PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KURBAN ALIRKEN DİKKAT EDİN

Sivaslilar.Net
14.12.2007, 13:06
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Kurban Bayramı’na bir hafta kaldı. Tüm İslam alemi gibi dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, hayvan pazarının yolunu tutmaya başladı. Bu doğrultuda sağlıklı bir kurbanlık almayı planlayan vatandaşlara “Kurbanlık hayvanda dikkat edilecek hususlar” konusunda Tarım İl Müdürlüğü bilgi verdi.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların nelere dikkat etmesi gerektiğini açıklayan Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Onur Polat, önemli noktalara değindi. Kurbanlık hayvanda ilk önce Veteriner Sağlık Raporu aranması gerektiğini belirten Polat, bunun yanısıra Menşe Şahadetnamesi, Hayvan Pasaportu ayrıca büyük baş hayvanlardan küpesiz olanların kesinlikle alınmaması gerektiğini vurguladı.

Polat daha sonra, “Kurbanlık hayvan seçerken, çok zayıf olanlar, gözünde, burnunda ve ağızda salya akıntısı bulunanlar, kılları karışık ve tüyleri mat görünümde olanlar, vücudunun herhangi bir yerinde yara, şişlik veya ödem benzeri hastalık belirtileri gözlenenler alınmamalı. Ayrıca özellikle bakışları ve dış görünümü canlı olmayan hayvanlar, çevresine karşı aşırı tepkili veya duyarsız olan hayvanların satın alınmaması gerekiyor” dedi.

Zabıta ve Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin hayvan pazarı girişinde kurbanlıkları kontrol edeceğinide belirten Şube Müdürü Polat, vatandaşların kurbanlık hayvan satın aldıktan sonra dikkat etmesi gereken konuları da dile getirdi. Hayvan Pazarı’ndan satın alındıktan sonra nakli aşamada hayvana zarar verilmemesi gerektiğini kaydeden Polat, “Kesim saatinden 12 saat öncesine kadar yem hayvana yem verilmemelidir. Yine kesimden önce mutlaka en az 8 saat dinlendirilmeli. Kesim için yatırılan kurbanlığın vücudunun zarar görmemesi için tedbir alınmalı.

Ehil kişiler tarafından kesilmesi gereken kurbanın bolca kanı akıtılmalıdır. Yüzüldükten sonra gerek deri altı gerekse iç organlarda anormal değişiklikler göze çarparsa mutlaka 444 0 358 numaralı Alo Tarım hattına müracaat edilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Kesilen hayvanların kulak küpesinin il veya ilçe müdürlüklerine ibraz edilmesi gerektiğinide sözlerine ekleyen Polat, ayrıca kesim esnasında çevrenin kirletilmemesi adına önlemler alınmasının gerekliliğini de dile getirdi.

altuntas58
15.12.2007, 18:19
Kurbanlık hayvan seçerken, çok zayıf olanlar, gözünde, burnunda ve ağızda salya akıntısı bulunanlar, kılları karışık ve tüyleri mat görünümde olanlar, vücudunun herhangi bir yerinde yara, şişlik veya ödem benzeri hastalık belirtileri gözlenenler alınmamalı. Ayrıca özellikle bakışları ve dış görünümü canlı olmayan hayvanlar, çevresine karşı aşırı tepkili veya duyarsız olan hayvanların satın alınmaması gerekiyor” Bu kadar belirgin özellikleri olan kurbanlıkları almamak lazım kurbanımızın kabul olması için bu şart

Sweetgirl
16.12.2007, 00:50
ben kolayini buldum :rolleyes:
baskalarina kestiriyorum :D
bu sekil benim dikkat etmeme gerek kalmiyor ;)

Ertugrul
16.12.2007, 01:38

Ahh şu feministler tüm ağır işleri garip erkeklere yaptırırlar sonrada
eşütlüük isterüzz diye çırpınırlar :D

Sweetgirl
16.12.2007, 19:44
Ahh şu feministler tüm ağır işleri garip erkeklere yaptırırlar sonrada
eşütlüük isterüzz diye çırpınırlar :D

yaaa bak demek feministlikde isinide biliyormussun
kiskandiysan senide alalim bizim su feministler gurubuna ;)
kimler var diye soracak olursan :rolleyes:
henüz SWEETGIRL ve SLEEPGIRL var :D

Ertugrul
16.12.2007, 20:04
yaaa bak demek feministlikde isinide biliyormussun
kiskandiysan senide alalim bizim su feministler gurubuna ;)
kimler var diye soracak olursan :rolleyes:
henüz SWEETGIRL ve SLEEPGIRL var :D

Amaan yok eksik kalsın,ezilen garip erkeklere birde ben vuramam,ama dur sen
yakında burada da örgütlenecez bir topik altında buluşacaz,erkek haklarını
savunacaz geliyoruz bekleyin :D:D:D

Sweetgirl
16.12.2007, 20:13
Amaan yok eksik kalsın,ezilen garip erkeklere birde ben vuramam,ama dur sen
yakında burada da örgütlenecez bir topik altında buluşacaz,erkek haklarını
savunacaz geliyoruz bekleyin :D:D:D

bu dedigin bana hic de yabanci gelmiyor hatta o yazilarda var bende sanirsam :D

bi ara bakimde eklim :D
sen ac topicini

58memo
16.12.2007, 21:26
haha erkek haklarini savunacagiz

feministlikde ney ?

altuntas58
16.12.2007, 21:36
Bu hassas konuya çok dikkat etmeliyiz asla ihmale gelmez

58Taraftar
17.12.2007, 14:55

apla yaaa bende öyle yaptiriyom :D hem bana düsmüyor hehehehe

abircan
17.12.2007, 15:51
satanlarda dikkat etsin lütfen, aynı bayramı kalpazanlarda kutluyor malesef, gariban yetiştiriciyi sahte paralarla dolandırıyorlar

altuntas58
17.12.2007, 18:37
satanlarda dikkat etsin lütfen, aynı bayramı kalpazanlarda kutluyor malesef, gariban yetiştiriciyi sahte paralarla dolandırıyorlar

Sağol kardeşim çok öneml bir konuya değinmişsiniz dediğiniz gibi köylümüzün çoğunluğu saf ve temiz herkesi kendi gibi dürüst bilir sahtekarların vereceği sahte paralara dikkat etmeye bilir bu tür insanlara fırsat vermemek lazım ama hiç beklemediğin bir anda karşımıza cıkıyorlar

Sweetgirl
17.12.2007, 19:24
apla yaaa bende öyle yaptiriyom :D hem bana düsmüyor hehehehe

aaa desene seninki dahada iyiymis :D
bak onu hic düsünmemisdim :rolleyes: