PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HASTANEYE YER BULUNDU

Sivaslilar.Net
11.12.2007, 16:56
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Belediye eski Başkanı Osman Seçilmiş döneminde mezarlık yapılmak için hazineden tahsis edilen arazi, ihata duvarıyla çevrilmiş fakat arazi zeminin mezarlığa uygun olmadığı öğrenilince bu karardan vazgeçilmişti.
Uzun süredir atıl olan araziye Sivas’ın önümüzdeki 100 yılın sağlık ihtiyacını karşılayacak Kampüs Hastane yapılması için yetkililer hareke geçti. Vali Veysel Dalmaz, Kampüs Hastane yapılabilmesi için çok büyük bir araziye ihtiyaç duyduklarını ve bunun arayışı içinde olduklarını kaydederek, “Belediyemizin Meraküm alanında bize arazi teklifleri olmuştu ama o bölgede bizim ihtiyacımızı karşılayacak bir alan tespit edemedik.

Sonrasında MİT bölgenin arkasında ki araziyi tespit ettik. Bu bölgede bulunan arazi bizim ihtiyaç duyduğumuz büyüklükte. 500 dönümlük bu alan geçmişte Milli Emlak tarafından Sivas Belediyesine Mezarlık olarak tahsis edilmiş. Fakat arazinin zemininin mezarlığa uygun olmadığı anlaşılınca bu düşünceden vazgeçilmiş.

Biz belediyemizden muvafakat aldı. Bu arazi Belediye’den tarafından tekrar hazineye devredilecek ve böylece arazi üzerinde ki tahsis kalkacak” dedi.

Bu bölgenin imar tadilatının düzenlenmesinin yapılması gerektiğini belirten Vali Dalmaz, “İmar tadilatı yapılması için belediyeye müracaatımız olacak.

Konuyla ilgili Milli Emlak Müdürlüğü’ne görev verdim. Onlar gerekli çalışmaları yapacaklar” diye konuştu. Arazinin çevre yoluna ve diğer ulaşım alanlarına yakın olmasının da önemli olduğunu belirten Vali Dalmaz, “Sivas’ta Kampüs Hastane yapabileceğimiz en uygun arazi burası. Bu bölge çevre yoluna ve arka tarından da diğer ulaşım yerlerine yakın.

Gerekli çalışmalar yapıldığı zaman ulaşım daha rahat olacak. Bu bölgenin gelişmesi açısında da Kampüs Hastane önemli bir rol oynayacak” diye konuştu

Ertugrul
11.12.2007, 17:04
Kampüs hastane projesi oldukça kapsamlı ve Sivas'ın gelişmesine büyük katkı salayacaktır. 500 dönümlük arazide kurulacak bu tesisin şehrimize katkısı büyük olur. Umarım proje bir an önce hayata geçer.

fatihada58
11.12.2007, 17:46
eh inşallah biran önce yapılırda bizde gelir şehrimizin hastanesinde hizmet ederiz hemşehrilerimize...

altuntas58
11.12.2007, 18:15
ŞEHRİMİZİN BÜYÜK BİR EKSİĞİ GİDERİLMİŞ OLUR ŞİMDİDEN SİVASIMIZA HAYIRLI OLSUN

Efe Cemil Şeker
11.12.2007, 23:40
Kampüs Hastane kavramını ilk defa duyuyorum . Eğitim Hastaneleri vardır ama bu kavram da yeni demek ki ,öyle zannediyorum ki çok kapsamlı bir tesis planlanıyor. Arazi konusunda bile bu kadar yavaş hareket edildiğine göre planın bitmesi ve hizmete başlaması uzun zaman alacaktır. Bu türden projelerin bitim tarihi belli olmadığında genelde çok uzun zaman sürer umarım proje hızla yapılır ve Sivas'a yeni bir eser kazandırılır.

izmirliyigido
13.12.2007, 07:35
Sosyo-ekonomik gelişmelerin yanı sıra böylesine sağlık alanında da gelişmelerin yaşanması günümüz koşullarında en önemli konulardan birisidir. Uzakta olsakta duyuyoruz halen pek çok konuda Sivas'lı hemşehrilerimiz tedavi olmak için, şifa bulmak için Kayseri'ye gönderiliyorlar.

Yüzyıllar öncesinde Selçuklular döneminde bile Tıp konusunda Anadolu'nun merkezi olan ve Buruciye Medresesi, Gökmedrese gibi Tıp alanında medreselere sahip olan Sivas'ımız, yaşanan yüzyıllar içerisinde teknolojiye, bilime ve gelişmeye uzak kalmış, yabancı kalmıştır.

Bence çok yerinde ve doğru bir karar. Ama inşallah teknolojik ve bilimsel bir hastane veya Tıp Merkezi olur. Müjdeli haber bekliyoruz.

FurkaN
13.12.2007, 11:08
Kampüs hastanenin şehrin dışına çok çıkılmadan yakın sayılabilcek(bahsi geçen arazi Mimar Sinan mahallesinde) bir alana yapılması önemli... Yapılan hastanenin büyük olması ve bölgeye hitap edecek olması şehrimizin gelişmesi açısından önemli....