Orijinalini görmek için tıklayınız : MERKEZ BEYPINAR KÖYÜ...
Abdurrahman 58
29.04.2008, 21:49
: MERKEZ BEYPINAR KÖYÜ..kardeşlerim hepinize selamlar saygılar
aleyna aleykümselam mehmet abicm
allah razı olsun.selametle
abdullah58
29.04.2008, 22:28
58 MEMO
IYI ETMISSIN BU SITEYE GIRMEKLE BOLCA SOHBET EDERIZ GARDAS
BENIM ENISTEMDE YILDIZEILININ ICINDE OTURUYOR
2:ANNEM DE KALINDAN
GARDAS SENDE ÖYLE BIR RESIM KOYMUSSUNKI NEMATI GIBI OLMUSSUN(ALINMADA)
POLAT ALEMDAR GÖRMESIN SENI DIZIYE CAGIRIR
dark_yamtar58
29.04.2008, 22:39
Bütün Beypınarlı arkadaşlarıma selamlar sevgiler evet bakıyorum her gecen gün Sohbetinize katılanlar artıyor öyle bir gün gelecekki.Herkes buraya alışacak aradığı kişiye buradan ulaşacak ve muhabbetlerin en güzeli buradan yapılacak..
abdullah58
30.04.2008, 11:29
DARK KARDES SELAM
VALLAHA NE ISLE MESGÜLSÜN BILMIYORUM AMA
RESIME BAKILIRSA
YALOVA KAYMAKAMI GIBISIN
ALLAH ISLERINI RAST GETIRSIN
SELAM VE DUAYLA
ALLAHA ISMARLADIK
abdullah58
03.05.2008, 12:31
SELAMÜNALEYKÜM ARKADASLAR
BIZDE GIRMESEK BURAYA UGRAYAN YOK NEREDESINIZ
HAYIRDIR KARDESLER
HEPINIZ SIVASTAKI MACTAMISINIZ YOKSA
SELAMLAR
abdullah58
03.05.2008, 13:16
İŞE GİRİŞ BELGESİNİ 1 MAYIS'TAN ÖNCE VEREMEYENLER DİKKAT
Erken emeklilik için SON FIRSAT
Sigortalı olmak için insanların bir kilometrelik kuyruk oluşturacağını söyleseler inanır mıydınız?
Kimsenin inanmayacağı bu olay, özellikle 28 ve 29 Nisan günlerinde gerçekleşti. Binlerce, onbinlerce kişi, "sigortalılık girişi" yaptırabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.
YENİ BİR ŞANS
İşe giriş bildirgesini 1 Mayıs 2008’den önce veremeyenler için de bir şans var.
Sigortalı olarak, bu tarihten önce çalıştıklarının, önümüzdeki günlerde de bildirilmesi mümkün.
Örneğin 28 Nisan 2008 tarihinde işe başlanıldığı, 5 Mayıs ya da izleyen tarihlerde de bildirilebilir. Bu durumda, "geç bildirim" nedeniyle, işverene 608,40 YTL "idari para cezası" kesilir. Çocuk ya da büyük de 28 Nisan 2008 tarihi itibariyle, sigortalı olarak başlangıç yapmış olur. Daha ötesi Haziran ya da Temmuz aylarında da 1 Mayıs 2008 tarihinden önce işe başlayanlar bildirilebilir. Bu durumda, idari para cezası biraz artar ve 608,40 YTL’lik ceza 76,05 YTL fazla olarak ödenir.
ŞÜKRÜ KIZILOT - HÜRRİYET
03.Mayıs.2008 10:26:19
HA GAYRET ARKADASLAR SIGORTAYA KAYIT OLMAMIS KIMSE KALMASIN
SIZLERDE KAYIT OLDUNUZMU
BEYPINARLI 58
Abdurrahman 58
03.05.2008, 14:21
Sigortalı olmak için insanların bir kilometrelik kuyruk oluşturacağını söyleseler inanır mıydınız?
Kimsenin inanmayacağı bu olay, özellikle 28 ve 29 Nisan günlerinde gerçekleşti. Binlerce, onbinlerce kişi, "sigortalılık girişi" yaptırabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.
YENİ BİR ŞANS
Sigortalı olarak, bu tarihten önce çalıştıklarının, önümüzdeki günlerde de bildirilmesi mümkün.
Örneğin 28 Nisan 2008 tarihinde işe başlanıldığı, 5 Mayıs ya da izleyen tarihlerde de bildirilebilir. Bu durumda, "geç bildirim" nedeniyle, işverene 608,40 YTL "idari para cezası" kesilir. Çocuk ya da büyük de 28 Nisan 2008 tarihi itibariyle, sigortalı olarak başlangıç yapmış olur. Daha ötesi Haziran ya da Temmuz aylarında da 1 Mayıs 2008 tarihinden önce işe başlayanlar bildirilebilir. Bu durumda, idari para cezası biraz artar ve 608,40 YTL’lik ceza 76,05 YTL fazla olarak ödenir.
ŞÜKRÜ KIZILOT - HÜRRİYET
03.Mayıs.2008 10:26:19
HA GAYRET ARKADASLAR SIGORTAYA KAYIT OLMAMIS KIMSE KALMASIN
SIZLERDE KAYIT OLDUNUZMU
BEYPINARLI 58
ben yaptırmadım apokan abi.7 sene geç emekli olacaz artık napalım.
v58 MEMO
IYI ETMISSIN BU SITEYE GIRMEKLE BOLCA SOHBET EDERIZ GARDAS
BENIM ENISTEMDE YILDIZEILININ ICINDE OTURUYOR
2:ANNEM DE KALINDAN
GARDAS SENDE ÖYLE BIR RESIM KOYMUSSUNKI NEMATI GIBI OLMUSSUN(ALINMADA)
POLAT ALEMDAR GÖRMESIN SENI DIZIYE CAGIRIR
Soul kardes sende buruya girmekle iyi yapmissin. memati gibi oldugum cok kisi söyledi :), YOk alinmam. Bende bütün beypinarlilara selam ve saygilarimi sunarim.
03.05.2008, 21:42
YENİ BİR ŞANS
ŞÜKRÜ KIZILOT - HÜRRİYET
YOK KARDES FIRSATI DAHA KACIRMAMISSINIZ
TEMMUZUN SONUNA KADAR ZAMANI VARMIS
YETISTIREMEDIM DIYORMUSSUN-AZ BIR CEZASI VARMIA 60 YTL YMIS
DEMIN SAMANYOLU TV DE CIKAN OO UZMAN KISI VARYA OANLATTI
dark_yamtar58
03.05.2008, 21:58
--------------------------------------------------------------------------------
Sevgili arkadaşlarım...27.04.2008 Cumartesi günü Sakarya İli Hendek İlçesinde yaşayan Gümüşdere Köylüleri olarak yaklaşık 10 kiş bir araya gelerek Sivas ve köyümüzün de sıkca adının geçtiği çok güzel bir sohbet yaptık.Eski güzel günleri yad ettik.Böyle güzel sohbetlerin daha sık olması dileği ile sohbete katılan bütün köylülerime teşekkür ediyorum.
DARK-KARDES BEN GELDIMYAZDIM SEN YOKTUN
ISTE BUDA SANA KANITIMDIR
AÖÖAHA AMANET OL
Selamlar Apo Kardeşim selamını aldım allah senden razı olsun şu aralar işlerim biraz fazla siteyede yazamıyorum.Geçenlerde Yıldız Dağına özlem diye bir sayfa açtım oraya bile fazla giremedim.Yinede açtığım sayfayı ziyaret eden yazı yazanj arkadaşlarıma buradan teşekkür ediyorum.Apo Yıldız Dağı 40 sene önce çocukluğumun geçtiği ereklerinde onlarca köyü barındıran çok görkemli Sivasın belli başlı dağlarından biridir.Çevresinde buz gibi pınarlar rengarenk çiçekler,kekik kokan yüzlerce tepe vardır.İnşallah birgün hep beraber bir ızgara sefası yaparız.
Abdurrahman 58
03.05.2008, 22:31
HAYIRLI GECELER YİĞİDOLAR.........
selam beypınarlılar
ben sizin köyü bilmiyorum
eski adı varmı ne tarafa kalıyor
ilçesi nere
ben cirinliyim yeni ismi ise çaygören
saygılar ilhan yiğit
abdullah58
04.05.2008, 09:27
selam beypınarlılar
ben sizin köyü bilmiyorum
eski adı varmı ne tarafa kalıyor
ilçesi nere
ben cirinliyim yeni ismi ise çaygören
saygılar ilhan yiğit
SELAM ARKADASIM
BIZIM KÖYÜN -ILCESI;KAZASI FELAN YOK DIREK MERKEZ SIVASA BAGLI
BILMIYORUM SOGUKCERMIKE GITTINMI -ORAYA GIDERKEN SAG TARAFTA KALIR:ZATEN ILK VE SON KÖY
abdullah58
05.05.2008, 21:53
arkadaslar sivasspor -galatasarya yenildi
siteye ugrayan söyle giripte yazi yazanda kalmadi
nedesiniz gelin artik
abdullah58
06.05.2008, 20:42
Apo kan kardeş hakikatten Nick ismin gerçektende (Kusura bakma) Hem Apo+Kanıda var bu isim bir tesadüf biliyorum gel sana başka bir isimle yeni bir giriş yapalım.
SELAM KARDESLER
MADEM SIZLER BENIMNICK NAME MI BEGENMEDINIZ
DEGILMI
O TERÖTIST BASININ ISMI GIBI DEDINIZ
BENDE SIZ DOSTLARIMIM KIRACAGIM BAKIN
NICK NAMEM DEGIST
ALLAHA AMANET OLUN
BEYPINARLI
Abdurrahman 58
08.05.2008, 18:32
selamun aleyküm.agalar nasılsınız ne var ne yok.
Abdurrahman 58
08.05.2008, 20:14
abdullah abi,dark abi nerelerdesiniz................ .......
Abdurrahman 58
08.05.2008, 21:50
neden kmse bşey yazmıyorrrrrrrrrr.gelin artık hemşolar.
abdussvs
09.05.2008, 04:58
Deli Bilal ve tüm köylülerine hayırlı Cumalar. Serrrkan kardeşim seninde tüm günlerin hayırlı olsun...
yiğidoturan
09.05.2008, 19:42
SELAM ARKADAŞLAR HAYIRLI AKŞAMLAR BİR BİLAL FINDIK VARDI NERELERDE HABERİ OLAN VARMI
abdullah58
09.05.2008, 23:22
SELAM ARKADASLAR
HEPINIZIN CUMASI HAYIRLI OLSUN
NASILSINIZ INSALLAH IYI SIHHATTESINIZDIR
ALLAHA AMANET OLUN
abdullah58
09.05.2008, 23:28
SELAM ARKADASLAR
GELINDE SOHBET EDELIM
YIL 2005 SIVASIMIZIN 2 LIGDEN 1 LIGE CIKTIGI SENEYDI TABIKI BENDE AYNEN SIVASSPOR HASTASIYIMYA
ALMANYADAN SAMPIYONLUK MACINA GELMISTIM
VE GELDIGIMEDE DEGDI YANI
SIVASTAKI KUTLAMALARA BENDE KATILDIM
ALTAYI 3 -0YENDIGIMIZ MACTAN SONRA
AMA NE YAGMUR YAGMISTI ÖYLE
INSALLAH 1 LIGDE DE SAMPIYON OLACAGIZ
TABIKI BU YIL GECTI GELECEK YILLARDA
BEYPINARLI58
altuntas58
09.05.2008, 23:58
Seneyi sabırsızlıkla bekliyorum Sivassporumuz önümüzdeki seneye harikalar yaratacaktır
abdullah58
10.05.2008, 01:52
INSALLAH-INSAALLAH
SENEYE DAHADA BASARILI OLACAK SIVASSPOR,UMUZ
dark_yamtar58
10.05.2008, 18:53
SELAM ARKADASLAR
GELINDE SOHBET EDELIM
YIL 2005 SIVASIMIZIN 2 LIGDEN 1 LIGE CIKTIGI SENEYDI TABIKI BENDE AYNEN SIVASSPOR HASTASIYIMYA
BEYPINARLI58
Apokan kardeşim vallahi sen bizim Yirmi sene önceki halimizdeki gibisin vallahi sicilyalı mafyalar gibisin maaşallah...Selamlar kardeşim arayı soğutma.
dark_yamtar58
10.05.2008, 18:54
Apo sen sizin köylü PTT de çalışan Muammer Altunu tanıyormusun................AQ yni mahallede onunda evi var Bizim eniştemiz...
abdullah58
11.05.2008, 02:08
Apo sen sizin köylü PTT de çalışan Muammer Altunu tanıyormusun................AQ yni mahallede onunda evi var Bizim eniştemiz...
KARDES VALLAHA BEN GIZIM KÖYLÜLERI TANIMAM
1978 DE SIVASTAN AYRILDIM
1986 DEN ITIBARENDE HERSENE IZINE TÜRKIYEYE GIDIYORUM
AMA SIVASTA 2 HAFTA ANCAK KALIYORUM
DAHA YENI, YENI TANIMIYA BASLADIM
DAYIMLARIN ALIBABADA MARKETLERI VAR
ORAYA GIDIYORUM GELEN GIDEN OLUYOR ;UGRUYORLAR TANIMIYA BASLADIM
Abdurrahman 58
12.05.2008, 15:12
SELAM ARKADASLAR
GELINDE SOHBET EDELIM
BEYPINARLI58
yav abi yanındaki muammer dayının oğlu bankacı yasin abi değilmii?.
peypınarın soyumu kurudu ee nerdersiziniz...
Abdurrahman 58
12.05.2008, 15:18
gelirler emmioğlu bekle hele.
dark yamtar abi gfb34 onur emmioğlu olur.m.ali emmimin oğlu.
peypınar spor ve bekcuğaz spor maç yapsa kim yener:D
dark_yamtar58
12.05.2008, 16:16
Tabiki Beypınar yener......Vekcuğaz Köyü hep İstanbulda maç yapacak adam bulamazlar...
abdullah58
13.05.2008, 00:42
beypinar sivasspor u bile yener be
abdullah58
13.05.2008, 01:49
En acı anneler günü: 6 SEHİT
Kahpeler, Şemdinli’de karakola saldırdı
EN ACI ANNELER GÜNÜ: 6 SEHİT
Çatışmada 19 PKK’lı
terörist öldürüldü
TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin Kandil’e yaptığı operasyonda ağır darbe yiyen teröristler, Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde sınır karakoluna saldırdı. Mehmetçik, kahpe saldırıya karşı ateşle cevap verdi.
Çıkan çatışmada 19 PKK’lı öldürüldü. 6 askerimiz ise açılan ilk ateşte şehit oldu. Kuzey Irak’a kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgedeki operasyonlar aralıksız sürüyor.
Şehit jandarma er Yurdakul Alcan’ın
annesi Nazlı Alcan acı haberle yıkıldı
Alçaklar iyice azdı
Şemdinli’de karakola saldıran hainler, 6 askerimizi şehit etti. Çatışmada 19 PKK’lı öldürüldü.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, geçen hafta PKK’nın Kuzey Irak’taki en büyük kampı olan Kandil’e yaptığı operasyonda ağır darbe yiyen bölücü teröristler Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde sınır karakoluna saldırdı. Kalabalık terörist grubu püskürtülürken çıkan çatışmada 19 PKK’lı öldürüldü, 6 asker şehit oldu. Önceki akşam, Aktütün Karakolu’nu hedef alan 150- 200 kişilik PKK’lı bir grup, ağır silahlarla ateş açtı.
İki koldan saldırdılar
İki koldan saldıran PKK’lılara anında karşılık veren askerler, yaklaşık yarım saat süren çatışmadan sonra teröristleri püskürttü. Çatışmada 19 PKK’lı öldürülürken, teröristlerin açtığı ilk ateş sırasında jandarma erler Gökhan Uzun, Serhat Genç, Emrah Şuhut, İbrahim Atasagun, Yurdakul Alcan ve Eyüp Dağtekin şehit düştü. Teröristler yaralanan arkadaşlarını da alıp karanlıktan yararlanarak Irak topraklarına dönerken, bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Karakolun hemen Aktütün Köyü’nün yakınında olması nedeniyle teröristlerin açtığı ateş sırasında köylülerden de yaralananlar oldu. Karakola saldırı haberinin alınmasından sonra bölgeye sevkedilen komandolarla Jandarma Özel Harekat timleri ve korucular, kapsamlı operasyon başlattı.
Şehitlerin Baba Ocağına ateş düştü
3 ay sonra terhis olacaktı
Şemdinli’deki hain saldırıda şehit olan jandarma er 21 yaşındaki Halil İbrahim Atasagun’un, Afyonkarahisar’ın Çobanlar ilçesindeki babaevinde yas var. Şehit Atasagun’un, ailesine, oğullarının şehit olduğu haberini sağlık ekipleriyle eve gelen askeri yetkililer verdi. Baba Salih Atasagun, acı haberi alır almaz düşüp bayıldı. Daha sonra kendine gelen Atasagun, “Vatan sağ olsun” dedi. Oğlu Halil İbrahim’in 3 ay sonra teskere alacağını, iki gün önce konuşmalarında da oldukça iyi olduğunu söylediğini ifade eden baba Atasagun, “Oğlumun büyük hayalleri vardı” diyerek gözyaşlarına boğuldu. Şehit H. İbrahim Atasagun’un 2 kız kardeşinin bulunduğu ve evin tek oğlu olduğu belirtildi. Atasagun’un evinde geriye daha önceden gönderilen ve bir şehitlik önünde çektirdiği fotoğrafı kaldı. Şehit erin cenazesi bugün toprağa verilecek. (AA)
Aldığı haberle birden yere yığılıp bayılan baba Salih Atasagun’a yakınları müdahale etti. Uzun süre sonra kendine gelen Atasagun, “Vatan sağ olsun” dedi. Anne Hanife Atasagun’un feryatları ise yürekleri parçaladı.
Mersin’de de yürekler dağlandı
Acı haberi alınca sinir krizleri geçiren anne Nazlı Alcan, şehit oğlu için “O benim son beşiğimdi, ciğerim yanıyor. Kuzumun çeyizini hazırlıyorduk” diyerek gözyaşlarına boğuldu.
Aynı saldırıda şehit düşen jandarma er 21 yaşındaki Yurdakul Alcan’ın Mersin’in Tarsus ilçesindeki baba evinde de yas var. Acı haber, Alcan ailesine eve gelen askeri yetkililer verdi. Oğlunun şehit haberini alan anne 53 yaşındaki Nazlı Alcan, baygınlık geçirince, Acil Servis ile gelen sağlık görevlileri müdahalede bulundu. Anne Nazlı Alcan, 2 çocuğundan küçüğü olan şehit oğlu için “O benim son beşiğimdi, ciğerim yanıyor. Kuzumun çeyizini hazırlıyorduk. Şehit haberi geldi. Askerden gelince evlendirecektim” diyerek gözyaşı döktü. Nazlı Alcan’ın, bir ara dışarıya çıkarak oğlunun kamuflaj çantasını koklaması, çevresindekileri de gözyaşlarına boğdu. Şehidin ağabeyi Mustafa Alcan da, kardeşinin vatan için şehit olduğunu belirterek, terörü lanetledi. (AA)
BU ANNELERIN ELLERI DEGIL ESASINDA
AYAKLARI ÖPÜLECEK ANALAR
HEPINIZN ANNELER BAYRAMI KUTLU OLSUN
ALLAH SIZ BÖYLE SIZIN GIBI KUTSAL ANNELERE SABIR VERSIN
abdullah58
13.05.2008, 01:53
İslam'a sövüyorlar iktidar seyrediyor!
HYP Genel Başkanı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk,
Belçika’daki skandala sessiz kalan AKP’yi topa tuttu.
BelÇİka’daki bir kilisede Hz. Muhammed’e ve İslam’a hakaret etmek için sergilenen heykele AKP Hükümeti’nin seyirci kalmasını eleştiren Prof. Öztürk, “Türkiye, dinine ve peygamberine sövülürken sesini çıkarmayan bir iktidar tarafından yönetiliyor. İslam’ın içi oyulurken, bunlar seyretmekle yetiniyor” dedi.
Heykel kepazeliğine
iktidar seyirci kaldı!
Prof. Öztürk, Belçika’daki bir kilisede Peygamberimiz Hz. Muhammed’e hakaret edilen rezalet heykelini AKP hükümetinin seyretmesini sert bir dille eleştirdi.
Haber: Selda Öztürk KAY
Türkiye’ye dinler arası diyalog masalıyla sözde barış ve kardeşlik mesajı veren Avrupa Birliği, Belçika’nın göbeğinde sergilenen ve Peygamberimiz Hz. Muhammed’e hakaret edilen heykeli görmezden gelirken, teslimiyet politikası güden sözde muhafazakar (!) AKP iktidarının da bu rezilliğe seyirci kalması tepki topladı. Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, din istirmarcılarını eleştirerek, “İslam’ın içi oyulurken neden sesiniz çıkmıyor” dedi. Türkiye’de ılımlı İslam adı altında “kilise tarafından içi boşaltılan sömürge dininin” egemen kılınmak istendiğini ifade eden Prof. Öztürk, AKP iktidarının da bunun işbirlikçiliğine soyunduğunu belirterek, “Türkiye, AB’yi ülkenin başına ’kâhya’ haline getiren ve AB’ye kendi milletini jurnalleyen ancak dinine ve peygamberine sövülürken sesini çıkarmayan bir iktidar tarafından yönetiliyor” diye konuştu. Öztürk, Ilımlı İslam adı verilen din anlayışının, Avrupa’daki Türk ve İslam düşmanlığına da sessiz kalmak zorunda olduğunu söyledi.
İslam’a karşı husumet
Batı’nın Türklere ve onların temsil ettiği İslamiyet’e karşı husumetinin tüm politikalarda “belirleyici unsur” olduğunu savunan Öztürk, Atatürk’e ve Hz. Muhammed’in dinine sövenlerin bu nedenle yüceltildiğini kaydetti. Öztürk, Batı’da Hz. Muhammed’e yönelik saldırgan söylemlerin kilise teolojisinin temellerini oluşturduğuna dikkat çekti. Öztürk, kilise teolojisinin Hz. Peygamberi bir zındık, İslam’ı da bir “zındıklık hareketi” olarak göstermeye çalıştığını kaydetti.
Haçlı zihniyeti
Bu heykelin ne ilk ne de son örnek olduğunu belirten Prof. Öztürk, “Haçlı zihniyetinin İslam ve Türk düşmanlığı yüzyıllardır devam ediyor. Hz. Muhammed’e ve O’nun dinini en iyi temsil eden Türklere olan düşmanlık ve kin, Avrupa’da tek belirleyici unsurdur” dedi.
