PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Imamin Manken Kizi

RaZZcE
14.06.2007, 12:07
Imam´ın Manken Kızı
Ooof anne oof diye bağrıyordu Esra evde. Bıktım artık bu evden. Hergün babam camiiye gidiyor! Benim Arkadaşlarım bunu bilse, artik benimle konuşmazlar!! Utanıyorum artık!! Artık bıktım anne bıktımm! Dur kızım bunu baban gelince söyleme çok üzülür diyordu annesi. Banane anne banane, yaşım 15 ama hiç eğlenemiyorum bile. Babam bu saçma sapan şeylere inanıyor. Kızım biz Müslümanız nasıl böyle konuşursun. Of anne ya ben müslüman değilim anladinmi. 1 saat sonrada babası gelmişti. Selamunaleyküm diye girmişti içeri. Aleykümselam demişti annesi , ama Esra dan ses yoktu. Babası anlamamıştı kızının niye böyle olduğunu. Ama hiç kızmıyordu kızına zaten kızına hiç kızmamıştı. Esra odasına geçmişti. Annesi herşeyi Anlatmıştı babasına. Esra odasında evden kaçmaya karar vermişti. Hemen Gece olunca kaçıcaktı. Gece olmuştu Esra hemen hazırlanıp cıkmıştı dışarı. Gece Gece nereye gideceğini bilmiyordu ama Müslüman ailesinden kurtulduğu için mutluydu. Manken olmak istiyordu. Sabah olunca Manken olmak için gitmişti oraya. Imza atmıştı, istenilen herşeyı yapması için. Esra Manken olmuştu. Artık orda kalıyordu. Arkadaşlar bulmuştu orda. Birgün hepsi beraber toplanmıştı konuşuyorlardı. Hepsi Neden Manken olmak istediğini anlatmıştı. Banu anlatıyordu: Ben olmak istemedim ama annem zorladı beni. Esra şasırmıştı. Hepsi anlatmıştı sıra Esra ´ya gelmişti. Esra anlatamazdı Müslüman Bir ailesi olduğunu. Yalan söylemişti: Ben cok zengin bir aileden geliyorum annem gil de istedi manken olmamı bende istiyordum zaten. Akşam olmuştu Esra yatağında yatıyordu birden aklına Ailesi gelmişti. Biraz özlemişti. Ama aklından çıkartmak istiyordu Ailesini hemen uyumuştu. Günler, aylar , seneler geçmişti. Esranin En yakın Arkadaşı Banu olmuştu. O na herşeyini anlatıyordu. Ona o kadar güveniyorduki Müslüman Bir aileden geldiğini Bile söyleyebilirdi. Artık söyleme vakti gelmişti Esra için. Banu ile oturuyorlardı. Banu sana birşey anlatmalıyım demişti Esra. Noldu esra? Bak Banu ama kimseye söyleme! Tamam esra nolduu anlat merak ettim! Tamam bak size anlatmıştım ya hanı: Ben çok zengin bir aileden geliyorum diye... ee nolmus diye sormuştu Banu. Iste hepsi yalandı ben fakir bir Müslüman ailesinden geliyorum Babamda Imam. Biliyorum şımdı benimle konuşmıyazaksın. Banu cok şaşırmıştı: Ama nasıl olur Esra?!! Bunu peki neden hiç anlatmadın bana ? Esra utanarak: Utandim Banu çok utandım. Banu çok şaşırmıştı: Esra bana Islamı peki anlatIrmısın ?? Esra ne diyeceğını şaşımıştı: Şeyy... Banu ben bilmiyorum hiç birşey... Nasıl olurkı Esra?? Sen Bir Imamın kızısın nasıl bılmessınkı? Bende Müslüman olmak istiyorum Esra Lütfen nasil Müslüman olabilirim?? Esra şaşırmıştı: Yani sen bana kizmadin mi Müslümanim diye?? Tabiiki hayir Esra! Esra sevinmiştı: Banu ben aslinda evden kaçtım istersen Manken olmaktan vaz geçelim. Hayır esra olmaz ki imza attik ooff. Esra imza attığını unutmuştu. Çook pişmandı ama artık cok geçti. Ikiside çok üzgündü. Peki Manken olmuyunca nereye gideceğız Esra? Esra nefes çekerek: Ailemize! Banu hiç istemiyordu ailesini görmeği. Esra ´nin aklına bir fikir gelmişti: Banu sen bize gel orda Babam ikimize Islami anlatır ne dersin? Banu çok sevinmişti: Evet Esra çok güzel bir fikir ama Imza işini napicaz?? Esra kaçmayı düşünüyordu: Gel Banu gece burdan kaçalım. Banu Tamam demişti zaten böyle kaçma Işlerıne alışığım. Gece olmuştu Banu ve Esra hazırlanmışlardı. Başarmışlardı dışardalardı. Ama Esra üzülüyordu: Eğer babam benı affetmesse Banu da üzülüyordu: inşallah Esra Inşallah. Gece vakti dışardalardı. Yolda yorulmuşlardı Biryere oturmuşlardı birden yanlarina Bir yaşlı adam gelmıştı: Kizim Burda biryerlerde çok iyi bir dostum vefat etmiş. Siz biliyormusunuz orası neresi? Esra sinirlenmişti: Aman be adam biz ne bilelim kim vefat etmiş dıye. Yaşlı adam üzülmüştü: Tamam Kizim özür dilerim Ama sen benim dostuma cok benziyorsun ne bileyim sanki senin baban Yaşlı adam ordan gıtmıştı. Banu ve Esra Yola devam etmişlerdı eve çok yaklaşmışlardı belki daha 5 dakika vardı. Ve nihayet gelmişlerdı Esra nefes çekerek: Hazirmisin Banu? Banu sevinerek: Evet hadi gidelim demiştı. Eve yaklaşırken Bırden bır toplum görmüşlerdı yaklaşmıslardı ve o gördüklerı yaşlı adamı ağlarken görmüşlerdı. Esra sormuştu: Noluyor burda kim vefat etti? Herkez ağlıyarak: Imam öldü Imam öldü Acisindan!

By Yasemin ( RaSle ) !! ( Alinti degildir ) Kendim yazdim ;)
Yorumlarinizi esirgemeyin lütfen EMEGE SAYGI :)

_DuMaN_58
14.06.2007, 12:13
Evet GüzeL Bir Hikaye. DerS ÇıkarıLmaSı Gereken Bir Hikaye. Eminim eSra Gibi Bircok Genc Vardır Turkiye'de. YapıLmaSı GerekenLer BeLLi. Çok teSekkur Ederim Hikayen GüzeLdi ;)

RaZZcE
14.06.2007, 12:19
Tsk. ederim ;)

-----------------

_DuMaN_58
14.06.2007, 12:32
eSt. Ben teSekkur Ederim

........................

Gülpare
17.12.2007, 07:15
Tesekkürler canim,yasina göre hem duyarlisin hem de yazmaya egilimlisin.Bence Türkce ögretmenlerinle konus ve onlardan yardim al,daha iyi olacagina eminim.
Yazmayi birakma..

CrSivaslim58
12.01.2008, 15:07
Imam´ın Manken Kızı
Ooof anne oof diye bağrıyordu Esra evde. Bıktım artık bu evden. Hergün babam camiiye gidiyor! Benim Arkadaşlarım bunu bilse, artik benimle konuşmazlar!! Utanıyorum artık!! Artık bıktım anne bıktımm! Dur kızım bunu baban gelince söyleme çok üzülür diyordu annesi. Banane anne banane, yaşım 15 ama hiç eğlenemiyorum bile. Babam bu saçma sapan şeylere inanıyor. Kızım biz Müslümanız nasıl böyle konuşursun. Of anne ya ben müslüman değilim anladinmi. 1 saat sonrada babası gelmişti. Selamunaleyküm diye girmişti içeri. Aleykümselam demişti annesi , ama Esra dan ses yoktu. Babası anlamamıştı kızının niye böyle olduğunu. Ama hiç kızmıyordu kızına zaten kızına hiç kızmamıştı. Esra odasına geçmişti. Annesi herşeyi Anlatmıştı babasına. Esra odasında evden kaçmaya karar vermişti. Hemen Gece olunca kaçıcaktı. Gece olmuştu Esra hemen hazırlanıp cıkmıştı dışarı. Gece Gece nereye gideceğini bilmiyordu ama Müslüman ailesinden kurtulduğu için mutluydu. Manken olmak istiyordu. Sabah olunca Manken olmak için gitmişti oraya. Imza atmıştı, istenilen herşeyı yapması için. Esra Manken olmuştu. Artık orda kalıyordu. Arkadaşlar bulmuştu orda. Birgün hepsi beraber toplanmıştı konuşuyorlardı. Hepsi Neden Manken olmak istediğini anlatmıştı. Banu anlatıyordu: Ben olmak istemedim ama annem zorladı beni. Esra şasırmıştı. Hepsi anlatmıştı sıra Esra ´ya gelmişti. Esra anlatamazdı Müslüman Bir ailesi olduğunu. Yalan söylemişti: Ben cok zengin bir aileden geliyorum annem gil de istedi manken olmamı bende istiyordum zaten. Akşam olmuştu Esra yatağında yatıyordu birden aklına Ailesi gelmişti. Biraz özlemişti. Ama aklından çıkartmak istiyordu Ailesini hemen uyumuştu. Günler, aylar , seneler geçmişti. Esranin En yakın Arkadaşı Banu olmuştu. O na herşeyini anlatıyordu. Ona o kadar güveniyorduki Müslüman Bir