PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HIZLI TREN TAMAM !

Sivaslilar.Net
17.11.2007, 22:46
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Ankara-Sivas arasında 250 kilometre hız yapabilen çift katlı trenler çalışacak. Proje yaklaşık 1 milyar 85 milyon dolara mal olacak. Yeni hat, Ankara, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Doğankent ve Yıldızeli üzerinden Sivas'a varacak YPK'dan dün çıkan kararla, daha önce Demiryolları Limanlar ve Havameydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü yatırım programında olan Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi, TCDD'nin yatırım programına dahil edildi. Böylece, söz konusu projenin ihale edilmesinin önünde hiçbir engel kalmadı.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-Sivas Hızlı Tren Projesi'nin Ankara-İstanbul, Ankara-Konya projesi kadar önemli olduğunu söyledi.
Bakan Yıldırım, Ankara-Sivas demiryolu güzergâhının, Avrupa-İran, Avrupa-Ortadoğu ve Kafkas ülkelerinin demiryolu bağlantısı üzerinde bulunduğunu vurgulayarak, "Proje, Pan-Avrupa 4. Koridoru'nun devamında yer alacak. Ankara-İstanbul ve Ankara-İzmir hızlı tren hatlarının işletmeye açılmasıyla ile birlikte ülkenin doğusu ile batısı arasında demiryolu bağlantısı sağlanmış olacak." açıklamasını yaptı.
Ankara-Eskişehir hattında sefer yapacak Türkiye'nin ilk hızlı tren setinin de 19 Kasım Pazartesi günü ülkeye gelmesi bekleniyor. Geçen ay üretildiği İspanya'dan TIR'larla Fransa'ya geçirilen hızlı tren İsviçre, Avusturya, Macaristan, Sırbistan ve Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye gelecek. Saatte 250 kilometre hıza ulaşan tren bir süre deneme seferleri yapacak. T
ürkiye böylece Avrupa'da hızlı tren teknolojisine sahip altıncı, dünyada da da sekizinci ülke olacak. Hızlı trenin bilet fiyatı henüz belirlenmedi. Projenin ikinci etabı Eskişehir-İstanbul arası ise 2009 sonunda bitirilecek. Hattın tamamlanmasıyla Ankara-İstanbul, hızlı trenle 3 saat 10 dakikada kat edilecek.

Ertugrul
17.11.2007, 23:02
hızlı tren Sivas için büyük bir şans,inşaallah bu proje bir an önce hayata geçerde
şehrimizin ulaşımda yaşadığı aksaklıkların bir çoğu son bulur.

ekingölü
18.11.2007, 00:23
Sivas için çok iyi olur.Umarım tez zamanda yapılır,

Serd@r
18.11.2007, 00:35
Çok sevindirici bir haber,İnşaAllah bu ve benzer projeler gelişerek devam eder,zira SİVAS İçAnadolunun unutulmuş kentlerinden biri bu makus geçmişin artık yerini gelişmişlik almalı bu adımların artarak devamını bekliyoruz.

izmirliyiğido
18.11.2007, 09:46
çok güzel proje inşallah bir an önce hayata geçer çok sevindim sivas ve sivaslılar için hayırlı olur inşallah

altuntas58
18.11.2007, 11:16
Hızlı tren Sivasa hizmete girmesi için henüz erken en az 2 sene sürer olsun tek yapılsında 2 sene sürsün uzaklar yakın olacak dünyanın en son teknolojisi ülkemize dolayısıyla Sivasımıza hizmet verecek olması beni şimdiden heyecanlandırıyor istanbuldan sivas yaklaşık 5,5- 6 saat sürecek olması ne kadar güzel kahvaltını yap trene bin sivasta öğlen yemeğinde sivas köftesi ye

Arif Coşkun
18.11.2007, 15:07
Yavaş yavaş Avrupalılaşıyoruz.Yakın bir zamanda onları yakalayacağımıza inanıyorum. Ne güzel gün içinde Sivas'a gidip geride dönünebilir.Buda nereden nerelere geldiğimizin bir örneği. Çok güzel bir proje.İnşallah kısa sürede hayata geçer.

