kaydedildikleri defterlerdeki sayı ve tarih düzenine uygun olarak 5 yıl süreyle saklanır.
İşletme hesabı tablosu;
İşletme hesabı esasına göre kayıt tutan dernekler yıl sonlarında (31 Aralık) [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] - (Dernekler Yönetmeliği EK-16’da gösterilen biçimde) “İşletme Hesabı Tablosu” düzenlerler.
Bilanço esasına göre raporlama;
Bilanço esasına göre defter tutan derneklerin yıl sonlarında (31 Aralık), Maliye Bakanlığınca yayımlanan Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliğlerini esas alarak bilanço ve gelir tablosunu düzenlemeleri yeterlidir.
E-Üye kayıt işlemleri
Derneğe üye olmaları Kanunla yasaklanmamış olan ve dernek tüzüğüne göre üye olma şartlarını taşıyan kişilerin derneğin yönetim kuruluna yapacakları yazılı üyelik başvuruları yönetim kurulunca görüşülerek en çok otuz gün içinde üyeliğe kabul veya isteğin reddi şeklinde karara bağlanıp, sonucu müracaat sahibine yazı ile duyurulması zorunludur. Derneğin, ilk genel kurul toplantısının yapılacağı tarihe kadar, dernek tüzüğünde sayıları belirtilen yönetim ve denetleme kuruları üye tam sayısının asıl ve yedeklerini oluşturabilecek sayıdan az olmamak üzere üye kayıt edilmesine ihtiyaç bulunmaktadır.
Yönetim kurulunca, karar defterinde alınan karar ile üyeliğe kabul edilmiş bulunanlar dernek üyesi olurlar. Üyeliğe kabul kararının tarih ve sayısı ile üyenin kimlik bilgileri ve aidat ödentileri üye kayıt defterine kayıt edilir.
Yazılı olarak yapılacak üyelik başvurusu, dernek yönetim kurulunca en çok otuz gün içinde karara bağlanır ve sonuç yazıyla başvuru sahibine bildirilir. Başvurusu kabul edilen üye, bu amaçla tutulacak deftere kaydedilir.
Üyelik için kanunda veya tüzükte aranılan nitelikleri sonradan kaybedenlerin dernek üyeliği kendiliğinden sona erer.
Hiç kimse, dernekte üye kalmaya zorlanamaz. Her üye yazılı olarak bildirmek kaydıyla, dernekten çıkma hakkına sahiptir.
Tüzükte üyelerin çıkarılma sebepleri gösterilebilir.
Tüzükte çıkarma düzenlenmemişse üye, ancak haklı sebeple çıkarılabilir. Bu çıkarma kararına, haklı sebep bulunmadığı ileri sürülerek itiraz edilebilir.
F- Genel kurul toplantısı
Derneğin, kuruluş işlemlerinde eksiklik ve kanuna aykırılık bulunmadığına ilişkin olarak mahallin mülki amirliğince yapılan yazılı bildirimi izleyen altı ay içinde dernekler ilk genel kurul toplantısını yapmak ve organlarını oluşturmakla yükümlüdürler.
Genel kurul;
a) Dernek tüzüğünde belli edilen zamanlarda olağan,
b) Yönetim veya denetim kurulunun gerekli gördüğü hallerde veya dernek üyelerinden beşte birinin yazılı isteği üzerine otuz gün içinde olağanüstü toplanır.
Genel kurul toplantıya yönetim kurulunca çağrılır.
Çağrı usulü;
Yönetim kurulu, dernek tüzüğüne göre genel kurula katılma hakkı bulunan üyelerin listesini düzenler. Genel kurula katılma hakkı bulunan üyeler, en az onbeş gün önceden, günü, saati, yeri ve gündemi bir gazetede ilan edilmek veya yazılı ya da elektronik posta ile bildirilmek suretiyle toplantıya çağrılır. Bu çağrıda, çoğunluk sağlanamaması sebebiyle toplantı yapılamazsa, ikinci toplantının hangi gün, saat ve yerde yapılacağı da belirtilir. İlk toplantı ile ikinci toplantı arasındaki süre yedi günden az, altmış günden fazla olamaz.
Toplantı, çoğunluk sağlanamaması sebebinin dışında başka bir nedenle geri bırakılırsa, bu durum geri bırakma sebepleri de belirtilmek suretiyle, ilk toplantı için yapılan çağrı usulüne uygun olarak üyelere duyurulur. İkinci toplantının geri bırakma tarihinden itibaren en geç altı ay içinde yapılması zorunludur. Üyeler ikinci toplantıya, birinci fıkrada belirtilen esaslara göre yeniden çağrılır.
Genel kurul toplantısı bir defadan fazla geri bırakılamaz.
Toplantı usulü;
Genel kurula katılma hakkı bulunan üyelerin listesi toplantı yerinde hazır bulundurulur. Toplantı yerine girecek üyelerin resmi makamlarca verilmiş kimlik belgeleri, yönetim kurulu üyeleri veya yönetim kurulunca görevlendirilecek görevliler tarafından kontrol edilir. Üyeler, yönetim kurulunca düzenlenen listedeki adları karşısına imza koyarak toplantı yerine girerler. Kimlik belgesini göstermeyenler, belirtilen listeyi imzalamayanlar ile genel kurula katılma hakkı bulunmayan üyeler toplantı yerine alınmaz. Bu kişiler ve dernek üyesi olmayanlar, ayrı bir bölümde genel kurul toplantısını izleyebilirler.
Toplantı yeter sayısı sağlanmışsa durum bir tutanakla tespit edilir ve toplantı yönetim kurulu başkanı veya görevlendireceği yönetim kurulu üyelerinden biri tarafından açılır. Toplantı yeter sayısı sağlanamaması halinde de yönetim kurulunca bir tutanak düzenlenir.
Açılıştan sonra, toplantıyı yönetmek üzere bir başkan ve yeteri kadar başkan vekili ile yazman seçilerek divan heyeti oluşturulur.
Dernek organlarının seçimi için yapılacak oylamalarda, oy kullanan üyelerin divan heyetine kimliklerini göstermeleri ve hazırun listesindeki isimlerinin karşılarını imzalamaları zorunludur.
Toplantının yönetimi ve güvenliğinin sağlanması divan başkanına aittir. Genel kurul, gündemdeki konuların görüşülerek karara bağlanmasıyla sonuçlandırılır. Genel kurulda her üyenin bir oy hakkı vardır; üye oyunu şahsen kullanmak zorundadır.
Toplantıda görüşülen konular ve alınan kararlar bir tutanağa yazılır ve divan başkanı ile yazmanlar tarafından birlikte imzalanır. Toplantı sonunda, tutanak ve diğer belgeler yönetim kurulu başkanına teslim edilir. Yönetim kurulu başkanı bu belgelerin korunmasından ve yeni seçilen yönetim kuruluna yedi gün içinde teslim etmekten sorumludur.
Mahkemece kayyım atanması veya Medeni Kanunun 75 inci maddesinin ikinci fıkrasına göre görevlendirilme yapılması halinde, bu maddede yönetim kurulana verilen görevler bu kişiler tarafından yerine getirilir.
G-Genel kurul sonuç bildirimi;
Olağan veya olağanüstü genel kurul toplantılarını izleyen otuz gün içinde, yönetim ve denetim kurulları ile diğer organlara seçilen asıl ve yedek üyeleri içeren [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] - ( Dernekler Yönetmeliği EK-3’te belirtilen ) “Genel Kurul Sonuç Bildirimi “ ve ekleri yönetim kurulu başkanı tarafından mülki idare amirliğine bildirilir:
Bu bildirime;
a) Divan başkanı, başkan yardımcıları ve yazman tarafından imzalanmış genel kurul toplantı tutanağı örneği,
b) Tüzük değişikliği yapılmışsa, tüzüğün değişen maddelerinin yeni ve eski şekli ile dernek tüzüğünün son şeklinin her sayfası yönetim kurulunca imzalanmış örneği.
Eklenir.
Genel kurul sonuç bildirimi ve ekleri, büyükşehir belediyesi sınırları içinde kalan ilçeler hariç diğer ilçelerde bulunan dernekler tarafından iki suret olarak verilir.
Genel kurul sonuç bildirimleri, dernek yönetim kurulu tarafından yetki verilen bir yönetim kurulu üyesi tarafından da yapılabilir. Bildirimin yapılmamasından yönetim kurulu başkanı sorumludur.
Sandığı bulunan dernekler, sandıklarına ait genel kurul sonuç bildirimi ve eklerini bu maddede belirtilen usulde mülki idare amirliğine bildirirler.
H-Beyanname verilmesi
Beyanname verme yükümlülüğü
Dernek yönetim kurulu başkanları, her takvim yılının ilk dört ayı içinde bir önceki yıla ait Dernek Beyannamelerini [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] - (Dernekler Yönetmeliği EK-21’de bulunan) doldurarak mülki idare amirliğine vermekle yükümlüdürler. İl merkezlerinde ve büyükşehir belediyesi sınırları içinde kalan ilçelerde bulunan dernekler beyannamelerini bir adet, diğer ilçe merkezinde bulunanlar ise iki adet olarak verirler.
Şubeler, mülki idare amirliğine verecekleri beyannamelerin birer örneğini bağlı bulundukları derneğe de vermekle yükümlüdürler.
I-Değişikliklerin bildirilmesi
Dernekler, yerleşim yerlerinde (İkametgahlarında) meydana gelen değişiklikleri [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] - (Dernekler Yönetmeliği EK- 24’te bulunan) “Yerleşim Yeri Değişiklik Bildirimini”;
Genel kurul toplantıları dışında dernek organlarında meydana gelen değişiklikleri [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] - (Dernekler Yönetmeliği EK- 25’te bulunan) “Dernek Organlarındaki Değişiklik Bildirimini”
Doldurmak suretiyle, değişikliği izleyen otuz gün içinde mülki idare amirliğine bildirmekle yükümlüdürler. Bu belgeler, büyükşehir belediyesi sınırları içinde kalan ilçeler hariç diğer ilçelerde bulunan dernekler tarafından iki suret olarak verilir.
Dernek tüzüklerinde yapılan değişiklikler de tüzük değişikliğinin yapıldığı genel kurul toplantısını izleyen otuz gün içinde, [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] - (Dernekler Yönetmeliği EK-3’te bulunan) “Genel Kurul Sonuç Bildirimi “ ekinde mülki idare amirliğine bildirilir.