aileden geldiğini Bile söyleyebilirdi. Artık söyleme vakti gelmişti Esra için. Banu ile oturuyorlardı. Banu sana birşey anlatmalıyım demişti Esra. Noldu esra? Bak Banu ama kimseye söyleme! Tamam esra nolduu anlat merak ettim! Tamam bak size anlatmıştım ya hanı: Ben çok zengin bir aileden geliyorum diye... ee nolmus diye sormuştu Banu. Iste hepsi yalandı ben fakir bir Müslüman ailesinden geliyorum Babamda Imam. Biliyorum şımdı benimle konuşmıyazaksın. Banu cok şaşırmıştı: Ama nasıl olur Esra?!! Bunu peki neden hiç anlatmadın bana ? Esra utanarak: Utandim Banu çok utandım. Banu çok şaşırmıştı: Esra bana Islamı peki anlatIrmısın ?? Esra ne diyeceğını şaşımıştı: Şeyy... Banu ben bilmiyorum hiç birşey... Nasıl olurkı Esra?? Sen Bir Imamın kızısın nasıl bılmessınkı? Bende Müslüman olmak istiyorum Esra Lütfen nasil Müslüman olabilirim?? Esra şaşırmıştı: Yani sen bana kizmadin mi Müslümanim diye?? Tabiiki hayir Esra! Esra sevinmiştı: Banu ben aslinda evden kaçtım istersen Manken olmaktan vaz geçelim. Hayır esra olmaz ki imza attik ooff. Esra imza attığını unutmuştu. Çook pişmandı ama artık cok geçti. Ikiside çok üzgündü. Peki Manken olmuyunca nereye gideceğız Esra? Esra nefes çekerek: Ailemize! Banu hiç istemiyordu ailesini görmeği. Esra ´nin aklına bir fikir gelmişti: Banu sen bize gel orda Babam ikimize Islami anlatır ne dersin? Banu çok sevinmişti: Evet Esra çok güzel bir fikir ama Imza işini napicaz?? Esra kaçmayı düşünüyordu: Gel Banu gece burdan kaçalım. Banu Tamam demişti zaten böyle kaçma Işlerıne alışığım. Gece olmuştu Banu ve Esra hazırlanmışlardı. Başarmışlardı dışardalardı. Ama Esra üzülüyordu: Eğer babam benı affetmesse Banu da üzülüyordu: inşallah Esra Inşallah. Gece vakti dışardalardı. Yolda yorulmuşlardı Biryere oturmuşlardı birden yanlarina Bir yaşlı adam gelmıştı: Kizim Burda biryerlerde çok iyi bir dostum vefat etmiş. Siz biliyormusunuz orası neresi? Esra sinirlenmişti: Aman be adam biz ne bilelim kim vefat etmiş dıye. Yaşlı adam üzülmüştü: Tamam Kizim özür dilerim Ama sen benim dostuma cok benziyorsun ne bileyim sanki senin baban Yaşlı adam ordan gıtmıştı. Banu ve Esra Yola devam etmişlerdı eve çok yaklaşmışlardı belki daha 5 dakika vardı. Ve nihayet gelmişlerdı Esra nefes çekerek: Hazirmisin Banu? Banu sevinerek: Evet hadi gidelim demiştı. Eve yaklaşırken Bırden bır toplum görmüşlerdı yaklaşmıslardı ve o gördüklerı yaşlı adamı ağlarken görmüşlerdı. Esra sormuştu: Noluyor burda kim vefat etti? Herkez ağlıyarak: Imam öldü Imam öldü Acisindan!

