Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : HZ. ALİ ile ilgili konular

Sayfa : 1 [2]

Esengül
23.07.2008, 20:19
EY TEŞNE LEB

Yatma sıcak kumda Hüseyn

Bak açılmış râh-ı Fırât

Kalk sen de bir yudum su iç

Ağlaşıyor tüm kâinât

Kalk ayağa ey teşne leb

Yalnız kalmış bacın Zeyneb

Kalk ey şehitler serveri

Ey hür insanlar rehberi

Kalk incitme Peygamber’î

Anan Zehra-yı Ether-i

Kalk ayağa ey teşne leb

Kalk ey meydanlar aslanı

Sen ey dertlerin dermânı

Yatma topraklarda böyle

Kalk dertlere dermân eyle

Kalk ayağa ey teşne leb

Bedenin kalmış kefensiz

Başın mızrakta bedensiz

Sen kâinâtın ruhusun

Âlem neye yarar sensiz

Kalk ayağa ey teşne leb

Ey sâhipsizler sâhibi

Neden unuttun Zeyneb’i

Kulak ver şu feryâdına

N’olursun gel imdadını!

Kalk ayağa ey teşne leb

Seccad’ın hasta yatakta

Zeynep’tir bir tek ayakta

Yalnız başına neylesin

Kime derdini söylesin?!

Kalk ayağa ey teşne leb

Ey bâğıbân kalk ayağa

Kalk bir nazar eyle bağa

Bak, susuz kalmış güllerin

Ötmüyor hiç bülbüllerin

Kalk ayağa ey teşne leb

Bak açtı kahpe zâlimler

Başını masum kızların

Kalk artık bildir haddini

Kâfirlerin, soysuzların

Kalk ayağa ey teşne leb

sandalli
23.07.2008, 20:21
Bizde Hz. Ali`yi severiz belki sizden daha fazla severiz ama Hz. Ali ne kadar degerli ise diger 3 Halifede O kadar degerlidir. Yasarken cennetle müjdelenmislerdir, hepside bizim önderimizdir. Diger 3 Halife den neden bahstemiyorsunuz?

Deniz5835
23.07.2008, 20:51
DOST MUHAMMED ALİ
SEVENLERDENİZ

Gevher-i yektâdır bizim sözümüz
Âl-i Muhammed'dir sırr-ı özümüz
Hasan u Hüseyin'dir göz nûrumuz
Hak Muhammed Ali diyenlerdeniz
Dost Muhammed Ali sevenlerdeniz

İmamlar hâsıdır Zeynel'âbidin
Muhammed Bâkır'dır gönlüm içre din
Mezhebim Ca'fer-i Sâdık'dır bilin

Mûsi-i Kâzım'ın hakikat şânı
Ali Mûsâ Rıza mürüvvet kânı
Takî bâ Nakî'dir merhamet kânı

Hasan-ül-Askerî gurûh-i nâcî
Dertli mü'min onda bulur ilâcı
Muhammed Mehdî'dir canlar sertâcı

Çârdeh-i Ma'sûmun yüzü hürmeti
Düvazdeh İmâm'ın izz u rıf'ati
Vehbî âciz sizden ister himmeti

Esengül
23.07.2008, 21:25
Bizde Hz. Ali`yi severiz belki sizden daha fazla severiz ama Hz. Ali ne kadar degerli ise diger 3 Halifede O kadar degerlidir. Yasarken cennetle müjdelenmislerdir, hepside bizim önderimizdir. Diger 3 Halife den neden bahstemiyorsunuz?

Hz. Ali efendimiz için mescitlerde hutbeler veren kimdi ?

sandalli
23.07.2008, 21:40
Bizim icin Hz. Ali ne kadar Degerli ise Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer ve Hz. Osman da o kadar degerlidir. Hepside hayatta iken cennetle müjdelenmis, islamin yüceligini, adaletini hayatlarinda uygulamis ve müslüman halkada uygulatmislardir. Ayrim yapilamaz, Yaradilani severiz yaradan ötürü diyen sizler, sözünüzde ciddimisiniz?

Esengül
23.07.2008, 22:08
Bizim icin Hz. Ali ne kadar Degerli ise Hz. Ebu Bekir, Hz. Ömer ve Hz. Osman da o kadar degerlidir. Hepside hayatta iken cennetle müjdelenmis, islamin yüceligini, adaletini hayatlarinda uygulamis ve müslüman halkada uygulatmislardir. Ayrim yapilamaz, Yaradilani severiz yaradan ötürü diyen sizler, sözünüzde ciddimisiniz?

Bu sözümüzde ciddi olmasak

Yıllarca asıldık, kesildik, derilerimiz yüzüldü, bunlarda yetmedi diri diri yakıldık, ama yinede bir can incitmedik.

Sizce sözümüzde samimimiyiz yoksa değilmiyiz ?

sandalli
23.07.2008, 22:36
Basbaglari atese verdiler, insanlar ibadet yaparken öldürüldü, onlar olayi unutup itikam yerine ölenlerine dua ediyorlar.

4Eylul
23.07.2008, 22:44
Türk’ün İslam anlayışının iki büyük önderi Ahmet Yesevi ve Hacı Bektaş Veli Sünnilik ve Alevi Bektaşiliği arasındaki uyumun ortak aynasıdır.
Bu sözler Eski Başbakan Ecevit’e aittir ve yıllar önce Başbakanlık konutundaki törende ifade edilmiştir.
Aynı törende Gazi Üniversitesi’nin Alevi Bektaşiliği ile ilgili olarak kapsamlı ve pahalı bir belgesel hazırladığını ve bunun masraflarının da Başbakanlık tarafından karşılandığını biliyoruz.
Bizim bütün bunlara zerre itirazımız yoktur.
Başbakanlık makamında bu tür toplantıların yapılmasını ve dahası, Hacı Bektaş törenlerine devleti temsil edenlerin katılmasını da eşyanın tabiatına uygun sayarız.
Alevi Bektaşiliği olgusu inanç iklimimizin bir gerçeği ve hatta zenginliğidir.
Hacı Bektaş Veli, Sarı Saltuk, Gül Baba, Otman Baba ve Topçu Baba gibi isimler Osmanlı fetihlerinde öncü görevini görmüş mânâ misyonerleriydi.
Balkanlar’ın pekçok merkezlerinde Bektaşi tekkelerinin izlerine bugün bile rastlanıyor.
Bir başka şey Türkiye’de bugün var olan Alevi Bektaşiliği realitesinin İran’daki şiilikle örtüşmemesidir.
Dolayısı ile yukarıda belirttiğimiz gibi devletimizin bu kesime yakın ilgisini yerinde buluyoruz.
Sünnilik ve Alevilik aynı membanın iki ayrı koludur.
Ancak üzülerek ifade etmeliyiz ki Türkiye’de devlette değil ama bazı çevrelerde bu konuda çifte standartlar görülüyor.
Mesela Alevi-Bektaşiliğine gösterilen hoşgörü diğer kesime gösterilmiyor.
Ne bileyim Başbakanlıkta Şah-ı Nakşibendi Hazretleri ile ilgili böyle bir toplantı yapılsaydı eminim “irtica” yaygaraları yapılırdı.
Ya da Yesevi’den Yunus’a ve Mevlana’ya bu tür devlet destekli bir belgesel hazırlansaydı kıyametler koparılırdı.
En basitinden Sayın Ecevit’in Fethullah Gülen Hoca’ya takındığı tavır sebebiyle aldığı tepkiler gözler önündedir.
Elbette bütün bunlarda inancın siyasallaştırılmasının payı yok değildir ve bunun müsebbipleri de bilinmektedir.
Ancak yine de Sünniliği “irtica” ile Aleviliği de “laiklikle” özdeşleştirmek kavramları çarpıtmak ve kural dışılıktır.
Dinin siyasallaştırılması Sünniliğin kabahati olamaz.
Laik sistem inançlara eşit mesafede olan yönetim biçimidir.
Bu itibarla bir mezhebi “irtica” diğerini “laiklik” olarak sunmak açık bir çarpıtma, çifte standart ve hatta dayatmadır.
Sevindirici husus devlet yöneticilerinin bu konudaki tarafsızlığı yani eşit mesafede durmasıdır.
Sayın Demirel de Sayın Ecevit de ve hatta geçmişteki pek çok devlet büyüğü de, bu noktada zerre bir tartışmaya ve şüpheye mahal vermeyecek tavırlarla biliniyorlar.
Bizim eleştirilerimiz devletin dışında olan bazı odakların tutumlarınadır.
Lafı dolandırmaya gerek yok.
Bu çevreler yıllar yılı Alevi-Bektaşi kesimi, ikilemleri derinleştirmek için hep kullanmak istemişlerdir. Alevi cenahı adeta ayrılıkçılığın dolgu malzemesi olarak görülmüştür.
Bereket sağduyulu Alevi kardeşlerimiz, gerçekte inançsız olan bu cenahın oyununa gelmemiştir.
Bu fotoğraf bile Türkiye’deki aydın namusunu gözler önüne
seriyor.
Sonuç olarak söyleyeceğimiz şudur:
Biz Alevisiyle-Sünnisiyle, Çerkez’i, Arab’ı, Laz’ı ve Kürt’üyle bin yıldır olduğu gibi Müslüman-Türk kimliğimizle beraber yaşamaya devam edeceğiz...

Esengül
23.07.2008, 22:44
Basbaglari atese verdiler, insanlar ibadet yaparken öldürüldü, onlar olayi unutup itikam yerine ölenlerine dua ediyorlar.

Tam açıklarsanız anlayabilirim

Anlayamadım :confused:

4Eylul
23.07.2008, 22:50
Bence bu konuyu uzatmayın. Tartışmayın. Farklı farklı şeyler atılıyor ortaya. Kalp kıracaktır bu konu. Buraya Hz. Ali (R.A) i anlatacak menkibe ve kıssaları yazalım. O'nun ahlakından, kişiliğinden, hayatından alabileceğimiz şeyleri alalım okuduklarımızla.

Bu forumu alevi - sünni tartışma forumuna çevirmeyin. :(

4Eylul
23.07.2008, 22:59
Hz. Ali mübarek sözlerinden birinde;

Resulullah bana buyurdu ki: (Ya Ali! Sen İsa gibisin! Yahudiler, Ona düşman oldu. Mübarek annesi Hz. Meryem’e iftira etti. Hıristiyanlar da, Onu aşırı yükselttiler. Ona yakışan dereceden daha yukarı çıkardılar.) [İ. Ahmed]
Hz. Ali bu hadis-i şerifi haber verdikten sonra, (Benim yüzümden iki türlü insanlar helak olur. Birisi, beni aşırı severek, bende olmayan şeyleri bana takarlar. Ötekiler de, bana düşman olup, birçok iftira yaparlar) buyurdu.

Hayırlı geceleriniz olsun.

Esengül
23.07.2008, 23:51
Bence bu konuyu uzatmayın. Tartışmayın. Farklı farklı şeyler atılıyor ortaya. Kalp kıracaktır bu konu. Buraya Hz. Ali (R.A) i anlatacak menkibe ve kıssaları yazalım. O'nun ahlakından, kişiliğinden, hayatından alabileceğimiz şeyleri alalım okuduklarımızla.

Bu forumu alevi - sünni tartışma forumuna çevirmeyin. :(

Yoo bence gayet seviyeli şekilde bilgi alışverişi yapıyoruz.

Zaten dikkat ederseniz ben polemiğe girmeden bol bol konu eklemeye çalışıyorum :)

semiha
24.07.2008, 02:59
Sanırım bana demişsiniz !!!

Açıklama bekliyorum, ne amaçla dediğinizi halen anlamadım !!!!!

Yapma Esengül hiç de utanmadan açıklama bekliyorsun.Sayın site üyeleri google da esengül aktaş diye arayınca bakın neler göreceksiniz.Daha da detaya girince o sitelere üye olun ve gerçekten şaşıracaksınız. Bir sitede .......sadece abisi varken diğerinde....... nurcihan adlı kardeşi de çıkıyor.LÜTFEN bu sitelere girip bakın neler yazmış Esengül.
Esengül neden yalan yazıyorsun?Amacın nedir?Sanal ortamda "benimle buluşun" diye neden yalvarıyorsun?Anladık pilot koca arıyorsun da o kadar yalanı nasıl üretip burada da dinden bahsediyorsun.İnsanları kandırıp nasıl zevk alıyorsun bundan?Sence bu yaptıkların doğru mu?Bir düşün.

Esengül
24.07.2008, 14:11
Yapma Esengül hiç de utanmadan açıklama bekliyorsun.Sayın site üyeleri google da esengül aktaş diye arayınca bakın neler göreceksiniz.Daha da detaya girince o sitelere üye olun ve gerçekten şaşıracaksınız. Bir sitede ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]) sadece abisi varken diğerinde([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]) nurcihan adlı kardeşi de çıkıyor.LÜTFEN bu sitelere girip bakın neler yazmış Esengül.
Esengül neden yalan yazıyorsun?Amacın nedir?Sanal ortamda "benimle buluşun" diye neden yalvarıyorsun?Anladık pilot koca arıyorsun da o kadar yalanı nasıl üretip burada da dinden bahsediyorsun.İnsanları kandırıp nasıl zevk alıyorsun bundan?Sence bu yaptıkların doğru mu?Bir düşün.

Benimle buluşunmu :)

Pilot koca aramakmı :)

Komiksiniz :D

semiha
24.07.2008, 16:13
Benimle buluşunmu :)

Pilot koca aramakmı :)

Komiksiniz :D

Ben ni komiğim yoksa yazdıkların mı. ucuyorum da banlanmasaydın ne güzel şarlatanlık yapıyordun:-)

Bu arada ne zaman yoğun bakımdan çıktın? Hani durumun umutsuzdu kardeşin Nurcihan öyle söylemişti.

mahirsvs58
24.07.2008, 16:44
Hiçbir sevgi Efendimiz HZ.MUHAMMED MUSTAFA (SAV) in sevgisinden üstün olamaz. H.Ömer, Hz.Ebubekir, Hz.Osman ne ise Hz. Ali de odur

dragonfire
24.07.2008, 17:22
ya herkes bisi yazmıs tmm gusel lafımız yok ama sizler hic peygamberimizin olsun dier halifelerin olsun hic bi insana gidip ben senden ustunum cennete giricem dedigini duydunuz mu walla konustugunuz isimler su an cennette bizi izliyorlardır ben olsam gülmekten tekrar ölürüm :D ve sunuda belirteyim Hz.Ali'yi olsun dier halifeleri olsun yakından tanıyan war mı bilmem bu forumda sahsen ben tanımıorum.Sevgi kavramını bilmek gerek VEYSEL KARANi'yi cogunuz bilirsiniz yada bilmezsiniz ama peygamberimizle hic karsılasmadı halde ona asık biridir peygamberimizde ona!.burda öle bi yazılar yazilmiski cogu gusel cogu eksik bilginin vermis oldugu yada yazılan yazılara kızmıs biri tarafından yazılmıs.her halife birbirini sever ve kollardı peygamberimiz ise butun insanlıgı severdi. bu yazıya banlanmam ins. alevilik-sunnilik deil hic birine inanmıorum ben sadece insansın bu kadar bitti!............

bayatlı kenan58
24.07.2008, 19:03
Hz Ebu bekir (r.a)

Ebu Bekir, insanların en üstünüdür. Yalnız Peygamber değildir.) [Deylemi]

(Ebu Bekir’i sevmek ve ona şükretmek her mümine vaciptir.) [Deylemi]

(Allahü teâlâ, Ebu Bekir’e “Sıddık” ismini verdi.) [Deylemi]

(Kıyamette, Ebu Bekir’den başka herkese hesap sorulur.) [Hatib]

(Ebu Bekir’in imanı, herkesin imanları toplamı ile tartılsa, hepsinden ağır gelir.) [M.Ç.Güzin]

(Göğsümdeki marifetlerin, bilgilerin hepsini, Ebu Bekir’in göğsüne akıttım.) [Reddi revafıd]

(Her Peygamberin halili vardır. Benim halilim Ebu Bekir’dir.) [Deylemi]

(Cebrail bana geldi. Elimden tuttu. Ümmetimden birinin, Cennet kapısından içeri girdiğini, bana gösterdi. Ebu Bekir dedi ki, (Ya Resulallah! Orada, seninle beraber olmak isterim). Ya Eba Bekir! Ümmetim içinden Cennete en önce sen gireceksin, buyurdu.) [Tirmizi]

Sevgi, bağlılık çok oldukça, faydalanmak da o kadar çok olur. Bunun içindir ki, Hazret-i Ebu Bekir bütün Eshabın en üstünü oldu. Resulullaha bağlılığı da, herkesten çok idi. (Ebu Bekir’in üstünlüğü, namaz ve orucunun çokluğu ile değil, onun kalbinde bulunan bir şey iledir) hadis-i şerifinde bildirilen şey, Resulullahın sevgisidir. (İ. Gazali)

Hz Ali (r.a)

(Ali Cennettedir.) [Tirmizi, İbni Mace, Taberani, ibni Asakir, Beyheki, Dare Kutni, Hakim, Ebu Nuaym, ibni Sa’d]

(Ali’yi ancak mümin olan sever ve ona ancak münafık olan buğzeder.) [Nesai]

(Ali’yi sevmek, ateşin odunu yaktığı gibi, Müslümanların günahını yok eder.) [İ. Asakir]

(Ali’ye düşman olanın düşmanı Allah’tır.) [Ramuz]

(İlim on kısımdır. Dokuzu Ali’de, biri diğer halktadır. O, bu biri de onlardan iyi bilir.) [E. Nuaym]

(Ali’nin yüzüne bakmak ibadettir.) [Hakim]

(Ali’yi seven, beni sevmiştir. Ona düşmanlık, bana düşmanlıktır. Onu inciten beni incitmiştir. Beni inciten de elbette Allahü teâlâyı incitmiş olur.) [Taberani]

(Ben kimin mevlası [efendisi] isem, Ali de onun mevlasıdır!) [Nesai]

(Ya Ali, senin sevdiğini sever, senin buğzettiğine buğzederim.) [Taberani]

(İmanın alametleri vardır. Birinci alameti Ali’yi sevmektir.) [M.Ç.Güzin]

