PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 120 YILLIK GURUR

Sivaslilar.Net
08.06.2007, 23:36
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleri doğrultusunda 1924 yılında lisenin adının Sivas Lisesi olarak değiştirildiğini belirten Yörük, Atatürk’ün 1937 yılında kenti ziyareti sırasında liselerinde geometri dersine girdiğini ifade etti.

Çanakkale Savaşı sırasında son sınıfta okuyan tüm öğrencilerinin bu savaşa katılması nedeniyle okulun 1915 yılında hiç mezun vermediğini de anımsatan Yörük, tarihi geçmişi olan okullarının sürekli kendilerini yenileyerek bugünlere geldiğini söyledi.

Yörük, siyaset ve sanat dünyasının birçok ünlü isminin de okullarının mezunları arasında bulunduğunu, bunlar arasında Muzaffer Sarısözen, Cahit Külebi, Ahmet Kutsi Tecer gibi isimlerin yer aldığını ifade etti. Yıl dönümü kutlamaları kapsamında bugünkü öğrencileriyle, eski mezunlarını bir araya getireceklerini ifade eden Yörük, 8 Haziran’da lisenin 120. yaşını farklı şekilde kutlayacaklarını söyledi. Kent dışında olan lise mezunları da bu kutlamalara davet edildi.

8 Haziran’da kortej yürüyüşüyle başlayacak olan kutlamalar, Atatürk anıtına çelenk sunulması ve Türk Halk Müziği konseri ile devam edecek. Program Paşabahçe piknik alanında mezunlar buluşması ile sona erecek.

Güner
09.06.2007, 00:56
Ben de Sivas Lisesi mezunuyum. Bizim zamanımızda da okul müdürü İbrahim Yörük'tü. Bende 120. yılında orda olmak isterdim ama malesef. Bizi bu günlere getiren hocalarımızın ellerinden öpüyorum. 120. yıl kutlu olsun.

Ertugrul
09.06.2007, 11:03
Sivas Lisesi'sinin 120. yılını kutluyorum.
Çanakkale savaşında son sınıfta okuyan tüm öğrencilerinin bu savaşa katılması
nedeniyle okulun 1915 yılında hiç mezun vermemesi ortak tarihimize
düşülmesi gereken önemli bir nottur.

58svs58
11.06.2007, 10:04
bende bu okulda okudum ama bunları bize anlatan olmadı.

58svs58
09.06.2008, 09:01
ben 1987 de bu okuldan mezun oldum bu yörük orada idi hala orda mezarınıda bahçeye yapsalar hayır demez sanırım. ::))

gürün_güzeli
09.06.2008, 09:06
evet yaa şimdi istiklal marşı okunuyor bende diyorum bu ne bilgilendirdiğin için teşekkür ederiz....