güzel olmus razzce hem sor o kadar seyi yazmak iyi oldu bitane daha yapsaidin razzce güzel olurdu hiiiihhiiiiii

iozgur
12.01.2008, 15:28
Eline sağlık güzel olmuş devamet yazmaya.Genç kızlara duyrulur.

YALÇINERLER
12.01.2008, 17:30
Ah benim temiz yürekli insanım ..Sorun örtme yada örtünme değil .Sorun cehalet, dinin istismar edilerek güzel yurdumun her defasında soyulması.Gucci marka saat takanlar asgari ücretin on katını yemekte, bahşiş bırakanlar duygularınızı istismar ediyor.Taktıklari saati sen 20 yıl çalışıp emekli olunca, ikramiyenle zor alırsın güzel insanım..Aldıkları gemiCİKLeri ise rüyanda bile lüks olur.Mısır ticaretinden milyon dolar kazanmışlar, kimin umrunda. Aydınını ülkenden kovmuşlar. Et-tırnak olan türk kürt kardeşliğini bozmuşlar, heyhat varsa yoksa türban yazık..Anlayın, görün artık türban aslında neyi örtüyor..Yolsuzluklarını zenginliklerini,sahtekarlıklar ını.Benim 5 kız kardeşim var biri kapalı kimse sormadı ona neden kapanıyorsun diye.Dikkat edin türbanla beynimizi kapatmasınlar güzel insanlar.Bundan 15 sene önce aynı sen gibi düşünür hatta bir adım daha atar, Atatürk e bile kızardım.Şimdi okudukça cehaletimden utanıyorum.Ufkumuzu o kadar daraltmışlarki.Ruhun şad olsun Büyük Atatürk .Sahi unutmayın ki kurtuluş savaşında en büyük ihaneti bugün kırmızı halılarla karşılanan araplardan görmüşüzdür.Arkamızdan alçakça ingilizlerle fransızlarla bir olup hançerin en büyüğünü sokmuşlardır.Bunlar mı müslüman? yoksa biz mi? iyi düşünün.Üstelik örtünme ise amaç, onlar kara çarşaflı .Dahamı dindar, iyi tartmak lazım.

altuntas58
12.01.2008, 17:39
Hikayenizi okudum bu konuyu bir imamı örnek göstererek değilde başka bir meslek dalında bir insanı işleseydiniz daha şık olabilirdi yinede güzel hikaye yazmışsın

RaZZcE
12.01.2008, 19:46
Tesekkürler canim,yasina göre hem duyarlisin hem de yazmaya egilimlisin.Bence Türkce ögretmenlerinle konus ve onlardan yardim al,daha iyi olacagina eminim.
Yazmayi birakma..

bunu yazali cok oldu ....
11 yasimda felan idim..!
türkcem iyidide "i" ve "ı" ´lar tam dogru düzgün degildi bayagi zamanimi almisti yazmakta cünkü ALMAN KLAVYESINE alisik oldugumdan dolayi ;)

yeni hikayeler yazmaya basladim tekrar.. buraya koyarim birgün =)

tsk ederim yorumlariniz icin

turan_efe
12.01.2008, 19:51
yüreğine sağlık.. güzel bir hikaye..