(Ben ilmin şehriyim, Ali ise kapısıdır.) [Deylemi]

(Ali’yi sevmek, iman, ona düşmanlık, nifak alametidir.) [Kurret-ül-ayneyn]

(Ya Ali, bana, Harun’un Musa’ya yakınlığı gibisin. Yalnız benden sonra peygamberlik yoktur.) [Buhari]

(Ya Ali, Fatıma bana senden daha sevgilidir. Sen bana, ondan daha kıymetlisin.) [E. Kiram]

(Her şeyin bir kanadı vardır, bu ümmetin kolu kanadı da Ebu Bekir ve Ömer’dir. Her şeyin bir kalkanı vardır, bu ümmetin kalkanı da Ali’dir.) [Hatib]

(Başınıza Ebu Bekir gelince, onu zahid ve ahirete ragıb bulursunuz. Başınıza Ömer gelince, onu kuvvetli, emin ve Allah yolunda kimseden çekinmez görürsünüz. Başınıza Ali gelince, hadi ve mühdi olur. Sizi doğru yola götürür bulursunuz.) [Hakim, İ.Ahmed]

(Ümmetimin en merhametlisi Ebu Bekir, dinde en sağlam olanı Ömer, en hayalısı Osman, en iyi hüküm vereni ise Ali’dir.) [İbni Asakir, Ebu Ya’la]

(Ensara, Ehli beyte, Ebu Bekir ve Ömer’e ancak münafık buğzeder.) [İ.Asakir]

(Ya Ali, müşrik olan bazı kimseler sana aşırı bağlılık gösterecek, sende olmayan şeyleri, sana söyleyecekler ve Ebu Bekir ile Ömer’i kötüleyecekler. Allah onlara lanet etsin.) [Dare Kutni]

(Ya Ali! Sen İsa gibisin! Yahudiler, Ona düşman oldu. Mübarek annesi Meryem’e iftira etti. Hıristiyanlar da, Onu aşırı yükselttiler. Ona yakışan dereceden daha yukarı çıkardılar.) [İ. Ahmed

HZ Ömer(r.a)

Ömer Cennettedir.) [Tirmizi, İbni Mace, Taberani, İ. Asakir, Beyheki, Dare Kutni, Hakim, Ebu Nuaym, İbni Said]

(Ömer Müslüman olduktan sonra, şeytan her görüşte mutlaka yüz üstü düşmüştür.) [Taberani]

(Gökte hiç bir melek yoktur ki Ömer’i sevip hürmet etmesin. Yer yüzünde de hiç bir şeytan yok ki ondan kaçmasın.) [İbni Asakir, İbni Adiy, İbni Cevzi]

(Şeytan senden korkuyor, ya Ömer.) [İ. Ahmed]

(Şeytan Ömer’in gölgesinden kaçar.) [Buhari, Müslim, Begavi, İbni Asakir, İbni Adiy]

(Güneş, Ebu Bekir hariç, Ömer’den daha hayırlı bir kimsenin üstüne doğmadı.) [Tirmizi]

(Benden sonra hak, her zaman Ömer iledir.) [Hakim, Taberani, ibni Asakir]

(Benden sonra Peygamber gelmeyecek. Eğer gelseydi, Ömer Peygamber olurdu.) [Deylemi, Tirmizi, İ. Münavi]

(Allahü teâlâ Ömer’e rahmet etsin, acı da olsa hakkı söyler.) [Tirmizi]

(Allahü teâlâ kıyamet günü önce Ömer’e selam verecektir.) [Hakim]

(Cibril dedi ki: "Ömer’e selam söyle, rızası hikmet, gazabı izzettir.) [İbni Adiy]

(Ömer Cennet ehlinin ışığıdır.) [E.Nuaym, İ.Asakir]

(Ömer’in Cennette derecesi, Ebu Bekir hariç, ümmetimin hepsinden yüksektir.) [İbni Mace]

(Miracda, Ömer’e verilecek olan köşkü gördüm.) [Buhari, Müslim]

(Cennete girdim. Bir köşkte bir huri [Cennet kızı] gördüm. Sen kimin içinsin dedim. Ömer ibni Hattab için yaratıldım dedi.) [Buhari ve Müslim]

(Cebrail aleyhisselama, Ömer’in üstünlüklerinden sordum. Onun kıymetini, Nuh aleyhisselamın Peygamberlik zamanı kadar [ 950 yıl] anlatsam, bitiremem. Bununla beraber, Ömer’in bütün kıymetleri, Ebu Bekrin kıymetlerinden birisidir, buyurdu.) [Ebu Ya’la]

(Ya Eba Bekir, meleklerden Mikail gibisin, o rahmetle iner. Enbiyadan ise İbrahim gibisin, o inkârcı kavmine, Bana uyan bendendir, isyan edene ise Allah gafur rahimdir" dedi. Ya Ömer, sen de meleklerden Cibril gibisin, o, kâfirlere şiddetle iner. Enbiyadan da Nuh gibisin, o "Ya Rabbi, yer yüzünde hiç kâfir bırakma" dedi.) [Taberani, Ebu Nuaym, İ. Asakir]

Eshab-ı kiramın tamamı evliya idi. Resulullah efendimiz, Hazret-i Ömer’e ikram olmak için buyurdu ki:
(Geçmiş ümmetler içinde gelecekten keramet ehli zatlar vardı. Ümmetimin içinde de Ömer onlardan biridir.) [Buhari, Müslim,Tirmizi]

Hz Osman(r.a)

Hazret-i Osman hakkındaki hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Osman Cennettedir.) [Tirmizi, İbni Mace, Taberani, ibni Asakir, Beyheki, Dare Kutni, Hakim, Ebu Nuaym, ibni Sa’d]

(Benim Cennette arkadaşım Osman’dır.) [Tirmizi]

(Osman benden, ben de Osman’danım.) [Taberani]

(Osman’ın şefaati ile Cehennemlik olan 70 bin kişi sorgusuz sualsiz Cennete girecektir.) [İbni Asakir]

(Allahü teâlâ, namazı, zekatı ve orucu farz ettiği gibi, Ebu Bekir’i, Ömer’i, Osman’ı ve Ali’yi sevmeyi de farz etti.) [Vesile]

(Sünnetime ve hulefa-i raşidinin yoluna sımsıkı sarılın!) [Buhari]

(Ümmetimin en merhametlisi Ebu Bekir, dinde en sağlam olanı Ömer, en hayalısı Osman, en iyi hüküm vereni ise Ali’dir.) [İbni Asakir, Ebu Ya’la]

(Ben, Ebu Bekir, Ömer, Osman da vefat edince, ölmeye gücün yeterse öl.) [Ebu Nuaym]

(Allahü teâlâ Osman’a rahmet etsin, melekler ondan haya eder. Tebük gazasında askeri techiz etti ve mescidimizi genişletti ki, şimdi bizi alıyor.) [Tirmizi]

(Ya Osman, benden sonra sana da hilafet verilecektir. Münafıkların sözüne bakıp da hilafeti terk etme! O gün oruçlu ol, benim yanımda iftar edersin.) [İbni Adiy]

(Ya Osman, Allahü teâlâ sana hilafet gömleğini giydirecek, münafıklar çıkartmak isteyeceklerdir. Bana kavuşuncaya kadar onu çıkartma!) [İbni Mace, Tirmizi]

Resulullah efendimiz, kızı Hazret-i Rukayye’ye buyurdu ki:
(Ey canım kızım, Osman’a çok sevgi göster! Zira Eshabım arasında ahlakı bana en çok benzeyen odur.) [Begavi]

İşte bizle bu kadar yakından tanıyoruz ve seviyoruz

Esengül
24.07.2008, 20:11
Ben ni komiğim yoksa yazdıkların mı. ucuyorum da banlanmasaydın ne güzel şarlatanlık yapıyordun:-)

Bu arada ne zaman yoğun bakımdan çıktın? Hani durumun umutsuzdu kardeşin Nurcihan öyle söylemişti.

Boş insanlar, boş işlerin peşindedirler ( HZ. MUHAMMED S.A.V )

Sanırım size, bilgisayarımın hackerlar tarafından ele geçirildiğini, o yazıları nurcihanın ve benim yazmadığımı söylemediler ?

Esengül
24.07.2008, 20:12
ya herkes bisi yazmıs tmm gusel lafımız yok ama sizler hic peygamberimizin olsun dier halifelerin olsun hic bi insana gidip ben senden ustunum cennete giricem dedigini duydunuz mu walla konustugunuz isimler su an cennette bizi izliyorlardır ben olsam gülmekten tekrar ölürüm :D ve sunuda belirteyim Hz.Ali'yi olsun dier halifeleri olsun yakından tanıyan war mı bilmem bu forumda sahsen ben tanımıorum.Sevgi kavramını bilmek gerek VEYSEL KARANi'yi cogunuz bilirsiniz yada bilmezsiniz ama peygamberimizle hic karsılasmadı halde ona asık biridir peygamberimizde ona!.burda öle bi yazılar yazilmiski cogu gusel cogu eksik bilginin vermis oldugu yada yazılan yazılara kızmıs biri tarafından yazılmıs.her halife birbirini sever ve kollardı peygamberimiz ise butun insanlıgı severdi. bu yazıya banlanmam ins. alevilik-sunnilik deil hic birine inanmıorum ben sadece insansın bu kadar bitti!............

