Orijinalini görmek için tıklayınız : LOKANTA ÇİÇEKÇİMİ OLUYOR?
Sivaslilar.Net
13.12.2007, 02:04
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Çiçekçiler Derneği Bölge Temsilcisi İbrahim Cellat ve Bölge Başkan Yardımcısı Yahya Erdoğan, Vali Veysel Dalmaz’ı ziyaret ederek Madımak Oteli altındaki lokantanın taşınarak yerine bir çiçekçi açılması yönünde görüşmelerde bulundular.
Basına kapalı olarak yapılan görüşmenin ardından Valilik tarafından yapılan açıklamada Cellat ve Erdoğan’ın lokantanın çiçekçi dükkanı olmasını olumlu karşıladıkları belirtildi.
İnterflora Çiçekçileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Gedik ve Çiçek Tanıtım Grubu Genel Sekreteri Emine Turay Mercan’ın konuyla ilgili destek mektuplarını Vali Dalmaz’a verdikleri. Destek mektubunda ise ‘Madımak Oteli’nde bir çiçekçi açılması girişiminizi destekliyor, kurulacak olan çiçekçinin ülkemizin her köşesine ve tüm dünyaya hizmet verebilen nitelikte bir çiçekçi olabilmesi için her türlü işbirliğine hazır olduğumuzu ifade ediyoruz.’ifadelerine yer verildiği açıklandı.
Vali Veysel Dalmaz‘ın ise Sivas’ın artık geçmişe değil geleceğe bakması gerektiğini belirterek ‘Biz Sivas halkının birliğinden beraberliğinden yanayız. Halkımızın birlik ve beraberliğini anlatmanın en güzel yolunun da çiçekler olduğuna inanıyoruz. Bu yüzden Madımak Oteli altında bulunan lokantanın taşınarak buranın bir çiçekçiye dönüştürülmesi konusunda görüşmeler yapıyoruz. Bu arada konuyu başka mecralara çekmek isteyenlere de şunu söylüyorum; halkımız kesinlikle ayrılıktan değil birlik ve beraberlikten yanadır’ şeklinde konuştuğu ifade edildi.
Bu konu son zamanlarda iyice konuşulur oldu heralde lokanta kapatılacak orası çiçekçi veya kitapcı olacak çıkacak kararı merakla bekliyoruz!
pirmahsuni
13.12.2007, 02:21
Ne çiçekçisi ne kitapçısı burasının müze olması lazım,heryıl lokantaya karanfil atmak zorundamıyız,hem müze olsun bütün Sivaslılar birlik mesajı vermiş olur!
geçin bunları, önce görmezden gel yıllarca aşağıla orada kızarmış et sat, sonrada dalga geçer gibi çicekci olacamış, uzatmanın kıvırtmanın alemi yok bu işi, adam gibi müze yapalım kurtlalım bu işten.
adamın soyadından belli niyeti Cellat
artık çiçek ihtiyacını çicekci kardeşim 2 temmuzlarda nur gibi yağan çiceklerden bedavaca temin eder, güzel iş baya karlıı olur, zaten bu düzende sat da ne satarsan sat, onur sat vatan sat, şehit kanı sat, kıbrısı sat, limanı sat, madenleri sat, kazdağındaki altınları sat, yeraltı zenginliklerimizi yabancılara peşkeş çek sat, ermeniye petkim sat, yunana kardak sat, fransıza mersini hatayı sat, almana rusa antalyayı sat, ingilize çeşmeyi muğlayı bodrumu kaşı kemeri sat, sat babam sat bu devir satış devri
Bu kadarınada pes doğrusu.Şimdide çiçekçimi olacak?
Bu nasıl zihniyet bu nasıl bir düşünce anlamıyorumki?
Burası eğer Müzeden başka bişey olursa,bence Sivas adına çok büyük ayıp olacaktır.
Umarım bu konuda yanlış bir karar alınmaz.
sinan-58
13.12.2007, 16:13
2 kişinin lafı yuzunden lokanta mı kapatılacak bırakın lokanta olarak kalsın
efendim sinan anlamadım canım kardeşim, 2 kişi değil bir kişide olsa isteyen talep haklıysa karşılanmalı
sivaslıgenç
13.12.2007, 17:33
Amağann bunlar boş işler lokanta olsa nolacak çiçeksi olsa ne müze olsa ne bırakın bu işleri....