RaZZcE
13.01.2008, 10:45
Hikayenizi okudum bu konuyu bir imamı örnek göstererek değilde başka bir meslek dalında bir insanı işleseydiniz daha şık olabilirdi yinede güzel hikaye yazmışsın

tmm tsk ederim :)
bidahakisine daha dikkatli olurum ins.

Sweetgirl
13.01.2008, 10:53
Emegine saglik güzelim gercekten güzel olmus yazmaya devam et
Yalniz bana Emine Senlikoglu'nun IMAMIN MANKEN KIZI kitabini hatirlatdi
O kitap'i okudukdan sonrami yazdin yoksa sana bunu kisa bir sekilde anlatanmi olmusdu....

RaZZcE
13.01.2008, 10:55
O kitap'i okudukdan sonrami yazdin yoksa sana bunu kisa bir sekilde anlatanmi olmusdu....

evet "emine senlikoglu" nun böyle bir kitabi vardi.
bu kitabi okuduktan sonra yazdim bu hikayeyi kisaca...
biraz degisikler yaptim sadece

altuntas58
13.01.2008, 11:04
tmm tsk ederim :)
bidahakisine daha dikkatli olurum ins.

sen çok akıllı bır öğrenci olmalısın hemde çok hanımefendisiniz yorumlarınızı okuyorum çok beğeniyorum bu aralar siteye fazla takılmıyorsun yoksa sınavlarmı başladı neyse 15 gün sonra tatil o zaman daha sık görüşürüz

RaZZcE
13.01.2008, 11:06
sen çok akıllı bır öğrenci olmalısın hemde çok hanımefendisiniz yorumlarınızı okuyorum çok beğeniyorum bu aralar siteye fazla takılmıyorsun yoksa sınavlarmı başladı neyse 15 gün sonra tatil o zaman daha sık görüşürüz

tsk ederim :)
takiliyorumda daha fazla oyunlar bölümüne giriyordum :D
artik ins. yine foruma yazmaya basliicam =)
evet derslerde biraz yogun olmaya basladi zaman kalmiyor pek

nurullah şahin
30.04.2008, 08:53
bu hikaye değil ki gerçek yaşanmış bir olay hatta kitabı olan bir eser

yine de sağol ders çıkarılacak bir eser

İNNA LİLLAHİ VE İNNA İLEYHİ RACİUN: YALNIZ ALLAH'TAN GELDİK VE YALNIZ ALLAH 'A DÖNECEĞİZ.

nurullah şahin
30.04.2008, 08:58
BENİM BABAM DA İMAM AMA KARDEŞİM MANKEN DEĞİL, ÇÜNKÜ O İSLAMI SEVMİŞ VE YAŞAMAK İÇİN HER ŞEYİ FEDA ETMİŞ BİRİDİR. ALLAH ÇÜMLENİZDEN RAZI OLSUN

nurullah şahin
30.04.2008, 09:04
HEY ÖLÜM!

Ey, bu dünya hayatını öbür ikizine bağlayan göbek bağı!

Ey, dünya ile ahiret arasındaki sırlı kapı! Ey, ölüm meleğinin bile geçmek zorunda olduğu ğaybi dehliz! Ey, sevmeyeni seveninden çok olan kaçınılmaz kader! Ey, çoklarının peşinen suizan ettiği tükürük hokkası!

İyi ki varsın. Senin olmadığın bir dünyada yaşamak istemezdim. Zaten böyle bir dünya yaşanacak bir dünya da olmazdı. Düşünsene ey ölüm, farzı muhal sen ölmüşsün, insan ölümsüzleşmiş. Ne olurdu şu yalan dünyanın hali? Kim tutardı insanoğlunu? Ne frenlerdi insanoğlunun ihtirasını? Azgınları, sapkınları, zalimleri, kâfirleri, hainleri, gafilleri kim zapt ederdi?