Tasvirinden çalınmış
Prof. Yaşar Nuri Öztürk, ahşap heykelle ilgili şu bilgileri verdi: “Belçika’daki heykel Dante’nin İlahi Komedya (La Divina Commedia) eserindeki Hz. Muhammed tasvirinden çalınarak yapılmıştır. Dante, eserinde Hz. Muhammed’i cehennemin en alt tabakasında azap gören zındıklar içinde tasvir etmiştir. Dante’nin bu eserinin Batı dünyasında bu kadar anıtlaşmasının nedeni de, Hz. Muhammed’e yönelik çirkin ve saldırgan ifadeleridir. Çünkü İslamiyet’e ve Türklere olan hınç, Avrupa’da belirleyicidir. Türk’e ve İslam’a söven de yüceltilir.”
İşte Avrupa’nın gerçek yüzü
Belçika’da Flanders’deki Churh Of Our Lady kilisesindeki ahşap heykelde, iki dişi meleğin ayakları altında çiğnenen ve elinde Kur’an bulunan Hz. Muhammed tasvir ediliyor.
10/05/2008 23:35
BIR HABERDE BURDA YAKALADIM
SIZ DOSTLARIMLA PAYLASMAK ISTEDIM
dark_yamtar58
13.05.2008, 09:07
Apo kardeş Vekcuğazı yener dediysek havaya girdin ya Sivas Siporu Türkiye yenemiyo siz nasıl yeneceksiniz.Sivası yense yense Adıs Sipor yener.......
abdullah58
14.05.2008, 16:10
Apo kardeş Vekcuğazı yener dediysek havaya girdin ya Sivas Siporu Türkiye yenemiyo siz nasıl yeneceksiniz.Sivası yense yense Adıs Sipor yener.......
KARDES
SIVASSPORU YENMEK ZOR IS DE
BAKSANA ISTANBULLULAR ARALARINDA SIKE YAPTILAR;;;;YETMEDI
SIVASI 4. SIRADA GÖSTERDI FEDERASYON
NE KADAR TUHAF BIR OLAY DEGILMI
SIVASI MASA BASINDA YENMEK KOLAY
SIVASLILAR SESINI CIKARMATZA BÖYLE OLUR
dark_yamtar58
14.05.2008, 17:11
KARDES
SIVASSPORU YENMEK ZOR IS DE
BAKSANA ISTANBULLULAR ARALARINDA SIKE YAPTILAR;;;;YETMEDI
SIVASI 4. SIRADA GÖSTERDI FEDERASYON
NE KADAR TUHAF BIR OLAY DEGILMI
SIVASI MASA BASINDA YENMEK KOLAY
SIVASLILAR SESINI CIKARMATZA BÖYLE OLUR
Haklısın kardeşim Sivas Sipor sahada kazandı masada kaybetti adaletsiz dünya ne yapacaksın.Bizim memlekette herzaman büyük balık küçük balığı yiyor.
Yani kardes sivas beypinari yener desem kizma. büyük takimlar zor yeniyo sivasi, beypinar nasil yensin onu bi düsün.
15.05.2008, 09:11
Yani kardes sivas beypinari yener desem kizma. büyük takimlar zor yeniyo sivasi, beypinar nasil yensin onu bi düsün.
INSALLAH SIVASSPORUMUZ INTER TOTODAN UEFA YA GIDECEK VE BESIKTAS GIBIDE 8 TANE YEMIYECEK
8TAS OLMAYACAK
YIGIDO SIVAS OLACAK
SELAM VE DUAYLA
deli bilal
15.05.2008, 12:00
selamun aleyküm.agalar nasılsınız ne var ne yok.
serkan canım susurluktan selamlar
Abdurrahman 58
15.05.2008, 12:08
serkan canım susurluktan selamlar
a.aleykümesselaam bilal reis.nasılsın ne var ne yok.
dark_yamtar58
15.05.2008, 13:32
İNSANLARIN YAPTIĞI SAHTE PARALAR GİBİ PARALARINDA YAPTIĞI SAHTE İNSANLAR DA VARDIR..
dark_yamtar58
15.05.2008, 13:33
ne zengin olmak ne kız sevmek tek dileğimiz seni 1.ligde görmek korsan 70 70 vatan 58 mekan """"""""""""""""""""""""""""""""""
dark_yamtar58
15.05.2008, 13:33
erkekler posta puluna benzer sulandıkça yapışır
dark_yamtar58
15.05.2008, 13:34
ben senı delı gıbı sewdım sen benı delıyım dıe sewmedın
abdussvs
15.05.2008, 13:43
Abi Tekkenin önünde yıllar önce maç yapan Adısspor tarih oldu bildiğim kadarıyla. Zor hatırlıyorum ama. Hatta Kurtlapada yapılan bir maçıda izlemiştim. Kurtlapa yenmişti normal olarak. Yunus KAYA'da o maçta oynuyordu onada sorabilirsin...
dark_yamtar58
15.05.2008, 14:02
Abi Tekkenin önünde yıllar önce maç yapan Adısspor tarih oldu bildiğim kadarıyla. Zor hatırlıyorum ama. Hatta Kurtlapada yapılan bir maçıda izlemiştim. Kurtlapa yenmişti normal olarak. Yunus KAYA'da o maçta oynuyordu onada sorabilirsin...
Hatırlıyormusun O maçta ben kaleciydim.Yunus beni tanımadığı için çamurluk yapmıştı başka yerden adam getirdiniz diye.3 tane kısır koyununa oynamıştık.Kısır koyunları biz kazandık.Sonradan Ordulu Arıcıları getirdiler Karpuzuna oynadık o zamanda Kurtlapa yenmişti.Ben kalecilik yapıyordum Hehe ne günlerdi ya Yunus beni formayla görünce tanımıyor ya kork tu bunu hangi takımdan getirdiniz ben oynamıyorum dedi.Ya yeğenim o günleri çok özlüyorum.....Benim ki şaka Gümüşdere Sivasla maç yapabilirmi...
abdussvs
15.05.2008, 16:09
Hatırlıyormusun O maçta ben kaleciydim.Yunus beni tanımadığı için çamurluk yapmıştı başka yerden adam getirdiniz diye.3 tane kısır koyununa oynamıştık.Kısır koyunları biz kazandık.Sonradan Ordulu Arıcıları getirdiler Karpuzuna oynadık o zamanda Kurtlapa yenmişti.Ben kalecilik yapıyordum Hehe ne günlerdi ya Yunus beni formayla görünce tanımıyor ya kork tu bunu hangi takımdan getirdiniz ben oynamıyorum dedi.Ya yeğenim o günleri çok özlüyorum.....Benim ki şaka Gümüşdere Sivasla maç yapabilirmi...
Abi o kadar derin hatırlamam ben o zamanlar 7-8 yaşlarında falandım...
dark_yamtar58
15.05.2008, 16:19
Abi o kadar derin hatırlamam ben o zamanlar 7-8 yaşlarında falandım...
Evet zannedersem 1987 yılıydı...Ben Ünyeden nişanım olacak diye gelmiştim çok iyi hatırlıyorum.Köyden otobüs ve Motorlarla Mantarlığa seyircilerde gelmişti.
dark_yamtar58
15.05.2008, 18:58
Yahu yeğenim maçı hatırlıyorsunda benim gibi bir panter kaleciyi nasıl hatırlamıyorsun.Şimdi üzüldüm.
abdullah58
15.05.2008, 19:45
DELI BILAL SADECE SERKANA SELAM YAZMISSIN
NE OLDU HAYIRDIR
SADECE OMU SENIN HEMSERIN
SIVASSPORU BENMI MASADA MAGLUP ETTIMDE BIZE SELAM YOK
BAK DARK KARDESEDE SELAM YAZMAMISIN AYIP EDIYON HA
KIRDIGIN KALBIMIZIN MIMARI OLAMAZSIN ARTIK:rolleyes::D
KAL SAGLICAKLA
Abdurrahman 58
15.05.2008, 20:27
DELI BILAL SADECE SERKANA SELAM YAZMISSIN
NE OLDU HAYIRDIR
SADECE OMU SENIN HEMSERIN
SIVASSPORU BENMI MASADA MAGLUP ETTIMDE BIZE SELAM YOK
BAK DARK KARDESEDE SELAM YAZMAMISIN AYIP EDIYON HA
KIRDIGIN KALBIMIZIN MIMARI OLAMAZSIN ARTIK:rolleyes::D
KAL SAGLICAKLA
ayıp ettin abi unutmuştur:)öyle şey olurmu hepimiz milliyetçi insanlarız.hemşerimizi SELAMSIZ koymayız.
esselamun aleyküm ve rahmetullahu ve berekatuhu abdullah abim.dedemin babasının ismi abdullah(APUL)
deli bilal
15.05.2008, 23:42
BÜTÜN BEYPINARLI HEMŞERİLERİME KUCAK DOLUSU SELAMLAR
abdullah58
16.05.2008, 10:16
ayıp ettin abi unutmuştur:)öyle şey olurmu hepimiz milliyetçi insanlarız.hemşerimizi SELAMSIZ koymayız.
esselamun aleyküm ve rahmetullahu ve berekatuhu abdullah abim.dedemin babasının ismi abdullah(APUL)
SERRRRKAN CANIM
SABRI AMCANLARLA TELEFONLASIYORMUSUNUZ
ABDULLAH NE YAPIYOR HABERIN VARMI
EN SON ONLARA 3 YIL ÖNCE GITMISTIK
abdullah58
16.05.2008, 10:18
BÜTÜN BEYPINARLI HEMŞERİLERİME KUCAK DOLUSU SELAMLAR
DELI BILAL
DÜN SADECE SERKANAYDI BU GÜN BÜTÜN BEYPINARLILARA OLDU
BENDE BÜTÜN MÜSLÜMANLARIN VE SIVASLILARIN MÜBAREK CUMALARINI KUTLUYORUM
HAYIRLARA VESILE OLSUN
ALLAHA ISMARLADIK
abdullah58
16.05.2008, 17:35
M. Şevket Eygi topa tuttu
* Mİllİ Gazete Yazarı Mehmet Şevket Eygi, “Ilımlı İslam” projesine öfke yağdırdı. Eygi, “Kur’an-ı Kerim’in kesin hükmüyle, Allah katında tek geçerli ve makbul din İslâm iken, “ibrahimî dinler” safsatası ile üç hak din bulunduğunu iddia edenler çıktı” dedi.
Zındık komiteleri seferber oldu
* “Zındıklık komiteleri dini bozmak, yeni bir İslâm türetmek için seferber oldular” diyen Eygi, AB’cileri şöyle topa tuttu: Din kardeşlerine düşmanlık edenler, kâfirleri dost ve velî edindiler. Kafir rüesasının ayaklarına, huzurlarına gidilip arz-ı ubudiyet edildi...
‘Din ticareti, mukaddesat bezirganlığı yapıldı’ diyen Eygi’den Zehir zemberek yazı
Kraliçe’nin ziyaretine atıfda bulunan Milli Gazete yazarı Eygi, dinde reform isteyenleri, “Zındıklık komiteleri dini bozmak için seferber oldu” diyerek topa tuttu
Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi, isim vermeden İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in ziyaretine atıfda bulunduğu yazısında, kafirleri dost edinenler ile dinde reform sapıklığına düşenleri yerden yere vurdu. İşte Eygi’nin “Kur’an, sünnet ve icma yolundan ayrılmayalım dinde yenilik ve reform tuzağına düşmeyelim” başlıklı yazısından bazı önemli satırbaşları:
“...Dinî sahada bir yetersizlik, bir boşluk meydana geldi. Zındıklık komiteleri dini bozmak, yeni bir İslâm türetmek için seferber oldular. Sapıklıklar, bid’atler aldı yürüdü.
...Sapıklık o derecelere vardı ki:
* Tevhid ile Teslis birdir diyenler çıktı.
* Resûlullah Efendimizin risaletini, dinini, Allah katından getirdiği Kitabı inkar edenler ehl-i necat ve ehl-i cennet ilan edildi.
Kafirleri dost edindiler
* Din kardeşlerine düşmanlık edenler, kafirleri dost ve velî edindiler.
* Kafir rüesasının ayaklarına, huzurlarına gidilip arz-ı ubudiyet edildi.
* Kur’an-ı Kerim’in kesin hükmüyle, Allah katında tek geçerli ve makbul din İslâm iken, ” ibrahimî dinler “ safsatası ile üç hak din bulunduğunu iddia edenler çıktı.
* İslâm mukaddesatı dünyevî ve nefsanî şehvet ve ihtiraslara alet edildi. Din ticareti, mukaddesat bezirganlığı yapıldı.
* Kur’an ile, Sünnet ile, 1400 yıllık icma ile sâbit olan temel dinî inanç ve hükümler inkâr edildi.
Sapıklığa iltifat edilmemeli
Velhasıl din konusunda korkunç bir anarşi, kaos, kargaşa meydana geldi ve getirildi.
Bir ve beraber olmaları gereken Müslümanlar bin parçaya bölündü, bu parçaların arasına kin, nefret, fesat tohumları ekildi. ...Daha bir sürü vahim ve yıkıcı bid’at, dalalet, küfür zuhur etti. Böyle bir fesat zamanında akıllı ve vicdanlı Müslüman ne yapacaktır?
Yapılacak şeyler şunlardır:
Kâfirleri dost ve velî (idareci) olarak kabul etmemek. Dinde reform sapıklığına ve küfrüne asla iltifat etmemek...”
Eygi’nin işaret ettiği ayetler
Sen dinlerine uymadıkça, ne Yahudiler ve ne de Hıristiyanlar asla senden razı olmazlar... Eğer onların arzu ve keyiflerine uyacak olursan, bilmiş ol ki, Allah’tan sana ne bir dost, ne bir yardımcı vardır.
(Bakara Suresi 120)
Ey inananlar! Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır.
(Maide Suresi 51)
16/05/2008 01:15 4777 defa okundu
Arkadaşına Gönder Yazdır Yorum Ekle
YORUMLAR Bu haber için ilk yorumu siz yapın. Yorum Ekle
Ahmedinecad: İsrail suç devleti Siyonist rejimin ölmekte olduğunu söyleyen İran Cumhurbaşkanı İsrail’in kuruluşunu kutlayan ülkelerin de yanlış yaptığını belirtti
Rezalet büyüyor Şüphelendiği araçların plakasını belirleyen Paksüt’ün gelişmeler sonrasında polisi bilgilendirdiği öğrenildi
Lawrens de namaz kılmıştı Kraliçe Elizabeth’in Bursa’da Kur’an dinlemesi, İslamiyet’e yakın durması akıllara Arapları Türkler aleyhinde kışkırtan casus Lawrens’i getirdi.
ERGENEKON, TÜRK DESTANIDIR-23-
Şimşek, İngiliz vatandaşı BaŞbakan Yardımcısı Çiçek, DSP’li Hasan Macit’in, soru önergesini cevaplerken, Devlet Bakanı Şimşek’in İngiliz vatandaşı olduğunu resmen açıkladı.
Mustafa Kemal Paşa esir olmuş... Meğer ne kadar soysuzluğa uğramışız. Acaba sokaktakilerin hepsi, şu veya bu muhipler cemiyeti üyeleri mi idi? Bizimkiler utançlarından evlerinde mi kalmışlardı?
Din kardeşlerine düşmanlık edenler kÂfirleri velî edindi
İŞGAL GEMİSİNDE RESEPSİYON
Kraliçe ll. Elizabeth, Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ü sömürgeci kraliyet donanmasına ait bir gemide ağırladı!
İstanbul’a Almanya’dan 2. el tramvay
Hurdalıktan tramvay aldık İstanbul Büyükşehir Belediyesi,Köln Belediyesi’nin 33 yıldır kullanıp emekliye ayırdığı tramvaylardan 18 adet aldı
Ermeni tatil köyü işin görünen yüzü
Van’da Akdamar Kilisesi’nin bulunduğu yerde kurulması düşünülen Ermeni tatil köyü projesi büyük tartışma yarattı.
Ahmedinecad: İsrail suç devleti
Siyonist rejimin ölmekte olduğunu söyleyen İran Cumhurbaşkanı İsrail’in kuruluşunu kutlayan ülkelerin de yanlış yaptığını belirtti
Rezalet büyüyor
Şüphelendiği araçların plakasını belirleyen Paksüt’ün gelişmeler sonrasında polisi bilgilendirdiği öğrenildi
Lawrens de namaz kılmıştı
Kraliçe Elizabeth’in Bursa’da Kur’an dinlemesi, İslamiyet’e yakın durması akıllara Arapları Türkler aleyhinde kışkırtan casus Lawrens’i getirdi.
ERGENEKON, TÜRK DESTANIDIR-23-
Şimşek, İngiliz vatandaşı
BaŞbakan Yardımcısı Çiçek, DSP’li Hasan Macit’in, soru önergesini cevaplerken, Devlet Bakanı Şimşek’in İngiliz vatandaşı olduğunu resmen açıkladı.
Mustafa Kemal Paşa esir olmuş...
Meğer ne kadar soysuzluğa uğramışız. Acaba sokaktakilerin hepsi, şu veya bu muhipler cemiyeti üyeleri mi idi? Bizimkiler utançlarından evlerinde mi kalmışlardı?
Din kardeşlerine düşmanlık edenler kÂfirleri velî edindi
İŞGAL GEMİSİNDE RESEPSİYON
Kraliçe ll. Elizabeth, Abdullah Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’ü sömürgeci kraliyet donanmasına ait bir gemide ağırladı!
İstanbul’a Almanya’dan 2. el tramvay
Hurdalıktan tramvay aldık İstanbul Büyükşehir Belediyesi,Köln Belediyesi’nin 33 yıldır kullanıp emekliye ayırdığı tramvaylardan 18 adet aldı
Ermeni tatil köyü işin görünen yüzü
Van’da Akdamar Kilisesi’nin bulunduğu yerde kurulması düşünülen Ermeni tatil köyü projesi büyük tartışma yarattı.
AH TÜRKIYEM AH
NE ZAMAN MILLI BIR POLITIKA IZLIYECEKSIN
NE ZAMAN MILLIYETCI OLACAKSIN
AH TÜRKIYEM AH
SECME VE SECILME HAKKI OLAN VATANDASLARIM
SECERKEN LÜTFEN SECICI OLUN
abdullah58
16.05.2008, 17:45
Çiçek: Şimşek İngiliz vatandaşı
Başbakan Yardımcısı Çiçek, Devlet Bakanı Şimşek’in İngiliz vatandaşı olduğunu aylar sonra resmen açıkladı
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Hazine’den sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in İngiliz vatandaşı olduğunu resmen açıkladı. Çiçek, DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit’in, Bakan Şimşek’le ilgili iddialara ilişkin yazılı soru önergesini cevapladı. Şimşek’in İngiliz vatandaşlığına ilişkin açıklamalarda bulunan Çiçek, “Türk vatandaşlarının çifte vatandaşlık hakları, Türk hukuk sisteminde ve uluslar arası sözleşmelerde yer alan bir hak. Devlet Bakanı Mehmet Şimşek de bu hakkını kullanmıştır” dedi.
CIA tercümanı değil
Başbakan Yardımcısı Çiçek, AKP’den ihraç edilen Balıkesir eski Milletvekili Turhan Çömez’in, Bakan Mehmet Şimşek’in CIA’nın yeminli tercümanlığını yaptığına ilişkin basına yansıyan iddialarına da cevap verdi. Çiçek, “Şimşek’in yabancı bir istihbarat örgütünün yeminli tercümanlığını yaptığına ilişkin iddia asılsızdır” diye
16/05/2008 01:48
NE HALLERE KALDIK YARABBI SEN BIZLERI KORU
MILLETI HERSEYE ALISTIRDILAR
MILLET NE KADAR TEPKISIZ OLDU
KORKARIM YAKINDA -IMRALIDAKI KAN EMEN ZALIM VAMPIRIDE-SERBEST BIRAKIRLAR-ODA SIYASATE ATILIR
UYAN TÜRKIYE UYAN
ersoy_34
16.05.2008, 18:28
beütün beypınarlı hemşerilerima selamlar saygılar iyi sohbetlar
Abdurrahman 58
16.05.2008, 18:30
beütün beypınarlı hemşerilerima selamlar saygılar iyi sohbetlar
eyvallah.Allah razı olsun.
esselamu aleykum.
ersoy_34
16.05.2008, 18:31
naber serrrkanım ciyerim nasılsın moralin nasıl gülüm
Abdurrahman 58
16.05.2008, 18:33
iyi allaha şükür abi.derslerle uğraşıp duruorz.sen nasılsın.
sivassporlukiz
16.05.2008, 18:37
tüm beypınarlılara selamlar saygılar benm erkek arkadaşımda beypınarlı hatta bu sitede
:D
dark_yamtar58
16.05.2008, 19:16
tüm beypınarlılara selamlar saygılar benm erkek arkadaşımda beypınarlı hatta bu sitede
:D
Hadi ya şaşırdım.? Beypınarlılarda bir kişi var o da Serkannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Abdurrahman 58
16.05.2008, 23:42
Hadi ya şaşırdım.? Beypınarlılarda bir kişi var o da Serkannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
tmm dark abi fazla alevlenmesin sitede:)__________________zama nı var hele dur:)
altuntas58
16.05.2008, 23:56
MERKEZ-BEYPINAR KÖYÜNE SALAMLAR SAYGILAR
abdullah58
19.05.2008, 17:28
Kur'anı atış tahtası yaptılar!
19 Mayıs 2008 Pazartesi 14:55
Irak'ta Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık. Bir Amerikan askeri, birliğinde Kur'anı atış taliminde hedef tahtası olarak kullandı.
Irak’ta Kuran-ı Kerim’i atış talimlerinde hedef olarak kullanan bir amerikan askeri birliğinden çıkartılarak ülkesine gönderildi. Askere disiplin cezası da verilecek.
NTV'nin haberine göre Irak polisi, geçen hafta kurşun delikleriyle parçalanmış ve içine hakaret edici yazılar yazılmış bir Kuran-ı Kerim buldu. Bir askerin Kuran-ı Kerim’i atış taliminde hedef olarak kullandığı tespit edildi.
Birliğinden uzaklaştırılan asker, hakkında disiplin soruşturması başlatıldı ve adı açıklanmayan askerin Irak’tan gönderilmesine karar verildi.
Bağdat’taki ABD komutanı Tümgeneral Jeffery Hammond, olayın yaşandığı bölgedeki Sünni liderlerden kişisel olarak özür diledi. Ancak ABD’li yetkililer, bunun sadece münferit bir olay olduğunun da altını çizdi.