UTKUM_58
13.12.2007, 18:28
artık çiçek ihtiyacını çicekci kardeşim 2 temmuzlarda nur gibi yağan çiceklerden bedavaca temin eder, güzel iş baya karlıı olur, zaten bu düzende sat da ne satarsan sat, onur sat vatan sat, şehit kanı sat, kıbrısı sat, limanı sat, madenleri sat, kazdağındaki altınları sat, yeraltı zenginliklerimizi yabancılara peşkeş çek sat, ermeniye petkim sat, yunana kardak sat, fransıza mersini hatayı sat, almana rusa antalyayı sat, ingilize çeşmeyi muğlayı bodrumu kaşı kemeri sat, sat babam sat bu devir satış devri
muze yapilsa ne olur cicekci olsa neolur,ya allah askina simdiii lokantaya et kizartilor diyen zihniyetler,muze oluncaa acilari tazelenmicekmi,bu nasil sacmalik yaaa ne muze olann neeeee,,,,,VATAN MILLLETMI KURTARDILARDA MUZE OLCAKK TARIHMI YAZDILARDA MUZE OLCAK:KONU KAPATILMADI GITTI YAA ONCA GUNAHZIZ KISILER HAPISTE CURUYORRR KIMSE ONU SOYLEMIYORR ONDAN SONRA HAPIS HANELERDE MUZE OLSUNNN ..NEYSEE ALLAHA SUKUR SIMDI IYI DEVIRLERIMIZI YASIYORUS SATIS DEVRI MATIS DEVRII MILLETIN OYUYLA GELEN HUKUMET DEMEKKI SATMIYOR SATIN ALIYORR HELAL OLSUNN BEN ATATURKTEN SONRA GERCEK BIR LIDER SAYIN TAYIP ERDOGANI GORUYORUM..ALLAH RAZI OLSUN ..HIC BIR ZAMAN UNUTMAYILIM SUKUR EDELIMm.tskler
yav lokanta olsa ne olur çiçekçi olsa ne olur bırakın kalsın olduğu gibi !
yav lokanta olsa ne olur çiçekçi olsa ne olur bırakın kalsın olduğu gibi !
Bu kadarınada pes doğrusu,nedemek olsa ne olur olmasa ne olur?
Orada o kadar insan cayır cayır öldüler, ve siz tutmuşunuz olduğu gibi kalsın.
Sivas' ın yüzkarası olmaktan çıkması gerek orası artık,bunun için oranın ne olması gerektiğini zaten ben yazılarında söyledim.Umarım bu konuda diğer Sivaslılarda gereken desteği verecektir.
Ya ne olacak müze veya çiçekçi veya lokanta olunca sizler bu acı geçmişe silgi çekmek yerine habire üzerine yeni yazılar yazmak peşindesiniz bende o zaman BAŞBAĞLAR katlimanın yapıldığı köyün MÜZE olmasını istiyorum,varmı böyle birşey ya o BAŞBAĞLAR katliamının neden gerçekleştiği ayan ve beyandır bu ateşi harlarsanız bu ateş hepimizi yakar!
En güzeli Sayın bakan gelsin REFERANDUM YAPSIN!
başbağlara itirazımız yokki banu hanım, onu alevilermi yaptı demek istiyorsun, alevilerde kör bıçakla adam kesilmez, elleri kolları bağlanıp kuyulara, bodrum katlara diri diri insan gömecek sapkın anlayışlar yok, maraş katlimaı, çorum katliamı, sivas 78 katliamı ve yine sivas 93 katliamı için artık bu bir simge konumundadır, bu katliamlara bir dur demek için madımak müze olarak kalsın istiyoruz.
Orası çiçekçi veya müze olunca ne olacak gidenler geri mi gelecek?... Veya bütün müzeleri ziyaret ederek müzeler hakkında çok bilinçli bir toplum(!) olan Türk milleti bu müzeyede büyük ilgi mi gösterecek?... Her gün evine elinde çiçekle giden Türk erkeği (!) büyük ihtiyacı olan bir çiçekçiye daha mı kavuşacak?... Aziz Nesin'i hiç sevmem ama bir lafını bazı zamanlarda çok tutarım bu zaman tam o lafın zamanı kusura bakmayın ama "Türk milleti aptaldır"... Bunu ben demiyorum 2 Temmuzun kahramanı diyor...
Çanakkale şehitliğine her yıl milyonlarca insan niye gidiyor, anıt kabire insanlar niye gidiyor, 100 lerce türbeye insan niye gidiyor, bayram arifesi bayramda milyonlarca insan niye mezarlıklara gidiyor herhalde bir bildikleri, bir görevleri var, madımakda bizim için anlamı bu arkadaşlar,
baba kartal
14.12.2007, 12:35
haaaa anlasildi müze yapmayalim cicekci olsun burda yananlarin üstünü bakin cicekle örtük demek icinmi yani bu leke sivasin üstünde kolay kolay kalkmaz
sinan-58
14.12.2007, 14:43
artık bu olay unutulmalı zaten bunu sivaslılar yapmadı sivaslıların üzerine kaldı artık bu olayları unutalım ora muze veya çiçekçi olursa yine o olay hatırlanacak en iyisi olduğu gibi kalsın
Deliilyasliyiz
14.12.2007, 15:07
alevilerde bizim canımız ciğerimiz .biz yıllarca birlikte yasadık.o donemde bir oyun yapılması gerekiyodu maalesef zavallı sivasım seçildi.bunu hala sivaslılar yaptı gibi gostermeyelim.bizler birbirimize sahip cıkalım.bunları kullanmak isteyenlere izin vermeyelim.hala ısıtıp ısıtıp onumuze surmeye calısıyolar.
