PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sivaslı defineciler

ersoy_34
31.10.2007, 00:56
ben bütün sivaslı definecilerden gerçek define hikayeleri bekliyorum ben define hastasıyım hersene sivas.a hazine aramaya giderim

arikarinkuchi
31.10.2007, 06:59
abi sana kolay gelsin
define yi bulursun kırışırız

ersoy_34
14.11.2007, 23:53
oldu sen çok uyanıksın be hangi köylüsün samet...

muzaffercevik
14.12.2007, 02:29
defineci hemşehrilerimin gözlerinden öpüyorum yardımım olursa bizim köye beklerim .aşağıda define yerleri ve gerçek yaşanmış efsaneleri var buyur oku selam ve muhabbetlerimle...

DEFİNE YERİ 1

KALE TAŞI (asarın kale)

Sivas ili birçok medeniyete beşiklik yapmıştır Selçuklular, Romalılar çoğunluktadır. Rivayet olunur ki, Kabaçam köyünün Aluçlu mevkiinde kale denilen büyük ve basamaklı bir taş bulunur bu taşın üzerinde bir ağaç vardır ve ve taşın alt tarafı uçurumdur, söylentilere göre zamanın hükümdarı cezalandırdığı insanların bu taşın üstüne çıkartarak ya uçurumdan aşağı atmak suretiyle cezalandırıyor yâda taşın üstündeki ağaca asıyor cesetlerini ise bu uçuruma bıraktırıyordu. Böylelikle halk dilinde o kayanın adı ASARIN KALE olarak isimlenmişti. Zamanla yine civar köylüler ve meraklı definecilerin uğrak yeri olan kale taşı(asarın kale) birçok kazıya ev sahipliği yapmıştır. Kazılan her yerde birçok insan kemiği bulunmasına rağmen kayda değer bir altın bulunamamıştır. Ancak 2007 ‘de yaptığım araştırmalarda günümüze kadar bozulmadan gelen bu kale taşının basamakları olduğu, taşın üstüne dönerek çıkıldığı ve kayanın ikiye ayrılan tepesinde büyük bir ağaç kökünün bulunduğu ortaya çıkmıştır. Kayanın dibinde ise yeni yer yer kemiklerin olduğu gözlemlenmiştir. (kaynak: anonim araştırma ve derleme: Muzaffer ÇEVİK)

DEFİNE YERİ 2

DELİK TAŞ (Delükdaş)

rivayet olunur ki Kabaçam köyünde Yazyurdu nun altına düşen ve ekinciler(arzuman) köyü yolunun sağında, kalan taşlı tepenin adıdır Deliktaş. Yine rivayete göre yakın civar köylerde bir bilge kadın yaşamaktadır birçok rüyayı hayra yorarak bilen bu kadın az zamanda civar köylüler tarafından nam salmıştır. Hastalığı olan, derdi olan, rüya yorumlatanlar bu kadının kapısını aşındırır olmuştur. Hatta genç kızlar bile fallarını bu kadına baktırmaktadır. Civar köylerden bir yaşlı zat gördüğü rüyayı bu kadına yorumlatmış, yorum sonucunda delükdaş’ta kısmetinin olduğu söylenmiştir. Kadının yorumuna göre delükdaş’ın iki kapısı vardır ikisi de taştandır, bir kapı üstte, bir kapıda alttadır, herhangi bir kapıdan girildiği vakit içeride bir küp vardır ki hazinenin bu küpün altında olduğu söylenmektedir. Adam gün ağarır ağarmaz çalışmalarına başlamıştır ve aramalar sonucunda taşın üst kapısını bulmuştur kapının girişinde oyma taştan yapılmış işaretleri görmüştür. Kapıyı kırıp içeri giren köylü, içeride odaların bulunduğunu görmüştür ve odaların birinde bir insanın rahatça sığacağı bir küp bulmuştur ve hemen küpün ağzını açmıştır, fakat küpün içinde kime ait olduğu bilinmeyen yıllardır yatan bir insan cesedi bulunmaktadır.(eski rivayetlerde Ermenilerin ölülerini küplere koyup gömdükleri bilinmektedir) bundan haberi olmayan köylü küpün ağzını açar açmaz etrafa yayılan keskin kokudan dolayı baygınlık geçirmiştir. Zaman sonra ayıldığında ise korkmuş ve açtığı kapıyı kapatarak oradan uzaklaşmıştır.