YARADILANI SEVERİZ

YARADANDAN ÖTÜRÜ

Esengül
24.07.2008, 20:25
Şu aleme nur doğdu / Lâ İlâhe İllâllah
Muhammed doğduğu gece / Lâ İlâhe İllâllah
Yeşil kandilden nur indi / Lâ İlâhe İllâllah

Hak Lâ İlâhe İllâllah
İllâllâh Şah İllâllah
Lâ İlâhe İllâllah
İllâllah Şah İllâllah
Sen Ali’msin Güzel Şah
Şahım Eyvallah Eyvallah.

Huri kızların hepisi / Lâ İlâhe İllâllah
Muhammed dinin tapusu / Lâ İlâhe İllâllah
Açıldı cennet kapısı / Lâ İlâhe İllâllah

Hak Lâ İlâhe İllâllah
İllâllâh Şah İllâllah
Lâ İlâhe İllâllah
İllâllah Şah İllâllah
Sen Ali’msin Güzel Şah
Şahım Eyvallah Eyvallah.

Muhammed anadan düştü / Lâ İlâhe İllâllah
Kafirlerin aklı şaştı / Lâ İlâhe İllâllah
Bin bir putlar yere geçti / Lâ İlâhe İllâllah

Hak Lâ İlâhe İllâllah
İllâllâh Şah İllâllah
Lâ İlâhe İllâllah
İllâllah Şah İllâllah
Sen Ali’msin Güzel Şah
Şahım Eyvallah Eyvallah.

Huri kızları geldiler / Lâ İlâhe İllâllah
Muhammed dinin sordular / Lâ İlâhe İllâllah
Nurdan kundağa sardılar / Lâ İlâhe İllâllah

Hak Lâ İlâhe İllâllah
İllâllâh Şah İllâllah
Lâ İlâhe İllâllah
İllâllah Şah İllâllah
Sen Ali’msin Güzel Şah
Şahım Eyvallah Eyvallah.

Muhammed kalktı oturdu / Lâ İlâhe İllâllah
Alemi nura batırdı / Lâ İlâhe İllâllah
Yer gök salavat getirdi / Lâ İlâhe İllâllah

Hak Lâ İlâhe İllâllah
İllâllâh Şah İllâllah
Lâ İlâhe İllâllah
İllâllah Şah İllâllah
Sen Ali’msin Güzel Şah
Şahım Eyvallah Eyvallah.
hüüüüüüüüüüü

Esengül
24.07.2008, 20:28
Aşkına düşeli yandım kül oldum
Derdimdir Muhammet dermanım Ali
Elin tutup bir mürşide kul oldum
Yolumdur Muhammet erkanım Ali

Hakikat bezmine kadim şah olan
Cümle müminlere kıblegah olan
Tarikat elinde mihri mah olan
Demimdir Muhammet devranım Ali

Mümin olur kör nefisten sakınan
Muhabbetin güllerini takınan
Dört kitabın beş yerinde okunan
Bağımdır Muhammet reyhanım Ali

Bir mihnet eyledim şahlar şahına
Düzdüm katerimi aşkın rahına
Yüzümü sürmüşem dost dergahına
Üstadım Muhammet burhanım Ali

Daimi'yim gördüm hakkın yolunu
Derdim dost bağının gonca gülünü
Teslim olup tuttum pirin elini
Temelim Muhammet mekanım Ali

titizyiğido
24.07.2008, 21:15
arkadaşlar alevlik ve sünnilik peygamberimizden sonra çıkmış kuran da hiç geçmeyen sözcüklerdir bu ayrımdan vazgeçmemiz lazım eğer hem alevisi hemde sünnisi ben müslümanım diye biliyosa gerisi önemli değildir...
saygılarımla......

Esengül
24.07.2008, 21:16
arkadaşlar alevlik ve sünnilik peygamberimizden sonra çıkmış kuran da hiç geçmeyen sözcüklerdir bu ayrımdan vazgeçmemiz lazım eğer hem alevisi hemde sünnisi ben müslümanım diye biliyosa gerisi önemli değildir...
saygılarımla......

Ayırımcılık değil sadece bilgi paylaşımı ;)

4Eylul
24.07.2008, 21:25
Bir gün, Hz. Ebu Bekir, Resulullahın evine geldi. İçeri girerken, Hz. Ali de geldi. Ebu Bekir geri çekilip, ya Ali, sen buyur dedi.
- Ya Eba Bekir! Sen önce gir, her iyilikte önde olan sensin.
- Sen önce gir ya Ali, Resulullaha daha yakın sensin.
- Ben, senin önüne nasıl geçerim? Çünkü, Resulullahtan işittim, (Ümmetimden Ebu Bekir’den daha üstün bir kimse üzerine güneş doğmadı) buyurdu.
- Kızını sana verdiği gün, (Kadınların en iyisini, erkeklerin en iyisine verdim) buyurma dı mı?
- Senin için, (İbrahim aleyhisselamı görmek isteyen, Ebu Bekr’in yüzüne baksın) buyurdu.
- Senin için de, (Âdem aleyhisselamın hilm sıfatını ve Yusüf aleyhisselamın güzel ahlakını görmek isteyen, Ali Mürtezaya baksın!) buyurdu.
- Senin için, (Ya Rabbi! Beni en çok seven ve eshabımın en iyisi kim?) sualine Cenab-ı Hak (Ebu Bekir-i Sıddiktır) buyurmadı mı?
- Senin için de, (İlmi birine veririm ki, Allahü teâlâ, onu sever. Ben de çok severim) buyurdu.
- Ama senin için (Cennetin kapıları üzerinde, Ebu Bekir habibullah yazılıdır) buyurdu.
- Senin için de, Hayberde, bayrağı verip (Bu bayrak, melik-i galibin, Ali’ye hediyesidir) buyurdu.
- Senin için, (Ya Eba Bekir! Sen benim gören gözüm ve bilen gönlüm yerindesin) buyurdu.
- Senin için de, (Kıyamette, Ali Cennet hayvanlarından birine binmiş olarak gelir. Cenab-ı Hak buyurur: “Ey Resulüm, baban İbrahim, ne güzel baba, kardeşin Ali ne güzel kardeştir) buyurdu.
- Senin için, (Kıyamette, Cennet meleklerinin reisi olan Rıdvan, Cennetin anahtarlarını getirir. Bana verir. Sonra, Cebrail aleyhisselam gelip, ya Resulullah, Cennetin ve Cehennemin anahtarlarını, Ebu Bekr’e ver. O da istediğini Cennete göndersin der) buyurdu.
-Senin için de, (Ali kıyamette benim yanımdadır. Havz ve Kevser yanında, benimledir. Sıratta benimledir. Cennette benimledir. Allahü teâlâyı görürken, benimledir.) buyurdu.
- Senin için, (Ebu Bekr’in imanı, bütün müminlerin imanları toplamından daha ağırdır) buyurdu.
- Senin için de, (Ben ilmin şehriyim. Ali, bunun kapısıdır) buyurdu.
- Senin için, (Ben sadıklığın şehriyim. Ebu Bekir, bunun kapısıdır) buyurdu.
- Senin için de, (Kıyamette, Ali güzel bir ata biner. Görenler bu hangi Peygamber der.) buyurdu
- Senin için, (Ben ve Ebu Bekir, bir topraktanız. Tekrar bir olacağız) buyurdu.
- Senin için de, (Hak teâlâ, Cennetin dört köşeni, dört kişi ile bezerim. Biri, peygamberlerin üstünü Muhammed aleyhiselam, biri, Allahtan korkanların üstünü Ali. Üçüncüsü, kadınların üstünü, Fatıma, dördüncü köşesindeki de temizlerin üstünü Hasan ile Hüseyin’dir) buyurdu.
- Senin için (8 Cennet “Ey Ebu Bekir, sevdiklerinle birlikte Cennete gir” der) buyurdu.
- Senin için de, (Ben bir ağaca benzerim. Fatıma gövdesi, Ali budağı, Hasan ve Hüseyin, meyvesidir) buyurdu.
- Senin için, (Allahü teâlâ, Ebu Bekr’e çok rahmet etsin. O, kızını bana verdi. Hicrette bana yardım etti. Bilal-i Habeşiyi, benim için alıp azat etti) buyurdu...
Resulullah, bunları içeriden dinlerken (Ey kardeşlerim, artık içeri girin! Cebrail aleyhisselam gelip dedi ki, Kıyamete kadar, birbirini övseler Allah yanındaki kıymetlerini anlatamazlar) buyurdu. İkisi birbirine sarılıp, Resulullahın huzuruna girdiler. (Menakıb-ı çihar yar-ı güzin)

Esengül
24.07.2008, 21:29
Evvel yol erkanı sürdüğüm demler
Semah dönmek bize Ali'den kaldı
Hakikat gülünü derdiğim demler

Mümin olan sürer bu kadim rahı
Ziyaret eyledik ulu dergahı
Kırkların ceminde yaptı semahı

Mümin olanlarda nişan bilinir
Mürşidi kamilden ilham gelinir
Tarikat babında menzil alınır

Riayet eyledik bir gerçek zata
Teberra okurlar eğri sıfata
Dört kapı sırrını geldik ispata

Daimi'yim bu menzile göçmeli
Yetmiş üç farz ile müşkül seçmeli
Talip olan hicabını açmalı

mahirsvs58
24.07.2008, 21:34
Hz.Ebubekir, Hz.Ömer, Hz.Osman ne ise Hz.Ali de odur.

semiha
24.07.2008, 22:13
Boş insanlar, boş işlerin peşindedirler ( HZ. MUHAMMED S.A.V )

Sanırım size, bilgisayarımın hackerlar tarafından ele geçirildiğini, o yazıları nurcihanın ve benim yazmadığımı söylemediler ?

