PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : madımağa buyrun

oy_madımak
19.08.2007, 13:47
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Gülpare
18.12.2007, 13:27
Oy oy oy....Olsa da yesek,yaninda yogurt iyi gider..:))

karakiz14
18.12.2007, 16:45
Her sene köyden madımak yollarlar çok güzel şey ya insanın yedikçe yiyesi geliyo valla..!!

fertelliyim
18.12.2007, 17:03
:)Hele birde pastırmalı yapılmışsa oy oy oy oy:D

Gülpare
18.12.2007, 17:04
Yaa yeter susunn aciktim zaten:D

züleyha1990
09.01.2008, 00:28
ooooooooo bayılıyorum madımağa annem hala yapıyo ist oturduğuuz halde madımak kurusu var kışın yapıyo annem

BAYPİPO
09.01.2008, 02:21
canım çekti ha nerdeyse 6-7 sene oldu madımak yemeyeli oy oy oyyyyyyyy

arikarinkuchi
09.01.2008, 07:23
yavvv ben madımağı fazla sevmem
nasıl sivaslıyım anlamadım ki

abircan
09.01.2008, 09:54
iğrenç birşey bunun sürekli bu şekilde lanse edilmesi doğru değil, madımakla gurur duyarız ama sadece yemeğiyle, 93 madımak katliamını en ufak birşekilde destekler över açıklama, anıştırma vurgu , bu aşağılık bir kışkırtma olur ancak, sohbet için bulunduğumuz bir sitede bu yapılmaz, yıllardır koca bir şehir ve insanları bunun acısını utancını yaşarken bu yapılmaz burada artniyet var derim başkada birşey demem

UTKUM_58
09.01.2008, 10:48
iğrenç birşey bunun sürekli bu şekilde lanse edilmesi doğru değil, madımakla gurur duyarız ama sadece yemeğiyle, 93 madımak katliamını en ufak birşekilde destekler över açıklama, anıştırma vurgu , bu aşağılık bir kışkırtma olur ancak, sohbet için bulunduğumuz bir sitede bu yapılmaz, yıllardır koca bir şehir ve insanları bunun acısını utancını yaşarken bu yapılmaz burada artniyet var derim başkada birşey demem

abi yapma allah askina ya yemekle ne alakasi var 93 olaylarinin.madimak yemegi asirlardan beri var.ben 6 yasindayken annem yapardi bir tencere yerdim ama simdi arkadas tarif vermis sen nediyorsun abi.BELKIDE SENDE
COK SEVIYORSUN MADIMAK YEMEGINI AMA ISINE GELMIYORDUR simdik:)
AMA YEMESENDE DENEMENI TAVSIYE EDIYORUM lutfen..

abircan
09.01.2008, 12:22
abi yapma allah askina ya yemekle ne alakasi var 93 olaylarinin.madimak yemegi asirlardan beri var.ben 6 yasindayken annem yapardi bir tencere yerdim ama simdi arkadas tarif vermis sen nediyorsun abi.BELKIDE SENDE
COK SEVIYORSUN MADIMAK YEMEGINI AMA ISINE GELMIYORDUR simdik:)
AMA YEMESENDE DENEMENI TAVSIYE EDIYORUM lutfen..

hadi oradannn sen babanın aklında yokken ben madımağın en hasını yiyordum sivasta, hem yeşilini, hemde kışın kurusundan yapılanı, mevzunun o olmadığı kaba tabirimle bizde derler affet büyüğünüm eeşşek gibi biliyor onu kasteden siteye taşıyan, başka yemeğimiz yokmu niye sadece madımak bir düşünn

UTKUM_58
09.01.2008, 15:03
hadi oradannn sen babanın aklında yokken ben madımağın en hasını yiyordum sivasta, hem yeşilini, hemde kışın kurusundan yapılanı, mevzunun o olmadığı kaba tabirimle bizde derler affet büyüğünüm eeşşek gibi biliyor onu kasteden siteye taşıyan, başka yemeğimiz yokmu niye sadece madımak bir düşünn

tamam abi :) hehehe ya alemsin sen ya bazen kizdiriyosun ama :) aklin seytan gibi isliyor abi:))ZATEN sitenin en bilmisi en muhalifi ve en okumusu secilmisin:) tebrikler.ben hingel yemegini seviyorum

dede58
09.01.2008, 20:28
İşte yaşanan olaylara rağmen sivas insanını bu yüzden seviyorum.Saygı her zaman yerinde olması ne güzel.Düşünce ayrımcılığına düşebiliriz ama şunu iyi bilirizki bizler birer sivaslıyız :) Yıllardan beri bizleri birbirimize kırdıran insanları lanet olsun diyorum.Abircan abinin yazılarını takip ediyorum ve severek okuyorum.Kendisi aslında hiç bir zaman dini ele almamış aldığı şey kullanılmamız.Ve bunu gören gözlere sahip olabilmesi çok güzel.Evrensel bakmasından kaynaklanıyordur sanırım.Çünkü dinimizde sevgi barış Hoşgörü bulunmaktadır ve yaşanış tarzı hep böyle olmuştur.Ama oynanan bazı oyunlar sayesinde bölünmeye kadar yol açılmıştır.Arkadaşlar bunu yazmak bunları görüpte belirtmek çok hoş güzel birşey değilmidir sizce.Amacı birlikteliği sağlamaktır.İçleri feshat olan arkadaşlar nedense kabullenemiyorum.Ne olur artık Yüce Rabbim tarafından verilen gözlerimizle bakmalıyız yaşama hayata ve yaşananlara.Her ne olursa olsun seni seviyorum Sivas.

seva
06.02.2008, 16:47
madimak güzel yemeklerden biridir severim.

FatihCan
06.02.2008, 17:05
ooo mükemmell canım istediyaa madımağın mevsimi gelsede hem toplasak hemde güzelce yesek :)

By_CharisMa_15
10.02.2008, 12:10
çok guzel bi yemektır paylasım için soal :D

nıl
11.02.2008, 12:22
aay olsada yesekk ne guzeelll gorunuyo

fatoş_yvz
11.02.2008, 12:59
evt çok guzeL bı yemek oLsada yesek:)

serhatcan
11.02.2008, 13:44
Yaa bende madımağa buyrun diye başlık görüncee,Sivas için yüzkarası madımak katliamı ile ilgili bi yazı bulacağımı swandım.

abircan
11.02.2008, 14:16
Yaa bende madımağa buyrun diye başlık görüncee,Sivas için yüzkarası madımak katliamı ile ilgili bi yazı bulacağımı swandım.

bulamazsın kardeşim,
bu başlık adice bir kışkırtma , aşağılık bir tavır ve anlayış bulursun başkada birşey bulamazsın, allahım , o güzel allahım bunun hesabını onlardan yancakları ateşin yanında madımağın atesi yanında temmuz sıcağında nisan yağmuru gibi yapar o sütü bozuklar için art niyetli, timsah gülüşlü, şeytan dişli yaratıklar için inşallah, bu vahşice heves boğazlarına düğümlenecek inşallah, bu dünyada olmazsa obür dünyada mutlaka

aozdemir
21.02.2008, 14:36
yemeklerin kralı:madımaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaak.

LaEdri
21.02.2008, 14:41

sıradan bir yemek tarfinde bile 93 olaylarını aklına getiriyorsan kusura bakamyın ama art niyet sizdedir..

sonbahar5803
21.02.2008, 14:45
ooo mükemmell canım istediyaa madımağın mevsimi gelsede hem toplasak hemde güzelce yesek :)

Mevsimine ne gerek var. Annem gibi derin dondurucuya atarsanız her mevsim yersiniz. :D

Söylemesi ayıptır iki gün önce yedim. :rolleyes:

LaEdri
21.02.2008, 14:47
Mevsimine ne gerek var. Annem gibi derin dondurucuya atarsanız her mevsim yersiniz. :D

Söylemesi ayıptır iki gün önce yedim. :rolleyes:

ooh afiyet olsun....

türküsü de var dimi ne güzel...

evelik yemlik oy madımak,
teke tüke sakalım oy madımak...:)

sonbahar5803
21.02.2008, 14:56
ooh afiyet olsun....

türküsü de var dimi ne güzel...

evelik yemlik oy madımak,
teke tüke sakalım oy madımak...:)

Saol kardeşim, hep beraber olsun.