BİRLİK ZAMANI SİVAS! ! !
UTKUM_58
14.12.2007, 15:29
Çanakkale şehitliğine her yıl milyonlarca insan niye gidiyor, anıt kabire insanlar niye gidiyor, 100 lerce türbeye insan niye gidiyor, bayram arifesi bayramda milyonlarca insan niye mezarlıklara gidiyor herhalde bir bildikleri, bir görevleri var, madımakda bizim için anlamı bu arkadaşlar,
arkadasim sen canakkale sehitlerini,sivas olaylariyla kisaylayamassin.vatan millet icinmi vefat ettilerde,oraya dunyadan ziyarete gelen, var ALLAH ALLAH diyerek vefat etti canakkaledeki aziz sehitlerimiss,birde sunu beyan etmissin alevilerde kör bicakla birsey kesilmes demissin,en buyuk ayrimcilgi bile u sözunden anlasiliyor,ben ataturk lisesinde okudum alevi arkadaslarimla can ciger olurduk ama kimseyi ateslemezdik.HIC KIMSE KIMSEYI BILEMES...EN BUYUK GUC KALPTEKI GUCTUR O KALPTE BIZDE VAR ALIM ALLAH..insallah seneye gelir izgara köftemide yerim orada..
arkadasim sen canakkale sehitlerini,sivas olaylariyla kisaylayamassin.vatan millet icinmi vefat ettilerde,oraya dunyadan ziyarete gelen, var ALLAH ALLAH diyerek vefat etti canakkaledeki aziz sehitlerimiss,birde sunu beyan etmissin alevilerde kör bicakla birsey kesilmes demissin,en buyuk ayrimcilgi bile u sözunden anlasiliyor,ben ataturk lisesinde okudum alevi arkadaslarimla can ciger olurduk ama kimseyi ateslemezdik.HIC KIMSE KIMSEYI BILEMES...EN BUYUK GUC KALPTEKI GUCTUR O KALPTE BIZDE VAR ALIM ALLAH..insallah seneye gelir izgara köftemide yerim orada..
Seni bu tavrından dolayı kınıyorum.Ne demek gelir orada köftemi yerim diyorsun?Umarım bazı şeyleri daha güzel düşünerek cevaplarsın.
Deliilyasliyiz
16.12.2007, 15:00
ne insanlarsınız bea.aranıza fitne sokmak için kucuk bi kıvılcım yetiyo.biraz hosgorulu olun.alevide benim sünnide.kavganızda sizin olsun.
Amağann bunlar boş işler lokanta olsa nolacak çiçeksi olsa ne müze olsa ne bırakın bu işleri....
Dimi ne guzel solusun orda 37 kısı ölmedi dimi utanmadan bi de bırakın bu işleri diosunuz bi insan bi insanı canlı canlı yakıosa o insan degıl hayvanın taa kendisidir...orası müze olacak başka türlü hçç bir şeyi kabul edemeyiz...
mavi_yelken
17.12.2007, 06:36
Arkadaslar hepimiz sivas katliamini aci ile yasadik... Ancak bu olay maalesef zihinlerde ALEVI - SÜNNI catismasi olarak iz birakti.. Sivas mozaik bir ilimizdir aleviside simdiye kadar rahat ti sünnüside.. NIfak tohumu eken hainlerin oyununa gelen hem alevi hemde sünni kardeslerimiz oldu ve görev basari ile sonuclandi... MIllet ikiye bölündü.. cok üzücü va hazin bir tablo.. burda alevilerin kol bacak kesmedigini, bodrumlara kitlenmedigini yazan bir üyemiz var.. bunu iddia eden yok ancak ISLAM sancagi altinda kim veya kimler kol bacak kesmis ve hunharca insan canina kiyms bunuda aciklasin o zaman?? bazi kör zihniyetlerin haince yaptiklari asla SÜNNILERE mal edilemez bu böyle bilinsin.. Bizler Alevileri severiz onlarda biz sever... insanlar galeyana geldi ve bilirmisiniz ki kac insan haksiz yere mahpuslarda cile ve eziyet cekti? Orda diri diri yananlar oldu ancak diri diri mezara sokulanlarda oldu... lütfen olaylara tek tarafli bakmayalim.. biz sivaslilar olarak bu kadar gereksiz bir konuda yani Müze - Ciceksi konusunda kaos yasarsak diger illerdeki olayin icyüzünden bi haber insanlar neler düsünür bir düsünelim.. lütfen Müslüman müslümanin kardesidir diyor Rabbi Rahim bu hosgörü cercevesince konusalim tartisalim.. Müze olursa seviniriz diyor alevi kardesler.. sünni kardeslerde gereksiz buluyor... zaten karar mekanizmasinda bizlerin rolü cok büyük olmayacak sanirim bu yüzden burda kalp kirmayalim lütfen....