Nemrutlardan bunaldık mı, “ölüm var” deyip teselli oluyoruz. Firavunların zulmünden gına geldik mi, “ölüm var” deyip teselli oluyoruz. Zalimlerin pençesine düştük mü, “ölüm var” deyip teselli oluyoruz. Eşkıya dünyaya hükümdar oldu mu, “ölüm var” deyip teselli oluyoruz. Ya sen de olmasan, ne teselli eder bizi?

Ha, yanlış anlaşılmasın: Bizi teselli eden bizatihi senin varlığın değil. Asıl teselliyi, seninle gelen “Hesap Günü” ile buluyoruz. Biz ölümü, büyük mahkemeye çıkış için bir celp olarak anlıyoruz. Zaten, seninle teselli olmamızın anlamı, “ilahi adalete” olan güvenimiz. Sen sadece bizi ilahi adalete yaklaştıran bir araçsın.

EY ÖLÜM!

Sana hazır olmayanlar, seni kötü göstermek için ne kadar büyük gayret harcıyorlar? Onlara sormak geliyor içimden: Siz kaç kere öldünüz? Ölümü ne kadar tanıyorsunuz? Ölümü karalamakla ne umuyorsunuz?

Sana yapılan en büyük iftira, senin bir “intikal” değil, bir “unutuluş” ve “yok oluş” olduğunu söylemektir. Bunu söyleyenler, suçluluk psikolojisiyle sana iftira ediyorlar. Mahkeme kaçağı bir suçlu gibi davranıyorlar. İlahi adalet önünde yargılanmaktansa, yok olup gitmeyi, unutuluşa terk edilmeyi tercih ediyorlar.

Dünyaya kazık çakmak için elinden geleni yapan bu tip, neden ahiret diye bir hayatın olmasını istemez ki ey ölüm? Bu uğurda, neden var oluşundan vazgeçmeye kalkar? Nedir bu tipin gözünü bu kadar korkutan, aklını bu kadar dumura uğratan, kanını tepesine sıçratan? Sahi, insan hiç yok olmayı, unutuluşa terk edilmeyi ister mi? Bu talep, insanın kendi kendisini böceklerle, sineklerle, amiplerle eşitlemesi değil de nedir? İnsan neden kendisine bu hakareti reva görür? Ebedi bir hayatın kollarında yaşamak varken, niçin “keşke toprak olup gitseydim” der?

Sebebi, vahyin “küfür” dediği şeydir değil mi ey ölüm? Sebebi tek dünyalı bir hayat yaşamaktır: tek dünyalı ve dünyacı, dünyaya meftun, dünyaya bağlı… Böyle biri öbür dünya için hiçbir şey hazırlamaz. Değil mi ama; kim inanmadığı bir dünya için bir şeyler biriktirir? Eğer inandığı halde bir şeyler hazırlamamışsa, o da ayrı bir beladır. Suyu getirenle testiyi kıranı kim bir tutar? Bu ALLAH’a iftira olmaz mı?

Sana yapılan bir başka iftira, senin uyku olduğunu söylemektir. Bu iftira, aynı zamanda bunun tersini söyleyen Hz. Peygamber’i de yalanlamaktır.

Sahi ey ölüm, birileri omuzlarında taşıdıkları cesetleri toprağa gömerken, neden “rahat uyu” derler. Bunu ölenin nasipsizliğine mi yormalı, gömenin nasipsizliğine mi, yoksa her ikisinin nasipliğine mi?

Duydun mu ey ölüm bu güruhun “ebedi istirahatgah” edebiyatını? Kim bilir sen bile gülmüşsündür bu trajikomik duruma. Ebedi istirahatgâhmış. Bunlar kendilerini ne sanıyorlar ey ölüm? Toprağın üstünde yürüttükleri saltanatlarını toprağın altında da, hatta ahirette de yürüteceklerini mi sanıyorlar?

Veya aslında bir şey sandıkları yok da, ölüm karşısında yaşadıkları derin şaşkınlık ve çaresizliği örtmek için, bu söylemleri bir tür zihni alkol ve uyuşturucu olarak mı kullanıyorlar?

