Orijinalini görmek için tıklayınız : kangal yeşildere
muttalip26
30.08.2007, 09:43
arkadaslar burası hakkında bilğisi olan varsa yazsın
Tarihi
köyümüz 10 yıl öncesine kadar adıyla anıldığı gibi gerçekten yeşilliklerin hakim olduğu bir bölge durumundaydı.ancak sık aralıklarla yaşanan göç hayatı ve neticesinde bu ağaçlık arazi sahiplerinin kesin göç kararları bu doğa güzelliğinin fazla uzun sürmemesine ve bugünkü çıplak hali almasını kaçınılmaz hale getirmiştir.geçim kaynaklarımız ,bölgeyle uyumlu olduğu üzere,tarım ve hayvancılıktan ibarettir. ben hacı mehmet oğlu hamza oğlu ömer karakaya.aslen sülalemiz karaveller lakabıyla suriye şamdan.başlayan serüveni bu topraklarda son bulmuştur.köyün %99.3lük kısmını karakaya soyu teşkil eder.ayrıca sülalemiz 7 kuşaktır hükmünü sürdürmekte ve bölgede stratejık ve jeopolitik hakimiyetini korumaktadır.
Coğrafya
Sivas iline 105 km, Kangal ilçesine 15 km uzaklıktadır.
İklim
Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.
Bende bilmiyordum fakat internetten araştırdım , umarım yararlı olmuşturum
KARAKAYA83
25.01.2008, 10:46
SELAMIN ALEYKÜM AGALAR BEN HACI OSMAN TORUNU CABİR OGLU HACI OSMAN HERKEZE SELAM LAR
muttalip26
26.05.2008, 09:34
yeşildereli hemşehrilerimiz 22 mayıs tarihinde minare insatımız basladıı yardımlarınıız için iletişeme gecelim
muttalip26
22.06.2008, 15:10
KANGAL YEŞİLDERE KOYUMUZUN MİNARESİİ 10 HAZİRANDA BİTMİŞTİR YARDIM EDEN TUM YEŞİLDERELİ GURBETCİLERİMİZDEN ALLAH RAZI OLSUN KOYUMUZUN DEĞERLİ BUYUĞU MUHTAR SIRRI AMCAMZIIN VEFATI NEDENİYLE ACILIŞIMIZI YAPAMADIK MİNARE TUVALET VE ABDEST ALMA YERİMİZDE BİTTİİ SON EKSİKLERİ TAMAMLAYARAK AY SONUNDA ACILIŞA HEPİNİZİ BEKLİYORUZ DERNEK SORUMLUMUZ İSMET KARAKAYA AYRICA TESEKKÜR EDİYORUM
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
ötükenindelisi
18.09.2008, 20:27
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
seva hanım siz o köylümüsünüz bunları nasıl biliyon helal
seva hanım siz o köylümüsünüz bunları nasıl biliyon helal
araştırmalarımdan :D
..........
ötükenindelisi
18.09.2008, 20:38
araştırmalarımdan :D
..........
bu kadar arastıdığinıza ğöre insallah ön yargılı deyilsindir
bu kadar arastıdığinıza ğöre insallah ön yargılı deyilsindir
önyargıların neredeyse tamamı öğrenilerek kazanılır. insanları ve diğer şeyleri kolayca sınıflandırmaya çalışmak çoğu zaman gerekli ama bazen gözümüzü kör edebiliyor
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.