Irak’taki en önemli Sünni gruplardan biri olan İslam Partisi ise, olaydan büyük üzüntü duyulduğunu ve tüm Müslümanlara yönelik bu saldırının kınandığını belirtti.
Açıklamada, “bu tür olayların son yıllarda sık sık gündeme geldiği, artık özürlerin yetmediği, Amerikan ordusunun caydırıcı tedbirler alması gerektiği” ifade edildi.
Bu arada, olaya çok az yer ayıran Irak basını, uluslararası ajansların konuya ilişkin haberlerini yayımlamakla yetindi.
Bu haber toplam 10878 defa okunmuşturYukarı
BEN BIRSEY DEMIYORUM
ALLAHINDAN BULSUNLAR BU ZULME ORTAK OLAN ISBIRLIKCILERIDE
ALLAH ISLAH ETSIN
esselamun aleyküm.beypınarlılarrrrrrrrrr rr........ve misafirlerimiz....
dark_yamtar58
20.05.2008, 16:10
Kimler cevaplamış?
Kullanıcı ismi Mesajlar
serrrkan 77
bilalfındık 60
abdullah58 41
adislibekir 32
dark_yamtar58 31
abdussvs 19
gfb34 11
deli bilal 8
altuntas58 6
ersoy_34 4
58memo 4
settar58 3
sivaslıgenç 3
alisayan 3
dadaloğluyum 2
yiğidoturan 2
sonbahar 2
talipnida 2
drcerrah58 1
musa_sezer58 1
kertmeli 1
atakan058 1
sivaslı105 1
sivassporlukiz 1
i.yigit 1
Yasak--Resim 1
Konuyu göster & Pencereyi kapat
Ya arkadaşım Bakıyorum kim müsafir kim yerli anlayamadım Gfb34 arkadaş burda senin 11 adet yorumun var onunda hepsi iki cümle tutmaz.Sen Ev sahibi olarak sitede biraz görev fazlalığı yapman lazım.
Kimler cevaplamış?
Kullanıcı ismi Mesajlar
serrrkan 77
bilalfındık 60
abdullah58 41
adislibekir 32
dark_yamtar58 31
abdussvs 19
gfb34 11
deli bilal 8
altuntas58 6
ersoy_34 4
58memo 4
settar58 3
sivaslıgenç 3
alisayan 3
dadaloğluyum 2
yiğidoturan 2
sonbahar 2
talipnida 2
drcerrah58 1
musa_sezer58 1
kertmeli 1
atakan058 1
sivaslı105 1
sivassporlukiz 1
i.yigit 1
Yasak--Resim 1
Konuyu göster & Pencereyi kapat
Ya arkadaşım Bakıyorum kim müsafir kim yerli anlayamadım Gfb34 arkadaş burda senin 11 adet yorumun var onunda hepsi iki cümle tutmaz.Sen Ev sahibi olarak sitede biraz görev fazlalığı yapman lazım.
Dogruda bekir abi sede gfb34 deil her arkadaslarimiz forumdaki mesajlara mesaj atsa bu aralarda forum cok sezzik neden aceba ?
21.05.2008, 19:34
SİVAS'ta asıl suçlu kim?
21 Mayıs 2008 Çarşamba 09:36
Sivas'ta Madımak Oteli'nde insanların yakılmasının asıl suçlusu kim? Yakanlar mı yaktıranlar mı? Sivas'ta zor sorular gündeme geldi.
Fikri Sağlar Başbakan ve Genelkurmay Başkanı hakkında iddialar atınca, kendiyle ilgili konuşulmasının da önünü açtı. Sağlar'ın geçmişi hakkında ilk yazan ise Şamil Tayyar oldu. Tayyar "15 yıl sonra gelen itiraf" adlı yazısında eski bir bürokratın iddialarına yer verdi. Bürokratın ağzından Sağlar'a sor bir soru yöneltti. Ve olayların çıktığı gün Sivas'a gitmeyi neden iptal ettiğini açıklamasını istedi.
Tayyar'ın köşesine aldığı iddiaların sahibi 1993’te Sivas Kültür İl Müdürü olan Mehmet Talay... Talay, 2 Temmuz'da olaya neden gösterilen Pir Sultan Abdal Şenlikleri’nin düzenlenmesinde bakanlık adına kutlama komitesi başkanlığını yürütüyormuş.
Olay ve iddia ise şöyle gerçekleşiyor:
FİKRİ SAĞLAR SON ANDA VAZGEÇTİ
"Talay diyor ki: Fikri Sağlar şenliklere katılacaktı, bakanlık 3 kez müdürlüğe faks gönderdi ancak son anda iptal edildi.
İlk faks 30 Haziran 1993’de gönderildi, Sağlar’ın 1 Temmuz saat 14.30’daki anıt açılışına katılacağı bildirildi. İkinci faks, 1 Temmuz günü geldi ve bakanın 2 Temmuz saat 14.30’da açılışa katılacağı, ardından Banaz’a geçeceği duyuruldu. Üçüncü faks, 2 Temmuz günü saat 11.30 sularında geldi ve Sağlar’ın Sivas’a gelmeyeceği açıklandı.
NEDEN GELMEDİ?
Talay, şu kritik soruya cevap arıyor: ‘Fikri Sağlar, neden 3 kez program değiştirdi ve saat 13.30’da başlayan Madımak olaylarından bir saat önce programını tümüyle iptal edip Sivas’a gelmedi?’
SAĞLAR "GİTMEYİN" DİYE UYARILDI MI?
Eski müdürün can alıcı başka soruları da var:
-Acaba devletin çeşitli istihbarat örgütleri Bakan Sağlar’ı ‘Sivas’a gitmeyin olaylar olacak’ diye uyardı mı?
-Eğer böyle ise olayların çıkacağı ve insanların can güvenliği olmayacağı konusunda neden vali ve ilgilileri uyarmadı?
-Acaba, istihbarat teşkilatlarında bir görev aldığından dolayı mı bu bilgileri kimseyle paylaşmadı?
-12 Eylül döneminde cunta onayı ile seçilenlerin oluşturduğu Danışma Meclisi üyesi olmasından dolayı bu bilgileri vermemek için birilerine diyet mi ödedi?
OZAN ALİ ÇAĞAN DA AYNI İDDİALARDA BULUNMUŞTU
Talay’ın bu iddialarını kaleme alırken Ozan Ali Çağan’ın Sivas katliamının 10. yıldönümü nedeniyle Alevilerin Sesi’ne yaptığı şu açıklama geldi aklıma: ‘Devlet neden katliamı seyretti? Kültür Bakanı Fikri Sağlar neden programını değiştirip 1 Temmuz 1993’de Sivas’a gelmedi? Neden Sivas’taki güvenlik güçleri çevre ilçelere kaydırıldı? Neden asker oteli koruma altına almışken geri çekilip otelin yakılmasına izin verdi? Müslüman kamuoyuna başlıklı bildirinin emniyet faksından çıktığı şeklinde iddialar vardı, bu iddialar gerçek mi? Susurluk olayında ortaya çıkan derin devletin derinliği Sivas’a kadar gidiyor mu?’
HABERCİLER NOTU : İddiaları, gündem saptırma ihtimalini de bir yana bırakmadan veriyoruz. AKP bu tip konularda garip "şeylerle" gündem saptırıyor. Ancak iddialar her ne amaçla gündeme getirilmiş olursa olsun araştırılması gerekiyor. Muhtemeldir ki bu olayları yapanlar ve yaptıranlar gibi bir durum var ve olayları yaptıranlar işin buralara varacağını kestiremediler... İşin ilginci, bu olayların yaşanmasına neden olanların ait olduğu siyasal görüş bu süreçte güçlendi... Birileri bunları araştırmalı; ama gerçekten araştırmalı... Kimseye angaje olmadan, taraf olmadan...
Kaynak:
INSALLAH BASBAGLAR KÖYÜNDE YAPILAN KATLIAM DA GÜN ISIGINA CIKARTILIR
ORADA ÖLDÜRÜLREN MASUM INSANLARADA ALLAHTAN MAGFIRET DILIYORUM
abdullah58
21.05.2008, 19:44
Remzi Özdemir’in yazısı
Özelleştirme İdaresi, Türk Telekom’u 13 milyar dolar üzerinden halka arz ederken, çoğunluk hisselerini elinde bulunduran Lübnanlı Öger Telekom’un patronu Muhammed Hariri, elindeki hisselerin yüzde 35’ini Saudi Telecom Company’e 20 milyar dolar piyasa değeri üzerinden sattı. Yerli yatırımcıya satılan hisseyi de kasıtlı satışla çıkarılan panik sonrası toplayan yabancıların Türk Telekom hisselerinden kazancı 7 milyar doları aştı.
Yabancı Telekom’da 7 milyar dolar vurdu
Hariri, kendi hisselerinin büyük bölümünü 20 milyar dolara satarken, ÖİB, ’Küçük yatırımcıya vereceğiz’ diye Türk Telekom’u 13 milyar dolara hisse başına 4.60 YTL’den yabancıya kapadı
Özelleştirme İdaresi’nin sürpriz bir şekilde yarı fiyatına halka arz ettiği Türk Telekom hisse senetleri borsada yabancılar tarafından küçük yatırımcının elinden bir bir alındı. Özelleştirme İdaresi tarafından 4.60 fiyattan halka arz edilen 525 milyon lot hisse senedinin yüzde 60’a yakın bölümü 2 gün içerisinde yabancılar tarafından piyasaların kötü olmasının da etkesiyle 4.60 ortalama fiyattan alındı. Yani Özelleştirme İdaresi’nin “satışı küçük yatırımcıya yaptık” savunması ortadan kalktı.
Alım emri geldi
Telekom’un halka arzı borsada bugüne kadar görülmeyen bir yönteme de sahne oldu. Özelleştirme İdaresi tarafından Telekom çalışanlarına ve küçük bireysel yatırımcılara verileceği gerekçesiyle 4.60 gibi oldukça düşük bir rakama satılan hisseler aynı fiyattan yabancıya geçti. Halka arzın yapıldığı Perşembe ve Cuma günü piyasaların kötü olması Türk Telekom hisse senedi alan yatırımcıları ürküttü ve 4.60’da alıcı olan
yabancılara satış yaptı.
Resmen atladılar
Halka arzın daha ilk dakikasında 4.60 kademesine yaklaşık 12 milyon lotluk yabancı alım emri geldi. Buna karşılık 4.62 ve 4.60 kademelerine de 10’a milyon lotluk yabancı satışı geldi. Hissede yoğun satış baskısının olması Telekom çalışanlarının ve küçük yatırımcıların ellerindeki hisse senetlerini 4.60’a satmalarına neden oldu. Yabancılar Garanti Bankası, Turkcell ve Akbank gibi İMKB 30 endeks hisselerinde satış yaparken Türk Telekom hisse senedinde ise yoğun alıcı olarak göründüler. Perşembe ve Cuma günü Türk Telekom hisse senedinde Deutsche Sec ve Credit Suissem yoğun alış yaptı. İki günün sonunda halka arzdan hisse alan küçük yatırımcıların yüzde 60’a yakın bir bölümü satış yapmış oldu.
Yarı fiyatına satış yapıldı
Türk Telekom’u Özelleştirme İdaresi 13 milyar dolar üzerinde halka arz ederken, çoğunluk hisselerini elinde bulunduran Lübnanlı Öger Telekom’un patronu Muhammed Hariri, elindeki hisselerinin yüzde 35’ini Saudi Telecom Company’e 20 milyar dolar piyasa değeri üzerinden 21 Nisan 2008’de satmıştı. Böylece yabancılar Türk Telekom hisselerini yaklaşık 7 milyar dolar daha ucuza almış ve kazançlı çıkmış oldular.
Aracı Kurum Pozisyon %__
CITIBANK YABANCI N.A 151.680.600 29,31
DEUTSCHE BANK (YABA) 133.669.000 25,83
GARANTİ YAT. 35.968.220 06.95
IŞ BANKASI A.S. 30.176.510 05.83
DEUTSCHE 25.197.630 04.87
Diğer 140.835.153 27.21
TOPLAM 517.527.089
ARTIK SAVASA NE GEREK VARKI
ADAMLAR MÜSLÜMAN DEVLETLERI VE TÜRKIYEYI BÖYLEDE SOYUYORLAR
ALLAHA SÜKÜRKÜ BENIM KIMSEYI SECMEDIM VE O VEBALA GIRMEDIM
Abdurrahman 58
21.05.2008, 20:18
araştırmalar müthiş abdullah abi emeğine sağlık............
Abdurrahman 58
21.05.2008, 20:27
aaah beypınar ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
Abdurrahman 58
21.05.2008, 20:34
müjdeeeeee soğuk çermik 2 hafta sonra açılıyooooorrrrrrrrrrr........ ...........
Abdurrahman 58
21.05.2008, 20:36
bu yıl havuzlar falan yenilenmiş diye duydummmmmmmmmmmmmm
Abdurrahman 58
21.05.2008, 20:41
sivasımızın şifa dağıtan kaplıcalarından birisi olan soğuk çermiği herkese tavsiye ederim.haa giderken sağdaki köye uğrayın bi soğuk ayranımı için:)
sivassporlukiz
21.05.2008, 20:42
biz tatilde soğuk çermiğe çok gideriz :D
Abdurrahman 58
21.05.2008, 20:44
biz tatilde soğuk çermiğe çok gideriz :D
çok iyi bir seçim hanfendi tebrik ederim......:):):)
sivassporlukiz
21.05.2008, 20:46
cok güzel biyer orası hatta prefabrik evimiz var ordaa
:)
Abdurrahman 58
21.05.2008, 20:49
hmmm iyi iyi.bizim köyde onun biraz bu yannısında işte:):):)
sivassporlukiz
21.05.2008, 20:51
haa hatırladımm anayolun kenarında küçük şirin bi köy var hemen girişinde mezarlık falan var :) :D
Abdurrahman 58
21.05.2008, 20:55
evet evet hah işte orası bizim köy.nasıl beğendinizmi köyümüzüüü?
sivassporlukiz
21.05.2008, 20:56
evet çok beğendim bi keresinde köye inip yukarı pınardan su içmiştik çok harika bir su gerçekten :)
Abdurrahman 58
21.05.2008, 21:01
hımm.teşekkür ederiz.fuat paşa bile beğenmiş yani....
siz hangi köylüsünüz?_???????
abdussvs
21.05.2008, 21:19
Bütün Beypınara, Beypınarlılara iy akşamlar, selamlar. Ençok cevaplanan konular arasında Beypınar'ıda görüyoruz. Emeği geçen, görüşleri ile katkıda bulunan hemşerilerim sağolsun, varolsunlar. Tabi enbüyük pay Serrrkan Kardeşimizin sağolsun...
Abdurrahman 58
21.05.2008, 23:16
22 mayısın ilk dakikalarından tüm sivaslılara selamlarrrrr
Abdurrahman 58
22.05.2008, 00:02
AŞIK SEÇKİNİ- HASAN BASRİ GÜNGÖR=ÖZGEÇMİŞ-
01.03.1958 Sivas-merkez Beypınar köyü doğumludur.8 çocuklu memur bir ailenin ilk çocuğudur.ilkokulu köyünde okuyan aşık orta ve liseyi Sivasta okumuştur.Şiir yazmaya ve aşıklığa başlaması 1976 yılında başlamıştır.1978-1980 yılları arasında askerliğini tamamlayan aşığımız 1980 yılında cumhuriyet üniversitesi hastahanesinde memurluk hayatına başlar.2006 şubat ayında emekli olur.Evli ve 4 çocuk babası olan aşığımız Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar Ve Halkoyunları Derneğinde aktif üyedir.Kars ve Sivas Aşıklar bayramına katılıp çeşitli ödüller almıştır.Şiir kitabını çıkarma aşamasındadır Sivas-merkezde ikamet etmektedir.Aşıklar derneğinde aşıklık geleneğini sürdüren Aşık ESERİ nin çırağıdır...
en çok beğenilen eseri olan ''Cumhuriyet Şehri Sivas''Adlı şiir 2007 yılında düzenlenen SİVAS 3.Geleneksel Aşıklar Bayramında Türkiye genelinden 103 aşığımızın katıldığı yarışmada 1.lik almıştır işte o şiir:
CUMHURİYET ŞEHRİ SİVAS
Aşkın mayalanmış iliklerimde
Sevdası serimden gitmeyen şehir
Bu nasıl tutsaklık bileklerimde
Yazılmış sayfalar bitmeyen şehir.
Coşku yüreğimde yalnızlık tende
ATATÜRK gelmişti o kutlu günde
Kurdu cumhuriyeti ilimde fende
Vatana ihanet etmeyen şehir
4 eylül yapıldı alındı karar
Milletin birliği cihanı sarar
Düşmanlar girecek delikler arar
Savaşta barışta yatmayan şehir
Pir sultan abdalı Aşık Veyseli
Çağlıyor Ruhsati bir duygu seli
Kültüre beşiktir yoktur emsali
Şemsi ufuklarda batmayan şehir
Yeraltı madenler bakır ve demir
Üretim çoğalır gelirse emir
BİR ZAMAN ÜSTÜNE ATTILAR ÇAMUR
Kimseye kin nefret gütmeyen şehir
Ayıklar,Öztürkler,Yerlikayalar
Dünyada şampiyon aldı payeler
Adına zirvede isim koyalar
Şanlı mazisine çatmayan şehir
Kızılırmak yine almıdır yüzün
Can verdin canlara bazende hüzün
Ne zaman bitecek ŞEHİT VE GAZİN
Yandı ciğerimden tütmeyen şehir
Yedi kapı saydım biliyor gezen
Yazları sıcaktır kışları üzen
Gün ışır seherde okunur EZAN
Viranda baykuşu ötmeyen şehir
Seçkini bu vatan olunca konu
Kim ölür kim kalır düşünme sonu
Çifte minareler Gök medreseler kanıtlar bunu
Tarihine yalan katmayan şehir
Abdurrahman 58
22.05.2008, 00:14
Aşığımızın diğer şiirleri:İlk torunu olan batuhana hitaben yazdığı şiir...
-BATUHAN-
Yalnız tek başına ta uzaklardan
Tarihe yazılıp doğar batuhan
Korkmaz karanlıktan ve tuzaklardan
Kadere boynunu eğer BATUHAN
Irak iklimlerde yorulmuş teni
Hepimiz elele bekledik seni
İkibinbeş yılı yirmibir günü
Gönül tellerime değer BATUHAN
Sabır nasibimde şükür dilimde
Görsen anlatılmaz coşku halimde
Sardılar kundağa şimdi elimde
Başını göğsüme dayar BATUHAN
Sevinçten yazarım dokunur kalem
Bir garip ozanım bitmiyor çilem
SEÇKİNİ deden var peşinden gelem
Ak düştü saçıma sayar BATUHAN
BİRİCİK TORUNUM BATUHAN'A
AŞIK SEÇKİNİ H.BASRİ GÜNGÖR
Abdurrahman 58
22.05.2008, 00:15
-BİR ZAMAN-
Aşkın ummanını seyreder iken
Gönül maşukunu düşler bir zaman
Oturmuş yarenler meşk eder iken
Yakar yüreğimi haşlar bir zaman.
Menzilimiz zorlu kervan yürümez
Gönül atı yorgun sıla görünmez
Başım karlı dağdır buzum erimez
Konaklar serimde kışlar bir zaman.
Felek koymaz muradıma ereyim
Lokman bulup yaraları sarayım
Sabır ile dost eline varayım
Akıyor gözümden yaşlar bir zaman.
Seçkiniyim ben eğlendim gurbette
Aşık olan hiç kalırmı gaflette
Yar gözüm olmadı şanda şöhrette
Dikilir tepeme taşlar bir zaman.
(AŞIK SEÇKİNİ )H.BASRİ GÜNGÖR
03.12.2007(SİVAS)
Abdurrahman 58
22.05.2008, 00:16
-DÜŞTÜ-
Bu dünyanın ahvalinden varından
Eller murad aldı ar bize düştü
Bülbülüm ayrılmaz nazlı yarından
Güller murad aldı zar bize düştü
Neler var sinede gelde gör yardım
Bir lokman bulupta yaremi sardım
Gönlüm arzuladı yarime erdim
Kollar murad aldı kar bize düştü
Nağmert sofrasının lokması yaman
Lokmayı yutarken geçermi zaman
Bu sevda elinden diledim aman
Diller murad aldı zor bize düştü
Seçkiniyim gayri gönül eğlenir
Aşkın atı menziline haylanır
Sevdan derya olsa girip boylanır
Göller murad aldı tor bize düştü.
(AŞIK SEÇKİNİ)H.BASRİ GÜNGÖR
03.01.2007(SİVAS)
Abdurrahman 58
22.05.2008, 00:16
NE GÜZEL
Yoktan var edene kurban olayım
Yakışmış bedene başlar ne güzel
Hüdanın hikmeti nasıl bileyim
Nutfesi nurundan kaşlar ne güzel
Erisin kalmasın dağların karı
Artırdık sinede ah ile zarı
Arayıp bulaydım pek nazlı yarı
Karışsın cancana döşler ne güzel
Bir kul oldum ondan aldım fermanı
Özümüz yanarak gezdik ummanı
SEÇKİNİ'YE verir elbet dermanı
Akıyor gözümden yaşlar ne güzel
AŞIK SEÇKİNİ
HASAN BASRİ GÜNGÖR
SİVAS
Abdurrahman 58
22.05.2008, 00:19
SİVASSPORUMUZUN BU SEZONKİ BAŞARISI AŞIK SEÇKİNİYİ FAZLASIYLA ETKİLEDİ.Kİ BU ŞİİR SAYIN BAŞKANIMIZ MECNUN ODYAKMAZ TARAFINDAN TEBRİK EDİLDİ...
-SİVASSPOR’A-
Sana olan sevdamızı bilirsin
Bu sezon bir başka can sivasspor
Kırk yıllık dostluk var ordan gelirsin
Al beyaz gülümüz kan sivasspor.
Üç yıldızlar yakışıyor döşüne
Adın yazdık zirvelerin başına
Yiğidolar yine düştü peşine
Bakılırmı sana yan sivasspor
Daha imrenmek yok başka illere
Mazin tertemizdir baktık yıllara
Erimiz pirimiz düştük yollara
İnme tepelerden kon sivasspor
Ne fener ne cimbom nede beşiktaş
Sanadır sevdamız anla arkadaş
Elimizde bayrak dillerde gardaş
Her yöne dağılsın şan sivasspor
Odyakmaz'a Uygun futbolcun usta
Gösterdin gücünü düşmana dosta
Sen bize sevdalı biz sana hasta
Böyle başımızda dön sivasspor
Seçkini der Anadolu beyidir
Bu sevinçler Yiğitlerin payıdır
Yiğidoluk bizce böyle iyidir
Bitermi methiyen son SİVASSPOR.