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa demek kız kardeşin de var. hani Almanya'da yaşayan bir erkek kardeşin vardı sadece. Yalan parayla değil ki.

Bu hackerler email de yazmış biliyormusun, demişler ki esengül benim adımı kullandı. Dahasını istermisin?

Boş işlerle uğraşma esengül, önce yalanın kötü bir şey olduğunu öğren.

Burada yazdıklarını copy-past ile herkes bulur. Sallayıp durma da insan ol önce

madımak_58
24.07.2008, 22:31
bu yazdıklarınız konuyla alakalı mı,benmi yanılıyorum?

bir insanı karalamak bu kadar basit olsa gerek sizin için.diyelim ki haklısınız ama bu foruma özel mesaj diye birşey koymuşlar.açıkcası nereye üyeymiş,ne yazmış,ne istiyormuş,bunlar bizi ilgilendirmez.önemli olan burdaki paylaşımları...

semiha
24.07.2008, 22:49
bu yazdıklarınız konuyla alakalı mı,benmi yanılıyorum?

bir insanı karalamak bu kadar basit olsa gerek sizin için.diyelim ki haklısınız ama bu foruma özel mesaj diye birşey koymuşlar.açıkcası nereye üyeymiş,ne yazmış,ne istiyormuş,bunlar bizi ilgilendirmez.önemli olan burdaki paylaşımları...

Merhaba,

Konuyla alakalı tabii; insanları yalanlarla kandırmak, acındırmak, onlarla oynamak, ad,l ve dürüst olmamak hangi insana ve hangi dine yakışır?

Hayır karalamıyorum, kesinlikle bunu yapmıyorum. Hatta en masum olanlarını yazdım. Internette bakın fazlasını görürsünüz.

Burada paylaşımınıza devam edin, engel değilim. Sanki çoğunuz kayıtsız şartsiz bu esengül vatandaşına tapıyorsunuz. körler sağırla birbirini ağırlar gibisiniz.

madımak_58
24.07.2008, 23:01
kimsenin kimseye taptığı yok arkadaşım.herkes kendinden sorumludur.insanları yargılamak bize düşmez.ne bu konuda ne de din konusunda.herkesin kendi doğruları vardır ve ona göre yaşarlar.kimse kimseye bişeyleri ispatlamak zorunda da değildir.

demek körler sağırlar birbirini ağırlar ha,gerçekten yerinde kullanmışsınız aslında.burada bu söze uyacak nitelikte birçok insan var...

Esengül
24.07.2008, 23:04
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa demek kız kardeşin de var. hani Almanya'da yaşayan bir erkek kardeşin vardı sadece. Yalan parayla değil ki.

Bu hackerler email de yazmış biliyormusun, demişler ki esengül benim adımı kullandı. Dahasını istermisin?

Boş işlerle uğraşma esengül, önce yalanın kötü bir şey olduğunu öğren.

Burada yazdıklarını copy-past ile herkes bulur. Sallayıp durma da insan ol önce

Sizin kim olduğunuzu çok merak ediyorum.

Ama elbet bir gün meydana çıkar ;)

4Eylul
24.07.2008, 23:04
Merhaba,

Konuyla alakalı tabii; insanları yalanlarla kandırmak, acındırmak, onlarla oynamak, ad,l ve dürüst olmamak hangi insana ve hangi dine yakışır?

Hayır karalamıyorum, kesinlikle bunu yapmıyorum. Hatta en masum olanlarını yazdım. Internette bakın fazlasını görürsünüz.

Burada paylaşımınıza devam edin, engel değilim. Sanki çoğunuz kayıtsız şartsiz bu esengül vatandaşına tapıyorsunuz. körler sağırla birbirini ağırlar gibisiniz.

Kusura bakmayin. Ben Esengül'ü tanimam. Okudugum sadece bir kac mesajindan ibaret. Ve sadece 3 günlük bir üyeyim burda. Amacim onu korumak yoda kollamak degil. Ama haksiz yere o insana kötülük yapacak olursaniz kollarimda. Peygamber efendimiz (S.A.V.) dememismidir Haksizlik karsisinda susan dilsiz seytandir diye.Simdi siz yapiyorsunuz mesela. Mesajlariniza baktim, toplam 13 mesaj yazmisiniz. 13 mesajin hepsindede Esengul isimli kisiyi rencide edecek sekilde sözler yazmisiniz. Yakismaz bu size. Burda bu insanin zarari olsa bunu gören insanlar olur ve uyarir. Zarari olsa siteden yasaklanir. Kimsenin kimseye bir zarari yok burda. Ama siz zarar vermeye calisiyorsunuz bu insana belkide. Bütün mesajlariniz bu kisinin yazdigi mesajlardan sonra bu insana cevap olarak olmus. Farkli bir forumda mesaj yazmis olsaniz insanin icine kurt düsmeyecekte durum böyle olunca düsüyor. En güzeli siz bir insanla ugrasmak yerine forumlardan faydalanin, farkli farkli konulardan istifade edin. Bizler yetiskin insanlariz, aklig bagli olmusuz. Cocuk degiliz. Dogruyu, yanlisi ayirabiliriz. Kimse kandiramazda, oynayamazda. Iciniz rahat olsun.

Hayirli geceleriniz olsun.

Esengül
24.07.2008, 23:08
Merhaba,

Yalan söyleyen dinsiz olsunmu ?

Esengül e tapmakmı :D:D:D

Güzel arkadaşım kimsin, necisin bilmiyorum ama, beni tanıdığın ve hatta bana kin duyduğun kesin.

Biz sadece ALLAH a taparız, bizim inancımızda kimse kimseye tapmaz ;)

yakamozz
24.07.2008, 23:18
Ben esasen bu konuda hiç yorum yapmam girmem de zaten.Çünkü beni ilgilendirmiyor bu konu.Ancak esengül, semiha senin hakkında bazı iddaalarda bulunmuş sen madem temizsen o zaman iddalara açıklık getir de biz de anlayalım kimin ne olduğu...

etzel1967
24.07.2008, 23:20
kim kime tapıyor...anlamadım...

yakamozz
24.07.2008, 23:22
kimsenin kimseye taptığı yok arkadaşım.herkes kendinden sorumludur.insanları yargılamak bize düşmez.ne bu konuda ne de din konusunda.herkesin kendi doğruları vardır ve ona göre yaşarlar.kimse kimseye bişeyleri ispatlamak zorunda da değildir.

demek körler sağırlar birbirini ağırlar ha,gerçekten yerinde kullanmışsınız aslında.burada bu söze uyacak nitelikte birçok insan var...

Eğer bir insan bir insan hakkında çok ağır ithamlarda bulunuyorsa ve bu ithamları da verdiği örneklerle somutlaştırıyorsa yani sadece kafadan sallamıyorsa karşısındaki de kendisi hakkında bu söylenen bu ithamlara cevap vermek zorundadır.Bu arada o nitelikte insanlar dediğin kimlermiş acaba söyle de öğrenelim?

semiha
24.07.2008, 23:25
Yalan söyleyen dinsiz olsunmu ?

Esengül e tapmakmı :D:D:D

Güzel arkadaşım kimsin, necisin bilmiyorum ama, beni tanıdığın ve hatta bana kin duyduğun kesin.

Biz sadece ALLAH a taparız, bizim inancımızda kimse kimseye tapmaz ;)

Daha devam edeyim mi? En düzgününü kopyaladım.

___Esengül-Nurcihan adlı üyeler (aynı üye aslında) uçuyorum.com forumlarından süresiz uzaklaştırılmıştır!

___Uzaklaştırılmanın gerekçesi önceden tahmin ettiğim gibi Esengül adlı üyenin yalan-yalnış yönlendirmeler ile dikkat çekmek istemesi,bunun için kendi kardeşi adına hesap açıp kendi hakkında kardeşi ağzı ile ilgi çekici mesajlar atması ve havacılık dışı ne türlü arkadaşlık sitesi vari şey varsa yapmasıdır

Konu hakkında kanıtlar:

Mesajı gönderen:

Nurcihan----> "......." @hotmail.com

Nurcihan adlı üyenin mail adresi kurallarımız gereği yönetim odası dışında paylaşılmıyacaktır, bu konuda anlayışınız için teşekkür ederim

Alıntı:

nurcihan gönderdi 06.07.2008 14:36:

ben nurcihan siteye girdiğimde gözlerime inanamadım benim ağzımdan ablam komadadır ablam trafik kazası geçirmiştir vs.... yalan yanlış ifadeler yer alıyor ayrıca bu güne kadar yazılan hiç ama hiçbir mesajı ben yazmadım ablam kendini bu siteye üye yapmış (esengül nickli kişi) benide üye yapmış (nurcihan) ve sürekli benim adımdan mesajlar yazmış ve benim ağzımdan hep kendisini övmüşş ablam neşelidir ablam hayat doludur vs.... bende artık bu rezilliği bitirmek için size bu iletiyi yazdım sitede yetkili kişi sizsiniz sanırsam lütfen nurcihan nickli üyenin yani>> sözde benim üyeliğimi<< iptal edin ve bu durumla ilgili bana bilgi verin

Bu çevrimdışı iletiyi dün gece aldım,eğerki ekran görüntüsü isteyen olursa elimde oda mevcut,istek olursa onuda eklerim buraya

Bunun dışında emin olamdığım bir kanıt daha vardı,bu iletiler ile onlarda netlik kazandı,

Allah uzun ömür versin ama ölen biri acaba nasıl hergün siteyi takip ediyor?