Türküsünü de annem pek güzel söyler ve de oynar.
Sivas kültürüyle, bir de köyde yetişmek bir başka. Her havayı biliyorlar...

abircan
21.02.2008, 16:47
hepinize afiyet şeker olsun, madımak yemeğiyle, 93 madımak olayını kastedip karıştıranlara allah binbirtürlü belasını verir inşallah

afiyet olsun temiz ağzı ve ruhuyla yiyene,

zehir zıkkım olsun pis ağzı ve ruhuyla yiyene

LaEdri
21.02.2008, 17:25
hepinize afiyet şeker olsun, madımak yemeğiyle, 93 madımak olayını kastedip karıştıranlara allah binbirtürlü belasını verir inşallah

kafam karıştı benim.....:confused:
madımak yemeği deyiünce madımak olaylarını ilk dile getiren sizsiniz,yemekle olayları karıştıranın allah belasını verisn diyen de sizsiniz..

abircan
21.02.2008, 17:30
kafam karıştı benim.....:confused:
madımak yemeği deyiünce madımak olaylarını ilk dile getiren sizsiniz,yemekle olayları karıştıranın allah belasını verisn diyen de sizsiniz..

yiğiter burada affedersin ben biraz yazıp konuşunca , bazıları bunu hemen bu başlığı afişe taşıyor onun için her yazan iyiniyetinden canı cektiğinden yazmıyor bunu en saf eşek bile biliyor malesef kardeşim, ama ne yaparsın insanlıkla bazılarının arası cennet kadar uzak cehenneme ise eline yapışan klayve kadar yakın

LaEdri
21.02.2008, 17:39
yiğiter burada affedersin ben biraz yazıp konuşunca , bazıları bunu hemen bu başlığı afişe taşıyor onun için her yazan iyiniyetinden canı cektiğinden yazmıyor bunu en saf eşek bile biliyor malesef kardeşim, ama ne yaparsın insanlıkla bazılarının arası cennet kadar uzak cehenneme ise eline yapışan klayve kadar yakın

insanların asıl niyetlerinin ne olduğunu bilmeden,niyet okuyuculuğuna soyunup onlar hakkında hüküm vermek ne kadar etik siz daha iyi bilirsiniz..

abircan
21.02.2008, 17:46
haklısın ben niyet okumam ama yapılanlarıda bilemezsin , ben aynı anda başka bir topicteyken birisi buraya bir cevap yazıp başlığa taşıyorsa kusura bakma aptal değiliz saf hiç değiliz, sivaslıyız dedik ama sivası 18 yıl sokak sokak yaşamış pazarlarında büyümüş diploma almış bir halk adamıyız , kim neyi niçin yazıyor çok iyi biliyorum,
malesef bu böyle güya bundan haz alıp benden öç alacak cahil aklınca, beni sinir edecek vs vs , geç bunlaarı arkadaşım , bir insanda ar haya vicdan olacak, bazıları malesef nasiplenmemiş şehrim adına üzülüyorum

abircan
21.02.2008, 17:52
Eşek deyip geçme 21 Şubat 2008

Afyonkarahisar'da bir kişi, Şuhut ilçesinden Taşoluk beldesine giderken yolda donarak öldü. Sahibini taşıyan eşek, dondrucu soğuğa rağmen dört gün boyunca baş ucundan ayrılmadı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Sinanpaşa ilçesine bağlı Taşoluk beldesinde oturan Ramazan Kiraz (70) cumartesi günü Şuhut ilçesinde kurulan hayvan pazarına eşek almak için gitti. Eşeği satın aldıktan sonra yol güzergahında bulunan Dadak köyüne uğrayan Ramazan Kiraz, burada bir müddet dinlendikten sonra akşam saatlerinde Taşoluk'a dönmek için yola çıktı. Yoğun kar yağışı ve tipiye rağmen devam eden Kiraz, yolda donarak hayatını kaybetti.

Kiraz'ın, yaşamını yitirmeden önce yuları eline doladığı, bu nedenle 4 gün boyunca cesedin yanında kalan eşeğin bir çoban tarafından fark edilmesi üzerine yaşlı adamın akıbetinin ortaya çıktığı öğrenildi.