Doğru ya ey ölüm; “ALLAH rahmet etsin” diyemezler ki? Hem nasip olmaz, hem dilleri varmaz. Bunu demek için 1) ALLAH’A, 2) ahirete, 3) ilahi rahmete inanmaları lazım. Hem ALLAH kimlere rahmet edeceğini, Haşr suresinin 10. ayetinde açıkça buyurmuş. Bu ayette ALLAH müminlere kimler için rahmet dileyeceklerini öğretiyor. Kendisine ALLAH’TAN rahmet dilenecek kimselerin olmazsa olmaz özelliği, İmanla göçüp gitmiş olmaları.

“İman kalpte gizlidir” diye üfürecek olanlara, söylenecek söz belli: Bir Müslüman da zaten kalpte gizli olandan yola çıkarak rahmet dilemez, ölenin hayatına bakarak diler.

EY ÖLÜM!

Sen hep konuş. Sen konuşunca herkes susuyor. Senin sesin herkesinkinden gür çıkıyor. Ama ahir zamanda bir güruh peyda oldu: Sen konuşunca, hatta bağırınca dahi susmayan. Senin sesini bastırmak için gürültü patırtı yapan.

Bu güruh da dâhil, hiç kimsenin senin elinden kaçamayacağını bilmek bizi teselli ediyor. Asıl soru şu: Bizi teselli eden şey, neden onları bunca küstahlaştırıyor?

SEN HİÇ ÖLDÜN MÜ?

HAZIRLAYAN: NURULLAH ŞAHİN

Mail Adresi: nurullah_sahin34@hotmail.com

balbademi_58
30.04.2008, 09:36
kardeş emeğine sağlık EMİNE ŞENLİKOĞLUNUN KİTABINI ANIMSATIYOR ODA İMAMIN MANKEN KIZIYDI ONU OKUDUĞUMDA DA ÇOK ETKİLENMİŞTİM İNŞALLAH OKUYAN HERKES BİŞEYLER ALMIŞTIRYÜREĞİNE SAĞLIK

sonbahar5803
30.04.2008, 09:54

Ben de aynı şeyi soracaktım. İsim aynı olunca hemen dikkat çekiyor.

Emine Şenlikoğlu'nun hayranıyım. Birilerinin ondan esinlenip yazı yazmaya kalkışması da güzel.

Razzce arkadaşım, yüreğine sağlık. Böyle böyle başlayıp sonra kendi yorum ve tarzını bulacağına inanıyorum. ;)

abircan
30.04.2008, 10:03
ortaokulda yazdığım ev ödevlerini ve biçimini hatırlattı,
resimlerimi abim yapar, el işini babam yapar bende aferim alırdım
sanada afferim razze bu yaşata bu aklı bu azim, tam abla ve abilerine benzemişsin
kendin ol lütfen, bu yaşta ikiyüzlülüğü bırak, kendin ol mutlu ol

çılgın-sedat
30.04.2008, 10:12
elerine sağlık yasemin çok güzel olmuş

Arif Coşkun
30.04.2008, 10:25
Bu tür olaylar,genelde eski türk filmlerinde olurdu.Fakir kız özenti içindedir,fakirlikten kurtulmak için evden kaçar ve zengin çocukların tuzağına düşer.Sonra pişman olur evine döner ama,aile ya kabul eder ya kabul etmez sonu üzücü olaylarla biter.Sanırım bu kardeşimizde bundan esinlenerek,hikayesini kendi ufkuna göre yazmış.Azıcık hikayende eleştiride bulunayım,ama beni yalnış anlama. İmam olan biri 15 yaşına kadar,çocuğuna dini sevgiyi, dini bilgiyi her halükarda verir, 15 yaşına kadar böyle bir babadan bilgi almayan hemen bir günde kendi yaşında birinden nasıl alır bir anda, burası biraz tezat oluşturmuş.Olumlu yada olumsuz bulunan eleştiri olmalı,eleştiri olacakki daha iyi şeyler üretebilesin.Uğraşın için teşekkürler.

seva
30.04.2008, 11:44
RaZZcE çok güzeeldi bunu okurken bir film hatırladım belki sizde izlemişinizdir kanal 7 de hafiz zengin bir ailenin kızıyla birlikte olmak isterken annesinin başını açmasını istiyordu gerçekten acı bir durum ALLAH hidayet versin bu gibi gençlerimize.