Alıntı:
Esengül Son Aktivite: Bugün 13:44

____Neyse bu işide sonunda helletmiş olduk,ha şu var bide aklıma gelmıyor değil,aslında buda bir oyun olabilir,belki Esengül denilen şahıs yediği nanenin farkına varıp işi temizlemek için yapıyor olabilir bu oyunu,benim için tek önemli şey şuan bu şahısların siteden gitmesidir,gerekçeyi buldum ve gönderiyorum,gerisi umrumda bile değil,isterlerse birdaha gelsinler birdaha göndereyim,zevkle hemde

Ha istedikleri türlü oyunlar ise bende çok,yaparım istedikleri kadar

Esengül
24.07.2008, 23:32
Semiha nickli can her kimsen seni tanımıyorum, eğer sende kendini açıklarsan bende anlayacağım kim olduğunu ve derdinin ne olduğunu.

Bunları yazanlar ne ben, nede nurcihandır, az öncede dedim, bilgisayarım hackerlar tarafından ele geçirilmiş, şahsi adreslerim ve otomatık açılan forum no larım ve msn adresimin şifreleri kırılmış ve herkese saçma sapan şeyler yazılmış.

Ha siz bana inanır yada inanmazsınız bunu bilemem, ama sanırım siz o forumda yönetici olan birisiniz, ve benimde dikkatimi çekti, az önce yazdığınız mesajlara baktım hepside esengül e yazılmış, ENTERESAN !!!!!

Önce kendi kimliğini açıklada bileyim kimsin necisin, dostmusun düşmanmısın ?

Esengül
24.07.2008, 23:33
Semiha hanım gerçekten ciddi deliller sunmuşsunuz. ben bu delillerin doğru olduğu kanaatine vardım. Çünkü iddianızın arkasında çok sağlam duruyorsunuz ve ispatlıyorsunuz.

Görende dicek sanki mahkeme kararı :)

semiha
24.07.2008, 23:42
Semiha nickli can her kimsen seni tanımıyorum, eğer sende kendini açıklarsan bende anlayacağım kim olduğunu ve derdinin ne olduğunu.

Bunları yazanlar ne ben, nede nurcihandır, az öncede dedim, bilgisayarım hackerlar tarafından ele geçirilmiş, şahsi adreslerim ve otomatık açılan forum no larım ve msn adresimin şifreleri kırılmış ve herkese saçma sapan şeyler yazılmış.

Ha siz bana inanır yada inanmazsınız bunu bilemem, ama sanırım siz o forumda yönetici olan birisiniz, ve benimde dikkatimi çekti, az önce yazdığınız mesajlara baktım hepside esengül e yazılmış, ENTERESAN !!!!!

Önce kendi kimliğini açıklada bileyim kimsin necisin, dostmusun düşmanmısın ?

Tamam açıkla derdimin ne olduğunu ama bilki insanlar aptal değil.

Kabul ediyorsun kızkardeşin olduğunu. Hani sadace bir erkek kardeşin vardı? (Bu da yine banlandığın başka bir forumdan)

Hack edipmiş bilgisayarın ama hem buraya ve diğer iki foruma aynı anda yazabiliyorsun. Bak hiç kimseyi aptal yerine koyma. "Evet, eğlendim insanlarla" dersen daha düzgün bir insan olarak görünürsün. Lütfen insanlarla alay etme. Sana üzüldüler, çok sayıda kiş. merak etti, anasıl yardım edeceğini düşündü, uğraştı. Bunlar sence doğru mu?

Deniz5835
25.07.2008, 09:22
Merhaba,

sizi öncelikle terbiyeye davet ediyorum kim kime tapıyormuş

konu başlığına bakın şahsi bir meselen varsa başka konuda tartışa bilirsin bak bu konu bnizim inancımızla ilgili bir konu konuyu dağıtmayamı geldin pravakatörsün galiba

saygılı olmaya

bu topikte yazı yazan arkadaşların emeğine saylı olmak amaçlı sizi saygıya davet ediyorum

Pusula_58
25.07.2008, 10:26
Bu topic aslında benide fazla ilgilendirmiyor ama,sivaslılar.net e girdiğimde doğru dürüst konu varmı bakayım derken ister istemez bu topice de baktığım oluyor.Takip ettiğim kadarıyla katılımcılar doğru veya yalnış haberlerle birbirini kırma pahasına saldırıda bulunduğunu farkettim.Bu site katılımcıları adına hoş bir şey değil,tartışmanında bir adabı usulü kaidesi olmalı. Burayı takip ettikçe bir arkadaşımın yazdığı şiir aklıma geldi ve eklemek istedim.

İNSANLIK
Dostça kardeşçe yaşamak varken
Bu kin bu nefret bu öfke niye?
Bölmüşler insanlığı üçe dörte
Alevi,sunni,laz, çerkez diye

İnsan ,insandır kimlik takmayın
Bu lafımı hiç yabana atmayın
İnsanı insana düşman yapmayın
Bırakın insanlar kardeşçe yaşasın

Dünyada insanlar eşit doğarlar
Ne yazıkki farklı farklı yaşarlar
İnsanı insana köle yaparlar
Karşı geleni hep suçlu sayarlar

Herkese sevgi, saygı çerçevesi içinde yazışmalar diliyorum.

Deniz5835
25.07.2008, 11:21
Bu topic aslında benide fazla ilgilendirmiyor ama,sivaslılar.net e girdiğimde doğru dürüst konu varmı bakayım derken ister istemez bu topice de baktığım oluyor.Takip ettiğim kadarıyla katılımcılar doğru veya yalnış haberlerle birbirini kırma pahasına saldırıda bulunduğunu farkettim.Bu site katılımcıları adına hoş bir şey değil,tartışmanında bir adabı usulü kaidesi olmalı. Burayı takip ettikçe bir arkadaşımın yazdığı şiir aklıma geldi ve eklemek istedim.

İNSANLIK
Dostça kardeşçe yaşamak varken
Bu kin bu nefret bu öfke niye?
Bölmüşler insanlığı üçe dörte
Alevi,sunni,laz, çerkez diye

İnsan ,insandır kimlik takmayın
Bu lafımı hiç yabana atmayın
İnsanı insana düşman yapmayın
Bırakın insanlar kardeşçe yaşasın

Dünyada insanlar eşit doğarlar
Ne yazıkki farklı farklı yaşarlar
İnsanı insana köle yaparlar
Karşı geleni hep suçlu sayarlar

Herkese sevgi, saygı çerçevesi içinde yazışmalar diliyorum.

haklısın can doğru yolu birbirimize saldırarak deyilde medeni insanlar gibi yazışarak anlatsak ortada sorun kalmayacak ve eksiklerimizi burda paylaşarak
kapatmaya çalışalım
sevgiyle kal

kasparix
25.07.2008, 11:28
yav kardeşim insanlar şu siteye bu siteye girdi filan diye itham edilemez ki...ha ama hukuk dışı işlerle mesgul olmussa bu işin yetkilileri göreve çağırılır..yav belki ergenlık kalıntılarıdır sosyal hayyta aşamıyodur sanal hayatta eğleniodur giriyodur sitelere..aşamamışdır kendini...ALLAH hidayet versin hepimize...

dragonfire
25.07.2008, 12:30
millet hangi siteye girmisse girmis sanane bende giriom arasıra bunda bi zarar taktikte ogreniosun kim neye girmisse girmis siz kendinizi koruyun konuya odaklanın ama dikkatlide olun sizi siteye benzetmesinler :D

Pusula_58
25.07.2008, 12:31
ÖNCE YOLDAŞ SONRA YOL.

