PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HOŞGELDİN 11 AYIN SULTANI

Sivaslilar.Net
13.09.2007, 08:14
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Müslümanların ''11 Ayın Sultanı'' olarak adlandırdığı Ramazan ayında ilk teravih namazı bu akşam kılındı.

Bu gece sahura kalkılacak 11 Ekim Perşembe günü son oruç tutulacak ve 12 Ekim'de Ramazan Bayramı başlayacakOnbir ayın sultanı, sofralarımızın bereketi, yoksulların umudu ramazan geldi çattı yine...tuhaf bir heyecan ve mutluluk sardı kalblerimizi, davul sesleri eşliğinde sahurlar, kalabalık iftar sofraları, ardından bir telaş sarar sokakları, teravih için dolar camiler...ne güzeldir ramazan.
Lakin insan sadece boğazına oruç tutturmamalı,harama nazar etmeyerek gözüne, harama kulak asmayarak kulağına, kötü düşünmeyerek kalbine ve kötü konuşmayarak diline de oruç tutturmalı bu mübarek ayda. Birde yoksullar var elbette ve umutları, bu ayda biraz daha umut dolarlar karnımız doyar belki diye, belki bir hayırsever bizide mutlu eder diye...bu mübarek ayda daha bir itinayla hayır sever olalım inşaallah.
Hepinizin ramazanı mübarek ola..Rabbim sofralarımıza bereket versin, birde oruca dayanabilmek için güç kuvvet versin, amin..dualarda buluşalım..
Hadîsin rivayetlerinde vardır ki: Cenab-ı Hak nefse demiş ki: "Ben neyim, sen nesin?" Nefis demiş: "Ben benim, sen sensin!" Azab vermiş, Cehennem'e atmış, yine sormuş. Yine demiş: "Ene ene, ente ente." Hangi nevi azabı vermiş, enaniyetten vazgeçmemiş. Sonra açlık ile azab vermiş, yani aç bırakmış. Yine sormuş: "Men ene vema ente?" Nefis demiş: "Sen benim Rabbimsin Rabb-i Rahîmimsin, ben senin âciz bir abdinim."

Serd@r
13.09.2007, 08:25
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
Tüm Hemşehrilerimin
ve
tüm İslam aleminin
Ramazan-ı Şerifi mübarek olsun!

RüStü ElmaS
13.09.2007, 11:07
Tüm İslam aleminin Ramzan- ı Şerif' i mübarek olsun.

Tüm insanlığa hayırlara vesile olması dileğiyle.

kızılelmalım
13.09.2007, 12:29
TÜM İSLAM ALEMİNİN SİVAS CAMİAMIZIN MÜBAREK RAMAZAN AYI HAYIRLARA VESİLE OLSUN,ÜLKEMİZİN TERÖRDEN UZAK BOLLUK VE REFAH GÜNLERE ERİŞMESİ DİLEKLERİMLE.

RaZZcE
13.09.2007, 16:49
Tüm İslam aleminin Ramzan- ı Şerif' i mübarek olsun.
:)
Iyi ramazanlar

RaZZcE
13.09.2007, 20:54
Buda benden bi calisma...
Acele yaptigim icin güzel olmadi pek... :

alperen058
13.09.2007, 23:27
Ah toprağım ahhhhhhhh buralarda aynı güzellikleri görmek çok zor, bir başkadır benim memleketimde 11 ayın sultanını yaşamak.

alperen058
13.09.2007, 23:34
Bu arada Tüm Türk ve İslam Aleminin Mübarek Ramazanını kutlar tutulan oruçların ve edilen duaları Yüce Mevlam kabul etmesi dileği ile hoş geldi sefalar getirdi.

capun58
14.09.2007, 13:46

Tüm gönül dostlarının ramazanı * şerifini tebrik eder hayırlara
vesile olması dileğiyle...

Ayrıca bu mübarek ay, dünyadaki zulüm altındaki müslüman kardeşlerimiz içinde kurtuluşa vesile olur inşaallah!...

fatih_5834
14.09.2007, 14:00
TÜM İSLAM ALEMININ MÜBAREK RAMAZAN AYINI KUTLAR HAYIRLARA VESILE OLMASINI DILERIM...

candy_58
14.09.2007, 14:05
tüm İslam aleminin ve sivaslı hemşerilerimin ramazan-ı şerileri mübarek olsun

altuntas58
14.09.2007, 14:30
Müslüman aleminin kutsal ayı 11 ayın sultanı hoş geldin safalar getirdin