J-Taşınmazların bildirilmesi
Dernekler edindikleri taşınmazları tapuya tescilinden itibaren otuzgün içinde [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] - (Dernekler Yönetmeliği EK- 26’da bulunan) “Taşınmaz Mal Bildirimini Formu” nu doldurmak suretiyle mülki idare amirliğine bildirmekle yükümlüdürler.
Bu form, büyükşehir belediyesi sınırları içinde kalan ilçeler hariç diğer ilçelerde bulunan dernekler tarafından iki suret olarak verilir.
K-Mal bildirimi
04.5.1990 gün, 20508 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 3628 sayılı “Mal Bildiriminde bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu”na ve bu Kanuna atfen çıkartılmış olan “Mal Bildiriminde bulunulması Hakkında Yönetmelik” gereğince, Türk Hava Kurumunun Genel Yönetim ve Merkez Denetleme Kurulu Üyeleri ile Genel Merkez Teşkilatında ve Türk Kuşu Genel Müdürlüğünde, Türkiye Kızılay Derneğinin Merkez Kurullarında ve Genel Müdürlük teşkilatında görev alanlar ve bunların Şube Başkanları ve Kamuya Yararlı Derneklerin Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] - (Mal Bildiriminde bulunulması Hakkında Yönetmelik ekinde bulunan) “Mal Bildirim Formu”nu tek nüsha olarak doldurmak ve tarih belirterek imzalamak suretiyle mal bildiriminde bulunmak zorundadırlar.
Türk Hava Kurumunun, Türkiye Kızılay Derneğinin ve Kamuya Yararlı Derneklerin Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri için İçişleri Bakanlığına, bunların Şube Başkanları için bulundukları İl Valiliklerine, Türk Hava Kurumu ile Türkiye Kızılay Derneğinde görev alanlar için Kurum ve Dernek Genel Başkanlığına,
Bu göreve başlama tarihini izleyen bir ay içinde mal bildiriminde bulunmak zorundadırlar.
Mal bildiriminde bulunacak olanların kendilerine, eşlerine ve velayetleri altındaki çocuklarına ait bulunan taşınmaz malları ile 1 inci derece Devlet Memurlarına yapılan aylık net ödemenin beş katından fazla tutarındaki her biri için ayrı olmak üzere, para, hisse senetleri ve tahviller ile altın, mücevher ve diğer taşınır malları, hakları, alacakları ve gelirleriyle bunların kaynakları, borçları ve sebepleri bu mal bildiriminin konusunu teşkil eder.
Mal varlığında önemli bir değişiklik olduğunda bir ay içinde,
Görevin sona ermesi halinde, ayrılma tarihini izleyen bir ay içinde,
Görevlere devam edenler, sonu (0) ve (5) ile biten yılların en geç Şubat ayı sonuna kadar,
Mal bildirimlerini yenilerler.
L-Derneğin İç Denetimi
Dernekte genel kurul, yönetim kurulu veya denetim kurulu tarafından iç denetim yapılabileceği gibi, bağımsız denetim kuruluşlarına da denetim yaptırılabilir.
Genel kurul veya yönetim kurulu, gerek görülen hallerde denetim yapabilir veya bağımsız denetim kuruluşlarına denetim yaptırabilir.
Genel kurul, yönetim kurulu veya bağımsız denetim kuruluşlarınca denetim yapılmış olması, denetim kurulunun yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz.
Derneğin denetleme kurulu; derneğin tüzüğünde gösterilen amaç ve amacın gerçekleştirilmesi için sürdürüleceği belirtilen çalışma konuları doğrultusunda faaliyet gösterip göstermediğini, defter, hesap ve kayıtların mevzuata ve dernek tüzüğüne uygun olarak tutulup tutulmadığını, dernek tüzüğünde tespit edilen esas ve usullere göre ve bir yılı geçmeyen aralıklarla denetler ve denetim sonuçlarını bir rapor halinde yönetim kuruluna ve toplandığında genel kurula sunar.”
İBRAHİMRAHAT
09.05.2008, 18:27
FORUMDA BÖYLE KONUŞMAYLA DERNEK KURULMAZ DEDİM DOGRUDA,FORUMDA 15-20 KİŞİ VAR FORUMDAKİ KİŞİLER KURACAKSA ONA LAFIM YOK :) MİLLETİ HABERDAR ETMEK LAZIM SORUN BURDA ZATEN...!
Ne yaptınız beyfendi; Bu yazı oku oku bitmez... Sorun derneğin nasıl kurulacağında değil ki. Dernek kurmak isteyen insanların bir türlü işlerini bırakıp toplanamamalarında. Herkes bir yoğun bir yoğun sormayın. Sanki Türkiye' yi bizim köyün adamı kurtaracak...
İBRAHİM RAHAT KARDEŞİM SOYADIN KADAR RAHAT OL BİZİM ÖNCEKİKLE MADDİ DURUMUMUZU DÜZENLEMEMİZ LAZIM ANAYASA KİTABI GİBİ BAYA ŞEYLER YAZMIŞIN ONLARI OKUYUP ZAMAN KAYBETMEYE HİÇ GEREK YOK ALTÜSTÜ BANKAYA KÖY ADINA BİR HESAP NOSU AÇILIP DURUMU DÜZELTDİKTEN SONRA GERİSİ GELİR 2YIL 3YIL BEKLEYELİM NE OLACAK SANKİ ONCA YIL BEKLEDİK YİNEDE BEKLERİZ BİZLER GENCLERE YATIRIM YAPALIM SADECE KÖYÜMÜZ İÇİN ÇALIŞALIM BİZİM BÜYÜKLERİMİZ YAPAMADILAR BAŞARAMADILAR BİZBAŞARALIM (BENİM GÖRÜŞÜM BU HERKESE SELAMLAR ALLAHIN RAHMETİ VE BEREKETİ BİZİM KÖYLÜLERİN ÜZERİNE OLSUN KALIN SALICAKLA)İLHAN GÜL
İBRAHİMRAHAT
09.05.2008, 19:54
H.Sanat millet bir şeyler ögrensin diye yazdık
İBRAHİMRAHAT
09.05.2008, 20:00
ilhan gül kardeşim sen zamanını boşa harcama devam et sen bildigin yoldan sana kolay gelsin...
Herkese iyi akşamlar.Sevgili ibrahim kardeşim yazdıgın yazıyı uzun olmasına ragmen dikkatlice okudum.Paylaşımın için teşekkür ederim.Diger arkadaşlarımın'da ifade ettikleri gibi bizler henüz bir araya gelemedik dolayısı ile bu konuyla ilgili henüz atılmış bir adım bile yok!Sizin yazdıgınız tamamıyla prosedür.Ayrıca insanların birbirlerini tanımaması birbirimize karşı OPSİYONLARIMIZI sıg hale getiriyor.Yapıcı eleştiriler ortamları daha elit hale getirir!Yıkıcı eleştiriler ise insanların birbirlerini tanımadan birbirlerinden uzaklaştırır hale getirir.Bu konuyla ilgili eleştiri yapan arkadaşlarımız var umarım bu konuyla ilgili daha yapıcı eleştiriler yaparlar .Herkese saygılar!
--------------------------------------------------------------------------------
Müslümanlar neden böyle perisan?
Sebebini sorup ariyor muyuz?
Bence bu isin sebebi müslüman.
Acaba farkina variyor muyuz?
Müslümanlik çünkü adimiz bizim.
Adimiz gibi mi tadimiz bizim?
Eksik mi dedimiz, kodumuz bizim?
Fitnesiz, fesatsiz duruyor muyuz?
Islamin sarti bes, Imanin alti,
Diyerek isleriz her türlü halti.
Aklimiza gelmez topragin alti.
Emaneti saglam koruyor muyuz?
Esiri olmusuz malin, servetin,
Zinanin, sehvetin, koyu giybetin,
Vatanin, milletin, dinin devletin,
En ufak işine yariyor muyuz?
Bu devirde kimin kötü hali var?
Simdi itin bile özel yali var.
Hepimizin iyi kötü mali var.
Fitreyi, zekati veriyor muyuz?
Birbirine düsman zengin ile fakir,
Birinde hamd eksik, birinde sükür,
Hepinizde ayri degisik fikir,
Birlikte üç adim yürüyor muyuz?
Elin gözünde ki çöpleri tek, tek,
Görüp gösteririz kaçirmayiz pek
Kendi gözümüzde mertek var mertek.
Biz bizdeki suçu görüyor muyuz?
Neyi ögreniyor, neyi duyuyor
Karni evde, beyni nerde doyuyor
Oglumuz, kizimiz, nasil büyüyor,
Üstüne kol kanat geriyor muyuz?
Kitabimiz Kur’an ilim kokuyor,
Kaç müslüman günde açip okuyor?
Okuyan da iste öyle okuyor.
Mânasina kafa yoruyor muyuz?
Mademki her nefis Hakk’tan hediye,
Dünya için hakki unutmak niye,
Bugün Allah için ne yaptim diye,
Aksam kendimize soruyor muyuz?