Yıllar sonra kayanın esrarı yine defineciler tarafından bulunarak içine girilmiştir yapılan kazılar sonucunda odaların altında da odalar vardır bunlar büyük beton bloklar tarafından kapatılmıştır yani kayanın içindeki odalar altlı üstlü iki kattan oluşmaktadır yani bilge kadının söylediği iki kapı iki katlı bir yapının varlığını doğrulamıştır küp ise ikinci kattadır, küpün altındaki beton blokla örtülmüş odada ise yüklü bir hazine bulunmuştur. Yine bilge kadının bahsettiği küpün altındaki hazine aslında küpün tam altında değil küpün bulunduğu katın alt katındadır böylelikle bir rivayet daha sonuçlanmış fakat Hazineyi kimin bulduğu asla öğrenilememiştir. 2007 yılının ağustos ayında delik taşa çıkmıştım ve kapının var olduğunu blokların ise tahrip olduğunu gördüm.

(kaynak: Mehmet ÇEVİK, derleyen ve araştıran: Muzaffer ÇEVİK)

DEFİNE YERİ3

ÇAĞNULUK KİLİSE (çanoluk)

1900 lü yılların öncesinde Sivas ve iç Anadolu ermeni ve Rum yerleşimciler tarafından işgal edilmiştir erminiler dinlerine bağlı insanlardı her gittiği yerlere şaheser kiliselerini inşa ederlerdi, bu kiliselerde sadece ibadet etmezler tüm önemli kararları da bu kiliselerde alırlardı, bu yüzden kilise onlar için her şeydi.

İşte Bu yıllarda ermeni yerleşimciler Sivas Doğanşar ilçesine bağlı Kabaçam köyüne ait çağnuluk (çan oluk) merasına görkemli bir kilise inşa ettiler kilise en yüksek tepeye yapıldı, kilisenin bir özelliği de çan’ının ve oluğunun som altından olmasıydı. Kilise uzun yıllar hizmet verdikten sonra, Türklerin Anadolu’yu ve balkanları ele geçirmesiyle birlikte Ermeniler bu topraklardan göç ettiler, gerilerinde harabe bir kilise bırakarak, sadece yanlarında kendilerine yetecek kadar yiyecek ve erzak aldılar, kiliseye ait olan altın çan’ı ve oluğu geriye dönme düşüncesiyle çağnuluk mevkiine gömdüler, yıllar sonra ermeni yerleşicilerden bir ihtiyar çağnuluk mevkiine gelerek bunları aramaya başladı, geldiğinde birkaç hane o mevki ye yerleşmişlerdi. Evleri tek tek dolaşan ermeni yaşlı adam aradığı çanı evin birinde buldu rivayete göre köylü bir yaşlı, çan’ın altın olduğundan habersiz çan’ı içinde tuz dövmek amaçlı kullanıyordu. Yaşlı ermeni köylüye büyük bir para teklifinde bulundu. Zaten geçim zorluğu çeken köylü bu teklifi reddetmedi ve çan’ ı Ermeni’ye sattı ikisi de bu alış verişten çok memnun oldular. Yaşlı ermeni giderken o mevki yi çok iyi bildiği için ihtiyar köylüye “bu çan’ı bulduğun yerde bide oluk olacak onu da bulursan kimseye verme diye tembihte bulundu ve oradan ayrıldı. Zamanla köyün gençleri ve defineciler o mevkide kazılar yapsalar da bir türlü altınoluğu bulamadılar, ancak orda bulunan bazı ermeni mezarlarından birkaç tane altın para buldular. Kaynak: anonim derleyen: Muzaffer ÇEVİK)

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

(sen yerlerini biliyon madem niye aramıyon dersen kardeşim, bana huzur lazım para değil:)

FOTOLARI VE DETAYLI BİLGİLERİ
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

adislibekir
16.03.2008, 18:20
ben bütün sivaslı definecilerden gerçek define hikayeleri bekliyorum ben define hastasıyım hersene sivas.a hazine aramaya giderim

Ersoy selamlar arkadaşım.Sadece hikaye mi dinlersin bu hikayeler konusunda eylem yaptığın oluyormu.?Sivas bölgesini benden iyi bilen kimse yok nasıl çalıştığını bana mesajla bildirirsen ben sana İşaret ve yer konusunda yardımcı olurum.

