Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir Gazete Seçseniz Hangisini Seçersiniz!Neden?
asitane3458
22.03.2008, 12:11
Zaman Gazetesi, Fethullah Gülen hareketinin karargahıdır. Lakin; içerideki Alevi Müslümanları düşman görürler. Çünkü; Aleviler Türkiye'de laikliğin, cumhuriyetin, demokrasinin ve insan haklarının gönüllü savunucularıdırlar.
abircan ..
püfh güliym bari abi sen bu dağdakı terorıstlerın çoğunun alevı olduğunu bılıyomuydun .bu ulkede ne kadar devletını seven alevı varsa bu ulkeye ıhnet eden o kdar alevı war.örnek vererek açıklıym ısterseneiz ;doğu perinçek tkp nın genel başkanı kendısı gaziantepli aslende tuncelili alevıdır bu kefere dağa çıkıp hain abdullah öcalanla (artin agopyan ermeni kkırması )beraber pkk kamplarını gezmıstır bırer bırer onların ellerını sıkmıstır.
ispatmı alın size ispat
2547
zeynepmacit
22.03.2008, 19:13
Radikal okuyun:) benim tarafsıs bulduğum yeterince eleştirel ve dozunda sağduyu :)
Zaman Gazetesi, Fethullah Gülen hareketinin karargahıdır. Lakin; içerideki Alevi Müslümanları düşman görürler. Çünkü; Aleviler Türkiye'de laikliğin, cumhuriyetin, demokrasinin ve insan haklarının gönüllü savunucularıdırlar.
abircan ..
püfh güliym bari abi sen bu dağdakı terorıstlerın çoğunun alevı olduğunu bılıyomuydun .bu ulkede ne kadar devletını seven alevı varsa bu ulkeye ıhnet eden o kdar alevı war.örnek vererek açıklıym ısterseneiz ;doğu perinçek tkp nın genel başkanı kendısı gaziantepli aslende tuncelili alevıdır bu kefere dağa çıkıp hain abdullah öcalanla (artin agopyan ermeni kkırması )beraber pkk kamplarını gezmıstır bırer bırer onların ellerını sıkmıstır.
ispatmı alın size ispat
2547
ne güzel yazmışsın derviş bey
allah aşkına dürüst ol yukarıdaki alıntını benden mi yaptın,
biraz dürüst olmaya çağırıyorum seni, madem müslümansız bari birazcık ahlaklı ol, doğru söyle yukarıdaki alıntıyı benmi yazdım
The Cemaat ve The Hocaefendi - Hayal Ürünü Bir Yazı
Tuğrul Keskingören
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
23.03.2008
Bu yazida sizlere Islam 'i irdelemek gibi bir gayem yok veya savunmak veya yermek, veya laikligi desteklemek, veya elestirmek, sizleri tamamen baska bir boyuta Islam 'in ve laikligin bir soru olarak algilanmadigi The Cemaat yani emperyalizm boyutuna tasimak istiyorum.
Bu boyutun detaylari, Amerikan Emperyalizminin Ilimli Islam 'i bir recete olarak sundugu ve bu sunusta rol alan the Hocaefendi ve O 'nun libos destekli the cemaati artik Turkiye 'nin bir sorunu haline gelmesinde saklidir. The Cemaat hem laikler hemde Muslumanlar icin bir tehdittir.
Ergenekon operasyonu herhalde bunun cok guzel bir kaniti olsa gerektir.
Nurculugun ozunden sapmis bir cesit 'din ' olmus sekli olan The Cemaat artik baska bir boyuttadir, o sizin Kestanepazari zamaninda hatiralarinizda algiladiginiz camide vaaz veren saf temiz insanlar gitmis, yerine istihbarat orgutlerinin kullandigi bir sivil toplum ajan sebekesi gelmistir.
Emniyet Genel Mudurlugu icinde yuvalanmasi, her girdigi partide hem lideri hemde muhalefeti desteklemesi ile toplumun bir yarasi haline gelen The Cemaat 'ten bahsediyorum size.
The cemaat 'in merkezi Aydinlik dergisinin haberine gore Emniyet Genel Mudurlugu istihbarat daire baskanligidir.
The cemaat artik dinsel bir hareket olmanin otesinde, Allah ile kul arasinda bir yolun disinda Sirat-al Mustekim 'den sapmis sekli ile Muslumanlara karsi kullanilan, bir diyalog paravanina donusturulmustur.
Emperyalizmin The Cemaat 'i kullanis sekli sadece Turkiye 'ye yonelik degil, fakat bizim Turkistan cografyasi olarak algiladigimiz, emperyalizmin Orta Asya diye tanimladigi buyuk satranc tahtasinda kendisine yer arayan palyacolarin ve yeni oryantalistlerin cirit attigi yeni savas alaninada tasinmistir.
The Hocaefendi Amerika 'ya hicret ettiginde tercihini Abromowitz 'ten yana kullanirken, Graham Fuller vasitasi ile CIA ile tanismis ve light-Ilimli Islam 'a muserref olmustur.
Bu hicret Hz. Peygamberin hicreti degil, Ebu Leheb 'in yanina siginmadir.
O 'na Necip beyin dedigi gibi biraz gec kalmak ile birlikte vatanina hosgeldin diyoruz.
Her-kul takma adiyla internet sitesinde ve namaz gazetesinde yazilar yazarken diyalog ve hosgoruden bahseden The Hocaefendimiz sinek havalandiginda basin aciklamasi
yaparken Turkiye 'yi ilgilendiren en onemli konularda aglayarak sessiz kalmasi herhalde yeni peygamberliginin bir isareti olsa gerektir.
Son iki veya uc yildir Turkiye siyasetinde yasananlar, aslinda somurge ulkelerinde gerceklesen siyasi travmalarin bir ornegidir.
The Cemaat uyesi genc bir savciya actirdigi Semdinli davasi ile Genel Kurmay baskani hakkinda cetelesme kanaati olusturan,
Emniyet Genel Mudurlugu icinde olusturdugu kadrolasma ile ulkenin ve halkin guvenligi konusunda artik bir tehdit olan,
insanlarin ozel hayatlari hakkinda istihbarat toplayip, The Cemaat 'e karsi olan kisi ve kurumlari dinleyip, sanal ortamda bir dezenformasyon sebekesine donusen,
the Hocaefendi 'nin davasinin dusmesi talebine karsi gelen Cumhuriyet Savcisinin ozel konusmalarini Emniyet Istihbaratinda ki tosuncuklari vasitasi ile dinleyip sanal aleme koyup kiral benim diyen,
Hukumet ile Askeri karsi karsiya getirmeye calisan,
Orta Asya 'da actigi okullar icin Buyuk Britanya Imparatorlugundan Ingiliz Kulturune yaptigi hizmetlerden dolayi odul alan,
demokrasi ve diyalogtan bahsedip Mehmet Ali Birand 'in 32 'inci Gun programini yasaklattiran the Cemaat;
demokrasi, Islam, bagimsizlik, fikir ozgurlugu, ozel yasam, laiklik, ve milliyetcilik gibi kavramlarin otesinde,
Anadolu halkinin varligi icinde artik bir tehdit olusturmaktadir.
Bu tehdit arkasina aldigi Amerikan Emperyalizmi ile kendisini daha guclu gorerek
saldirganlasan, Anadolu halkini yutmak isteyen bir canavarin hikayesidir.
The Economist dergisinin 10 Mart tarihli sayisinda yeni peygamber olarak tanimladigi The Hocaefendi 'nin The Cemaati artik kendi kontrolunun otesinde cok bilinmeyenli bir denklem de karanlik bir limana dogru yol almaktadir.
Karargah Turkiye degil, Washington 'daki savas cetesinin merkezi olan American
Enterprise Enstitusunun alt kati yapilmistir.
Yazinin basligini hayal urunu bir yazi olarak koymustuk, evet anlatilanlar tamamen bir hayal urunudur, umut ederiz ki bu ruyadan bir an once uyanmak dilegiyle.
Haksiz bir bicimde gozaltina alinan degerli dost Adnan Akfirat, Serhan Bolluk, degerli yurtsever Dogu Perincek, Ilhan Selcuk ve Kemal Alemdaroglu beylere gecmis olsun diyorum.
serkanka58
25.03.2008, 10:56
The Cemaat ve The Hocaefendi - Hayal Ürünü Bir Yazı
Tuğrul Keskingören
23.03.2008
Bu yazida sizlere Islam 'i irdelemek gibi bir gayem yok veya savunmak veya yermek, veya laikligi desteklemek, veya elestirmek, sizleri tamamen baska bir boyuta Islam 'in ve laikligin bir soru olarak algilanmadigi The Cemaat yani emperyalizm boyutuna tasimak istiyorum.
Bu boyutun detaylari, Amerikan Emperyalizminin Ilimli Islam 'i bir recete olarak sundugu ve bu sunusta rol alan the Hocaefendi ve O 'nun libos destekli the cemaati artik Turkiye 'nin bir sorunu haline gelmesinde saklidir. The Cemaat hem laikler hemde Muslumanlar icin bir tehdittir.
Ergenekon operasyonu herhalde bunun cok guzel bir kaniti olsa gerektir.
Nurculugun ozunden sapmis bir cesit 'din ' olmus sekli olan The Cemaat artik baska bir boyuttadir, o sizin Kestanepazari zamaninda hatiralarinizda algiladiginiz camide vaaz veren saf temiz insanlar gitmis, yerine istihbarat orgutlerinin kullandigi bir sivil toplum ajan sebekesi gelmistir.
Emniyet Genel Mudurlugu icinde yuvalanmasi, her girdigi partide hem lideri hemde muhalefeti desteklemesi ile toplumun bir yarasi haline gelen The Cemaat 'ten bahsediyorum size.
The cemaat 'in merkezi Aydinlik dergisinin haberine gore Emniyet Genel Mudurlugu istihbarat daire baskanligidir.
The cemaat artik dinsel bir hareket olmanin otesinde, Allah ile kul arasinda bir yolun disinda Sirat-al Mustekim 'den sapmis sekli ile Muslumanlara karsi kullanilan, bir diyalog paravanina donusturulmustur.
Emperyalizmin The Cemaat 'i kullanis sekli sadece Turkiye 'ye yonelik degil, fakat bizim Turkistan cografyasi olarak algiladigimiz, emperyalizmin Orta Asya diye tanimladigi buyuk satranc tahtasinda kendisine yer arayan palyacolarin ve yeni oryantalistlerin cirit attigi yeni savas alaninada tasinmistir.
The Hocaefendi Amerika 'ya hicret ettiginde tercihini Abromowitz 'ten yana kullanirken, Graham Fuller vasitasi ile CIA ile tanismis ve light-Ilimli Islam 'a muserref olmustur.
Bu hicret Hz. Peygamberin hicreti degil, Ebu Leheb 'in yanina siginmadir.
O 'na Necip beyin dedigi gibi biraz gec kalmak ile birlikte vatanina hosgeldin diyoruz.
Her-kul takma adiyla internet sitesinde ve namaz gazetesinde yazilar yazarken diyalog ve hosgoruden bahseden The Hocaefendimiz sinek havalandiginda basin aciklamasi
yaparken Turkiye 'yi ilgilendiren en onemli konularda aglayarak sessiz kalmasi herhalde yeni peygamberliginin bir isareti olsa gerektir.
Son iki veya uc yildir Turkiye siyasetinde yasananlar, aslinda somurge ulkelerinde gerceklesen siyasi travmalarin bir ornegidir.
The Cemaat uyesi genc bir savciya actirdigi Semdinli davasi ile Genel Kurmay baskani hakkinda cetelesme kanaati olusturan,
Emniyet Genel Mudurlugu icinde olusturdugu kadrolasma ile ulkenin ve halkin guvenligi konusunda artik bir tehdit olan,
insanlarin ozel hayatlari hakkinda istihbarat toplayip, The Cemaat 'e karsi olan kisi ve kurumlari dinleyip, sanal ortamda bir dezenformasyon sebekesine donusen,
the Hocaefendi 'nin davasinin dusmesi talebine karsi gelen Cumhuriyet Savcisinin ozel konusmalarini Emniyet Istihbaratinda ki tosuncuklari vasitasi ile dinleyip sanal aleme koyup kiral benim diyen,
Hukumet ile Askeri karsi karsiya getirmeye calisan,
Orta Asya 'da actigi okullar icin Buyuk Britanya Imparatorlugundan Ingiliz Kulturune yaptigi hizmetlerden dolayi odul alan,
demokrasi ve diyalogtan bahsedip Mehmet Ali Birand 'in 32 'inci Gun programini yasaklattiran the Cemaat;
demokrasi, Islam, bagimsizlik, fikir ozgurlugu, ozel yasam, laiklik, ve milliyetcilik gibi kavramlarin otesinde,
Anadolu halkinin varligi icinde artik bir tehdit olusturmaktadir.
Bu tehdit arkasina aldigi Amerikan Emperyalizmi ile kendisini daha guclu gorerek
saldirganlasan, Anadolu halkini yutmak isteyen bir canavarin hikayesidir.
The Economist dergisinin 10 Mart tarihli sayisinda yeni peygamber olarak tanimladigi The Hocaefendi 'nin The Cemaati artik kendi kontrolunun otesinde cok bilinmeyenli bir denklem de karanlik bir limana dogru yol almaktadir.
Karargah Turkiye degil, Washington 'daki savas cetesinin merkezi olan American
Enterprise Enstitusunun alt kati yapilmistir.
Yazinin basligini hayal urunu bir yazi olarak koymustuk, evet anlatilanlar tamamen bir hayal urunudur, umut ederiz ki bu ruyadan bir an once uyanmak dilegiyle.
Haksiz bir bicimde gozaltina alinan degerli dost Adnan Akfirat, Serhan Bolluk, degerli yurtsever Dogu Perincek, Ilhan Selcuk ve Kemal Alemdaroglu beylere gecmis olsun diyorum.
allah aşkına alıntı yaptığın kaynak nereden besleniyor biliyomusun birader?
bu arada sen bir apartmandamı oturuyosun?
serkanka58
25.03.2008, 10:58
perinçek için yurtsever tabiri kullanılmış doğru ama hangi yurdu sevdiği belirtilmemiş?
şu kanıtlanmışki perinçeğin neredeyse işbirliği yapmadığı gizli servis kalmamış kucaktan kucağa dolaşmış!!!!!!
Bazi arkadaslar zaman gazetesi diyor, fakat, zaman gazetesi bu kadar dogru haber yapiyorsa, neden YAHUDI cikan fetullahci Tuncay güney i haber yapmiyor?`????
serkanka58
25.03.2008, 14:15
ufak kardeşim tuncay güney nereden fettullahçı olutor.birde bu ne demek fettullahçı bilmem ne bu takımmıki haaa?
bazı şeyleri iyi analiz et ondan sonra yorum yap
mesela şimdi diyelimki perinçek deseki ben fettullah hocayı severim dese ne olacak odamı fettullahçı oluyo ha?
bırakın bu dar düşünceleri ok?
ufak kardeşim tuncay güney nereden fettullahçı olutor.birde bu ne demek fettullahçı bilmem ne bu takımmıki haaa?
bazı şeyleri iyi analiz et ondan sonra yorum yap
mesela şimdi diyelimki perinçek deseki ben fettullah hocayı severim dese ne olacak odamı fettullahçı oluyo ha?
bırakın bu dar düşünceleri ok?
Samanyolu TV de calisanlar fetullahci degilde Baykal cimi?
Ayrica bu tip yayin organlarina fetullahci olmayanlari aliyorlar mi?
Tuncay güney, genc yasta fetullah gülen tarikatina dahil olmakla beraber, 89-91 arasi Fetullah in özel kalemi olarak görev yapiyor.
Samanyolu TV nin kurulmasinda yer aliyor, ve degisik programlar yapiyor.
Daha nasil fetullahci olsun?
serkanka58
25.03.2008, 15:34
Samanyolu TV de calisanlar fetullahci degilde Baykal cimi?
Ayrica bu tip yayin organlarina fetullahci olmayanlari aliyorlar mi?
Tuncay güney, genc yasta fetullah gülen tarikatina dahil olmakla beraber, 89-91 arasi Fetullah in özel kalemi olarak görev yapiyor.
Samanyolu TV nin kurulmasinda yer aliyor, ve degisik programlar yapiyor.
Daha nasil fetullahci olsun?
gazetelerden aldığın ve doğruluğu şüpheli bilgilerle yorum yapma.bir kere fettullah hoca bürokratmıki özel kalemi olsun .
ayrıca stv 93 yılında kuruldu ve 6 aylık bir süre içinde çalışmış ve gönderilmiş.
asitane3458
25.03.2008, 17:21
ne güzel yazmışsın derviş bey
allah aşkına dürüst ol yukarıdaki alıntını benden mi yaptın,
biraz dürüst olmaya çağırıyorum seni, madem müslümansız bari birazcık ahlaklı ol, doğru söyle yukarıdaki alıntıyı benmi yazdım
tabıı senn yazdın ben kafamdan mı uyduruyorum. yazdıığın şeyylerin arkasında dur. bı geri bak fazla arama bı kaç sayfa arkada yazdığın yazının ilk üç beş cümlesi...ahlaklı olmayı senden mı oğrenıcem ...
Hakikaten bu kadar gazeteyi okuyormusun yaa neyde belli bir ideoloji var o isimleri yazmışsın sonrada bilgiçlik taslıyor okuyorum diyorsun,Allah bilir birine bile abone değilsindir,ve iddia ediyorum bunları sadece demogoji yapmak için yazdın...
6 ay siyaha bürünmeye gelince sana göre açılan sayfa AK olabilir bunu 10 yıl sonra görürüz yüzün nasıl kararacak,10 yıl sonra olacaklara bir ışık tutmak niyetiyle o sayfa karardı biz güneşin arkasını gören gözlere sahibiz,güneşin ihtişamı asla aldatmasın sizleri...
biz dediğin kim bence degil günesin ardını kendi önünü görüyo isen ne mutlu sana hangi gözki harama bakmamış ve hangi gözdürki bataga sapmamış günesin ardınını kim görmüş sen gözünün önünü görüyo isen ne mutlu sana
gazetelerden aldığın ve doğruluğu şüpheli bilgilerle yorum yapma.bir kere fettullah hoca bürokratmıki özel kalemi olsun .
ayrıca stv 93 yılında kuruldu ve 6 aylık bir süre içinde çalışmış ve gönderilmiş.
Kardesim daha neyi savunuyorsun??
Yahudilere hizmet edenler ne hikmetse hep bu bu tür yayin organlarindan cikiyor.
Zaman Gazetesinin kurucularindan olan, Akp diyarbakir millevekili, Ihsan Arslan da azili bir pkk li dir, ve dogdugu topragin Kürdistan topragi oldugunu söylüyor.
Sen cabalamaya devam et, ben bu disi baska, ici baska olan cevrelerin kac kurus ettiklerini biliyorum.
leblebi82
25.03.2008, 22:25
Kardesim daha neyi savunuyorsun??
Yahudilere hizmet edenler ne hikmetse hep bu bu tür yayin organlarindan cikiyor.
Zaman Gazetesinin kurucularindan olan, Akp diyarbakir millevekili, Ihsan Arslan da azili bir pkk li dir, ve dogdugu topragin Kürdistan topragi oldugunu söylüyor.
Sen cabalamaya devam et, ben bu disi baska, ici baska olan cevrelerin kac kurus ettiklerini biliyorum.
Kardeş seni "Ulusalcı" çizgide görüyorum. Biraz daha iyi araştır. Özellikle Rus etkili kaynakların nerede olduğunu iyi gör.
Kardeş seni "Ulusalcı" çizgide görüyorum. Biraz daha iyi araştır. Özellikle Rus etkili kaynakların nerede olduğunu iyi gör.
Öyle mi leblebi efendi, demek hosunuza gitmedi yazdiklarim.
Valla beni hangi cizgide gorurseniz gorun, ben hangi cizgide olmaya calistigimi biliyorum.
Hak bildigim yoldu yururum, isterse kar, boran olsun.
Söylediklerime inanmiyorsan sen arastir, benim arastirma hakkinda bir sorunum yok. Ayrica rus etkili kaynaklari nerden uyduruyorsun?
Ben de senin yazdiklarina amerikan kaynaklarindan aldigini mi söylemem lazim?
Yada seni AMERIKANCI cizgide gördügümü mü söylemem lazim?
Cok merak ettiysen, sana yazdiklarimin kaynagini veriyim, kendin oku:
leblebi82
25.03.2008, 23:03
Öyle mi leblebi efendi, demek hosunuza gitmedi yazdiklarim.
Valla beni hangi cizgide gorurseniz gorun, ben hangi cizgide olmaya calistigimi biliyorum.
Hak bildigim yoldu yururum, isterse kar, boran olsun.
Söylediklerime inanmiyorsan sen arastir, benim arastirma hakkinda bir sorunum yok. Ayrica rus etkili kaynaklari nerden uyduruyorsun?
Ben de senin yazdiklarina amerikan kaynaklarindan aldigini mi söylemem lazim?
Yada seni AMERIKANCI cizgide gördügümü mü söylemem lazim?
Cok merak ettiysen, sana yazdiklarimin kaynagini veriyim, kendin oku:
Bak kardeşim yaşın daha çok genç . Daha önceki yorumlarından belli bir siyasi görüşün olduğunu söylediğini hatırlıyorum. Onun için sana bir tavsiyede bulunmak istedim. İnandığın görüşü iyi tanı. Hangi değerlerden beslendiğini öğren. Benim araştırmak gibi bir sorunum yok. Nasıl olsa hayatım araştırmakla geçti. Varsa öğrenebileceğimiz yeni birşeyler öğreniriz.
bende zaman.Çünkü hep gerçekleri yazar hee cumhuriyet gazetesi hep belli bir grubun ve kesimin yanında olmuştur ve verdiği haberlerin hemen hepside yalandır ....BANA GÖRE...
sanki zaman okuyanlar belli bir grup degil en azından cumhuriyetin sahibide okurlarıda bu ülkede amerikalarda saltanat surmuyolar yalan habermiş fetvasız haberler sizler için yalan haber sayılıyo galibaaa
sensetik
25.03.2008, 23:29
sözcü gerçekleri yazan tek gazete :))
Bak kardeşim yaşın daha çok genç . Daha önceki yorumlarından belli bir siyasi görüşün olduğunu söylediğini hatırlıyorum. Onun için sana bir tavsiyede bulunmak istedim. İnandığın görüşü iyi tanı. Hangi değerlerden beslendiğini öğren. Benim araştırmak gibi bir sorunum yok. Nasıl olsa hayatım araştırmakla geçti. Varsa öğrenebileceğimiz yeni birşeyler öğreniriz.
Benim de sana tavsiyem. Bu Dinler Arasi Diyagolculara, Vatikancilara pek fazla güvenme. Bunlarin disi baska ici baska.
sözde ergenekon çetesini deşifre eden tuncay güney çok önemli bir zat ,
fetullahçılığın tarihi, misyonu açısından mutlak tüm türk müslüman kardeşlerimce incelenmeli
zaman şak şak cılarına, feto şak şakçılarına duyurulur
Not : bu sabah yine 4 beleş gazete bizim işyerinin önüne bırakılmıştı ben yine hergünkü gibi birini aldın özenle inceledim
zaman okurlarına duyurulur
lütfen zaman okurlarına şüpheyle bakmayın bende okuyorum onu her sabah itinayla
değirmenin suyu cıa dan :) sormayın 30 bin satış 850 bin abone dağıtımlı ulusal lider gazetemiz amerikadan bir iki iki dik çheneyycilerden
zaman sivasıma ve sivas degerlerıne en cok saygı gosteren aynı zaman da yurdum gerceklerı ustunde en fazla duran ve gundeme objektıf bakan bı gazete
serkanka58
01.04.2008, 09:18
[QUOTE=Kadir58;248135]Kardesim daha neyi savunuyorsun??
Sen cabalamaya devam et, ben bu disi baska, ici baska olan cevrelerin kac kurus ettiklerini biliyorum.[/Q
bak ufak kardeşim birşeyler bildiğini sanıyosun ancak kulaktan dolma laflarla karşıma çıkıyosun.zaman gazetesi şu anki grup tarafından kurulmadı.kurulu bir gazete olarak belki o dediğin kişilerden satın alınmıştır.
ok atma işkembeden adamı kızdırma
[QUOTE=Kadir58;248135]Kardesim daha neyi savunuyorsun??
Sen cabalamaya devam et, ben bu disi baska, ici baska olan cevrelerin kac kurus ettiklerini biliyorum.[/Q
bak ufak kardeşim birşeyler bildiğini sanıyosun ancak kulaktan dolma laflarla karşıma çıkıyosun.zaman gazetesi şu anki grup tarafından kurulmadı.kurulu bir gazete olarak belki o dediğin kişilerden satın alınmıştır.
ok atma işkembeden adamı kızdırma
Zaman gazetesinden kimlerin yazarlik yaptigi da malum. Ermeni yazar bile var.
Yasasaydi, Hrant Dink bile yazar olurdu.
zaman sivasıma ve sivas degerlerıne en cok saygı gosteren aynı zaman da yurdum gerceklerı ustunde en fazla duran ve gundeme objektıf bakan bı gazete
Hangi gercekleri???
Hep tarafli haber, satilmis kalemler.
SEMİH-58
01.04.2008, 11:35
Gördüklerini söyle de bilelim belki bizimde sizin gibi gözümüz açılır(!)... Bizde kara sayfalarda ak günler ararız sizler gibi...
Kimin Ne oldugu bellidir Sen içini ferah tut adamların gözleri kör Allah inşallah Şifasını verecek biliyorsun ki dermansız dert yoktur...
SEMİH-58
01.04.2008, 11:36
Her Zaman Zaman gazetesi okurum Gururda duyuyorum...
Unutmayın ki Gerçekler Zaman'la Anlaşılır...
SEMİH-58
01.04.2008, 11:37
[QUOTE=serkanka58;249696]
Zaman gazetesinden kimlerin yazarlik yaptigi da malum. Ermeni yazar bile var.
Yasasaydi, Hrant Dink bile yazar olurdu.
eee bizde sivaslıyız her millet var bizde ermeni de var alevide var sunni de çerkezde hiç lafını ediyor muyuz. o zaman durmadan dövüşelim kavga edelim Sen Bölücülük! yapacagım diyorsan orasını bilemem...
serkanka58
04.04.2008, 09:27
[QUOTE=Kadir58;249703]
eee bizde sivaslıyız her millet var bizde ermeni de var alevide var sunni de çerkezde hiç lafını ediyor muyuz. o zaman durmadan dövüşelim kavga edelim Sen Bölücülük! yapacagım diyorsan orasını bilemem...
arkadaşım ne bölücülüğünden bahsediyosun bu benim yorumum deil kadir58 den alıntı yaparken yanlışlıkla benim yorumum gözüktü. diğer yorumlarıma bakmanı tavsiye ederim.
ha ne bilmek istersen bil banane
serkanka58
04.04.2008, 09:30
Hangi gercekleri???
Hep tarafli haber, satilmis kalemler.
ulan haddini bilde konuş bu zamana kadar yaşın itibari ile yorumlarını hoş gördük olur dedik ancak bu çocukça ve düz mantık kaçamak cevaplar ve işkembeden sallamaların sıktı artık haddini bil.
bizde zaman okunur doğru haberler için
SEMİH-58
04.04.2008, 18:31
[QUOTE=SEMİH-58;249726]
arkadaşım ne bölücülüğünden bahsediyosun bu benim yorumum deil kadir58 den alıntı yaparken yanlışlıkla benim yorumum gözüktü. diğer yorumlarıma bakmanı tavsiye ederim.
ha ne bilmek istersen bil banane
hata olduysa kusura bakma gardaş
SEMİH-58
04.04.2008, 18:32
Türkiye'nin En Çok Satan Gazete'sini Okumak Çok Büyük Bir Şeref...
GERÇEKLER ZAMAN'LA ANLAŞILIR ANLAŞILACAKTA...
Kaptan-58
05.04.2008, 18:09
ZAMAN GAZETESİNİ SEÇERDİM. ZATEN ABONEYİM. :D
ÇÜNKÜ: HABER DOĞRU VERİYOR. BOY BOY KADIN RESMİ VE MAGAZİN VERMİYOR..
mehmet155
05.04.2008, 18:19
ben vakit okuyorum. dobura dobur. sivasada sivaslıyada değer veriyor.sivasspordan hep haber var. sivasta bir şey oldu mu vakitte buluyorum. fakat sadece okuyorum. yanlışı olursa yanlış diyorum. diğer gazeteler iğrenç. boy boy kadın reklamı. kadın mı dansöz mü cariyemi kölemi ne olduğu belli değil. hürriyetin yalan haberleri için vakite bakıyorum. hayata farklı bir pencereden bakmak çok güzel. ben imam hatipliyim. başörtü taraftarıyım. sahi siz hiç hürriyetin başörtülüleri destekler bir yayaını nı gördünüz mü ben niye okuyayım, ben köşe yazarlarını değil genel gazeteyi kastediyorum. onlar bizi bu memlekette istemiyorlar. onlar dinide bu memlekette istemiyorlar. ben hürriyeti böyle tanıyorum
mehmet155
12.04.2008, 09:21
ARKADAŞLAR HÜRRİYET GAZETESİ TÜKİYENİN DOĞU VE GÜNEYDOĞUSUNU YOK GÖSTEREN BİR HARİTA BENZERİ RESİM YAYINLAMIŞTIR. HÜRRİYET GAZETESİNİ BU İĞRENÇLİK İÇİN KINIYORUM. BAKMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIMI 10,04,2008 TARİHİNDE YAYINLANAN SPOR KISMINA BAKMAYA DAVET EDİYORUM.
sonbahar5803
12.04.2008, 09:42
ARKADAŞLAR HÜRRİYET GAZETESİ TÜKİYENİN DOĞU VE GÜNEYDOĞUSUNU YOK GÖSTEREN BİR HARİTA BENZERİ RESİM YAYINLAMIŞTIR. HÜRRİYET GAZETESİNİ BU İĞRENÇLİK İÇİN KINIYORUM. BAKMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIMI 10,04,2008 TARİHİNDE YAYINLANAN SPOR KISMINA BAKMAYA DAVET EDİYORUM.
Hürriyet bunu hep yapıyor. Bu bir hata ve dikkatsizlik değil! Bilinçli, kasıtlı yapılan bir uygulamadır. Bunu artık insanlar görsün.
Bakın 1 sene önce de benzer bir olay yaşanmıştı.
Hürriyet Oyun Kulübü tarafından çocuklar için Hügo'nun oyun cdsi promosyon olarak dağıtılıyor.
Her zaman olduğu gibi oyun içinde Hügo, farklı bölgeleri dolaşıp, verilen görevleri yerine getiriyor. Endonezya, Kanada, Çin, Hindistan gibi bir çok ülkeyi geziyor. Hügo ile macerayı paylaşmak için o ülkenin haritasına tıklamak yeterli oluyor.
Ancak söz konusu maceranın adresi Türkiye olunca oyun tam bir skandala dönüşüyor. Çünkü Türkiye'nin neredeyse yarısı haritada gösterilmiyor.
Oyunun orijinal adı The Magic Journey yani Türkçe karşılığı ile Sihirli Yolculuk. Yabancı bir firma tarafından hazırlanan bu skandal oyunun on binlerce kişiye dağıtımını ise Hürriyet oyun kulübü gerçekleştirmiş.
Oyunda yer alan bütün ülkelerin sınırları fosforlu yeşille öne çıkarılıyor ama Türkiye'de durum değişiyor. Sinop'tan Hatay'a kadar uzanan çizginin doğusu gösterilmiyor. Daha ülke isimlerini ve sınırlarını yeni yeni öğrenen çocukların ilgi odağı olan oyunda haritaya dokunan çocuklar Türkiye'yi bu sınırlardan ibaret olarak görüyor. Böylece çocuklara bölünmüş bir Türkiye öğretiliyor.
Çocuklara ülkeleri, kültürlerini tanıtarak coğrafi bilgiler veren bir oyun olarak görülen CD, altında Hugo Sihirli Yolculuk, oyna ve öğren yazılı oyun CD'si on binlerce çocuğa ulaştı. Çocuklara oyunun içinde bazı ülkeleri tanıtıcı bilgi de veriliyor. Türkiye ise Fes takan insanların, güvenilmez ülkesi olarak tanıtılıyor.
Pek çok kez yabancı ülkeler Türkiye'yi bölünmüş haritalarla gösterdiler. Fakat bu olayı diğerlerinden ayıran acı bir gerçek var. O da bu oyunun promosyon ürünü olarak dağıtılması ve on binlerce çocuğa ulaştırılması. Hem de hiçbir denetim yapılmadan.
Şimdi herkes elini vicdanına koysun ve bu olayı siyasi değil, vatan ve millet bütünlüğü düşünülerek yorumlasın.
Selametle.
Arif Coşkun
12.04.2008, 10:07
Arşiv kısımına baktım ama göremediğim bahsettiğiniz resimi. Ne ile ilgili konu öyle bir haritanın spor sayfasında ne işi var? Eğer bulup buraya ekleme şansınız varsa seviniriz. Hem Hürriyet neden öyle birşey yapsın tepki alacağını bile bile,hem Hürriyetin süregele bir sloganı vardı "Türkiye Türklerindir" bunu öüzmseyen bir gazetenin böyle bir şey yapacağını tahmin etmiyorum,ya bir yalnışlık olmuştur yada siz farklı anladınız.
Zaman ve Yenişafak güzel.Arada da milli gazete okurum.
Arif Coşkun
12.04.2008, 10:15
Zaman ve Yenişafak güzel.Arada da milli gazete okurum.
Yeterli değil bence birkaç tane daha okuyun. Terazinin diğer tarafınada birşeyler koymak lazımmki bir tarafa çekmesin.Dengede durabilsin. Ben yerine ve zamanına göre, Milliyet, Sözcü, Milli Gazete, Yeni Şafak Cunhuriyet,Hürriyet, Akşam tabiki hepsini hergün takip etmek zor duruma göre.Sizede tafisye ederim dengede durmanızı sağlar, yoksa bir tarafa kayar gidersiniz.
Yeterli değil bence birkaç tane daha okuyun. Terazinin diğer tarafınada birşeyler koymak lazımmki bir tarafa çekmesin.Dengede durabilsin. Ben yerine ve zamanına göre, Milliyet, Sözcü, Milli Gazete, Yeni Şafak Cunhuriyet,Hürriyet, Akşam tabiki hepsini hergün takip etmek zor duruma göre.Sizede tafisye ederim dengede durmanızı sağlar, yoksa bir tarafa kayar gidersiniz.
Haklısınız ama onların bazılarında Fitne tohumlarını görünce üzülüyorum. Şeytan artık her yerde bari paramla aldığım gazetemde olmasın diyorum.
sonbahar5803
12.04.2008, 10:19
Olay Haber 7'nin farkedip tepki göstermesi sonucu duyuldu.
Tepkileri üzerine çeken Hürriyet Gazetesi hemen ertesi gün okurlarından özür diledi.
Ya Haber 7 bunu farkedip gün yüzüne çıkarmasaydı?
Alttan alttan faaliyetler devam edecekti, yine devam edecektir. Hügo skandalını da unutmadık.
Yap yap özür dile!
Arif Coşkun
12.04.2008, 10:22
Haklısınız ama onların bazılarında Fitne tohumlarını görünce üzülüyorum. Şeytan artık her yerde bari paramla aldığım gazetemde olmasın diyorum.
Kalıplaşmış,klişeleşmiş önyargılı bir cümle ve yaklaşım.Araştırmadan, okumadan öğrenemezsiniz.Tabiki yinede siz bilirsiniz.
hürriyet ülkenin bence en çirkef gazetesi..geçen gün yayımlanan taziye mesajında kullandığı "allah baba" tabiri yenilir yutulur cinsten değil...zaten türkiye haritası başlı başına skandal mı yoksa kasıt mı zaten herkes biliyor..
kasparix
21.04.2008, 20:58
ülkemizde öncelikle gazeteye hakettiği konumun ve önemin verilmediği kanaatindeyim..bana sorucak olursanız bahsettiğiniz gazete lider bir gazete değil trajına rağmen her ne kadar çölleri aşdırsada..bir grubun sözcülüüğnü ve birşeylerin tellallğını yapmakdan baska işe yaradığınıda düşünmüyorum..bir gazete tabiiki tarafsız olamalı mı bence olmaa bile rencide edici olmamalı,anadolu insanını ve deeğrlerini ne zman kutsal sayıp değer verecekleri anı bilmiorum yeni nesiller görücek mi ,,bence değerlerine inanmadığımız değerlerimize saygı göstermeyen yayın organlarından itina ile kaçınmalıyız,,bir bakmışız ki inanmadığımız gibi okuduğumuzdan onlar gibi olmuşuz onlar gibi yaşamaya başlamışız,,o yüzden derim ki inandığınız gibi okuyun..kendinize ZAMAN ayırın....seçkin okuyuculardan olmanız temennisiyle...
kasparix
23.04.2008, 22:16
ben haKikatten başkasını haykırmayan haberün özü ne ize onun verildiği dahası gazetesini yürekden seven aklı ve yüreği ile okuyan onun için fedakarlık yapan yazarlarının çokluğu ve renkliliği ile grur duuyduğum uluslar arası tasarım ödüllerine doymak bilmeyen tamamen anadolu insanınn sermayesiyle ilk tohumları saçılmış bi gazetenin ekonomiden siyaseetten eğitim haberlerinden en ideaL boyutta bahsedildiği bir gazetenin 7 senedir genç bi okuyucusuyum ben bu gazeteye gönülden inanıorum öğrenci harçlığı ile geçinen harÇlığından artırıp gazetesine sahip çıkan bir milyona yakın sanslı okuyuculardan biriyim evet yetimin hakkını gaspeden rüşvet yiyen magazine düşkün bireylerin hangi gazeteleri okuduğu İİ BİLİORUZ malum sizlere tavsiyem gazetemizi okumayın zaten çünki o zaman kendinizle yüzleşme korkusu vicdan azabı oluşur kardeşlik bilinci hak kavra mı nı öğreni verirsiniz bunlar sizi ürkütür sonra.......gerçekler ZAMANLA anlaşılır ..deeğrli kardeşlerim kendinize Zaman ayırın geç kalmayın..ZAMANDA yazılanlar yanlızca HAKİKATLERDİR..
ofgurleyuk78
24.04.2008, 00:02
Gülüyüm mü, ağlayım mı ? Gazete okumak beni sıkmaz merak etme. Ben zaten gazeteciyim. :)
Leblebi arkadaşım.. Gazetede yazı yazmakla gazeteci olunmaz. Günümüzde ilkokul (İlköğretim oldu şimdi) mezunu çok insan gazetelere yazı yazı yazıyor. Bütün gazetelerin savunduğu bir siyasi fikir vardır. Herkes fikrine göre gazete okur. Ve okuduğu gazete onun görüşünü yansıtır. Eğer mantıklı biri isen karşıt bir gazete de oku ki yalanı dolanı bilesin. Gazetenin baskı sayısını traj diye yükselten, kapı altlarına istek dışı habersiz bırakılan gazeteyi değil okumak, paket yapmakta bile kullanmam. Ben paramı GAZETE ye veririm.
herkes kendine yakın gazeteyi "gazete" olarak adlandırıyor..halbuki türkiyede ciddi manada objektif olan gazete yok..aynı haberi 30 farklı şekilde okuma imkanınız var :)
nurullah şahin
29.04.2008, 13:15
Hürriyet'ten skandal harita!
Hürriyet dün öyle bir skandala imza attı ki... Dikkatli gözler yakaladığında inanamadı. Bakın Türk haritası ne halde?
Yayıncılıkta hata olabilir ama buna hata demek pek mümkün değil... 'Skandal' tanımı daha çok oturuyor. Hele de Hürriyet gibi bir kurum söz konusu olunca...
Hürriyet gazetesi salı günleri spor eki veriyor. 08.04.2008 tarihinde yani dün bu eki eline alanlar gözlerine inanamadı.
Spok ekinin Avrupa sayfasında bir harita kullanılmıştı. Harita Avrupa ülkelerini bayrakları ile gösteriyordu.
Türkiye bölümü nasıldı dersiniz?
Tıpkı Türkiye'ye bölünmüş gösteren o meşhur haritalar gibi... Türkiye'nin güneydoğusu uçurulmuş, ortaya bakın nasıl bir Türkiye çıkmış...
______________________________ __________
Ya SEV Ya TERK Et
“BEN TÜRK’ÜM”
“BEN” ORTA ASYADAN TÜREYEN, ANADOLUDA BÜYÜYEN, AVRUPA İÇLERİNE YÜRÜYEN, “TÜRK’ÜM”.
“BEN” DAĞLARDA GEMİ GEZDİREN, TAŞLARA DESTANLAR KAZDIRAN, TARİHİ BAŞTAN YAZDIRAN, “TÜRK’ÜM”.
“BEN” ADALETE VE MERTLİĞE ÖRNEKLER VEREN, ÖLÜM KALIM SAVAŞINA GÜLEREK GİDEN, “TÜRK’ÜM”.
“BEN” SANCAKLARA, TUĞLARA BAŞ EĞDİREN, BEYLERE, PAŞALARA HİLAL GİYDİREN, KILIÇINI ÜÇ KITADA GEZDİREN, “TÜRK’ÜM”.
“BEN” ATİLLA’YI, YAVUZ’U, FATİH’İ YETİŞTİREN, DÜŞMANA DÜNYASINI DAR EDEN “TÜRK’ÜM”.
“BEN TÜRK’ÜM
“BEN TÜRK’ÜM”
sonbahar5803
29.04.2008, 13:17
Bunu da saolsun kanal 7 ortaya çıkarmıştı.
Güleycanım
29.04.2008, 14:01
Cumhuriyet gazetesini tercih ediyorum önceden hürriyet falan alırdım ama son yaptığı hugo oyunu içinde Türkiye'nin sınırlarını kendi kafalrına göre çizdikleri için almıyorum.
Bence cumhuriyet halkın sesi :)
gürün_güzeli
29.04.2008, 14:35
ben posta..çünküsü bende kalsın...:)
tayfun5883
03.05.2008, 00:52
cumhuriyet gazetesini okurum bazen posta gazetesine bakarım din sömürücülüğü yapan gazetelerle pek fazla işim olmaz ama onlarda sivasla ilgili haber yayınlıyor o yönü hoşuma gidiyor
kasparix
03.05.2008, 00:52
tüm sivaslı kardes ve büyüklerime ZAMAN A gönülden verdikleri desteklerden dolayı teşekkürü borç bilirim...
kasparix
03.05.2008, 00:59
çünkisi bende kalsın dien arkadaslarım ya inandığınız gibi okuyun yoksa okuğunuz gibi inanmaya başlarsınız bunlarda sizde tahribatlara neden olur.bir bakmışınız k i arszsız hissiz insanlardan biride biz olmusuz ..herkes nasıl inanıosa öle okusun ancak ey gönlü temiz anadolu insanı zamanının kıymetini bil içinde kendinden bir şeyler bulduğun değerlerine değer veren yayınları tercih et inş ,,bitaraf olan ber taraf olur..
ersoy_34
03.05.2008, 01:47
tabiki yenişafat -vakit-zaman gerisi yalan
gürün_güzeli
05.05.2008, 18:49
çünkisi bende kalsın dien arkadaslarım ya inandığınız gibi okuyun yoksa okuğunuz gibi inanmaya başlarsınız bunlarda sizde tahribatlara neden olur.bir bakmışınız k i arszsız hissiz insanlardan biride biz olmusuz ..herkes nasıl inanıosa öle okusun ancak ey gönlü temiz anadolu insanı zamanının kıymetini bil içinde kendinden bir şeyler bulduğun değerlerine değer veren yayınları tercih et inş ,,bitaraf olan ber taraf olur..
herkesin kendi fikri soruluyor soruda anladığım kadarıyla..
altuntas58
09.05.2008, 23:32
Birilerinin gazeteleri bile bizi biri birimize düşürürmeye yetiyor bizene o gazetelerden herkes cıkarını düşünüyorken bizler bir birimizi yiyoruz bu ne cahillik kimin ne hali varsa görsün bize ne herkes cıkarını düşünürken bizim bir birimizi yememiz niye
ersoy_34
10.05.2008, 00:00
yine tekrarlıyorum yeni şafak vakit zaman gerisi yalan.....................?
fertelliyim
14.05.2008, 10:24
Yalan haberin, yanlış haberden farkı bilinçli ve amaçlı olmasıdır. İşte bir yalan haber örneği...
14 Mayıs 2008 10:54
Dünkü Hürriyet gazetesinin manşetinde " Bir kadeh rakı artık yasak " yazıyordu kocaman harflerle.
Bugün yürürlüğe girecek yeni yasaya göre meyhanede, barda; kadehle içki almak mümkün olmayacakmış... Kokteyl içmek hayal olacakmış
Müthiş bir haberdi bu. Acaba bizim gazetede niye yoktu? Madem böyle bir yasa çıktı, niye haberimiz olmadı? İçki sektöründen ekmek yiyenler niye ayaklanmadı?
Merakla okudum haberi.
5752 sayılı yasanın ilgili maddesi orada yazılıydı:
"YETKİLİ olmadıkları halde, açık olarak içki satışı veya sunumu yapanlar ile satışa sunulan tütün mamulleri, etil alkol, metanol ve alkollü içkileri arz ambalajlarını bozmak veya bunları bölmek suretiyle satanlara 1000 YTL 10 bin YTL'ye kadar idari para cezası..."
" Ben yalanım " diye bağıran bir haber de yayınlanır mı birader! "
YETKİLİ olmadıkları halde... " diyor yasa. Yani ruhsatın, belgen yoksa kadehle içki satamazsın.
İşte bu kadar basit!
Yasanın bu maddesindeki amaç, belli ki mesela tezgâh altından kadehle içki satan büfe tipi girişimleri filan engellemek.
Böyle bir yalan haber nasıl yazılabilir?
Cevabın bir kısmı haberde var: Yazgan Şarapçılık'ın patronu Nurtekin Yazgan, gazetenin Ekonomi Müdürü Vahap Munyar'a bir mektup göndererek dikkatini çekmiş.
Munyar da bir muhabiri görevlendirmiş.
Haber kıvama ulaşınca sabah toplantısında yayın yönetmenine, yazı işleri müdürlerine ve diğer bölüm müdürlerine sunulmuş.
Böylece manşet olmuş.
Bu kadar çok insanın yalan haber üretimine katılması çok ilginç bir durum. Firma sahibi Yazgan zaten gazeteci değil. Muhabir de tecrübesiz diyelim.
Peki diğerlerinin derdi ne?
Okuduklarını anlamıyorlar mı?
İşin ironik yanı ne biliyor musunuz? Anlamadıklarından değil, tersine, tam da gayet iyi anladıkları için bunu yapabiliyorlar.
Bal gibi biliyorlar o yasanın "kadeh yasağı" filan getirmediğini.
Ama o kısacık "Yetkili olmadıkları halde..." ibaresinin birçok okurun gözünden kaçacağını da biliyorlar.
Olayın, "toplu yalan üretimi" olduğunun bir başka işareti de şu: Saat 17.45 itibariyle haber Hürriyet'in internet sitesinde " Bir kadeh rakı artık yasak... 10 bin YTL ceza " ibaresiyle yer almaya devam ediyordu ve " En çok okunan haberler " kategorisinde birinci sıradaydı.
Halbuki ' Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu ' (TAPDK) Başkanı Kazım Çalışkan, yasanın amacını çoktan anlatmış... Anadolu Ajansı da saat 11.45'te bu demeci servise koymuştu.
Aradan geçen 6 saat hurriyet.com.tr yöneticisinin tavrını değiştiremediğine göre... Belli ki neredeyse tüm gazete bölümlerinin katkıda bulunduğu bu yalan haberin "yayılması" amaçlanmıştı.
Haber gazete ve internetten okunacakKulaktan kulağa yayılacak... İçkiyle ilgili sektörlerde çalışan herkes ' gerilecek'.
Ardından, yasanın öngörülerini TAPDK'ya sorma zahmetinde bulunmayan Hürriyet, bugün Başkan Çalışkan'ın açıklamasını, " pardon, yanlış anlama olmuş " pişkinliğiyle yayınlayacak.
Ancak 'kadeh yasağı' diye bir şey olmadığı anlaşıldığında iş işten geçmiş, amaca ulaşılmış olacak.
Dikkat: Bu tip yalan haberler durup dururken üretilmez. Hürriyet benzeri yalan haberlere 28 Şubat (1997) darbe döneminde imza atmıştı. 2004'te ise grubun yöneticileri darbecilerle pazarlık yapmış ama anlaşamamıştı.
Belli ki bu kez el sıkışmışlar!
SABAH
Hürriyet bu tür haberlerin sonunu kime yada neye bağlayacak merak konusu doğrusu
sonbahar5803
14.05.2008, 10:41
Alıştık artık alıştık!
Kimin ne mal olduğu ortada. Kim vatanı seviyor, kim içten içe gizli oyunlarla yıkmaya çalışıyor, söylemeye gerek yok.
Hürriyetmiş!
O isim hiç yakışmıyor milletin hürriyetini yok etmeye çalışanlara.
herkes bildiyle yaşıyor herkesin ne yaptığı ortada.
fanatik gazetesini secerim............
ÖnceVatan_58
14.05.2008, 18:11
Birilerinin gazeteleri bile bizi biri birimize düşürürmeye yetiyor bizene o gazetelerden herkes cıkarını düşünüyorken bizler bir birimizi yiyoruz bu ne cahillik kimin ne hali varsa görsün bize ne herkes cıkarını düşünürken bizim bir birimizi yememiz niye
Sonuna kadar katılıyorum size. Burada sorulan soru hangi gazeteyi okuyorsun? Sanki hangi gazete daha güzel diye sormuşlar.Sonra herkesin güzeli beğenisi kendine illada benimki daha güzel polomiği yaratılıyor.Elbette herkes kendi okuduğu gazeteyi övecek,bunu tartışma konusu yapmak çok yalnış.
ben de vatan gazetesini begeniyorum gerçekçi oluşu nedeniyle"1"
ulak.aka.azazel
15.05.2008, 18:46
Buldukca ortadoğu okuyorum... nedeninide tahmin etmişsinizdir...
berat.demir
15.05.2008, 19:40
zaman gazetesi tabi ki. hemşerilerimiz de zaten hakketiği yere ulaştırmiş zamanı. yenişafak vakit gibi gazeteleri de okurum tabi.
ersoy_34
18.05.2008, 12:49
tan bulvar posta dermişim tabikideyil ben dorudüzgün gazete okumamki
ekingölü
18.05.2008, 13:03
bende ZAMAN gazetesi okuyorum,herşeyiyle okunacak bir gazete bence
ALLAH RAZI OLSUN EKİNGÖLLÜ
hafta başından beri bu anı bekliyodum biri açsada artık yazsam şunu diye
GÖZÜNÜZ AYDIN BU HAFTA BELEŞ BIRAKILAN ZAMAN GASTESİ BEŞ ADET OLDU
NE İŞ ANLAMADIM, BİNADAKİ İŞYERLERİ BİRER BİRER KAPANIRKEN ABONE SAYISI HER NE HİKMETSE ARTTI GERGÜN BIRAKILAN AMERİKANIN SESİ TÜRKİYENİN BÖLEN GAZETESİ ZAMAN TERSTEN OKUNUNCA NAMAZ MIŞ, AMA BEDAVA BELEŞ SOKAĞA ATILABİLİYOR , FİŞ YOK FATURA YOK ,ALAN YOK SATAN YOK AMA BİR BASIP DAĞITAN VAR NE HİKMETSE TİRAJ ARTTI YALANI 2-3 AYDA BİR BU ŞEKİLDE ATRAKSİYONLARLA HALK AYEDİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR
ZAMAN = YALAN
ZAMAN = SPEKÜLASYON
ZAMAN = HALKI İKİYE BÖLMEK , İNANAN İNANMAYAN ARTI TÜRK-KÜRT
ZAMAN = TELEKULAKÇILARIN GASTESİ
ZAMAN = AMERİKANCILARIN GASTESİ
ZAMAN = DÜNYANIN HERYERİNE TÜRKÇE ÖĞRETECEĞİM DEYİP İNGİLİZCE ÖĞRETEN AMERIKAN CIA ŞEBEKESİNİN GAZETESİ
ZAMAN = BİSMİLLAHI SÖYLEYİP DEVAMINI GETİRMEYEN SAHTE PEYGAMBER GAZETESİ MALESEF
DAHA ÇOK SONRA YAZARIM
BU HAFTA BAŞINDAN BERİ BELEŞ GASTEMİZ VARRR
TİRAJ ARTIŞI SÜRÜYOR YALANA DEVAMMMM ZAMAN DEVAM
ZAMAN ZAMAN HERGÜN BELEŞ YAZAN AMERİKAN SPEKÜLATÖR GASTESİ
OOHH BE RAHATLADIM
EKİNGÖLLÜ KARDEŞİM SAĞOL VERDİĞİN BU PAS İÇİN
berat.demir
28.05.2008, 17:54
NE İŞ ANLAMADIM, BİNADAKİ İŞYERLERİ BİRER BİRER KAPANIRKEN ABONE SAYISI HER NE HİKMETSE ARTTI GERGÜN BIRAKILAN AMERİKANIN SESİ TÜRKİYENİN BÖLEN GAZETESİ ZAMAN TERSTEN OKUNUNCA NAMAZ MIŞ, AMA BEDAVA BELEŞ SOKAĞA ATILABİLİYOR , FİŞ YOK FATURA YOK ,ALAN YOK SATAN YOK AMA BİR BASIP DAĞITAN VAR NE HİKMETSE TİRAJ ARTTI YALANI 2-3 AYDA BİR BU ŞEKİLDE ATRAKSİYONLARLA HALK AYEDİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR
ZAMAN = YALAN
ZAMAN = SPEKÜLASYON
ZAMAN = DÜNYANIN HERYERİNE TÜRKÇE ÖĞRETECEĞİM DEYİP İNGİLİZCE ÖĞRETEN AMERIKAN CIA ŞEBEKESİNİN GAZETESİ
ZAMAN = BİSMİLLAHI SÖYLEYİP DEVAMINI GETİRMEYEN SAHTE PEYGAMBER GAZETESİ MALESEF
DAHA ÇOK SONRA YAZARIM
OOHH BE RAHATLADIM
sivaslı hemşerilerimiz zaten ZAMAN GAZETESİNİ hakettiği yer getirdiler. ne derseniz diyin ZAMAN ZAMAN ZAMAN illa da ZAMAN inadına ZAMAN. Burdan bütün Sivaslı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Oy oranlarından herşey anlaşılıyor.
Bakın arkadaşlar sadece şunu okurum, asla bunu okumam demeyin, bence vaktiniz varsa imkanınız varsa hepsini okuyun. Artın internet çağındayız girin internete okumayı severseniz bütün gazetelere göz atın derim. Elbette kimisini az kimisini çok seversiniz, burası ayrı bir konu ancak sadece şucu bucu olup aklınızı da fikrinizi de zihninizi de kimseye ipotek edip, daraltmayın, ufaltmayın...
Şahsen ben internet üzerinden Hürriyet, Milliyet, Sabah, Akşam gazetelerini düzenli; Vatan gazetesini arada bir; Zaman, Milli Gazete, Yeni Şafak ve Taraf'ı da bulunduğum ortamlarda bol bulunduğu için elden takip ediyorum. Hiç birisini yüzde yüz benimsemediğim gibi hiçbirisine de yüzde yüz karşı değilim. Çünkü burası hepimizin memleketi, herkesin kendi doğrusunu ifade etmeye hakkı var, hepsinin kendince haklı olduğu tarafları var... Gerçi ben genelde ekonomi ağırlıklı takip ediyorum ama neyse...
Sonuç: Okuyun efendim, okumaktan zarar gelmez!:)
Yanlız sadece birisine saplanıp kalmak, diğerlerini adam yerine dahi koymamak sizi çaptan düşürebilir, dikkat!:)
Fırsat buldukça ayrım yapmaksızın hepsini okumaya çalışırım.
Ama para vermem. (internetten beleş) :)
Özellikle de milletimizin değer yargılarına ve hassasiyetlerine
salya sümük saldıranlara ve kartel medyasına,
hiç param gitmedi, gitmiyor gitmeyecek...!
ZAMAN = YALAN
ZAMAN = SPEKÜLASYON
DAHA ÇOK SONRA YAZARIM
OOHH BE RAHATLADIM
Çoktandır saldırmıyor dili şişmiştir diye düşünüyordum beni yine yanıltmadığın için çok teşekkür ederim... Sizler varoldukça daha da büyüyecek o gazete....
yiğidoturan
29.05.2008, 17:32
ZAMAN = YALAN
ZAMAN = SPEKÜLASYON
DAHA ÇOK SONRA YAZARIM
OOHH BE RAHATLADIM
abir can cumhuriyetle karıştırma
Çoktandır saldırmıyor dili şişmiştir diye düşünüyordum beni yine yanıltmadığın için çok teşekkür ederim... Sizler varoldukça daha da büyüyecek o gazete....
furkan deme gitsin gardaşım şişme ki ne şişme
5 b5l5ş gaste hergün kapımda bdava okuyorum acayip faydalanıyorum, nede olsa parası amerikadan cıadan geliyor , feto amca sadece organize ediyor, dağıtan çocuklar para kazanıyor en çok ona seviniyorum galiba ayda 700 net alıyorlar iyi para sabah iki saat spor niyetine çık dolaş al 700 ü , helal i hoş olsun,
bazı işmerkezlerine 50 adet bırakıldığını biliyorum , nereden bu değirmenin suyu , hayırdır bunun sonu nereye varacak bakalım, allah nasip kısmet ederse bir 5 yıl sonrasını hep beraber burada görmek istiyorum
cumhuriyet çünkü cumhuriyet çocuğuyum da ondan eleştiriler biraz dikkatli olması lazım saygılı olalım birbirimize burada fikirlerinizi yazmanızı bile cumhuriyete ve M.KEMAL ATATÜRKE borçluyuz zaman gazetesi her gün apartman girişimize bırakılıyor senelerdir bedava bu değirmenin suyu nereden geliyor acaba o israf olan parayla kaç fakir doyardı acaba hiç düşündünüzmü kimse okumuyor hepsi çöpe bırakın okumayı ciddiye bile almıyoruz CUMHURİYET OKUYORUM CUMHURİYETİ ÇOK SEVİYORUM saygılarımla....
Arif Coşkun
01.06.2008, 08:52
Elbetteki insan kendi düşüncesi dünya görüşünü savunan benimseyen gazeteleri seçer.
Ancak bu yeterli değildir,farklı gazete de okuma taraftarıyım.Bir gazete bir olayı kendine göre diğeri de kendine göre yazıyor,ben o gazeteyi elime bile almam demek yalnış. Burada hakemlik okuyucuya kalıyor. Burada görüş ifade etmek dışında , gazete suçlamalarına dönüşmüş.Senin gazeten yok benim gazetem kavgası.
Neyse inşallah zamanla doğru yolu bulcaz.
tatlıpınar_58
02.06.2008, 12:20
hiçbiri okunmaya değmez hepsi bir kesimin uşağı olmuş ne emrediyolarsa onları yazıyolar türkiyenin gerçeği bu bide biz cumhiriyet gazetesi okumuyoz diye cumhuriyetçi değilmiyiz allah aşkına bırakın bu işleri her türk milliyetçidir,laiktir,sosyaldi r ben su gazeteyi okuyorum ben şuyum dememek lazım.
altuntas58
02.06.2008, 12:23
Benim düşüncem insanlar farklı gazeteleride okumalı tek yanlı bilgilenmemeliyiz
gol bana mı sana mı berat kardeşim bunu zamanla öğreneceğiz ama bunu malaesef senin zaman'ın yazamayacak , çünkü sahipleri vatan hainliği ve amerikan uşaklığından yargılanıyor olacaklar,
bir öneri aşağıdaki yazıyı 2 dakka sabredip okuman, bunu yazan bu ülkenin en saygın kişilerinden biri :;
Uyandırın, korkmayın heryerde konuşun konuyu siz açın
takside taksiciye konuşun
apartmanda kapıcıya konuşun
sakallı gazete bayinize konuşun
eve gelen gündelikçiye konuşun.
Anlatın eğer Fethullah dindarsa peygamber gibi ise
neden Amerika'da yaşıyor ?
neden Mekke'de Kabe yakınlarında bir malikanede değil de
Amerika 'da FBI çiftliğinde.
Söyleyin bu zat değilmiy di 25 yıl o cami senin bu cami
benim salya sümük ağlayarak FAİZ haram diyen ?
sorun kapıcınıza peki BANK ASYA nedir ?
Önce alıştırmanız gerekir.
Görüntüye.
Seslere.
Hareketlere.
Sessizliğe.
Çevrenizde olup bitenlere.
Yavaş yavaş alıştırırsınız.
Alışırlar.
Türbana.
Çarşafa, peçeye.
Taşyapı 'ya.
Oğulların gemilerinin olmasına.
Çocukların televizyon kurmasına.
Yakınların yolsuzluklarına.
Sevgililere alınan evlere.
Çokeşliliğe.
Erkeklerin, kadınların ayrı ayrı oturmasına.
Ramazanda öğle yemeği verilmemesine.
Beyaz takkeyle gezenlere.
Hem de öyle alışırsınız ki size çok doğal gelmeye
başlar.
Bizde böyle deyip geçmeye başlarsınız.
'Galiba demokrasi bu da biz mi anlamıyoruz?' diye
kuşkulanırsınız.
Sonra da uyuşursunuz.
Yavaş yavaş uyuşursunuz.
İçinizden bile tepki duymaz olursunuz.
'En az üç çocuk yapın' derler, dinler geçersiniz.
'Bizi azaltmaya çalışıyorlar' derler, gülme duygunuz
bile kaybolmuştur.
'Batı'nın ahlaksızlığını aldık' derler, öyle dinler
durursunuz.
Uyuşturmuşlardır sizi.
Bir yandan Çanakkale zaferini kutlarsını z.
Öte yandan Çanakkale savaşını yıllar sonra
kaybettiğinizi bile fark etmezsiniz.
Başbakanınız planlarını Amerika'ya açıklar.
Siz burdan dinlersiniz.
Amerika Ankara'yı işgal etmektedir.
Siz İngilizce öğrenmeye çalışırken durumu
göremezsiniz.
Alışırsınız ve uyuşursunuz.
Geçmişe dalıp gitmişken,
geleceği kaybetmekte olduğunuzu fark edemezsiniz.
Plan da bunun için yapılmıştır.
Önce alıştırma.
Sonra uyuşturma.
Yüzünüze demokrasi derler, arkanızdan gülerler.
Yüzünüze çokkültürlülük derler, arkanızdan bölerler.
Yüzünüze değişim derler, arkanızdan soyarlar.
Yüzünüze gelişim derler, arkanızdan bakarlar.
Alışırsınız.
Uyuşursunuz.
Tehlikenin farkında mısınız?
Önce Alıştırma - Sonra Uyuşturma...
ERDAL ATABEK
milyonlarca insanı ekmek parası için avrupada ve dünyada aşağılanırken ne türkçe ne almanca ne ingilizce öğrenebilirken, kayıtdışı ekonomiyle devlete küfredilerek tek kuruş vergi vermeden ne idiğü belirsiz organizasyonlarla açılan okullara ve onların finansörlerine bakınca ben değil sen ne diyeceksin bilemem, avrupada kaç yüz bin türk çocuğu tek satır türkçe bilmiyor bunuda düşünmeni o kıymetli fikirli kafana sokman rica ediyorum, olaya gol mol mevzusu olarak değil kellse , oy sayısı olarak değil, akıl fikir vicdan bilim ilim din ahlak kuralları ile kendin değerlendir derim berat kardeş, kaç yüz bin nüfus cüzdanında türk vatandaşı yazan çocuk türkçe bilmiyor bunu düşün yeter
yakamozz
02.06.2008, 14:34
Ben de Vakit okurum ara sıra Zaman da alırım.Ne de olsa Zaman da Sivasın yetiştirdiği benim de ders hocam olan Ahmet Turan Alkan gibi çok değerli bir hocalarım var...
Zaten
Amerikancılığa
Meyleden
Amerikani
Neşriyat
yakamozz
02.06.2008, 17:49
Zaten
Amerikancılığa
Meyleden
Amerikani
Neşriyat
Bir vaktin olursa okursun vakit gazetesi filistin lehine amerika-israil aleyhine hergün en az bir sayfa ayıran bir gazete senin amerikan gazetesi zannettiğin sakın cumhuriyet gazetesi olmasın:)...
akifeker2
02.06.2008, 18:33
Zaten
Amerikancılığa
Meyleden
Amerikani
Neşriyat
türkiyede bulun 10 larca gazeteden sadece 2-3 tanesi adam gıbı bılgı verıyo
bu yuzden lutfen bu gazatelerın verdiği bılgılere karşı saygılı olalaım
senın dediğin gazeteler sakın cumhurıyet vb gazeteler olmasın
boyle gazeteler hem yanlış bılgı veriyo hemnde ulkemizden soğumamıza neden oluyo bence lutfen bu konuda bıraz titiz dawranın
adam gıbı bılgı veren gazetelerede saygılı ol!!!!!!!
kendı okuduğun gazetelerle karıştırma tmm mı!!!!:mad:
şahsen benım okuduğum gazeteler
zaman
ortadoğu
vakit
bunların ustunede gazete tanımam
Sabah 53 4,45%
Hürriyet 45 3,78%
Milliyet 26 2,18%
Zaman 482 40,47%
Akşam 31 2,60%
Cumhuriyet 186 15,62%
Ortadoğu-Yeniçağ 22 1,85%
Yenişafak 65 5,46%
Fanatik 36 3,02%
Fotomaç 30 2,52%
Posta 51 4,28%
Takvim 20 1,68%
Diğer 144 12,09%
Veli Bircan
02.06.2008, 22:13
milyonlarca insanı ekmek parası için avrupada ve dünyada aşağılanırken ne türkçe ne almanca ne ingilizce öğrenebilirken, kayıtdışı ekonomiyle devlete küfredilerek tek kuruş vergi vermeden ne idiğü belirsiz organizasyonlarla açılan okullara ve onların finansörlerine bakınca ben değil sen ne diyeceksin bilemem, avrupada kaç yüz bin türk çocuğu tek satır türkçe bilmiyor bunuda düşünmeni o kıymetli fikirli kafana sokman rica ediyorum, olaya gol mol mevzusu olarak değil kellse , oy sayısı olarak değil, akıl fikir vicdan bilim ilim din ahlak kuralları ile kendin değerlendir derim berat kardeş, kaç yüz bin nüfus cüzdanında türk vatandaşı yazan çocuk türkçe bilmiyor bunu düşün yeter
kaç kere o türk okullarını gezdin...nerden biliyorsun...cumhuriyet gazetesimi aşılıyor bunları sana merak etme onların yalanlarınıda ek tek bir bir ortaya çıkartıyorlar...
ELİN GAVURU KENDİ KÜLTÜRÜMÜZÜ YOK ETMEK İÇİN BURADA KOLEHLER AÇIYOR YOK AMERİKAN KOLEJİ YOK FRANSIZ KOLEJİ BİZ KENDİ KÜLTÜRÜMÜZÜ DİLİMİZİ BAYRAĞIMIZI BAŞA ÜLKELERE TAŞIYINCAMI SUÇ OLUYOR...
BU DÜŞÜNCEYİ TAŞIYANLARIN TEK DERDİ ÇEKEMEMEZLİKTİR
İMZAAAAAAAAA ;)
kasparix
02.06.2008, 22:22
ben safımı belli ediyorum gardasım ben türk ve müslüman genciyim gözünü ülke dısından gelecek ideolojilere dikmemiş vatan evlatlarından biriyim ....onlar inatlarından vazgeçmeyecekler gardaslarım...bizler koşmamıza çalışmamıza abone bulmaya okumaya bakalım rabbimin inayetiyle gerekirse biz bu uğurda yanarız o ateşimizle bizden sonraki neslimiz türk islam fidanlarını aydınlatırız ...ya gelir sizde bu kardeslik halkasına girer 3 5 tanyada kösenize geçr içkinizi alır sadece sessiz gazetenizi okursunuz yada o atesde sizde yaanarsınız...yeetr ya bu adam tam bi pravakatör tarihi hatırla sevgiliden izlemiş at gözlüklü ..cumhuriyet gazetesinni kala kala yetmiş bin okuru kaldı çoğuda inönüyle yasıt onlarda gidince e kendini medeni ileri çağdas sanaan ileri gericiler kalacakk..cumhuriyet adı altında beleş cumhuriyetçiler .hiç boşuna zorlamayın kardesim ...bekleyin sessiz sessiz ...belge koymaayan ********dir abd sermayesi diyenlerde ...milyonları zan altında bırakanlarda... ispatlayamazsan önder savdan beter duruma düş emi halkın nazarında ..yetiyosa yüreğin sende basdır gazeteni dağıta biliosan dağıt yüzbin sadece okdar fazlada demiorum....bu bile yürek işi işde varsa yüreğiniz aha meydan ...cumhuriyet kağıt parçasıınnda bi bira alana bi tane bedava olduğu kamplarıda bilioruz canlar....artık anadolu insanı okuyor kızıyla erkeğiyle inş gazetesine sahip çıkacakdır canı gönülden sizede diyorum herkes gazetesine yüreğini koyar hodri meydan......Atatürkçüyüm anadolulu TÜRK ve müslüman genciyim zaman fanatiğiyim ...hangi gazeteyi okuduğumuz bizi bölmez böyle bi gerilik olur mu ...isteyen istediğini okur ama bir baskasını okuyana medeni yaklaşmazsa o medeniyet gün gelir ışığıyla onları boğar....
yiğidoturan
02.06.2008, 22:27
bugün star tv anahaberi seyrettinizmi bir yabancı çocuk çokda güzel türkçe konuşuyor hemde senin o beğenmediğin okullarda okuyor ... haa şuna katılırım avrupa okullarında türkçe dersi verilmiyor dersen ama asyada veya diğer yerlerde açılan türk kolejlerinde özellikle türkçe dersi veriliyor
kasparix
02.06.2008, 22:35
pravakatör bircan kendi zihniyetinle uğras ne kadar fanatik topluya biliosan topla nasıl propaganda yapıosan yap ,,,,sen medeni olmayı yanlız kendin gibi düşünme güdümünden kurtar ilkönce ...biz basbağları yüreğimize gömdük sizde gömeceksiniz onu yaptıranlarında ucu gene sizin meshur cumhuriyet halkasına kadar dayanmakada ama sığsınız işde anlıyamıosunuz ....biz geleceğe bakıoruz işde gerici sizsiniz hale geçmişin hesabını yüce türk adaleti görmüşken birde sende lafı dolandırıp hep bi yere getrip kendinzce hesap sormaaya kalkıyonuz buna gerek yok ....milletinde yaralarını kaşırsın böylece hiç iyi olmaz ...akıllı insan haklı ve gerekçeli eleşdiriler yapar sav gibi savsaklamaz sende Ataürkün kurduğu cumhuriytin zekii düşüne bilen cumhuriyet çocuğusun bizde cumhuriyet zekanızı kullanın bari ....cumhuriyetle ilgili eleşdirileri okursan asıl cumhuriyet cocuklarıının ve müslüman türk gençelrinin eleşdiri seviyesini ahlakını göreceksin ancak o at gözlüklerini çıkarırsan...
yakamozz
02.06.2008, 23:15
Sen o beğenmediğin insanın ülkemize yaptığı güzelliklerin binde birini yapamazsın, zaten bu ülkeye bir çivi bile çakmamış zihniyet eleştirir o güzelim insanı çünkü napsınlar çekemiyorlar ki ...
Arif Coşkun
04.06.2008, 08:51
Geçenlerde bir olay sonuçlandı,
AKP ye yakın ve Başbakanın yakın dostu Remzi Gür
Yargılandı ve bir milletvekiline rüşvet vermekten 10 ay hapis yedi
Haber sadece tarafsız medyada yer aldı.
ZAMAN - SABAH- STAR- YENİŞAFAK - BUGÜN gibi gazetelar habere tek satır bile yer vermedi.
Bu gazeteleri dürüstlükle övenler bunların dışında gazete okumayanlar bu haberden mahrum kaldılar ne yazıkki.
Bari buradan duyuralım.
Başörtüsü ve Devenin Başı
Cumhuriyeti gerileten siyasetler bilginize:
İngiliz gazeteci, Sina dağında karşılaştığı bir Bedevi'ye sorar:'Sence
lider kimdir?..' Bedevi;'Bir tanım yapmak yerine, bir öykü ile sorunuza
cevap verebilir miyim?' der.
Gazeteci; 'Elbette, anlat öykünü' diye yanıtlar. Bedevi anlatır;
'Benim gibi bir Bedevi, devesinin üstünde ve kızgın güneşin altında, Sina
Çölü'nde yol almaktadır. Birden ufuk çizgisi kararır, gökyüzünde nadiren
tek tük görülen kuşlar, bu kez toplu halde, karanlığın aksi istikametine
doğru, telaşla kanat çırpmaktadır. Çölün mutlak sessizliği, daha da
yoğunlaşır sanki. Deneyimli Bedevi; bu alametlerin, şiddetli bir kum
fırtınasının habercisi olduğunu hemen anlar.
Devesini çökertir, üstünden iner. Heybeden aldığı sağlam bir kazığı, kızgın
kumlara çakar ve devesini sıkıca bu kazığa bağlar. Sonra yine heybelerden,
katlanmış parçalar halinde çıkardığı küçük çadırını alelacele kurup, içine
girer ve kapı örtüsünü her iliğinden düğümler.
Son düğümü henüz atmıştır ki; fırtına bulundukları bölgeye ulaşır. Küçük
çadır havalanacakmış gibi sallanmakta, rüzgarın oluşturduğu kum sağnağı,
neredeyse delip geçecek bir hızda, çadır yüzeyine çarpmaktadır. Her kum
tanesinin, boyları küçük fakat verdikleri acı büyük oklar gibi bedenine
saplandığı deve, dile gelir:
'Efendi, canım çok acıyor. Hiç olmazsa başımı çadıra sokmama izin verir
misin?' der.
Dışarıda olmanın ne kadar zor olduğunu iyi bilen Bedevi, zavallı devenin bu
dileğini kabul eder ve 'Peki, başını çadıra sokabilirsin.' diyerek,
kapıyı bağlayan düğümleri boşaltır.
Durmak bir yana, fırtına giderek daha da gemi azıya almaktadır. Deve,
sahibine tekrar yalvarır;
'Efendi, derimin en ince olduğu yer boynumdur ve şu an çok acıyor. İzin
ver, boynumu da çadıra sokayım.'
Biraz ikirciklenmeyle, bu isteğe de 'Peki' der Bedevi.
Fırtına, sanki sonsuza dek sürecek gibidir. Deve bu kez, ilk ikisinden daha
acıklı bir sesle yalvarır;
'Efendi, ne olur, hörgücümü de çadıra sokmama izin ver...'
Bedevi bu son isteği de kerhen kabul eder. Ancak, hörgücün de içeri
girmesiyle, küçücük çadırda, artık kımıldayacak yer kalmamıştır. Bu duruma,
Bedevi'den önce, deve tepki gösterir;
'Efendi, bu çadır ikimize dar geliyor. Sen dışarı çıkıp, başının çaresine
baksan...'
'Lider kimdir?' demiştiniz; bu hikayeyi mesnet alarak cevap vereyim;
Lider; devenin başını dahi, çadıra sokmasına izin vermeyen insandır... '
Atatürk'ten sonraki lider İsmet İnönü; Köy Enstitüleri'nin kapatma sürecinin
başlamasına izin verdi.
Sonraki lider Menderes, Köy Enstitüleri'ni tamamen kapatarak,
cumhuriyet devrimlerinin kırsala uzanan kollarını kopardı.
Menderes, dini politik bir enstrüman olarak kullanma
geleneğini başlattı. Dini; hurafelerden, siyasi spekülasyonlardan arınmış
bir şekilde halka öğretecek aydın din adamları yetiştirmek üzere kurulan
İmam Hatip liselerinin misyonunu ters çevirdi.
Sonraki lider Demirel; Menderes'ten de baskın çıktı. Tarikatlar üzerinden
siyasi ikbal aramaktan çekinmedi.
Arada gelen ve çoğumuz tarafından, Cumhuriyet devrimlerinin, laisizmin ve
demokrasinin seçkin temsilcisi olarak gördüğümüz bir başka lider, Fethullah
Gülen ile muhabbetli olmaktan sonuç bekledi.
Sonraki lider Sayın Özal; zaten muhibban-ı tarikat olduğunu, gizlemeye
gerek bile duymadı.
Sonraki lider Erbakan döneminde, tarikat şeyhleri, başbakanlık protokülünün
liste başındaydılar.
Modern Türk Kadını imajını güçlü bir rüzgar gibi arkasına ve oy portföyüne
alıp, Başbakan olan Çiller, nabzını tarikatlara tutturdu.
Ecevit, Bahçeli, Yılmaz'lı hükümet, tarikatların ve dipten gelen dalganın
sırtını sıvazlamaya devam etti.
Özetle;
Atatürk'ten sonra gelen bütün liderler; devenin çadıra girmesine izin
verdiler.
İzin vermenin ötesinde teşvik ettiler.
Biz de Bedevi'nin öyküsünü mesnet alırsak; ortaya şu sonuçlar çıkıyor:
1) Türkiye; '10 Kasım 1938'den beri, varlık nedeni olan Cumhuriyeti, gerçek
anlamda savunan bir liderden yoksun olarak, 69 yıl geçirmiştir.
2) Bu dönemde gelen istisnasız tüm liderler, kendi siyasi pazarlamalarını,
Cumhuriyete ve Cumhuriyet Devrimlerine 'vurmak' üstüne kurulmuş
stratejilerle yapmışlardır.
3) Yaklaşık üç kuşağa tekabül eden bu zaman zarfında, Türkiye'nin milli
eğitim politikası 'teokratikleştirilmiştir' ve 'teokratikleştirilmekte'dir.
4) 29 Ekim 1923'te gerçekleştirilen 'devrim', bila fasıla tam 84 yıl süren
bir 'Karşı devrim' ile tasfiyenin son aşamasına gelmiştir.Son söz:
'Başını rica ile çadıra sokan deve, artık sahibini dışarı davet
etmektedir...'
'Deve' deyip geçmeyin; kini çok derindir.
Sizi çadırın dışına atacak kadar...
Uyandırın, korkmayın heryerde konuşun konuyu siz açın
takside taksiciye konuşun
apartmanda kapıcıya konuşun
sakallı gazete bayinize konuşun
eve gelen gündelikçiye konuşun.
Anlatın eğer Fethullah dindarsa peygamber gibi ise
neden Amerika'da yaşıyor ?
neden Mekke'de Kabe yakınlarında bir malikanede değil de
Amerika 'da FBI çiftliğinde.
Söyleyin bu zat değilmiy di 25 yıl o cami senin bu cami
benim salya sümük ağlayarak FAİZ haram diyen ?
sorun kapıcınıza peki BANK ASYA nedir ?
Önce alıştırmanız gerekir.
Görüntüye.
Seslere.
Hareketlere.
Sessizliğe.
Çevrenizde olup bitenlere.
Yavaş yavaş alıştırırsınız.
Alışırlar.
Türbana.
Çarşafa, peçeye.
Taşyapı 'ya.
Oğulların gemilerinin olmasına.
Çocukların televizyon kurmasına.
Yakınların yolsuzluklarına.
Sevgililere alınan evlere.
Çokeşliliğe.
Erkeklerin, kadınların ayrı ayrı oturmasına.
Ramazanda öğle yemeği verilmemesine.
Beyaz takkeyle gezenlere.
Hem de öyle alışırsınız ki size çok doğal gelmeye
başlar.
Bizde böyle deyip geçmeye başlarsınız.
'Galiba demokrasi bu da biz mi anlamıyoruz?' diye
kuşkulanırsınız.
Sonra da uyuşursunuz.
Yavaş yavaş uyuşursunuz.
İçinizden bile tepki duymaz olursunuz.
'En az üç çocuk yapın' derler, dinler geçersiniz.
'Bizi azaltmaya çalışıyorlar' derler, gülme duygunuz
bile kaybolmuştur.
'Batı'nın ahlaksızlığını aldık' derler, öyle dinler
durursunuz.
Uyuşturmuşlardır sizi.
Bir yandan Çanakkale zaferini kutlarsını z.
Öte yandan Çanakkale savaşını yıllar sonra
kaybettiğinizi bile fark etmezsiniz.
Başbakanınız planlarını Amerika'ya açıklar.
Siz burdan dinlersiniz.
Amerika Ankara'yı işgal etmektedir.
Siz İngilizce öğrenmeye çalışırken durumu
göremezsiniz.
Alışırsınız ve uyuşursunuz.
Geçmişe dalıp gitmişken,
geleceği kaybetmekte olduğunuzu fark edemezsiniz.
Plan da bunun için yapılmıştır.
Önce alıştırma.
Sonra uyuşturma.
Yüzünüze demokrasi derler, arkanızdan gülerler.
Yüzünüze çokkültürlülük derler, arkanızdan bölerler.
Yüzünüze değişim derler, arkanızdan soyarlar.
Yüzünüze gelişim derler, arkanızdan bakarlar.
Alışırsınız.
Uyuşursunuz.
Tehlikenin farkında mısınız?
ERDAL ATABEK
çok şükür yukarıdakilerden korkum yok, allah bilir kim müslüman kim insan kim yobaz kim adam, ders alcak değilim birçoğunuzdan, ama bir çoğunuzdan öğreneceklerimde var öğreteceklerimde, terbiye dahilinde yazın çizin arkadaşlar,
saygılar insan olana, olmaya çalışana, sevgiyle kalın hepiniz küfürler kötü sözler size demiyorum , önemli değil çok duyduk ama allah doğru bildiğim yoldan ayırmadı ayıramayacak, sakin olup sağlılı kafalarla yazılanlara okuyup cevap varirseniz daha değerli olursunuz hem benim gözümde hem yandaşlarınızın gözünde
ama daha dün Cahar kardeşe bile küfrettinizya bazılarınız bunun son nokta olduğunu bilmenizi isterim sizin samimiyetiniz hakkında, bunu burada yazan bir çok arkadaşımın değerlendirmesine önemle sunuyorum, karşılıklı sivrilikler yapıyoruz , kışkırtıyoruz birbirimizi bunlar artık insan olarak toplum olarak genlerimizde var ama artık iş başka boyutlara geti burada tehdirler, küfürler gırla gidiyor olmaz bu iş arkadaşlar olmaz , lütfen heres kendine çeki düzen versin , benim hakkında ne düşünüyorsanız güzel allahım sizede iki katını nasip etsin,
yakamozzzz
04.06.2008, 12:31
abinin biri yine hikaye anlatmış ama neyse:) ben yorumuma şöyle başlayayım
malatya cinayeti
rahip santaro olayı
cumhuriyet gazetesine atılan bombalar
danıştay saldırısı
evet arkadaşlar 4 olay saydım.Diyeceksiniz ki bunlar nedir ve bunların birbiriyle ne gibi bir bağlantısı var?Şöyle arkadaşlar;
Bunlar hepinizin de malum olduğu üzere Türkiye de büyük bir deprem yarattı.Bunları fırsat bilen medyanın büyük bir kısmı bunun üzerinden ülkenin %80 ini temsil eden kendi tabirleriyle dinci kesimin üzerine gittiler ve onlara büyük hakaret yağdırdılar.Bu olaylardan sonra biz de biliyoruz ki bazı kesim yazılı medya eleştirinin dozunu iyice artırarak bunu hakarete çevirdiler malum gazeteyi herkes biliyor(cumhuriyet gazetesi ve yandaşları).Ancak aradan günler geçtikten sonra
tüm bunları ortaya çıkaran sebeplerin tek bir nedene bağlı olduğu zincirin halkaları gibi ve bu tür gazetelerin tamamen yalan şeyler söyledikleri ortaya çıktı.Amaçları dindar kesimi ötelemek aşağılamak olan bu tür gazetelerin ne kadar yalan şeyler yazdıkları ortaya çıktı.Halkın %47 sinin oyunu alarak başa gelmiş bir partiyi iktidardan düşürmek için yapmadıkları oyun kalmadı kalmayacakta bunlar "amaca ulaşmak için her yol mubahtır" makyavelist görüşüyle hareket ederek halkın dinine,örfüne,geleneğine hakaretler yağdırarak herşeyi mubah görmektedirler.
altuntas58
08.06.2008, 20:29
Adaletsizliği işleyen, çekenden daha sefildir. EFLATUN
ilyas zeki
08.06.2008, 20:41
milli gazeteyi seçerdim.iiyi bir gazete.geçmişini bilmeyen gelecegine yön veremez bundan dolayı milli gazete
Adaletsizliği işleyen, çekenden daha sefildir. EFLATUN
Günümüzde, maalesef tam tersi oluyor abi,
Bu da Eflatun' un bir yanılgısı olsa gerek. ;)
Yani adaletsizliği işleyenlerden ziyade;
adaletsizliğe maruz kalanlar sefalet yaşıyorlar.
Adaletsizliğe uğrayanlar sefalet yaşarlarken,
Adaletsizliği işleyenler sefasını sürüyorlar.
Hele hele bu adaletsizliği, Adaleti sağlamakta 1. merci olan
Hukukçular yapıyorsa, işte o zaman;
cefası da bir başka oluyor,
sefası da...!