Taşoluk Belediyesine ait iş makinelerinin yolu açması üzerine Kiraz'ın cesedi bulunduğu yerden alınarak Sinanpaşa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

eşek bile yeni sahibine hayvan aklıyla o soğukta dört gün nöbet tutup bekliyor , ben burada madımağı gündeme getiriyorum diye rahatsız olanların insanlığından şüphe duyarım,

asitane3458
21.02.2008, 18:19
madımak wallahı 10 numara bır yemek .walla ewde piştiği zman başkalrı benım yuzumden nasıbını alamıo :D :D

fertelliyim
21.02.2008, 18:53

Abiçim ne alakası var şimdi Madımak yemeğiyle Madımak Otelinde yananların Sn Baykal gibi muhalefet olmaya calıştın onuda yüzüne gözüne bulaştırdın. Senin bir kaşıntın var ise duvara sürün!

Madımak Çok Güzel bir yemektir şahsen çok da severim lütfen Böyle saçma bir bağlantı yaparak Sivas'ın Özdeğerlerine zarar verme

fertelliyim
21.02.2008, 19:00

Afyonkarahisar'da bir kişi, Şuhut ilçesinden Taşoluk beldesine giderken yolda donarak öldü. Sahibini taşıyan eşek, dondrucu soğuğa rağmen dört gün boyunca baş ucundan ayrılmadı.

Sinanpaşa ilçesine bağlı Taşoluk beldesinde oturan Ramazan Kiraz (70) cumartesi günü Şuhut ilçesinde kurulan hayvan pazarına eşek almak için gitti. Eşeği satın aldıktan sonra yol güzergahında bulunan Dadak köyüne uğrayan Ramazan Kiraz, burada bir müddet dinlendikten sonra akşam saatlerinde Taşoluk'a dönmek için yola çıktı. Yoğun kar yağışı ve tipiye rağmen devam eden Kiraz, yolda donarak hayatını kaybetti.

Kiraz'ın, yaşamını yitirmeden önce yuları eline doladığı, bu nedenle 4 gün boyunca cesedin yanında kalan eşeğin bir çoban tarafından fark edilmesi üzerine yaşlı adamın akıbetinin ortaya çıktığı öğrenildi.

Taşoluk Belediyesine ait iş makinelerinin yolu açması üzerine Kiraz'ın cesedi bulunduğu yerden alınarak Sinanpaşa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

eşek bile yeni sahibine hayvan aklıyla o soğukta dört gün nöbet tutup bekliyor , ben burada madımağı gündeme getiriyorum diye rahatsız olanların insanlığından şüphe duyarım,

Lütfen yazıyı iyi oku okumadıysan oradan bir alıntı yapayımKiraz'ın, yaşamını yitirmeden önce yuları eline doladığı, bu nedenle 4 gün boyunca cesedin yanında kalan eşeğin Hayvan cağızın elleri yokki yuları cözsün bu arada Allah Rahmet etsin

LaEdri
21.02.2008, 23:41

1.eşek yuları ölen zatın eline dolandığı için ayrılamamış...
2.eşek haberiyle, madımak yemeği arasındaki ilişki ne...:confused:

özdemir
04.03.2008, 17:40
sivastır dedikleri
madımak yedikleri
çok hoşuma gidiyor gardaş dedikleri

abircan
04.03.2008, 17:50
KONULARI NE GÜZELDE DEĞİŞTİRİYORSUNUZ NİYE HAZIM SORUNUMU VAR ACABA ARKADAŞLARIMIN :)

AMA ÖNERECEĞİM YEMEKELER VAR
ZIKKIMIN PEKİ
ZIKKIMIN KÖKÜ

özdemir
04.03.2008, 17:53
KONULARI NE GÜZELDE DEĞİŞTİRİYORSUNUZ NİYE HAZIM SORUNUMU VAR ACABA ARKADAŞLARIMIN :)

AMA ÖNERECEĞİM YEMEKELER VAR
ZIKKIMIN PEKİ
ZIKKIMIN KÖKÜ

ne yani abircan kardeşim
illa oturup sabahtan akşama kadar tartışmamı yapalım
iki dakka durda güzel şeyler konuşalım yaf

