PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SİVAS'ta TİYATRO ŞÖLENİ

Sivaslilar.Net
16.11.2007, 13:07
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Nazım Hikmet’in romanından sahneye uyarlanan Kuvay-i Milliye adlı oyunla Sivas Devlet Tiyatrosu 10. yıl kutlamalarına start veriyor. Kutlamalar bununlada sınırlı kalmıyor, Kuvay-i Milliye’nin ardından Erzurum, Trabzon, İstanbul ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelecek olan ekiplerde Sivaslılara tiyatro ziyafeti çekecekler.

Kuruluşunun ardından bu yana 10 yılı geride bırakan Sivas Devlet Tiyatrosu’nun kuruluş yıldönümü etkinlikleri önümüzdeki hafta başlıyor. Kuruluş yıldönümünü tiyatro şölenine dönüştüreceklerini belirten Sivas Devlet Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Emre Başer, ilk oyunlarının Kuvay-i Milliye olduğunu söyledi.

Sivas Devlet Tiyatrosu oyuncularından Cebrail Esen tarafından yönetilecek Nazım Hikmet’in unutulmaz eseri Kuvay-i Milliye adlı oyunun prömiyeri 22 Kasım’da yapılacak. Büyük ölçüde Sivaslılara ücretsiz yapılması planlanan oyunun ardından 26 Kasım’da Erzurum Devlet Tiyatrosu Kafkas Tebeşir Dairesi adlı oyunla sahneye çıkacak.

Daha sonra Trabzon Devlet Tiyatrosu Düğün Yada Davul isimli oyunla İstanbul Devlet Tiyatrosu’da Leenane’nin Güzellik Kraliçesi oyunuyla Sivaslıların karşısına çıkacak.

Kasım ayı böyle tamamlanırken 1 Aralık’ta da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Üç Kadın adlı oyunla perde diyecek.

Türkiye’nin dört bir yanından gelecek ekipler tarafından sunulacak oyunla Sivas’ta tiyatro şöleni gerçekleştirilecek.

Serd@r
18.11.2007, 00:46
Tiyatroyu oldum olası çok severim hele birde soğuk kış günü tiyatroya gitmenin zevki birbaşkadır,SİVASlı hemşehrilerimi şanslı adlediyorum,umarım bu fırsatı iyi değerlendirirler!

mfd58
18.11.2007, 01:56
Bu haber den dolayı site habercisine teşekkür ediyorum ama küçük bi düzeltme yapmak istiyorum;ben Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçısıyım ve Sivas'lıyım memleketimde oynamak üzere 26 sında sivasa geliyoruz doğrudur ancak Düğün yada davul Trabzon Devlet Tiyatrosunun,Kafkas tebeşir dairesi ise Erzurum Devlet Tiyatrosunun oyunudur!Şimdiden oyunumuza gelecek tüm hemşehrilerime ii seyirler diliyorum...

Serd@r
18.11.2007, 03:22
Bu haber den dolayı site habercisine teşekkür ediyorum ama küçük bi düzeltme yapmak istiyorum;ben Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçısıyım ve Sivas'lıyım memleketimde oynamak üzere 26 sında sivasa geliyoruz doğrudur ancak Düğün yada davul Trabzon Devlet Tiyatrosunun,Kafkas tebeşir dairesi ise Erzurum Devlet Tiyatrosunun oyunudur!Şimdiden oyunumuza gelecek tüm hemşehrilerime ii seyirler diliyorum...

Yapılan hatadan dolayı özür diliyoruz,düzeltildi.
Sizede sanat hayatınızda başarılar diliyorum,umarım coşkulu bir seyirciyle karşılaşırsınız.
Kolay gelsin!

altuntas58
18.11.2007, 11:30
Tiyatroyu çok sevmeme rağmen iyi bir tiyatro seyircisi olamadım şimdiye kadar gitmişliğim iki elin parmaklarının sayısını gecmez sivasımızın gencliği bu konuda şanslı nedenine gelince devlet tiyatroları bundan sonra sık sık oyun sergiler bu fırsatı iyi değerlendirenler şanslı sayılırlar

Arif Coşkun
18.11.2007, 14:58
Bende tiyatroyu çok sevmeme rağmen son zamanlarda iyice koptum.Esikiden güzel oyunlar olunca kaçırmaz bir kaç arkadaşla giderdik.Tiyatro daha çok sevdirilmeli,tiyatroda alınan mesaj,keyif bir başka güzeldir.Bu fırsatı değerlendirmeli hemşehirlilerimiz.

FurkaN
19.11.2007, 09:54
Üniversite yıllarımızda bizde bir tiyatro oyunu sahnelemiştik gerçekten çok zevkli oluyor ama hazırlanması bir o kadar zor ve zahmetli... Her gün aynı şeyleri tekrar etmek hatta bir gün içinde on kere veya daha fazla tekrarlamak... Sivas'ta bu tür sanat faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi sevindirici, inşaallah seyirci bazında katılımda beklediğiniz kadar olur...