ARIF olan ham laf ezmez gardasim,
Bir destanla bu dert bitmez gardasim,
Müslümanim demek yetmez gardasim,
Müslümanca hayat sürüyor muyuz?
erolkaya
11.05.2008, 17:32
slm milet nasılsınız uzun bir zaman oldu yazmıyalı islerim nedeniyle birde biraz kızgınlık icabı yazmadım arkadaslar bir dernek tuturdunuz gidyorsunu halen hic bir adım atmadınız bir bankaya hesap acalım dedim kimseden ses cıkmadı sanırım bu gidislede cıkmıycak
erolkaya
11.05.2008, 17:38
slm metin nasıl sın halamlar nasıl sivas ayagı cekildi diye yazmısın aslında cekilmedik takip edyoruz amam hep yazyoruz hic irerleme kayıt edemedik hepsi lafta kalyor artık icraat olması gerk
erolkaya
11.05.2008, 17:46
bakın degerli arkadaslar bundan 40 yıl önce bizim köy bir dernek kurmus aslında ancak madi vede dedi kodu yuzunden geri kapanmıs ozamanki kurululardan halen hayata olanlar var belki de bunu kimse bilmiyordu yani yeni degil bu is birkere kurulmus basarısız olunmus yine aynısı olmasın aslında biz birkac arkadasla sivasta kuralım istanbuldaki arkadaslar bir arya gelemiyorlarsa biz burda kuralım orya sube verlim diyede dusunduk yönetimi bile belirledik sadece sivastaki köyluleri gezmek kaldı her sulaleden birer kisi yönetime almayı dusunduk yinede bir muded sizi beklemeye kararverdik elinizi cabuk tutun
erolkaya
11.05.2008, 17:53
birde siteye ilk önce yazan bazı arkadaslar artık hic yazmaz oldu sanırım dernek isi cidiye biner bizde aydıat parsı isterler diyemidir nedir yaz maz oldular
erolkaya
11.05.2008, 17:58
bakın ibrahim rahat arkadasımız bir dernek nasıl kurulur neler ilazım kurmak icin bir yazı veya sanırım bilgi sayardan indirmis yinede tsk edilecegi yerde bazı arkadaslar yine ona bile sitem kar yazılar yazmislar aslında biraz toparlıycı olsak bu is cözulcek bir birimizin sucunu kabahatını lutfen hemen zunune vurmayı bir kaynasma birliktelik saglasak olcak bus herkesun görsu vardır herkesin dusuncesi fikrine saygı duyarız amam kırcı olmuyalım lutfen cirinli hemserilerimherkese ii aksamlar
yigitabd
12.05.2008, 10:16
sevgili abdullah kardeşim
düğünü yaptınız allah mesut etsin
kusura bakma gelemedim hafta sonları çalışıyorum
babana ve annene selamlar saygılar...
Allah razı olsun abi.Gelen ve gelemeyen tüm dostlarımıza, akrabalarımıza ve sevdiklerimize teşekkür eder ,büyüklerimin ellerinden öperim..
Aleyküm selam.
hasanarslan
12.05.2008, 18:20
ACIMIZI PAYLAŞAN TÜM DOST VE YAKINLARIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN.MEKANI CENNET OLSUN.DUALARINIZI ESİRGEMEYİN...........SELAMLAR .
zeki yigit
13.05.2008, 15:44
sevgili kardeşim hasan arslan öncelikle selamlarımı sunarım başinız sag olsun allah gani gani rahmet eylesi geride kalan kederli ailesine allahtan sabır eylesin mekanı cennet olsun selamlarımla saygılarımla zeki yigit
yarımın torunu
13.05.2008, 21:15
dayı haklısında babalarımızın nesli tükenikden sonra zor acarlar artık fırsat bu fırsat hazır tanıyanlar yasarken kurulmalı bu dernek
zeki yigit
14.05.2008, 15:51
sevgili erol kardeşim ben sana katıliyorum bir turlu butunleşmeyi saglıyamadıkki şu anda henuz 20.kişi yok bile ben her konuda varım gerek maddi gerekse manevi ne olursa varım dernek yeterki kurulsun yeri nerede olursa olsun yeterki kuralım insanlara bunu anlatmak istiyoruz hep lafta kalınıyor bizim insanlardan beklentimiz birlik ve beraberligi ve cogunlugu saglayıp dernek kurmak 2.gunluk iş hep yazmakla kaliyoruz hic bir icrat yok biraz yapıcı olmak lazim herkese selamlarımla işlerinde başarılar dilerim zeki yigit
DURSUN SARIKAYA
15.05.2008, 14:41
slm idirizin torunu ibo ben dursun nasılsın iyimisin? dayılarınla görüşüyormusun selam söyle.ben arabistandan döndüm 20 gün oldu dernek kurmanız için köyümüzüm görüşlerini almak lazım...
DURSUN SARIKAYA
15.05.2008, 14:57
zeki abi haremdede görüşmek varmış müezzinliğin altında hoş sohbet etmekte varmış gelip lütfi abiyi görmemekte varmış sizlere saglık diler acı kaybınıza Allahtan rahmet dilerim selamlar.
DURSUN SARIKAYA
15.05.2008, 15:04
slm yusuf şahin ben dursun sarıkaya sizlerede kucak dolusu selamlar delik işiniz devam mı? bittimi ? sükrü sarıkayaya resul görgüne h.ibrahim görgüne muammer yazıcıya suat alpere şükrü okyaya muzaffer şekere proje müdürünün ettigine ve adını unuttugum herkese selamlar nafi demire tavatirin ahmete selamlar bunları muhakkak söyle okut bunları...
zeki yigit
15.05.2008, 23:13
sevgili kardeşim hacı dursun kardeşim öncelikle hoş geldin sefalar getirdin canım kardeşim demekki insanlar arzuladıgı insanları gördummu cok mutlu olur bende orada sizi görunce cok mutlu oldum ne guzel gunlerdi o gunler bizler icin unutulmayacak bir anı sevgili kardeşim evet acımız cok buyuk unutmak cok zor agbeyimizi kayıbı bizi cok uzdu selamlarımla zeki yigit
cümleten hayırlı akşamlar herkeze hasan abi başın sagolsun abi kusura bakma biraz geç oldu ama allah rahmet eylesin allah sabır versin abi mekanı cennet olsun tekrar başımız sag olsun hasan abi hayırlı akşamlar
ooo kimleri görüyorum ibrahim abicim hoşgelmişsin abi sitemize nerelerdesin abi sen ya kayıptın bendedim askere falan gitti galiba nasılsın sayın abicim işler güçler nası yaramaz birşey yoktur umarım saygılar abicim hayırlı akşamlar
zeki abicim nasılsın abi işlerin nasıl bu sıralar biraz yogunluk var herkezin işlerinde zannedersem senin işlerde öyledir zeki abicim yaramaz birşey olmasında iş olsun abi selamlarımla zeki abicim hayırlı akşamlar allaha emanet ol sayın abicim
hasanarslan
17.05.2008, 11:42
zeki abi ve emirgil kardeşim Allah sizlerdende razı olsun. Allah sizlere uzun ömürler versin.mekanı cennet olsun inşallah.
zeki yigit
19.05.2008, 16:57
sevgili kardeşim hakan teşekkur ederim allahıma şukurler olsun cok iyiyim ne yapalım canım kardeşim hakan işler biraz yogun o yuzden biraz ara verdik ev halkı nasil iyilermi inşallah iyilerdir he bu arda kucuk yegenimiz nasil inşalla saglıklı ve sihatlidi buyumeye devam ediyordur allah saglık ve sihhat versin analı ve babalı buyutsun yuce mevlam peki kardeşim hakan sevgi ve selamlarımı sunarım ev halkına selamlarımı sunarım allaha emanet ol selamlarımla zeki
zeki yigit
19.05.2008, 16:58
sevgili ilhan kardeşim selamlarımla zeki
allaha şükür sevgili zeki abicigim
iş güç ugraşıyorum sorun ve sıkıntı yok
seni sormalı
slm idirizin torunu ibo ben dursun nasılsın iyimisin? dayılarınla görüşüyormusun selam söyle.ben arabistandan döndüm 20 gün oldu dernek kurmanız için köyümüzüm görüşlerini almak lazım...
Hoş geldin Dursun abi sağolasın Allah razı olsun şükür iyiyiz.Sizleri sormalı.Dayılarda iyiler hepsi bir yerde hayat mücadelesi.
Allah razı olsun abi.Gelen ve gelemeyen tüm dostlarımıza, akrabalarımıza ve sevdiklerimize teşekkür eder ,büyüklerimin ellerinden öperim..
Aleyküm selam.
Kardeş çok acı ama sizi tanımıyorum Allah mesut bahtiyaredsin etsin Vatana,millete,islama hayırlı evlatlar yetiştirmeniz dileği ile....
FORUMDA BÖYLE KONUŞMAYLA DERNEK KURULMAZ DEDİM DOGRUDA,FORUMDA 15-20 KİŞİ VAR FORUMDAKİ KİŞİLER KURACAKSA ONA LAFIM YOK :) MİLLETİ HABERDAR ETMEK LAZIM SORUN BURDA ZATEN...!Merhaba adaşım beni tanırmısın bilmiyorum ama şunu bilmeni isterim. İanan insan ümitsiz olmaz ama ben bu dernek konusunda ümitsizim bizim köyün derneği falan olmaz.İnşallah yanılırım:mad:
altuntas58
22.05.2008, 12:51
Merhaba adaşım beni tanırmısın bilmiyorum ama şunu bilmeni isterim. İanan insan ümitsiz olmaz ama ben bu dernek konusunda ümitsizim bizim köyün derneği falan olmaz.İnşallah yanılırım:mad:
İbrahimciğım bu sözleri size yakıştıramadım ümitsizlik felan diyerek pes etmiş gibi davranıyorsun dernek kurmaktan kolay ne var 7 kişiyi yanınızda bulamıyorsanız size diyecek bir şey bulamıyorum ama öyle sanıyorumki koca köydende 7 kişi bulursun farz edelimki bulamadınız kendi en yakın cevrenizle bu işi gercekleştirirsiniz bu işin başını birileri cekecek biraz fedakarlık göstermek şart emeğini sen ve diğer 7 kişi cekecek gelecekte sizlerin çocuklar bu dernek vasıtasıyla birleşip kaynaşacaklar ve ben bütün kalbimle inanıyorumki sizlerin çocukları büyük projelere imza atacaklar biraz daha sabırlı olun lütfen demekki sizin köyün insanlarında dernek kurma fikri henüz olgunlaşmamış bu demek değilki kurulmayacak gerekirse bende kurucu üye olurum size yardımcı olmaktan zevk duyarım
Eskilerle olmuyor bu iş biz ve bizim akranlarla belki olacak.Kurucu üyelik teklifin için teşekkür eksik olma.
