PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : GiZLi NUMARAYA SON!NASIL MI?

Sivaslilar.Net
12.01.2008, 13:36
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Gizli numaralar nasıl engellenir?
Cep telefonlarında gizli numaradan aranmayı engelleyen servisin devreye girmesi için kullanıcı tarafından aktif hale getirilmesi gerektiği bildirildi.
GSM operatörleri tarafından 1 Ocak 2008'den itibaren ''gizli numaradan aranmayı engelleme servisi'' ücretsiz olarak hizmete sunuldu. Ancak, servisten yararlanmak için hattın kullanıcısı tarafından aktif hale getirilmesi gerekiyor.

Bu nedenle çok sayıda hat kullanıcısı, halen gizli numaradan aranabiliyor. Servisi aktif hale getirmek için Turkcell ve Avea'da, aranacak numara olarak *253# yazıp, arama tuşuna basmak yeterli oluyor. Servisi iptal etmek için ise #253# yazarak işlemi tekrarlamak gerekiyor.

Vodafone'da ise önceden alınmış olan 6 haneli şifre, ardından bir boşluk ve ''GIZLINUMARAYAKAPALI AC'' yazıp, 7048'e kısa mesaj göndermek gerekiyor. Servis iptali ise aynı işlem ''GIZLINUMARAYAKAPALI KAPAT'' yazarak yapılıyor.

Servis ayrıca, üç GSM operatörünün internet sitelerinde kullanıcı girişi yapılarak veya satış noktalarına başvurularak da aktif hale getirilebiliyor.

arikarinkuchi
12.01.2008, 16:46
gizli numaradan aranmak istemiyorum ama
gizliden aramak istiyorum :D

altuntas58
12.01.2008, 17:08
Gizli numara kullananlara asla cevap vermem benden numarasını gizleyen adama neden telefonumu acayımki bence herkes tavrını koymalı

çılgın-sedat
12.01.2008, 19:25
*253# bu numarayı aramnızda yeterlidir turcell için

arikarinkuchi
12.01.2008, 20:28
vodafone için şifre istiyor ben o şifreyi silmiştim :(

RaZZcE
12.01.2008, 22:07
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Vodafone'da ise önceden alınmış olan 6 haneli şifre, ardından bir boşluk ve ''GIZLINUMARAYAKAPALI AC'' yazıp, 7048'e kısa mesaj göndermek gerekiyor. Servis iptali ise aynı işlem ''GIZLINUMARAYAKAPALI KAPAT'' yazarak yapılıyor.

bu ne demek istiyor?? ne sifresi

musa18
13.01.2008, 00:26
bence cok sacma
hadi acil bisey oldu,disardan kulübeden ariyosun!
napacan? allah korusun yakininiz hastenede
aranmaniz lazim ve gizli arama geliyo kulübeden
simdi karari siz verin iyi mi oldu kötümü`?????

arikarinkuchi
13.01.2008, 09:02
bu ne demek istiyor?? ne sifresi

vodafone daha önceden abonelerine bi şifre yollamıştı onu yazıp yolluyazacaz
ama ben şifreyi silmiştim geri istemek için bi numaraya mesaj atıyoz ama o hangi numaraydı onuda unuttum :D

RaZZcE
13.01.2008, 10:04
vodafone daha önceden abonelerine bi şifre yollamıştı onu yazıp yolluyazacaz
ama ben şifreyi silmiştim geri istemek için bi numaraya mesaj atıyoz ama o hangi numaraydı onuda unuttum :D

haaa saol simdi anladim :D
onudami unuttun :D

haythuyt
14.01.2008, 22:39
ya harbıden bu vodafone 6 hanelı sıfreyı nerden bulacaz amma sacma yaa turkcell ve avea da bole bısey yok

fertelliyim
15.01.2008, 08:11
Vodafone bu işi amma yokuşa sürüyor turkcell ve avea kestirmeden gidiyor kimseyide sıkıntıya sokmadan hallediyor yanlız turkcell bu işi yıl başından en az 2 ay önce yapmaya başlamıştı

fertelliyim
16.01.2008, 08:47
gizli numaradan aranmak istemiyorum ama
gizliden aramak istiyorum :D

çok şey istiyorsun kardeş ............

arikarinkuchi
16.01.2008, 09:01
ya harbıden bu vodafone 6 hanelı sıfreyı nerden bulacaz amma sacma yaa turkcell ve avea da bole bısey yok

arkdaşlar tamam sakin olun :D
6 haneli şifreyi 7048 i arayarak öğrenebiliyormuşuz