ErdalGüler
12.06.2008, 09:28
zamanı takip ediyorum. Tüm olaylara objektf yaklaştığını düşünüyorum. Diğer tüm gazeteleri az çok takip ediyorum ama ne yazık ki durum içler acısı, bazısı çıplak resimlerden, magazinden okunmuyor, bazısı ise açıkça siyasi kirlilikten okunmuyor. Bana göre; Dopdolu, gerçekleri yazabilen ve özgürce ifade eden sanırım sadece zaman var.
Kaptan-58
12.06.2008, 09:32
zamanı takip ediyorum. Tüm olaylara objektf yaklaştığını düşünüyorum. Diğer tüm gazeteleri az çok takip ediyorum ama ne yazık ki durum içler acısı, bazısı çıplak resimlerden, magazinden okunmuyor, bazısı ise açıkça siyasi kirlilikten okunmuyor. Bana göre; Dopdolu, gerçekleri yazabilen ve özgürce ifade eden sanırım sadece zaman var.
AYNEN KATILIYORUM................... ....
bazı gazeteler o kadar çaptırılıyorki hangisi doğru diye kararsız oluyor...
memati baba
13.06.2008, 19:00
Zaman alın zamanınız boşa gitmesin...
altuntas58
13.06.2008, 19:04
bazı gazeteler o kadar çaptırılıyorki hangisi doğru diye kararsız oluyor...
Acı da olsa, doğruları söyleyiniz. HZ.MUHAMMED
Zamanı Secerdim..
Spor Sayfasında Sivasspora Ait Bir Sayfa Veriyor..
Ve genelde Diger Gazetelere Göre Daha Gercekci Seyler Yazıyor..!!
zaman ve yenişafak gazeteleri Türkiye'nin en dürüst en ilkeli gazeteleridir...
Veli Bircan
16.06.2008, 18:59
Zaman 1. Gidiyor....İrtica Var Bu Sitede:D:D:D...Yakında Medya sivaslılar.net'tede irtica var diye bağırmaya başlar :D:D:D
en iyisi yeniçağ gerisi yalan türkiyenin çıkarlarını düşünen vatanından ve milletinden yana olan ve her zmn gercekleri acıklayan bir gazete.
zaman yenişafak cumhuriyet zaten kimin için yazdıkları belli yani taraflılar
bu memleket tarihte türktü şimdide türk ve daima türk kalacak
Sabiha Serin
17.06.2008, 23:19
Elimden geldiği kadar eğer Bilgisayarda okuyorsam hemen hemen tüm gazeteleri takip etmeye çalışırım.Çünkü her birinin ne tür konuya değindiklerini takip ederim.
Ama satın alırken çoğunlukla CUMHURİYET gazetesini tercih ederim. Her bir sayfası okunacak gazete.Çünkü Ülkemizde yaşanan gerçekleri ciddi olarak anlatıyor. Cumhuriyet gazetesini saatlerce okusanız okunacak nitelikli yazılar var.
!~+4upn| q!y4rI
23.06.2008, 13:19
Zaman Diyecektim Ak$ama Basmisim...
Evet Zaman Hep GercekLeri SoyLuyor... SuLaLece Uyeyizz :D:D:D:D:D
türkiyede gazete yok...kağıt yığını var..
hepsi yalandan dolandan geçilmiyor..
haksız bir görüş olduğu söylenemez...!!!!
HERGÜN 5 BELEŞ ZAMAN GASTEM KAPIMDA YAZ YAZ YALANDAN KİM ÖLMÜŞŞŞŞ
20 Haziran 2008
Mehmet Y. YILMAZ mehmetyilmaz@hurriyet.com.tr
Dinci medyanın tümü bir Sözcü etmiyor!
GEÇEN gün dağıtım şirketlerinden gelen satış raporlarına bakarken ilginç bir ayrıntının farkına vardım.
AKP destekçisi "dinci medya" (dini bir ticari ve siyasi unsur olarak yayınlarında kullanan medya anlamında!) satış bakımından yerlerde sürünüyor.
Vakit'in 32.166, Zaman'ın 25.154, Yeni Şafak'ın 16.837 adet bayi satışı var.
Bunu yazdım diye hemen ortaya atılıp, "Ama bizim abonelerimiz var" diyeceklere şunu sorayım: Neden uluslararası tiraj denetim sistemi ABC'nin abonelikle ilgili standartlarına uymaya çalışmak yerine, Rekabet Kurulu üzerinde siyasi baskı kurdurarak, bu denetim sisteminin çökmesine yol açtınız?
Neyse konu bu değil. Üç kardeşin toplam satışı, hiçbir gruba bağlı olmadan, sadece bir avuç gazetecinin ortak gayretleriyle yayımlanan, AKP muhalifi Sözcü'nün yanına bile gelemiyor.
Sözcü, 119.231 adetle, hepsine uzak ara fark atmış durumda.
Bundan Ahmet Çalık'ın çıkaracağı bir ders olmalı! Hükümet borazanı olmak, gazetelere yaramıyor, satışlar bunu anlatıyor bize.
Bu satış sefaletini promosyon ile aşmaya çalışan Vakit, 59 kupon karşılığı yapılacak çekilişle 150 okurunu Mekke ve Medine'de "Eğitim, Araştırma ve Bilgilendirme Semineri'ne" götürmeyi vaat ediyor.
Talihlilere bir Vakit yazarı da eşlik edecek.
Sanayi Bakanlığı'nın bu "çekilişli promosyona" nasıl izin verdiğini merak ettim.
Bakanlık bana açıklarsa, okurlarıma da duyururum.
Öte yandan talihlilere eşlik edecek insana bakınca bir uyarı yapmayı gerekli görüyorum:
Bu adam Vakit yazarları içinde ağzı en bozuklardan.
Bence kadınların ve çocukların bu işten uzak durmalarında yarar var.
Erkek talihlilere ise önerim, kulaklarına tıkamak için yanlarında pamuk bulundurmaları.
Böylece kötü sözler duyarak abdestlerinin sakatlanmasını engelleyebilirler.
Kaptan-58
24.06.2008, 12:37
Zaman 1. Gidiyor....İrtica Var Bu Sitede:D:D:D...Yakında Medya sivaslılar.net'tede irtica var diye bağırmaya başlar :D:D:D
bencede şike vardır.. bu sitede irticai faaliyet var. yakında chp bu siteyi kapatmak için mahkemeye başvurur :D :D
Mehmet Y. YILMAZ mehmetyilmaz@hurriyet.com.tr
Hoca Efendi, biraz da bunlara ağlasın
GEÇEN gün dinci gazetelerin tiraj sefaleti ile ilgili yazdığım yazı bazı kişileri fazlasıyla rahatsız etmiş. Bana "cemaatten" gelen küfürlü tepkileri, topluca Hoca Efendilerine göndereceğim.
Artık bunları o okuyup, kendi cemaatinin durumuna gözyaşı döksün! Bu kadar terbiyesiz ve ağzı bozuk insanı, aynı cemaat çatısı altında nasıl toplayabildiğinin hesabını kendisine versin.
Onları bu kadar kızdıran meseleyi tekrar anlatayım:
Türkiye'de gazete satışlarını denetlemek için bağımsız bir denetim firması çalışıyordu.
ABC Türkiye isimli bu kuruluşta, gazete-dergi yayıncıları, reklamcılar ve reklam veren temsilcileri yer alıyordu.
Uluslararası bir tiraj denetleme şirketi olan ABC, dünyanın her yerindeki deneyimini buraya bu şirket vasıtasıyla getirmişti.
Buna göre bedava aboneler, tiraja katılmıyordu.
Zaman Gazetesi'nde yapılan denetlemede faturaların topluca kesildiği tespit edildi.
Her abone ismine bir fatura ve bir tahsilat makbuzu ibraz edemeyen Zaman, ABC Türkiye'den, bu kıstasa uyabilmek için süre istedi.
Zaman yöneticilerinin bu konudaki açıklamalarını da burada size aktarmıştım. ABC'nin kurallarına en kısa zamanda uyacaklarını söylüyorlardı. Sonunda kurallara uymak yerine, kurallardan kurtulmayı tercih ettiler. Rekabet Kurulu'ndaki siyasi nüfuzlarını da kullanarak, sistemi çökerttiler.
Şimdi de çıkmışlar, bizden kendi açıkladıkları abone rakamlarına inanmamızı istiyorlar. Kusura bakmayın, ama yemezler!
Bu gazeteye parasını ödeyerek abone olanlar elbette vardır, ama en az onlar kadar "bedava abone" olduğunu, gazetelerin apartman ve dükkán kapılarına bedavaya bırakıldığını bilmeyen var mı?
BU NASIL DİSİPLİN?
TARAF Gazetesi'nde yayımlanan "Lahika 1" isimli belge, "Genelkurmay'ın resmi kayıtlarında yok" denilerek geçiştirilebilecek bir şey değil.
Belgede yer alan plan, askere karşı oldukları düşünülen kişilerin itibarsızlaştırılması ve bu amaçla bazı sivil toplum kuruluşlarının ve gazetecilerin kullanılmasını hedefliyor.
Yedek subay okulunda en çok duyduğum sözlerden biri de şuydu: Başarıdan da başarısızlıktan da komutan sorumludur!
Ve biliyoruz ki böyle bir plan, ordunun alt kademelerinde hazırlandıysa, bu işin üstlerden habersiz yapılması ihtimali yoktur.
Eğer bu çalışma, üstlerden habersiz yapıldıysa, bu nasıl disiplin? Bu disiplinsizliğin hesabını verecek olan komutan kim?
Plan, üstlerin emriyle hazırlandı ve kolayca tahmin edebileceğimiz nedenlerle "resmi kayda alınmadıysa" durum daha da vahimleşiyor.
O zaman bu planın, emir komuta zinciri içinde hazırlanmakta olan bir darbenin ön hazırlığı için yapıldığını düşünmemiz gerek.
Bundan önceki askeri darbe deneyimlerimiz bize bunu öğretiyor.
Ve soru da kendiliğinden ortaya çıkıyor: Bu planın hazırlanması emrini kim verdi, neden verdi?
Bir de ciddi bir güvenlik açığı sorunu olduğu görülüyor.
Gizli belgeler ortaya dökülüyor, bilgisayarlardan günlükler kopyalanabiliyor, komutanların odalarındaki konuşmaları kaydedilebiliyor.
Geçenlerde Yunan gizli servisi başkanının "Bütçemiz çok kısıtlı" diye yakındığını okudum, gazetelerde. Bu tabloya bakınca Yunan gizli servisinin çok bir bütçeye ihtiyaç duymayacağı da anlaşılıyor.
Ve elbette bizim mesleğimiz için en kritik konu şu: Bu yıpratma faaliyetlerinde kullanılacak gazeteciler kimlerdi acaba?
Yanıtını büyük olasılıkla alamayacağımız bir soru bu.
Ama kuşkum yok ki oralarda bir yerlerde bir liste olmalı. Bugün yarın; o da dökülür ortalığa nasıl olsa!
'Dinci' ile 'dindar' farkı
BAZI okuyucular da Zaman, Yeni Şafak, Vakit gibi gazeteler için kullandığım "dinci gazete" tanımlamasına takmışlar. "Onlar dinci ise siz dinsiz misiniz" gibi içinden adeta "zeká fışkıran" sorular soranlar bile var!
"Dinci" kelimesini özellikle kullanıyorum ki "dindarlar" ile bunlar arasındaki farkı vurgulayabileyim.
"Dinci" ile kastettiklerim, dini ticari ve siyasi olarak pazarlayanlardır.
Din onlar için bir gösteriş vesilesidir. Abartılı bir inanç tanımı ile kendi durumlarını güçlendirmeye çalışırlar.
Toplumu dini kuralların yönetmesini isterler. Din onlar için Allah ile kul arasında kurulan özel bir bağdan daha öteye geçer. Kendi tanımladıkları bir din anlayışını herkese benimsetmeye çalışırlar.
Bunu bir tek şey için yaparlar: Daha çok para, daha çok siyasi güç elde etmek!
Dindar ise dini kendi içinde yaşar. İbadetini bir gösteri vesilesi yapmaz. İnancını kullanarak para ve güç elde etmeye çalışmaz.
Sorun şimdilik dindarların bir bölümünün dincilerin gerçek niyetlerini anlayamamış olmalarından kaynaklanıyor.
Ama çok geçmeden onlar da bu ticaretin farkına varacaklar.
BEN OLSM SİZİN YERİNİZDE YUKARIDAKİ İKİ YAZIYI ÖZENLE OKUR GEREKEN DERSİ ALIR, SORULACAK HESAPLARI SORARDIM İLGİLİ YAYIN KURULUŞLARINDAN
Kaptan-58
24.06.2008, 12:40
BEN OLSM SİZİN YERİNİZDE YUKARIDAKİ İKİ YAZIYI ÖZENLE OKUR GEREKEN DERSİ ALIR, SORULACAK HESAPLARI SORARDIM İLGİLİ YAYIN KURULUŞLARINDAN
ya abi ankette zaman açık ara önde.. yani bu kadar insan yanlışmı düşünüyo.. bence biraz okuduğun yazarların gazetelerini araştır.. belki o zaman kürdistan haritası felan yayınladıklarınıda görürsün...
Sabah 59 4,64%
Hürriyet 48 3,78%
Milliyet 26 2,05%
Zaman 531 41,78%
Akşam 33 2,60%
Cumhuriyet 196 15,42%
Ortadoğu-Yeniçağ 24 1,89%
Yenişafak 65 5,11%
Fanatik 38 2,99%
Fotomaç 30 2,36%
Posta 55 4,33%
Takvim 20 1,57%
Diğer 146 11,49%
Katılımcı sayısı: 1271. Siz bu Ankette oyunuzu kullanmışsınız
ABİRCAN ABİ NE YAZIK Kİ SENİN KOPYALA YAPIŞTIR YAPARAK YAYINLADIĞIN YAZILAR GEREKLİ REYTİNGİ ALMIYOR. YAKINDA REYTİNG KURBANI OLAN DİZİLER GİBİ VİZYONDAN DA KALDIRILIR.
ABİ Bİ DE ŞUNU MERAK EDİYORUM: KOPYALA YAPIŞTIR YAPARKEN TELİF HAKLARINI ÖDÜYOMUSUN YAZARLARIN. HANİ HEP EMEKTEN BAHSEDİYOSUN YA. İNŞALLAH SENİ MAHKEMEYE VERİP TAZMİNAT DAVASI AÇMAZLAR.
BERAT SELAM SEN MERAK ETME ORASINI BEN HERGÜN 50 YKR ÖDÜYORUM TAM 11 YILDIR ABONEYİM
DAVA AÇMAZLAR AKŞAMA KADAR BURADA AVUKATLIKLARINI ÜCRETSİZ YAPIYORUMYA MERAK ETME AMA YAŞAR NURİNİN YAZILARINI KOPYALAMADA SORUN YAŞIYORUM ŞİFRELEMİŞLER YILDIZ YILDIZ OLUYOR HECE ARASI VARSA BİR BİLDİĞİN YÖNTEN YOKETMEM LAZIM, GERİCİ DOSTLARIN YAŞAR NURİYİ OKUMSINI ÇOK İSTİYORUM SAKIN ALINMA SANA DEMİYORUM GERİCİ DİYE SEN BİZİM HOLİGAN AKPLİMİZSİN
kasparix
24.06.2008, 13:20
ABİ DEMEYİN ALLAH AŞKINA SAYIN DEYİN ABİLİK KUTSAL Bİ MAKAM ...MERAK ETMEYİN TUTUŞMUSUNUZ YAZ SICAĞIYLA DA CUMHURİYET ASIL SAHİPLERİNE DEVİR TESLİM TÖRENİNİ YASIYOR..BU KAVGA GÜRÜLTÜ ONUN YANSIMALARIDIR BASKA SEBEBİNİ GÖREMİYORUM..AMA KORKMAYIN BİZ 75 MİLYONA EŞİT DAVRANACAĞIZ EVET YIKCAĞIZ SİZİN ANLADIĞINIZ MANADA İNÖNÜNÜN LAİKLİĞİ ATATÜRKÇÜLÜĞÜ YERİNE ATATÜRK ÜN LAİKLİĞİNİ ONUN ATATÜRKÇÜLÜK ANLAYISINI GETİRECEĞİZ İNÖNÜNÜN KÖKÜNÜ ZİHNİYETİNİ KAZIYACAĞIZ SİZDE ISRAR EDERSENİZ BİZİM ÇEKDİĞİMİZ ACILARI ÇEKECEKSİNİZ NAPALIM BİZ BEDELELR ÖDEYERK DEVRALACAĞIZ ÇOKDA BEKLEDİK SİZDE ÖDER ÇOOOOOKK BEKLERSİNİZ...AMA SUNADA İNANIN BU TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE İKİNCİ İKTİDAR ÖLÜM DEMEKDİR ..2. İKTİDARINIZ OLMAYACAK SİZİN EMİN OLUN..YA BİRLİKDE KARDESCE YASAMAYI GERİCİ HAKLISNIZ ATALARIMIZ GERİCİYMİŞ BAĞNAZMIŞ AMA ŞİMDİ YANNILIOSUNUZ BİZİ ONLAR İÇİN YARGILAMA DÜŞÜNCESİYLE YAKLAŞMAKDA GERİCE DEVAM EDİOSNUZ KİMSEYİ GERİCİ GÖRMEMEYİ ALGILAYACAKSINIZ YADA SİZİNDE BİZİMDE BEKLEDİĞİ LAİK DEMOKRATİK ATATÜRKÜN HEDEFLEDİĞİ MEDENİYETİNİN IŞIĞI ALTINDA YANACAKSINIZ..HAKİKİ MANADA DEMOKRAT İLERİCİ MANADA İNANÇLI ATATÜKÇÜ AYDIN GENÇLERLE BASARACAĞIZ BİZ BUNU İNŞ SİZLERDE GÖRÜRSÜNÜZ GÖZLERİNİZ YASARIR VAY BE NE GERİYMİŞİZ DERSİNİZ BELKİ....
ya abi ankette zaman açık ara önde.. yani bu kadar insan yanlışmı düşünüyo.. bence biraz okuduğun yazarların gazetelerini araştır.. belki o zaman kürdistan haritası felan yayınladıklarınıda görürsün...
Sabah 59 4,64%
Hürriyet 48 3,78%
Milliyet 26 2,05%
Zaman 531 41,78%
Akşam 33 2,60%
Cumhuriyet 196 15,42%
Ortadoğu-Yeniçağ 24 1,89%
Yenişafak 65 5,11%
Fanatik 38 2,99%
Fotomaç 30 2,36%
Posta 55 4,33%
Takvim 20 1,57%
Diğer 146 11,49%
Katılımcı sayısı: 1271. Siz bu Ankette oyunuzu kullanmışsınız
KAPTAN MERA ETME SEN BEN HANGİSİNE HANGİ GÖZLE BAKACAĞIMI BİLİRİM
vatanı bölen satan ayıran kardeşi kardeşe düşma edeni iyi biliriz dost, sıkma canını günde 50 kuruş verip gasteyi alıyoruz bağımsız aklımızla okuyoruz, eleştiriyoruz, ruhumuzu bilincimizide alırken kuruşla dağıtmıyoruz , kimsenin avukatlığını goy goyculuğunu yapmayız bunu iyi anladığını sanıyorum, bizim burada yaptğımız eleştirel aklı ön plana çıkarmak, varolan tartışılan konu ne ise her açıdan bakılmasını sağlamak gereken sonucu herkes kendince ve ortak akılca aılsın istemek yoksa şeyhe şıha din baronlarına, kürt baronlarına, çalıklamacalara, sabahçılamalara , zamanı terse akıtmacılara , aydn dğana milyarlarına milyar katmak için yalakalık yapmıyoruz
Kaptan-58
24.06.2008, 13:43
KAPTAN MERA ETME SEN BEN HANGİSİNE HANGİ GÖZLE BAKACAĞIMI BİLİRİM
vatanı bölen satan ayıran kardeşi kardeşe düşma edeni iyi biliriz dost, sıkma canını günde 50 kuruş verip gasteyi alıyoruz bağımsız aklımızla okuyoruz, eleştiriyoruz, ruhumuzu bilincimizide alırken kuruşla dağıtmıyoruz , kimsenin avukatlığını goy goyculuğunu yapmayız bunu iyi anladığını sanıyorum, bizim burada yaptğımız eleştirel aklı ön plana çıkarmak, varolan tartışılan konu ne ise her açıdan bakılmasını sağlamak gereken sonucu herkes kendince ve ortak akılca aılsın istemek yoksa şeyhe şıha din baronlarına, kürt baronlarına, çalıklamacalara, sabahçılamalara , zamanı terse akıtmacılara , aydn dğana milyarlarına milyar katmak için yalakalık yapmıyoruz
ABİ SEN HANGİSİNE HANGİ GÖZLE BAKACAĞINI İYİ BİLİRSEN MİLLETE İYİ BİLİR MERAK ETME SEN.... OYLARDAN BELLİ ZATEN.. SANIRIM FAZLA SÖZE GEREK YOK..
ABİ DEMEYİN ALLAH AŞKINA SAYIN DEYİN ABİLİK KUTSAL Bİ MAKAM ...MERAK ETMEYİN TUTUŞMUSUNUZ YAZ SICAĞIYLA DA CUMHURİYET ASIL SAHİPLERİNE DEVİR TESLİM TÖRENİNİ YASIYOR..BU KAVGA GÜRÜLTÜ ONUN YANSIMALARIDIR BASKA SEBEBİNİ GÖREMİYORUM..AMA KORKMAYIN BİZ 75 MİLYONA EŞİT DAVRANACAĞIZ EVET YIKCAĞIZ SİZİN ANLADIĞINIZ MANADA İNÖNÜNÜN LAİKLİĞİ ATATÜRKÇÜLÜĞÜ YERİNE ATATÜRK ÜN LAİKLİĞİNİ ONUN ATATÜRKÇÜLÜK ANLAYISINI GETİRECEĞİZ İNÖNÜNÜN KÖKÜNÜ ZİHNİYETİNİ KAZIYACAĞIZ SİZDE ISRAR EDERSENİZ BİZİM ÇEKDİĞİMİZ ACILARI ÇEKECEKSİNİZ NAPALIM BİZ BEDELELR ÖDEYERK DEVRALACAĞIZ ÇOKDA BEKLEDİK SİZDE ÖDER ÇOOOOOKK BEKLERSİNİZ...AMA SUNADA İNANIN BU TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE İKİNCİ İKTİDAR ÖLÜM DEMEKDİR ..2. İKTİDARINIZ OLMAYACAK SİZİN EMİN OLUN..YA BİRLİKDE KARDESCE YASAMAYI GERİCİ HAKLISNIZ ATALARIMIZ GERİCİYMİŞ BAĞNAZMIŞ AMA ŞİMDİ YANNILIOSUNUZ BİZİ ONLAR İÇİN YARGILAMA DÜŞÜNCESİYLE YAKLAŞMAKDA GERİCE DEVAM EDİOSNUZ KİMSEYİ GERİCİ GÖRMEMEYİ ALGILAYACAKSINIZ YADA SİZİNDE BİZİMDE BEKLEDİĞİ LAİK DEMOKRATİK ATATÜRKÜN HEDEFLEDİĞİ MEDENİYETİNİN IŞIĞI ALTINDA YANACAKSINIZ..HAKİKİ MANADA DEMOKRAT İLERİCİ MANADA İNANÇLI ATATÜKÇÜ AYDIN GENÇLERLE BASARACAĞIZ BİZ BUNU İNŞ SİZLERDE GÖRÜRSÜNÜZ GÖZLERİNİZ YASARIR VAY BE NE GERİYMİŞİZ DERSİNİZ BELKİ....
pardon ne yapacaksınız ne yapacaksınız anlamadımmmm
kanlı kansız mevzuusumu yine hocaefendiden kalma , rüyanda görürsün ancak
ABİ SEN HANGİSİNE HANGİ GÖZLE BAKACAĞINI İYİ BİLİRSEN MİLLETE İYİ BİLİR MERAK ETME SEN.... OYLARDAN BELLİ ZATEN.. SANIRIM FAZLA SÖZE GEREK YOK..
dost nasihatı yanlış ata misli oynama pişman olacaksın
2 sene sonra yüce divanlık hepsi başta abdulmelik fırat kürt baronu
Kaptan-58
24.06.2008, 13:53
dost nasihatı yanlış ata misli oynama pişman olacaksın
2 sene sonra yüce divanlık hepsi başta abdulmelik fırat kürt baronu
2 sene sonrada burdayız abi o zamanda görüşürüz....
berat bugün nöbetci hazırcevap sensin galiba :)
kahin olmaya ne gerek var 71 -72 cuntasında cocuktum, 80 de 13 yaşında delikanlıydım, nereden nereye geldiğimizi çok şükür okuyorum takip ediyorum, senin boyun kadar hukuk kitabını okudum sınavını verdim hemde 12 eylül sonrası türk islam sentezci bir yapıdan oluşan hocalardan bile geçtim, hemde dünya görüşümden ödün vermeden , kişiliğimle yapımla , dimdik onurla mezun oldum, köy derneğinden tut kültür derneklerinde bulundum yöneticilikler yaptım, ama ne legal ne illegal herhangi bir siyasi partiye bırak üyeliği selam bile vermedim, kimseye diyet borcum yok, herkesten hesap sorarım, başka zeminlerdede kendini solcu sayanlarla en az seninle uğraştığım kadar uğraştığımı bilmeni isterim,
biraz objektif baktığımı değerlendirdiğimi ve öngörülerime güvenirim 41 yaşında tecrübesiyle iddia ile yazıyorum , sosyolojik thlil yapmak kolay değildir ama edindiğimiz tecrübe, eğitim ve toplum içindeki değerlendirmeleriizin ses getirmesi bu öngörülerin doğru bulmasıyla çevremde sayılan sevilen sözü dinlenen bir kardeşinizim bu yüzden rahat yazıp konuşuyorum, 2 sene sonra görüşürüz sevgili kaptan, sevgili berat kardeşim, allta ne yazıyor zaman kısa dünya herkese yeter diyor 3 yıldır yazar orada boşuna demedik 3 yıl su gibi geçti , bir 3 yıldaha geçer , inşallah ömür olur yazışırız tartışırız yine , ampül gidecek güneş gelecek yazıyorum şimdi not al bu güneş benim güneşim değil seninilrin sahte suni güneş partisi olacak heralde. akp devri kapandı kabullenelim lütfen
kasparix
24.06.2008, 14:27
SİZE O AKLI ALLAHIN BİR LUTUF OLARAK VERDİĞİNİ BİLSEYDİNİZ ANLARDINIZ ANLAMAK İÇİN GAYRET LAZIM GAYRET TEK TARAFLI OKUOSUNUZ SAYIN BİRCAN ÇİFT TARALI OKURSAN BELKİ ANLARSIN SENİN BU PRAVAKATÖRLÜĞÜNDE AZİZ NESİNDEN KALMA SANIRIM
kasparix
24.06.2008, 14:47
KARSINDAKİLERİ İTHAM METODUYLA BÜYÜMÜŞÜNZ BELLİ KENDİ ENGİN GÖRÜŞLERİNİ GAZETENİN VARSA DOĞRULARINI PAYLAŞMAK YERİNE İSPATLAYAMAYACAĞIN TAMAMEN KOMPLO HAYAL ÜRÜNÜ KARALAMALARLA NEREYE VARACAKSINIZ BİLEMİORUM .seviyesizce elşdirğin gazete izzettin doğan dedenin açıklamalarını,,,mum söndü olaylarını değerlendirdi bi okusaydın keşke tavır duruş ve uslubu hatta cem evleri hakkında düüncelri görseydin be sayın büyüğüm hep dolduruşlarla konusuyoruz .siyasal islam bitti saiyasal alevilik oda bitsin ya artık inanç değr işleri olarak kalsın .GÜNEŞ BATARKEN ÖCÜLERİN GÖLGESİ BÜYÜK OLURMUŞ.HER ZİFİRİ KARANLIĞIN ARKASI AYDINLIĞA AÇILIRMIŞ..HA SÖZLERİM TEHDİT İÇERİKLİ FİLAN DEĞİL NE HADDİME BİZ LAİK SOSYAL VATANINA MİLLETİNE BAĞLI ATATÜRKÜN AYDIN VE CUMHURİYETİN DONANIMLI NESLİYİZ. NE MUTLU TÜRKÜM SİVASLIYIM MÜSLÜMANIM..bu kelimeleri sizden aldık diye kızıosunuz ama napalım BİZ BU İŞE YÜREKDEN İNANIYORUZ ..statükoyu sevmiyoruz...KÜRT TÜRK kardesdir ayrım yapan ayrım yapılacak hale düşer. bakın bircan bey bu memlkette laiksen dinsizsin aleviisende laiklerle hemen hemen aynı kefeye konursun müslümansan gericisin türksen faşistsin kürtsen bölücüsün ...napalım yani hepimiz ermenici mi olalım .biz artık yeter dioruz ya eleşdiri olur muhabbet olur dialog olur zemini de olur ancak empat ive sempati olmazsa hiç biri sahde gülücüklerden öteye seçim için kullanılmakdan öteye gidemez ...