altuntas58
22.05.2008, 13:58
Sizde yeni jeneresyonla yapın bu işleri dernek kurma olayı askıda kalmasın ya cirinli arkadaşlar neden bu işe soğuk bakıyorsunuz herkes taşın altına elin koymalı öyle durduk yerde hiç bir gercekleşmez sizde İbrahim kardeşimize yardımcı olun kurun şu derneği olsunbitsin hepiniz bir catı altında toplanıp köyünü için güzel planlar yapın
zeki yigit
22.05.2008, 17:07
teşekkurler uskudarlı kardeşim gerekeni gerekli olan her şeyi yazmışinız size sonsuz teşekkur ediyorum sizler bir hemşerimiz olarak bize yardımcı oluyorsunuz amaki bizler hic bir zaman elimizi taşın altına koymaktan hic bir zaman korkmuyoruz ama be lakin birleşim ve beraberlik saglamak cok zor galiba bir turlu köyumuzun genclerini bir araya getirmekte bir zaman bulamıyoruz gerci yeni nesiller biraz olsun bu konuya benim göruşume göre sıcak bakmaları lazım size selamlarımla zeki yigit
Herkese selamlar.Zeki abinin ifadesi ile insanları bi araya getiremedik!Görünüşe göre kimsenin'de gelmeye niyeti yok gibi.
altuntas58
23.05.2008, 13:37
MERKEZ_ÇAYGÖREN -KÖYÜNE hayırlı cumalar dilerim
zeki yigit
23.05.2008, 17:41
sevgili metin kardeşim inanırmısın ne kadar caba harcıyoruz yinede bir turlu birlikteligi saglayamıyoruz bakıyorum diyer köylerede adamların her turlu dernek faliyetleri ve sosyal dayanışma ve diyer kulturel faliyetleri ne guzel surdurmektedirler inanki kardeşim iclerinde en geri kalmiş köy bizim köyumuz hani derler ya şu bana dokunmayan bin yıl yaşasın derler ya bizim köylulerde malisef öyle bakıyoruz birileri cıkıyor dernek nasil kurulur onu tarif ediyor birileri cıkıyor lafla peynir gemisi yurumez diyor hep lafta kalıyor hic bir icrat yok sevgili kardeşim ben sadece sunu söylemekte fayda duyarım ister katılım saglansın hani uskudarlı yigdo altın kardeşimizin dedigi gibi yedi kişiden bir dernek kurulur dedi dogru kardeşim ve inanki kardeşim ben hodri meydan diyorum ve ben maddi ve manevi her konuda varım yeterki birlikteligi saglayalım ve inanki bu dernek işini faliyete gecerse her konuda yeni gelecek nesiller ici cok guzel bir dayanışma olur sevgi ve selamlarımı sunarım şen ve esen kal zeki
zeki yigit
23.05.2008, 17:44
sevgili hakan kardeşime selamlarımla hakan bilmem bir önceki yazdıgım konuya sen katılırmısın fikren selamlarımla zeki
zeki yigit
23.05.2008, 17:47
sevgili dayımın torunu ibrahim özgur kardeşim neden ortadan kayıp oldun be kardeşim hic göruşemiyoruz ne oldu kardeşim ayran iştik ayrımı duştuk selamlarımla gönuller bir olsun zeki
zeki yigit
23.05.2008, 17:56
sevgili ibrahim özgur kardeşim bir önceki yazını okudum seni tesub ederim senin gibi bir genc delikanlıya bu kelimleri yakıştıramıyorum insanlar umutsiz yaşama tabi eden nedır bizlerin yanlış duşunceleri bir insan her zaman ileri duşuncelere sahip olup ve bu duşunceleride butun herkesle paylaşıp ilerlemektir senin duşuncelerin her zaman rahmetlik ahmet dayıma benzesin o da hep ileri duşuncelere sahip bir insandı mekanı cennet olsun azmin elinden hic bir şey kurtaramaz selamlarımla zeki
Kraliçeye saygıda hiç kusur etmiyor, Türkiye seçkinleri. Hatta tazimi abartıyorlar. O’nun protokol kurallarına övgüler yağdırdılar. Baykal’ın neden köşke katılmadığı sorulduğunda, koskoca muhalefet lideri mızıkçı bir çocuk gibi, savunma yaptı. “Kraliçeye saygısızlık yapmadığını” anlattı. Sonra smokin giymeyerek asıl saygısızlığı başbakanın gösterdiğini, böylece batılı giyim tarzını reddettiğini; bir çırpıda işin ucunu, batıdan beslenen laikliğe ekleyiverdi.
Tepeden tırnağa kraliçenin değerlerine biat etmemiz, bizim laikçiler tarafından adeta farzmış gibi algılanmakta. Seni gidi smokin sevmez, batı karşıtı, gerici.
Tokalaşma tenezzülünde bulunmadığından elini saklayan eldivenine dokunabilmek için yanıp tutuşan yerli zevat, ülkesinden kovduğu Osmanlı’nın Paris restoranlarında bulaşıkçılık bile yapmış prenseslerinin çektiği acıyı hep görmezden geldi.
Keşke yerlerinde duralardı da, biz de keyifle eleştirse idik dediğimiz, bir hanedan çocuğu bile bırakmadılar.
Şimdi ağızları açık, elin özenle koruduğu saltanat mensuplarını hayran izlemekteler.
Kraliçenin üzüm salkımlı ipek elbisesi; Kaz dağlarımızın organik üzümleri ile kendisini besiye çektiğimizi anlatmakta idi.
Prens Charles Türkiye ziyaretinin önemli bölümünü organik bağlarımızda geçirdiğinde, nasıl acı çektim.
Türk halkına hormonlu, İngiliz beylere sağlıklı üzümler.
Seksen ikilik kraliçenin yanaklarından kan damlarken, çayını bile sütsüz içmeyen dik omuzlu İngiliz kadını kraliçenin kemik yaşını ölçmek geçti aklımdan.
Taş çatlasa elli beş, altmış yaş kadınının dik duruşu ile taşıdığı elbiselerle bizimkilerin çıktığı abartılı yarış, yarıda kaldı. Organik domatesleri İngiltere sarayı için yetiştirdiğimiz aklıma geldikçe, tarihte hiç sömürge olmamış bir millete mensup olmanın gururunu yaşayamıyorum.
Kraliçe kadar Türkiye halkı da farkındalar mı acaba, Bursa’nın Osmanlı ipek merkezi olduğu için yolunu oraya düşürdüğünü.
Tıpkı sömürgeleri Hindistan halkının ipek dokumacılarının sağ ellerini kesip, onların dokumalarını ucuza alıp, hind ipekçiliğini söndürüp, İngiliz kumaşları için yeni pazarlar kazanan kraliçenin dedelerini bir kez daha acı ile anımsadım.
Şık eldivenleri ile adeta atalarının döktüğü kanları saklayan kraliçe, katil cedlerine rağmen, ülkemde mağrur dolaşması, beni hiç mesrur etmedi.
Yeşil Camide Kur’an-ı Kerim dinlemesi de; halk tribünlerine oynanmış iyi çalışılmış bir ev ödevi idi.
Derken aynı günlerde malum gazetelerde benzer başlıklar:
“Kütahya ve Afganistan” benzetmeleri.
“Taliban Kütahya’da” başlıkları ile 28 Şubat gibi dış gebeliklerle meşgul basının cehaleti, kötü niyeti, provokasyonu bir kez daha hatırlanıyor.
Tarih, sanat, medeniyet bilgisi olmayan, İstanbul dışına çıkmamış muhabirlerin bir yerlere yaranabilmek için kendi halklarına çamur atma biçimleri çok barbar.
Kraliçeden bari biraz ders alsalar.
Osmanlı’nın ipek merkezi Bursa’ yı bu cahillerden daha iyi bilen Kraliçe, umuyorum ki Kütahya’nın asil kültürünü de, bu bunak yalakalarından daha fazla tanımakta. Bir kültür, doğa, tarih cenneti Kütahya’yı nadir bir sanat eseri olarak ne kadar seyredeyim ki usanayım.
Anadolu’ya 1220’lerde gelen Germiyanoğullarının merkezidir Kütahya.
Moğol himayesindeki Anadolu Selçuklularına kafa tutarlar.
Ne yazık ki resmi tarihimiz Osmanlı olmuş, Anadolu Türk beylikleri Osmanlı karşısında yenik düşürülmüştür.
Germiyanoğulları Kütahya, Ankara, Afyon, Kula, Denizli civarında Anadolu’nun en güçlü beyliğini kurdular. Bizans İmparatorluğu’ndan vergi aldılar.
Germiyanoğlu Süleyman Şah’ın kızı Devlet Hatun’u, Osmanlı Sultanı Yıldırım Bayezid’e verip, Kütahya civarındaki kimi toprakları da çeyiz olarak belirlemesi, oğlu Yakup beyin hiç hoşuna gitmedi.
Bu toprakları geri aldı. Yıldırım karşı taarruz ile kayınbiraderinin elinden tekrar toprakları alıp, Yakup beyi hapse attırdı. Onların bu hesaplaşmasında Devlet Hatun kim bilir ne acılar çekti. Bir yanda kardeşi, diğer yanda eşi. Belgelerle keşke bir film çekseler de kendi tarihimizi öğrenebilsek. Hapisten kaçan Yakup Bey, güçlü ordusu ile Timur’a destek verip inada bindirdiği kız kardeşinin çeyizi olan toprakları aldı.
Bu mücadeleci Germiyan beyi, yaşlandığında erkek evladı yoktur, talihin bir cilvesi olarak, kız kardeşinin torunu 2. Murad’a tekrar topraklarını vasiyet eder.
Yakup Bey’in hazineleri, konakları; sosyal ve ekonomik hayatın yüksek düzeyini göstermektedir. Germiyanoğlu Beyliği’nde, edebi ve ilmi hayat çok canlı idi.
Medreselerde dini ilimlerin yanı sıra fen ve astronomi okutulurdu. Sadece seramik ve porselenleri, kaplıcaları, şifalı suları değil, kadın dünyasını çok ilgilendiren Germiyan kumaşları da çok ünlü idi. Buldan dokumaları, “Ak alemli” kumaşı ile hilat yapılırdı. Çok zengin bir Germiyan kültürünü hala koruyan Kütahya’ya her gittiğimde;
13. yüzyılın asaletini, hala çarşıda pazarda rastladığım kadınların şalvarlarında, düğünlerinde, oyalı yazmalarında, üç eteklerinde gördüğümde; tarihe, kültüre, medeniyete, orijinleri koruyup saklamaya çok meraklı ruhum nasıl mutlu olmakta. Bu sebeple kumaşları ile ünlü Germiyan kültürünün kendine has asil tesettürünü hala yaşatan her Kütahyalı kadını durup saygı ile selamlamaktayım. Ünlü Macar muhalifini sanat eseri bir köşkte ağırlayan Kütahya’yı ne kadar anlatsam ki bitirebileyim.