AŞIK SEÇKİNİ
H.BASRİ GÜNGÖR 21.11.2007
SİVAS
Abdurrahman 58
22.05.2008, 00:21
EE AŞIK SEÇKİNİ BİR SİVAS AŞIĞI.SİVASIMIZIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİREN SAYIN VALİMİZ VEYSEL DALMAZ'I DA UNUTMADI...
SN.VALİMİZ VEYSEL DALMAZ'A
Karanlıkta ışık yaptığın işler
Canlara can oldun bir DALMAZ VALİM
Sayende oturdu yerine taşlar
Yiğitler yiğidi er DALMAZ VALİM
Kültürün beşiği bu sultan şehir
Çileyle yoğruldu çok çekti kahır
Namerde bükmedik boynumuz ahir
TÜRK evladı bilir sor DALMAZ VALİM
Sevdin YİĞİDO'YU baş oldun bize
Önder ol beraber çıkalım düze
Yürekten bağlısın saz ile söze
Aşıklar aşığı pir DALMAZ VALİM
Birlik beraberlik sayende coştu
Çalıştı yarenler hedefe koştu
Bu ilin sevdası içine düştü
El haya imanla ar DALMAZ VALİM
Makamlar mevkiiler gelir ve geçer
Dilerim ömrünce kalmazsın naçar
Seçkini ruhumuz bedenden uçar
Gönül dostu bulduk kar DALMAZ VALİM
SAYIN VALİMİZ VEYSEL DALMAZ'A ARZ OLUNUR
saygı değer VALİMİZ'E bitimsiz başarı,mutluluk dileklerimle
AŞIK SEÇKİNİ (HASAN BASRİ GÜNGÖR)
Abdurrahman 58
22.05.2008, 00:22
-YETİŞ-
Aşkın pazarında yer bulamadım
Sermayem sıfıra düşmeden yetiş
Biçare faniyim dolanamadım
Sabırın bardağı taşmadan YETİŞ
Beklerken gurbetin acısı yaman
Tevekkül hüdaya ilacı zaman
Benim bu derdime kim ola derman
Hal bilmez sinemi deşmeden YETİŞ
Sevda atı menzil sırat soramaz
Yari olan yaban elde duramaz
Kerem aslı muradına eremez
O kayıs çölleri aşmadan YETİŞ
Seçkiniyim işte yazdım bil beni
Ölçülmez derdimin uzunu eni
Ömrümün hazanı beklerim seni
Komşular mezarım eşmeden YETİŞ
(AŞIK SEÇKİNİ)H.BASRİ GÜNGÖR
03.12.2007(SİVAS)
Abdurrahman 58
22.05.2008, 00:23
İŞTE SEÇKİNİNİN DOĞDUĞU TOPRAKLARA OLAN ÖZLEMİNİ YAZIYA DÖKMEYE ÇALIŞTIĞI''BEYPINAR'' ŞİİRİ
-BEYPINARI-
Her yer yeşillendi renkler cümbüşü
Kokar burcu burcu gülün BEYPINAR
Eridi kalmadı dağların başı
Coştu derelerden selin BEYPINAR.
Yönümü çevirdim ereyim sana
Eski dosttan haber sorayım sana
Bugün yürüyerek varayım sana
Çamura belenmiş yolun BEYPINAR.
Mezarlık inişi karşılar beni
Ezelden severdim bilirsin seni
Saçlarım okşayan rüzgarın hani
Değişmiş lodosun yelin Beypınar.
Çoğu ev yıkılmış ot diken bitmiş
Ahmet,Mehmet,Osman şehre göç etmiş
Harmanın içine karabaş yatmış
Nerede o eski halin BEYPINAR.
Okulum mektebim ben geldim işte
Sana olan sevdam bitermi döşte
Akıyor yukarı pınarım başta
Kurumuş söğütlü dalın BEYPINAR.
Gölbaşı garipçe bakar yüzüme
İnceden sızılar iner dizime
Aşağı bostanlar kızar sözüme
Lal olmuş konuşmaz dilin BEYPINAR.
Cağıştak hüzünlü maziyi arar
Kamerin çeşmesi kaynağın sorar
Çevlükler örenler baraja yarar
Nede çabuk dolmuş gölün BEYPINAR.
Döğücü dağ yolu killik yerinde
Ne sevdalar saklamıştır serinde
Sana dönsem KÖYÜM günün birinde
Uzatıp tutarmı elin BEYPINAR.
SEÇKİNİ özlemin gayrı son bulsun
Herkes birbirini sevip dost olsun
Yaz bahar geliyor toy düğün olsun
Coştursun bizleri telin BEYPINAR...
YAZAN:BEYPINARLI AŞIK SEÇKİNİ HASAN BASRİ GÜNGÖR
SİVAS-2008
Abdurrahman 58
22.05.2008, 00:25
VATANIMIZIN SINIR BURÇLARINDAN BİRİ OLAN ''KARS'' A YAZDIĞI ŞİİR.
KARS’TAN SELAM OLSUN ANADOLU’YA
Koçaklar elidir,aşıklar yurdu
Kars’tan selam olsun Anadolu’ya
Ata’mın nutku var yaralar sardı
Kars’tan kelam gelsin Anadolu’ya
Sağların yerini şehitler aldı
Anaya bacıya olanlar oldu
Kırk sene esaret altında kaldı
Kars’tan elem dolsun Anadolu’ya
Haber sorar isen eroğlu erden
Özgürlük uğruna geçmişti serden
Şimdi Çobanoğlu kalkıpta yerden
Kars’tan balam salsın Anadolu’ya
Bayramlar bizimdir şenlikler olsun
Sümman ,Ruhsat,Veysel menzili bulsun
SEÇKİNİ zamanda yerini alsın
Kars’tan alem kalsın Anadolu’ya
AŞIK SEÇKİNİ :HASAN BASRİ GÜNGÖR
SİVAS MAYIS-2008
Abdurrahman 58
22.05.2008, 00:27
AŞIK SEÇKİNİYİ YAZDIĞI BU BİRBİRİNDEN GÜZEL ŞİİRLERİ İÇİN KUTLUYOR BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUZ.
Abdurrahman 58
22.05.2008, 00:33
SİVASLI ÜNLÜLER.
FUTBOLCULARIMIZ
ÜMİT ÖZAT
HASAN KABZE
İBRAHİM TORAMAN
ADEM DURSUN
HAYRETTİN
İBRAHİM DAGASAN
ZAFER ÖZGÜLTEKİN
AYDIN KARABULUT
FERHAT ODABASŞI
OZANLARIMIZ
Pir Sultan Abdal
, Kul Hikmet
, Aşık Veysel
, Ruhsati
Celal Sicimoğlu
bunlardan birkaçı. Ama sadece ozan değil, her alanda başarılı Sivaslılar var.
-----
Eski Meclis Başkanı Refik Koraltan, Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Eski İstanbul Belediye Başkanı Nurettin Sözen, Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Edip Başer, DYP İstanbul İl Başkanı Faik İçmeli. Yazar Kürşat Bümin, Şansal Büyüka, Faruk Bayhan, Eski TRT Genel Müdürü Yücel Yener, , Cem Özer, Emel Sayın,Cem yılmaz
Abdurrahman 58
22.05.2008, 00:54
SİFAHOD " Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar ve Halkoyunları Derneği "
Derneğimiz yıl 2001 de Sayın Ahmet Ayık (mehter) ve arkadaşlarının ortak çalışmasıyla, Sivas'ımızın kültürünü Halkoyunlarını aşıklarını halkoyunlarını bir çatı altında toplamak onu yaşatmak ve gelecek nesillere bozulmadan aktarmayı hedefleyerek kuruldu. Derneğimizin bugünlere nasıl geldiğini anlatmaya gerek yok ama çok caba ve emek verildiğini de vurgulamadan geçmek istemiyorum. Kuruluşumuzda derneğe emeği geçen ‘’ Sayın hocamız Ömer Çıtır, Sayın hamza nacak, Sayın mehmet köşe, Sayın süleyman erdiç, Sayın kemal altun, Sayın murat boydaş, Sayın harun atasoy, Sayın a.turan eriçel, Sayın Mahir Güler, Aşık Derdiyar, Aşık Gülşadi ve burda yazmadığımız onlarca maddi ve manevi katkıda bulunan arkadaşlarımıza Sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Bundan yolumuza daha emin adımlarla devam edeceğiz çünki elimizde eşsiz zengin bir kültür ve vefalı Sivas' lılarımız var. Böyle bir ğüç arkanızda olduktan sonra hiç korkmadan yolumuza devam edeceğiz. Avrupa birliğinden almış olduğumuz mali yardımla da derneğimizin yapısı daha güçlendi ve kültürümüzü ülkemiz dışınada tanıtacagız, bu yolda hep beraber yürüyelim derneğimizin her zaman yanında olmanızı bizi her konuda destekleyip bizi sahiplenmenizi istiyoruz, Bir Aşık Veysel, bir Sefil Selimi, bir Karacaoğlan, bir daha yetişmiyor bu değerlere sahip çıkalım. Bizlere Derneğimizin bu günlere gelmesinde desteklerini esirgemeyen AB Projelerinden Hibe almamızı sağlayan ARC A.Ş. ye Teşekkürü de bir borç biliriz.
Ahmet Ayık Sifahod Başkanı
sivassporlukiz
22.05.2008, 13:11
şiirleri çok beğendim aşık seçkiniyi tebrik ediyorum
:)
Abdurrahman 58
22.05.2008, 13:17
teşekkürler.bunlar sadece bilgisayara kaydettiklerim.toplam 500 şiiri var.
sivassporlukiz
22.05.2008, 13:19
mümkünse bütün şiirlerini görmek isteriz.özellikle cumhuriyet şehri sivas adlı şiir mükemmel
Abdurrahman 58
22.05.2008, 13:23
yakında kitap çıkacak inşAllah...................... ...........
sivassporlukiz
22.05.2008, 13:26
sivasa gelince kesin alırım.şiirleri çok güzel çünkü
Abdurrahman 58
22.05.2008, 14:10
pardon siz hangi köylüydünüz acaba?????
Abdurrahman 58
23.05.2008, 15:29
yamtar abi.abdullah abi nerelerdesiniz.şenlendirin artık şuraları........
Serrrkan bizim su hali saha maci nolacak söylede bi biliyim. ?
23.05.2008, 15:36
23.05.2008, 15:41
23.05.2008, 15:47
memo siz gurbetçilerimiz için temmuz-ağustos arası yapmaya karar verdik...
yamtar abi 13-45 yaş arası her isteyen gelebilir.çok fazla büyük biri olursada hakemlik teklifi sunacağız...:)
Serkan o zaman ben kenarda oturacağım çünkü benim yaş pıroblemim var hakemlik de bana göre değil.Altundaş abim hakem olsun içimizde en adil insan ben onu görüyorum adil kararlar vereceğine eminim.Bende seyirci olurum.Herkese selamlar.
Abdurrahman 58
23.05.2008, 15:57
Serkan o zaman ben kenarda oturacağım çünkü benim yaş pıroblemim var hakemlik de bana göre değil.Altundaş abim hakem olsun içimizde en adil insan ben onu görüyorum adil kararlar vereceğine eminim.Bende seyirci olurum.Herkese selamlar.
ayıp ettin abi tamam yaş sınırını kaldırıyoruz.kambersiz düğün.yamtar abisiz halısaha maçı olmaz:)
selametle
Memo halı saha maçında bende oynamak istiyorum yaş sınırı var mı.
Estafurllah bekir abi yas siniri olurmu hic buyur gel seni hakketen görmek cok güzel olur herkesi görmek güzel olur. Temmus-agustos arasi bi tarih ayarlasak zaman nerdeyse yaklasti serrrkan.
23.05.2008, 16:51
abi şaka yaptık yav alınmadın değilmi!____________
Abdurrahman 58
23.05.2008, 16:57
adıslı abim cevap yaz.alınmadın değilmiiii
Abdurrahman 58
23.05.2008, 17:05
alooooooo yamtar abey nerelerdesin.iice küstün heralde.......
Serrrkan abi su tarihi biran önce ayarliyalimda sivasspor.com'da actirdinmi konuyu yoksa ?.
23.05.2008, 17:08
Serrrkan abi su tarihi biran önce ayarliyalimda sivasspor.com'da actirdinmi konuyu yoksa ?.
23.05.2008, 17:11
tamam gardaş.eyvAllah............... ...
Tmm mesaji gönderdim ve simdiden katilanlar yani sen ben ve onun isimlerini yazdim insallah acar konuyu.
23.05.2008, 17:18
Tmm mesaji gönderdim ve simdiden katilanlar yani sen ben ve onun isimlerini yazdim insallah acar konuyu.
Abdurrahman 58
23.05.2008, 17:29
hımm izne gelince merkezdemi kalıyon?.......
Evet abi merkezde kaliyom. 20 gün sivas 10 gün köyde.
Abdurrahman 58
23.05.2008, 17:31
hangi mahallede kalıyon????????????
buluşak sivasın altını üstüne getirek bi samet,sen,ben, mustafa çok iyi bir 4lü oluruz:D
Tmm abi olur birgüb bulusalim.
23.05.2008, 19:08
bilal reis özlettin kendini ha....................
abdullah58
23.05.2008, 23:49
SELAMÜNALEYKÜM DOSTLARIM
HEPINIZE HAYIRLI GECELER DILIYORUM
YA BIR MAC TUTTURMUSSUNUZ YAS SINIRI FELAN
OLAYIN ASLI NEDIR
BEN ANLIYAMADIM
YAZINDA OKUYALIM
Abdurrahman 58
24.05.2008, 00:12
abdullah abi sivaslılar.net ailesi olarak bir halısaha maçı yapmak istiyoruz.mevzuu bu
dark_yamtar abiyede şaka yaptık yaş sınırı diye.yaş sınırı falan yok yani.sen bu yıl geliyonmu izne?
abdullah58
24.05.2008, 00:23
Kendisine saldıranları, halkın da izleyeceği bir tartışmaya davet eden Eygi, “Temiz Müslümanların Amerika ve İsrail’le iş birliği yapması mümkün müdür?” diye yazdı.
Cevap bekleyen sorular
Eygi, diyalogculara şöyle seslendi: “BOP, bir Müslüman’ın kabul edip destekleyeceği bir proje midir? Amerikan ve Yahudi parasıyla İslâm’a hizmet edilebilir mi?”
İşte atıfda bulunduğu ayetler
Sen dinlerine uymadıkça, ne Yahudiler ve ne de Hıristiyanlar asla senden razı olmazlar... Eğer onların arzu ve keyiflerine uyacak olursan, bilmiş ol ki, Allah’tan sana ne bir dost, ne bir yardımcı vardır.
(Bakara Suresi 120)
Ey inananlar! Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır.
(Maide Suresi 51)
Diyalogcuları kızdırdı
Kur’an-ı Kerim’den yola çıkarak, kafirleri dost edinenleri eleştirdiği için diyalogcuların hedefi haline gelen Milli Gazete yazarı Eygi, kendisine kızanları yerden yere vurdu
Haber : Fatih ERBOZ
Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi, İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in Türkiye ziyareti esnasında, Kur’an-ı Kerim’den yola çıkarak, “kafirleri dost edinenler” ile “dinde reform sapıklığına düşenleri” eleştirdiği için diyalog yanlısı Ilımlı İslamcıları fena kızdırdı. Eygi, “Bana Niçin Öfkeleniyorsunuz?” başlıklı dünkü yazısında, “Bana kızıp köpürmekle, sövüp saymakla yanlış inançları doğrulamak mümkün mü” diye sordu. İşte Eygi’nin yazısından önemli satırbaşları:
“Siz Müslüman, ben Müslüman ve siz bana çok kızıyor, köpürüyorsunuz. Acaba bu öfkenin sebepleri, gerekçeleri nedir? Kur’ân’a, Sünnete, Şeriata, fıkha, ahlâk-ı İslâmiyeye aykırı bir şeyler mi yazmışım?.. Hayır, böyle bir şey yok... Olursa ve uyarılırsam hemen hatâmı kabul ederim.
”...Bana şu sebeplerden dolayı kızıyormuşsunuz:
* Siz, Hz. Muhammed Aleyhisselamı, Kur’ân-ı Kerim’i, İslâm dinini inkar eden kafirlerin ehl-i necat (kurtuluş ehli) ve ehl-i cennet olduğuna inanıyormuşsunuz; ben ise bu inançların İslâm ile, Kur’ân ile, Sünnet ile bağdaşmadığını yazıyormuşum. Böylece size ve “dostlarınıza” zarar veriyormuşum...
* Para, madde, dünya konusunda yazdıklarım dolaylı olarak sizi rahatsız ediyormuş...
Bu sebeplerden ve gerekçelerden dolayı rahatsız olup bana düşmanlık ediyorsanız ben ne yapabilirim?
Sapık inançlara vurgu
Doğrudan doğruya yapmadığım, isim vermediğim, şahsîleştirmediğim anonim tenkitlerim dolayısıyla kimseden korkacak ve çekinecek değilim. Bunları iyilik için, salâh için yapıyorum.
Yanlışım varsa açık imza ve adres, telefon numarası vererek gerekçeli şekilde yazın, çok uzun olmamak şartıyla bu sütunlarda basayım. Lütfen şu sorularıma cevap veriniz:
* Siz, Teslis’e inananlarla, Müslümanların Allah inancı birdir diyorsunuz. Bu görüşünüz ve inancınız İslâm’a tamamen zıttır. Kur’an-ı Kerim’de Teslis inancının yanlış olduğu sarih şekilde beyan buyrulmuştur.
* Bir kimse, Peygamberimizin risâletini, davetini, Kitabını, dinini duysa, öğrense, bilse ve bunlara iman etmese, İslâm’ın öğretilerine göre o kişi ehl-i necat ve ehl-i cennet olmaz.
Bana kızıp köpürmekle, sövüp saymakla yukarıda açıkladığım yanlış inançları doğrulamak mümkün müdür?
Bu konularda yanlış düşünmediğinizi, sapık inançlar sergilemediğinizi, gücünüz yetiyorsa ispat edin. Mümkün değil ispat edemezsiniz. Çünkü bunlar Yüce İslâm dinine zıt bozuk inançlardır.
Yarın, ahiret aleminde Yüce Huzurda ne cevap vereceksiniz.
Açıkoturum çağrısı
Allah, Kitabı’nda tek hak dinin İslâm olduğunu beyan buyuruyor, siz ise üç hak İbrahimî din bulunduğunu söylüyorsunuz. İslâm dünyasının icazetli büyük fakihlerine, müftülerine, allamelerine sorunuz. Bakalım ne diyecekler?
Bozuk inançlar sergileyen Diyalogcular niçin, bütün milletin seyredeceği bir açık oturuma katılmıyorlar? Böyle bir toplantı yapılmasını defalarca teklif ettim. Gündemi daha önceden belli olacak. İhtilâflı/tartışmalı konular açık seçik yazılacak. Öyle mugalata yapmak, havanda su dövmek, lastikli konuşmak yok.
Dinde reform isteyenleri eleştirmişti
Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi, 15 Mayıs 2008’de, “Kur’an, sünnet ve icma yolundan ayrılmayalım dinde yenilik ve reform tuzağına düşmeyelim” başlıklı yazısında, “ılımlı İslam” projesine öfke yağdırmıştı. İşte Eygi’nin, AB’cileri tenkit ettiği o yazısından bazı önemli satırbaşları:“... Zındıklık komiteleri dini bozmak, yeni bir İslâm türetmek için seferber oldular. Sapıklıklar, bid’atler aldı yürüdü. ...Sapıklık o derecelere vardı ki:
* Tevhid ile Teslis birdir diyenler çıktı. * Resûlullah Efendimizin risaletini, dinini, Allah katından getirdiği Kitabı inkar edenler ehl-i necat ve ehl-i cennet ilan edildi. * Din kardeşlerine düşmanlık edenler, kafirleri dost ve velî edindiler. * Kafir rüesasının ayaklarına, huzurlarına gidilip arz-ı ubudiyet edildi. * Kur’an-ı Kerim’in kesin hükmüyle, Allah katında tek geçerli ve makbul din İslâm iken, ’ibrahimî dinler’safsatası ile üç hak din bulunduğunu iddia edenler çıktı. * İslâm mukaddesatı dünyevî ve nefsanî şehvet ve ihtiraslara alet edildi. Din ticareti, mukaddesat bezirganlığı yapıldı.... Böyle bir fesat zamanında akıllı ve vicdanlı Müslüman ne yapacaktır? Yapılacak şeyler şunlardır: Kâfirleri dost ve velî (idareci) olarak kabul etmemek. Dinde reform sapıklığına ve küfrüne asla iltifat etmemek...”
22/05/2008 23:04 4633 defa okundu
SIZLERLE BU YAZIYI PAYLASMAK ISTEDIM
MILLI GAZETE YAZARI
SEVKET EYGI EFENDINI YAZISI
Abdurrahman 58
26.05.2008, 10:06
abdullah abi nerelerdun buluyon bu haberleri yav.valla helal olsun
serrrkan abi nasilsin gecmis olsun, iyilestinmi anlat nasil gecti.
26.05.2008, 18:13
eyvallah mehmedim. iyiyim çok şükür.2 gün sonra üstüne basmaya başlayacam.1 hafta sonrada düz koşu.sonra futbola dönebileceğm inş.
senden ne var ne yok_?
Cok iyi abi bu iyi haberi aldim ya dahada iyi oldum bende napiyim 1 ay kalde izine gelmeme onun hazirligini yapiyom.
27.05.2008, 20:29
[QUOTE=58memo;266630]Cok iyi abi bu iyi haberi aldim ya dahada iyi oldum bende napiyim 1 ay kalde izine gelmeme onun hazirligini yapiyom.
________________[/QU
MEMO SEN NERDESINKI KARDES SENDE YURT DISINDAMISIN
ALMANYA FELANMI
IZINE AZ KALDI FELAN YAZMISSINDA
SELAMLAR
abdullah58
27.05.2008, 20:33
]eyvallah mehmedim. iyiyim çok şükür.2 gün sonra üstüne basmaya başlayacam.1 hafta sonrada düz koşu.sonra futbola dönebileceğm inş.
senden ne var ne yok
SERKAN GECMIS OLSUN KARDES NEYIN VARDI
AMALIYAT FELANMI OLMUSTUN
VALLAHA DAHA YENI HABERIM OLDU
MEMO NUN SANA YAZDIGI MESAJI OKUDUM ORDAN HABERIM OLDU
Abdurrahman 58
27.05.2008, 22:44
]eyvallah mehmedim. iyiyim çok şükür.2 gün sonra üstüne basmaya başlayacam.1 hafta sonrada düz koşu.sonra futbola dönebileceğm inş.
senden ne var ne yok
SERKAN GECMIS OLSUN KARDES NEYIN VARDI
AMALIYAT FELANMI OLMUSTUN
VALLAHA DAHA YENI HABERIM OLDU
MEMO NUN SANA YAZDIGI MESAJI OKUDUM ORDAN HABERIM OLDU
EYVALLAH ABİCM ALLAH RAZI OLSUN.