Abdurrahman 58
04.03.2008, 18:03
ne yani abircan kardeşim
illa oturup sabahtan akşama kadar tartışmamı yapalım
iki dakka durda güzel şeyler konuşalım yaf

BIRAK ABİ BIRAK ONLAR EN UFAK Bİ ŞEYDE ZIPLARLAR ZATEN YERLERİNDEN...
ADAM NASI YANIP TUTUŞUYOSA MADIMAK YEMEĞİNDEN MADIMAK OLAYLARINA TAŞIRIYOR OLAYI.ORTADA HİÇBİRŞEY YOKKEN ''ADİCE BİR KIŞKIRTMA DİYOR AMA MADIMAK OLAYLARININ BAHSİNİ AÇANDA KENDİSİ''
O ZAMAN MARAŞ DONDURMASIDA KONUŞULMAZ BURDA ELLAAMKİ:D

seva
04.03.2008, 18:11
abi seni çok etkilemiş heralde madımak öteli :)

yaresu
13.03.2008, 18:32
ben pek pısırmesını bılmem ama yemesını severım

altuntas58
13.03.2008, 18:51
abi seni çok etkilemiş heralde madımak öteli :)

Bu vahim olay bütün Türkiyeyi vede Sivasımızı derinden yaraladı sadece abircan kardeşimizi değil herkes bu olayın etkisinde kalmıştır

asitane3458
13.03.2008, 19:05
walla madımak dedınmı kızıldağın yaylası aklıma gelıyo... kadınlar madımak topluyoo off offf..
ben köyümün memleketimin delisiyim :)

kerem_34
22.03.2008, 21:50
çok seviyorum ben madımak hingel dayanamam valla :)

iozgur
22.03.2008, 23:05
Evelik yemlik oy madımak pastırmalısıda pek hoş oluyor canımmmmm.

yusufsahin58
02.04.2008, 23:56

KARDES SENIN BU YAPTIGINA NE DERLER BILIYOMUSUN?
DAM USTUNDE SAKSAGAN VUR BELINE KAZMAYI
YADA ALAKAYA MAYDANOZ

MADIMAK ICIN PAYLASIMIN ICIN SAOL KARDES

OSM_fly
06.04.2008, 06:46
abircan seninkide şuna benzemiş ankarada okurken üniversite yıllarımda atatürk orman çiftilğinin kısaltması a.o.ç idi bu kısaltma kötü anlalara gelio die tartışılmıştı seninkide o hesap bundan sonra savaşta yaralanlara gazi de demiyelim çünkü gazi olayları olmuştu alakaya maydanoz bu yaptığın

yakamozz
09.08.2008, 23:47
Merak etmeyin arkadaşlar abircanı birgün alacam beraber madımak yemeye gidecez.O bu yemekten fazla yemediği için bilmiyor nasıl yemek olduğunu ve kısa devre yapıyor ara sıra:)Bu madımağın özellikle şarkısı çok güzel yaw.Madımak madımak oy madımak evelik yemlik oy madımak oy oy....:))))

ayparcam
10.08.2008, 00:14
madimak cok sevdigimiz yemeklerden biri heran evlerimizde bulunmasi lazim yaninda kuskus yani (cucuk) le cok guzel gider

elinize saglik resmiylede cok istah acici gorunuyor :)

ayparcam
10.08.2008, 00:15
Merak etmeyin arkadaşlar abircanı birgün alacam beraber madımak yemeye gidecez.O bu yemekten fazla yemediği için bilmiyor nasıl yemek olduğunu ve kısa devre yapıyor ara sıra:)Bu madımağın özellikle şarkısı çok güzel yaw.Madımak madımak oy madımak evelik yemlik oy madımak oy oy....:))))

oyle degil kardes
eteteke sakalim oy madimak kuskusu yemlik oy madimak bende boyle biliyorum gerisini siz getirin :)

ByKaRaM
10.08.2008, 12:28
Sivas Yöremize Ait EnMeşhur Yemeklerden Birisi Diyebiliriz.Gerçekten İnsanın İştahını Kabartacak Bi Şekilde Oluyor Paylaşım İçin Teşekkür Ederim.