“Taliban Kütahya’da” diyen cahiller gidip kraliçeye; Kütahya’nın tarihini, asil kumaşlarını, soylu Germiyan kültürünü sorsalar hiç fena olmayacak.
altuntas58
26.05.2008, 23:16
Çaygörenli kardeşlerim dernek işi ne durumda inşallah yavaş yavaş işler yoluna giriyordur
zeki yigit
28.05.2008, 18:30
deyerli altuntaş 58.kardeşim şu anda henuz bir aşama saglayamadık inşallah kısa bir zamanda dernek kuracagiz teşekkur ederiz ilginiz icin selamlarımla zeki
altuntas58
28.05.2008, 18:35
Kısa sürede bir denek kuracağınıza ben bütün kalbimle inanıyorum zeki kardeşim
selman arslan
29.05.2008, 16:34
merhaba sevgili abilerim kardeşlerim ben çaygören köyü nurigillerden selman arslan siteyi yeni duydum bende aranıza katılmak istiyorum çok güzel olmuş yapımında emegi geçen herkese teşekkür ederim herkese slm lar
zeki yigit
29.05.2008, 18:05
sevgili yegenim selman ne mutluki seni bu sitede görmek bizi mutlu etti nasılsın iyimisi umarımki iyisindir baban ve annen nasıl ayrıca selamlarımı ilet sanada sevgilerimi sunarım gözlerinden öperim zeki yigit
zeki yigit
29.05.2008, 18:07
teşekkur ederim altuntaş 58.kardeşim sizlere sonsuz saygı ve sevgilerimi sunarım inşallah her şey guzel olacak zeki yigit
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] BURAYI MUTLAKA ZİYERET ETMENİZİ BEKLİYORUM
AYRICA ÜYE OLURSANIZ SEVİNİRİM BAYA KAPSAMLI BİR YER OLDUGUNU DÜŞÜNÜYORUM
İLHAN YİĞİT
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
herkeze selamlar hayırlı akşamlar aramıza yeni gelen arkadaşlara hoşgeldiniz diyorum zeki abicim hayırlı akşamlar sagol abi yaramaz birşey yok ufaklık da büyüyor saglıgı sıhati iyi çok şükür teşekkürler zeki abicim.abicim şimdi bazı şeyleri benim burda söylemem yanlış olur ben sizlerden yaşça küçügüm yakışık almaz yanlış anlaşılır kimsenin kalbini kırmaya gerek yok birinin kalbi kırılır falan ama şunuda söylemeden edemiycem bizim köyün insanı bu tarz şeylere pek sıcak bakmıyor dernek türü bir araya gelip toplanmak gibi piknik gibi yanlış anlaşılmasın herkezi kast etmiyorum hatam olduysa affola...sevgili zeki abicim zannedersem anlata bilmişimdir abi sen nedersen ben varım bu dernek kurulumu hakkında köyümüze birşeyler yapalım gelecek neslimiz birbirini tanısın yabancı yetişmesinler birbirlerine dedigim gibi abi sen ne dersen ben varım bir yere isminimi yazdırıyorsun bana sormana bile gerek yok sevgili abicim beni de yazdır seni de yazdırdım hakan de bana yeter abicim ne gerekiyorsa elimizden geldigi kadar yapıcaz bunun başka mantıklı açıklaması da yok başka yoluda yok abi benim yaşıtlarımda olan arkadaşlarıma sor kimse kimseyi tanımaz nadir tanır köyümüzde bi cenaze olur hrekezin 1hafta sonra haberi olur bi dügün bir bayram olsa gördügün gidebildigin kişilerle bayramlaşırsın orda sohbet edersin falan daha neler neler artık kuralım diyorum şu dernegimizi ve bunun içinde zeki abicim bende varım diyorum sitede olan olmayan arkadaşlarıma ve abilerime rica ediyorum sizde isteyin olsun bu iş herkeze saygı ve selamlarımla hayırlı akşamlar hakan uzdemir
köyümüzle ilgili tüm haberleri bu siteyiziyaret ederek görebilirsiniz
ayrıca güncel haberleride ekleye bilirsiniz.....SAYGILARIMLA ilhan YİĞİT
Keneler olmasa sizleri bir araya getirmek için piknik işini ben ayarlayacağım ama... Dernek kuralım derken kenelere yem olmaktan korkuyorum. Korku belası işte.
sevgili cirinliler sizi kutluyorum gelecek nesiller için bunu yapın yalnız aranıza bayanlarda kaışsın lütfen şu kız erkek ayırımını ortadan kaldıralım
Rahmetli CELAL YİĞİT'in torunu ABDURAHMAN YİĞİT'in oğlu YALÇIN YİĞİT'in düğününe tüm köylülerimiz davetlidir.
ABDURAHMAN YİĞİT'in cep nosu 0532 634 02 07
MELTEM ve YALÇIN
Tarih:14 Haziran Cumartesi Saat 13:00-17:00 Arası
Yer:SÜS DÜĞÜN SALONU
E 5 Karayolu üzeri Küçükçekmece Belediye yanı
(Shell benzin istasyonu yanı) SEFAKÖY-İST
TEL: +90 212 599 40 14
Allah hayırlı uğurlu etsin.Allah tamamına erdirsin.Hiç birini tanımıyorum güya aynı köylüyüz....
Önder Sav geyikleri
CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın cep telefonunu açık unuttuğu ortaya çıkınca internet sitelerinde 'Telekulak geyikleri' yapılmaya başlandı.
Sav için Facebook'ta grup oluşturulurken birçok haber portalında da kullanıcılar bu duruma espirilerle tepkilerini dile getirdi. İşte yorumlardan bazıları şöyle:
ÇOK FATURA ÖDER
- O kadar dakika açık kalmış, ödeyeceği telefon faturasını düşünsün.
- Önder Sav Peygamberimize hakaret edince yedi gün kayıplara karışmıştı. Bu olay sonrasında bir yedi gün daha göze görünmez heralde. Zavallı Sav, bir türlü siyasete ısınamadı.
AHİZELİ TELEFON KULLANSIN
- Eğer haber doğruysa, CHP'nin Aselsan'a ahizeli cep telefonu siparişi vermesi lazım. Alırsın ahizeyi, koyarsın telefonun üstüne, işte kapandı gitti. Ayrıca rahatsız edilmek istemiyorsan, ahizeyi alır yana koyarsın, devamlı meşgul çalar. Tek sorun cebe nasıl sığacak bu alet.
- Bu olayın akabinde CHP'nin Meclis'teki ilk grup toplantısı 'cep telefonu kullanımı', 'cep telefonlarını kapatmada no'nun yeri ve önemi' konularında olacak. Nokia kullanma kılavuzu dağıtacak.
CEP TELEFONU KULLANMAK ÖĞRETİLİR
- İtinayla Cep telefonu nasıl kullanılır dersi verilir. Para falan istemez, yeter ki ülkemi rahat bırakın. Telefonunu yönetemeyen ülkeyi nasıl yönetsin.
- Bunun üzerine Sayın Baykal nasıl bir misilleme ve püskürtme hamlesi yapacak bakalım. Bayılıyorum şu Baykal'a ya. Anında bir çözüm üretir. Şimdi gündemi nasıl değiştirir bir izleyin bakalım.
SUYUNA İLAÇ ATTILAR
- Ortalığı velveleye veren şahış telefonu açık unutmuş ve 42 dakika boyunca konuşmaları dinlenmiş. Tabi kesin AKP'nin suçudur, kesin AKP bu adamın suyuna unutkanlık hapı falan atmıştır.
- Daha telefonunu idare edemiyor, ülkemi nasıl idare edecek. Çok güldüm.
VEKİL SEÇİLME ŞARTINA KOYULSUN
- Bundan sonra seçimlerde milletvekili seçilme şartları arasına telefon kullanmayı bilme şartı eklensin.
- Bir kere ben de ev sahibimi böyle dinlemiştim. iki saat bağırdım duysun diye ama duymadı!.
Facebook'ta Sav'a telefon dersleri grubu
Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta, 'Önder Sav'a cep telefonu kullanmayı öğretmek isteyenler' adı altında bir grup oluşturuldu. Grup üyelerinin dikkatine sunulan notta, 'CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlenmediği, açık kalan cep telefonunun azizliğine uğradığı ortaya çıktı. Balon gündem yaratarak ortamı germeyelim diyor ve Önder Sav'a cep telefonu kullanmayı öğretmek istiyoruz' ifadesi yer aldı.
SEN BENIM SEVGILI PEYGAMBERIMLE ALAY EDERSEN
ALLAH TA SENI ISTE BÖYLE REZIL RÜSVA EDER
ANLADINMI ÖNDER SAV
SEN BUNDANDA DERS CIKARTMAZSIN CÜNKÜ KALBIN MÜHÜRLÜ OLANLARDAN
ALLAH KIMSEYI SENIN YERINE DÜSÜRMESIN::::AMIN
İlhan kardeşim sana teşekkür ediyorum.Dügünle ilgili yapmış oldugun bildirimden dolayı.
eyvallah METİN kardeşim
ugramıyon yanıma yolun düşünce mutlaka ugra
saygılar ilhan YİĞİT
sevgili metin yiğit bu linki ziyaret etmeni bekliyorum.
altuntas58
02.06.2008, 22:49
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
işte 3 Çaygörenli boğazdan bir manzara
Caygören köyü sakinleri hepinize hayırlı geceler
altuntas58
02.06.2008, 22:57
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 6c57610.jpg ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] pg)
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
İşte köyüne dernek kurmak için mücadele eden kardeşimiz kendisini göstermiş olduğu cabalardan dolayı kutlarım
yiğidoturan
02.06.2008, 23:48
HAYIRLI GECELER CİRİNLİ HEMŞEHRİLERİM
ALİBABA ÇUKURTARLADA OTURDUĞUMUZ 1970 1971 YILLARDA BİR KOMŞUMUZ VARDI CİRİNLİ DEDE DERDİK ALLAH RAHMET EYLESİN VEFAT ETTİĞİNİ DUYMUŞTUM ONUN OĞLU ZEKİ VARDI BAZEN GÖRÜŞÜYORDUK AMA YILLARDIR GÖRÜŞEMİYORUZ BURADAN TÜM CİRİNLİLERE SELAMLAR
teşekkürler altuntaş agabey resimler için
zeki yigit
04.06.2008, 14:49
teşekurler altıntaş kardeşim resimleriniz ici gercekten size saygı duyarım sen bizim köyumuzu bizden dahada iyi tanıtıyorsun ben sizi tebrik ediyorum siz uskudarda nerede oturuyorsunuz sizinle tanışmak isterim selamlarımla ve saygılarımla zeki yigit
İlhancıgım konuyla ilgili sana özel mesaj yolladım.