ErdalGüler
24.06.2008, 15:07
başkalarının düşüncesi ancak kendini bağlar. Ayrıca rakiplerinin(zaman gazetesi) başarılarını bir gazetenin hemde hürriyet gibi ismine yakışmayan bir gazetenin yazarının savunmasını beklemiyorum...
Ayrıca herhangi bir altyapısı olmayan sadece kompodan ve palavradan öte atmış olduğunuz tüm palavralarıda hayretle takip ediyorum. Demekki bu kadar okur yanlış düşünüyor ve siz hep doğrusunuz aynı chp gibi...
Lütfen yaptığınız yorumları gerçekliğini kanıtlayarak yapınız. Saygılarımla.
yiğidodoğan
24.06.2008, 15:16
ben fotamac gazetesi alıyorum cünkü sporla acayip derece ilgileniyorum yalan haberler oluyor ama yinede iyibir gazete...
cumhuriyet,akşam vatan sabah milliyet hürriyet gibi aynı zihniyetin ürünü gazeteler tamamen çirkeflik üzerine kurulmuş...spor gazeteleri zaten yalandan geçilmiyor...zamanın ve diğer dini gazetelerinse suçsuz olduğu asla söylenemez..
Bu ne yahu ?
Yine sosyal Bilimcilik falan :rolleyes:
Oooo yine kavramlar havada uçuşuyor :rolleyes:
Teoremler, kuramlar, hipotezler, yasalar... maşallah. :)
Ne yani biz de okuduk şimdi ben de ilk üniversitemde okuduğum:
integral, türev, matris, analitik geometri,
soyut matematik, kısmi türevli diferansiyel denklemler...
falandan mı söz edeyim ? ister misiniz ? :D
astrofizik, kuantum fiziği, atom, elektron,
ışık madde midir, yoksa enerji midir,
uzayın derinlikleri, kara delikler, evrenin genişlemesi, nebula...vs
konuları hiç demiyom :D
Hele hele şu anda halen okuduğum iktisat, hukuk, istatistik, derslerime hiç girmeyeyim.
(Kamu yönetimi 3. sınıftayım,)
Berat sen de havalanma bakiim seneye ben de kamuyönetiminden mezun oluyom :D
yoksa Marjinal dönüşüm oranı, Üretim imkanları eğrisi, j eğrisi, philips eğrisi,
arz-talep eğrisi, (ne çok eğri varmış yahu doğru yok mu) :D
advalorem, spesifik vergi, konjonktürel ve friksiyonel işsizlik, gresham yasası,
deflasyonist açık, stagflasyon,... daha neler neler...
vala bi girersem bu konulara hem site hem de beyniniz yorulur.
Bakın ısrar etmeyin yoksa, bi dalarım kiiii... :D
sönmez abi ben senin saydıklarından sonra pes ettim. töbe ben bişey bilmiyim abi bundan sonra. sen beni malamat edersin abi bu bilgilerine. abi acı baan yav. bak ceketimi alır sivasa geri dönerim ha.
Esdaaağfurullaaah efeem,
bildiklerimiz bilmediklerimizin yanında bir hiç kalır.
Ahhh... ah...
Keşke bana da ceketimi omuzlattırıp;
Sivasıma gönderecek bir babayiğit çıksa... :)
Burnumda tütüyor yahu.
kasparix
24.06.2008, 22:29
sönmez abi tek kelimeyle harika biz böyle AYDIN DEMOKRAT CUMHURİYRTİN YETİŞDİRDİĞİ LAİK ATATÜRKÇÜ ....BÜYÜKLERİMİZİ ÖRNEK ALICAZ . bunları yazarken sizi yönlerndirme ve kalıba sokmak için değil yazınızdan çıkarımlarım oalrak algılayın inş .uslupdaki harukuladeliğe bakar mısınız birde zamnın eskittiği kişiliklere varın gelin DEĞERLENDİRMESİNİ SİZ YAPIN ..ARTIK SU BU GAZETENİN SAVUNUCUSU OLMAYI BIRAKALIM NOLUR GAZETE OKURLARINI OKUYUP ONLARA PUAN VERELİM YENİ Bİ ALAN AÇILSIN EN DEMOKRAT EN ÇOK OKUYAN KÜLTÜRLÜ YAŞLI DEMEYELİM HEMEN BELLİ OLUR ZATEN O OKURLAR GELİN VARSINLAR HAKKİKİ DEMOKRAT AYDIN KİMLER ...BUYRUN DEĞERLENDİRMELERİ SİZE BIRAKIORUM......BİR DE DELİLLERLE KONUSAN VE KOMPLOCULAR SENARİSTLER DİYE AYIRA BİLİRİZ ..BÖLME KARALAMA ARZUYLA DEĞİL ERDEMMLİ OLAN DAVRANIŞLARI ORTAYA ÇIKARMA ÇABASI OLARAK GÖRELİM İNŞ...Bİ KALIPLA DEĞİL EMPATİ VE SEMPATİ KURARAK DEĞERLENDİRELİM KARSIT GÖRÜŞLÜLERİNDE İİ ÖRNEK ALINACAK VARSA YÖNLERİ AÇIKLAYALIM İNŞ ..HADİ KOLAY GELE ..
tekrar tekrar söylüyorum hiç bir gazetenin savunulacak bir tarafı yoktur...al birini vur ötekine..
Açıkcası bu konu kabak tadı verdi.... Neden?... Çünkü her iki tarafta biribirini sadece suçluyor şöylesin böylesin diye... Eğer elinizde resmi kanıtlar varsa suçlamada bulunun eğer yoksa iftira atmayın birbirinize... Kiminiz benden büyük kiminiz küçüğümsünüz bu yazıyı yazmak istemezdim ama buna bir son vermeniz gerekir... "Zaman" veya "Cumhuriyet" ne bu tartışmayı duyuyorlar ne de haberleri var sadece siz birbirinizi kırıyorsunuz ve farkında mısnız bilmem ama artık birbirinize sizin taraf bizim taraf demeye başaldınız....
Abircan bey
(artık abi diye hitap etmeyeceğim, sana abi dememe kızıyorlar ;) )kendini otorite görerek kibirli ve tepeden bakma tavırların seni diğer konularda olduğu gibi buradada ele vermiş. Herşeyi sen bilecek değilsinya yok şu kadar okudum yok burayı okudum yok senin yaşın kadar ben buyum yok sen babanın aklın yokken ben okuyordum yok senin boyun kadar hukuk okudum falan filan. Senin bildiklerin karşındakilerin anlayabildiği kadardır. Enaz senin okuduğun kadar bizde okuduk abi (aaaa alışkanlık işte yine abi dedim :D kasparix kusura bakma gardaş) tek doğrunun senin ideolojik saplantılarından ibaret olmadığını idrak edememişsen o bilgilerin sana yük olmaktan başka bir işe yaramaz. yegane doğrular senin okuduğun kitaplarda veya ideolojik gazetelerde yazmıyor. pozitif bilimlerde akademik bilgiler tektir vede tartışılmaz (çok istisnalar hariç) ama sosyal bilimlerde durum farklıdır. sosyal bilimlerde görecelik (izafiyet) vardır, değişkenlik gösterir, mutlak doğru pek yoktur ve tartışmaya açıktır. Ağırlıklı olarak hipotez&teorem&kuram içeriklidir. pek az kısmı yasa ile isimlendirilir. (iktisatta say yasası, okun yasası gibi) Şimdi burda yine sosyal bilimcilik oynamayalım, ama dediğim gibi hukukuda iktisatıda, istatistiğide, hayatıda en az senin kadar okumuşluğum var. yaşına saygım var eyvallah (41 kere maşallah ;) ) ama abi (alışkanlık :D ) bunlar senin otorite olduğunu, ben bilirimciliği ve insanlara tepeden bakmanı gerektirmez. Bende 4 yıllık üniversite (kamu yönetimi) mezunuyum, askerliğimi de yaptım ve şu andada bir kamu kuruluşunda mesleğimi icra ediyorum. ama kimseye ben şuyum, ben yaşınız boyunuz kadar şunu bunu okudum deme hakkımın olduğunu düşünmüyorum.
hiç bir şekildede ideolojik bir saplantım olmadı. Senin şu ampul takıntında kabak tadı vermeye başladı. Millletin okuduğu ve değer verdiği gazete konusundada biraz saygılı olmanı beklerim. Yok bu saygıyı göstermem dersen benden ve hiç kimseden saygı bekleme çünkü hakkın olamaz. aaabbbiii(rcan) :)
e ee neolacak şimdi ben zaten gazi kamu yönetimi mezunuyummmm heheheh :))) 85- 90 arası okudum , benimkiler eskimiştir, artı biz o zaman lar 12 eylül faşizmiyle ve yök saçmalığıyla uğraşmaya çalışıyoduk, sizinkilerde o zamanlar kızlara dolar dağıtıp türban çalışmasını yeni başlatmışlardı , önemsizdi o zamanlar küçük görülürdü vs vs , normal insan hakkı diye geçiştirilirdi, henüz humeyniyi sevdiğini itiraf eden yoktu, ki o bilinçte yoktu, henüz cumhuriyete ve devrimlerine karşı olduğu söyleyebilecek kürt baronlarıda yoktu mecliste, gariban solcular faşist devlet aygıtı ve yökle uğraşırdık amcalarımız dayılarımız 12 eylülün en sağlam acılarını çekmişlerdi, bu iklimde üniversitede olmak da bir şanstı, yine açtınız ilk gençlik yaralarımı
henüz o zamanlar kürt sorunumuz bu boyutta değildi, henüz kendi kendine yeten 7 tarım ülkesinen biriydik, cep telefonumuz yoktu ama dış borcumuzda yanılmıyorsam bir kaç milyar dolarda yoktu, anlı şanlı özalımız vardı demokrat sivil, atılımcı cesaretli vs vs vs vs vs
bir zamanlar ampulun yerinde arı vardı petek vardı, emine yoktu semra vardı, teşrifatçı hayünisa yoktu o zamanlar papatyalar vardı
41 yılımın 38 yılında ülkeyi hep sağcılar yönetmiş , şimdi artık yönetemeyecek hale getirmişler onunda hesabını olmayan 3,5 solcudan biliyorlar ya ona yanıyorum
sönmezde kamucu, berat da, bende başka artıran yokmuuuu isterseniz bir ayrı başlık açıp beyin fıttıttırtması yapalım çoluk çocuklarda rahat etsin :)
bir ülkede 30 yıl ve üzeri enflasyon olursa o toplumun sosyal dokusu bozulur, kimsede diyemezki sayıların ekonominin sosyolojiyle bilmem neyle alakası yok
enflasyon demek, yolsuzluk demek, enflasyon demek yoksulluk demek enflasyon demek işsizlik demek, enflasyon demek fakirden al zengine kısa yoldan ver demek yok yok, aile bozulur, fuhuş artar, sosyal denge saygı kaybolur, ama nedense sağcılarımız 50 yıldır şu memleketi bir düzlüğe çıkaramadılar, geri dönmüş yoktan kuran atatürkün inönünün bknu yiyorlar, yaptıklarını kurduklarını satmayı marifet sayıyorlar
sönmez sana kolay gelsin eğriler doğrular enflasyon stagflasyon, unutup sildim defterden hepsini,
berat kasparix e inat kardeşimsin merak etme abi demek abla demekle dil yorulmaz gönül kutsanır aynı gökkubenin altında ademle havvanın çocukları olduğumuzu kimse unutmasın, aynı geminin yolcularıyız kimse unutmasın, bu yolculuk bitmez sanan kimse unutmasın bu yolculuklar hep biter, mühim olan insanlık sevgi saygı hoşgörü anlayış
kalın sağlıcakla
Bu ne yahu ?
Yine sosyal Bilimcilik falan :rolleyes:
Oooo yine kavramlar havada uçuşuyor :rolleyes:
Teoremler, kuramlar, hipotezler, yasalar... maşallah. :)
Ne yani biz de okuduk şimdi ben de ilk üniversitemde okuduğum:
integral, türev, matris, analitik geometri,
soyut matematik, kısmi türevli diferansiyel denklemler...
falandan mı söz edeyim ? ister misiniz ? :D
astrofizik, kuantum fiziği, atom, elektron,
ışık madde midir, yoksa enerji midir,
uzayın derinlikleri, kara delikler, evrenin genişlemesi, nebula...vs
konuları hiç demiyom :D
Hele hele şu anda halen okuduğum iktisat, hukuk, istatistik, derslerime hiç girmeyeyim.
(Kamu yönetimi 3. sınıftayım,)
Berat sen de havalanma bakiim seneye ben de kamuyönetiminden mezun oluyom :D
yoksa Marjinal dönüşüm oranı, Üretim imkanları eğrisi, j eğrisi, philips eğrisi,
arz-talep eğrisi, (ne çok eğri varmış yahu doğru yok mu) :D
advalorem, spesifik vergi, konjonktürel ve friksiyonel işsizlik, gresham yasası,
deflasyonist açık, stagflasyon,... daha neler neler...
vala bi girersem bu konulara hem site hem de beyniniz yorulur.
Bakın ısrar etmeyin yoksa, bi dalarım kiiii... :D
Sönmez şimdiden sıyırmışsın 3. sınıfta olduğuna göre çoğu gitmiş azı kalmışşş, haklısın zor bölüm kamu , açık öğretimdemisin, kolay gelsin , emekliliğe yetiştirirsin merak etme seninkiler 65 kıyağını geçtiler ya artık,
en büyükk kamuuuuuu
Pusula_58
25.06.2008, 10:48
Bu konuları arada okuyup takip ettikçe,aklıma şu geldi,mahalle çocuklarının kavgası olur."Benim babam senin babanı döver" gibi :D
Hani bir konu daha vardır, baba oğul meselesi.Belli bir diyalogtan sonra oğluna:"Okumuşun ama adam olamamışın oğlum" diye.
OKumak elbetteki güzeldir,kültürdür.Ancak günümüzde okuyupta kara cahil kalan insanda çoktur.Bakarsın bir ilkokul mezunu üniversiteliye taş çıkartır.;)
Ben şuna inanıyorumki, karaladıkalrı gazeteleri eline bile almamış bir satırını bile okumamış ama "uydum cemaata" misali ver versin karalasın.
Okuyun arkadaşlar,Cumhuriyet'ide okuyun, Zaman'ıda okuyun Akşam'ıda Sabah'ıda. Okumaktan zarar gelmez.Değişik fikirler edinmek çok değişik yazarlar okumak size zarar getirmez.Aksine bilgi dağarcığınız genişler.
Şu peşin hükümlülükten bir vazgeçebilsek,şu kulaktan dolma haberlere bir inanmayabilsek,şu sevgi,saygı, hoşgörü ortamını bir yakalayabilsek... Ahh keşke, ama zamanla bu da oluşacak inşallah.
Hak yerini buldu
Dün Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarihî bir toplantı yaptı ve yıllardır sürüncemede kalan Fethullah Gülen davasına son noktayı koydu. Bilindiği üzere 11. Ağır Ceza Mahkemesi oybirliğiyle Gülen'in beraatına karar vermiş, daha sonra Yargıtay 9. Ceza Dairesi de oybirliğiyle beraat kararını onamıştı. Çifte beraatın anlamı büyüktü; ancak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 9. Ceza Dairesi'nin beraat kararına itiraz etti ve bunun üzerine dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na taşındı. Sonuç aynı: Beraat!
Zor bir davaydı. Bir tarafta Sayın Gülen'e karşı başlatılan amansız ve insafsız bir psikolojik harp vardı; diğer tarafta kanayan bir maşerî vicdan. Zaman zaman yanlış bilgiler sızdırıldı basına; zaman zaman doğru bilgiler karartıldı ve istendi ki Gülen hakkında verilen beraat kararları bozulsun. Oysa bir ferdin üzerinden bir millet yargılanıyordu. Fethullah Gülen hayatta hiçbir makama talip olmamış, kendini bu millete adamış bir düşünce adamı, hayatı boyunca sevgiden, saygıdan, hoşgörüden ayrılmamış bir gönül insanıydı. Bu duruma rağmen toplumsal barışın sağlanması uğruna kendini feda edercesine ezber bozan bir fikir adamı yıllardır sanık sandalyesinde alıkonuyordu. Aslında ortada suç yoktu ki suçlu olsun. Eğitim faaliyetleriyle gönüllere taht kurmuş bir insanı bu kadar hırpalamak hangi vicdana, hangi izana sığabilirdi ki! Nitekim bu asil millet medyatik linç denemelerinden hiçbirine inanmadı. Adaletin er ya da geç tahakkuk edeceğine dair umudunu hiç kaybetmedi.
Evet, doğrudur; bu uzun süreçte çok gözyaşı döküldü. İnsanlar hasretlerini hıçkırıklarla bastırdı; özlem türküleri dinleyecek derman kalmadı yüreklerde. Ancak hiçbir zaman umut kesilmedi. Zira ortada suç sayılabilecek en küçük bir eylem yoktu. Ne var ki kader vefa testinden geçiriyordu herkesi. İnsan sevgisiyle, ülke sevdasıyla tepeden tırnağa dopdolu insanların suç adına yapacağı ne olabilirdi ki!
Dün çok sayıda insan gördüm sevinç gözyaşlarıyla paylaşıyordu beraat kararını. Bu ülkede adaletin tam da bitmediğine, hâlâ vicdanlarıyla karar veren hâkimlerin var olduğuna inanıyorlardı. Bu duygunun yaşatılması çok önemli. Adalet mekanizmasının sağlıklı çalışması ancak ve ancak kamu vicdanının desteğiyle mümkündür. Fethullah Gülen maşerî vicdanda zaten beraat etmişti. Gülen'e karşı amansız bir düşmanlık besleyenlerin kimlerden müteşekkil olduğunu kamuoyu zaten biliyordu. Daha önemlisi bu millet, hayatının her safhasında kendisi için değil, hep başkası için yaşayan Gülen'i yakından tanıyordu. İsnat edilen suçları kamuoyu zaten ona karşı yapılan haksızlıklar hanesine kaydetmişti. Dün elde edilen hukuki sonuç vicdanlardan yükselen sesin mahkeme kararıyla tesciliydi...
İlginçtir, üç gün önce dünyaca ünlü Foreign Policy Dergisi, Fethullah Gülen'i dünyanın en önemli entelektüelleri arasına yazıyordu. Bunu bile hazmedemeyenler oldu. İnternet oylaması bir yana; dünyaca ünlü bir dergi Sayın Gülen'i ve onun insanlığa hizmetini fark ediyor ve onu dünyaca ünlü mütefekkirler arasında aday listesine alıyordu. Dünyanın pek çok üniversitesinde araştırma ve tez konusu haline gelen Fethullah Gülen'i linç etmek için bu ülkede debelenip duranlar ne maşerî vicdanı anlayabiliyor ne de uluslararası entelektüel kalite çıtasını.
Ceza Kurulu öncesi basına "daha ne duruyorsunuz?" diyerek fesat peşinde koşanlar oldu. Ne yazık ki onlardan bir kısmı kendini hâlâ hukukçu sayabiliyor, birtakım derneklerin zırhına bürünüp militanlık yapmaktan çekinmiyor. Neyseki Ankara'nın hâkimleri bu tür meşum baskılara boyun eğmedi. Tarih bir yandan onları alkışladı, diğer yandan da son bir hamleyle beraatın önüne geçmek için çırpınanları bir kenara kaydetti. Aynı hezeyan goygoycuları şimdi de "Fethullah Gülen dönüyor mu?" sorusuyla güya korku üretmeye; en azından polemik yapmaya çalışıyor. Tabii ki dönecek; ancak hemen söylemek lazım ki vuslat üzerinden yeni gerginlik hesapları yapanların hevesi yine kursaklarında kalacak. Çünkü Fethullah Gülen kargaşanın değil huzurun, kavganın değil barışın, çatışmanın değil kavuşmanın adresidir.
EKREM DUMANLI ZAMAN
KOPYALA YAPIŞTIR TARZIM DEĞİL AMA HERKESİN DE GÖRDÜĞÜ GİBİ YAZIDA İSMİM GEÇİYOR DOLAYISIYLA BANA ATIF YAPILMIŞ, BEN DE CEVAP VERMEK ZORUNDAYDIM.
bilgi çağında insanın ışık hızında bilgilendiği dönemde herşeye insan olarak yetişmen mümkün değil, adam oturuyor neredeyse sadece gün boyu tek işi o 5 paragraf 400- 500 kelimelik köşe yazısını yazıp çekilmek işi, elbette afilli kafiyeli yazacak sönmez gardaşım gibi , kimisi doğuştan yetenek 5 dakkada attırıyor bir yazı , kimiside benim gibi iş arası telefon fax mail arası okuyup koyuyor lafı yerine , yazanın yerine geçmiyorsun ama oradaki bir iki bazan tüm fikri o an paylaşabiliyosun bunda da ayıp bir yan yok , alışırsın berat merak etme , ben zaten demiyomuyum bekle yalatırım diye bak yine yalamışsın :)))) nasıl kızdırdım heheheh ehehehehehe hehehee
kopyala yapıştır yaşasınnn
eleştiri o yönde en çok bana ama topla çarp alt alta koy yazdıklarım forumlarda copy pastler hariç yinede ciddi bir yekündür kardeşim , lütfen şu siteye kattıklarım verdiklerim kızdırdıklarım sevindirdiklerim kimse emeğimi yok saymasın,
demekki bu ülkede yargı var doğru kararlar alıyor değilmi, yoksa işine geldiği içinmi beraat kararını gururla ilan ediyorsun , aynı gururu niye anayasa mahkemesinin malum kararlarına karşı copyleyip pasteleyemedin heheheh ehehehehehe eheheh :)))
işine gelince hukuk işine gelince guguk
iki yüzlü zamandada aynı durum BAŞLIK ŞU '' Adalet tecelli etti , Gülen'in beraat kararı kesinleşti''' durum bu demokrasi tramvaycıları ve trencilerinin takıyyeli anlayışları bu kadar sığ işte.
Çok munis yumuşak demokrat ekrem dumanlı kardeşin başlığıda şu : Mahkeme, kalplerdeki kararı tescil etti'
ne güzel ne yumuşak haber geçişi maşallah 15 gündür ki başlıklar manşetler pekbi yumoşşş olmuşşşşş allah allah gönlüm hoş oldu
Bu konuları arada okuyup takip ettikçe,aklıma şu geldi,mahalle çocuklarının kavgası olur."Benim babam senin babanı döver" gibi :D
Hani bir konu daha vardır, baba oğul meselesi.Belli bir diyalogtan sonra oğluna:"Okumuşun ama adam olamamışın oğlum" diye.
OKumak elbetteki güzeldir,kültürdür.Ancak günümüzde okuyupta kara cahil kalan insanda çoktur.Bakarsın bir ilkokul mezunu üniversiteliye taş çıkartır.;)
Ben şuna inanıyorumki, karaladıkalrı gazeteleri eline bile almamış bir satırını bile okumamış ama "uydum cemaata" misali ver versin karalasın.
Okuyun arkadaşlar,Cumhuriyet'ide okuyun, Zaman'ıda okuyun Akşam'ıda Sabah'ıda. Okumaktan zarar gelmez.Değişik fikirler edinmek çok değişik yazarlar okumak size zarar getirmez.Aksine bilgi dağarcığınız genişler.
Şu peşin hükümlülükten bir vazgeçebilsek,şu kulaktan dolma haberlere bir inanmayabilsek,şu sevgi,saygı, hoşgörü ortamını bir yakalayabilsek... Ahh keşke, ama zamanla bu da oluşacak inşallah.
efendim bişeymi dedin pusula kardeş
hergün bana zamanı hangi sayfa satırında ne var canlı canlı sor cevaplıyayım
mesala bugün iğrenç bir reklam vardı zamana nasıl koymuşlar , anlamadım tabi moda milli maç bayrak falan filanya sok bayrağı her yere, dona şorta atlete, kafaya kukuleta ya, yok böyle bir ucuzluk basitlik bayağılık saygısızlık ve bayrak kanununa aykırılık,
arnica reklamına bir bak bunu herhangi bir firma reklam diye hazırlasa ve cumhuriyette , vs hürriyette yayınlansa yer yerinden oynar , en önde kaptan koşar gider yıkar dağıtır basardı ( Kaptan bu bir eleştiri değil, sana olan saygımdandır, fikirlerine olan saygımdandır örnek burada sensin yanlış anlma kardeşim ama biliyorum belli değerlere sahip çıkman buradaki senin kimliğinle simgeleştiği için yazdım sende mutlaka bak zaman gastesi sayfa 6 üst sol çeyrekteki reklam)
Arnica banyo küveti reklamı, dev bir havuz gibi jakuzi arka tarafta bornozlu ıslak saçlı bir meftune, önde sağlı sollu türk bayrağı sardırılmış halde malum firmamızın ürünü jakuzi , içinde köpüklü su, bayrak taşmış kırmızısı yerlerde sürünüyor,
okuyoruz hepsini merak etme o cumhuriyetide zaten elime 20 yılda 20 kere ancak almışımdır merak etme , paramı versemde gasteye bilincimi beynimi vermiyorum ona buna çanak yalayıcılara
ORTADA YALANACAK BİŞEY YOK Kİ YALİM:D
YAV BEN KIZMAM NİYE KIZİM. KOPYALA YAPIŞTIR MANTIĞINDA DUYGU OLMAZ DUYGU OLMADIĞI İÇİN SİNİRLENME DUYGUSU DA OLMAZ.
OTUR KLAVYENİN BAŞINA KOP(YALA) BABAM KOPYALA BAK GÖRDÜN MÜ YENİ FARKETTİM SENİN DAHA ÇOK YALADIĞINI. ZATEN KENDİN SÖYLÜYORSUN KOPYALADIĞINI. SİNİRLENMEDİN DİMİ ABİ(RCAN) BEY.
beratcığım ben kopyala demedim sen yine yalamışsın bana yazma bahanesiyle ,
ben sana bunları copy PASte ettiğimi demiştim
derken bunuda sana pas ettim hadi buyur edebiyatcı kamucu
Hak yerini buldu
Dün Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarihî bir toplantı yaptı ve yıllardır sürüncemede kalan Fethullah Gülen davasına son noktayı koydu. Bilindiği üzere 11. Ağır Ceza Mahkemesi oybirliğiyle Gülen'in beraatına karar vermiş, daha sonra Yargıtay 9. Ceza Dairesi de oybirliğiyle beraat kararını onamıştı. Çifte beraatın anlamı büyüktü; ancak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 9. Ceza Dairesi'nin beraat kararına itiraz etti ve bunun üzerine dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na taşındı. Sonuç aynı: Beraat!
Zor bir davaydı. Bir tarafta Sayın Gülen'e karşı başlatılan amansız ve insafsız bir psikolojik harp vardı; diğer tarafta kanayan bir maşerî vicdan. Zaman zaman yanlış bilgiler sızdırıldı basına; zaman zaman doğru bilgiler karartıldı ve istendi ki Gülen hakkında verilen beraat kararları bozulsun. Oysa bir ferdin üzerinden bir millet yargılanıyordu. Fethullah Gülen hayatta hiçbir makama talip olmamış, kendini bu millete adamış bir düşünce adamı, hayatı boyunca sevgiden, saygıdan, hoşgörüden ayrılmamış bir gönül insanıydı. Bu duruma rağmen toplumsal barışın sağlanması uğruna kendini feda edercesine ezber bozan bir fikir adamı yıllardır sanık sandalyesinde alıkonuyordu. Aslında ortada suç yoktu ki suçlu olsun. Eğitim faaliyetleriyle gönüllere taht kurmuş bir insanı bu kadar hırpalamak hangi vicdana, hangi izana sığabilirdi ki! Nitekim bu asil millet medyatik linç denemelerinden hiçbirine inanmadı. Adaletin er ya da geç tahakkuk edeceğine dair umudunu hiç kaybetmedi.
Evet, doğrudur; bu uzun süreçte çok gözyaşı döküldü. İnsanlar hasretlerini hıçkırıklarla bastırdı; özlem türküleri dinleyecek derman kalmadı yüreklerde. Ancak hiçbir zaman umut kesilmedi. Zira ortada suç sayılabilecek en küçük bir eylem yoktu. Ne var ki kader vefa testinden geçiriyordu herkesi. İnsan sevgisiyle, ülke sevdasıyla tepeden tırnağa dopdolu insanların suç adına yapacağı ne olabilirdi ki!