Adamın biri, kötü yoldan kazandığı parayla bir inek almış.
Sonra yaptıklarından pişman olup, iyi bir şey yapmak için, İneği Hacı Bektaş Veli'nin dergahına bağışlamak istemiş.
O zamanlar dergahlar aşevi işleride görüyormuş.
Gitmiş, Hacı Bektaş Veli'ye danışmış.
Hacı Bektaş Veli "Helal değil" diye bu bağışı geri çevirmiş.
Bunun üzerine, Mevlevi dergahına gitmiş.
Mevlana bu hediyeyi kabul etmiş.
Adam, daha önce Hacı Bektaş Veli'nin bu ineği kabul etmediğini söylemiş.Mevlanaya bunun sebebini sormuş.
Mevlana "Biz bir karga isek Hacı Bektaş Veli bir şahin gibidir.Öyle her leşe konmaz.O yüzden senin bu hediyeni kabul ederiz.Ama o kabul etmeyebilir demiş."
Adam üşenmemiş, kalkmış Hacı Bektaş dergahına gitmiş.Hacı Bektaş Veli'ye Mevlananın, hediyeyi kabul ettiğini söylemiş.
Bunun sebebini birde siz açıklarmısınız? Diye sormuş.
Hacı Bektal Veli'de şöyle demiş:
"Bizim gönlümüz bir su birikintisi ise, Mevlananın gönlü okyanus gibidir.Bu yüzden, bir damlaya bizim gönlümüz kirlenebilir,Ama onun engin gönlü kirlenmez,Onun için hediyeni kabul etmiştir."
Bir birini yermeyen,kırmayan...
Dostlarının sözlerini iyiye yoran, yücelten...
Böylesine bilge insanlar nerede şimdi?

dragonfire
25.07.2008, 12:34
walla kardes dogru bunun gibi cok örnekte wardır ama dedigin gibi nerde bütün delikanlılar nasıl canakkaledeyse bunlarda cennettedir ins.

Esengül
25.07.2008, 17:37
Dergahına geldim niyaz eyledim.

Medet Allâh, Yâ Muhammed, Yâ Ali.

Aşkın kitabından avaz eyledim.

Nideyim sefâyı, zevki dünyada,

Budur murâdımız ind-i Hudâ'da.

Yarın mahşer günü koyma cezâda,

Niyazım var üstâdıma, pirime.

Salavât eylerim destigirime.

Katarından, dîdârından ayırma.

Genc Abdal'ım özüm Hakk'a bağlarım.

Coşkun sular gibi akar çağlarım.

Eşiğine yüzüm sürer ağlarım.

58 memo
25.07.2008, 18:11
sitede başkalarının özel hayatlarını deşifre etmeyin
sitedeki forumların amacı;kaynaşmak,seviyeli yazılar yazmaktır
birisiyle derdi olan özel mesaj atarak sorununu çözebilir..

Esengül
24.08.2008, 00:23
İlim şehri, Velayet ve imametin başı, keremler sahibi fütüvvet ehli Hz. İmam Ali, 598 yılında Mekke de doğdu.Annesi onu Kabe’de doğurmuştur. Bu tür doğum Esat kızı Fatma’nın sevgili oğlu İmam Ali’den başkasına nasip olmamıştır. Allah bu bebeğin anne ve babasını böyle bir doğum ile mükafatlandırmıştı. Asil kökü torunlarından oluşan iki dal olarak Ebu talip ve Fatıma’ya böyle bir keramet nasip olmuştu.

Fatıma bu çocuğa babasının adıyla aynı manayı taşıyan ismi “Haydar” ismi olsun dedi. Ebu talip isim seçmede daha başarılı idi. Oğlunu, soyu gibi asil bir doğumla dünyaya geldiği için yüksek bir makamda görüyordu. Onun ismi Ali’dir dedi.

Hayatı boyunca zehirli dalgalarla mücadele eden, en korkunç olayları göğüsleyip götüren; yaratılanların en temizi, peygamberlerin en yücesi ile adım adım birlikte yaşayan ve Allah’ın dünyalıların hidayeti için aziz elçisine verdiği ağır ve çetin görevin bir kısmını omuzlarında taşıyan bir adamın hayatı böylece başlamış oldu.

Hz. Ali, Hz. peygamberin (a.s.) amcasının oğludur. Hz. Resul-u Ekrem birbiri ardına babasını, annesini ve dedesi Abd-ül Muttalib’i kaybettiği için, çocukluk ve gençlik devrini amcası Ebu Talib’in evinde geçirmiştir. Bundan dolayı Hz. Resulullah hem amcası Ebu Talib’i ve hem de yengesi Hz. Fatıma’yı çok severdi.

Ebu Talib’in dört oğlu vardı. Bunların hepsi amcaoğlu olan Resulullah’ı çok severlerdi. Bilhassa en küçükleri olan, Hz. Ali ile Hz. Peygamber arasında büyük bir sevgi bağı vardı.

O tarihte Hz. Resulullah peygamberliğini ilan etmemişti. Lakin, bir çok zamanını ilim ve fazilet sahibi insanlar arasında geçirdiği için, onlardan pek çok şeyler öğreniyor ve bunu da Hz. Ali’ye öğretiyordu.

Hz. Ali’nin babası Ebu Talib ticaretle meşgul oluyordu. Böylece seneler geçmiş, Ebu Talib iyice yaşlanmıştı. O sıralarda Hicaz’da büyük bir kıtlık başlamıştı. Mekke’nin birçok tüccarları zor durumda kalmıştı. Bunların arasında, Ebu Talib’de vardı. O tarihte Hz. Peygamber (a.s.) yirmi beş yaşına girmişti ve Hz. Hatice ile evlenmişti. Hz. Hatice çok zengindi. Hz. Peygamber (a.s.) refaha kavuşunca yoksullaşan amcası Ebu Talib’in yükünü hafifletmek için Hz. Ali’yi yanına aldı.

Hz. Ali henüz on iki yaşlarındaydı. Son derece zeki ve ağırbaşlı idi. Aynı zamanda şekli ve şemali de gayet güzeldi. Kendi akranı olan çocuklarda bulunmayacak derecede kuvvete malikti. Hz. Peygamber; Hz. Ali’yi eve getirdiğinde Hz. Hatice son derece sevindi ve onu kendi evladından ayırmayacağına ahdetti. Dünyadan göçene kadarda bu ahdine sadık kaldı.

Hz. Ali ömrünün tamamını, kemal ve faziletin en büyük timsalini izleyerek geçirdi. Çocukluğunda fedakar bir akraba, gençliğinde vefalı bir arkadaştı. Daima Hz. Peygamber’i izledi. Onun konuşmalarına ve davranışlarına gönül vermişti. Bu dönemde ve ondan sonra, hayatının çeşitli aşamalarında her zaman ahlak ve davranışlarında kemalin, olgunluğun en son sınırına erişti. Ömrünün bir kısmı geride kalıp, yol göstericisi dünyadan göçüp gittikten sonra, Hz. Ali yaşamayı ve yaşamın koşullarını ondan en iyi öğrenen tek insan olarak hep onun yolunda yürümüş, ömrünün sonuna kadar en ufak bir sapma göstermeden devam etmiştir.

Hz. Muhammed, yüksek dağın göğsünde saklı mağarayı kendine ev edinmiş, Kureyş’in cahilliklerinden uzaklaşıyor, eşsiz ve tek olan Allah’a ibadet etmek için bu evine çekiliyordu. Hz. Ali doğduğu günden beri kendisi ile bir çatı altında yaşayan Hz. Muhammed’i bir gölge gibi takip etmişti. İslamiyet’in ilanından evvel yalnız en yakın bir hısım ve akraba olarak bağlı bulunduğu Resulullah efendimize, İslamiyet’in ilanından sonra onun ilahi vazifesine inanmış ve iman getirmiştir.

Ali, son derece zeki ve keskin bir anlayış kudretine malikti. Onun için derhal vaziyetini idrak etmiş; Hz. Peygambere mutlak surette bağlanmıştı. Hz. Ali bizzat şöyle söylüyor; “Bir gün, Resul-ü Ekrem’le beraber Kabe’ye gittik. Oradaki putları kırmaya karar vermiştik. Bunun üzerine benim kendi omuzlarına çıkmamı emretti. Onun emrini yerine getirdim. Omuzlarına binerek yükseldim. O putu ittim. Put yere yuvarlandı ve derhal parçalandı.”

Hz. Ali’nin ahlakının temizliği, mertliği ve fazileti ile asabı kiram arasından seçiliyordu. Hz. Ali küçük yaşından itibaren dinin ve aklın kabul etmediği her şeyden çekinmiş, bütün hayatında bir defa bile yalan söylememişti. Hiç kimsenin malına göz koymamış, hiç kimsenin emanetine ihanet etmemişti. Hatta Hz. Peygamber’in hicretinde başkaları tarafından kendisine verilen emanetleri, Hz. Ali’ye bırakmış, O’da emanetleri birere birer sahiplerine teslim etmişti.

Cömertlerin cömerdi olan Hz. Ali, yoksul bir hayat yaşadı. Asla dünya malına itibar etmedi. Yoksulluğuna rağmen bir ekmeği olsa onu yoksullarla paylaşırdı. Hz. Ali bütün hayatı boyunca hak ve adaletten ayrılmadı. O, alim, yazar, faziletli, dürüst, namuslu bir insandı.

İmam Ali’nin ömrü zalimler ve hilekarlarla uğraşmakla ve en sonunda kendini bu yolda, bu uğurda feda etmekle geçti. O Allah yolunda hiç ayrılmadı. Dört yıl dokuz ay yaşadığı halifelik döneminde, Beyt-ül mal denilen devlet hazinesine el uzatmadı. Giydiği hırka ve yediği arpa ekmeğiyle hurma idi. Hatta bir gün kölesiyle çarşıya gidip iki gömlek aldı, iyisini kölesine verdi, kötüsünü kendisi giydi.