altuntas58
05.06.2008, 17:12
teşekurler altıntaş kardeşim resimleriniz ici gercekten size saygı duyarım sen bizim köyumuzu bizden dahada iyi tanıtıyorsun ben sizi tebrik ediyorum siz uskudarda nerede oturuyorsunuz sizinle tanışmak isterim selamlarımla ve saygılarımla zeki yigit
Sizin köyünüzü sizler daha iyi bilirsiniz benim ilgim sizin köyün cıvarında çok bulunduğumdan kaynaklanan bir sevgi diyebiliriz üstelik cirinde sivasımızın şirin ve güzel bir köyü Bende sizin köyü çok seviyorum benide aranıza aldığınız için asıl ben sizlere teşekkür ederim
altuntas58
05.06.2008, 17:15
teşekkürler altuntaş agabey resimler için
cirinli kardeşlerim benide aranıza aldığınız için Ben sizlere çok teşekkür ederim[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
köyümüzle ilgili tüm haberleri buradan yazabilirsiniz
teşekkürler ilginize ilhan YİĞİT
sevgili ALTUNTAŞ 58 kardeşim sigaraya hayır kapmanyanızı bütün içtenligimle destekliyorum.Sıkı bir sigara tiryakisiydim şükür iki sene oldu bırakalı.Bırakmak isteyen olursa nasıl bıraktıgımı bırakmak isteyen kardeşlerimizle paylaşırım!
zeki yigit
11.06.2008, 16:33
sevgili kardeşim hakan nasilsın iyimisi tahminime göre biraz senin işlerin yogun galiba neyse canım kardeşim işlerin iyi olsun ve ayrıca evdekilerde iyidir inşallah butun herkese selamlarımla ve saygılarımla zeki
zeki yigit
11.06.2008, 16:35
sevgili kardeşim ilhan nasılsın iyimisin şaban amca ve ayşe yengeme selamlarımı iletirsen sevinirim zeki
sevgili zeki agabey allah razı olsun
babam annem iiler yaramaz bi durum yok
onlarında selamı var
herkese selamlar
ĞARASANGİLDEN SABRİ KARATAŞ'IN VEFAT ETTİĞİ HABERİNİ DUYDUM
ALLAHTAN RAHMET AİLESİNE BAŞSALIGI DİLERİM.
CENAZESİ KÖYDE OLDUGUNU DUYDUM
DAHA DETAYLI BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR VARSA YAZSIN
İLHAN YİĞİT
Abdurrahman 58
18.06.2008, 23:37
TÜM CİRİNLİLERE SELAMLARIMI GÖNDERİYORUM.....
BEYPINAR FORUMUNA DAVETLİSİNİZ:)
hasanarslan
19.06.2008, 16:05
SABRİ KARATAŞ ABİMİZE ALLAHTAN RAHMET ,YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM.ALLAH RAHMET EYLESİN.DÜN İKİNDİ NAMAZINDA SİVAS YUKARI TEKKE MEZARLIĞINA DEFNEDİLDİ.SELAMLAR.
altuntas58
19.06.2008, 16:51
SABRİ KARATAŞ KARDEŞİMİZE ALLAHTAN RAHMET ,YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI VE SABIRLAR DİLERİM.
zeki yigit
19.06.2008, 17:17
deyerli caygören köylu agbilerim ve kardeşlerim sabri karataş agbimiz hakkın rahmetine kavuşmuştur kendisine yuce rabimden rahmet eylesin huzunlu aylesine allahtan sabırlar dilerim geride kalan eş ve dostlarına baş saglıgı dilerim saygılarımla selamlarımla zeki yigit
zeki yigit
19.06.2008, 17:22
ilhan kardeşim nasılsın iyimisin cenazeyi soruyorsun 17.06.2008.salı gunu akşam sivasta mefat etmiş 18.06.2008.carşamba gunu ilkindi namazına mutakiben sivas yukarı tekkeye defin edilmiştir allah rahmet eylesin iyi bir agbeyimizdi selamlarımla zeki
saygı deger köylülerimiz bu gibi haberler kimin kulagına gelirse
lütfen yazmayı ihmal etmeyin her ne konuda olursa olsun
özellikle sivasta ve köyde yaşayan arkadaşlar sizlere
bu konu ile ilgili daha çok ihtiyacımız var oralarda kim ölüyor kim kalıyor
biz uzak oldugumuzdan bilmiyoruz bi kulagımız sizde
saygılarımla İLHAN YİĞİT
Sabri bey'in ailesine ve yakınlarına başsaglıgı diliyorum.Allah rahmet eylesin.
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] tr burayıda ziyaretlerinizi bekliyorum sayfa açıldıktan sonra il sivas ilçe merkez daha sonra ise bizim köyümüze ulaşıyorsunuz.
ilginiz için şimdiden TEŞEKKÜR EDERİM
ARKADAŞLAR artık burayıda ziyaret eden kimse yok
herşeye ragmen ne olursa olsun yazılarınızı bekliyorum.
SELAMLAR
İlhancığım malesef bundan ötesi olmuyor hep belli kişler formda yazıyor bir yere kadarmış.Ama ben buralardayım acizene.....
merhabalar tum canlar bende bir cirhin li olarak hepinizi sevgiyle kucaklıyor.saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
ayretten babam için baş saglıgında bulunan kardeşime teşekkürlerimi iletiyorum.sizler sağolun
,
sevgili sersir kardeşim anladıgım kadarı ile sabri abinin oglumusunuz kendini tanıtırmısın ben şaban yiğitin oglu ilhan
evet ibrahimciğim herşey bu kadarmış bencede
saglık olsun şurada bikaç kişi ile tanıştım bana faydası o oldu
saygılar
Herkese merhaba... Maalesef yazacak birşey bulamıyorum. İyi akşamlar.
Beyler, çabuk pes ettiniz. Her şey lafta... İş ciddiye binince kimse kalmıyor. Maalesef bu, bizim insanımızın en büyük özelliği.
Lafla peynir gemisi yürümez. Bazı şeyleri ciddiye almak lazım. Bu konu çok önemli...
ÇOK KÜÇÜKKEN DEDEMLE GİTMİŞTİM AMA HALA GÖZÜMÜN ÖNÜNDE HALAMIN EŞİ CİRİNLİ BEN KİMSEYİ TANIMIYORUM....
ÇOK KÜÇÜKKEN DEDEMLE GİTMİŞTİM AMA HALA GÖZÜMÜN ÖNÜNDE HALAMIN EŞİ CİRİNLİ BEN KİMSEYİ TANIMIYORUM....
Merhaba, halanızın eşi kimlerden?
zeki yigit
02.07.2008, 13:04
deyerli saygı deyer caygören köyu muhterem köy halkına acı haberimiz vardır butun köy sakinlerine duyuru köyumuzu deyerli buyuklerinde osogilin hasan dayının oglu mustafa özgur 02.07.2008.de hakkın rahmetine kavuşmuştur cenazesi 03.07.2008.perşembe gunu övlen namazına mutakiben uskudar esatpaşa merkez camisinden cenazesi kaldırılacaktır.butun köyumuz halkına duyurulur ve kederli ailesinin başi sag olsun ve allah sabırlar versin saygılarımla zeki yigit.
Mustafa enişteye Allah rahmet eylesin Mekanı cennet olsun .Allah yakınlarına sabır versin.
mustafa özgüre allahtan rahmet geride kalanlara sabır diliyorum..
H A Y I R L I K A N D İ L L E R . . .
sinanygt
03.07.2008, 20:36
tüm islam aleminin kandilini kutlar hayırlara vesile olmasını allahtan niyaz ederim
sinanygt
03.07.2008, 20:40
mustafa özgüre allahtan rahmet diliyorum mekanı cennet olsun ailesinin başı sağolsun
Tüm islam aleminin regaip kandilini kutlarım.
A.KARADAŞ
Tüm Müslümanların Regaip kandili kutlu olsun İnşallah.
herkese selamlar saygılar.Sivastaydım epeydir yazamadım.
İlhan sivasta dolaşırken Kazım ögretmeni gördüm senden bahsettim çok selamı var sana.
zeki yigit
08.07.2008, 14:59
sevgili metin kardeşim öncelikle selamlarımı sunarım ne mutlu sana ne guzel sivası geziyorsunuz bu resmin oldugu yer neresidir tanıyamadım köyde bir yer ama neresidir cıkaramadım babana ve annene selamlarımla zeki
Zeki abi merhaba.Bizim kapının önü eski köprü vardı yenilemişler köprüyü.Ayrıca taşlarda kalkınca geniş bi alan açılmış muhtemelen ondan dolayı neresi oldugunu çıkaramadın.
slm metinciğim nasılsın
memleket özlemini giderdin ne mutlu sana
umarım bol bol resim çekmişindir.
kazım hoca ile telde konuştum seni gördüğünü oda bana söyledi
unutulmamak gerçekten çok güzel bişey ilk okul öğretmenim benim
27 sene görmediğim bi kişi idi bu sene buldum şimdi ise dvmlı görüşüyrouz
selamlar
İlhan kardeşim merhaba.Bol bol resim çektim bi ara müsait olrsam yükleyicem.
İ.Yiğit, Kâzım öğretmeni de buraya üye yaparsanız çok memnun oluruz.
hatice kardeşim bu konuyu kazım hocam ile konuştumda
yaşı baya ilerlemiş hocamın
ilhan ben beceremem dedi pc si ile arası yok hocamın
bende ısrar etmedim dogrusu hocama saygılar
kazım hocamdan çok şeyler ögrendik
rahmetli navruz abi ve hocamla azmı balık tutmaya gittim
o günler halen gözümün önünde bizim kahrımızı çok çekmiştir
ellerinden öpüyorum KAZIM HOCAM
Kâzım öğretmeni burda görmek, onunla sohbet etmek bizleri çok memnun ederdi.
