PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BAYRAM PROGRAMI AÇIKLANDI

Sivaslilar.Net
18.12.2007, 03:36
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Sivas Valiliği΄nin Kurban Bayramı programı belli oldu. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, bayramlaşma programının 20 Aralık’ta Vali Veysel Dalmaz’ın çocuk yuvasını ziyaretiyle başlayacağı bildirildi. Kurban Bayramının birinci gününde düzenlenecek program kapsamında Vali Dalmaz, huzurevi, erkek ve kız yetiştirme yurtları ile şehit ve gazi ailelerini de ziyaret edecek. Vali Dalmaz, aynı gün saat 16.00’da Büyük Otelde düzenlenecek bayramlaşma programında kamu görevlileri ve vatandaşlarla bayramlaşacak.

NÖBETÇİ FIRINLAR BELİRLENDİ

İlimizde Kurban Bayramında çalışacak nöbetçi ekmek fırınları belirlendi. Belediye’den yapılan yazılı açıklamada, 4 gün sürecek Kurban Bayramı΄nda vatandaşlara hizmet edecek ekmek fırınlarının belirlendiği belirtildi. Buna göre, bayramın birinci günü, Gültepe Mahallesi Toptancılar Sitesi Sebze Hali karşısındaki Lojmanlar ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi΄ndeki Oğuz ekmek fırınları vatandaşa hizmet verecek. Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 15. Sokaktaki Hasel ve Fatih Mahallesi Fatih Caddesi΄ndeki Erdem Un ekmek fırınları bayramın ikinci günü çalışırken, Selçuklu Mahallesi Menekşe Sokaktaki Menekşe Ekmek, Gültepe Mahallesi Toptancılar Sitesi 14. Sokaktaki Altınbaşak ve Gökmedrese Mahallesi Arapşeyh Caddesindeki Cumhuriyet ekmek fırınları bayramın üçüncü günü halka hizmet verecek. Bayramın dördüncü ve son günü ise Diriliş Mahallesi 21. Sokaktaki Üç Yıldız, Yeni Mahalle Çiçekli Caddesindeki Koçaklar ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 30. Sokaktaki Gülertaş ekmek fırınları açık

Ertugrul
18.12.2007, 09:25
Bayram iyice yaklaştı,tüm İslam alemine şimdiden kutlu olsun. Bütün insanlığın hayrına
vesile olsun. Bayramda fırınların çoğunun kapalı olması Sivasımıza ait bir özellik olsa
gerek,öğrencilik hayatımda Balıkesir'e ilk geldiğim yıl yine bir kurban bayramında bakkala
yarın ekmek gelecek mi diye sormuştum,bakkal açısından çok anlamsız bir soruydu...:D

FurkaN
18.12.2007, 09:50
Bayram iyice yaklaştı,tüm İslam alemine şimdiden kutlu olsun. Bütün insanlığın hayrına
vesile olsun. Bayramda fırınların çoğunun kapalı olması Sivasımıza ait bir özellik olsa
gerek,öğrencilik hayatımda Balıkesir'e ilk geldiğim yıl yine bir kurban bayramında bakkala
yarın ekmek gelecek mi diye sormuştum,bakkal açısından çok anlamsız bir soruydu...:D

Evet bayramda fırınların kapalı olması sadece bize özgü... Böyle olması daha iyi en azından eski bayramlardan bu kaldı... Ramazan bayramı bu yıl hiç bayram tadında değildi... Büyük şehirler gibi her yer açıktı Sivas için farklı bir durumdu...

abircan
18.12.2007, 10:00
İSTANBULDA BAYRAMLAR ÇOKDAN BİTTİ,ARTIK SADECE KÖPRÜ TRAFİĞİNDE BİRBİRİNE KÜFREDEREK HALKIMIZ BAYRAMLAŞIYOR YADA ÜCRETSİZ BELEDİYE OTOBÜS DURAKLARINDA İTİRMECE KAKTIRMACA , TACİZLERLE SILKIŞTIRMALARLA SELAMLAŞIP BAYRAMLAŞIYORUZ, BUDA MODERN ÇAĞIN EĞİTİM, ŞEHİRCİLİK, ALTYAPI, ULAŞIM VE KALİTELİ İNSAN YAŞAMI TÜRKİYE ÖRNEĞİYLE BAYRAMLAŞMA MODAMIZ OLDU, BAYRAM ZİYARETLERİ KONUSU SENİN ARABAN BENİM ARABAM, BENİM TELEFONUM BENİM EVİM, KONUŞMALARIYLA SON YILLARDA BAYAĞI BİR YOL ALDI. BAYRAM TATİL FIRSATI OLDU, YOKSULU DÜŞKÜNÜ, HASTAYI YAŞLIYI GÖZETİP KOLLAYIP HATIRLAMA BAYRAMI OLMAKTAN ÇOKDAN ÇIKDI GEÇMİŞ OLSUN BİR MİLLET KOŞAR ADIM AMERİKANLAŞIYOR, SADECE TÜKETİYOR TÜKETİYOR TÜKETİYOR NE BULURSA TÜKETİYOR

altuntas58
19.12.2007, 18:51

Kurban bayramınızı tebrik eder hayırlara vesile olmasını temenni ederim sivasımızın bayrama has adetlerinden olan bayram süresince yetecek miktarda ekmek alma telaşı istanbulda yaşamama rağmen beni halen heyecanlandırıyor boşta bulunup fazla,fazla ekmek aldığım çok bayramlar olmuştur inşallah bu adetimiz devam eder bu arada ne kadar fırın kapalı olursa o kadar çok fırın calışanı bayramını doya doya yapıyor anlamına geliyor sivasta bayramlar henüz özelliğini yitirmedi tam anlamıyla olmasada yinede bayram bayram gibi yaşanıyor büyük şehirlerde malesef bayram özelliğini yitirmiş abircana katılmamak mümkün değil söyledikleri çok doğru gurbetin bayramı hiç cekilmiyor desem yeridir ne bayram olduğu belli nede tatil olduğu belli caresiz gurbette gecen bu tatsız tuzsuz bayramları en iyi şekilde yaşamaya calışıyoruz