Abdurrahman 58
16.03.2008, 18:25
beyler şu anda bir suç işlediğinizin farkındamısınız...
define,hazine,ganimet sözcükleri emniyet müdürlüğü tarafından internet üzerinden takip edilir...haberiniz yok galiba

adislibekir
16.03.2008, 18:34
beyler şu anda bir suç işlediğinizin farkındamısınız...
define,hazine,ganimet sözcükleri emniyet müdürlüğü tarafından internet üzerinden takip edilir...haberiniz yok galiba

Teşekkürler Serkanbey bizi uyardınız ama sen her halde definecilerin sitesine hiç girmedin.(Girmeni tavsiye ederim) Serkan araştırmak tespit etmek suç değil kardeşim sadece izinsiz kazı yapmak suç.Eğer bildiğin bir yer varsa eminsen izin alır devletin kolluk güçlerinin gözetimi ile kazarız.Bulursak eğer nerde o şans hem devlete hem bize.İlgin için teşekkürler.

FatihCan
16.03.2008, 20:30
Zaten bizim Sivaslılar hiç çalışarak zengin olmayı düşünmezler... Sivas halkının %85 kesin define aramıştır.... :D

Herkezin bir define hikayesi vardır.. Şehir efsanesi olmuştur bu hikayeler :D

adislibekir
16.03.2008, 21:56
Zaten bizim Sivaslılar hiç çalışarak zengin olmayı düşünmezler... Sivas halkının %85 kesin define aramıştır.... :D

En fazlada Beğpıanarla çılgıdık ta aradım

sivaslıgenç
16.03.2008, 22:06

Vallahi ya bizim köyden akrabalar geliyo define aramışlar onu anlatıyolar.:D

arikarinkuchi
16.03.2008, 22:11
oldu sen çok uyanıksın be hangi köylüsün samet...

ben mi ???
(samet dediğine göre benim
sorduğum soruya bak yaa :D)
yıldızeli/üyükyayla

arikarinkuchi
16.03.2008, 22:12

niye yaa define içinde o kadar uğraşılıyor o da alın teri :D

adislibekir
16.03.2008, 22:45

Fatihcan sen define aramayı ne zannediyorsun ben anlamadım.Define aramakkadar zahmeti ve maddi külfeti olan başka bir iş yoktur zannedersem.Bu sadece zevk ve merak işidir herkes yapamaz.Yasaların el verdiği ölçülerde sit alanları dışında tarihi mekanlara zarar vermeden yapılan bir define aramanın ne mahsuru olabilir sence.Her sene Türkiyeye gelip dedelerinin gömüsünü emanetini arayan binlerce ermeni ve rum vardır sadece bu sektörü bu gayri müslimlere mi bırakalım.Tabiki bizlerde uğraşacağız ama Doğaya ve tarihe kesinlikle zarar vermeden.Devletimiz zaten defineciliği yasalarla belirlemiş buna uyduktan sonra mesele yok.Definecilik yasak olsa dedektör piyasasında bu kadar büyük bir kıpırdama olurmu peynir ekmek gibi dedektör satılıyor.

adislibekir
16.03.2008, 22:48
niye yaa define içinde o kadar uğraşılıyor o da alın teri :D

Selam yeğenim sizin köy ve Yıldızelinin bütün köylerinde araştırma yaptım.Köyünüz güzel orada çobanın biri bize katmerle çökelek vermişti.Bende ona 10 dal sigara vermiştim.

leblebi82
16.03.2008, 23:14
Bizim bir arkadaş vesilesiyle bir ara bende ilgi duymuştum. Kendim arama yapmadım ama özellikle Sivas yerleşmeleri hakkında benden bilgi istemişlerdi. Bir de bu iş için Avrupa'dan devamlı gelişmiş dedektörler getirildiğini duyuyorum.

Abdurrahman 58
17.03.2008, 00:03

beypınarda nerde aradın abi??????????????????????????? ?????????

adislibekir
17.03.2008, 00:10
beypınarda nerde aradın abi??????????????????????????? ?????????

Beypınar köünü geçip soğuk çermiğe giderken kale tepesi var,Kaletepesinin karşısında.Çörmüğe gidecek yerde Derenin üstündeki köprü var ya köprünün sağ tarafıda yığmadır.İzin alamadık.

Abdurrahman 58
17.03.2008, 00:13
Beypınar köünü geçip soğuk çermiğe giderken kale tepesi var,Kaletepesinin karşısında.Çörmüğe gidecek yerde Derenin üstündeki köprü var ya köprünün sağ tarafıda yığmadır.İzin alamadık.

yook abi be oraları nice adamlar eşti hiç kimse bşi elde edemedi ama bence orda bşiler var

adislibekir
17.03.2008, 00:31
yook abi be oraları nice adamlar eşti hiç kimse bşi elde edemedi ama bence orda bşiler var

Yeğenim bizler birşey bulup zengin olucaz diye yapmıyoz.Biz bu zevki yaşamak için geziyoruz bu işte biz kaç araba heba ettik kaçtane dedektör harcadık nekadar yakıt parası verdik,nekadar amele kazıcı parası verdik biliyormusun senin hayalini geçer.Ama hiçbirşey bulamazsamda kafama göre 4 arkadaşla yıllarca hiç şehire girmeden dağlarda bu iş için gezerim çünkü ben bu işe hastayım.

Abdurrahman 58
17.03.2008, 00:34
Yeğenim bizler birşey bulup zengin olucaz diye yapmıyoz.Biz bu zevki yaşamak için geziyoruz bu işte biz kaç araba heba ettik kaçtane dedektör harcadık nekadar yakıt parası verdik,nekadar amele kazıcı parası verdik biliyormusun senin hayalini geçer.Ama hiçbirşey bulamazsamda kafama göre 4 arkadaşla yıllarca hiç şehire girmeden dağlarda bu iş için gezerim çünkü ben bu işe hastayım.

tam benm kafadansın abi yaww
:::::::::::::::::::::::::::::: :::

FatihCan
19.03.2008, 17:05
Fatihcan sen define aramayı ne zannediyorsun ben anlamadım.Define aramakkadar zahmeti ve maddi külfeti olan başka bir iş yoktur zannedersem.Bu sadece zevk ve merak işidir herkes yapamaz.Yasaların el verdiği ölçülerde sit alanları dışında tarihi mekanlara zarar vermeden yapılan bir define aramanın ne mahsuru olabilir sence.Her sene Türkiyeye gelip dedelerinin gömüsünü emanetini arayan binlerce ermeni ve rum vardır sadece bu sektörü bu gayri müslimlere mi bırakalım.Tabiki bizlerde uğraşacağız ama Doğaya ve tarihe kesinlikle zarar vermeden.Devletimiz zaten defineciliği yasalarla belirlemiş buna uyduktan sonra mesele yok.Definecilik yasak olsa dedektör piyasasında bu kadar büyük bir kıpırdama olurmu peynir ekmek gibi dedektör satılıyor.

Gardaş ben arayana birşey demiyorum.. Bizim Sivaslıların merakını söyledim.
Bencede bu define arama işi bazı insanlarda At yarışı, Sayısal, Loto-Toto gibi hastalık derecesinde ve bu uğurda elinde ne var ne yok harcarlar.... benim demek istediğim buna bel bağlamak bunun hayalini kurmak gibi saçma birşey yok... bu define arama işine ayırdığı zamanı, zahmeti, kafa yorma işini daha hayırlı bir işte kullansalar daha iyi olur gibi düşünüyorum...

Biz neden çalışmadan zengin olmak istiyoruz... ve yine biz sivaslıların bir huyu çalışarak zengin olanada kesin define bulmuştur yaftasını vuruyoruz anlamıyorum.

serkanka58
19.03.2008, 17:10
valla define aramak insanı hem eğlendiriyor hem heyecanladırıyor.bence güzel bir uğraş.tabi fazla kaptırmamak şartı ile.bulsanda bulamasanda güzel bir hobi bence.

adislibekir
19.03.2008, 18:22
Gardaş ben arayana birşey demiyorum.. Bizim Sivaslıların merakını söyledim.
Bencede bu define arama işi bazı insanlarda At yarışı, Sayısal, Loto-Toto gibi hastalık derecesinde ve bu uğurda elinde ne var ne yok harcarlar.... benim demek istediğim buna bel bağlamak bunun hayalini kurmak gibi saçma birşey yok... bu define arama işine ayırdığı zamanı, zahmeti, kafa yorma işini daha hayırlı bir işte kullansalar daha iyi olur gibi düşünüyorum...

Biz neden çalışmadan zengin olmak istiyoruz... ve yine biz sivaslıların bir huyu çalışarak zengin olanada kesin define bulmuştur yaftasını vuruyoruz anlamıyorum.