seva
19.10.2008, 14:35
madımak kuşbaşi etlede güzel oluyor...

hamitgüneyli
19.10.2008, 15:56
arkadaşlar madımağin hep güzel bir yemek olduğunu söyledik madımağın nasıl yaygınlaştığını vede tarihini bilen varmı babamın anlattığıdan aklımda kalanlar kangalımızın bir köyünden çok şişman yani babamın deyimiyle tavlıymış kilolu olanlara derizya tavlanmışsın diye neyse adamı doktora götürürler doktor kilo vermesinin çok zor olduğunu söyler çaresiz alır eve getirler adam cağız okadar kiloludurki yerinden bile kalkamaz baharın olduğu için temiz hava alsın güneşlensin diye evlerinin arkasındaki harman yerine çıkarırlarmış oda oturduğu yerden acıktıkça ordaki otlardan toplar yermiş bu böyle birkaç hafta devam etmiş bir müddetsonra aile farkına varmışki adam iyileşiyo tabi herkes o otlar dan yani madımak toplayıp adama yediriyolar adam ayağa kalkmış kendine gelmiş tekrar doktora götürmüşler doktor hayretler içn de kalarak nasıl başardınız işte madımak yemesiyle düzeldi demişler o otu bana gösterin bu bir mucize demiş yani hazımsızlığada iyi gelen bir sebze dir madımak ve daha sonra hazımsızlık rahatsızlığı olanlar o doktora gidince dr derki sizin orda madımak yokmuda bana geliyorsunuz gidinmadımak yiyin geçer dermiş bizim köyümüzde böyle şikayeti olanlara deriz evde hiçmadımak yokmuda böyle acı çekiyosunderiz benim anlattıklarım yöresel bilgi oldu ama daha geniş bilgisi olanvarsa anlatsın düşünsenize kahvaltıda madımak kavurması öğlen çorbası akşam da yemeği yani üç öğünde yenile bilen bir yemek türü başka ülkemizin neresinden yetişiyoki sadece sivas ta herkese saygılar

hamitgüneyli
19.10.2008, 16:16
birde madımak oteliyle karıştıran arkadaşlarımıza söylüyorum evet sivasımız için kara bir leke olmuştur dış güçlerin oyunuyla bize sürülen bu lekeyi niye yemekle karıştırıyosunuz ki ozaman onlardan birfarkınız kalıyormu farkı farketmeleri için birbirimizemi düşelim biz yğidolara yakışan büyüğümüzü saymak küçüğümüzü sevmek haklının yanında haksızında karşısından olmaktır alın teriyle kazanan başkalarının namusuna göz dikmeyen ********lere boyun eğmeyenlerdir hepinize saygılar sevgiler

58sebahattin58
19.10.2008, 19:26
madımak çok güzel bir yemek herkese tavsiye ederim

Sweetgirl
19.10.2008, 20:01
madimagi ben sahsen sevmiyor
biraz acimsi bir tadi var
ispanagi tercih ediyorum
yalniz esim ve annem cok seviyor
ve onlar icin bu sene kurutulmus madimak getirdim
Allah nasip ederse bir gün unutmazsam pastirmalli madimak pisirdigimde sizide davet ederim :)))))

gelemeyenlere resimleri gönderirim :D

Sweetgirl
19.10.2008, 20:13
Sütlü madımak yaparsan o biraz olan acısını alır.
Bir de madımağı ben şahsen çok seviyor ve sevmek:)

zaten genelde süt degilde kaymak (sahne) koyuyorum ben icine
yinede benim pek hosuma gitmiyor
yani belkide simdi sen yapamiyorsundur ondan diyeceksin
ama hayir nerde yersem yiyim, heleki bu sene sivasdada yedim
hoslanmiyorum :)

Sweetgirl
02.11.2008, 19:11
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

madimaga buyurun

SivasLady
02.11.2008, 19:23
sweetcigim eline saglik
madimak corbasida güzel görnüyor eminim tadida öyledir

öz yiğidolar
13.11.2010, 23:45
ıııııııııyggggggggggggggggg : ( pastırmaya yazık sicacık pideyle yemek varken ımmmmm