PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KENE DERSTE YAKALADI

Sivaslilar.Net
24.05.2007, 00:30
Kurtlapa İlköğretim Okulu 4.sınıf öğrencisi derste iken koluna kene yapıştığını farketti...

Kenenin ısırdığı ilköğretim okulu öğrencisi, kene çıkarıldıktan sonra götürüldüğü hastaneden taburcu edildi. Kurtlapa İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Burak Doğan, Fen Bilgisi ve Teknoloji dersinde kolunda bir kenenin yapıştığını fark etti. Öğretmeni tarafından beldedeki sağlık ocağına gönderilen Doğan, kenenin burada çıkarılmaması üzerine daha sonra dedesi Arif Doğan ile birlikte Sivas Sultan 1. İzzettin Keykavus Devlet Hastanesi’nin Çocuk Acil Servisine geldi.

Buradan Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edilen Doğan’ın kolundaki kene, sağlık ekiplerince kontrollü bir şekilde çıkarıldı.

Doğan, bir kaç gün sonra kontrol için hastaneye tekrar gelmek üzere taburcu edildi.

Ertugrul
24.05.2007, 01:03
Bu yaz kenelerden çekeceğimiz var.Küçük kardeşimize geçmiş olsun
diyorum,neyseki yanında bilinçli bir öğretmenimiz varmış da hemen hastaneye
götürülerek müdahale edilmiş...

yilmaz58
24.05.2007, 01:18
evet şehrimizde fazlasıyla var kene lütfen dikkatli olalım özellikle çocuklar için daha fazla özen gösterelim.

Serd@r
24.05.2007, 04:05
Bu kenelere karşı bir ilaç falan üretilmedimi acaba,nedir bu birkaç yıldır bu hayvanlardan çektiğimiz ancak hala cevabını merakettiğim şuki bu keneler yıllardır vardı neden şimdi öldürüyor neyse tedavisini buluncaya kadar biraz daha dikkatli olalım!

SivasLady
24.05.2007, 10:01
kücük kardesimize gecmis olsun

keneler bu sene is basinda insallah kötü seyler olmaz
kis mevsimimin düzgünce yasanmadigindan dolayi cogu ölmedi
hepsi tehlikeli degil ama zehirlisine yakalanisin kötü olur
asisi var - üc kere koluna yapiyorlar - ama bu asida riskliymis

Fatih Bayrak
25.05.2007, 02:01
Kücük kardesimize gecmis olsun.
Kene icin aslinda aşi var.
Halk olarak daha bilincli yaklasmamiz lazim bu konuya.

Sweetgirl
25.05.2007, 13:04
kardesimize cok büyük gecmis olsun

Kenelere gercekten cok dikkat etmeliyiz, keneleri farketmediginizde olabilir ve kene kani emdikden sonra geri cikar... Eger hastalik tasiyan kenelerdense onun kaninizi emdigi yerde cember halinde döküntü olusur ve bu gitdikce büyür.
Eger yani böyle birsey vücudunuzun herhangi bi yerinde dikkatinizi cekerse menenjit hastaligi olma riski büyük oldugunda hemen doktora basvurun. Kenelerin en cok sevdigi bölge sac dibleri oluyor orda fazla farkedilmedikleri icin uzun sürede kalabiliyorlar.

KENDINIZE COKK COKK IYI BAKIN ARKADASLAR! ALLAHA EMANET OLUN!