Dün çok sayıda insan gördüm sevinç gözyaşlarıyla paylaşıyordu beraat kararını. Bu ülkede adaletin tam da bitmediğine, hâlâ vicdanlarıyla karar veren hâkimlerin var olduğuna inanıyorlardı. Bu duygunun yaşatılması çok önemli. Adalet mekanizmasının sağlıklı çalışması ancak ve ancak kamu vicdanının desteğiyle mümkündür. Fethullah Gülen maşerî vicdanda zaten beraat etmişti. Gülen'e karşı amansız bir düşmanlık besleyenlerin kimlerden müteşekkil olduğunu kamuoyu zaten biliyordu. Daha önemlisi bu millet, hayatının her safhasında kendisi için değil, hep başkası için yaşayan Gülen'i yakından tanıyordu. İsnat edilen suçları kamuoyu zaten ona karşı yapılan haksızlıklar hanesine kaydetmişti. Dün elde edilen hukuki sonuç vicdanlardan yükselen sesin mahkeme kararıyla tesciliydi...
İlginçtir, üç gün önce dünyaca ünlü Foreign Policy Dergisi, Fethullah Gülen'i dünyanın en önemli entelektüelleri arasına yazıyordu. Bunu bile hazmedemeyenler oldu. İnternet oylaması bir yana; dünyaca ünlü bir dergi Sayın Gülen'i ve onun insanlığa hizmetini fark ediyor ve onu dünyaca ünlü mütefekkirler arasında aday listesine alıyordu. Dünyanın pek çok üniversitesinde araştırma ve tez konusu haline gelen Fethullah Gülen'i linç etmek için bu ülkede debelenip duranlar ne maşerî vicdanı anlayabiliyor ne de uluslararası entelektüel kalite çıtasını.
Ceza Kurulu öncesi basına "daha ne duruyorsunuz?" diyerek fesat peşinde koşanlar oldu. Ne yazık ki onlardan bir kısmı kendini hâlâ hukukçu sayabiliyor, birtakım derneklerin zırhına bürünüp militanlık yapmaktan çekinmiyor. Neyseki Ankara'nın hâkimleri bu tür meşum baskılara boyun eğmedi. Tarih bir yandan onları alkışladı, diğer yandan da son bir hamleyle beraatın önüne geçmek için çırpınanları bir kenara kaydetti. Aynı hezeyan goygoycuları şimdi de "Fethullah Gülen dönüyor mu?" sorusuyla güya korku üretmeye; en azından polemik yapmaya çalışıyor. Tabii ki dönecek; ancak hemen söylemek lazım ki vuslat üzerinden yeni gerginlik hesapları yapanların hevesi yine kursaklarında kalacak. Çünkü Fethullah Gülen kargaşanın değil huzurun, kavganın değil barışın, çatışmanın değil kavuşmanın adresidir.
EKREM DUMANLI ZAMAN
KOPYALA YAPIŞTIR TARZIM DEĞİL AMA HERKESİN DE GÖRDÜĞÜ GİBİ YAZIDA İSMİM GEÇİYOR DOLAYISIYLA BANA ATIF YAPILMIŞ, BEN DE CEVAP VERMEK ZORUNDAYDIM.
unutmadan berat
bir sorsana yumuşak takıyyeci ekrem bey kardeşe, KENDİSİ BAYİ SATIŞI 25 BİN AMA TİRAJ MAŞALLAH REKOR 800- 900 BİN HA GAYRET 1,000,000 OLACAK, hadi onu geç şimdilik ve yeni taraftar yeşil logolu TARAF gastesini kaça basıyorlarmış zaman tesisinde , kaç basıp kaç adet satıyorlar, nasıl satın almışlar o afilli liberal demokrat yazarları, kaç para veriyorlarmış
20 bin satıp 50 kuruştan günde 10 bin ytl ile nasıl karşılıyorlarmış aylık 500 bin dolar zararı, YOKSA CIA SOROS ONLARADAMI YÜRÜ YA KULUM DEMİŞ
Sönmez şimdiden sıyırmışsın 3. sınıfta olduğuna göre çoğu gitmiş azı kalmışşş, haklısın zor bölüm kamu , açık öğretimdemisin, kolay gelsin , emekliliğe yetiştirirsin merak etme seninkiler 65 kıyağını geçtiler ya artık,
en büyükk kamuuuuuu
Eyvallah abircan gardaşım.
Evet şu anda açıköğretimdeyim.
Eeee napiiim yaaa ilk üniversitem sayısal ağırlıklıydı
(İstanbun Üniversitesi Fen Fakültesi)
Bari bir de sosyal bölüm okuyayım dedim. ;)
Kısmet olursa 3. üniversiteyi de düşünüyorum. ;)
Tertip, bu arada, ilk okuduğum üniversite dönemimiz de hemen hemen aynıymış,
(86 girişliydim)
Hem tertibimsin, hem devrem :)
Üstüne üstlük şu an itibariyle de seninle meslektaş adayıyım.
Adayım diyorum çünkü henüz bitmedi seneye adaylık gider, sana meslektaşım derim artık (inş.)
Seneye bi dernek kuralım mı ne dersin :
''Kamuya Yararlı Kamucular Derneği'' :)
Bizim dönemlerimizden bahsederken; biraz afaki ve de yanlı betimlemelerin olmuş.
Ben de Fidel Castro görüntülü ve Che Guevara özentili
materyalist bursluları da görmüştüm,
Ramazanda sırf tahrik amaçlı, oruçluların yüzüne sigara üfleyen
ve dayak yiyen, sonrasında da montajcı ve şantajcı mantığıyla
''Dinci Yobazlar Oruç Tutmayan Öğrencilere Saldırdılar''
şeklinde bağıran provakatif kişileri ve manşetleri görmüştüm.
Hiç bir yerden iftira edildiği gibi para almadan,
sırf babasının gönderdiği harçlıklarla okumaya çalışan,
başörtülü öğrencilere kapı girişindeki görevlisinden, öğretim üyesine kadar,
nasıl hakaretlere, tacizlere, küfürlere maruz kaldığını, köşe bucak göz yaşı döktüklerini görmüştüm.
Sırf namaz kıldıkları için, özel takibe alınan ve sorgulanan kişileri gördüm ve yaşadım...!
...daha neleeer ...nelerr...
Son cümlende, bu seninkiler dediğin kimmiş, onları çıkaramadım...?
Ben hiç kimseden değilim, onlar benden olsunlar...!
Eyvallah abircan gardaşım.
Evet şu anda açıköğretimdeyim.
Eeee napiiim yaaa ilk üniversitem sayısal ağırlıklıydı
(İstanbun Üniversitesi Fen Fakültesi)
Bari bir de sosyal bölüm okuyayım dedim. ;)
Kısmet olursa 3. üniversiteyi de düşünüyorum. ;)
Tertip, bu arada, ilk okuduğum üniversite dönemimiz de hemen hemen aynıymış,
(86 girişliydim)
Hem tertibimsin, hem devrem :)
Üstüne üstlük şu an itibariyle de seninle meslektaş adayıyım.
Adayım diyorum çünkü henüz bitmedi seneye adaylık gider, sana meslektaşım derim artık (inş.)
Seneye bi dernek kuralım mı ne dersin :
''Kamuya Yararlı Kamucular Derneği'' :)
Bizim dönemlerimizden bahsederken; biraz afaki ve de yanlı betimlemelerin olmuş.
Ben de Fidel Castro görüntülü ve Che Guevara özentili
materyalist bursluları da görmüştüm,
Ramazanda sırf tahrik amaçlı, oruçluların yüzüne sigara üfleyen
ve dayak yiyen, sonrasında da montajcı ve şantajcı mantığıyla
''Dinci Yobazlar Oruç Tutmayan Öğrencilere Saldırdılar''
şeklinde bağıran provakatif kişileri ve manşetleri görmüştüm.
Hiç bir yerden iftira edildiği gibi para almadan,
sırf babasının gönderdiği harçlıklarla okumaya çalışan,
başörtülü öğrencilere kapı girişindeki görevlisinden, öğretim üyesine kadar,
nasıl hakaretlere, tacizlere, küfürlere maruz kaldığını, köşe bucak göz yaşı döktüklerini görmüştüm.
Sırf namaz kıldıkları için, özel takibe alınan ve sorgulanan kişileri gördüm ve yaşadım...!
...daha neleeer ...nelerr...
Son cümlende, bu seninkiler dediğin kimmiş, onları çıkaramadım...?
Ben hiç kimseden değilim, onlar benden olsunlar...!
alışmışız ya hep buradan nasıl baykal benim adamım değilse tabiki sende onun bunun adamı değilsin, güzeli de bu bizede bu yakışır
kamuya yararlı kamucular derneği güzel fikir :)
hoşgörü , anlayış, empati, sevgi ; bu olmazsa hiç bişey yolunda olmaz
teşekkürler Sönmez, teşekkürler Berat ( ha bu arada yeter artık tırmalama )
sivaslıgenç
25.06.2008, 13:02
Abi sen daha uradamısın ya kılıbıklara kapalı bu forum:D
hadi oradan 9 zayıflı kedi :)
pardon 9 canlı diyecektim :)
sivaslıgenç
25.06.2008, 13:31
hadi oradan 9 zayıflı kedi :)
pardon 9 canlı diyecektim :)
9 zayıfım yok tmm.Bu konuyu paso açmasan iyi olur.Hem sen lisedeki karnelerini söylesene.Yada evdeki yemek tariflerini:D:D
Benden de sana teşekkürler selamlar tertip.
Mustafaaaaa
Hele hele,
kene kılıklı kılıbıklara hepten kapalıyız... :D
sivaslıgenç
25.06.2008, 13:43
Benden de sana teşekkürler selamlar tertip.
Mustafaaaaa
Hele hele,
kene kılıklı kılıbıklara hepten kapalıyız... :D
Evet ya kene kılıklılara heptemn kapalı bu forum evde yemek yapmaya benzemez abi.:D
tartışmayı hakeret döndürmeyelim lütfen!!!
sivaslıgenç
25.06.2008, 13:52
tartışmayı hakeret döndürmeyelim lütfen!!!
Yok abi ne tartışması biz gerçekleri konuşuyoruzz:DDimi Abircan abi.
Pusula_58
25.06.2008, 18:34
efendim bişeymi dedin pusula kardeş
hergün bana zamanı hangi sayfa satırında ne var canlı canlı sor cevaplıyayım
mesala bugün iğrenç bir reklam vardı zamana nasıl koymuşlar , anlamadım tabi moda milli maç bayrak falan filanya sok bayrağı her yere, dona şorta atlete, kafaya kukuleta ya, yok böyle bir ucuzluk basitlik bayağılık saygısızlık ve bayrak kanununa aykırılık,
arnica reklamına bir bak bunu herhangi bir firma reklam diye hazırlasa ve cumhuriyette , vs hürriyette yayınlansa yer yerinden oynar , en önde kaptan koşar gider yıkar dağıtır basardı ( Kaptan bu bir eleştiri değil, sana olan saygımdandır, fikirlerine olan saygımdandır örnek burada sensin yanlış anlma kardeşim ama biliyorum belli değerlere sahip çıkman buradaki senin kimliğinle simgeleştiği için yazdım sende mutlaka bak zaman gastesi sayfa 6 üst sol çeyrekteki reklam)
Arnica banyo küveti reklamı, dev bir havuz gibi jakuzi arka tarafta bornozlu ıslak saçlı bir meftune, önde sağlı sollu türk bayrağı sardırılmış halde malum firmamızın ürünü jakuzi , içinde köpüklü su, bayrak taşmış kırmızısı yerlerde sürünüyor,
okuyoruz hepsini merak etme o cumhuriyetide zaten elime 20 yılda 20 kere ancak almışımdır merak etme , paramı versemde gasteye bilincimi beynimi vermiyorum ona buna çanak yalayıcılara
Yazım elbetteki sana değildi abircan kardeş cevap verdiğin için yazıyorum.Forumu takip edip okuyunca içimde öyle bir yazı yazma hefesi oluştu. Ortaya yazılan bir yazıydı sadece.
Bugün basın deyince çeşitli kollara ayrılan basını sayabiliriz.
Ciddi basın,
Tutarlı basın,
Yalancı basın,
Sağcı basın,
Solcu basın,
Dinci basın,
Yağcı basın,
Kaptıkaçtı basın,
Daha pek çok örnek ve kollara ayrıcağımız basın çeşitleri vardır.
İşte biz insanlarda bu çeşitli basın kuruluşlarını hangisini kendimize yakın gördüğümüzü benimser ve savunuruz.
İşin önemli yanı burada ciddi basını halk yığınlarına buluşturabilmek,
Yalancının haberlerine inandırmadan,
Bazen görürüz, yalan bir haberi sırf o gazete yazdı diye doğrdur deyip inanan insanları,
Öyle şartlanmışlık vardırki, delliler sunrasın,belgeler getirirsin o insan kendi gazetesi yazmadı diye o habere ilelebet inanmaz,komplodur der işin içinden çıkar:)
Allah insanların kalbinden, sevgiyi,saygıyı,dürüstlüğü insanlığı eksik etmesin,
Biliyosundur,"Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış" Ama onuncu köyde misafir ederlermiş:D
Hoşçakalın iyi yorumlar.
kasparix
26.06.2008, 10:22
hep baskaalrınıda kendimiz gibi görmek istiyoruz ya baskalarıda bizim gibi olsun istiyoruz ya işde hep orda yanılıyoruz yazarken bile iknaya çalışıp karsı görüşdekielri bizim gibi düşünmeye çalışdırıoruz sanki ..neden farklılıklarımız zenginliklerimizdir diyemiyoruz neden kendimizdekileri baskalarına aşılamak yerine o baskalarınında güzel davranışlarını kendimize katmıoruz neden ,,seksen yetmiş hepsi oluş bitmiş geçmiş bu devir gençliği sağolsunlar apolitize edildi bir baska deyimle gençliğin dinamiz mi baska seylere kaydırıldı eskiden siyasetti şimdi sbs öss kpss .iş gibi...nazileer baska milletleri yok ediyodular bu millet bu sekilde kendi gençliğini yok ediyo...akıllı olalım siyaset bunun için ne yapıo ne yaptı bu zmana a kadar...bakın mesela en büyük memlekt olarak yanlışımız bu rada ne yazıyo konu baslığında hangi gazeteyi seçrdiniz konusulana bakın siyasi propaganda .. işde burda yanlış yapıoruz eğitimde sağlıkla yargıda işde egemen 50 60 70 80 nesli politik zihniyet kendinize 2000 li yıllara getirecek hür düşünme demokratça düşünmeyi sağlayak bi format atmanızı bekleyeceğim tarihi yasamış oalrak sadece ders alınması gereken yönleri bnmde dinlediğim gibi sizde çocuk akrdeşlerinize anlatın o dönmleri bilsinler denizlerin nasl ne diye asıldığını istasyon caddesindeki abilerimizin niçin vurulduğunu öğretmen memur diplomatların nasıl katledildiini bilsinler hesap sorma güdüsüyle değil bunları bu memlketin bir daha yasamaamsı için gayret etme düşüncesiyle.. hakları ama ders çıkaracakalrını bilsinler...inş yani sayın büyükler eğer bu dönemi 80 li mantık kuram larla pratiğe dökmeye çalısırsanız yanlırsınız..özü siyasi ütopya olan düşüncelerden öteye geçemeyiz...öncelikle demokartik platformlarda diyaloğa gireceğiz gerekirse erenler sofrasına oturacağız etnik ve dini tüm zenginlikli combinasynlarımızla aynı sofradan çorbamıza empati ve sempati tuzu katarak , yiyeceğiz içeceğiz aynı sazdan dinleyeceğiz inşallah bu memlket bizim çanakkale destanıyla heyacanın zirvesine çıkacak siva maraş başbağlarlar eruhla hüzünleneceğiz hep bir ağızla diyeceğiz bu sevda bu kardeslik bitmez diyeceğiz kükreyeceğiz cuntalara inş...artık burda gazetelerle ilgili delili mantıklı diyaloğlar yasansın isterim bari suan bunu burda basaralım ve hala delilsiz konusuluyor haksızca birileri itham ediliyor elesdirelim tabiiki muhalefet olalım bunlar olmadan doğrualra ılaşımaz ancak seviyeli ve doğruca ve delileriyle olsun..çamur at izi kalsın mantığıyla değil ..devrim yasalarınca seyhlik hocalık ... abilik kavramları kaldırılmadı mı nediye kullanacağız ...
altuntas58
28.06.2008, 17:13
Paylaşımınız için teşekkürler kasparix kardeşim inşallah o özlediğimiz güzel günleri hep beraber yaşarız
Paylaşımınız için teşekkürler kasparix kardeşim inşallah o özlediğimiz güzel günleri hep beraber yaşarız
hoşgeldinizz epeydir bizi mahrum bıraktınız yorumlardan, umarım tatil yaramıştır :)
tayfun5883
30.06.2008, 10:34
sivastada amma çok fettulah güleni destekleyen insan varmış
kasparix
30.06.2008, 10:54
NE KADAR LASTİK BEYİNLİ İNSANSINIZ YA SİZ HİÇ DEĞİŞMEZSİNİZ TÜM TELKİNLERE RAĞMEN YA KONU BAŞLIĞINA BAKIN BİR DE ŞU İNSANIN YORUMUNA NE DİYİM NE ALAKA ŞİMDİİİ ..OLMADI ERMENİ DÖNMESİ YAHUDİ ALEVİ SUNNI ONLAR NE KADAR ONLARI DA SÖYLEYİN.....
Veli Bircan
30.06.2008, 10:55
valla zaman gazeteside olmasa solcu basının yalanlarını kim ortaya çıkaracak.....teşekürler zaman teşekkürler gerçek haberin sembolü .....
inadına 1.sin inadına en iyisisin inadına en kalitelisin...
her türlü alanda en iyi faaliyettesin....
öbür gazetelerdende bu tür faaliyetler bekleriz ;)
Arif Coşkun
30.06.2008, 12:01
Cumhuriyet, Milliyet gazetelerini çok okudum,arada yine takip ederim,şimdi ise Sözcü gazetesini sürekli alıyorum.Çok cesur bir gazete ve haksızlıkların üzerine çok gidiyor,yapılan tüm pislikleri gün ışığına çıkarıyor.Bu gazete şuanda 130 binlerde,dahada büyüyeceğini tahmin ediyorum.
Son günlerde Taraf gazetesini takip etmeye başladım.Demokrasiden yana taraf olduğu için.
bu ne ya miiletteki zaman aşkı
yeniçağ varken ona ne gerek
bu vatan tarihte türktü halen türk ve ebediyen türk kalacaktır
bu ne ya miiletteki zaman aşkı
yeniçağ varken ona ne gerek
bu vatan tarihte türktü halen türk ve ebediyen türk kalacaktır
bu memlekette onurlu sağcıların tek gazetesi, tek geçerim :)
onurlu sağcılar dediğin ülkeyi satıyolar bide bişey yok muş gibi durmak yok yola devam diyolar utanmadan gün gelir herkes hesap verir.
o zaman ne yapacaklar bakalım
sağcı gazete okuycaksan gercekten onurlu olan hiç kimseden yardım almayan yeniçağ oku
abi sen yeni çağ için mi dedin
yoksa zamn için mi anlamadım
daha yeni çakozladım olayı
..............
Veli Bircan
01.07.2008, 08:43
ONURLU SOLCULARIN HİÇ BİR GAZETESİ YOK ..ÇÜNKÜ ONURLU SOLCU YOK.. ;)
ONURLU SOLCULARIN HİÇ BİR GAZETESİ YOK ..ÇÜNKÜ ONURLU SOLCU YOK.. ;)
bu kadar satılmışlık varken , benliğini unutmak, vehabilik almış başını giderken sağcı da onur monur kalmamış, 12 eylül askeri cuntası solu ezmiş geçmiş, dinci gericifaşistlerde 7 yıldır çöreklenmiş memleketin üstüne, ama bu karanlık hep böyle sürüp gitmez, şafak öncesi en zifiri karanlıkların hemen sonrasıdır,
ekmeğe temiz suya temiz havaya muhtaç kaldık sayelerinde sağcıların,
sigortaya sendikaya, insan gibi yaşayacak şehirlere, tiyatroya sinemeya sanata hasret kaldık, kitaba müziğe hasret kaldık, hayatında tek kitap okumayan tek deney yapmayan cep telefonu tv, kot pantolon manyağı et kafalı nesillere mahkum bir toplum olduk sen bunları biraz düşün zaralı
GENÇLERİMİZİN BEYİNLERİNİ KOMİNİST DİYALEKTİK ANLAYIŞLA DOLDURAN, GENÇLERİMİZE SÜREKLİ KUTUPLAŞMAYI DÜŞMANLIĞI ÖĞRETEN SOL, ÜLKEMİZDE NE ZAMAN İKTİDAR OLMUŞSA KAPANMAZ SOSYAL YARALAR AÇMIŞTIR. ESNAF İFLAS ETMİŞ YAZARKASALARINI BAŞBAKANIN KAFASINA ATMIŞTIR. MANEVİYATTAN YOKSUN İDEOLOJİK GENÇLER YETİŞTİRMEYİ HEDEFLEYEN SOLCULAR, MANEVİYATSIZLIKLA İNSANLARIN İÇİNDEKİ İNSANİ DUYGULARI ÖLDÜRMÜŞ VE HERŞEYDEN HINÇ ALMA İÇGÜDÜSYLE BİR GENÇLİK OLUŞTURMA ÇABALARINA GİRİŞMİŞTİR.
SOL BİR DAHA BU ÜLKEDE İKTİDAR OLAMAYACAKTIR. O DEFTER KAPANMIŞTIR. HEP BERABER GÖRECEZ. MİLLET ARTIK HERŞEYİ OKUYOR GÖRÜYOR. ESKİ SİYASET TARZLARI KALMADI. GÜNEŞ OTELLERDE ARTIK GİZLİ GİZLİ MİLLETVEKİLİ SATIN ALINAMAZ. ÇAĞIMIZ İLETİŞİM ÇAĞI.
ecevit solcu kominist mi sence
alacağın çok yol var
sen siyasal düşünceler tarihi dersini geçtin diploma aldın mı doğru söyle :)
hiçbir gazeteye para vermiyorum..onların uydurdukları yalanlarıın alasını uyduran insanlar zaten çevremde fazlasıyla var...hiçbir gazetenin savunulacak yanı yok..aynı haberi tam 20 değişik şekilde okuyabilirsiniz türkiyede..kendi çıkarları doğultusunda yalan haber yaıpı toplumu birbirne düşüren namertlere verecek tek kuruşum yoktur olamaz da
kasparix
01.07.2008, 12:14
arasdırmacı yazar büyüğümüz biraz arasdırsın avrupada misyoner faaliyetlrle en çok yolunu dinini uyruğunu değşdiren gençlerin hangi gelenkden geldiğinin bir arasdırmasını yaparsa sevinirim...kendi geleneğinden cevabına ulaşması inş onu uzmez...yav gazete yada okurlarını tartısalım dedik işe bak gene siyaset gene siyaset ...
Pusula_58
01.07.2008, 12:35
GENÇLERİMİZİN BEYİNLERİNİ KOMİNİST DİYALEKTİK ANLAYIŞLA DOLDURAN, GENÇLERİMİZE SÜREKLİ KUTUPLAŞMAYI DÜŞMANLIĞI ÖĞRETEN SOL, ÜLKEMİZDE NE ZAMAN İKTİDAR OLMUŞSA KAPANMAZ SOSYAL YARALAR AÇMIŞTIR. ESNAF İFLAS ETMİŞ YAZARKASALARINI BAŞBAKANIN KAFASINA ATMIŞTIR. MANEVİYATTAN YOKSUN İDEOLOJİK GENÇLER YETİŞTİRMEYİ HEDEFLEYEN SOLCULAR, MANEVİYATSIZLIKLA İNSANLARIN İÇİNDEKİ İNSANİ DUYGULARI ÖLDÜRMÜŞ VE HERŞEYDEN HINÇ ALMA İÇGÜDÜSYLE BİR GENÇLİK OLUŞTURMA ÇABALARINA GİRİŞMİŞTİR.
SOL BİR DAHA BU ÜLKEDE İKTİDAR OLAMAYACAKTIR. O DEFTER KAPANMIŞTIR. HEP BERABER GÖRECEZ. MİLLET ARTIK HERŞEYİ OKUYOR GÖRÜYOR. ESKİ SİYASET TARZLARI KALMADI. GÜNEŞ OTELLERDE ARTIK GİZLİ GİZLİ MİLLETVEKİLİ SATIN ALINAMAZ. ÇAĞIMIZ İLETİŞİM ÇAĞI.
Söylediklerin doğrudur berat kardeş,öyle bir süreç ne yazıkki yaşanmıştır.Ancak bunun nedeni sizin söylediğiniz sol anlayışından kaynaklandığını hiç sanmıyorum.Nedenine gelince,
O yaşananlar bence sermayeder,kapitalistlerin yüzünden yaşanan bir nedendi.
Ben şunu sorarım size? Emekten yanamısın, sermayeden yanamısın?
Yada çalışandan yanamsın,çalandan yanamısın?
Sol inanışı sürekli emeğin,emekçinin,çalışanın yanındadır,sendikal harakete baktığındada genelde sol kesimi görürsün,buda onun bir kanıtıdır.
Sol iktidarı ve emeğin iktidarını benimsemeyen kapitalistler olmadık hillelere başvurarak Ecevit hükümetini yıpratma kampanyası yapmışlardı.Emekten çalışandan yana tavır sergilediğinden, kapitalist kesim intikam alma hefesiyle bu haraketi başlattı vede başarılıda oldular.
Ülkede tüp,yağ,benzin ne hikmetse saklanarak kuyruklarla verildi,buda hükümeti yıpratmak için en geçerli nedendi.
Dün yok olan şey,hükümetin değişmesiyle aniden okus pokusla Demirel hükümetiyle birlikte ortaya çıktı.Buda kimin kimin yanında olduğunun bir göstergesiydi tabiki anlayana.
Solun bir daha iktidar olup olmaması,hiç sorun değil.Bugün herşey ortada,Elektriğe 6 ay içinde % 47 zam yapan sağ hükümet emekli,işçi,memura senede % 3 zammı laik görüyorsa, sağın kimin yanında yer aldığının bir örneği daha.Halkta memnunsa varsın kalsın abi.Böyle saça böyle tarak misali ne yapalım. Benim üzüldüğüm tek nokta,kurunun yanında yaşlarında cayır cayır yanması,yoksa başka birşey değil berat_demir kardeşim.
blueblue
01.07.2008, 12:58
bu kadar satılmışlık varken , benliğini unutmak, vehabilik almış başını giderken sağcı da onur monur kalmamış, 12 eylül askeri cuntası solu ezmiş geçmiş, dinci gericifaşistlerde 7 yıldır çöreklenmiş memleketin üstüne, ama bu karanlık hep böyle sürüp gitmez, şafak öncesi en zifiri karanlıkların hemen sonrasıdır,
ekmeğe temiz suya temiz havaya muhtaç kaldık sayelerinde sağcıların,
sigortaya sendikaya, insan gibi yaşayacak şehirlere, tiyatroya sinemeya sanata hasret kaldık, kitaba müziğe hasret kaldık, hayatında tek kitap okumayan tek deney yapmayan cep telefonu tv, kot pantolon manyağı et kafalı nesillere mahkum bir toplum olduk sen bunları biraz düşün zaralı
Bütün bu söylediklerin sağcıların yüzünden mi oldu?Sen biraz yüzünü yıka da öyle gel çünkü daha kendine gelememişsin:).Hımm darbeyi de ben yaptım galiba:).Onun yüzünden bu ülke gelişti, sağcılar onun için içine etti bu ülkenin öyle mi:) bu arada biraz yavaş konuş salyaların akıyor ağzından....
Kaptan-58
01.07.2008, 13:04
BEN BİRAZ FORUMUN GERÇEK KONUSUNA DÖNİM.. EVET ŞUANKİ SONUCA GÖRE OY KULLANANLARIN YARISI ZAMANA OY VERMİŞ.. AMA BAZILARINA GÖRE ZAMANA OY VERENLER GERİ KAFALI ONURSUZ SAĞCILARMIŞ.. HMM.. DEMEKKİ O KADAR KİŞİ YANLIŞ BİLİYO Bİ ONLAR İYİ BİLİYO.. NEYSE DİKKATE ALMAYA DEĞMEZ GÜLÜP GEÇELİM...