Fatih kardeş fiilen olmasada her halde sende bu işe meraklısın.Bizler sivasta 4 .5 kişilik bir ekip herkes kahvede sigara dumanının içinde sabahtan akşamakadar otururken bizler karpuzumuzu beyazpeynirimizi domates,biberi bagajımıza koyup çıkardık araziye gelincik tarlalarında,soğukpıanarlardan su içerek oksijeni bol tepelerde gezer araştırma yapardık.Hiç kimseye bir zararımız olmazdı gov kıybet yapmazdık sadece yaptığımız yeni yerler yeni köyler ve yeni arkadaşlar tanımaktı.Ama 23 senelik definecilik hayatım da hiçbir tarihi alana ve mekana kazma vurmadım.Vuranada tepkimi göterdim.Kolaykazanç diyorsun ama değil bizlerde para hırsı yok sadece Arkolojiye olan merak geçmişi ve geçmişten günümüzekadar gelen objelere olan merakım.Türkiyede gezmediğim müze kalmadı.Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesini Tam 17 kere gezdim o tarihlerden kalan eserlere baktıkça dalıp giderim sanki o çağlarda yaşayan biri olurum.Ben bu işi seviyorum arkadaş bu işi biz herkese danıştık haram değil helal olduğunu da biliyoruz.Saygılarımla.

adislibekir
01.04.2008, 23:10
ALTIN UMUDUYLA 8 GÜNDÜR TOPRAĞI KAZIYOR
UŞAK'ta, TOKİ konutlarının yakınındaki bir arazide üç ile 10 ton arasında toz ve külçe altın olduğunu ileri süren inşaat işçisi Ahmet Ülgen, müze ve jandarma yetkililerinin gözetiminde, kazı çalışması başlattı. 12 Mart 2008 Çarşamba 01:32
UŞAK'ta, TOKİ konutlarının yakınındaki bir arazide üç ile 10 ton arasında toz ve külçe altın olduğunu ileri süren inşaat işçisi Ahmet Ülgen, müze ve jandarma yetkililerinin gözetiminde, kazı çalışması başlattı. Sekiz gündür, kazı çalışmalarını sürdüren Ülgen, iki gün içinde 24 metre derinliğindeki altınlara ulaşacağına inandığını söyledi.

Bir yıl önce, Kemalöz Mahallesi, Karakıran Mevkisi'ndeki TOKİ konutlarının 3'ncü etap inşaatında işçi olarak çalışan 41 yaşındaki Ahmet Ülgen, bölgede 24 metre derinlikte 3 ile 10 ton arasında altın olduğunu ileri sürerek Uşak Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü'nden kazı izni aldı. Jandarma ve müze yetkililerin gözetiminde, sekiz gündür 09.00-17.00 saatleri arasında kepçeyle kazı çalışması yapan Ülgen, 10 metrekarelik alandaki üç odadaki altınlara iki gün içerisinde ulaşılacağını iddia etti. Kazı çalışmaları için günlük 3 bin YTL harcayan Ülgen, “Bugüne kadar 17 metre derine inebildik. Yedi metre sonra mutlu sona ulaşacağımıza inancım tam. Hazineyi bulduğumda değeri üzerinden yüzde 50'si bana verilecek. Bu sayede hem ülkemizdeki tarihi zenginlikler toprak altından çıkacak, hem de maddi olarak ben kazançlı çıkacağım” diye konuştu.

adislibekir
01.04.2008, 23:18
Define Avcıları Mağaraları Talan Ediyor

Resmi büyütmek için tıklayın Bartın Merkeze Bağlı Kaman Köyü'nde, İtalyanların Gömüldüğü İddia Edilen Mağaralardaki Tarihi Mezarlar Define Avcıları Tarafından Talan Edildi.

Bartın merkeze bağlı Kaman Köyü'nde, İtalyanların gömüldüğü iddia edilen mağaralardaki tarihi mezarlar define avcıları tarafından talan edildi.
Kaman Köyü'ne yaklaşık 6 kilometre mesafede bulunan ve yan yana dizili 4 mağara içerisinde bulunan tarihi mezarların İtalyanlara ait olduğunu ileri süren vatandaşlar, mezarların yağmalandığını söylediler.