Sevgiler Kâzım Hoca.:)
Siz Kazım ögretmende okudunuzmu?
haythuyt
15.07.2008, 14:02
TUM CAYOREN KOYLULERINE SELAMLARRRRRRRRRRRRR
Evet. 1. ve 2. sınıfı köyde okudum.
altuntas58
19.07.2008, 21:40
Çaygörenli kardeşlerime selam ve saygılarımı sunarım
zeki yigit
21.07.2008, 15:27
sevgili kardeşim hakan sevgilerimi sunarım deyerli buyugumuz ihsan amcamızı hakkın rahmetine kavuştugunu öyrenmiş oldum cok uzuldum öncelikle deyerli ihsan amcamıza yuce allahtan rahmet eylesin kederli ailesine allahtan sabılar eylesin ayrıca sizlerinde başınız sag olsun en kısa bir zamanda göruşuruz inşallah selamlarımızla zeki yigit
Degerli büyügümüz İHSAN amcamızı kaybettik kendisine ALLAHU teala!dan rahmet ailesine ve biz yakınlarına başsaglıgı diliyorum.Mekanın cennet olsun..
HAKAN'CIĞIM BAŞINIZ SAĞOLSUN.ALLAH İHSAN AMCAYA RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN.
zeki yigit
22.07.2008, 18:39
SAYGI DEYER CAYGÖREN KÖYU KARDEŞLERİMİZE ACI BIR HABERİMİZ VARDIR KÖYUMUZUN DEYERLİ VE SAYGIDEGER BUYUKLERİMİZDEN DADAŞGİLİN SEYİTAHMET AMCAMIZ 22.07.2008.SALI GUNU HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR KENDİSİNE YUCE ALLAHTAN RAHMET EYLESİN GERİDE KALAN KEDERLİ AİLESİNE YUCE ALLAHTAN SABIRLAR DİLERİM MEKKANI CENNET OLSUN CENAZESİ 23.07.2008.CARŞAMBA GUNU ÖVLEN NAMAZINA MUTAKİBEN CAYGÖRENKÖYUNE KALDIRILACAKTIR SAYGILARIMLA ALLAH RAHMET EYLESİN.ZEKİ YİGİT.
Merhuma ALLAH'tan rahmet kederli ailesine sabırlar dilerim.
saygı deger büyügümüz ihsan amcaya allahtan rahmet yakınlarına sabır dilerim
yine saygı deger büyüklerimizden seyit ahmet amcaya allahtan rahmet geride kalanlara cenabı allah uzun ömür versin
altuntas58
23.07.2008, 21:31
Merhum Seyit Ahmet kardeşimize allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar dilerim bütün Çaygörenlilerin başı sağolsun
zeki yigit
25.07.2008, 12:10
altuntaş 58.kardeşim seni cani gönulden tebrik ediyorum seninle yakinen tanışmak isterim sen gercekten cok iyi bir insansın bizim sitemize renk katıyorsun selamlarımla saygılarımla zeki yigit
Allah Rahmet eylesin mekenı cennet olsun.Yakınlarının başı sağolsun Allah sabır versin.Büyüklerimiz tek tek göçediyor ebedi aleme.
herkeze hayırlı akşamlar selamlar allah hepinizden razı olsun sizler sagolun evet çarşamba sabahı dedem vefat etti haftaya salı günüde seyit ahmet amca allah mekanlarını cennet eylesin geride kalanlara sabır versin.zeki abicim görüşmek dilegiyle sayın abicim beklerim herzaman saygılarla.
ibrahim abicim sagol allah razı olsun abi sizler sag olun doslar sag olsun herkeze hayırlı akşamlar cümleten saygılar hakan uzdemir
hakancıgım başınız sagolsun cenabı mevlam geride kalanlara uzun ömür versin
zeki yigit
29.07.2008, 13:37
tum islam aleminin mirac kandilini en icten dileklerimle kutlarım ayrıca caygören köyu saygı deyer agbey ve kardeşleriminde mirac kandillerinı kutlarım saygı ve selamlarımla zeki yigit
şuan bu sayfayı okuyan herkesin miraç kandili mübarek olsun
ayrıca tüm islam alemininde kandili mübarek olsun
zeki abicigim seninde kandilin mübarek olsun
saygılar
zeki yigit
01.08.2008, 12:45
bu siteye uye olan deyerli kardeşlerim öyle tahmin ediyorumki kimse artık siteyi ziyaret etmiyor tamamen sitemiz kapanıyor galiba cok uzgunum herkese selamlarımla
slm arkadaşlar
yaz sezonu oldugu için mesala ben bilgisayar başına bile oturmuyorum
zeki abi sen merak etme kimse kaybolmaz.
cirinlilerin tek iletişi kaynagı burası
bu siteyide ziyaret etmenizi bekliyorum
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] buradanda bizim köye ulaşabilirsiniz
selamlar
mehmet uzgör
07.08.2008, 11:51
Selam sivaslılar ben bu siteye yeni üye oldum.Herkese selam.
mehmet uzgör
07.08.2008, 11:56
Selam değerli kardeşim zeki .Bundan sonra merak etme bende siteye kaydoldum.Sizi takip edeceğim.Görüşürüz.
zeki yigit
07.08.2008, 14:54
deyerli sevgili hacı mehmet agbey ne mutluki seni bu sitede görmek hoş geldin sitemize
sevgili mehmet abicigim aramıza hoş geldin
kendini brz tanıtırsan çok seviniriz mesela ben sizi tam olarak tanıyamadım
kimlerden oldugunu tanıtırsan iii olur
saygılarımla ilhan YİĞİT
mehmet uzgör
08.08.2008, 08:05
slm bütün caygöenlilere hayırlı cumalar. zekicim teşekür ederim.
mehmet uzgör
08.08.2008, 08:11
ilhan bey merhaba beni zeki beye sorarsan tam olarak anlatır.ilgi ve alakana teşekürederim.Kısaca hacilin cöpcününoglu. hayırlı cumalar.
Herkese selamlar,saygılar.Ayrıca hayırlı cumalar.
mehmet abiciğim şimdi seni çok ii tanıdım zeki abime sormama gerek kalmadı
dursun ve selahattin nasıllar DURSUN benim can dostumdur
abi köyümüzle ilgili görüş ve yorumlarını bekliyoruz
seni en son rahmetli sanik halanın cenazesinde yenibosnada görmüştüm.
yanlış hatırlamıyorsam selamlar
eyvallah metinciğim sanada hayırlı cumalar
metinciğim ne oldu sana göremiyorum buralarda
ayrıca dükkanada ugramıyırsun
ayrıca ve ayrıca önemli olan resimler nerde hani
bekliyorum
NE OLDU BİZİM KÖYLÜLERE NERDE BU MİLLET NERDE BU CİRİNLİLER
UTANACAK BİŞEY YOK YAZIN YAAAA
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] bu adresi ziyaretinizi bekliyroum
Ilhancıgım merhaba bu aralar izindi şuydu,buydu derken siteyi fazlaca zıyaret edemedik.Köyle ilgili resimleri sana getirecem bilgisayarına yüklersin.
inşallah metinciğim resimleri bekliyorum
yenibosnaya ugramıyorsun artık beklerim selamlar
artık bi ben bi metim kaldı siteyi ziyaret eden başka köylü kalmadı
zeki yigit
13.08.2008, 18:55
İLHAN KARDEŞİM SENİ TESUB EDERİM HERHALDE BİZLERİ UNUTUYORSUN NEYSE İLHAN KARDEŞİM SEVGİLERİMLE SELAMLARIMLA
zeki yigit
13.08.2008, 18:58
SEVGİLİ HACI MEHMET AGBEY SİTEMİZE BIR GELDİN BİR DAHA UGRAMIYORSUN NE OLDUDA HEMEN PES ETTİN AGBEY SAGLIGIN SİHATIN NASIL İYİMİ UMARIM İYİSİNDİR APO KARDEŞİME SELAMLARIMLA ELLERİNDEN ÖPERİM AGBEY
zeki yigit
13.08.2008, 19:02
SEVGİLER HAKAN KARDEŞİM ORDADA YOKSUN BU ARALAR NEREDESİN KARDEŞİM CIK ORTAYA EVET BU GUNLERDE BİRAZ YOGUNSUN GALİBA DAYI OGLUNUN DUGUN İŞLERİ İLE MEŞGULSUN ALLAH HAYIRLI UGURLU ETSİN MESUT VE BAHTİYAR EYLESİN HAKAN KARDEŞİM GÖRUŞURUZ SELAMLARIMLA
zeki abi özür dilerim canım sıkıldı sizleri burada göremeyince selamlar
jacop162000
13.08.2008, 22:22
ii valla herkes koylulerini buldu :) darısı bize hemşerilerim :D
mehmet uzgör
14.08.2008, 13:00
Selam sevgil köylülerim nasılsınız bu aralar işyerine ugramamıştım siteye birşetler yazamadık. zekicim selam ederim nasılsın iyidindir inşallah bir ara görüşelim sevgilerle. Apo nun selamı var sana elerinden öper . Herkeze salam.
mehmet uzgör
14.08.2008, 13:08
Selam ilhancım evet senlen enson cenazede karşılaşmıştık ancak ya cenaze yada dügün olursa milet birbirini hatırlıyor. Bir dernek bile kuramadık yazık bizim gibi çaygörenlilere vallahi yazık.Neyse senin can dostların selatin ve dursun calışıyorlar iyiler gördügüm zaman selamını ileticem .
altuntas58
14.08.2008, 13:59
Sayın:Çaygören köylüleri çok sevgili kardeşlerim hepinize selamlar saygılar halen derneğiniz kurulmadımı?? neden bu işi bu kadar uzattınız?? anlayamadım kurun şu köyünüzün derneğinide herkes bir araya gelsin birlik ve beraberlik sağlansın herkese saygılar
İlhancıgım haklısın bu aralar yazan pek olmuyor ben bunu yaz mevsimine baglıyorum herkes bir yerlerde dolayısı ile insanlar bilgisayar başında zaman geçirmek istemiyor.
zeki abi nasılsın ugramıyorsun buralara yolun düşerse beklerim selamlar
evet yaz mevsimi oldugu için sana katılıyorum metin
slm mehmet abicigim nasılsın iiimisin
abi senden dursunun cep telefonunu rica etsem bana bildirebilirmisin
selamlar saygılar
sevgili hasan arslan kardeşim nereledesin
sevgili erol kaya sivas ayagı olarak seni çok iddaalı görmüştüm
bi kayboldun pir kayboldum
sevgili ilhan arslan postacılar kralı nerelerdesin
sevgili ilhan gül yenibosnaya yanıma gelmiyon bari buraya gel
gözlerimiz sizleri arıyor
Mehmet abi hoşgeldin safalar getirdin renk kattın formumuza.
