PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KANGALLARI ÖZGÜR BIRAKIN

Sivaslilar.Net
18.12.2007, 03:58
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Kangal köpeklerinin kapalı alanda tutmanın özgürlüğüne düşkün olan bu hayvanların ileride genetik özelliklerinin kaybolmasına yol açabileceği bildirildi. Dünyaca ünlü Kangal köpeklerinin ana vatanı Kangal ilçesinde görev yapan veteriner hekim Coşkun Gür, Kangalların koruma ve kollama iç güdülerinin çok fazla olduğunu söyledi.
Bu köpeklerin sahibine ait canlı cansız her şeyi koruduğunu ve gözettiğini ifade eden Gür, ''Bunun için hiçbir eğitime ihtiyaçları yoktur.
Onlar sanki doğuştan, koruma ve kollama iç güdüsüyle şifrelenmiştir'' dedi. Kangalların diğer bir önemli özelliğinin de özgürlüklerine düşkünlükleri olduğunu vurgulayan Gür, bu köpeklerin özgürlüğüne düşkün olmalarından dolayı kapalı alanda kalmayı sevmediklerini ifade etti.
Gür, ''Bozkırda koşup oynamak, sahibine ait olan her şeyi koruyup kollamak onun olmazsa olmazıdır'' diye konuştu. Bu özelliklerin Kangalların genetik yapılarında bulunduğunu ifade eden Gür, şunları kaydetti: ''Bu özellikleri göz önüne alındığında bu köpeklerin kapalı alanda tutulmaları, özgürlüklerinin kısıtlanması, hareketsizlik onun moral olarak çökmesine ve özelliklerini yitirmesine sebep olabilmekte.
Büyüme çağındaki yavrular yeterli koşma ve hareket edemediğinden kas ve kemiklerinin yetersiz gelişimine neden olabileceği göz ardı edilmemelidir. Bu özelliklerin nesilden nesile aktarılacağı göz önüne alındığında kapalı besleme, bu hayvanların ileri dönemlerde bu genetik özelliklerinin kaybolması demektir. Doğada özgür yaşaması, koyunlarla iç içe yaşaması bu ırk için çok önemlidir.''

Ertugrul
18.12.2007, 09:31
Kangallar çok asil hayvanlar,yaratılışın gereği gibi yaşamalı,sırf bazılarının zevklerini tatmin
için hapis hayatı yaşaması,özünden uzak kalması çok kötü,hayvan sevgisi diyerek
hayvana zulum ediliyor.

abircan
18.12.2007, 09:43
BU YAKINLARDA BİR KANGALDA BENİM OLACAK , BİR KANGALDA GÖREV YAPAN ANKARALI BİR POLİS MEMURU BAN SÖZÜ VAR BU YAKINDA GETİRECEK, AMA NEREDE NASIL BAKACAĞIM KARAR VEREMEDİM

FurkaN
18.12.2007, 09:47
Kendi zevklerimiz için onlara eziyet etmek... Onlara bakıyoruz deyip benliklerinden uzaklaştırmak açıkcası büyük bir hayvan sevgisi(!) olsa gerek....

abircan
18.12.2007, 09:51
HAYVAN SEVMEYEN İNSANI HİÇ SEVMEZMİŞ MERAK ETMEYİN ARKADAŞLAR KANGALI YATAK ODAMA SOKACAK HALİM YOKYA, PLANIM HAZIR BÜYÜK BAHÇELİ BİR EVDE ANKARADA DİKMEN VADİSİNDE KIRSAL SAYALABİLECEK BİR MAHALLEDE BÜYÜYECEK DAYIMIN OĞLUNA VERDİM BİLE ŞİMDİDEN, İÇİNİZ RAHAT OLSUN ARKADAŞLAR O KÖPEĞE GEREKEN İLGİ SAYGI VE ŞEFKAT GÖSTERİLECEKTİR, O DOĞASININ GEREĞİ NE İSE ÖYLE YAŞAYACAK