FurkaN
18.11.2007, 17:53
Çok iyi bir haber ve bu proje için seçilmiş illerden biri olmak ayrıcalık... Bunu iyi değerlendirmeli Sivas...

Sweetgirl
18.11.2007, 19:47
Sivasimiza simdiden hayirli ugurlu olsun
Sivas ulasimi bu kadar genisletilmesi cok sevindirici bir haber...

FurkaN
19.11.2007, 09:50
Sivasimiza simdiden hayirli ugurlu olsun
Sivas ulasimi bu kadar genisletilmesi cok sevindirici bir haber...

Bu hızla yakında deniz getirirler vapur seferleride başlar... :)

SivasLady
19.11.2007, 10:01
hayirli olsun insallah en kisa zamanda olusur
hizli tren bir cok yerde kullanilmakta
tikanik otobanlarda saatlerce gitmektense tren tercihleri oluyor
yola konsantre olmaya gerek yok rahatca yolculuk yapiliyor
:) ben bile elimden geldigi kadar trene binerim
ICE güzel oluyor en hizli 300 km/h gitti

Sweetgirl
21.11.2007, 20:21
Bu hızla yakında deniz getirirler vapur seferleride başlar... :)

haklisin hic belli olmaz :rolleyes: birde bakmissin ben o dalgali denizde yüzüyormusum :D

altuntas58
21.11.2007, 20:32
haklisin hic belli olmaz :rolleyes: birde bakmissin ben o dalgali denizde yüzüyormusum :D

Sende hemen yüzmeye hazırsın bakıyorumda bu gidişle Sivasa denizide getirteceksiniz

Sweetgirl
21.11.2007, 21:18
Sende hemen yüzmeye hazırsın bakıyorumda bu gidişle Sivasa denizide getirteceksiniz

neden olmasin be abim:rolleyes:, düsünsene sivasimda dalgali bi deniz ;) orda sweet yüzüyor :D

FurkaN
23.11.2007, 10:29

Neyse şimdiden hayal aleminde yüzerek alıştırma yapıyon :) Çermik neyimize yetmiyor :) denize ne gerek var.... :)

Sweetgirl
23.11.2007, 14:09
Neyse şimdiden hayal aleminde yüzerek alıştırma yapıyon :) Çermik neyimize yetmiyor :) denize ne gerek var.... :)

tabiki cermiklerimiz yetmezmi :rolleyes:
ama bide dalgali deniz olsa yani fenami olur sen süle :D

m_serbetci
28.11.2007, 21:35
sivas'ı sevenler koşsun... arkadaşlar [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] da sivas havaalanı ve turizm bölümünde kültür kenti sivas adlı sayfalarda şehrimizi tüm havacılık çalışanlarına anlatmaya çalışıyorum.ama tokatlı no-fear sivas'ı yerden yere vuruyor. ve sivas havaalanı uçuşlarının tokata lkayması gerektiğini buranın 6 milletvekilli tokatın 7 millet vekilli il olduğunu vs... yazıp duruyor. ve çok dostu var...ben bu forumdaki tek sivaslı olarak yardım istiyorum... [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] a üye olup bana yardım edin...

hithit
04.12.2007, 01:30
güzel sivasımız için hayırlı olsun

arikarinkuchi
04.12.2007, 06:10
hayırlı olsun türkiyeye vede sivas halkına

Fatihmd
04.12.2007, 08:11
Memleketime hep trenle gitmek istemişimdir. Ama yavaş olduğundan dolayı sıcakta bakamadım bir türlü. İnşallah bu tür projelerin sonucunda yakın zamanda gidebileceğim.

sade58
16.12.2007, 10:13
Bu çok güzel bir gelişme, hızlı trene binip Sivas' a gitmek benim en çok hayal ettiğim bir andır.Umarım bende bu trene biner Sivas' ıma yolculu yaparım.

abircan
17.12.2007, 14:18
''ilim çinde dahi olsa alınız ''teknoloji gelsinde nereden gelirse gelsin hayırlısıyla , müslüman kafir önemli değil, önemli olan işe yaraması, ancak uyarıyorum arkadaşlarımı deneme seferlerine aklı olan binmesin sistem otursun bir ay sonra binersiniz hayırlısıyla