UFAK Bİ SAKATLIK DİYELM ABİ.BUNADA ŞÜKÜR BETERİN BETERİDE VAR.
yiğidoturan
27.05.2008, 23:11
HAYIRLI GECELER BEYPINARLI HEMŞEHRİLERİM
yiğidoturan
27.05.2008, 23:15
ABDULLAH GARDAŞ ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL OLMUŞ BU YAZI O İNSANLARA ŞUNU DEMAK LAZIM HZ MEVLANANIN SÖZÜ
YA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL YADA OLDUĞU GİBİ GÖRÜN
BAŞKA NE DİYELİM BİLMEMKİ
abdullah58
28.05.2008, 20:34
SIRA MİLLETE GELİNCE TEKLEDİ
Başbakan Tayyip Erdoğan, GAP Eylem Planı’nı açıklamak için geldiği Diyarbakır’da “Türk milleti” demedi! Beraberindeki bakanlarla adeta şov yapan Erdoğan, “Hatırlarsanız, ısrarla vurgulamıştım. Neydi o? Biz hep tek vatan dedik, tek bayrak dedik, tek devlet dedik ve yola böyle çıktık” dedi.
Kürtçe yayın müjdesi verdi!
Oysa Erdoğan, kullandığı seçim afişlerinden Rize ve Tunceli’deki konuşmalarına kadar ’tek bayrak, tek vatan, tek devlet, tek millet’ vurgusu yapıyordu. Erdoğan, her nedense Diyarbakır’da “tek millet-Türk milleti” demedi. Başbakan bunun yerine bir müjde verdi: TRT, Kürtçe yayın yapacak.
Acaba 3 haftada ne değişti?
Daha 3 hafta önce memleketi Rize’de konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı: Yola çıkarken ne dedik? Tek millet dedik. Tek bayrak dedik. Tek vatan dedik. Tek devlet dedik. Aynı hızla yolumuza devam edeceğiz. El ele olacağız. Omuz omuza olacağız. Durmak yok, yola devam diyeceğiz.
‘Türk Milleti’ diyemedi
Rize’de hemşehrilerine hitap ederken, ’tek millet’, ’tek vatan’ ve ’tek bayrak’ edebiyatı yapan Başbakan, Diyarbakır’da tekledi: Tek vatan, tek bayrak, tek devlet
Haber :Selda Öztürk KAY
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, memleketi Rize’de dilinden düşürmediği ’Türk Milleti’ni Diyarbakır’da unuttu. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, ’vatan’, ’bayrak’ ve ’devlet’ten söz etti, ancak “Türk Milleti” diyemedi. Hükümetin 6 aydır hazırladığı ve yaklaşık 28 milyar YTL’lik büyüklüğe sahip olan GAP Eylem Planı’nın ayrıntılarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır’da açıkladı. Erdoğan, projeyle birlikte 3.8 milyon kişiye iş sağlanacağını, 1.8 milyon hektar alanın suya kavuşacağını, bölgede kalkınma ve cazibe merkezleri kurulacağını söyledi. Erdoğan, GAP yeni eylem planının Türkiye için yeni bir milat, yeni bir dönüm noktası olacağını kaydetti.
Diyarbakır’da unuttu
GAP eylem planının, yüzyılın en büyük bölgesel kalkınma projelerinden biri olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, “Hatırlarsanız, biz bu yola çıkarken yaptığım konuşmada da ısrarla vurgulamıştım, bu yola çıkarken bir şey söyledim. Neydi o? Biz hep tek vatan dedik, biz tek bayrak dedik, biz tek devlet dedik ve yola böyle çıktık” dedi. Rize’deki milleti Diyarbakır’da unutan Erdoğan, yapılacak yeni düzenlemeyle TRT’nin bir kanalının, bundan böyle bölgedeki dilleri sürekli olarak anons eder hale geleceğini kaydetti.
Yine Alaska’yla karıştırdı
AKP Kadın Kolları’nın Ankara’da düzenlenen kongresinde yaptığı konuşmada Türkiye ile Alaska’yı karıştıran Erdoğan, bu gafını Diyarbakır’da da tekrarladı. Doğu’da sancısı tutan kadınlar için “köpeklerin çektiği kızak” örneğini veren Erdoğan, “Bir hamile kardeşim o sancılı döneme girdiğinde hastaneye gidebilmek için televizyonlarda hep görürdük, köpeklerin çektiği kızaklar üzerinde şehre götürülmeye çalışılırdı” dedi. Ancak Erdoğan, köpeklerin Alaska ve Sibirya gibi bölgelerde kullanıldığını, Türkiye’de ise kızakları hasta yakını insanların çektiğini unuttu. Bu arada, salona davetlilerin alınması sırasında AKP’li görevliler ile polis arasında tartışma çıktı. Polis cop kullanarak görevlileri dağıttı. Öte yandan, Başbakan’ı protesto etmek için ellerinde yumarta ve domateslerle bekleyen yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı.
Rize’de ne demişti?
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 9 Mayıs 2008 tarihinde bazı açılışlara katılmak üzere geldiği memleketi Rize’de hemşehrilerine şöyle seslenmişti: “Milletimize sevdamız var. Vatanımıza sevdamız var. Ülkemizde yapacağımız daha çok şey var. Ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Yola çıkarken ne dedik. Tek millet dedik. Tek bayrak dedik. Tek vatan dedik. Tek devlet dedik. Aynı hızla yolumuza devam edeceğiz. El ele olacağız. Omuz omuza olacağız. Her zamanki gibi daha çok çalışacağız. Durmak yok, yola devam diyeceğiz.”
TEPKİ YAĞDI
Bölücülük yaptı
Başbakan Erdoğan’ın, “tek millet” olgusunu dile getirmemesine tepki yağdı. HYP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan, Başbakan’ın “tek millet” vurgusunu yapmaktan özellikle kaçındığını belirterek “Başbakan adeta DTP’ye ve PKK’ya yaranacak bir konuşma yapmıştır. Erdoğan bölücülük yapmıştır” dedi.
İşine gelmiyor
Devlet eski Bakanı Prof. Ramazan Mirzaoğlu da, Erdoğan’ın “tek millet” olgusunu es geçmesini “seçim yatırımı” olarak değerlendirdi. Mirzaoğlu, Başbakan’ın, Türkiye Cumhuriyeti’nin üniter yapısını işine geldiğinde hatırladığını, işine gelmediğinde ise görmezden geldiğini ifade etti.
Yozlaştırıyor
Ulaştırma eski Bakanı Prof. Dr. Enis Öksüz ise Erdoğan’ın “Oy uğruna nabza göre şerbet verdiğini” savundu. Başbakan’ın sosyal bilimlerin oturmuş kavramlarını yozlaştırma konusunda “bir numara” olduğunu ileri süren Öksüz, “Başbakan, kavramları birbirine karıştırıyor” diye konuştu.
28/05/2008 00:25
BUYURUN BEYLER BUYURUN
DOGUDA -BASKA-BATIDA -BASKA-
BIZI KIMLER YÖNETIYOR BUYURUN
Abdurrahman 58
28.05.2008, 21:56
eeeee siyaset yapıor aklı sıra...
Türk milleti diyince diyarbakırdan gelen oy düşecek!
Abdurrahman 58
28.05.2008, 23:43
nerdesiniz milleeeeeeeetttt!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
abdullah58
29.05.2008, 20:30
ADAMLARIN ZIHNIYETINDE VAR
NE MUTLU TÜRKÜM DEMIYORLAR
DEDITTIREMEMISLERDI AKILLARISIRA -TÜRK-KÜRT AYRIMI YAPMIYORLAR
BU MEMLEKETTE HERKES AMA HERKES ÖVÜNEREK KÜRTTÜMDIYOR
NEDEN BASLARIMZ
TÜRKÜM DEMIYOR-
ALLAHA SÜKÜRKÜ TÜRKÜM
NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE
ADAMLARIN ZIHNIYETINDE VAR
NE MUTLU TÜRKÜM DEMIYORLAR
DEDITTIREMEMISLERDI AKILLARISIRA -TÜRK-KÜRT AYRIMI YAPMIYORLAR
BU MEMLEKETTE HERKES AMA HERKES ÖVÜNEREK KÜRTTÜMDIYOR
NEDEN BASLARIMZ
TÜRKÜM DEMIYOR-
ALLAHA SÜKÜRKÜ TÜRKÜM
NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE
abicim aynen katılıyorum.
bi insan neden TÜRK olduğunu söylemekten çekinir:confused: çok düşündürücü bir olay gerçekten.
NE DİYELİM ALLAH SONUMUZU HAYR ETSİN
(AMİN)
Abdurrahman 58
29.05.2008, 22:52
OOF OF.BU KÜRT SORUNUNU BAŞIMIZA SARANLARIN ALLAH BELASINI VERSİN!
KARDEŞİ KARDEŞE VURDURANLARI KAHRETSEN RABBİM İNŞALLAH!
Abdurrahman 58
29.05.2008, 22:53
BÖYLE DEĞİLDİK BÖYLE DEĞİLDİK NE OLDU BİZE GARDAŞ BÖYLE DEĞİLDİK!
Abdurrahman 58
29.05.2008, 22:54
• Bayrak
Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü
Kızkardeşimin gelinligi, şehidimin son örtusü.
Işık lşık, dalga dalga bayrağım,
Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım.
Sana benim gözümle bakmayanın
Mezarını kazacağım.
Seni selamlamadan uçan kuşun
Yuvasını bozacağım.
Dalgalandığın yerde ne korku ne keder...
Gölgende bana da, bana da yer ver!
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar!
Yurda, ay-yıldızının ışığı yeter.
Savaş bizi karlı dağlara götürdüğü gün
Kızıllığında ısındık;
Dağlardan çöllere düşürdüğü gün
Gölgene sığındık.
Ey şimdi süzgün, rüzgarlarda dalgalı;
Barışın güvercini, savaşın kartalı...
Yüksek yerlerde açan çiçeğim;
Senin altında doğdum,
Senin dibinde öleceğim.
Tarihim, şerefim, şiirim, herşeyim;
Yer yüzünde yer beyen:
Nereye dikilmek istersen
Söyle seni oraya dikeyim!
Arif Nihat Asya
Abdurrahman 58
29.05.2008, 22:55
• SAKARYA TÜRKÜSÜ
İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya;
Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya.
Su iner yokuşlardan, hep basamak basamak;
Benimse alın yazım, yokuşlarda susamak.
Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir
Oluklar çift; birinden nur akar, birinden kir.
Akışta demetlenmiş, büyük, küçük, kainat;
Şu çıkan buluta bak, bu inen suya inat!
Fakat Sakarya başka, yokuş mu çıkıyor ne,
Kurşundan bir yük binmiş, köpükten gövdesine;
Çatlıyor, yırtınıyor yokuşu sökmek için.
Hey Sakarya, kim demiş suya vurulmaz perçin?
Rabbim isterse, sular büklüm büklüm burulur,
Sırtına Sakarya'nın, Türk tarihi vurulur.
Eyvah, eyvah, Sakaryam, sana mı düştü bu yük?
Bu dava hor, bu dava öksüz, bu dava büyük!..
Ne ağır imtihandır, başındaki, Sakarya!
Binbir başlı kartalı nasıl taşır kanarya?
İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal;
Hamallık ki, sonunda, ne rütbe var, ne de mal.
Yalnız acı bir lokma, zehirle pişmiş aştan;
Ve ayrılık, anneden, vatandan, arkadaştan;
Şimdi dövün Sakarya, dövünmek vakti bu an;
Kehkeşanlara kaçmış eski günleri an!
Hani Yunus Emre ki, kıyında geziyordu;
Hani ardına çil çil kubbeler serpen ordu?
Nerede kardeşlerin, cömert Nil, yeşil Tuna;
Giden şanlı akıncı, ne gün döner yurduna?
Mermerlerin nabzında hala çarpar mı tekbir?
Bulur mu deli rüzgar o sedayı: Allah bir!
Bütün bunlar sendedir, bu girift bilmeceler;
Sakarya, kandillere katran döktü geceler.
Vicdan azabına es, kayna kayna Sakarya,
Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!
İnsan üç beş damla kan, ırmak üç beş damla su;
Bir hayata çattık ki, hayata kurmuş pusu.
Geldi ölümlü yalan, gitti ölümsüz gerçek;
Siz, hayat süren leşler, sizi kim diriltecek?
Kafdağını aşsalar, belki çeker de bir kıl!
Bu ifritten sualin, kılını çekmez akıl!
Sakarya, saf çocuğu, masum Anadolu'nun,
Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun!
Sen ve Ben, gözyaşıyla ıslanmış hamurdanız;
Rengimize baksınlar, kandan ve çamurdanız!
Akrebin kıskacında yoğurmuş bizi kader;
Aldırma, böyle gelmiş, bu dünya böyle gider!
Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz;
Sen kıvrıl, ben gideyim, son Peygamber kılavuz!
Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;
Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya!..
Necip Fazıl Kısakürek
Abdurrahman 58
29.05.2008, 22:58
İLÂY-I KELİMETULLAH
Her türlü küfür, şirk ve ilhada karşı Allahın varlığını, birliğini, İslâmın yüceliğini ve Kuran-ı Kerim in üstünlüğünü savunmak anlamına gelir. İlây-ı Kelimetullah, Allah kelâmını (Kur an-ı Kerim ve Onun hükümlerini) yüceltmek, savunmak ve Allahın emrettiği şekilde yaşamak demektir. "Allahtan başka ilah yoktur, Muhammed Onun kulu ve Resulüdür." temel ilkesine inanmak ve Allah (C.C.)ın mukaddes hükümlerini ve ölçülerini insanların yaşadığı yeryüzünün her noktasına ulaştırma gayreti içinde olmak demektir. İlây-ı Kelimetullah, Kelime-i Tevhid nurunu bütün gönüllere ve kafalara nakşederek, bütün sahte tanrıları, bütün kanlı dikdatörleri ve bütün putları yıkmak demektir. İnsanları sömüren, ezen ve alçaltan her çeşit batıl inanca karşı mücadele etmek demektir. İlây-ı Kelimetullah davası herşeyden önce Allahtan başka ilah yoktur gerçeğini görmeye, bildirmeye ve daha sonra da bunu yayma ve yüceltmeye bağlıdır. Her müslümanın ilk görevi, kendini, ailesini, milletini ve topyekün insanlığı sahte mabudların tasallutundan kurtarmaktır. Türkler ve İslamiyet İslamiyeti kabul etmeleriyle birlikte millet olma sürecini tamamlayan Türkler kısa sürede islamiyeti bir "dünya dini" haline getirmiş,hakimiyeti altında olsun ya da olmasın tüm müslüman azınlıkları koruyup kollama görevini üstlenmişlerdir. Tarihte hiçbir millete nasip olmayacak kadar köklü ve güçlü imparatorluklar kuran Türk Milleti, bu gücünü hiç şüphesiz İslam dininden almıştır Tarihte hiçbir millete nasip olmayacak kadar köklü ve güçlü imparatorluklar kuran Türk Milleti bu gücünü hiç şüphesiz İslam dininden almıştır. Türklerin İslamiyeti kabulünün en önemli sonucu, islam dinine girmeleriyle millet olma sürecini tamamlayan Türklerin kısa süre içerisinde islamiyeti bir "dünya dini" haline getirmeleri olmuştur Türkleri İslamiyete Yakınlaştıran Sebepler Türkleri islamiyete yakınlaştıran en önemli sebep, tevhid inancı olmuştur. Allah'ın birliği inancı Türklerde çok yaygın olan bir inançtı. Din adamlarını huzuruna çağıran Mengü Kağan, "biz tek Tanrı'nın varlığına, onun sayesinde yaşadığımıza ve onun emri ile öldüğümüze inanıyoruz" demişti. (Süleyman Kocabaş, Adil Türk İdaresi, s.15) Türklerde Allah'ın birliği inancı "Kök Tengri" (Gök-Kainat Tanrısı) olarak isimlendirilmişti. Türklerin inançları ile islam inancı arasındaki benzerlik sadece bununla sınırlı değildi. İslamiyet öncesi Türkler ahiret gününe, öldükten sonra dirilmeye, kaza ve kadere inanırlar ve kurban keserlerdi. Zina ve eşcinsellik kesinlikle yasaktı ve hırsızlık ağır ceza ile cezalandırılırdı. (İ. Hami Danışmend, Türk Irkı Neden Müslüman Oldu, s.17) Türklerin islamiyeti kabul etmelerinde islam öncesi Türklerin inançları ile islamiyet arasındaki büyük benzerlikler önemli rol oynamıştır. Bu benzerlikleri kavradıkça islamiyete her geçen gün yakınlık duyan Türkler, Emevi Valisi'nin Horosan'da İslamiyeti yaymak için cami ve medrese açmasına hiçbir tepki göstermemiştir. Bu yakınlaşma süreci Arap Müslümanlarla Türklerin ortak düşmanları olan Çinlilere karşı omuz omuza mücadele etmesiyle doruk noktasına ulaşmıştır. Dünya Tarihinin Dönüm Noktası Türklerin İslam dini ve müslüman Araplarla tanışmasına vesile olan "Talas Savaşı"ndan Çin Ordusu karşısında zorlanan Müslümanların yardımına Türk süvarileri yetişmiştir. Savaşı izleyen Karluk beyinin emriyle savaş alanına giren Türk süvarileri karşısında neye uğradıklarını şaşıran Çinliler Talas Savaşında yenilgiye uğramışlardır. Bu savaşın ardından islamiyet Maveraünnehrde kalıcı hale gelmiş ve Türkler de uzun zaman Çin tehlikesinden kurtulmuşlardır. Bölgeye adım atan Müslüman Araplar, Türklerin yüksek ahlaklarını, idarecilik ve savaştaki üstün meziyetlerini yakından tanıma imkanı bulmuşlardır. Bu savaş sonucunda, Türklerin islamiyete girmesiyle bu dinin kısa sürede bir "dünya dini" olacağı inancı doğmuştur. Türklerin müslüman Arapları, Arapların da Türkleri tanımasına neden olan "Talas Savaşı" dünya tarihi için bir dönüm noktası olmuştur. Talas Savaşının ardından kitleler halinde islam dinine geçen Türkler, iddia edilenlerin aksine hiçbir zorlama ile karşılaşmamışlardır: "Türkler, İslamiyeti samimi olarak, kendi istekleriyle, hiçbir zorlama ve dış baskı olmaksızın kitle halinde kabul edince, tarihlerinin yeni bir devresine ayak basmış oluyorlardıTürkler müslüman olmak suretiyle Türklüklerini kemale erdirmiş, adeta tamamlamışlardı." (Yılmaz Öztuna, Türk Tarihinden Yapraklar, s.47) Müslüman Olmayan Türklerin Akibeti Türkler islamiyeti kabul etmeselerdi hiç şüphesiz tarihteki milletler mezarlığına gömülürlerdi. İslamiyeti kabul etmeden çeşitli uzakdoğu dinlerinin etkisi altında kalan Türkler, bu dinlerden olumsuz şekilde etkilenmiştir.<İslamiyeti kabul etmeyen Türk boyları, tarih boyunca milli kültürlerini kaybetmeye mahkum olmuşlardır. Nitekim Budizmi eden Tabgaçlar, Museviliği Hazarlar bugün Türklüklerini tamamen kaybetmişlerdir. Allahın insanlığa son mesajı olan Kuranın yolunu izleyen hiçbir boyu benliğini kaybetmemiştir.> Türklerin islamiyeti kabulünden çok önce M.S 375 yılında Avrupaya ayak basan ilk Türkler olarak tarihe geçen Hunlar, siyasi ve askeri açıdan uzun yıllar kendinden söz ettirmiş ancak çeşitli uzakdoğu dinlerinin etkisi altında kaldıkları için Türklüklerini kaybetmişlerdir. Büyük bir kısmı Hristiyanlaşan bu Hun Türkleri sosyal asimilasyona uğrayarak milli varlıklarını kaybetmişlerdir. Dün olduğu gibi bugün de Müslüman olmak ve islamiyetin gereklerine uygun bir yaşam sürmek Türk Milleti’nin varlık şartı olarak önemini korumaktadır. (Süleyman Kocabaş, Adil Türk İdaresi, s.17) Türklerin İslam Dünyasındaki Liderliği İslamiyeti kabul eden Türkler "İlahi Kelimetullah" davası uğruna tüm dünyaya Türk-İslam adalet ve hoşgörüsünü götürmekle kalmamış, hakimiyeti altında ;dan fazla din ve ırktan insanı koruyup kollamayı kendisine vazife bilmiştir. Türkler İslam dünyasının önderlik görevini ilk olarak Selçuklu Devleti zamanında kazanmışlardı. Selçuklu devleti ve onun mirası üzerine korulan Osmanlı Devleti, sınırları içerisinde olsun ya da olmasın islam ülkelerine yapılan saldırıları kendi ülkesine yapılan bir saldırı olarak kabul ediyordu. Yavuz Sultan Selim Mısırda hüküm süren Memlüklü Devletine son vermesi üzerine islam dünyasının önderliği manevi olarak da Türklere geçti ve tüm islam dünyasının başkenti İstanbul oldu. Mısırın ardından Kuzey Afrika ülkeleri de birer birer Osmanlı sınırlarına dahil edildi. İspanyol işgaline uğrayan Cezayire çıkarma yapan Barbaros Hayrettin Paşa bölge halkının sevgi gösterileriyle karşılandı. Türklerin Cezayire adım atışıyla birlikte İspanyolların ve İspanyollarla işbirliği içerisinde bulunan Cezayirli yöneticilerin halka yapmış oldukları zulüm son buldu.Cezayirle birlikte Tunus, Fas, Libya, Irak, Körfez Ülkeleri ve Yemende Osmanlı topraklarına dahil edildi. Türkler hakimiyeti altındaki topraklarda hiçbir zaman emperyalist bir yaklaşım içerisinde olmadı. Özellikle halkı müslüman olan ülkelerdeki insanlar, her alanda Türklerle eşit haklara sahipti. Arap halkları İslamiyete yapmış oldukları hizmetlerden dolayı Osmanlı Sultanlarına ve Türklere büyük sempati duyuyorlar ve "kavmi necip" olarak isimlendiriyorlardı. 4. yüzyıl Türk idaresi altında yaşayan Araplar, her türlü iç ve dış saldırıya karşı güven içinde bir yaşam sürdüler. 19. asırda bölgedeki doğal kaynaklara göz diken Batı ülkelerinin kışkırtmalarıyla Arap ülkelerinde esen bağımsızlık rüzgarı iddia edilenin aksine huzur ve güven ortamı sağlamadı. "Türkler Arap ülkelerinde sömürgecidir" iddiasıyla Arapları kışkırtılan Batılı güçler, 2. Dünya Savaşı sonuna kadar bu ülkeleri emperyalist çıkarları doğrultusunda kullanmışlardır
Abdurrahman 58
29.05.2008, 23:01
Türk Soyu
Tarihte Türk ırkı hakkında çeşitli tasvirler yapılmıştır. Çin,Latin ve Grek kaynaklarında Türkler daha çok Moğol tipinde tasvir edilmişlerdir. Bunun sebebi ise Türkler'in tarih boyunca en çok temasının Mogollar'la olmasıdır. Moğol kitleleri yıllarca Türkler'in idaresinde yaşamış,göçlere,savaşlara Türkler'le beraber katılmışlardır. Bunun sonucunda bu kaynaklar Türk ile Moğol tipini birbirine karıştırmıştır.