FurkaN
18.12.2007, 09:54
HAYVAN SEVMEYEN İNSANI HİÇ SEVMEZMİŞ MERAK ETMEYİN ARKADAŞLAR KANGALI YATAK ODAMA SOKACAK HALİM YOKYA, PLANIM HAZIR BÜYÜK BAHÇELİ BİR EVDE ANKARADA DİKMEN VADİSİNDE KIRSAL SAYALABİLECEK BİR MAHALLEDE BÜYÜYECEK DAYIMIN OĞLUNA VERDİM BİLE ŞİMDİDEN, İÇİNİZ RAHAT OLSUN ARKADAŞLAR O KÖPEĞE GEREKEN İLGİ SAYGI VE ŞEFKAT GÖSTERİLECEKTİR, O DOĞASININ GEREĞİ NE İSE ÖYLE YAŞAYACAK

Benim sözlerim size değil ama sizin de öyle bir planınız varmış üstünüze aldınız... Doğal ortamına yakın bir ortamda yaşayacak ise sözümüz yoktur... Benim sözlerim evinde hayvanları hapsedenlere...

58mehmet
18.12.2007, 20:34
Bu güzel hayvanlar bayılıyorum.Maalesef memlekemizde yeteri kadar değer görülmüyor,sahip çıkılmıyor.Kangal festivali yapılmıştı gittim gördüm,maalesef son derece organizesiz,basit ve bir o kadarda yanlışlar vardı.Umarım, ileriki senelerde Kangal festivali tam Kangal' a göre profösyönelce yapılır.

altuntas58
18.12.2007, 21:40
Kangalların doğal ortamlarda yaşaması şart iklim şartları çok önemli hayvanların yaşamasında en büyük etken doğada hür olması

sivaslifani
18.12.2007, 21:46
Kendi zevklerimiz için onlara eziyet etmek... Onlara bakıyoruz deyip benliklerinden uzaklaştırmak açıkcası büyük bir hayvan sevgisi(!) olsa gerek....

Musab58 kardeşe aynen katılıyorum [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Ben de hayvanları çok severim. Ama özgürlüklerini kısıtlamamak için besleyemiyorum, muhabbet kuşlarına bile üzülüyorum.
Bahçeli bir evim olsa kangallara dayanamazdım sanırım. Allah ne güzel yaratmış, ne heybetliler hemşehrilerim maşallah... [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

abircan
19.12.2007, 09:12
dün akşam o güzelim yavrulardan birini adresine teslim ettirdim, heyecanla tanışmayı bekliyorum yavruyla

SivasAhmet
25.12.2007, 01:39
Kangal yetiştirmek evimin bahçesinde görmek, sevmek okşamak hep hayalim olmuştur.Maalesef elimde olmayan nedenlerden dolayı,yetiştirme imkanım yoktur.Yoksa hiç durmam ve bir tane beslerim.

abircan
25.12.2007, 13:04
pazar günü nihayet minik kangal yavruma kavuştum dünya şekeri bir köpek henüz 6 haftalık evde sütle mamayla bakıyoruz bakalım şimdilik en kısa sürede uygun bir ortama yerleştireceğim, kangal deliktaş köyünden geldi , kimlikli, anası babası belli saf kan bir kangal, hayırlısı olsun onunla beraber sivastaki çocukluğuma geri döndüm, zorla melaküme azıttırılan yavru köpeklerim gözümün önüne geldi, daha 6 yaşındayken kendi ellerimle benim köpeklerimi bana azıttırdılar hala ağladığımı gün gibi hatırlıyorum.
KANGAL sevenler lütfen onları koruyun sahiplenin, önemli bir değerimiz bizim.

tahtali
29.12.2007, 23:29
evet ben bu köpeklerle büyüdüm. içimde büyük bir sevgi var köpeklere karşı ve özgür olmaları taraftarıyım
baglandıklarında aglayan köpekler gördüm, bakışlaarıyla neden der gibi bakıyorlardı.....