TÜM İSLAM ALEMİNİN VE DOSTLARIN BERAAT KANDİLİNİ KUTLAR İNSANLIĞA HAYIRLARA VESİLE OLMASINI YÜCE MEVLAMDAN DİLERİM.
tüm islam aleminin berat kandilini kutlarım
sevgili ibrahimciğim bi görünüp bi kayboluyorsun seni buralarda görmekten memnuniuey duyacagız saygılar
Ben hep buralardayım ilhan gardaş takipteyim....
mehmet uzgör
18.08.2008, 14:09
ben mehmet uzğör sitede dolaşirken amcamın oglu hacıyı gördüm şok geçırdım torunu emreye teşekür ederım emre sana ayrıca teşekür ederım kıdedenı sıteye koymayı akıl etmışsın babana abıne benden çokselam söyle emre benıtanımasan babanasor mehmet amcan
sevgili ibrahimciğim seni devamlı buralarda görmek istiyoruz
sen bizim için farklı birisin sen olmasaydın burasıda olmazdı
anlayacagın olmazsa olmazsın burada
sevgili ibrahimciğim seni devamlı buralarda görmek istiyoruz
sen bizim için farklı birisin sen olmasaydın burasıda olmazdı
anlayacagın olmazsa olmazsın burada
Allah razı olsun.Teveccühün İlhancığım biz neyizki sizlerin yanında....
çaygörenköyü halkı neredesiniz burayı fazla bilen yok galiba
Bilen çok ta yazacak bir şey yok...
Bunlarda nereden çıktı anlamadım...
Tamamdır. Millet sıkıldı, ne yapsın yaz yaz aynı şeyler... Şahsen ben de sıkıldım.
kusura bakma hatice kardeşim senin gibi düşünenler yüzünden köyümüz bu hale geldi hep muhalefetsin bişey yaptıgında yok ancak konuşuyon saygılar
Kusura bakacak bir şey yok. Ne yazdım ki muhalefet ediyorsun diyorsunuz. Sadece yazacak bir şey bulamıyoruz diyorum. Ne yapmam gerekiyorsa söyleyin yapayım. Elimden gelen bir şey ise yapacağımdan emin olabilirsiniz.
Size de saygılar...
Yapacak birşey olmayınca kavga olur can sıkıntısından..
Ne kavgası abartmayın. Ben sadece fikrimi söyledim. Haklısın da diyen olabilir haksızsın da... Bunun nesi kavga. :rolleyes:
Ramazanınız hayırlı olsun arkadaşlar inşallah huzur bereket getirir tüm islam alemine.
Ramazan'ı şerifleriniz hayrolsun.Herkese hayırlı ramazanlar.
Herkese selamlar.Ara mesafeler o kadar açıldıki ne yazıyım diye düşünür hale geldim!Cidden ne yazıyım bende bilmiyorum.
altuntas58
12.09.2008, 00:07
MERKEZ ÇAYGÖREN KÖYÜ (CİRİN) gardaşlarım hepinizin ramazanı şerifleriniz mubarek olsun
herkese selam metinciğim biz işte böyleyiz
dernek işi yalan oldu da bari burada kaybetmeyelim birbirimizi
ya arkadaşlar buraya yazı yazmak burada bi ortam oluşturmak
için kimse sizlerden para falan istemiyor.
rahat rahat buradan yazı yazabilir sohbet edebiliriz
tüm cirin lilere selamlar saygılar ilhan YİĞİT
metinciğim diğer bi site var ben genelde oraya yazıyorum
seninde ziyaret etmeni beklerim
medyatext yazarak siteye giriş yapıp daha sonra il ilçe ve köy diye sırayla
takip edersen önce çaygörenköyü ne sonra bana ulaşabilirsin
saygılarımla
sevgili hemşerim merhaba öncelikle tşk ederim
baş saglıgından dolayı ben rahmetli sabri karadasın büyük oglu eyup
sevgli hemşerim ben senede bir sivasa gelirim ama bazende geldigime pişman olurum
neden dersen zaten köyde 8 veya 10 hane var yok onlarda birbiri ile konuşmaz niye acaba onuda anlam veremem ama herşey apaçık ortda bana göre bizim yurdum insanı bir
tuaf hep bana hep bana rabbene yok böyle zihniyette olan insanlara nasıl dernek kuracaksın sevgili hemşerim
haset insanlarla ugraşmak zordur yanlış anlaşılmasın benim kimseyle alıp veremedigim yoktur neden çaygören köyü kalkınmasın skışmışlar iki dag arasına çıkamıyorlar ben şahsım olarak dernek için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım maddi ve manevi olarak
bütün devlet burokasisi
biraz duluyum kusuruma bakma saygılar
İlhancıgım günaydın.Kesinlikle bakıcam siteye.
Herkese selamlar saygılar.Artık kimse yazmıyor ne oldu arkadaşlar gerçi yazacak,yada üzerinde tartışılacak konuda yok!Herkes kendine göre haklı.Ama ilhan kardeşimin dedigi gibi biz sanal alemde birliktelik kuramazken gerçek alemde nasıl birliktelik kuracaz zor gibi gözüküyor.Herkese hayırlı iftarlar.
selamlar metinciğim yolun düşmüyormu bizim o taraflara yenibosnaya
mutlaka beklerim saygılar
ötükenindelisi
19.09.2008, 21:42
selamlar metinciğim yolun düşmüyormu bizim o taraflara yenibosnaya
mutlaka beklerim saygılar
KARDEŞ BİZDE ÜSKÜDAR ÇENĞELKÖYDEYİZ CİRİNDEN METİN RAHAT VE OĞULLARIVAR SİVASLILAR BURDA BİR ARADAYIZ YOLUNUZ DÜŞERSE BEKLERİZ
eyvallah sevgili kardeşim teşekkür ederim sen sivasın neresinden metin rahat'a selamlar
eyvallah kardeşim tşkr edrim metin rahata ve ailesine selam olsun
sen sivasın nersindensin saygılar
tatlıpınar
23.09.2008, 16:12
yiğitler merhaba
ben de cirhinliyim
seneler önce istanbula geldim yıllardır da sivası görmedim
şimdi bu siteye katıldım ve yazdıklarınızı okuyorum
aranızda tanıdığım kimseler var mı bilemiyorum ama sülale olarak hepinizi tanırım
tüm cirhinlilere selamlar
aramıza hoş geldin
saygı deger cirinli kardeşimiz
ismini soyismini söylersen seni daha iii
tanırız diye düşünüyorum saygılarla
tüm islam aleminin ramazan bayramı mübarek olsun
aramıza yeni katılan sevgili tatlıpınar kardeşimize selamlar
tatlıpınar ismini halen söylemedin saygılar İLHAN yiğit
İyi akşamlar ilhan kardeşim.Aramıza yeni katılan Tatlıpınar kardeşimize'de hoşgeldin diyorum.
İlhancıgım bir sen birde ben kaldık!Gerçi sen benden daha aktifsin .
Tatlıpınar kardeşim kimlerdensin?
iyi akşamlar tatlıpınar.Rumuz kulaga hiç yabancı gelmiyor eger hafızam yanıltmıyorsa köyümüzde'de bir tatlıpınar var sanırım çeşme!
slm metin nasılsın kardeşim
valla 2 tane garip kaldık
bizde yazmasak bizim köylülerin bişey okuyacagı yok
iyiki varız biz
cirinliler bu sayfaya girdiklerinde döktürüyorlardı hepsi yalan oldu
yazı yazmayı bile tercih etmiyorlar.
yada işleri çok yogun vakit bulamıyorlar önceki kadar
neyse hayırlısı olsun yazanda sagolsun yazmayanda
iyiyim ilhancıgım ugraşıyoruz haklısın yazan pek yok birçok konuda hararetli yazılar yazan arkadaşlarımızın hepsi kayboldu gitti.Neyse yazan yazar yazmayan yazmaz kimseye lafımız yok.Muhakkak'ki herkesin haklı bi sebebi vardr.Yeterki bu sebep saglık,yada keder olmasın herkese saygılar,sevgiler.
şu resimler ne oldu
bayramda ben işteyim 9 gün yolun düşerse
resimlerle beraber gel saygılarımla
Bu gece Kadir Gecesi'dir. Bu gece selam gecesidir. Bu gece meleklerin yeri ve göğü doldurduğu gecedir. Bu gece dünya gecelerinden bir gece değil ahiret gecelerinden bir gecedir. Bu gecede hayırlar sizinle olsun.
Mübarek ramazan bayramınız kutlu olsun.İnşaallah hep beraber sağlıklı ve sıhhatli olarak nice bayramlara kavuşmamız dileği ile...
hasanarslan
01.10.2008, 11:39
TÜM İSLAM ALEMİNİN RAMAZAN BAYRAMINI EN İÇTEN DİLEKLERİMLE KUTLAR.HAYIRLARA VESİLE OLMASINI YÜCE ALLAHTAN NİYAZ EDERİM...HAYIRLI BAYRAMLAR.SELAMLAR.
hasanarslan
01.10.2008, 11:42
İBRAHİM ÖZGÜR KARDEŞİM HAYIRLI BAYRAMLAR .SENİ BURALARDA GÖRMEK BİZLERİ SEVİNDİRDİ.SELAMLAR.
altuntas58
01.10.2008, 11:42
MERKEZ ÇAYGÖREN KÖYÜ (CİRİN)Herkesin mubarek ramazan bayramını tebrik eder hayırlara vesile olmasını allahtan niyaz ederim
hasanarslan
01.10.2008, 11:43
İLHAN YİGİT KARDEŞİM HAYIRLI BAYRAMLAR.
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.