Sabah 60 4,24%
Hürriyet 49 3,46%
Milliyet 26 1,84%
Zaman 652 46,08%
Akşam 33 2,33%
Cumhuriyet 204 14,42%
Ortadoğu-Yeniçağ 29 2,05%
Yenişafak 65 4,59%
Fanatik 40 2,83%
Fotomaç 33 2,33%
Posta 57 4,03%
Takvim 20 1,41%
Diğer 147 10,39%
Bütün bu söylediklerin sağcıların yüzünden mi oldu?Sen biraz yüzünü yıka da öyle gel çünkü daha kendine gelememişsin:).Hımm darbeyi de ben yaptım galiba:).Onun yüzünden bu ülke gelişti, sağcılar onun için içine etti bu ülkenin öyle mi:) bu arada biraz yavaş konuş salyaların akıyor ağzından....
TERBİYENE İNEMEYECEĞİM BLU BLU NE ADIN NE ŞAHSİYETİN VAR ONUN İÇİN SANA HİTAP BİLE EDEMİYORUM BAŞKA BİŞEY ZATEN EDEMEM
BEN BİRAZ FORUMUN GERÇEK KONUSUNA DÖNİM.. EVET ŞUANKİ SONUCA GÖRE OY KULLANANLARIN YARISI ZAMANA OY VERMİŞ.. AMA BAZILARINA GÖRE ZAMANA OY VERENLER GERİ KAFALI ONURSUZ SAĞCILARMIŞ.. HMM.. DEMEKKİ O KADAR KİŞİ YANLIŞ BİLİYO Bİ ONLAR İYİ BİLİYO.. NEYSE DİKKATE ALMAYA DEĞMEZ GÜLÜP GEÇELİM...
Sabah 60 4,24%
Hürriyet 49 3,46%
Milliyet 26 1,84%
Zaman 652 46,08%
Akşam 33 2,33%
Cumhuriyet 204 14,42%
Ortadoğu-Yeniçağ 29 2,05%
Yenişafak 65 4,59%
Fanatik 40 2,83%
Fotomaç 33 2,33%
Posta 57 4,03%
Takvim 20 1,41%
Diğer 147 10,39%
BOŞVER KAPTAN ANKET DEDİĞİN NEDİRKİ FETULLAH DA DÜNYANIN ENTELLEKTÜELİ OLMUŞ, WWW TIK TIK TIK LA HAYAT YÜRÜMÜYOR MALESEF
SOKAKLAR YANGIN YERİ GİBİ, HERŞEY TALAN ALTINDA, SOKAKLAR PARKLAR ORMANLAR GÖLLER NEHİRLER, HABERİN VAR DEĞİLMİ DÜN EN KARLI KURUM AÇIKLANDI KİMMM BİLİRİSİN SÜRRPPPRİİİZZZZ DEĞİLLLL TÜRK TELEKOMMM
SAT SAT BABAM SAT KAR EDEN KURULUŞLARI SAT MİLLETİ SOYUP SOĞANA ÇEVİRMEYE DEVAM EDİYORLAR
YERİM BEN ANKETLERİ MANKETLERİ BOŞVER SEN GERÇEK ÜLKE GÜNDEMİNE BAK
blueblue
01.07.2008, 13:12
TERBİYENE İNEMEYECEĞİM BLU BLU NE ADIN NE ŞAHSİYETİN VAR ONUN İÇİN SANA HİTAP BİLE EDEMİYORUM BAŞKA BİŞEY ZATEN EDEMEM
"dinci gericifaşistler", bak dikkat et bu lafı ben söylemedim sen söylemişsin.Söyle bakalım kim daha terbiyeli:)
DÜN BİR RAKAM DAHA AÇIKLANDI HABERİN VARMI. BÜYÜME % 6.5.
İHRACAT RAKAMI 5 AYDA 58 MİLYAR DOLAR (SİVASIN PLAKA NUMARASINI 5 AYDA YAKALADI BAK)
BAŞBAKANIN KAFASINA YAZAR KASA ATAN ESNAF YOK ARTIK NE HİKMETSE.
NE O ANKET SONUÇLARINDAN ÜRKTÜN GALİBA. SONUÇLAR DİYİNCE HEMEN YİNE BOŞ KONULARA DEĞİNİYORSUN. ARTIK OYUN ALANINDAN KAÇAMAZSIN. :)
LAFI SAĞA SOLA ÇEVİRME. FAUL YAPMAYA ÇALIŞMA. Bİ YERE KAÇAMAZSIN. SAÇMALIKLARI DİNLEYECEK ZAMANIMIZ YOK.
hükümet ilk başlarda iyiydi ama şuan eskisinden pek farklı değil hiçbirşey..şu yüzde 9 luk enflasyonu tek ben mi göremiyorum..neredeymiş bu yüzde 9 enfalsyon biz de faydalanalım söyleyin de..
engineer58
01.07.2008, 15:18
Arkadaşlar sonuçta herkesin olaylara bakış açısı farklıdır zaten.Kimileri beğenecek kimileri beğenmiyecektir.Birbirimiziin dediklerini tersine çıkarmaya çalışmanın alemi yok.Anket sanki tartışma platformuna dönmüş isteyen istediği gazeteyi okur ve isteyen istediği düşünceyi savunabilir...
SEN KAPATMA DAVASINI UNUTUYORSUN HERALDE. RAHAT BIRAKIYORLAR MI. SİYASİ İSTİKRAR OLMADAN EKONOMİK İSTİKRAR OLMAZ. BUNA RAĞMEN 57. HÜKÜMETTEN ÇOK DAHA İYİ.
tamam da kapatma davasından önce tablonun parlak olduğunu kim söyledi..:confused:
makro ekonomik göstergeler parametreler söylüyordu. reel faizler tam %10'un altına inecekti. yatırımlara ayrılan ödenekler artacaktı. faiz dışı fazla ile faiz dışı harcamalar karşılanacaktı. enflasyon bu kadar yüksek çıkmayacaktı. kapatma davasından önce makro ekonomik büyüklüklere bakarsan görürsün. sana burada şimdi anlatmim.;)
hocam ben makro mikro anlamam...geçen sene de durum hiç iyi değildi bu senede..kimse bana reeal faiz bilmem ne faizden bahsetmesin..ben cebime giren paraya ve cebimden devletin aldığı paraya bakarım..futbolcudan alınan vergi benim yarım kadar ben buna bakarım..geçinmek için ne sıkıntılar yaşıyoruz ona bakarım...öğretmen göbeğini kaşıyanlardan yarı yarıya az maaş alıyor ben buna bakarım..adlaeti ve kalkınmayı bir türlü bulamadık...inşaat sektörü durma noktasına gelmiş...benim adını bile duymadım eşyaları enflasyon sepeitne koyup da "enflasyon düşük çıkıyor masalını kimse anlatmasın bana..eski sanayiye git ve esnafa 5 yıl önceyle şuanki iş durumunuz nasıl diye sor..alacağın cevaba şaşıracaksın..ben hiç şaşırmadım ...
ABDULLAH DUMAN
01.07.2008, 16:00
GENELLİKLE İNT. BAKIYORUM AMA ZAMAN DİĞERLERİNE GÖRE DAHA DÜRÜST HABER YAPIYOR
blueblue
01.07.2008, 16:03
hocam ben makro mikro anlamam...geçen sene de durum hiç iyi değildi bu senede..kimse bana reeal faiz bilmem ne faizden bahsetmesin..ben cebime giren paraya ve cebimden devletin aldığı paraya bakarım..futbolcudan alınan vergi benim yarım kadar ben buna bakarım..geçinmek için ne sıkıntılar yaşıyoruz ona bakarım...öğretmen göbeğini kaşıyanlardan yarı yarıya az maaş alıyor ben buna bakarım..adlaeti ve kalkınmayı bir türlü bulamadık...inşaat sektörü durma noktasına gelmiş...benim adını bile duymadım eşyaları enflasyon sepeitne koyup da "enflasyon düşük çıkıyor masalını kimse anlatmasın bana..eski sanayiye git ve esnafa 5 yıl önceyle şuanki iş durumunuz nasıl diye sor..alacağın cevaba şaşıracaksın..ben hiç şaşırmadım ...
Beş sene önce kriz vardı onu biliyoruz şimdi ne var onu anlamadım. Tamam işler çok iyi olmayabilir, istediğimiz gibi de hiçbir zaman olmadı.Ancak 5 sene öncekinden hiç farkı yok dersen bence az değil bayağı bir haksızlık yapmış olursun.Şu an sanki krizden daha mı kötüyüz önceden herşey güllük gülistanlık mıydı güldürmeyin adamı ya...
makro ekonomik göstergeler parametreler söylüyordu. reel faizler tam %10'un altına inecekti. yatırımlara ayrılan ödenekler artacaktı. faiz dışı fazla ile faiz dışı harcamalar karşılanacaktı. enflasyon bu kadar yüksek çıkmayacaktı. kapatma davasından önce makro ekonomik büyüklüklere bakarsan görürsün. sana burada şimdi anlatmim.;)
hükümet sözcüsü cemil çicek bile senin kadar savunmuyor akp yi çünkü çicek yasaklanacaklar listesinde değil niye çünkü bukalemun çiçek her devirde su üstünde kalmasını biliyor, türban teklifine imza atmamış uyanık :) ama makro mikro sallamışsın doğalgaz zamlandı elektrik daha dün %24 zamlandı, ulaşıma ekmeğe peynire ete sebzeye gelen zamlardan haberin yok galiba sanal sivas cumhuriyetindemi yaşıyosun berat kendine gel, bugün itibariyle tüm beyaz eşyaya elektronik aygıtlara % 20 ötv vergisi kondu biraderrrr, uyansana lütfennn
Beş sene önce kriz vardı onu biliyoruz şimdi ne var onu anlamadım. Tamam işler çok iyi olmayabilir, istediğimiz gibi de hiçbir zaman olmadı.Ancak 5 sene öncekinden hiç farkı yok dersen bence az değil bayağı bir haksızlık yapmış olursun.Şu an sanki krizden daha mı kötüyüz önceden herşey güllük gülistanlık mıydı güldürmeyin adamı ya...
şimdiki kriz daha ağır memleket kabak gibi ikiye bölünmüş, hükümet devlet savaşı var, talan savaşı var, laik müslüman diye memleket ikiye bölünmüş gidiyor, ekonomi dediğiniz borç ekonomisiydi, dibe vuran herşey iyimiş gibi görünür ya zamanla iyileşirbu normaldir, 220 milyar dolar 440 milyar dolar olmuş dış borç, al sana iyi giden borç ekonomisinin sonucu, yapısal hiç bir soruna çare bulunmamış, sadece bankacılık kendini toplamış o kadar onunda % 42 artık bizim değil yabancılarım kardeşim berat
Veli Bircan
01.07.2008, 16:33
Abircan abi sen burada bizim fikrimizi değiştiremezsin bizde senin fikriini değiştiremeyiz buradaki tartışma ömür boyu süreeeeeeer gideeeeeer........
ama en sonunda her şey bittiğinde sende anliyicaksın ;)
blueblue
01.07.2008, 16:39
şimdiki kriz daha ağır memleket kabak gibi ikiye bölünmüş, hükümet devlet savaşı var, talan savaşı var, laik müslüman diye memleket ikiye bölünmüş gidiyor, ekonomi dediğiniz borç ekonomisiydi, dibe vuran herşey iyimiş gibi görünür ya zamanla iyileşirbu normaldir, 220 milyar dolar 440 milyar dolar olmuş dış borç, al sana iyi giden borç ekonomisinin sonucu, yapısal hiç bir soruna çare bulunmamış, sadece bankacılık kendini toplamış o kadar onunda % 42 artık bizim değil yabancılarım kardeşim berat
vay be resmen felaket tellalcısı gibisin yaw,ülkede neler varmış böyle, hükümet devlet savaşı:), borçtan bahsetmişsin her ülkenin borcu var borcu olmayan ülke mi var sen bu borcu gsmh ya bir oranlasana yani bu borcu ödeme durumun önceden neydi şimdi ne oldu bir araştır bakalım neymiş:) siyasi kriz dediğin sanki önceden yoktu yeni ortaya çıktı, Allahım ya.Adamları rahat bırakmıyorsunuz ki iş yapsınlar, duruyorlar yok lailklik elden gidiyor, yok cumhuriyet elden gidiyor, yok vatan satılıyor, yaw bir kerede bir çözüm önerisi sunun ya bu ülke için neler yapabilirizi tartışın çok mu zor...
tamam ben de diyorum ekonomi şuan berbat durumda...ama ben ak partili arkadaşların ekonomiyi ve akpyi savunma gayretlerine anlam veremiyorum..ynaış anlamayın ömrümde hiçbir partiye oy vermedim vermem de..bu yüzden en objektif yorumlar bende olsa gerek..
KARAKAYA83
01.07.2008, 17:16
zaman okuyorum çünkü gerçek haber tamamen
kizil_sivas
01.07.2008, 18:06
ATILIM GAZETESI
ben hakiki solculardan korkmam. adamlar harbi harbi düşüncelerini açıklıyorlar. benim korktuğum insanlar saman altından sürünen fikirlerini anlayamadığım bir öyle bir böyle insanlardır. adam dediğin yiğitçe kendini belli edecek. sen objektif olsan belediye icraatlarında açıkça siyaset kokan yazıya son derece objektif demezsin. senin neyi savunduğunu hala çözemedim.
anlamdıysan söyiyim....tekrar söylüyorum...hiç bir siyasi partiye üye değilim,,hiçbiriin yandaşı da...oy vermedim vermem de...bana göre tayyip neyse baykal da o....bahçeli neyse ecevit de o..hiç bir gazeteye ya da tv ye yandaşlık yapmam..hiçbirini izlemez ve tek kuruş para vermem..
benim saman altından düşünvem yok..ak partiyi yeri gelince överim yeri gelince eleştiririm..körü körüne bağlanmam her yaptıklarını onaylamam...sami aydına da öyle..sevdiğim yatırımları var şiddetle eleştirdiğim yatırımları da...s
ama anladım galiba sana göre mert ve yiğit olmak bir partiye siyasi görüşe körü körüne bağlanmak ve o siyasi görüşün herşeyini doğru kabul etmek..ben böyle olamam kusra bakma.yiğitlik anlayışın buysa ben yiit olmak istemem..
hangi yazıya objektif demişssim onu da buray alıntı yaprsan sevinirim..saygıyla
ciddi manada siyasi olmayan bir görüş...:)
eğer bu mesajımı kastediyorsan....
mesajımın sonundaki gülme smileyi (:)) senin türkçe dağarcığında birşey ifade etmiyorsa senin için birşey yapamam....neden ağlama değil de gülme smileyi acaba...?
senin yazını üstündeki mesajımı okudun mu ?
CÜMLEDEKİ PARADOKSA BİR BAK. CİDDİ MANADA DİYORSUN VE SONUNA DA GÜLÜCÜK KONDURUYORSUN. SABİHA HANIM DA BENİM GİBİ ANLAYIP SANA TEŞEKKÜR EDİYOR. SORUN SENDE GALİBA. GALİBA DEĞİL KESİN SENDE.
ya .offffffff....cinas nedir bilmiyorsan boşver.....neden ağlama,üzüntü ya da başka smiley değil de gülme smileyi...siyasi olmayan bir görüş yapayım demiş ama tamemn siyasi görüş yapmış...
ben siyasi yroum yapmyorum diyene evet sen siyasi yorum yapmıyorsun diyecek kadar basit mesaj yazmam....
merak etme..
saat 3 te gelmesi gerek biri saat 7 de gelmiş...onu bekleyen kişi de ona "ne kadar erken geldin" diyor.....harbiden erken mi gelmiş..yoksa anlatımı mı güçlendiriyor...
neyse bu tartışma iyice lüzumsuzleşmeye başladı....anlamdıysan söyliyim..sabiha hanımın görüşü son derece siyasi olmuş...
en anlamadıysan tekrar söyliyim..hiç bir siyasi ya da siyasi olmayan görüşe körü körüne bağlı değilim..ne bir görüşün herşeyini doğru kabul ederim ne de başka bir görüşün herşeyini yanlış kabul ederim....umarım bunu anladın
öyle bir zorunluluk hissetmiyorum...sabiha hanım ysptığım kinayeyi anlamaışsa ve diğer nalmayanlar..hepsine tek tek açıklama yapmak durumunda değilim..bundan sonra her yorumumdaki cümllerin tek tek edebi analizini yapayım
"arkadaşlar bu cümlede kinaye,bu cümlede cinas,şu cümlede metafor,şundaysa aliterasyon var diyeyim..""""
sabiha hanımın siyasi görüşü beni ilgilendirmez..kişiliği beni ilgilendirir..sivas beledyeis hakkında olumsuz yorum yazdı diye hemen onu bir safa bir tarafa koymaksa zaten herşeyi ortaya koyuyor..
siyaset yapmıyorum...ak partinin her yaptığı ,belediyenin her yaptığı doğru deseydim eevet siyaset yapmış olurdum...
senin yazılarından alıntı yapmak seni eleştirmek gibi bir derdim yok...ama öyle bir derdim olursa merak etme ak partiye veya chp ye ,onların her yaptıklarını doğru gören derecsinde bağlanmış senin gibi insan çok bu sitede...onları eleştirirm ...sen rahat ol!
sen benden alıntı yapabilir beni eleştirebilirsin...bi insanla tartıştım diye onla irtibatı kesmek bana yakışmaz...tartışma insan olmanın gereği..tartışma eleştiri olacak ki doğrular çıksın..ama anlayana!!!
SEMİH-58
01.07.2008, 20:38
zaman fark atmış be... işte zaman farkı...
benim gibi düşünmüyor diye karşımdaki insanın samimiyetsizlikle suçlamak benim insanlık anlayışıma aykırı....
kimine göre erdoğan kimine göre bahçeli kimine göre baykal samimidir,milletin değerlerini savunuyordur..kimine göreyse hiçbirinin bir diğerinden farkı yoktur...bana göre de böyle..ve böyle düşündüğüm için,daha doğrusu kendisi gibi düşünmediğim için beni samimi olmamakla suçlayanlarla konuşacak tek kelime lafım olmamalıydı...
insanı insan yapan şey düşünme yeteneğidir..ve bu yeteneği ne a partisinin ne de c partisinin ddüşünce kalıplarına oturtmaya hiç niyetim yok..
kasparix
02.07.2008, 09:41
TAMAM ABİ GÜZEL YAZI TEBRİKLERDE İŞDE BİZ NEYİ NERDE YAZACAĞIMIZII BİLMİORUZ GAZETE OKUYORUZ SOLCU GAZETE DİNSİZ GAZETE SAĞCI GAZTE DİNCİ GAZETE YAA İNSAF BUNLAR TERCİH MEESELEESİ TC YASALARI BELLİ HUKUKA UYMAYAN VARSA YASL İŞLEMLER YAPILIR CEZAİ MÜYİDELERİ UYGULANIR BUNLAR DARBE VE POSTMODERNİNNİN BİZLERDE Kİ KİLİ YANSIMALARIN DEVAMI NİTELİĞİNDEDİR..BİR DAHA BU OYUNA GELMEYELİM...GAZETE İLE İLGİLİ BASLIKDA DA SİYASİ AYTIŞMALARA DEVVAM EDERİSEK EMİN OLALIM BU YANLIŞDA BİLMEDEN ISRAR EDENELRDEN OLUCAZ ...İNŞ DİKKATE ALIRIM VE ALIRIZ ...SAYGILARINMLA
kasparix
02.07.2008, 09:46
GAZETELERİ NE KADAR TAKİP EDİYORUZ ABC YASASI GETİRİLDİ BUNLARIN NEDEN GTİRİLDİĞİ BU DENETİMİN NASIL YAPILDIĞI ABONE SİSTEMİNİ NASIL ETKİLEDİĞİNİ ULASAL VE ULUSLAR ARASI GAZETELERDEN GAZETECİKDEN ÜLKEMİZ VE DİĞER ÜLKELERİ KARŞLŞDIRALIM .....MESELA BUNLAR YENİ GELŞMELER Bİ KAÇ YIL OLDUDA..KONUSULSUN GAZETEELR HAKKINDA BİZ ARTIK DOĞRUYU DOĞRU ANLAYALIM O DOĞRULARA BAĞLI KALALIM...İNŞ
insanlar illa sağcı ya da illa solcu olmak zorunda mı...ne sağcı ne solcu olan insanlar olamaz mı...
bir insan ya sağcı ya solcu olmalı ve bu düşüncesini mertçe savunmalı..bunun dışında kalanlar tehlikeli insanlardır demek benim literatürümde en büyük cahilliktir...toplumu sağcı solcu olarak ayıranlar yüzünden bu kadar geri kalmadık mı..sen alevisin ben suniyim diyerek birbiine giren insanlar yüzünden sivasmızı geri kalmadı mı...insanları beli düşünce kalıplarına sokarak sen bu saftasın ben bu saftayım diyen cahiler yüzünden sivasımız kayserinnin 10 yıl gerisinde kalmadı mı..sen belediyeyi eleştiriyorsun o halde bu saftasın ,sense belediyeye olumlu bakıyon sen de bu saftasın o zaman diyerek insanları saflara gruplara ayırarak bölen cahillere yazıklar olsun...sağcıysan veya solcuysan onu iyi savun ..ancak o zaman mert yiğit olursun..eğer ne sağı ne de solu savunuyorsan o zaman tehlikeli insansın diyenlerle sivas olaylarını planlayanlar arasında bir fark göremiyoru...
ben her türlü düşünceye saygılıyım, herkes herşeyi söylesin ama bana göre baykalla erdoğan asla bir değildir gibi cümlelr kuranlarsa kendini eleştirilere açık ve her türlü düşünceye saygı duyan işiler larak tanıtmakla birlikte aslında görüldüğü gibi erdoğanla baykalın aynı olduğu düşüncesine saygı duymayarak ne dediğini bilmeyen insnlardır.her trülü düşünceye saygılıyım demek düşünceerin tümüne saygılyım demek...ama erdoğanla baykalın bahçeliyle ecevitin aynı olduğu düşüncesine saygı duymayarak zaten kendini ele vermekte...
ne sağcıyım ne solcuyum diye ısrarla söylememe rağmen ısrarla anlayışsız davrananlara anla vermek güç...hiçbir paritye oy vermedim vermem...hiçbir gazeteye para vermedim vermem..tüm gazetelerden ve tüm siyasetçilerden nefet derecesinde uzağım...bunu yüzbin defa söylemem rağmen insan hala nasıl anlamaz şaşırıyorum..hiçbir paritye oy vermiyor olmam bile anlayışsızlığına bir nebze katkıda bulunmayan insanlar var...
unutulmasın ki;evet bir ırmak bir yatakiçinde akar...ama o ırmağın önüne istenildiğinde set de çelebilir baraj yapabilirsin,yatağının yönünü değiştirbilirsin,yatağını genişletebilir,doldurarak daraltabilirsiniz...ırmak kesinlikle bir yatak içind değişmez bir vaziyette akar demek de düşünce ufkumuzu ortaya koyuyor..
aynı anda hem sağcı olabilen hem solcu olabilen biri olmakla itham ediliyorum hala...son defa söyliyim artık dilimde tüy bitti..
aynı anda hem solcu hem sağcı biri değilim ne sağcı ne solcuyum...daha fazla dil dökmem mümkün değil..
bir insan ya sağcı ya solcu olmalı ve mertçe savunmalı diyenlere ve tayyip erdoğanı sevenlere bir sorum olsun ve son mesajım olsun artık....anlatmakta güçlük çekmiyorum ama karşımdaki insan anlamakta güçlük çekiyor..ya da kasıtlı olarak anlamak istemiyor..
bir insan sağcı ve solcu olmalı ve mertçe savunmalı...o halde tayyip bey 15 yıl önce laikliğe laf çakarken,laikiği istemiyoz derken evet mrtçe savunuyordu...şimdiyse laiklik hayranı olmuş...mertlik elden gitmiş desene...gömlek değiştirdimse işin kılıfı...bir insan 10 yaşındaki düşüncesini 30 yaşına geldi mi tamamen değiştirmiş olabilir..ama 40 yaşındaki bir adamın düşüüncesi ömür boyu devam eder...vah mertlik vah...tayyipseverlere duyurlur.baykaldan gıcık kapıyom ama senin hesabına göre o adam mert çıkıyor..zira baykalı ben bildim bileli aynı rezil aynı pislik..20 yıl önce savunduğu şeyi hala savunuyor..tayyip beyse 15 yıl önce ak dediğine şimdi kara diyor..işte bazılarının mertlik anlayışı
hayatında bir şeyi hiç görmemiş olmak o şeyin yok olduğunu mu gösterir..böyle sçma bir düşünce mi olur..ben hayatımda hep ya sağcı ya solcu gördüm...bunun ortasında kimse görmedim...o halde böyle biri yok ha...:komik :)
ben hayatımda hiç engerek,hiç tayfun,hiç muson yağmuru,hiç ingiliz görmedim....o halde ne muson ne ingiliz ne engerek diye birşey var ha :DDDDDDD tartıştığım adama bak yaaa !!! inan son mesajım bu...
yakamozz
02.07.2008, 11:56
ne sağcıyım ne solcuyum diye ısrarla söylememe rağmen ısrarla anlayışsız davrananlara anla vermek güç...hiçbir paritye oy vermedim vermem...hiçbir gazeteye para vermedim vermem..tüm gazetelerden ve tüm siyasetçilerden nefet derecesinde uzağım...bunu yüzbin defa söylemem rağmen insan hala nasıl anlamaz şaşırıyorum..hiçbir paritye oy vermiyor olmam bile anlayışsızlığına bir nebze katkıda bulunmayan insanlar var...
unutulmasın ki;evet bir ırmak bir yatakiçinde akar...ama o ırmağın önüne istenildiğinde set de çelebilir baraj yapabilirsin,yatağının yönünü değiştirbilirsin,yatağını genişletebilir,doldurarak daraltabilirsiniz...ırmak kesinlikle bir yatak içind değişmez bir vaziyette akar demek de düşünce ufkumuzu ortaya koyuyor..
Kardeş bence de bir insan ya sağcı olur ya da solcu.Ha sen bu sağcı ve solcu kavramlarını Türkiye ye uyarlayarak ben sağcı da değilim solcu da değilim dersen onu anlarım.Ancak her insanın bir dünya görüşü vardır, yaşama bakış açısı vardır, dünya görüşü olmayan insan yoktur.Sağ ve sol deyince sağ veya sol siyasi partiler aklına gelmesin, sağ veya sol zihniyet gelsin nedir bunlar, sen bunlardan birisisin kesinlikle bunu kabul et.Sakın sana bir zorlama yaptığımızı düşünme sadece kabul etmen gereken birşeyi kabul etmeni istiyoruz senden çünkü sen ya osun ya da diğerisin.Biliyorum ki şu an Türkiye deki siyasal ortamdan dolayı sağ sol kavramalarının türkiye de anlaşılmalarından dolayı çekiniyorsun kendini böyle ifade etmiyorsun, ancak dünyada insanlar şu iki şey üzerinde yaşarlar bunun ortası yok.Birincisi dünya yalandır ahiret gerçektir dünyaya değil ahirete değer vermek gerekir bunların en büyük temsilcisi katoliklerdir bizde bunun karşılığı sağcı zihniyettir,ikincisi ise ahiret yalandır dünya gerçektir ve dünya işlerine değer vermek gerekir onlara göre dünyaya bir defa gelindiği için yemek,içmek ve keyfine bakmak lazım bunlar da protestanları temsil eder türkiye de karşılığı da sol kesimdir.Dolasıyla sen bunlardan birisisin, çünkü bir yandan dünyaya değer verip bir yandan da ahirete değer verilir mi bu saçmalık olur mu dimi eğer böyle bir değer verilirse zaten insanın dengesiz bir hayatı olur ne yaptığını bilmeden hatta insan olduğunu bile anlamadan yaşar gider....
muhakkak ki bir dünya görüşüm var...herkesin olduğu gibi...
siyasi olan sağ nedir saiyasi olmayan sağ nedir...siyasi olan sol nedir siyasi olmayan sol nedir...sağ partiler sağ zihniyetin sol partilerse sol zihniyetin ürünüdü...kaç türlü sağ ve saol düşünce var öyle...
dünayay işine önem verirsem solcuyum,ahirete önem verirsem sağcıyım öle mi?...:S tuhaf... hem dünyayı hem ahireti isteyemem..ikisnden de faydalanmayı isteyemem öle mi..
