PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BİT PAZARINA NUR YAĞIYOR!

Sivaslilar.Net
19.11.2007, 02:13
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Mağazalardaki fiyatları yüksek bulan dar gelirli vatandaşlar özellikle Pazar günü Bit Pazarına akın ediyorlar.

Bit Pazarındaki işporta tezgahlarda elektronik ürünler, hırdavat, ceket, pantolon, ayakkabı, mont gibi giysileri mağazadaki fiyatın üçte biri fiyatına satın aldıklarını belirten vatandaşlar, ekonomik güçlerinin ancak, Bit Pazarından alışveriş yapmaya müsait olduğunu kaydettiler.

Bit Pazarına 3 yoldan mal geliyor.

Birincisi, çöp karıştıran kişiler çöpten buldukları eşyaları buraya getirip satıyorlar. İkincisi, toplama merkezlerinden tasnif edilerek gelen mallar. En sonuncusu ise aşırma mallar. Bu mallar pazarın en revaçta malları. Bu sektörde en fazla para kazananlar ise çöp toplama merkezleri. Burada toplanan ve ayrıştırılan eşyalar Bit Pazarında satılıyor. Pazara gelenler daha çok belli bir ürün için geliyorlar ama çogu kez pek çok gereksiz malzemeler alıyorlar.

Çünkü pazarda yok, yok. Bilgisayar parçalarından oyuncaklara kadar ne ararsanız mevcut.

Serd@r
19.11.2007, 02:34
Bit Pazarını SİVASta iken çok severdim hala seviyorum her SİVASa gidişte Ağabeyimlerle beraber Pazar günü mutlaka giderim inanılmaz zevkli geliyor orda dolaşmak bana,özellikle antika Radyo ve saatler hep ilgimi çekerdi.

FurkaN
19.11.2007, 09:37
Daha çok aşırma mallar gidiyormuş....

SivasLady
19.11.2007, 10:04
Türkiye`de hic gitmedim dese yeridir :)
teyzem antika meraklisi bize geldiginde beni burda sürükler
:) dogru yok yok, yenisinden eskisine kadar hersey bulunuyor

Ertugrul
19.11.2007, 13:36
Bit pazarları ayrı bir dünya,müdavimleri için buralarda dolaşmak,alış veriş yapmak
ayrı bir zevktir. Pazar günü sabahın çok erken vaktinde kalkıp öğleden önce
toplanan tezgahlar arasında dolaşmak, eski,bozuk,çok ucuz gerekli gereksiz bir
çok eşyanın içinde kaybolmak ve hiç gerekmediği halde değişik parçalarla eve
dönmek ayrı bir zevktir.
Bit pazarlarına rağbetin bu kadar artması da pek hayra alamet değil !

altuntas58
20.11.2007, 21:21
Bit pazarına gidenlerin bir çoğu antika meraklıları oluyor bazılarıda gecim sıkıntısından geliyor velhasıl her şeyin yeri başka yeniye ihtiyacımız olduğu kadar fakir vatandaşlarımızda eskiyi almak zorunda kalıyor