Insallah Sivasimizin hakkinda en hayirlisi olur..
Mavi Yelkene tamamiyle katiliyorum,orda yapilanlar kimseye mal edilemez..Hepimiz kardesiz.Alevi Sünni diye kimse ayirim yapmasin artik,ayni bayragin altinda,hele hele ayni il sinirlari icinde yasiyorsak herkes birbirine saygi duymak zorunda..
Orasi ciceksi veya müze olsa,gecmisi silebilir mi??O olay maalesef yasandi,kimse izlerini silemez.
Bence olayi yeniden alevlendirmek icin bu konu yeniden gündeme geldi,bizi kendi icimizde birbirimize düsürmek icin.Oyunlarina gelmeyelim arkadaslar..
Zaten Mavi Yelken arkadasimizin da dedigi gibi,eger cicekci yapilirsa yapilir,müze yapilirsa yapilir,burda maalesef bizim sözümüze bakilmiyor,kendi bildiklerini okurlar,biz de aramizda tartistigimizla,kalp kirdigimizla kaliriz..
Kardeslik icinde,baris icinde yasamak varken bunlari tartismak gereksiz..
Hayirlisi ne ise o olsun..
sivaslıgenç
17.12.2007, 06:52
Dimi ne guzel solusun orda 37 kısı ölmedi dimi utanmadan bi de bırakın bu işleri diosunuz bi insan bi insanı canlı canlı yakıosa o insan degıl hayvanın taa kendisidir...orası müze olacak başka türlü hçç bir şeyi kabul edemeyiz...
İyi siz büyütün bu olayı sonsuza kadar gitsin ya iyide müze olunca nolucak gidenler geri gelcekmi, anca Sivasımızın adı iyice kötüye çıkıcak bi arkadaşta çanakkale savaşlarıyla bu olayı benzeştirmiş , çanakakalaede yaşanana o savaşlarda şehit olan 100.000 atamız vatan için şehit oldular sivas olaylarıyla yakından uzaktan hiçbir şekilde benzetemezsiniz oldumu.
58Taraftar
17.12.2007, 15:03
sivasim burda bir oyuna geldi malesef :( ora müze olusun daima gündemde kalir bence müze olmasin
birde su var bastan diyeyim BEN AYIRIM YAPMIYORUM zaten etrafimdaki arkadaslarimda yapmiyor biz gül gibi geciniyoruz :D
ama bazi zihniyetler halen bu konu pesinde :( ne zaman SIVASliyim degisin direk yakanlardanmisin yananlardanmisin sorusu geliyor :( MALESEF
ve bu soruyu genelde ALEVI kardeslerimiz soruyor
KIZILCAN
17.12.2007, 16:19
Alevi ve sünni hemşehrilerimizin yorumlarını okudum.Herkes olayı kendine göre yorumluyor.Bir defa şunu söylemek istiyorum.Alevi ya da Sünni doğmak,ya da başka bir dine mensup olarak doğmak bizim elimizde değil.Ben sünni doğdum ama alevi de doğabilirdim.Bu gayet doğal.Alevi arkadaşlarımızın otelin müze olması fikrine katılmıyorum.Çünkü 2 Temmuz insanların hafızalarına yeterince yerleşti.Kazındı zaten.Bu faydadan çok zarar verir.Olay unutulsun demiyorum.Ama orası müze olduğunda insanlar oradan geçerken hep o olay kafasında canlanacak.İster istemez ayrımcılık başgösterecek.Bizler yıllardır birlik beraberlik içinde yaşıyoruz.Ben 2 temmuzda çocuktum ve aleviliği o olaydan sonra öğrendim.Ve o olaydan sonra şehir dışına çıktığımda hep o meşhur sorularla karşılaştım.Bu olay alevisi-sünnisi Sivas halkından çok şey götürdü.O yüzden Alevi arkadaşlarımdan istediğim,artık bu olayı uzatmamaları.Uç kutuplara gitmek bizi iyice ayırır.
