PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AŞIKLAR BAYRAMI KUTLANDI

Sivaslilar.Net
05.11.2007, 00:43
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
43 yıl aradan sonra bu sene üçüncüsü yapılan Âşıklar Bayramı şehir içi ve dışından gelen âşıklar ile yapılırken düzenlenen programlara şehir halkının fazla ilgi göstermemesi dikkat çekti.

Program kapsamında pek çok aşık türkü ve şiirleri ile kendisini gösterme imkanı buldu. Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan program çerçevesinde önce 22 âşığın katıldığı Divan yarışması yapıldı. Âşıklar tek tek halka tanıtılırken 10 aşık jüri üyelerinin seçimi ile finalist oldu. Program Güzelleme Türkü, Hikayeli Türkü, Lebdeğmez, Taşlama dalında yarışmalarla devam etti.

VALİ VEYSEL DALMAZ: “GÖNÜL İSTERDİ Kİ BU SALON DOLUP TAŞSIN”

Âşıkların Divan dalında hünerlerini sergiledikleri programa katılan Vali Dalmaz, günün önemi ile ilgli bir konuşma yaparak, Bu güzel organizasyona gösterilen ilgisizliğe üzüntü duyduğunu belirterek “Bu gün burada önemli bir unsur için bir araya geldik.

43 yıl aradan sonra âşıklar için düzenlemiş olduğumuz bu etkinliğin gururunu hepiniz ile paylaşıyorum.

Ancak, görüyorum ki beklenilen ilgi gerçekleşmedi. Bunu şuan bu salonun boş olmasından gayet iyi anlıyoruz.

Gönül isterdi ki, içerisinde bulunduğumuz şu salon alt ve üst katları olmak üzere tıklım tık dolup taşsın, İlgi o denli yoğun olsun ki, bu salona sığmayarak başka bir salonda etkinliğe devam edelim.

Ne yazık ki durum böyle olmadı. Her şeye rağmen bu etkinliğe katılan tüm vatandaşlara ve emeğini esirgemeyen çok değerli âaşıklara saygılarımı sunar, teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

ÂŞIKLAR FİNALDE YARIŞTI

Yarışmaya katılan 22 âşıktan, 10 âşık finale kalma hakkını kazanırken, jürinin kararı ile finale kalan âşıklar ise, Bülent Altay, İsrafil Daştan, Sabri Yokuş, Fuat Çerkezoğlu, Behram Aktemur, Osman Taşkaya, Temel Şahin, Nihat Koçak, Muhsin Özen ve Cemal Alper olarak belirlendi.

Vatandaşların yeterince ilgi göstermemesine rağmen renkli geçen programlar, Atatürk Kültür Merkezinde yapılan ödül törenin de, Divan dalında Âşık Ruhsati Ödülü, Güzelleme dalında Âşık Talibi Coşkun ödülü, Lebdeğmez dalında Âşık Sefil Selimi ödülü, Muamma dalında Âşık Mesleki ödülü 4 Eylül ve Sivas Konulu şiir yarışmasında Âşık Veysel Ödülü, Hikayeli Türkü dalında Pir Sultan Abdal ödülü ve Taşlama Dalında Âşık Feryadi ödülünün verilmesiyle sona erdi.

Serd@r
05.11.2007, 15:18
Evet SİVASta yaşayan Ağabeyimler konsere gitmişler çok güzel bir ortamdı diyor ancak Aşıklar diyarı SİVAS halkının böyle bir organizasyona ilgi göstermemesini sadece reklam kısırlığına bağışlayabilirim,yoksa SİVASlı hemşehrilerim böyle görsel ve işitsel ziyafeti kaçırmazdı...

Sweetgirl
05.11.2007, 18:45
Orda olmayi ve ASIK'lari canli canli dinlemeyi cok isterdim...

Hemsehrilerimin ilgisizliginin sadece reklam zayifligindan kaynaklandigini düsünmüyorum.....
Bir POP-Star Konser'i olmus olsaydi VALİ VEYSEL DALMAZ'in gönlü istedigi gibi salon tiklim tiklim dolup hatda tasardi....

altuntas58
05.11.2007, 19:02
Sivasımızda düzenlenen aşıklar bayramı kutlarım sayın valimizi ayrıca tebrik ederim unutulmaya yüz tumuş aşıklar bayramını tekrar günümüze organize etmeleriyle birlikte sivasımıza yeni bir sayfa acmıştır aşıklar bayramını tekrar kutlar emeği gecen herkese çok teşekkür ederim hayırlı uğurlu olsun

efe1058
06.11.2007, 11:44
Sivas büyük halk ozanları yetiştirmiş, yöresel kültürümüz ile öne çıkmış önemli bir kültür şehridir.
Sivaslı hemşerilerimin bu tip etkinliklerin çoğalıp geleneksel hale gelmesiyle daha fazla katılımcı davranacaklaını umuyorum.