Kaman Köyü sakinleri, tarihi mezarların geçmişinin 300 yıl öncesine dayandığını belirterek, "Bölgede Acemler ile İtalyanların yaşadığı, bu mezarların da İtalyanlara ait olduğu belirtiliyor. Bu mağaralara ulaşmak için saatlerce yol yürümek gerekiyor. Ancak buraları mesken tutan bazı kişiler, tarihi mezarları kazıp talan ettiler.

4 mezarın bulunduğu mağaralarda kazma, kürek ve el feneri bulduklarını da söyleyen köylüler, yetkililerin definecilere karşı önlem almasını istediler

Bu şekilde yapılan definecilik definecilik değil kalleşçe yapılan bir katilamdır....................

ersoy_34
12.04.2008, 00:37
merhaba berkir bey ben ersoy yani fatih ersoy çok aradım bulduldum da halada o işle uraşıyorum sen nerelisin hemşerim

ersoy_34
12.04.2008, 00:40
arkadaşlar ben fatih gerçek yerler söyleyin ilgileneceyim

ersoy_34
26.04.2008, 14:38
dark abey yazları sivasa gidiyormusun ben merkezde oluyorum seninle orada

görüşmeyi çok isterim abicim

ersoy_34
26.04.2008, 14:43
muzaffer abey benbikaçyerde uraştım ama purofesyonel deyilim ama benim için süperbi uraş seviyorum kazmayı heycan duyuyorum tam olarak bişeybulamadım ancak bi adet boş lahit buldumbunu nasıl yapıcam bilmiyorum bana yardımcı olursan sevinirim hemşerim

ersoy_34
04.05.2008, 02:53
bekir ağabey defineciler nerdeler hani sivastan bisen bidebenmi çıktıkyahu

ersoy_34
07.05.2008, 01:26
kiralık makinesi olan varmı arkadaşlar eylül ayına lazım bana olan varsa bi mesaj atarsa sevinirim

ersoy_34
15.05.2008, 00:34
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

bekir abi burası uraştığım yer sen anlarsın bi incele

ersoy_34
15.05.2008, 00:37

tatar5806
13.12.2008, 21:26

beypınar eski fakir bi yerleşim yeri bişieyler buldun mu bariii

işbilir
10.05.2009, 15:32
slm ben bügün geliboludan geldim tek arac işi bilen ve cihaz lazım

kiralık makinesi olan varmı arkadaşlar eylül ayına lazım bana olan varsa bi mesaj atarsa sevinirim

slm bende var ama iş yaparmı bilmem

eddie
21.12.2009, 14:27
arkadaslar niye bu kadar korkuyorsunuz define aramak suc ama izinli ararsaniz devlet kollugu kollugu ve muze mudurlugunden birileri yaninizda olursa sorun yok size 1500veya 2000tl ye patlar basiniz agrimaz buldugunuzu devlete verirsiniz yari yariya bolesirsiniz

EyüphanAydın
21.12.2009, 14:53
Bizdeki bu aşk'ı başka konulara versek,Teknoloji olarak Japonyayı geçmiştik.

eddie
16.03.2010, 15:45
su sehrinden olan arkadaslarla tanismak istiyorum benimle irtibata gece bilirsiniz ogrenmek istedigim yerler var tabi isterseniz

fatih.b
11.05.2010, 01:08
yaa arkadaslar iyi güzel ho$ ama birakin bu define i$ini,kimseye faydasi dokunmaz var olanlarimiza $ükredelim derim,ama öbür taraftanda hepinize hak vermiyor degilim yalniz her $eyin maddi bir bedeli oldugu gibi manevi bedelleride var unutmamak lazim,$ayet yerine gelmesse bedeli agir oluyor diye duydum birinci agizdan.(icimizden ugra$anlar belki duymu$sunuzdur).benimde merakim var aslinda ama i$i ehlinden dinlerseniz hak verirsiniz bana.$unuda söylemek isterimki bu i$ler kazmayla kürekle alet ile aramayla degil cok basit aslinda yapmaniz gereken sadece tahmin ettiginiz yerde ki i$aretlerin anlamini iyi bilmeniz lazim onuda papazlardan ba$kasi (ama her papaz da degil tabii) bilmez.bilenlerde sayilidir söylemezler,size diyecegim sadece biraz profesyönel davranin sonra ba$iniz agrimasin derim,(hem maddi hem manevi).ben uzak duruyorum ama isteyenede yardimci olmaya calisirim.cözemediginiz resimler i$aretler,hepsi bunlarda gizli,neyse ben fazla uzatmayim hepinize kolay gelsin,,,,