Son yarım asır içinde yapılan ilmi çalışmalar ve araştırmalar sonucu Türkler'in beyaz ırka mensup bulundukları, yeryüzünde mevcut üç büyük ırk grubundan "Europid" adı verilen grubun "Turanid" tipine mensup bulundukları anlaşılmıştır. Kafa yapıları Brakisfal (yuvarlak kafalı)dır. Türklerin kendilerini başta "Mongolid" Moğollar olmak üzere diğer topluluklardan ayıran antropolik çizgilere sahip oldukları tespit edilmiştir. Türkler'in hakim vasfı beyaz renk,düz burun,değirmi çene,hafif dalgalı saç,orta gürlükte sakal ve bıyıktır.
Turan tipine örnek olan Orta Asya, Maveraünehir ve diğer Yakın Doğu Türkleri beyaz tenli ,koyu parlak gözlü, değirmi yüzlü,endamlı,sağlam yapılı erkek ve kadınları ile Ortaçağ kaynaklarında güzelliğin timsali olarak gösterilmiş hatta İran edebiyatında Türk sözü "Güzel İnsan" manasında kullanılmıştır. Tevrat'ta nakledilen bir rivayette ise Türk soyunun Ham ve Sam'dan değil, Yafes'den türemiş olarak beyaz ırktan geldiği gösterilmiştir.
Abdurrahman 58
29.05.2008, 23:04
Osman gazi nin oğlu orhan gazi ye nasihat
"Ey oğul! Her işten önce din işlerine dikkat et. Zira farizaya (farzlara) dikkat, din ve devletin güçlenmesine sebeptir. Din işlerini; dikkatli olmayan, itikadı bozuk ve doğru yoldan ayrılmaya yönelen, büyük günahlardan kaçınmayan, helala-harama dikkat etmeyen sefihlere ve ayrıca tecrübesiz kişilere bırakma, devlet idaresinde bu gibi kişilere iş verme!.. Zira yaratandan korkmayan, yaratılandan hiç korkmaz. Büyük günah işleyen ve bunu devam ettiren kimsede sadakat olmaz. Böyle kişilerin sadakati olsa ümmeti olduğu Peygamber-i Zişan ın sadık tebligatı üzere hareket eder de şer i şerifin dışına çıkmazdı. Zulümden, bid atten sakın. Zulme ve bid ate teşvik edenleri devletinden uzaklaştır. Çünkü böyleleri seni z*******e uğratmış olurlar.
Daima cihad ile devletini genişletmeye çalış. Çünkü uzun zaman sefer olunmazsa askerin secaatine; reislerin ve kumandanların bilgi, tedbir ve malumatına ağırlık ve noksanlık gelir. Böyle sefer işlerini bilenler ölür gider de yerine tecrübesiz kimseler gelir, bu yüzden de bir çok hatalar meydana gelir ki, bundan da devlet büyük zararlar görür. Beytü l-mali koru! Devletin servetini çoğaltmaya çalış!.. Şer i şerifin ölçüsüne göre sana ait olana kanaatle, ihtiyaçlarından ve gerekli olanlardan başka lüzumsuz yere telef etme, israftan kaçın. Askerinle, malınla gururlanma. Zira onlar Allah yolunda cihad için milletin işlerinin yerli yerinde görülmesi ve cihana adalet ve fazileti yayman için vasıtadırlar.
Sadakatle Allah rızası için çalışan devlet erkanını koru!.. Vefatlarından sonra böyle kimselerin çoluk-çocuğuna bak, ihtiyaçlarını karşıla.!..
Halkından hiç kimsenin malına tecavüz etme!..
Hak edenlere yardım ile iltifat elini uzat, böylelerinin yakınlarını sıkıntıdan kurtar. Askeri erkanı iyi koru!..
Alimler, fazıllar, sanatkarlar, edipler; devletin bedeninin gücüdür. Bunlara iltifat ve ikramda bulun. Bir kemal sahibi işitince onunla yakınlık kur, dirlikler ver ve ihsan eyle!..
Hükümetinde ulema, fazıl kimseler, erbab-ı maarif çoğalsın, siyaset ve din işleri nizam bulsun!..
Benden ibret al ki, bu diyarlara zayıf bir bey olarak gelip haketmediğim halde bunca inayet-i celile-i Rabbaniye ye mazhar oldum. Sen de benim yolumdan git ve bu Din-i Muhammedi yi ve ashabını, başka sana tabi olanları koru. Allah ın (c.c) hakkını ve kulların hukukunu gözet!..
Ve senden sonrakilere böyle nasihat etmekten geri durma. Ve adalet ve insafa riayet ile zulmü kaldırmaya devam ile her bir işe teşebbüs de Allah ın yardımına güven. Halkını düşman istilasından ve zulme uğratılmaktan koru!..
Haksız yere hiç bir ferde layık olmayan muamelede bulunma!..
Halkı taltif et, hepsinin rızasını kazan".
Abdurrahman 58
29.05.2008, 23:39
Bu Dava Özüdür İSLAMİYET 'in
Bu Dava Güneşi, Mazlum Milletin,
Bu Dava, Herşeyden, Herşeyden çetin,
Bu Yolda Dert, Hüzün, Gurbet Bizimdir.
S.Ahmed ARVASİ
Abdurrahman 58
30.05.2008, 14:03
HAYIRLI CUMALAR??********************* *********************
Abdurrahman 58
30.05.2008, 14:37
Şanssızlığa katlanabiliriz , çünkü dışarıdan gelir ve tümüyle rastlantısaldır. Oysa yaşamda bizi asıl yaralayan , yaptığımız hatalara hayıflanmaktır. Oscar Wilde
Abdurrahman 58
30.05.2008, 14:37
Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı. Alphonse Karr
Abdurrahman 58
30.05.2008, 14:38
İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur. Mevlana
Abdurrahman 58
30.05.2008, 14:38
Cehaletle deha arasındaki gerçek fark nedir biliyor musunuz? Dehanın sınırları var cehaletinse hiçbir sınırı yoktur. Whoopi Goldberg
Abdurrahman 58
30.05.2008, 14:39
Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır. S. M. Power
Abdurrahman 58
Büyük adamların hataları güneş tutulmasına benzer, onları herkes görür. Cucong
Abdurrahman 58
Boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır. Tagore
Abdurrahman 58
30.05.2008, 14:40
Acınmaktansa kıskanılmak dana iyidir. Heredot
Abdurrahman 58
30.05.2008, 14:40
Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz , bırakın , dostlarınız sizi geçsin. La Rochefoucauld
Abdurrahman 58
30.05.2008, 14:41
Yirmi yaşındaki bir insan, dünyayı değiştirmek ister . Yetmiş yaşına gelince , yine dünyayı değiştirmek ister, ama yapamayacağını bilir. Clarence S.Darrow
Abdurrahman 58
Doğruluk sonsuzluğun güneşidir. Nasıl olsa doğar. Wendell Phillips
Abdurrahman 58
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. Bugün yarına dünle beslenerek yol alır. Bertolt Brecht
Abdurrahman 58
30.05.2008, 14:42
Sık ve çok gülmek; zeki insanların saygısını ve çocukların sevgisini, şefkatini kazanmak; dürüst eleştirilerin taktirine layık olmak ve yanlış arkadaşların ihanetlerine katlanabilmek; güzelliği taktir edebilmek, başkalarındaki "en iyiyi bulabilmek"; sağlık Ralph Waldo Emerson
Abdurrahman 58
30.05.2008, 14:42
Herşeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım. Herman Melville
Abdurrahman 58
30.05.2008, 14:43
Niçin hep birlikte barış ve uyum içinde yaşamayalım? Hepimiz aynı yıldızlara bakıyoruz, aynı gezegenin üzerindeki yol arkadaşlarıyız ve aynı gökyüzünün altında yaşıyoruz. Aunius Aurelius Simachus
Abdurrahman 58
30.05.2008, 14:43
Aşk hakkında herşey doğru, herşey yanlıştır. Hakkında söylenecek hiçbir şeyin saçma olmadığı tek şey aşktır. Chamfort
Abdurrahman 58
30.05.2008, 14:44
Türklerin yüzyıllardan beri oynadıkları bir ata sporu olan Cirit'in diğer bir adı da Çavgan'dır.
Abdurrahman 58
30.05.2008, 14:46
• Gıda zehirlenmelerinin %95’i asla bir yetkiliye bildirilmiyor.
Abdurrahman 58
30.05.2008, 14:48
• Hindistan'da her yıl doğan bebeklerin sayısı, Avustralya'nın toplam nüfusundan fazladır.
Abdurrahman 58
30.05.2008, 14:50
• Sıradan bir insan ömrünün yaklaşık 2 yılını telefonda konuşurken geçirir.
abdullah58
31.05.2008, 20:15
Önder Sav geyikleri
CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın cep telefonunu açık unuttuğu ortaya çıkınca internet sitelerinde 'Telekulak geyikleri' yapılmaya başlandı.
Sav için Facebook'ta grup oluşturulurken birçok haber portalında da kullanıcılar bu duruma espirilerle tepkilerini dile getirdi. İşte yorumlardan bazıları şöyle:
ÇOK FATURA ÖDER
- O kadar dakika açık kalmış, ödeyeceği telefon faturasını düşünsün.
- Önder Sav Peygamberimize hakaret edince yedi gün kayıplara karışmıştı. Bu olay sonrasında bir yedi gün daha göze görünmez heralde. Zavallı Sav, bir türlü siyasete ısınamadı.
AHİZELİ TELEFON KULLANSIN
- Eğer haber doğruysa, CHP'nin Aselsan'a ahizeli cep telefonu siparişi vermesi lazım. Alırsın ahizeyi, koyarsın telefonun üstüne, işte kapandı gitti. Ayrıca rahatsız edilmek istemiyorsan, ahizeyi alır yana koyarsın, devamlı meşgul çalar. Tek sorun cebe nasıl sığacak bu alet.
- Bu olayın akabinde CHP'nin Meclis'teki ilk grup toplantısı 'cep telefonu kullanımı', 'cep telefonlarını kapatmada no'nun yeri ve önemi' konularında olacak. Nokia kullanma kılavuzu dağıtacak.
CEP TELEFONU KULLANMAK ÖĞRETİLİR
- İtinayla Cep telefonu nasıl kullanılır dersi verilir. Para falan istemez, yeter ki ülkemi rahat bırakın. Telefonunu yönetemeyen ülkeyi nasıl yönetsin.
- Bunun üzerine Sayın Baykal nasıl bir misilleme ve püskürtme hamlesi yapacak bakalım. Bayılıyorum şu Baykal'a ya. Anında bir çözüm üretir. Şimdi gündemi nasıl değiştirir bir izleyin bakalım.
SUYUNA İLAÇ ATTILAR
- Ortalığı velveleye veren şahış telefonu açık unutmuş ve 42 dakika boyunca konuşmaları dinlenmiş. Tabi kesin AKP'nin suçudur, kesin AKP bu adamın suyuna unutkanlık hapı falan atmıştır.
- Daha telefonunu idare edemiyor, ülkemi nasıl idare edecek. Çok güldüm.
VEKİL SEÇİLME ŞARTINA KOYULSUN
- Bundan sonra seçimlerde milletvekili seçilme şartları arasına telefon kullanmayı bilme şartı eklensin.
- Bir kere ben de ev sahibimi böyle dinlemiştim. iki saat bağırdım duysun diye ama duymadı!.
Facebook'ta Sav'a telefon dersleri grubu
Sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta, 'Önder Sav'a cep telefonu kullanmayı öğretmek isteyenler' adı altında bir grup oluşturuldu. Grup üyelerinin dikkatine sunulan notta, 'CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlenmediği, açık kalan cep telefonunun azizliğine uğradığı ortaya çıktı. Balon gündem yaratarak ortamı germeyelim diyor ve Önder Sav'a cep telefonu kullanmayı öğretmek istiyoruz' ifadesi yer aldı.
SEN BENIM SEVGILI PEYGAMBERIMLE ALAY EDERSEN
ALLAH TA SENI ISTE BÖYLE REZIL RÜSVA EDER
ANLADINMI ÖNDER SAV
SEN BUNDANDA DERS CIKARTMAZSIN CÜNKÜ KALBIN MÜHÜRLÜ OLANLARDAN
ALLAH KIMSEYI SENIN YERINE DÜSÜRMESIN::::AMIN
abdullah58
02.06.2008, 19:11
AKP gecesinde rakı su gibi aktı
AKP Artvin İl teşkilatı tarafından kentteki gazetecilerin davetli olduğu tanışma yemeğinde bazı partililer içki içti. Sahneye çıkan sanatçı rakı bardağıyla şov yaparken şampanyalar patlatıldı.
AKP'nin ‘Türkiye’deki tek kadın il başkanı' olduğu belirtilen Dilek Alkan da sahneye çıkarak bir süre oynadı ve sanatçıya bahşiş taktı.
AKP Artvin İl Başkanlığı'na getirilen Dilek Alkan ve yeni yönetim kurulu üyeleri ‘Koru Otel'de tanışma yemeği vererek kentteki yerel ve ulusal medya temsilcileriyle bir araya geldi.
Yemekte, içki servisi yapılırken, bazı partililer de rakı içti. Yemek ardından AKP İl Başkanı Dilek Alkan sahnede şarkı söyleyen şarkıcının yanına giderek bir süre çiftetelli oynadı, zaman zaman kendisine eşlik etti.
Dilek Alkan ayrıca, masada otururken yanına gelen sanatçıya bir miktar bahşiş taktı. Sahnedeki sanatçı, rakı bardağını alnına koyarak grubun oturduğu masanın önünde dans etti. Bu arada içki içmeyen AKP yöneticileri aralarında sohbet etmeyi yeğledi. Basın mensupları içkili - danslı yemeğe şaşırırken, ‘AKP'deki değişim Artvin'den başladı” esprileri yapıldı. Gecenin sonunda partililer, kadın sanatçının davul şovu eşliğinde halay çekip horon tepti.
MÜSLÜMAN AKP HEMI-----HEHEHE
TÜRKIYEDEKI MÜSLÜMANLARA DUYURULUR
abdullah58
06.06.2008, 00:47
'Sivas'ın rövanşı alındı'
Alevilik Araştırma Merkezi Başkanı Ali Yıldırım, CHP Genel Sekreteri Önde Sav’a yöneltilen eleştirilere farklı bir boyut getirdi
5 Haziran 2008 Perşembe -10:18:19
Alevilik Araştırma Merkezi Başkanı Ali Yıldırım, dinleme olayına ilişkin CHP Genel Sekreteri Önde Sav’a yöneltilen eleştirileri, “Önder Sav’ın şahsında Sivas davasının rövanşını alma faaliyeti" olarak nitelendirdi.
Alevilik Araştırma Merkezi Başkanı Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, Sav’ın, el ele vermiş gerici, ırkçı, şeriatçı ve liberal çevrelerin saldırılarına maruz kaldığını söyledi. Bu çevrelerin, Sav’ın ortalıktan kaldırılmasını talep ettiklerini savunan Yıldırım, söz konusu tutumun “Sivas katliamının 15. yılında Önder Sav’ın şahsında Sivas davasının rövanşını alma faaliyetiö olduğunu iddia etti.
Yıldırım, 2 Temmuz’da Sivas’ta yakılanlarla birlikte yakılmış hissedenlerin Önder Sav’ı “Sivas mağdurlarının avukatıö olarak bildiklerini kaydedederek şöyle dedi:
“Gericilerin, onların ağababaları ve gönüldaşlarının Önder Sav’a diş bilemelerinin 15 yıl öncesine, Sivas Katliamı davasına uzanan bir geçmişi var. Gericilerin Sav’a yönelik bugünkü saldırganlıklarının Sivas katliamı davası nedeniyle kuyruk acılarının devam ettiği, Önder Sav’a kin ve düşmanlıklarının altında asıl olarak bu gerçeğin yattığı anlaşılmaktadır."
“HIRSIZ YERİNE SAV ŞUÇLANIYOR"
Yıldırım, Sav’ın Elmadağ’da partili bir arkadaşı ile yaptığı özel bir sohbetin gizlice kaydedilerek ve çarpıtılarak “Peygambere hakaret" şeklinde tahrif edildiğini savundu. Yıldırım, şunları vurguladı:
“Bizim aklıevvel aydınlar yapılan kaydın gizli ve tarafların iradesi hilafına olduğuna bakmaksızın, konuşmanın içeriğinin incelikli bir nükte olduğunu anlamaksızın gericilerin akıntısına kapılıp ‘Arap’a paranı kaptırma’ sözü nedeniyle Önder Sav’ı lince ortak oluyorlar. Planlı programlı bir biçimde Önder Sav’ın telefonu dinleniyor, özel konuşmaları kaydediliyor, oda ortamı dinleniliyor, Sav mağdur ediliyor ve fakat yine saldırının hedefi Önder Sav oluyor. Her iki olayda da mağdur olanın Sav olmasına rağmen ‘hırsızı’ suçlamak yerine Önder Sav’a yüklenmenin hiç insafa gelir yanı var mı?"
abdullah58
07.06.2008, 11:27
kaza geçirdi!
07 Haziran 2008 Cumartesi 11:09
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu aracı ile Bolu yakınlarında ciddi bir kaza geçirdi. Gelen ilk bilgilere göre Yazıcıoğlu'nun durumu bakın nasıl?
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, TBMM Başkanı Toptan'ın yapacağı toplantıya katılmak üzere İstanbul'dan Ankara'ya giderken Bolu yakınlarında kaza geçirdi.
BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu'nun verdiği bilgiye göre, karayoluyla İstanbul'dan Ankara'ya gelmekte olan Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu bulunduğu otomobil Bolu tünelinde kaza yaptı.
Muhsin Yazıcıoğlu'nun hafif sıyrıklarla atlattığını kazada, otomobilin sürücüsünün burnu kırıldı. Kazada, Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin bulunduğu otomobil ciddi biçimde hasar gördü.
GECMIS OLSUN MUHSIN ABI
GECMIS OLSUN BÜYÜK BASKAN
ALLAH SENI BIZ SEVDIKLERINE BAGISLASIN
Yazıcıoğlu, trafik kazası nedeniyle BBP'nin saat 10.30'da yapılacağı duyurulan MKYK toplantısına da katılamadı. Ancak öğleden sonra Ankara'ya gelmesi bekleniyor.
abdullah58
10.06.2008, 17:34
yönetim
Türk Telekom, Arap'ın.
Telsim İngiliz'in.
Kuşadası Limanı İsrailli'nin.
İzmir Limanı Hong Konglu'nun.. .
Araç muayene işi Alman'ın.
Başak Sigorta Fransız'ın.
Adabank Kuveytli'nin.
İETT Garajı Dubaili'nin.
Avea Lübnanlı'nın.
Petkim? Ermeni'nin. (Kazak'a sattık, dediler. Kazağı bi çıkardık.. Ermeni...)
Rakı , Amerikalı'nın.
Finansbank Yunanlı'nın...
Oyakbank Hollandalı'nın.
Denizbank Belçikalı'nın.
Türkiye Finans Kuveytli'nin.
TEB Fransız'ın.
Cbank İsrailli'nin.
MNG Bank Lübnanlı'nın.
Alternatif Bank Yunanlı'nın.
Dışbank Hollandalı'nın.
Şekerbank Kazak'ın.
Yapı Kredi'nin yarısı İtalyan'ın.
Turkcell'in yarısı Finli'nin Rus'un.
Beymen'in yarısı Amerikalı'nın.
Enerjisa'nın yarısı Avusturyalı'nı n.
Garanti'nin yarısı Amerikalı'nın.
Eczacıbaşı İlaç, Çek'in.
İzocam, Fransız'ın.
TGRT(Fox) Amerikalı'nın.
Demirdöküm Alman'ın.
Döktaş Fransız'ın.
Süper FM Kanadalı'nın.
Hepsi TÜRKtü.
Sadece 4.5 yıl önce
::::::::::::::::::::::::::::::
KIMSE KARISAMAZ BABALAR GIBI SATARIM DEDIYA
SAYIN BAKANIMIZ
SATMAYA DEVAM DURMAK YOK
ADIDA ÖZELLESTIRME-
CANAKKALEDE SEHIT OLANLAR BU VATANIN 1 KARIS TOPRAGI KÜFFARA GITMESIN DIYEREK SEHIT OLMUSLARDI
ECNEBI KÜFFAR MASKE DEGISTIREREK SIMDIDE ÖZELLESTIRME ADIYLA MEMLEKETI ISTILA ETTI
ALLAH BIZ MÜSLÜMAN TÜRKLERI BU DERIN UYKUDAN UYARTSIN.....amin
SAROZ NE DEMISTI TÜRKLERIN SADECE ORDUSU KALDI -ODA IYI PARA EDER DEMISTI ADAMA KIZMISTIK
ALLAHA AMANET OLUN
abi merak etme bu zihniyet yakında çanakkaleyide satar.....
vay be serkanda banlandı haa.!!!!!.
neyse o yoksa biz varız.bayrağı ben sırtlanırımmmmmm
abdullah58
14.06.2008, 11:13
BEYPINARLI ARKADASLARIM DOSTLARIM
NERDESINIZ
BILAL KARDES SEN NERDESIN
ISTANBULDAN GITTIN-GIDELI
BURALARI UNUTTUN
DARK KARDES SEENDENDE HIC HABER YOK HAYIRDIR INSALLAH
ALLAHA AMANET OLUN
abi ikiside banlanmış.hatta serrrkanı bile banlamışlar........
abdullah58
14.06.2008, 19:10
abi ikiside banlanmış.hatta serrrkanı bile banlamışlar........