Bazı sünni arkadaşlarımızın olaya kayıtsız kalması alevi arkadaşlarımızı rahatsız ediyor.Sonuçta birçok insan ölmüş.Ne olursa olsun saygı duymak lazım.İnşallah böyle bir olay tekrar yaşanmaz.
sivasli ebru
17.12.2007, 17:07
ya hemserilerim o otelde yandilar ama neden biz sehitlerimizin yerini muze veya ne bilim onlari ancak birsey yapmioruz yani otelde yananlara acidik ama ne yapalim allah hakkimizdan hayirlisini versin demeliyiz
onlar bosuna yanmadi, bizim mehmetciklerimizde bosuna sehit olmuyor...
otel lokanta oldu lokanta guzeldi yemekleri felan ama siz o yananlar icin o yerde muzemi acsaksiniz....
hem bu olay sivasin halini yanlis yansitiyor madimak oteli olay felan
hayir sivasa gelen yanmiyor bunu herkes yanlis yorumlamasin sivasimiz madimak otelinden genel degil o oaly bitti ve tamam....
ordaki yananlara Allah rahmet eylesin
sivasta turkiyede ve yurtdisinda hêpimiz ayniyiz turk vatandasiyiz ve ne alevisi ne sunnisi nede bilmem nerelisini tartismicaz
bu gunlerde teroru tartismaliyiz lanet olasica pkk yi konusmaliyiz onlar umduklarini alamicaklar orayi ancak cehennemde gorcekler
turkiyeyi bolmeyi hicbir Allahin kulu yapamicak
NE MUTLU TURKUM DIYENE
sivassporum58
17.12.2007, 18:40
mrb arkadaşlar bilmeden göremeden insan eleştirmek çok kolay hele arkadaşların bazıları daha da ileri giderek ÇELLAT soyisimni eleştirmiş soyisim adı üstünde insanın syu şanı ve şerefidir hiç yakıştıramadım Bir sivaslı olarak bence o arkadaş bütün çellat soy isminlilerden burda özür dilemesi gerekir bu İbrahim ÇELLAT veya herhangi birsi fark etmez akrabam olduğu için söylemiyorum
sivassporum58
17.12.2007, 18:49
adamın soyadından belli niyeti Cellat
mrb abircan kardeş görüntü olarak çellat soyismine yapmış olduğunuz elleştiriden dolayı bende sizi eleştirmek istedim insanın soyismi belli olduğu gibi soyu şerefi ve şanıdır bu yaptığınız eleştiriyi hiç beğenmedim ve size yakıştıramadım
leblebi82
17.12.2007, 19:17
Bu konuyu gündeme taşıyan Kültür Bakanı olacak adam durduk yere konuyu gündeme taşıyarak ortamı gerdi. Geçen Lokantacılar Odası Başkanı ile birlikteydim. Baya dertli idi. Yani madem orda lokantacı olmasını istemiyorsun ararsın valiyi sessiz sedasız halletmesini söylersin. Ama tekrar memleketimizi bu kötü hadise ile gündeme getiriyorsun. Akp'nin yeni politikası mı anlamadım. Orda müze açılmaya kalkılırsa tepkimiz çok ağır olur. Sessiz sedasız çiçekçilerini açsınlar. Bir daha da gündeme getirmesinler. Bu arada Sayın Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'nun görüşlerini de takip etmenizi tavsiye ederim.
yigido yakup
18.12.2007, 00:25
Bence orasi komple yikilmali, komple bosaltilmali ve türkiyenin en büyük ve en yüksek aniti yapilmali..... :rolleyes:
Birde deginmek istedigim baska bir konu var, her olaylarin oldugu yerde bu cinayet olabilir, trafik kazasi olabilir, ucak düsmesi olabilir, gemi batmasi olabilir, katliamlar olabilir - bu her olayin oldugu yere müze yapildigini düsünsek - galiba bütün otobanlar ve yollar, denizler müzeyle dolu olurdu.
ya[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] olan olaylar hepimizi üzüyor. hatirlanmasi o günlerin tekrar yasanmasi oluyor vede her konusdukca iki cephe olusuyor. Biz bunlardan ders alarak birlik olmaliyiz.
Ordaki kebapcida kac yildir orda. Yani olaylardan öncede o lokanta ordaydi. Böyle düsünceler arada bi isitilip yeniden servis yapiliyor.
Olaylar herzaman birbirimizi düsürmek icin kullaniliyor zaten planda oydu!
