PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TEKNOKENT ÇOK ÖNEMLİ

Sivaslilar.Net
31.05.2007, 00:40
CÜ`den yapılan yazılı açıklamada, 20 Mayıs 2007`de resmi gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla üniversitede Cumhuriyet Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TEKNOKENT) kurulduğu anımsatıldı.

Açıklamada, şu bilgi verildi: ``TEKNOKENT`in amacı üniversiteler, araştırma kurum ve kuruluşları ile üretim sektörlerinin işbirliği sağlanarak, ülke sanayinin uluslararası rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulması amacıyla teknolojik bilgi üretmek, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik geliştirmek, ürün kalitesini veya standardını yükseltmek, verimliliği artırmak, üretim maliyetlerini düşürmek, teknolojik bilgiyi ticarileştirmek, teknoloji yoğun üretim ve girişimciliği desteklemek, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojilere uyumunu sağlamak, bilim ve teknoloji yüksek kurulunun kararları da dikkate alınarak teknoloji yoğun alanlarda yatırım olanakları yaratmak, araştırmacı ve vasıflı kişilere iş olanağı yaratmak, teknoloji transferine yardımcı olmak, yüksek ve ileri teknoloji sağlayacak yabancı sermayenin ülkeye girişini hızlandıracak teknolojik alt yapıyı sağlamaktır. Ülkemizde 23`üncü olarak Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde kurulan TEKNOKENT Sivas sanayisinin ve bölgenin gelişimi açısından büyük önem taşımaktadır.``

Ertugrul
31.05.2007, 15:56
Teknokent projesi Sivas'ın geleceğine yapılan en önemli yatırımlardan biridir.Bu
proje ile beraber Üniversite-Sanayi işbirliği sağlanmış olacak ve bilimsel yollarla
üretimin kalitesi,verimi ve çevreye olan duyarlılığı arttırılmış olacakır.ARGE
çalışmalarına büyük katkısı olacak olan Teknokent projesi ile araştırmacılara yeni
imkanlar sunulacak ve Cumhuriyet Üniversitesinin gelişimine büyük yararı olcaktır.