EVET KARDESIM MALASEF
HERHALDE ZAMANLARI YOK
KOLAYDA DEGIL SARTLAR EL VERMIYOR DEMEKKI
HEPINIZE GURBETTEN SELAMLAR
YIGIDO ABDULLAH
yiğidoturan
14.06.2008, 20:10
selam beypınarlı hemşehrilerim hayırlı akşamlar
abdullah58
14.06.2008, 23:26
Babalar Günü'nü sokakta geçirecek GÜNCEL
30 yıl çalıştığı Almanya'dan hor görülmeye dayanamayarak Türkiye'ye dönen 67 yaşındaki Selahattin Yıldız, varlık içinde yaşayan çocukları bakmadığı için Babalar Günü'nü sokakta geçirecek.
İş ve ekmek bulmak umuduyla 1973 yılında Almanya'ya giden Selahattin Yıldız, 30 yıl kasaplık yaptığı ülkede hor görülmeye dayanamayınca 2003 yılında Türkiye'ye kesin dönüş yapmaya karar verdi. Ancak eşi ve çocukları, Selahattin Yıldız ile Türkiye'ye dönmeyerek Almanya'da kaldı. Mersin'de kasap dükkanı açan ve iflas ederek Adana'ya yerleşen Yıldız, hastalanınca çalışamaz hale geldi. Yıldız, oturduğu evin kirasını da ödeyemeyince eşyalarıyla birlikte sokağa atıldı.
Yıllarca çalıştığı Almanya'nın kendisi için hiçbir zaman Türkiye gibi bir vatan olmadığını, gurbette kaldığı süre içerisinde hep acılar çektiğini belirten Yıldız, 'Almanya'da Türkleri hep hor gördüler. 'Pis Türk' dediler. Ben buna ancak 30 yıl dayanabildim. Ayrıca iki eşimden olan 5 çocuğum da Alman kültürüyle yetiştiği için onları bu hayattan kurtarmak isteyerek 2003 yılında Türkiye'ye dönüş yaptım. İlk eşim öldü, ikinci eşim ise çocuklarımla oradaki şatafatlı hayatı seçerek, beni yalnız bırakıp Türkiye'ye dönmedi. Bu yüzden eşimden ayrıldım. Çocuklarım büyüdü, her gün bir kızla evlenip ayrılmaya başladılar. Kızlarım da oranın kültürüne uymaya başladılar. Ancak ben 30 yıl sonra kendi vatanıma döndüm' dedi.
Yıldız, Türkiye'ye gelerek Mersin'de bir kasap dükkanı açtığını, ancak dükkanın çalışmayarak iflas ettiğini, daha sonra memleketi olan Adana'ya yerleştiğini söyledi. Selahattin Yıldız, işsiz kalınca çok zor günler geçirdiğini, çocuklarından yardım istediğini, ancak varlık içinde yaşayan çocuklarının kendisine yardım etmediğini anlatarak, şunları kaydetti:
'İşsiz kalınca ahır gibi bir evde kalmaya başladım. Hayvan bile kalmazdı benim kaldığım yerde. Bu nedenle çocuklarımdan para istedim, ama göndermediler. Ben onları özel hocalar tutarak büyüttüm. En büyük oğlum İbrahim'e 17 yaşında Almanya'da en lüks arabayı aldım. Bunları yaptığım halde bana yardım etmemeleri beni çok üzdü. Yolda yürürken birden yığılmış kalmışım. Tam 4 gündür kendime gelemedim. Şimdi bu rahatsızlıktan dolayı ayakta zor duruyorum.'
Çalışamadığı için para kazanamadığını, bu nedenle de çok zor durumda olduğunu belirten Yıldız, '5 çocuğum var, ama hiçbiri elini uzatmıyor. Ben onlara bir şey yapmadım. Onları bolluk içinde yaşattım. İlk eşimden olan kızımın İstanbul'da beyaz eşya dükkanı var. En büyük oğlum menajer. Oğlumun biri tenis hocası. Ancak bana sahip çıkmıyorlar. Daha önce kaldığım ahır gibi evden kirasını ödeyemediğim için sokağa atıldım. Artık sokakta kalıyorum' diye konuştu.
Babalar Günü'nü çocukları yardım etmediği için sokakta geçireceğini söyleyen Selahattin Yıldız, 'Ben çocuklarıma bir şey söylemiyorum. Onlar Allah'ından bulsun. Allah onlara da aynı acıyı çektirsin. Ben de Almanya'da yıllarca sefa içinde yaşadım. Ama şimdi bu haldeyim, yarın onlar da yaşlanacak' şeklinde konuştu.
14.06.2008 10:40:00
NE DEMISLER COCUKLARINIZA BIRAKACAGINIZ EN IYI MÜLK EGITIMDIR
SEN ARABA ALMISSIN AMA ALLAH KORKUSUNU ASILAMAMISSINKI
ANAYA BABAYA OF BILE DENMEYECEGINI ÖGRETMEMISSINKI
SON PISMANLIK FAYDA ETMIYOR ISTE
ALLAH SANA SABIR VERSIN AMCA
AZ DEGIL 30 YIL GURBETTE KAHIR CEK SONRADA SOKAKLARA YASA
BIZIMDE EVLATLARIMIZ VAR
YARABBI SEN EVLATLARIMIZI BIZE ASI KILMA
ONLARIN ACISINIDA BIZLERE GÖSTERME
ALLAHA AMANET OLUN
abdullah58
14.06.2008, 23:27
SENDEMI BEYPINARLISIN KARDES
YOKSA MISAFIR YAZARMISIN
SENDEMI BEYPINARLISIN KARDES
YOKSA MISAFIR YAZARMISIN
abi turan abimiz çok değerli misafirlerimizden sık sık gelip yoklar(yazar) köyümüzü sağolsun:)
SERRRKAN GİTTİ FORUM DURDU HA!
BENDE İŞİM DOLAYISIYLA FAZLA GİREMİYORUM.MİSAFİRLER BURALAR SİZE EMANET
TMm kardes serrkan nezaman döner aramiza ve neden banlandi-.
gardaş ero var bitane dolaşıo buralarda k...k gibi sataşacak yer arıyor.bizim serkana bi iki laf söylemiş serkanda kendini tutamamış lafı yapıştırmış.öle banlanmış.
perşembe günü aramızda oluır
Tmm böylesi insanlarin burda ne isi var anlamam serrkanada gecmis olsun dileklerimi görden hepimizden.
bilalfındık
17.06.2008, 15:26
BEYPINARLI ARKADASLARIM DOSTLARIM
NERDESINIZ
BILAL KARDES SEN NERDESIN
ISTANBULDAN GITTIN-GIDELI
BURALARI UNUTTUN
DARK KARDES SEENDENDE HIC HABER YOK HAYIRDIR INSALLAH
ALLAHA AMANET OLUN
yaşar kardeş susurlukta çalışıyordum orda rahatsızlandım döndüm istanbuldayım
bilalfındık
17.06.2008, 15:29
tüm köylüm kardeşlerime selam kalp krizi ğeçirdim yine ölmedim benden kurtuluş yok
Abdurrahman 58
17.06.2008, 20:54
bilal abi geçmiş olsun....
nasılsın ne var ne yok
TÜM BEYPINARLILARA SELAMLAR.
Abdurrahman 58
17.06.2008, 21:16
SOĞUK ÇERMİK AÇILDI DUYMAYANLARA DUYRULUUUR!!!!!!!
Nerdesin serrrkan abi gecmis olsun. Bizim su hali saha macina yine 3-4 adam lazim olacak heralde yardimci ola bilirmisin aceba, organisyazyonu yapmamiza az kaldi.
Abdurrahman 58
18.06.2008, 11:07
koçm siteden adam bulamazsak dışardan getiririz sorun değil...
bende zaten onu sorun etmiyom. Ama neyse geldinye aramiza yine hosgeldin.
Abdurrahman 58
18.06.2008, 11:26
hoşbuldum koçm sağolasın:)
özlemişim sitemi yaav
alisayan
18.06.2008, 11:48
tüm köylüm kardeşlerime selam kalp krizi ğeçirdim yine ölmedim benden kurtuluş yok
gecmiş olsun kardeşim allah şivalar versin
Abdurrahman 58
18.06.2008, 12:06
yamtar abi iyice uzaklaştn siteden yinemi banlandın naptn?
dark_yamtar58
18.06.2008, 13:13
yamtar abi iyice uzaklaştn siteden yinemi banlandın naptn?
Merhaba Serkan bize bir adım gelene biz 10 adım gideri yeğenim biz burdayız.
abdullah58
18.06.2008, 22:31
YA TOPRAGIM GECMIS OLSUN
HAYIRDIR NE HASTALANMASI BÖYLE
VALLAHA BIZDE MERAK ETMISTIK HIC SESIN CIKMIYORDU
NEYSE KARDES GECMIS OLSUN
KENDINE IYI BAK ALLAH SANA VE SEVDIKLERINE SAGLIK VE SIFA VERSIN
AMINNNNNNNNNNNNNN
abdullah58
18.06.2008, 22:33
Merhaba Serkan bize bir adım gelene biz 10 adım gideri yeğenim biz burdayız.
YAMTAR KARDES ZAMANIN VARSA GIR BU SITEYE
BIZLERI DAHA FAZLA GÜZEL SOHBETINDEN MAHRUM ETME
ALLAHA AMANET OLUN
Abdurrahman 58
18.06.2008, 22:36
ABDULLAH ABİ NASILSIN NE VAR NE YOK...
Abdurrahman 58
18.06.2008, 22:47
ohooo adıgüzel abim hemende kayboluyon ortalıktan.....
hal hatır sorduk cevabınıda vermionmu yeğenine.
abdullah58
20.06.2008, 08:17
ABDULLAH ABİ NASILSIN NE VAR NE YOK...
VALLAH SERKANCIGIM NE OLSUN
IS GÜC GURBETTE UGRASIP DURUYORUZ ISTE
GAVURUN EMRININ ALTINDAYIZ
MEMLEKET HASRETI CEKIYORUZ
YAVAS-YAVAS YAZ GELIYOR
BIZIMDE IZIN YAKLASIYOR
COCUKLARI ALDI BIR SEVINC VE TELAS
ÖZLEMISLER SIVASI VE TÜRKIYEYI
BÜTÜN INSANLARI CENABI ALLAH SEVDIKLERINE VE SEVENLERINE KAVUSTURSUN DIYORUM
YAZIN SIVASTA TANISALIM SERKAN
ALLAHA ISMARLADIK
abdullah58
21.06.2008, 10:48
İşte AKP hükümetinin 6 yıllık faturası
Ekonomideki kriz, pembe nutuklar atan Başbakan Tayyip Erdoğan’ı yalanlıyor. Hükümetin icraatları, vatandaşı borçla yaşamaya mahkum etti. Hacizler kapıya dayandı.
Borç yükü vatandaşı eziyor
AKP’nin iktidara geldiği 2002-2008 yılları arasında Türk halkının borç yükü 3.4 milyar YTL’den 110
milyar YTL’ye çıkarak astronomik bir şekilde yükseldi
İktidara geldiği günden bu yana uyguladığı politikalar ile Türkiye ekonomisini duvara toslatan AKP hükümeti, hane halkı borç yükünün de tam 33 kat arttırmasına neden oldu. Merkez Bankası’nın verilerine göre yurttaşların bankalar, katılım bankaları ve finansman şirketlerinden aldıkları konut, taşıt ve diğer tüketici kredileri ile bireysel kredi kartı borçlarının toplam hacmi 2002 yılında 3.4 milyar YTL iken 13 Haziran itibariyle 110.8 milyar YTL’ye ulaştığı belirtildi. Söz konusu borç yükü AKP’nin iktidara döneminde 33 kat artarak rekor kırdı.
Kredilerde hızlı artış sürüyor
Hane halkı borcunun en ağırlıklı bölümünü oluşturan mevduat bankalarından kullanılmış konut kredilerinin bakiyesi yılbaşından bu yana 4 milyar 908 milyon YTL daha büyüyerek 35 milyar 812 milyon YTL’ye ulaştı. Aynı dönemde ihtiyaç kredileri 5 milyar 322 milyon YTL artarak 34 milyar 445 milyon YTL’ye yükseldi.
Maskelenmiş bir ekonomik kriz yaşıyoruz
İktisatçı Mustafa Sönmez, Türkiye’de fiilen bir kriz hali yaşandığını, ancak bunu maskeleyen ana unsur olarak yüksek faiz politikası uygulandığını kaydederek, “Cari açık yıllık bazda 42 milyar doları bulmuştur ve eğilim yılsonunda 50 milyar doları bulması yönündedir. Bu kadar büyük cari açık, dış kaynağa bağımlılığı artırmaktadır. Dışa bağımlı enerjinin faturası açığı katlayabilecektir. Açığı azaltmak için bulunamayan dış kaynak eninde sonunda kurun yukarı seyrini getirecek ve kur patlaması her şeyi berhava edecektir. Resmi işsizlik yüzde 11-12’de kemikleşmiştir. Enflasyon, Temmuz’daki enerji zamları ile yeniden alevlenecek ve yılsonunda yüzde 20’ye ulaşabilecektir. Tüketici kredi ve kredi kartı borçları ile hanehalkının borç yükü 110 milyar YTL’yi aştı ve geri ödemelerde zorluklar yaşanmaktadır. Özel sektörün sırtında 150 milyar dolara doğru tırmanan bir dış borç stoku vardır. Düşük kura güvenilerek yapılan bu borçlanma, kurun yukarı seyri halinde önce reel sektörü, giderek mali sektörü içine çekecektir”
Dolar 1.50-1.60 YTL olmalı
Bütün bu olumsuz kriz tablosu karşısında, maskeleyici ana unsurun ise yüksek faiz politikası olduğuna dikkat çeken Sönmez, yüksek faiz sayesinde, büyümenin ana rüzgarı olan dış kaynak girişi sağlanmaya ya da çıkışı azaltılmaya çalışıldığını kaydetti. Sönmez, bununla sıcak para ve yabancı sermaye girişi sayesinde, normalde yukarı doğru fırlaması gereken döviz kuru aşağı bastırıldığını belirterek, “ Normalde 1 dolar, 1.50-1.60 YTL bandında seyretmesi gerekirken, yüksek reel faizle 1.20-1.25 YTL bandında tutulmaktadır. Bu yüksek faiz aracıyla, iki haneye sıçramış enflasyonu tekrar tek haneye indirme umudu beslenmektedir. Bu yüksek faiz ödenerek bastırılan döviz kuru, 250 milyar doları aşan dış borç stokunun yüzde 66’sına sahip özel firmaları kabuslardan kurtarmakta, giderek daha fazla dışarıdan borçlanmaya itmektedir. Normalde yüksek faizli ekonominin, iğneyle sahada kalabilen futbolculara benzemektedir. Bu uyuşturucu iğneyi ortadan kaldırırsanız, sahaya yığılıp kalacaktır” diye konuştu.
21/06/2008 00:31
DURMAK YOK YOLA DEVAM
%47 YETMEZ-%100 OLSUN
DAHA CABUK BORCLANIR
DAHA CABUK ÖZELLESTIRME ADINA MEMLEKETIN DEGERLI MALLARI ELDEN CIKARTILIR
DURMAK YOOOOOOOOOOOOOOOOOK
YOLA DEVAAAAAAAM
abdullah58
26.06.2008, 23:56
Almanlar ne dedi?
26 Haziran 2008 Perşembe 09:24
Almanlar böyle bir rakip beklemiyordu. Lehmann, Ballack ve Podolski'nin ağzından hayranlık ve takdir dolu sözler döküldü.
Almanya Milli Takımı'nın file bekçisi Jens Lehmann, Türk milli takımının futboluna hayran kaldı. Lehmann'dan itiraf gibi açıklamalar geldi.
Lehman: İki golde kaldılar
Türkiye'nin yarı finale kadar hakkıyla geldiğini kanıtladığını ifade eden Lehmann, “Türkiye gerçekten iyi bir takım... Bize belki daha fazla gol atabilirlerdi ancak iki golde kaldılar. Fakat Almanya ile oynuyorsanız, iyi defans yapmanız gerektiğinizi unutmamalısınız” şeklinde konuştu. Tecrübeli kaleci Semih'in performansından çok etkilendiğini sözlerine ekledi.
Ballak: Canımızı dişimize taktık
Almanya Milli Takım kaptanı Michael Ballack, çok zor bir maçı geride bıraktıklarını ifade edin şöyle konuştu: "Maçın sonunda canımızı dişimize takarak galip gelmesini bildik. Türkler çok iyi oynadı. Bizden daha diri bir görünüm sergileyen Türkler, başarılı oynamamızı engellediler. Finale kaldığımız için mutluyuz ve kupayı da kucaklayacağız."
Lahm: Türkler bize hayatı zorlaştırdı
Almanya'nın 3. golünü atan Philipp Lahm ise ''Türkler, bize hayatı zorlaştırdı. Ancak şimdi hedefimiz belli, Avrupa şampiyonluğunu istiyoruz'' dedi.
Klose: Türkler'in nasıl oynadığını gördünüz
Michael Klose de durum 2-1 olduğunda bile Türklerin bir gol atabileceğinin aklına geldiğini belirterek, ''Türklerin nasıl oynadığını gördünüz, ancak biz de oyuna geri gelebilecek bir takım olduğumuzu gösterdik'' şeklinde konuştu.
Podolski: Soyunma odasında kendilerini tebrik ettim
Golcü oyuncu Lukas Podolski ise iyi oynamadıklarını, ancak hedeflerine ulaştıklarını ifade ederek, yenilginin Türkler için acı olduğunu, ancak soyunma odasında kendilerini tebrik ettiklerini ve böylece kaybetmeyi de bilen oyuncular olduklarını gösterdiklerini söyledi.
Bierhoff: Sağlam sinirimiz var
Almanya Menajeri Oliver Bierhoff, sağlam sinirleri olduğunu göstererek Türkleri şaşırttıklarını ifade etti ve maç sırasında büyük hatalar yaptıklarını, Türk oyuncuların önemli fırsatlar yakaladıklarını kaydetti.
Löw: Hiç pes etmiyorlar
Löw, ''Türkler orta sahada mükemmel bir oyun oynadılar. Attıkları 2. gol çok tehlikeliydi. Maçı sonuna kadar bırakmadıkları için tedirgin oldum. Türkleri hiçbir zaman göz ardı etmemek lazım. Müthiş bir teknik ve mücadeleyle oynuyorlar, hiç pes etmiyorlar. Ama sonuçta golü attık ve kazanmayı başardık. Mükemmel performansları için Türkleri de tebrik ediyorum.'' dedi.
ya fatih hocam sadece motivasyon yetmiyor sectigin oyuncularda kaliteli olacak
kaleci rüstü kardesim o gollerde yenmezki be
yasin gelmis 35 olmus bundan sonrda tecrübe kazanmiyacaksin
kazandigin tecrübeleri kullanacaksin
senin yüzünden finali kacirdik
bilalfındık
30.06.2008, 17:48
tüm beypınarlı köylülerime sayğılar selamlar
bilalfındık
30.06.2008, 17:53
YA TOPRAGIM GECMIS OLSUN
HAYIRDIR NE HASTALANMASI BÖYLE
VALLAHA BIZDE MERAK ETMISTIK HIC SESIN CIKMIYORDU
NEYSE KARDES GECMIS OLSUN
KENDINE IYI BAK ALLAH SANA VE SEVDIKLERINE SAGLIK VE SIFA VERSIN
AMINNNNNNNNNNNNNN
sağolun toprağım allah razı olsun
bilalfındık
30.06.2008, 20:06
gecmiş olsun kardeşim allah şivalar versin
sağol ali kardeşim teşekkürler tekral aranızdayım allah razı olsun
bilalfındık
30.06.2008, 20:09
hoşbuldum koçm sağolasın:)
özlemişim sitemi yaav
serkan koçum özlettin kendini nerelerdesin ne çabuk terkettin abini anlayalım selam sabah yok
bilalfındık
30.06.2008, 20:12
turanım sen bu siteye uğrarmıydın ya hayret
bütün beypinarlilara selamün aleyküm iyi muhabbetler.
abdullah58
02.07.2008, 21:14
İşte tüm yönleriyle Sivas olayları...
Bugün 1993 yılında 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan Sivas olaylarının yıldönümü. 'O gün ve sonraki 15 yıl içinde neler yaşandı?' İşte bu sorunun cevabı...
FacebookDiggDel.icio.usredditM ixxStumbleUponGoogleYahooÇarşa mba, 02 Temmuz 2008 12:35
Haber Merkezi/ TIMETURK
Sol partiler bugün Sivas'ta
15 yıl önce Madımak yangınında oluşan gazdan boğularak ölen 33 kişi, bugün yapılacak törenle anılacak. Her yıl Hacı Bektaş-ı Veli'yi anma törenlerinde boy gösteren sol partiler bu kez tam kadro Sivas'ta olacak. DTP lideri Emine Ayna, DSP lideri Zeki Sezer, SHP lideri Murat Karayalçın, ÖDP lideri Ufuk Uras ve çok sayıda CHP yöneticisi törenlerde hazır bulunacak. CHP lideri Deniz Baykal ise muhtemel protestolar sebebiyle Sivas'a gitmeyecek.
15 yıl önce Sivas'ta düzenlenen Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Aziz Nesin'in yaptığı konuşma üzerine meydanda toplanan bir grup, Madımak Oteli'ne doğru yürümüştü. Otel önünde bir otomobilin yakılmasıyla başlayan yangın sonucunda aralarında otel görevlisi ve 1 turistin de olduğu 37 kişi hayatını kaybetmişti.
1993'te Ne olmuştu?
2 Temmuz 1993 tarihi, Türkiye’nin belleğine acı dolu bir gün olarak geçti. Gerek Alevi toplumu gerekse de Sivas halkı yoğun bir baskı altına alınmış, ortaya katliam görüntüleri çıkmıştı. 93’ten bu yana sırlarını koruyan ve bir döneme damgasını vuran olaylara Türkiye’nin farklı kesimleri nasıl bakıyor? Gerçekten adil bir yargılama yaşanabildi mi? Başbağlar Katliamı Sivas’ın intikamı mıydı? Türkiye 93 Olaylarına soğukkanlı yaklaşabiliyor mu?