UTKUM_58
18.12.2007, 00:43
mrb arkadaşlar bilmeden göremeden insan eleştirmek çok kolay hele arkadaşların bazıları daha da ileri giderek ÇELLAT soyisimni eleştirmiş soyisim adı üstünde insanın syu şanı ve şerefidir hiç yakıştıramadım Bir sivaslı olarak bence o arkadaş bütün çellat soy isminlilerden burda özür dilemesi gerekir bu İbrahim ÇELLAT veya herhangi birsi fark etmez akrabam olduğu için söylemiyorum
bende sana HAK veriyorum kardesim,iste boylesi 3, 5 tane ALLAhin zir cahili cikip milleti fisekliyor,kimse kimseye dil uzatamaz.neyse bizde bir laf var..... urur kervan yurur..EGER BARIS KARDESLIKTEN BAHSEDIYORSA SOYLEDIGI LAFTA UTANMALI::INSANLAR BARIS ICIN UGRASIYOR BU NEYDE BAHSEDIYOR
mrb abircan kardeş görüntü olarak çellat soyismine yapmış olduğunuz elleştiriden dolayı bende sizi eleştirmek istedim insanın soyismi belli olduğu gibi soyu şerefi ve şanıdır bu yaptığınız eleştiriyi hiç beğenmedim ve size yakıştıramadım
Haklısın aslında böyle şeye takılmazdım ama olayı 93 de canlı yaşadım akrabalarımı o yangında kaybettim hala yüreğim yanıyor, İbrahim beyden ve tüm tanıyan bilen herkesten özür dilerim,
burada o sadece bir benzetme idi ama şurda yazılanlara baktıkça hala kahroluyorum, ben lokantadan rahatsız oluyorum , orada hergün et pişirilip yenmesinden rahatsız oluyorum, insan olarak bunu kendime yakıştıramıyorum, sivaslı hemşerileriminde büyük çoğunluğunun bunun değişmesi gerektiğini istediklerini biliyorum ama bazları hiç olay olmamış lay lay lom yaşayıp gidelim diyorlar,
ben burada otelin müze olmasını istiyorum, bundan doğal ne olabilir , 10 mt sağında solunda heryerde yemek yenebilir çicekci olabilir, BU YAPILAN AYIBIN TARİHİ BİR İZİ OLMALI BİRİLERİ BUNDAN DERS ALMALI, NASIL POLANYADA HİTLERİN FIRINLARI HALA SERGİLENİYOR İSE burasıda aynı şekilde durmalı, NASIL SOLİNGENDE TÜRKÜN EVİ OLDUĞU GİBİ YANIK OLARAK DURUYORSA MADIMAKDA TOPLUMSAL HAFIZALARIMIZDA YER ETMESİ İÇİN KALMALI, TOPLUM OLARAK DAHA BÜYÜK FELAKETLERİN YAŞANMASINI İSTEMİYORSAK BU BİLİNCE ERİŞENE KADAR BU VE BENZERLEİ MÜZE OLARAK KALMALI,
sivaslıgenç
18.12.2007, 09:28
Bizde diyoruz ki anıt yapılırsa , müze olursa olay dahda faza gündeme gelcek Sivasın adı dahda çıkıcak.
bende sana HAK veriyorum kardesim,iste boylesi 3, 5 tane ALLAhin zir cahili cikip milleti fisekliyor,kimse kimseye dil uzatamaz.neyse bizde bir laf var..... urur kervan yurur..EGER BARIS KARDESLIKTEN BAHSEDIYORSA SOYLEDIGI LAFTA UTANMALI::INSANLAR BARIS ICIN UGRASIYOR BU NEYDE BAHSEDIYOR
EVET UTKU BEN BİR ZIR CAHİLİM, EĞER KÜLTÜR MERKEZİNDEN SAĞ ÇIKAMASAYDIM SANA GÖRE KAFİR, BİRİLERİNE GÖRE ŞEHİT OLACAKTIM, AMA HAYAT BU İŞTE ALLAH BÖYLE İSTEMİŞ ŞİMDİ SANA CEVAP VERMEK İÇİN YAZIYORUM KARDEŞİM NE DİYEYİM BEN SANA HA NE DİYEYİM,
