PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ÇARŞAMBA PAZARI KALKTI

Sivaslilar.Net
07.06.2007, 03:22
Şehir merkezinde cadde ortalarına kurulan pazar yerlerinin hem trafik akışını aksatması hem de görüntü kirliliği oluşturması nedeniyle çalışmalara hız katan Sivas Belediyesi bu kapsamda Çarşamba Pazarı’nı kaldırırken, Şeyh Şamil Mahallesi’nde ise yeni bir pazar yeri oluşturuyor.

Şeyh Şamil Mahallesi’nde SİDAŞ’ın arka tarafındaki alana 250 tezgahın açılabileceği bir pazar yeri yapan Sivas Belediyesi ilk etapta pazar yerinde asfaltlama çalışması yaptı.

Esnafların tezgahlarını açabilmeleri amacıyla çizgi çalışmalarının da yapılacağı pazar yerinin önümüzdeki haftadan itibaren faaliyete geçeceği edindiğimiz bilgiler arasında yer alırken, Çarşamba günleri bu bölgede kurulacak olan pazarda 250 esnaf faaliyet gösterecek. Belediye Şeyh Şamil Mahallesi’nde oluşturulan pazar yerinde altyapı çalışmalarını tamamlarken, pazara giriş olan yolda asfaltlandı.

İdari bina ile pazar yerinin üstünün kapatılması amacıyla da kısa süre içerisinde ihaleye çıkacak olan Sivas Belediyesi, buradaki pazar yerinin üzerini kapatarak yaz-kış pazar esnafınında sıkıntı yaşamalarının önüne geçmiş olacak.

İdari bina yapılana kadar seyyar olarak bu bölgeye lavabo da konurken, idari binanın yapılması ile birlikte bu sıkıntıda ortadan kalkmış olacak.

Ertugrul
07.06.2007, 06:35
Semt pazarları da bizim kültürümüzün bir parçası,modernleştirelim derken yok da
etmeyelim.Fakir insanların ucuz alış-veriş yapabileceği ve mahallerinden çok fazla
uzaklaşmadan ihtiyaçlarını görebilecekleri yerlerin başında semt pazarları geliyor.

abircan
07.06.2007, 09:59
en çok sevdiğim şey her şehrin pazaryerini gezmektir, hernekadar artık marketler her köşe başında olsada, pazara gitmenin keyfi başkadır, orası bir cümbüşdür benim için, ilk mesleğim pazarcılıktı benim, ilkokul 3 ten sonra amcamın yanında başladığım pazarcılık işini liseyi bititip üniversiteye ankaraya gidene kadar bütün yaz tatillerinde yaptım, en çok satışı cumartesi aydoğan pazarı ve çarşambaları altuntabak mahallesi pazarında ayrıca cuma günüde valla yuh olsun bana adını unuttum mahallenin dikimevinin üstündeki alanda kurulurdu gazi lisesinin altında orada yapardık satışın iyisini, yazın tokatlıların getirdiği domatesi üzümü stmak en keyiflisi ve karlısıydı, perşembe pazarı, kümbet pazar pazarıda zorlanaak gittiğim yerlerdi, çok sokağını araba iterek adım adım gezip ter akıttığım ekmek parası kazandığım sivasımı özledim, çocukluğumun sivasını özledim ben arkadaş, ilk paramı 7 yaşında kazanmaya başladığım şehrimin sokaklarını ölzüyorummm, lütfen semt pazarlarını kaldırmayın orası sosyalleşme alanlarımızından biridir en önemlisidir ve kültürümüzün ayrılmaz parçasıdır bence

Serd@r
07.06.2007, 14:35
Belediye birçok faaliyetinde başarılı sonuçlar aldı,gördüğüm kadarıyla sorunları hep diyalog yoluyla çözümlüyor,burdada pazar esnafının rızası varsa bencede kalkmalı.