PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BÜFESİ YENİLENİYOR

Sivaslilar.Net
19.10.2007, 20:55
/images/stories/bitirimzeki.jpg
Sivas’ın renkli simaları arasında yer alan ve yıllar önce Yeşilçam’daki filmlerde aldığı rollerle Türk sinemasında adından söz ettiren Bitirim Zeki’nin Sirer Caddesi’ndeki büfesi yenileniyor.

40 yıl önce zamanın Belediye Başkanı Rahmi Günay tarafından Sirer Caddesi’ne konulan büfede yıllardır çalışarak ekmek parasını çıkaran Bitirim Zeki, büfenin eski olması nedeniyle kışın sıkıntı yaşadığını Vali Veysel Dalmaz’a ileterek destek sözü almıştı.

Vali Veysel Dalmaz Bitirim Zeki’nin Sirer Caddesi’nde bulunan büfesini yenileme sözünü yerine getirirken, eski büfe yıkılarak birkaç güne kadar yeni büfenin konulacağı öğrenildi.

1961-1962 yılları arasında Türk sinemasında oynadığı filmlerle Yeşilçam’a giren Bitirim Zeki 1964 yılında “Fabrikanın Gülü” filminin çekimi için Zonguldak’a gittiği sırada otobüsün kaza yapması sonucu sakat kaldı.

Geçirdiği trafik kazasında 40 kişinin öldüğünü kendinin ise sakat kaldığını söyleyen Bitirim Zeki, “Yıllar önce Yeşilçam’a girerek birçok Türk filminde oynadım ve Sivas’ı dışarıda temsil ettim. Kaza sonrasında çalışamaz duruma geldim ama, yine de çalışma azmimi yitirmedim.

Yaklaşık 40 yıl önce zamanın Belediye Başkanı Rahmi Günay bana Sirer Caddesi’nde küçük bir kulübe tahsis etti. Bende 40 yılı aşkın süredir burada büfe işleterek ekmek paramı çıkarıyorum. Çalıştırdığım büfenin eski olması nedeniyle kışın sıkıntı yaşıyordum. Büfenin yenilenmesi hususunda Vali Veysel Dalmaz’a konuyu ilettiğimde bana söz verdi, ve sözünü de yerine getiriyor. Kulübem Tüdemsaş tarafından yapılıyor ve birkaç güne kadar yerleştirilecek. Bu nedenle başta Vali Veysel Dalmaz’a ve bana destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Veysel Dalmaz’ın kendisine akülü tekerlekli sandalye de verdiğini söyleyen Bitirim Zeki’nin sevinci gözlerinden okunurken, Bitirim Zeki’nin 40 yıllık büfesi dün yıkıldı.

Yeni büfenin ise bugün ya da yarın yerine monte edileceği de öğrenildi.
Hürdoğan

arikarinkuchi
19.10.2007, 21:00
bitirim zeki
hayırlı olsun
..................

orhanakbulut_58
19.10.2007, 21:19
yürüü bee bitirim abi kim tutar seni

leblebi82
19.10.2007, 21:49
HAYIRLI UĞURLU OLSUN. Rahmi Günay zamanı vay be.

altuntas58
20.10.2007, 11:24
Devletimizin böyle garibanlarımıza sahip cıkması asli görevidir kimseye muhtac olmadan ekmek parasını cıkarıyor 40 senedir el atılmayan o küçük kulübeye yenilenmesi için gerekli talimatı veren sayın valimiz veysel dalmaz beye bu duyarlılığı için teşekkür ederim şehrimizde böyle bitirim zekilerin çok olduğunu onlarada devletimizin şefkatli elleri uzanmalıdır onalrıda muhtac durumdan kurtarıp bir iş güc sahibi yapmalıdır allah devletimize milletimize zaval vermesin amin

Yasak--Resim
21.10.2007, 18:42
OOO hayırlı olsun Zeki baba yeni yerin artık sigaramızı vs yenı yerınden alırız.....

abircan
22.10.2007, 10:45
VAY BE UNUTMUŞTUM BİTİRİM ZEKİYİ HAKİKATEN SİVASIN SİMGE İSİMLERİNDEN, ALLAH UZUN ÖMÜRLER VERSİN, HAYIRLI OLSUN YENİ BÜFESİ