BEN SİVASIMA KÜLTÜRÜ SANATI FOLKLORU YAZARI ŞAİRİ TİYATROYU GÖTÜRMÜŞTÜM, O SOKAKLARINDA ADIM ADIM DOLAŞIP ÇOCUKLUĞU GENÇLİĞİMİ EL ARABASIYLA ALNIMIN TERİYLE SEBZE SATARAK GELECEĞİMİ KURTARMAYA ÇALIŞTIĞIM SİVASIMIN SOKAKLARINDA KARŞILAŞTIĞIM İNSANLARIMA BÜYÜYÜNCE HİZMET ETMEK İÇİN KÜLTÜRÜMÜZÜN ÖZÜ OLAN HALAYI, ŞİİRİ, TÜRKÜYÜ GÖTÜRMEK İÇİN HEYECENLA ÇALIŞIP DURDUĞUMUZ ŞEHİRDE MALESEF ORTAÇAĞ ZİHNİYETLİLER AZİZ NESİNİ BAHANE EDEREK BİNLERCE İNSANI PEŞİNE TAKARAK CUMHURİYETE VALİYE KAFA TUTARAK VE İNSANLIĞIN AYDINLIK YÜZÜ SANATA KAFA TUTARAK GERİCİ AYAKLANMA ÇIKARDILAR KİMDİLER BİLMİYORUM HALADA SIR BELKİDE DEĞİL BİZİ BURADAN SIRITARAK İZLİYORLAR BİR ÇOĞU ARAMIZDALAR, LAFIM ONLARA UTKU KARDEŞİM, SİTEMİM ONLARA NE SANA NE İBRAHİM BEYE
BİRŞEYE ADINI KOYALIM
ORADA O TARİHTE BİRİLERİ ŞEYH SAİT İSYANI BENZERİ İSYAN BAŞLATTI, BİRİLERİ BİR ALLAHSIZA HADDİNİ BİLDİRMEYİ GÖREV BİLDİ KENDİNE, BİRİLERİ SİVASTA KÜLTÜR OLMASIN SANAT OLMASIN, OZANLAR HEYKELİ OLMASIN İSTEDİ, BİRİLERİ SİVASTA İNSANCA YAŞAMAYI KENDİNE ÇOK GÖRDÜ, BİRİLERİ 12 EYLÜL ÖNCESİ VE SONRASI BASKILARDAN KAÇIP AMA TÜM HAYALLERİNİ BIRAKTIĞI ŞEHRİNE HEYECANLA GERİ DÖNÜŞ YAPIYORDU, ARTIK 12 EYLÜL ÖNCESİ UNUTULSUN İSTİYORDU, AMA BAZILARI KILIÇLARI ÇOKDAN KUŞANMIŞTI BU MİLLETİ BÖLECEKTİ VE BUNU BAŞARMAK İÇİN UĞRAŞIYORLARDI VE SON ZAMANLARDA TÜM TOPLUMDA YAŞADAIĞIMIZ ÇATIŞMA GERİLİMLERDEN DOĞAN SONUÇTA GÖSTERMEKTEDİRKİ BUNU BAŞARMA YOLUNDA EPEY YOL ALDILAR, ŞİMDİ KARAR VERELİM
ALEVİSİZ SOLCUSUZ UZUN SAÇSIZ, EŞARPSIZ TÜRBANSIZ, HRİSTİYANSIZ, SARIŞINSIZ, SİYAHİSİZ, SANATSIZ KÜLTÜRSÜZ HEYKELSİZ, TİYATROSUZ, SİNEMASIZ, İNTERNETSİZ, SOKAKTA KADINSIZ, İŞTE KADINSIZ, FOTOĞRAF ÇEKTİRMEDEN, GÜLMEDEN, YÜKSEK SESLE ŞAKALAŞMADAN , PARKATA İNSAN İÇİNDE OTURMADAN, AYRI OTOBÜS, AYRI DOKTOR, AYRI HEMŞİRE, AYRI MARKET, AYRI TİYATRO, AYRI SANATÇI, AYRI TARİKAT, AYRI HOCA, AYRI SINIF, AYRI ÖĞRETMEN İSTİYORLAR KISACASI AYRI BİR ŞEY İSYTİYORLAR VE BUNUNDA ADINA YAŞAM DİYORLAR VE BUNU SANA BANA HERKESE DAYATMAK İSTİYORLAR ARKADAŞIM BEN VE BENİM GİBİLER BUNA YOKUZ
KUSURA BAKMA UTKU CEVAP BİRAZ FARKLI OLDU AMA BELKİ MERAMIMI ANLARSIN DİYE YAZDIM
CHP'li Ateş: Madımak Anıt mezarlarına saldırı yapılıyor
CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, 2 Temmuz 1993 yılında Sivas Madımak Otelinde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin Karşıyaka Mezarlığında bulunan anıt mezarlarına 1 ay içinde 2 defa saldırı yapıldığını belirterek, "Anıt mezarlara yapılan çirkin saldırı ile ilgili tespitler ve yapılan işlemler nelerdir?
Olayların failleri tespit edilmiş midir? Yakalanan fail var mıdır?" diye sordu.
Karşıyaka mezarlığında kaç güvenlik görevlisinin çalıştığını öğrenmek isteyen CHP’li Ateş, Bakan Atalay’a, "Anıt mezara yapılan saldırı sonrasında, Karşıyaka Mezarlık Müdürlüğüne başvuruda bulunan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yetkililerine, ’Mezarınızı siz kendiniz korumuyor musunuz?’ diyen yetkililer hakkında bir işlem yapılmış mıdır?" sorularını yöneltti.
GençTürk Haber
18 Aralık 2007 12:22
MEZARLARINDADA RAHAT YOK MALESEF KAFA BOZUK OLDUKTAN SONRA BAKIN GÖRÜN HERYERDE SALDIRILIYOR, MALESEF MEZARDA BİLE RAHAT YOK
58mehmet
18.12.2007, 16:19
Bence bu konuyu çok uzatıyorsunuz.Müze olması insanların kafasını karıştıracaktır.Normal bir şekilde bu olayı yavaş yavaş kafalardan silmemiz gerek,lakin bu olayı planlayanların istediğini yetirine getirmiş olmazmıyız.Artık bu tür şeylerle Sivasımızda anılmak istemiyoruz.