Kaptan-58
30.04.2008, 11:49
paylaşım için çok teşekkürler. eline ve yüreğine sağlık

asitane3458
30.04.2008, 15:27
çok guzel olmuss razzce ama sonunu bağlayamamıssınn
sende yazar ruhu war ben bunu sezdımm :) :)

ofgurleyuk78
30.04.2008, 15:38
12 yaşındaki çocuğun hayalini süsleyen düşünceler bu olmamalı bence. Yazıda belli bir akıcılık var ama konu çok berbat. Fazla açıklama yapmıyacağım.

Nazligül
30.04.2008, 16:17
sanada afferim razze bu yaşata bu aklı bu azim, tam abla ve abilerine benzemişsin

sizin kadar iki yüzlü kimse olamaz
baskalarini yargilamakdan önce kendinize bi bakin ordan burdan alinti yaparak verdiginiz yanlis haberleri bi düsünün
sonra kendinizin celiskilerinizi bi düsünün ondan sonra baskalarina iki yüzlü diyin

Arif Coşkun
30.04.2008, 16:34

Siz böyle yazınca benimde ortaokul yıllarında bir anım aklıma geldi.
Türkçe dersi,ve öğretmenimiz,"arkadaşlık" konulu ödev vererek evde bir kompozisyon yazmamızı söyledi.
Ne yazayım ne edeyim derken.İmdadıma ağabeyim yetişti.Onun edebiyat yönü harikaydı. Bana bir güzel yazı yazdı.Bende onu aynen defterime yazıp okula götürdüm.Öğretmenimiz okutmaya başladı ve sıra bana geldi tabiki okudum,herkes sessizlik içinde dinliyor,arada öğretmenin yüzüne bakıyorum bıyıkaltı bir gülme sezinliyorum.
Neyse okudum bitti yazım, Öğretmenimiz hafiften sırıtarak "Bu kurt bizim kurta benziyor ama, postu bizim kurta benzemiyor" tabiki anlamıştı bende tabiki bir mahçubiyetlik oluştu.
O zaman şunu anladımki aslı ve özü bize ait olmayan şeylerleri bizimmiş gibi göstermek kendini kandırmaktan başka birşey değilmiş.

fadomii
30.04.2008, 16:56
ben bu kitabı okudum güsel bir kitap tavsıye ederim

asitane3458
30.04.2008, 20:53

ikiyüzlülük ne biçim tabirdir yha. 12 yasında bı kız çocuğuna yaptığı bir şeyden dolayı ıkıyuzlı denırmı (ki yaptığı seyde gururlanılacak bır şey ).bırak artık su sıteye karanlık yaymayı senın yazının olduğu her yazıda kesın bır çırkeflık oluyo.senın adını gördüğüm konuya bakasım bıle gelmıyo....

asitane3458
30.04.2008, 20:57
ben bu kitabı okudum güsel bir kitap tavsıye ederim

fadomı sen bu konuya baktıından emınmısın bu bı kıtap değill razzce arkadısımıızn yazdığı bır hıkaye ...:confused:

nurullah şahin
30.04.2008, 21:54
Imam´ın Manken Kızı

ELİNE SAĞLIK HERKESİN DERS ÇIKARMASI GEREKEN BİR ESER

BENİMDE BABAM İMAM

İSTANBUL

Abdurrahman 58
02.05.2008, 12:57
aferin sana razzce.hep böyle devam et.tebrik ederim.ders çıkarılması gereken bir hikaye.
almanyadaki arkadaşlarınada okut bunları.

dEmEt
02.05.2008, 16:44
güzelmiş ellerine sağlık tşk........................

yiğidoturan
06.05.2008, 21:59
güzel bir hikaye inşallah gençlerimiz buradan bir ders çıkarır