Özgür Demokratik Alevi Hareketi’nden Ergin Doğu:
"Sivas'ın Faili Resmi Görüştür"
“Sivas katliamının sorumlusu olarak kullanılan insanları görmek doğru değildir. Maraş Katliamı örneğini de biliyoruz. Orada da insanları kullandılar. Ama kullanılanlar, kışkırtanlar rejimin hakim zihniyetini uygulayan güçlerdi. Fakat İslami kesimin, Sünni insanlarımızıb-n da özellikle Alevilere karşı sahip oldukları önyargıları artık aşmaları gerekir. Bunun için vicdani muhasebe yapmaları şarttır.”
Muğla Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Necdet Subaşı:
“Maalesef bu olay ve bu olayın tekrarıyla oluşan siyasal dil, yangının ömrünü uzatmaktadır. Sonuçları itibariyle bir trajediye yol açan olayda hem Sünni hem Alevi vatandaşlarımız kusurludur. Madımak olayıyla ilgili incelediğim belgelerin tümü başta hükümet olmak üzere her düzeydeki sorumlunun ağır ihmallerine vurgu yapıyordu. Doğrusu bu tür bilgilerde de belgelerden daha çok halk arasında dolaşan söylentiler etkili olmaktadır. Ben olayın bir provokasyon olduğundan şüphe duymuyorum. Ancak kabullendiğim husus Alevi ve Sünniler tamiri bir hayli zaman alacak bu kumpasın kullanışlı birer parçası oldular. Ateşe su taşımak yerine onu harlayanlar hangi referans dünyasında geziniyorlar. Birlikte yaşamanın uygun formüllerinin değişik mahfillerde tartışıldığı bir süreç gerek Madımak, gerekse Başbağlar olayı, usta işi kışkırtma olarak birbirimize ulaşma zeminlerimizi yok etmiş, karşılıklı konuşma ortamlarını imha etmiştir.”
Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği (AK-DER) Neslihan Akbulut: "Sivas Olayı bir katliam ve vahşettir"
“Olayı bir katliam olarak isimlendiriyorum. Çnkü 33 insanın Madımak Otelinde yanarak ya da dumandan zehirlenerek ölmesi bir kaza değil. Kaza olmadığı gibi, o gün o meydanda bizzat oteli ateşe veren bir grup insan ile birlikte can pazarını izleyenler var. Bunun bir katliam olduğunu söylemek için hangi tarafta olduğunuz fark etmez ya da fark etmemeli diye düşünüyorum. Yaşımın yettiği kadarıyla hatırladığım tek şey o mezalimden belki 30 saniyelik bir kamera görüntüsü. Fakat o gün Sünni Müslüman bir ailenin çocuğu olarak o görüntüleri seyrederken hissettiğim duygu sadece vahşet idi.”
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu: "Pis Tezgah"
2 Temmuz 1993'te meydana gelen Sivas (Madımak) olaylarının, 'tezgâh ve provokasyon' olduğunu söyledi.
Sivas Milletvekili Yazıcıoğlu, Madımak Oteli'nde yaşanan olayın 15. yılı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Sivaslıların Alevi'siyle, Sünni'siyle birlik ve beraberlik içinde olduğunu vurgulayan Yazıcıoğlu, 'karanlık güçlerin Sivas'a yönelik yaptığı bir tahrik' sonucu çıkan yangında birçok vatandaşın hayatını kaybettiğini, Sivaslıların da bunun faturasını ödemek durumunda kaldığını ifade etti.
"Bu olayın bir tezgâh ve bir provokasyon olduğu ortadadır. Bu üzücü olayı bahane ederek Sivaslı vatandaşlarımızın arasına kimse yeni fitneler sokmamalıdır. Buna karşı herkes ve hepimiz son derece uyanık olmalıyız. Alevi-Sünni ayrımcılığı kesinlikle söz konusu değildir. Alevi ve Sünniler hep beraber bu olaydan son derece üzüntü duymuştur. Bunun açtığı yarayı sorumlulukla sarmak için gayret içindedirler ve asla yeni gerginliklere, olaylara, provokasyonlara geçit vermeyeceklerdir."
Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal:
"Olayların failleri başka cezasını çekenler başka insanlar"
“Olayları planlayıp sahneye koyanlar başka, cezasını çekenler başka. Sivas Madımak olaylarında bir üs olarak kullanılmıştır. Şer güçler emeline ulaşmış, Sivaslılar ise lekelenmiştir. Sivas ve Sivaslı artık bu kirli oyunun aydınlatılmasını istiyor. Bu olayları ortaya çıkaranlar bir an önce adalet önüne çıkarılmalı. Olayların baş aktörü Arif Sağ da adalet önünde hesap vermeli. Olayda kullandığı silahı adli mercilere teslim etmeli. Böylelikle kamu vicdanını rahatlatmalı. Sağ, kamu vicdanında hâlâ bir katil olarak gözükmekte”
“Sivas’ta önemli bir Alevi-Sünni çatışması çıkarılmak isteniyordu, olmadı. Bu açıklamalarda Sivaslıların suçsuz olduğunu dü- şünüyorum. Bizim istediğimiz; adaletin, gerçeğin ortaya çıkması. Gerekirse ölenlerin mezarları tekrar açılsın. Teknoloji ilerledi, kaç kişinin silahla öldürüldüğü anlaşılsın.
Mazlumder: Yargılama Adil değil İdeolojik ve İntikamcı
Mazlum-der’in olaylarla ilgili raporunda şu ifadelere yer veriliyor:
"Anılan davanın yargılama sürecinde, yapılan yargılamanın basta müşteki tarafın mensubu olduğu kesimler, giderek medya ve Genelkurmayın oluşturduğu taraflı ortam ve yargıya müdahalesi altında cereyan ettiği, birtakım üst bürokratik kesimlerce ülke genelinde oluşturulan "ideolojik savaş" ortamından ciddi olarak etkilendiği, öte yandan asker hakimlerin de görev aldığı Devlet Güvenlik Mahkemesince yapılan yargılamanın bağımsız ve tarafsız bir yargı olamayacağı, nitekim Avrupa İnsan Hakları Komisyonu’nun da bu yönde mütealalarının bulunduğu dikkate alındığında bu davanın Türkiye’deki hukukun işleyişindeki aksaklıkların izlenebilmesi açısından örnek ve dikkatle takip edilmesi gereken bir dava olduğu kanısındayız."
Dönemin Sivas Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu
"Buradaki hadise doğrudan doğruya Aziz Nesin'in düşüncelerine bir tepkiydi. Kesinlikle halk arasında bir mezhep çatışmasına sebep olacak bir slogan atılmadı. Sloganlar genellikle Aziz Nesin'e ve yapılan heykele tepkiydi. Niye bu heykel gizli ve aniden dikiliyor diye bir tepki oldu. Bunun arkasından valiye tepki göstermişler."
Dönemin Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz:
"Sivas'ta meydana gelen olayların bir alevi-sünni çatışması değildir. Halkın inancıyla alay edilmesi ve tahrikte bulunulması sonucu bu üzücü olayların meydana geldi. Vatandaşlarımızın inançları hususundaki hassasiyetlerinden yararlanmak isteyen karanlık güçler bulunmaktadır."
Haksöz Dergisi: Duruşmalar Adil değildi.
Ankara DGM'de görülen Sivas Davası ile ilgili duruşmalarda en göze çarpan çelişki Sivas olayları sanıklarının teşhis yöntemi idi. Dünyanın her yerinde sanıkların, tanıklar tarafından teşhis edilmesi işlemi, sanık veya sanıkların, kendilerine benzeyen olayla ilgisi olmayan şahıslar arasına katılarak yapıldığı halde Sivas davasında tanıklar tüm sanıklar arasından bir kısmı sanıkları teşhis etmekteler. Zaten tüm sanıkların resimleri duruşma sırasında müştekilere ve vekillerine dağıtılmış idi. Resimlerden belleklerine bazı tipleri kazıyan tanıklar, mevcut sanıklar içerisinde bu tipleri parmaklarıyla göstererek teşhis etmekteler. Tabii ki böyle bir teşhiste karavana yok. Mutlaka piyango bir sanığa çıkacak. Böyle ilkel bir teşhis usulü herhalde Zulu kabilelerinde bile rastlanmayacak bir usul. Zaten DGM'nin kurulması da böyle bir ilkel anlayışın ürünü değil mi? Sanık vekillerinin duruşmaların başından beri bu teşhis usullerine itirazları henüz mahkeme heyeti tarafından dikkate alınmış değil. Mahkeme heyeti toplumda infial uyandıran olay nedeniyle üzüntülerini yargılamaya karıştırmaya devam etmekte. Bir sanık vekilinin "Adaletin tesisinde üzüntünün yeri yoktur. Adalet üzüntü ile değil, adil bir yargılama ile gerçekleşir, adalete gölge düşürecek usul ve tutumlardan mahkemenin kaçınması gerekir." şeklindeki uyarılarına rağmen heyet piyango usulü teşhis işlemine müsaade etmeye devam etmiştir.
Ayrıca müştekiler, tanık olarak dinlendiklerinde sadece olayla ilgili bilgi ve görgüleri anlatmaları CMUK'un amir hükmü iken, mahkemenin, müştekilerin saatler süren ve müslümanların inançlarına hakarete varan ve de birtakım paravanlar arkasına saklanarak süfli ideolojilerini anlatma gayretlerine karşı yapılan itirazlara ve iddia makamının bu tür anlatımlara izin verilmemesi mütalaasına rağmen tanıkların sözünün kesilmemesine karar vermesi de üzüntünün adalete gölge düşürdüğünün bir kanıtı olarak değerlendirilebilir.
Duruşmalarda dikkat çeken önemli noktalardan biri de, müştekilerin, kamu tanıklarının aksi yöndeki ifadelerine rağmen, olayın laikliğe, cumhuriyete, anayasa ve anayasal kuruluşlara başkaldırı olduğu yönündeki ifadesidir. Dinlenen müştekilerden birçoğu kalabalığa yön veren şahısların yeşil sarıklı, cumhuriyetin ilk yıllarında gazete ve dergilerde karikatürize edilen müslüman tipini duruşmalarda kullanarak bir Menemen fobisi yaratma gayretine girmişlerdir. Tabii ki bunun bazı sloganlarla süslenmesi gerekirdi ve öyle yapıldı. Dosyanın hazırlık soruşturmasında, teşhis tutanaklarında ve kamu tanıklarının ifadelerinde rastlanmayan "Ya Allah Bismillah Geliyor Hizbullah", "Cumhuriyet Sivas'ta Kuruldu, Sivas'ta Yıkılacak", "Zafer bizimdir, Vurun Kafirlere" gibi sloganlar, müştekiler tarafından duruşmalarda olay sırasında söylenmiş gibi dile getirildi. Kamu sanığı olarak dinlenilen Emniyet Müdürü ve yardımcıları ise bu sloganlardan hiç bahsetmediler.
Duruşma sırasında ve sonrasında görüştüğümüz sanık vekillerinden Hukukçular Derneği Üyesi avukatlar, bu davada yargılanan sanıkların insanları öldürmek gibi, oteli yakmak gibi ne bir amaçları, ne de bir gayretleri olmamıştır. Otel önünde yanan vasıtalardan otele ateş sıçraması ve yangın çıkması, insanların bir bölümünün dumandan zehirlenmesi hadisesi vardır. Ancak bizim dosya münderecatından, müşteki ve kamu tanıklarının ifadelerinden çıkarabildiğimiz kadarıyla eldeki mevcut sanıkların otelle alakalı hiç bir boyutta dahilleri yoktur.
Barış Meclisi Sözcüsü Ayhan Bilgen:
"Yaşananları unutturma yaklaşımımız bilinçli bir tercih idi ise toplumsal barışın sağlanmasına ne kadar hizmet etmiştir ? 2 Temmuz anma programlarında kendini açıkça gösteren söylemler doğrudan bir toplumsal hesaplaşma sinyallerini bünyesinde barındırıyorsa bunun sorumlusu sadece o gösterileri düzenleyenler olabilir mi ? 33 kinin hayatını kaybettiği olaylarla ilgili gerçekleştirilmiş olan yargılama gerçekten sorunun vicdanlarda çözülmesini sağlamış mıdır ? Elbette hiçbir yargılama gideni geri getirmeyecektir ama olaylarla ilgili hiçbir kamu görevlisinin, ihmal dolayısı ile bile cezalandırılmamış olması, dönemin siyasal temsilcileri ile ilgili bir sürecin yaşanılmamış olması normal bir durum olarak kabul edilebilir mi ?
BASBAGLARIDA UNUTMAYALIM BEYLER
BASBAGLARDA KATLEDILEN INSANLARDA BIZIM INSANIMIZ
EY SOLCU GECINEN PARTILER YARINDE BASBAGLARDA HEPINIZI BEKLERIZ
BAKALIM ORADADA AYNI HASSASIYETI GÖSTERECEKMISINIZ
abdullah58
05.07.2008, 23:34
YA ARKADASLAR NERDESINIZ BE
BU SITEYE EN SON BIR HAFTA ÖNCE BEN GIRIP YORUM YAZMISTIM
GÖRÜYORUMKI ARADAN BIR HAFTA GECMIS HALA KIMSE GIRIP BIRSEYLER YAZIP PAYLASMAMIS
ALLAH-ALLAH
HAYIRDIR VALLAH
yiğidoturan
05.07.2008, 23:57
--->: MERKEZ BEYPINAR KÖYÜ...
--------------------------------------------------------------------------------
Alıntı:
yiğidoturan´isimli üyeden Alıntı
turanım sen bu siteye uğrarmıydın ya hayret
06.07.2008, 00:00
YA BİLAL GARDAŞ GEÇMİŞ OLSUN ALLAH ŞİFA VERSİN HAYIRDIR NE OLDU
abdullah58
10.07.2008, 15:03
YABILAL HEP BURDA TAKILDIN KALDIN KARDES GELSENE SIVASLILAR SITESINE ORADADA COK GÜZEL KONULAR TARTISILIYOR ;GÖRÜSLER YAZILIYOR
abdullah58
10.07.2008, 15:06
bütün beypinarlilara selamün aleyküm iyi muhabbetler.
MEMO SEN NREDESIN YURT DISINDAMIYDIN
abdullah58
19.07.2008, 14:04
VE YIMPAS SIVASTAN KACTI
Ekonomi
ve beklenen oldu, Yimpaş kepenk kapattı
Kar payı adı altında yıllar önce Sivaslılardan para toplayarak şirkete kar ortaklığı eden ve vatandaşların parasını bir türlü ödeyemeyen Yimpaş Mağazalar Zinciri 17 yıl sonra Sivas aki mağazasına da kilit vurdu.
18.07.2008 12:33
Önceki gün mağazanın içerisinde yer alan gıda, beyaz eşya, giyim ve diğer malzemeleri ucuzluk adı altında vatandaşlara satmaya çalışan Yimpaş, mağazada çalışan 48 işçisine özlük haklarını ödeyerek işten çıkardı.
Ucuzluk adı altında mağazadaki ürünleri vatandaşlara satmaya çalışan Yimpaş mağazalar zincirine akın eden vatandaşlar uygun fiyatta buldukları ürünleri almak için birbirleri ile yarıştı.
KİLER MAĞAZA AÇACAK
Türkiye genelinde mağazaları bulunan Yimpaşın aldığı karar çerçevesinde kendi içerisinde küçülmeye gittiği öğrenildi.
Edindiğimiz bilgilere göre Türkiye genelinde 15 mağazanın özelleştirildiği, bu mağazalar içerisinde Sivasın yer aldığı öğrenildi.
Gıda, mobilya ve diğer ürünlerin satışının yapıldığı Yimpaş önceki günden itibaren faaliyetlerini durdururken, Kilere kiraya verilen Yimpaş mağazasının yerine ise yapılan tadilat çalışmalarının ardından Kiler büyük bir market açacak.
Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Yimpaş Mağaza Müdürü Aziz Tanyeli, Sivas aki mağazalarını kapattıklarını sadece Yimpaş Tıp Merkezi in hizmet vereceğini ifade etti.
Yimpaşın mağaza yerinin mülkiyetinin Yimpaş Mağazalar Zinciri e ait olduğunu ve kapattıkları mağazanın yerini ise Kilere kiraya verdiklerini ifade etti.
Yimpaş Mağaza Müdürü Aziz Tanyeli, Sivaslıların merakla beklediği Yimpaşa yıllar önce verilen ve bir türlü ödenemeyen paralarla ilgili de hukuki ve resmi sürecin devam ettiğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: Memleket Sivas
B
SAHTEKAR MÜSLÜMANLAR SIZI
SIMDIYE KADAR LAIK VE YAHUDI BASIN SIZLERIN GÜCLENMESINI ISTEMIYORLAR DIYORDUNUZ YANI ÖNÜNÜZÜ KESIYORLARDI DIYORDUNUZ
BUYURUN 7 YILDIR GÖREVDE TEK BASINA IKTIDARDA
SIZIN IS BASINA GETIRDIGINIZ HÜKÜMET VAR
SIZLERI ENGELLEYENDE YOK
NIYE MILLETIN PARASINI GERI ÖDEMIYORSUNUZ
NERDE KAR VADIYLE TOPLADIGINIZ PARALAR
SAHTEKAR MÜSLÜMANLAR SIZI
MILLETIN BOGAZINDAN KESEREK VERDIGI PARALAR
COLUGUNUN COCUGUNUN RIZIKLARI SIZLERE HARAM OLSUN
SIZLERDE UTANMADA YOK
DIYORSUNUZ KI HESAPIMIZI ALLAHA VERECEGIZ YAZIKALR OLSUN SIZLERE
GARIBANIN HAKKINI ARAMASI GEREKEN ZAT BASBAKANIMIZ
VERIRKEN BANAMI SORDUNUZ DERSE BU HARAM YIYENLERDE GERI ÖDEMEZ TABIKI (HANI ILK DEMECINIZ NEYDI SAYIN BASBAKANIM--NE ALDATAN OLACAGIZ---NE ALDANAN OLACAGIZ DEMISTINIZ)
BU GARIBANLARIN HAKKINI KIM SORACAK--BU SAHTE MÜSLÜMANLARDAN
YAZIK HEMIDE COK YAZIK
bapunarli
20.07.2008, 22:21
bapunarlilar nerdesiz ben almanyadan kadir cavusun torunu
bapunarli
20.07.2008, 22:24
inonu mah. olan varmi ozledim oralari
bilalfındık
07.08.2008, 23:11
benim köylülerim nerde kimse yoktur serkanda kaybolmuş site bıraktığım ğibi kalmış hadi köylülerim tekral şeneldelim siteyi
bilalfındık
10.08.2008, 22:12
ya arkadaşlar benden başka beypınarlı yokmu ben ve arkadaşlarım yazıyordu reis abduş turan onlarda kayboldu utanıyom kimse yok
:confused:
bilalfındık
12.08.2008, 12:14
YA BİLAL GARDAŞ GEÇMİŞ OLSUN ALLAH ŞİFA VERSİN HAYIRDIR NE OLDU
turan hayret nerdesiniz yareis yok sen yok bizim site olduğu ğibi kalmış
AhMeTTuRaN90
12.08.2008, 12:22
beypınar koyune selamlar
karayunlu
bilalfındık
14.08.2008, 13:09
beypınarlı kardeşlerim yarin sivasa ğidiyom sünnet düğününe ömerfındık amcamdır tanışmak isteyen köylülerimi bekliyom pazar ğeri dönecem
bilalfındık
14.08.2008, 13:19
beypınar koyune selamlar
karayunlu
as koçum karayünlü hastanede çalısan mustafayı tanırmısın
dark_yamtar58
14.08.2008, 13:44
ya arkadaşlar benden başka beypınarlı yokmu ben ve arkadaşlarım yazıyordu reis abduş turan onlarda kayboldu utanıyom kimse yok
Delibilal sen ne demek istiyorsun anlamadım,sen sadece kendi köylülerinimi soracaksın biz adamdan sayılmayacakmıyız anlamadım.Sana öyle bir Salça olurum ki Yıldırım kuru Temizleme bile senin salça lekeni çıkartamaz valla insan büyüklerine asi gelince çarpılıyormuş haberin olsun.
bilalfındık
16.08.2008, 11:53
Delibilal sen ne demek istiyorsun anlamadım,sen sadece kendi köylülerinimi soracaksın biz adamdan sayılmayacakmıyız anlamadım.Sana öyle bir Salça olurum ki Yıldırım kuru Temizleme bile senin salça lekeni çıkartamaz valla insan büyüklerine asi gelince çarpılıyormuş haberin olsun.
---REİS----can cana bu can sana kurban bütün benliğimle yoluna ğırtlagam kesilse kanım akmaz
abdussvs
20.08.2008, 04:52
Abi yettim kusura bakma epeydir site ile mülaki olamıyorum ondan uzak kaldım bir süre daha böyla olacak ama. Tüm Beypınarlılarada selamlar sunarım...
abdussvs
31.08.2008, 21:27
Bütün Beypınarlı Hemşerilerimin Ramazan'ını tebrik ederim.Allah'u Teala hepinizin yanında olsun...
tüm beypınarlılara selamlar sevgiler...................... ...
Abdurrahman 58
02.09.2008, 22:03
k.bakmayın hemşerilerim sınavlar dolayısı ile uzun süredir internetle bağlantıyı kesmiştim.
ama döndüm çok şükür.nasılsınız ne var ne yok.
Abdurrahman 58
03.09.2008, 16:22
neredesiniz beypınarlılarrrrrr............ .......................
Abdurrahman 58
03.09.2008, 16:23
hayırlı ramazanlar cümleten..............
selamun aleyküm.nasılsınız agalar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
Abdurrahman 58
12.09.2008, 13:08
bilal abiiii
nerelerdesiniiiiiiiiiiiiizzzzz zzzzzzzzzzzzzzzzzz
Abdurrahman 58
12.09.2008, 13:11
özlemişim beaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
:) insanın kendi forumu gibi yok yaaa
ötükenindelisi
12.09.2008, 13:16
bu fom nerdeyse ğitmiş yamtar ğirmemiş ser kan ğirmemiş bilo ölmüş
olacağı buuuuuuuuuuu
Abdurrahman 58
12.09.2008, 13:18
sen bilal abinin kızımısın????????
ötükenindelisi
12.09.2008, 13:22
evet büşra ablam şivasa diploma almaya ğitti birinci olaeak bitirdi
Abdurrahman 58
12.09.2008, 13:49
maaşallah maaşallah bilal abi nerde????
hadi artık şurayı canlandıralım beyler.ben işim dolayısıyla giremiyorum pek.
bilal abi,yamtar abi temelli terkettiniz buralarııııııııııııııı
sivasli_canan
23.09.2008, 12:36
bende beypınarlıyım.ama zaraya bağlı olan......................
sivasli_canan
23.09.2008, 12:36
soğuk çermiğe giderken hemen sağ tarafa düşüyo.çok şirin bi köy:)
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.