UTKUM_58
19.12.2007, 12:09
BEN 95 ATATURK LISESI MEZUNUYUM,ALIBABANIN ORADAKI OKUL..kafa mahir BEHSAt,kara murat,BARIS;en yakindan tanidigim alevi arkadaslarim ve isimleri saysam sayfalara sigmiyacak cok alevi arkadaslarim oldu..ama hicbiri yemin ederim boylesine bazi seyleri baskalarina mal ederek kimseleri yargilamadilar,evet belki bende cok uzuldum keske olmasaydi o olaylar kim ister insanin ölmesini..ALLAH kimselere vermesin böyle olaylar,ama sunu diyim hep kardeslik ortami icerisinde lisemi bitirdim.ve herkesin saygi duydugu insan oldum..ÖNEMLI OLAN INSANIN KIME NE IBADET ETTIGIDIR ÖNEMLI OLAN SAYGI SEVGI ANLAYISTIR.KIMSE KIMSEYI TAHRIK ETMEZSE HICBIR SEY OLMAS. sivasimi COK OZLEDIMMMM GUZEL MEMLEKETIMIN GUZEL INSANLARII.. tsk ederim abircan guzel yazmissin AMA BANA GÖRE KIMSE KAFIR DEGILDIR, KAFIRIN BILE INANCI OLDUGUNU BILIYORUM,NE KAFIR OLMAK KOLAY AMA SEHIT OLMAK ÖYLE KOLAY DEGil TSK EDERIM
SivasAhmet
20.12.2007, 00:51
Bu güzel ve seviyeli tartışmalar beni mutlu etmiştir.Yani görünen şuki,Sivaslılarda birbirini yemeden seviyeli bir şekilde tartışabiliyormuş.Bu beni çok mutlu etti.Umarı bu seviye bu görünün düzgün ortam sürekli devam eder.
serhatcan
20.12.2007, 11:33
Bu konuyu gündeme taşıyan Kültür Bakanı olacak adam durduk yere konuyu gündeme taşıyarak ortamı gerdi. Geçen Lokantacılar Odası Başkanı ile birlikteydim. Baya dertli idi. Yani madem orda lokantacı olmasını istemiyorsun ararsın valiyi sessiz sedasız halletmesini söylersin. Ama tekrar memleketimizi bu kötü hadise ile gündeme getiriyorsun. Akp'nin yeni politikası mı anlamadım. Orda müze açılmaya kalkılırsa tepkimiz çok ağır olur. Sessiz sedasız çiçekçilerini açsınlar. Bir daha da gündeme getirmesinler. Bu arada Sayın Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'nun görüşlerini de takip etmenizi tavsiye ederim.
mUHSİN YAZICIOĞLUNUN GÖRÜŞLERİNİ TAKİP EDİP DE DEĞER VERİYORSAN VAY İNSANLIĞIN HALİNE,VAY KARDEŞLİĞİN HALİNE,VAY ORTAKCA PAYLAŞAN İNSANLARIN HALİNE,VAY SİVASIN VE SİVASLILARIN HALİNE.
CHP'li Ateş: Madımak Anıt mezarlarına saldırı yapılıyor
CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, 2 Temmuz 1993 yılında Sivas Madımak Otelinde çıkan yangında hayatını kaybedenlerin Karşıyaka Mezarlığında bulunan anıt mezarlarına 1 ay içinde 2 defa saldırı yapıldığını belirterek, "Anıt mezarlara yapılan çirkin saldırı ile ilgili tespitler ve yapılan işlemler nelerdir?
Olayların failleri tespit edilmiş midir? Yakalanan fail var mıdır?" diye sordu.
Karşıyaka mezarlığında kaç güvenlik görevlisinin çalıştığını öğrenmek isteyen CHP’li Ateş, Bakan Atalay’a, "Anıt mezara yapılan saldırı sonrasında, Karşıyaka Mezarlık Müdürlüğüne başvuruda bulunan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yetkililerine, ’Mezarınızı siz kendiniz korumuyor musunuz?’ diyen yetkililer hakkında bir işlem yapılmış mıdır?" sorularını yöneltti.
GençTürk Haber
18 Aralık 2007 12:22
MEZARLARINDADA RAHAT YOK MALESEF KAFA BOZUK OLDUKTAN SONRA BAKIN GÖRÜN HERYERDE SALDIRILIYOR, MALESEF MEZARDA BİLE RAHAT YOK
Abircan kardeş,bugün mezarlara sahip çıkmayan zihniyet acaba,yarin kimbilir ne yapar?Diyecek bişey bulamıyorum.Umarım birileri bunlardan ders çıkarır ve gereği yapılır.
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.