-Onlardan kimileri de "rabbimiz,bize dünyada da,ahirette de en hayırlısını,en güzelini ver,bizi ateşin azabından koru"der.işte bunlar kazandıkları şeylerden paylarını alırlar.(bakara)
Allah’ın sana verdiğinden (O’nun yolunda harcayarak) ahiret yurdunu iste; ama dünyadan da nasibini unutma. Allah sana ihsan ettiği gibi, sen de (insanlara) iyilik et. Yeryüzünde fesat çıkarmağa çalışma. Allah fesat çıkaranları sevmez.” (Kasas 28/77)
"""yarın ölecekmiş gibi ahiret için hiç ömeyeckmiş gibi dünya için çalışınız..""""
yukaıdaki ayet ve hadislere göre,dünyaya sağdan mı bakmaıyım soldan mı..yoksa tam ortadan mı...
yakamozz
02.07.2008, 13:30
muhakkak ki bir dünya görüşüm var...herkesin olduğu gibi...(yiğiter isimli üyeden alıntı)
siyasi olan sağ nedir saiyasi olmayan sağ nedir...siyasi olan sol nedir siyasi olmayan sol nedir...sağ partiler sağ zihniyetin sol partilerse sol zihniyetin ürünüdü...kaç türlü sağ ve saol düşünce var öyle...
dünayay işine önem verirsem solcuyum,ahirete önem verirsem sağcıyım öle mi?...:S tuhaf... hem dünyayı hem ahireti isteyemem..ikisnden de faydalanmayı isteyemem öle mi..
-Onlardan kimileri de "rabbimiz,bize dünyada da,ahirette de en hayırlısını,en güzelini ver,bizi ateşin azabından koru"der.işte bunlar kazandıkları şeylerden paylarını alırlar.(bakara)
Allah’ın sana verdiğinden (O’nun yolunda harcayarak) ahiret yurdunu iste; ama dünyadan da nasibini unutma. Allah sana ihsan ettiği gibi, sen de (insanlara) iyilik et. Yeryüzünde fesat çıkarmağa çalışma. Allah fesat çıkaranları sevmez.” (Kasas 28/77)
"""yarın ölecekmiş gibi ahiret için hiç ömeyeckmiş gibi dünya için çalışınız..""""
yukaıdaki ayet ve hadislere göre,dünyaya sağdan mı bakmaıyım soldan mı..yoksa tam ortadan mı...
Öncelikle şöyle sorayım.Sen benim ne demek istediğimi anladın mı?Bana anlamamışın gibi geldi:).Ben siyasi olan sağ veya sol diye bir kavram kullanmadım.Ayrıca sağ veya solun siyasetle ilişkisinden de bahsetmedim buna ek olarak da bir tane sağ veya sol kavramını kullandım otuz tane değil bu birincisi.
İkincisi evet dünyaya daha çok değer verirsen yani dünya malına mülküne düşkünsen ahireti fazla düşünmüyorsan veya hiç düşünmüyorsan yani materyalistsen solcu görüşe yatkınsın demektir.Peki böyle bir şey dinimizde var mı?
Diğer bir taraftan da ahirete değer verirsen dünya malına sadece ahiret için bakarsan asıl amacın öbür dünyaya gitmek olduğunu düşünürsen bu da sağcı görüşe yatkın olduğunu gösterir, bu dinimizde var mı?
Sence bunlardan hangisi dinimizde var hangisi yok ve sen bunlardan hangisisin?
insanlar dünayada iki şey üzerinde yaşar ya ahiretçiler ya dünyacılardır düyorsun..ahiretçiler sağcı dünyacılar solcu..bunun ortasında insan olmaz diyorsun...
peki hem dünya hem ahiretçi olanlar hangi gruba girer...yani dengeyi kuranlar hangi gruba giiyor..sana göre böyle bir grup yok...böyle insan olmaz..nasıl oluyor bu..belirtiğim ayetlerdeki hem ahirette hem dünyada güzellikleri isterler hitabı kimseye hitap etmiyor o zaman senin dedğine göre..zira sa göre bir insan ya hiretçi yani sağcı ya da dünyacı yani solcudur..bu iki grubun dışında kimse yoktur diyorsun...eeee....bu ayet kime hitap ediyor o zaman...:S
Kaptan-58
02.07.2008, 14:53
YA ARKADAŞLAR FORUM KONUSUNDAN İYİCE UZAKLAŞTI YA... OYUNUZU VERİN OKUDUĞUNUZ GAZETEYİ YAZIN YETER.. UZATMANIN ANLAMI YOK İSTEYEN İSTEDİĞİNİ OKUSUN. İSTEYEN İSTEDİĞİNE İNANSIN... ZATEN TABLO ORTADA...
yakamozz
02.07.2008, 15:24
insanlar dünayada iki şey üzerinde yaşar ya ahiretçiler ya dünyacılardır düyorsun..ahiretçiler sağcı dünyacılar solcu..bunun ortasında insan olmaz diyorsun...
peki hem dünya hem ahiretçi olanlar hangi gruba girer...yani dengeyi kuranlar hangi gruba giiyor..sana göre böyle bir grup yok...böyle insan olmaz..nasıl oluyor bu..belirtiğim ayetlerdeki hem ahirette hem dünyada güzellikleri isterler hitabı kimseye hitap etmiyor o zaman senin dedğine göre..zira sa göre bir insan ya hiretçi yani sağcı ya da dünyacı yani solcudur..bu iki grubun dışında kimse yoktur diyorsun...eeee....bu ayet kime hitap ediyor o zaman...:S
Sen benim ne söylediğimi harbiden anlamıyorsun:)Elbetteki sağcılar ile solcuların ortak yanları da var ikisi de bu dünyayı ve diğer dünyayı benimsiyorlar varlıklarını kabul ediyorlar.Ancak biri dünyaya diğeri ise ahirete daha çok önem veriyor.Burada anlaşılmayacak birşey yok ki sen nasıl anlamıyorsun hayret:)Sen bir kitaba bakınca sadece bir cümleye bakıp öyle mi karar veriyorsun yoksa kitabın tamamına mı bakıyorsun, sadece bir hadisten yola çıkarak dinin tamamı öğrenilmez onun bağlantıları nedir onları da araştırman lazım.Bizim dinimizde evet dünyaya da önem vermek var, ama bu önem vermenin amacı öteki yani gerçek dünya içindir, senin bu dünyadaki amacın diğer dünyaya gitmek değil mi?Bizim dinimiz bunu emretmiyor mu bize?
Diğer bir taraftan da ahirete değer verirsen dünya malına sadece ahiret için bakarsan asıl amacın öbür dünyaya gitmek olduğunu düşünürsen bu da sağcı görüşe yatkın olduğunu gösterir, bu dinimizde var mı?
Ayrıca bu cümlenin anlamı, dünyaya önem ver, ancak öbür dünya için önem ver demek:).Yani dünyaya kesinlikle önem verme demiyorum.Bak kesin birşey kullanmıyorum.Sadece diğer dünya için önem vermen gerektiiğini söylüyorum.Bilmem anlatabildim mi?
kasparix
07.07.2008, 10:38
ARKADSLAR CÜMLETEN SAĞLI SOLLU SELAMLAR....ŞURADA İSDERDİK Kİ GAZETELERİ SON GÜNLERDEKİ OLAYLARA YAKLAŞIMLARI GAZETECİLİĞİ TARTIŞALIM YOK YOK HALE DEVAM EDİYORUZ YANLIŞDA YA ANLAMAK ÇOK GÜÇ...ŞURAYA CUMHURİYET OKURU ZAMAN VAKİT HÜRRİYET POSTA MİLLYET OKURUDA ÇIKIN HEERKES OKUDUĞU GAZETELERLE İLGİLİ GAZETECİLERLE ETİĞE UYGUN Bİ ÖZELEŞTİRİSİNİ YAPSIN..
ÜLKMEİZDEKİ GAZETECİLİĞİ GAZETE NİTELİKLERİNİ TARTIŞALIM...MESELA ÜLKEMİZ DARBE DÖNMLERİNDE YALAK GAZETE GRUPLARI GÖRMÜŞDÜR..ONLARA ÇANAK TUTAN TUTMAYAN O ZAMAN KARA LİSDELERDE ŞİMDİ DARBECİLERLE AYNI SÖYLEMLERDE OLAN GAZETEELRDE YORUM YAZAN YAZARLAR VAR...GELİN O GÜN LE BUGÜN MEDYASINI KARSILASDIRALIM...
GELİN ARKADASLAR BİZ Bİ İLKİ YAPALIM...BU KÜLTÜRÜ BERABER YAKALAYALIM İNŞ..HERKES YAZSIN ASPARAGAS OLMASIN YALAN YANLIŞ YAZMASIN YANLIZ ANCAK DOĞRU OLDUĞU İSPATLANMIŞ HABERELRİ OLAYLARI YAKLAŞIMLARI PAYLAŞSIN..VE BİRBİRİMİZE TEHAMMÜL EDELİM FARKLI GÖRÜŞLER ZENGİNLİĞİMİZ OLMALI...KARALAMADAN KIRMADAN HAKSIZ YERE İTHAM ETMEDEN BUNU BASARALIM.....
ARTIK GAZETELER VE MEDYA KONUSULSUN LÜTFEN.....
kasparix
08.07.2008, 12:46
'1 T TASARIM GÜNLERİ' NE ERTUĞRUL ÖZKÖK VE ERGUN BABAHAN'DAN DESTEK
'+1T Tasarım Günleri' MERHABA dedi
Zaman Gazetesi'nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği "+1T Tasarım Günleri" başladı.
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ve Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan da, etkinliğe destek verdi.
Zaman Gazetesi'ni çalışmalarından dolayı kutlayan Ertuğrul Özkök, "Çok doğru bir şekilde tasarımı haberciliğin bir unsuru haline getirdiniz" dedi. Ergun Babahan da, "Zaman Gazetesi çok önemli bir konuda öncülük yapıyor" övgüsünde bulundu. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, tasarım günlerinin Zaman Gazetesi etkinliği olarak değil, sektör çalışması olarak gördüklerini söyledi. ABD'li Boston Globe'un Dizayn Direktörü Dan Zedek ve New York Times Sanat Yönetmeni Nash Kalish Klein de tasarım günlerinde ders verecek.
Haberin evrensel formülü 5N1K'ya tasarımı da ekleyen Zaman Gazetesi, bu konudaki eğitimlerine devam ediyor. 5N1K+1T Gazete Tasarım Günleri'nin üçüncüsü Zaman Gazetesi'nde başladı. Şimdiye kadar iletişim ve güzel sanatlar fakülteleri öğrencisi 90 kişinin eğitim gördüğü seminerlere bu sene 60 öğrenci katılıyor. 8 günlük seminer boyunca 60 öğrenci haber ve haber tasarımının inceliklerini uzmanlarından öğrenecek. Zaman ekibinin yanı sıra ABD'li Boston Globe'un Dizayn Direktörü Dan Zedek, New York Times Sanat Yönetmeni Nash Kalish Klein, ünlü karikatürist Salih Memecan, Milliyet Gazetesi'nden Ali Acar, Anadolu Ajansı Fotoğraf Editörü Abdurrahman Antakyalı, Hürriyet Gazetesi'nden Reha Erdoğan gibi isimler eğitimlere katılacak.
"+1T Gazete Tasarım Günleri"nin başlaması nedeniyle Zaman Gazetesi'nde düzenlenen kokteyle; Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan, Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Abdülhamit Bilici, Aksiyon Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Korucu, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı Mehmet Kamış ve Zaman Genel Yayın Editörü Ali Akkuş katıldı.
Programın açılışında konuşan Ekrem Dumanlı, bu programın artık bir klasik haline geldiğine işaret etti. Dumanlı, "Tasarım bizim için, gazetecilik için, sektörümüz için çok önemli. Adı üzerinde zaten haber tasarımı. Bir haberi en anlaşılır ve en güzel şekilde nasıl verebiliriz? Zihinde kalıcı, akılda kalıcı hangi görsel unsurları kullanabiliriz? Bunun içerisinde fotoğraf var, grafikler, illüstrasyonlar var. Bunlarla ilgili bir tecrübe edindik." dedi. Bu toplantılar için her sene sektör temsilcilerini davet ettiklerini belirten Dumanlı, "Bu sene Boston Globe ve New York Times'tan iki önemli konuğumuz olacak. '+1T'yi Zaman Gazetesi etkinliği olarak görmüyoruz. Sektör çalışması olarak görüyoruz. Buradaki birikimi sadece Zaman adına değil, Türkiye'de gazetecilik adına büyük önem taşıyor." şeklinde konuştu.
-ÖZKÖK:"BU ETKİNLİKLER, İNSAFSIZ HALE GELEN HOYRATLIĞIMIZI AZALTABİLİR"-
Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök de, 3 yıldan beri Reha Erdoğan'dan yapılan bu çalışmaları büyük övgüyle dinlediğini söyledi. Çalışmalardan dolayı Zaman Gazetesi'ni kutlayan Özkök, programa katılan öğrencilere önemli mesajlar verdi. Sektör ile ilgili itiraflarda bulunan Ertuğrul Özkök öğrencilere şöyle seslendi; "İşinizi yaparken gazetelerle ilgili imajlar, gazetelerle ilgili ideolojik bölünmeler, bunların hiçbirini dikkate almıyorsunuz. Elinizin tersi ile itiyorsunuz. Birlikte çalışıyorsunuz. Bence Türk gazetecilerinin yapması gereken budur. Ben başından beri gazeteler arasındaki bu tür işbirliklerini çok içtenlikle destekliyorum. Çünkü bu işbirlikleri aynı zamanda bizi birbirimize karşı zaman zaman insafsız hale gelen vicdansız hale gelen hoyratlığımızı biraz azaltabilir diye düşünüyorum. Yani gazeteler arasında görüş ayrılıklarının olması son derece doğaldır, ama bu görüş ayrılıkları bazen hakaretlerin ötesine geçiyor, insanların vicdanını sızlatır bir hale geliyor. Gazeteciler olarak bizim bunu yapmaya hakkımız yok. Toplumsal bir meslek yapıyoruz. Toplumsal meslekte kutuplaşmalar varsa bu kutuplaşmalar bizim de bu zihniyetlerimizde zaman zaman çok olumsuz etkiye neden oluyor. Genç kuşaklardan bu mesleğe başlarken söylediğim bu sözler üzerine biraz düşünmelerini istiyorum. Arkadaşlarınıza karşı kırıcı olmayın. Tam aksine sizi bir araya getirecek zeminlerde mümkün olduğunca fazla buluşmaya çalışın. Çünkü buluştuğunuz zaman göreceksiniz ki sizi bir arada tutan değerler sizi ayıran nedenlerden çok daha kuvvetli çok daha insani. O bakımdan da yapılan bu işi kutluyorum."
Hürriyet Grubu olarak da sektör temsilcilerinin eğitimi ile ilgili çok önemli adımlar attıklarını anlatan Ertuğrul Özkök, Uluslararası Basın Enstitüsü ve Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte seminer düzenlediklerini söyledi. Oradaki seminerler sırasında Eyüp Can ile tanıştıklarını anlatan Özkök, "Bu arkadaşımız bugün çok başarılı bir şekilde Hürriyet Grubu'nun Referans Gazetesi'ni çıkarıyor. Referans'ın adını o buldu, tasarımını o yaptı. Hakikaten başarılı bir ekonomi gazetesi ortaya çıkardı, marka haline getirdi. Ekrem'e bu konuda bize anlayış gösterdiği için teşekkür ediyoruz. Eyüp Can, Zaman'da da geleceği olan bir arkadaşımızdı ama Ekrem izin verince bizimle beraber çalışmaya başladı. Çok da memnunuz kendisinden." ifadelerini kullandı.
-"GAZETE SATILMIYOR İDDİASI BÜYÜK BİR TÜRK YALANI"-
Zaman Gazetesi'nin tasarıma verdiği öneme işaret eden Ertuğrul Özkök, "Çok doğru bir şekilde tasarımı haberciliğin bir unsuru haline getirdiniz. Çok çok doğru. Tasarım bugün artık mecrayı okumasında, bir mecrayı izlemesinde çok önemli hale geldi. Ben fontları karakterleri kötü bir kitabı okuyamıyorum. Ben tasarımcıları çok önemsiyorum.Tasarımcılar gazeteciliğin en önemli kısmını oluşturuyor." dedi.
Türkiye'nin gazetecilikte çok ileri bir ülke olduğunu anlatan Özkök, bunu samimi olarak söylediğini dile getirdi. Türk basınının yıllarca çok küçümsendiğini belirten Özkök, "Bunlardan bir tanesi de bendim. Öğretim üyesiyken. Geldikten sonra gördüm ki Türk gazeteciliği çok başarılı. Bütün gazeteler için söylüyorum. Büyük emeklerle hazırlanıyorlar. Çok büyük zorluklarla hazırlanıyorlar." ifadelerini kullandı.
Özkök Türkiye'de genellikle "Gazete okunmuyor" şeklinde bir kanaatin olduğunu bazı kesimlerin de "Gazete yapmasını bilmiyorsunuz, bu yüzden vatandaş da gazete almıyor" gibi bir ididanın dile getirildiğine işaret etti. "Bu büyük bir Türk yalanıdır." diyen Ertuğrul Özkök, "Çünkü 'Türkiye'de gazete satılmıyor' demek Türkiye'deki gazeteciliğe en büyük hakarettir. Türkiye'de kitap da satılıyor, gazete de satılıyor. Sadece satılmıyor okunuyor aynı zamanda. Türkiye'de gazetenin bir okurun elinde kalma süresi Avrupa'dan daha fazla." ifadeleri kullandı.
Ertuğrul Özkök sözlerini yine öğrencilere tavsiyelerde bulunarak bitirdi. Özkök, "Mesleki bir araya gelmeler çok önemli. Bir siyasi düşünceniz, felsefi düşünceniz olabilir. Hiç önemli değil. Önemli olan ön yargılı olmayın. Bir de insanlara karşı hiçbir zaman vicdan çizgisini geçmeyin. Hoyratlık yapmayın. Çünkü hoyratlık yaptığınız zaman bu bir gün size dönüyor. Biz bunları yaşadık." şeklinde konuştu.
-BABAHAN:"ZAMAN ÖNCÜLÜK YAPIYOR"-
Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan da, kendi gazetecilik serüveni ile Türk gazeteciliğini anlattı. Babahan, "Ben şanslı bir gazeteciydim. 1984'te Yeni Asır'da başladım. Hiç daktilo kullanmadım. Bilgisayar kullanıyorduk. 1987 yılında Hürriyet'e geldim. Hayretler içerisinde kaldım. Çalıştığım bölümdeki bilgisayarların üzerlerinin naylonlarla kapalı olduğunu görmüştüm. O dönemde Hürriyet'in daktilodan bilgisayar sistemine geçmesinde küçük de olsa bir payım olmuştu. Aradan 25 sene geçti şu anda Türkiye gazetecilikte kullandığı teknikler açısından dünyadaki tüm ülkelerle aynı güce sahip. İnsana ne yazık ki aynı hızla yatırım yapamadık. Bunu itiraf etmemiz gerekir. Türkiye makineye, bilgisayarlara çok ciddi yatırımlar yaptı ancak insan gücünü eğitiminde o kadar hızlı davranamadık. Bu açıdan Zaman Gazetesi çok önemli bir öncülük yapıyor. Sadece kendisine değil tüm gazetecilik sektörüne nitelikli, eğitimli arkadaşlar hazırlıyor. Sizler burada aldığımız bilgi ve tecrübeleri bütün gazeteler için kullanacaksınız. Dünyada gazete dizaynı gittikçe daha da önem kazanıyor. Sabah, geçirdiği bunca badireye rağmen hala ayakta kalabiliyorsa bunda haberlerinin, köşe yazarlarının yanı sıra halka sıcak gelen sevimli gelen dizaynının tasarımının da etkisi vardır." ifadelerini kullandı.
kasparix
08.07.2008, 12:48
zaman gazetesi öncü olmaya devam ediyor....
sandalli
12.07.2008, 22:23
bende zaman.Çünkü hep gerçekleri yazar hee cumhuriyet gazetesi hep belli bir grubun ve kesimin yanında olmuştur ve verdiği haberlerin hemen hepside yalandır ....BANA GÖRE...
evet kardesim sen sadece SivasliGenc degilsin, Sivasli-cok Akilli-Gencsin.
Tesekkürler. Sana katimamak mümkün degil. Insaallah Sivas ta senin gibi cok genc vardir.
EslemNida
14.07.2008, 19:06
zaman gazetesini seçerdim herhalde:D biizm dershanede çok meşhur :D:D
FEM e mi gidiyon..............
Svs_Crazy_58
19.07.2008, 12:01
Her Zaman Tarafsızlıgı ılke Edınmıs olan Tek Bır Gazete Var Oda Zaman Gazetesıdır...
madımak_58
19.07.2008, 13:20
cumhuriyet gazetesi.cumhuriyetçi gençliğiz ne de olsa...
BENDE BU CUMHURİYETİN GENCİYİM FAKAT BEN TÜRKİYE CUMHURİYETİ GAZETESİ OLAN ZAMAN GAZETESİNİ OKURUM
kasparix
19.07.2008, 14:14
sözde mi beleş mi hangi cumhuriyetçi 2 seçenekli bi soru ?? madımak 58 çok zor bi soru dimi???
bilio musun cumhuriytin sana ödül vermesi lazım en genç cumhuriyet okurusun diye...okurlarınız yanılmıyosam cumhuriyetle yasıt...cumhuriyetin sizin gibi taze kanlara çok ihtiyacı var..ve trajının çok az olmasına üzülüyorum cumhuriyet çocuğu olarak...neden bu kadar az okunuo...yada avam o gazetenin dilinden mi anlam ıo ...tabii dimi cumhuriyet okumak ayrıcalıkdr..bende cumhuriyetin aslını okuorum..asparagas haberlerini doğrulayan kaynakdan..cumhuriytide bu sayaede okumuş oluorum yani...
serdarsivas
23.07.2008, 12:01
zaman gazetesi bence dogru ve dürüst hemde sivasspora cok yer veriyor
pusat.alemdar58
27.07.2008, 14:52
iyi de bu gösterilerin gazete şıklarında Türkiyemizin en büyük gazetesi olan , tek yerli gazetesi olan , hiçbir zaman ve zeminde Hak'tan taviz vermeyen MİLLİ GAZETE ' nin olmaması çok üzüntü verici bir durumdur...oraya onlarca gazete sıralamışsınız, peki Milli gazete nerde yawww!!! öyle 50 tane 60 tane gazete yoook! 2 gazete var
1-Milli Gazete(önce ahlak ve maneviyat diyen gazete,Hakkı üstün tutan gazete)
2-diğer gazeteler(önce para ve maddiyat diyen gazeteler,kuvveti üstün tutan gazeteler)
kasparix
27.07.2008, 15:08
3-PARA VE MADDİYATIN HAKKANİYET ÖLÇÜSÜNDE KULLANILDIĞI GAZETELER
....DİĞERLERİ ....
Mert5858
27.07.2008, 18:37
Fanatik Veya Fotomac Cünkü Haberlerden En Cok Okudugum Spordur.
CrSivaslim58
31.07.2008, 10:39
Bence Zaman bide Fotomaç.:):):):):)
her zaman cumhuriyet.Çünkü haytta magazinden çok önemli şeyler var
bu arada herkese selam ben yeni üyeyim sivasa ve sivaslılara mrb
CrSivaslim58
02.08.2008, 20:31
Slm S5826 Sitemize hoşgeldin umarim
sen Sitemizi beğnirsin.
CrSivaslim58
02.08.2008, 21:42
Tabiki ben Fotomaç allirdim
bide Zaman alirdim.
CENGİZ58
05.08.2008, 09:29
YAV ZAMANDAN EYİCE Bİ GAZETE Mİ VAR. AHA CUMURİYETİ GÖRDÜK ERGENEKONUN MERKEZİ OLMUŞ
örencikli58
05.08.2008, 18:16
YILLARDIR ZAMAN NIN ÜYESİYİZ ÇOKTA MEMNUNUZ TARAFSIZ DOĞRU HABER VE YANI SIRA DİNİMİZE DAHA UYGUN BİR GAZETE (MAGAZİN GAZETESİ DEĞİL).VEDE AÇIP AİLE İÇİNDE OKUNABİLECEK BİR GAZETE. KISACASI AİLE GAZETESİ...HERKESE TAVSİYE EDERİM.
bilalfındık
10.08.2008, 00:08
HİÇ BİRİNİ ÇÜNKÜ GERÇEK HABER YAZAN HİÇ YOKTUR
bi cumhuriyet vardı onuda mevcut hükümet bi takım oyunlarla susturmaya çalışıyo ne yazıkki...
Önceleri ciddi gazete olarak gördüğüm (sandığım)
ve fırsat buldukça okuduğum Cumhuriyet gazetesini,
başkalarından ziyade kendi ayak oyunları ve bağlantıları
bağlayarak susturuyorlar...!
Gibi geliyor bana...!
jacop162000
11.08.2008, 21:54
gazetelerde artık baydı. en iyisi kulak tıkamak. :D
fertelliyim
15.08.2008, 18:39
HÜRRİYET OKUMAYA DEVAM EDECEK MİSİNİZ?
Hürriyet gazetesi salı günleri spor eki veriyor.
Spor ekinin Avrupa sayfasında bir harita kullanılmıştı.
Harita Avrupa ülkelerini bayrakları ile gösteriyordu.
Türkiye bölümü nasıldı dersiniz?
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
Tıpkı Türkiye'yi bölünmüş gösteren o meşhur haritalar gibi... Türkiye'nin güneydoğusu uçurulmuş, ortaya bakın nasıl bir Türkiye çıkmış...
Bir ulkeyi bölmek ve yok etmek icin dış güçlerin yaptıgı propagandaları anladıkta bu da neyin nesi oluyor !
Boyle bi haber neden tv ve basında konu edilmedi ....
Noluyoruz ... !!!
Tepkisiz kaldıkca bu vatanı her santimine kadar satarlar
'Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa,
bırakacağı meclislere dahi
gereğinden fazla inanmamalı
ve güvenmemelidir.
Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir
ve bu despotluk
bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir.
Meclislerin öyle kararları olabilir ki,
bu kararlar ulusun yaşamına
giderilmesi olanaklı olmayan
zararlar verebilir.'
Mustafa Kemal Atatürk
asitane5858
15.08.2008, 18:55
"Her şey ZAMAN la anlasılır ".........................
shrewishgirl
24.08.2008, 18:32
en iyisi haberleri TV de izlemek gazeteler de artık uçan kuş haberlerini vermeye başladı..
maqazin boyutu daha fazla gündemde olan olaylardan çok onun için TV
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] _and_hat.jpg
CrSivaslim58
30.08.2008, 10:42
alman spor dergisi Bravo Sport......................;)
Gokhan58osmaN
02.09.2008, 11:54
''ZAMAN'' BU KADAR DEĞERLİYKEN BİR GAZETE TARTIŞMASI İÇİN NİÇİN BU KADAR VAKİT KAYBEDİYORUZ...
Arif Coşkun
02.09.2008, 12:03
Zamanınızı boşa harcamayın, sizinde bir "Sözcü"nüz olsun;)
ibrahimergin
02.09.2008, 13:22
Gazatelerin hepsi taraflı ve kendi çıkarına göre haber yapmaktadır. Yani birçok arkadaşımın dediği doğru haber kavramı kişiye ve onun ideolojisine göre değişkenlik gösterir. Ben genelde internetten haberleri takip ediyorum ve hoşuma iki gazete gidiyor. Bunlar Zaman ve Radikal. İkisinin kalitesi de genelde diğer gazetelere oranla baya iyi. Özellikle Radikalın Tartışma-Yorum kısmındaki makaleler çok hoşuma gidiyor çünkü dünya basınından baya bir makale yayınlanıyor bu kısımda. Zaman gazetesininde dünya basınından verdiği haberlerde hoşuma gidiyor.
Genelde internetten hepsini takip etmeye çalışıyorum,birini seçmek gerekirse demokrasiden yana taraf olduğu için Taraf Gazetesi
HaSiVasLıM58
02.09.2008, 15:25
Şu gazete diyemem içeriği ile kendi aralarında kendini özel kılan yönleri var...Örneğin Gürriyet Çarşamba günü Oto yaşam ekini beğenirim veya Hürriyet'in her gün araçlara değinmesi gb..Zaman gazatesi güzel bir ilkeye sahip en azından diğerlerine nazaran..Sabah gazetesi ise oda Hürriyet ile beraber yaşam tatil eğlence mağazalar gb bizleri haberdar ediyor nerde ne var gb..Ama Genelde gazeteler Siyasi içerikli mecbur her gün''Hürriyet-Sabah-Zaman-Fanatik Alıyoruz...
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.