Hz. Ali, Hz. Peygamber’in kızı Fatıma ile evlenirken Peygamber: “Ya Ali evlenmek için bir şeyin var mıdır?” diye sordu. Hz Ali cevap verdi; “Ya Resulullah, annem ve babam sana feda olsun, siz durumumu daha iyi biliyorsunuz, bütün servetim, bir kılıç, bir zırh ve bir deveden ibarettir.” dedi.

Hz Ali Hz Fatıma ile evlendi. Bu evlilikten ikisi kız, üçü erkek toplam beş çocukları oldu.

Erkekler : İmam Hasan, İmam Hüseyin, İmam Muhsin.

Kızlar : Zeynep, Ümmügülsüm.

Hz Ali 661 yılında 63 Yaşında kapısının önünde ibni mülcem tarafından şehit edilmiştir.

Mustafa ULUÇAM
Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı

Esengül
02.10.2008, 16:15
ALLAH ' ım bizleri,

Diyenlerden eylesin ;)

Esengül
02.10.2008, 16:17
Ehli Beyt (Arapça: أهل البيت), bir İslam dini terimi. İslam dininin son peygamberi Muhammed'in ev ahalisini tanımlamak için kullanılır.

Ehli Beyt deki, ehl ile ahali aynı köktendir. Kişiler demektir. Beyt ise ev demektir. Yani ev ahalisi manasına gelir. İslam dininin son peygamberi Muhammed'in ev ahalisi için kullanılan bir terimdir.Hazreti Muhammet'in Ehli Beyt'i Kuran'da şu şekilde geçer:

Ey Peygamber’in hanımları! Siz, kadınlardan herhangi biri gibi değilsiniz. Eğer Allah’a karşı gelmekten sakınıyorsanız (erkeklerle konuşurken) sözü yumuşak bir eda ile söylemeyin ki kalbinde hastalık (kötü niyet) olan kimse ümide kapılmasın. Güzel (ve doğru) söz söyleyin.Evlerinizde oturun. Önceki cahiliye dönemi kadınlarının açılıp saçıldığı gibi siz de açılıp saçılmayın. Namazı kılın, zekatı verin. Allah’a ve Resülüne itaat edin. Ey Ehli Beyt! Allah sizden ancak günah kirini gidermek ve sizi tertemiz yapmak istiyor.(Ahzab/32-33)

Kuran'da hitap edilen Ehli Beyt Muhammed'in hanımlarıdır. Ancak birçok hadiste Ali, Fatma, Hasan ve Hüseyin'in de Ehli Beyt'ten olduğunu yazılmaktadır. Muhammed, Selman-ı Farisi için dahi O benim Ehli Beyt'imdendir diyerek onu yüceltmiştir.

Fakat tüm inancını Ali ve onun soyundan gelenleri önemseyen Aleviler ve Caferiler, Zeydiler, İsmailililer, Nusayriler[kaynak belirtilmeli]) Kuran'daki açık ayete rağmen sadece Ali'nin ailesini Ehli Beyt'ten saymışlardır.

Ehlibeyt Alevilik ve Şiiliğin Caferilik geniş kavram olarak 12 İmamları kapsar:

Ali bin Ebu Talib (Ebu Talip Oğlu Ali)
Hasan ibn Ali (Serifan) (Ali Oğlu Hasan)
Hüseyin ibn Ali (Seyyidan) (Ali Oğlu Hüseyin)
İmam Zeynel Abidin
İmam Muhammed Bakır
İmam Cafer-i Sadık
İmam Musa-i Kazım
İmam Ali Rıza
İmam Muhammed Taki
İmam Ali Naki
İmam Hasan-ul Askeri
İmam Muhammed Mehdi

seheresma
02.10.2008, 16:37
SENIN DÜSÜNCELERINE INANCINA SAYGIM SONSUZ SEVDIGIN HZ:ALIYI BELKIDE BEN SENDEN DAHA COK SEVIYORUM SEN DEVAMLI HZ:ALIDEN BAHSEDINCE RAHATLIYORMUSUN ACABA VE SEVGILI PEYGAMBERIMIZ HZ:MUHAMMEDIDE SEVDIGINI SÖYLUYORSUN AMA ONUN YAPTIKLARINDAN HIC BAHSETMIYORSUN BU NASIL SEVGI ONLAR BIZE HANGI YOLU GÖSTERDILERSE ANCAK O YOLDAN GIDEREK SEVDIGIMIZI ISPATLAMIS OLURUZ resmini duvara asarak degil, tsk bu benim fikrim saygilar

madımak_58
02.10.2008, 19:59
SENIN DÜSÜNCELERINE INANCINA SAYGIM SONSUZ SEVDIGIN HZ:ALIYI BELKIDE BEN SENDEN DAHA COK SEVIYORUM SEN DEVAMLI HZ:ALIDEN BAHSEDINCE RAHATLIYORMUSUN ACABA VE SEVGILI PEYGAMBERIMIZ HZ:MUHAMMEDIDE SEVDIGINI SÖYLUYORSUN AMA ONUN YAPTIKLARINDAN HIC BAHSETMIYORSUN BU NASIL SEVGI ONLAR BIZE HANGI YOLU GÖSTERDILERSE ANCAK O YOLDAN GIDEREK SEVDIGIMIZI ISPATLAMIS OLURUZ resmini duvara asarak degil, tsk bu benim fikrim saygilar

açıkça belirtmişsiniz zaten nasıl ispatlanacağını.peki sürekli peygamber efendimizden bahsedince bu sevgi mi oluyor?

burda kimse kimsenin ne olduğunu bilemez arkadaşım.kim oruç tutuyor,kim namaz kılıyor,kim kapalı,kim açık.herkes atıp tutar...
alevilik sadece Ali'yi sevmek değildir.kaç kişi şu yazılanları tam anlamıyla okuyor ki? ya da kaç kişi tam anlamıyla aleviliği araştırmış,bir cem evine gidip çoğu söylenenlerin iftira olduğunun farkına varmış? kim!

seheresma
02.10.2008, 22:06
açıkça belirtmişsiniz zaten nasıl ispatlanacağını.peki sürekli peygamber efendimizden bahsedince bu sevgi mi oluyor?

burda kimse kimsenin ne olduğunu bilemez arkadaşım.kim oruç tutuyor,kim namaz kılıyor,kim kapalı,kim açık.herkes atıp tutar...
alevilik sadece Ali'yi sevmek değildir.kaç kişi şu yazılanları tam anlamıyla okuyor ki? ya da kaç kişi tam anlamıyla aleviliği araştırmış,bir cem evine gidip çoğu söylenenlerin iftira olduğunun farkına varmış? kim!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------BEN KIMSE YE SEN ORUC TUTMUYORSUN NAMAZ KILMIYORSUN VEYAHUTTA NIYE ACIKSIN DIYEMEM ;BU KONULAR BENI ASAR TABIKI KALBIMIZI ALLAH BILIYOR SADECE DEMEK ISTEDIGIM NIYE BU KADAR ALEVIYIM ALEVIYIM DIYE BAGIRMA IHTIYACI DUYUYORSUNUZ ANLAMIYORUM HEPIMIZ KARDESIZ AYRIMCILIK YARATMAYIN LÜTFEN ;BURASI SIVAS SIVAS DIYE BAGIRMALI SIVASI BÖLMEYELIM : hem niye sinirleniyorsun fikrimi söyedim o kadar uzatmayalim bana yine kizacaksaniz cevap yok

Esengül
02.10.2008, 22:31

Demekki eklediğim konuları iyi takip etmiyorsununuz ;)

Etseydiniz böyle yazmazdınız :)

seheresma
02.10.2008, 22:44
Demekki eklediğim konuları iyi takip etmiyorsununuz ;)

Etseydiniz böyle yazmazdınız :)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------:)-O ZAMAN ÖZÜR DILERIM ESENGÜL DOGRU HEPSINI OKUMADAN YAZDIM:VE BIR ANLIKTI ASLINDA BU BIR KONUYDU UZATMAMAM:rolleyes: GEREKIRDI SEVGIYLE KAL KARDESIM

madımak_58
03.10.2008, 00:01
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------BEN KIMSE YE SEN ORUC TUTMUYORSUN NAMAZ KILMIYORSUN VEYAHUTTA NIYE ACIKSIN DIYEMEM ;BU KONULAR BENI ASAR TABIKI KALBIMIZI ALLAH BILIYOR SADECE DEMEK ISTEDIGIM NIYE BU KADAR ALEVIYIM ALEVIYIM DIYE BAGIRMA IHTIYACI DUYUYORSUNUZ ANLAMIYORUM HEPIMIZ KARDESIZ AYRIMCILIK YARATMAYIN LÜTFEN ;BURASI SIVAS SIVAS DIYE BAGIRMALI SIVASI BÖLMEYELIM : hem niye sinirleniyorsun fikrimi söyedim o kadar uzatmayalim bana yine kizacaksaniz cevap yok

neden bağırma ihtiyacı duyuyorsunuz demişsiniz.inanırmısınız bunun sebeplerini anlatsam aklınız almaz.ya da sizler kızarsınız,anlamak istemez,gözlerinizi kulaklarınızı tamamen kapatırsınız.çünkü burada kalıplaşmış düşünceler var ve bunun dışındakiler inanç sayılmıyor.tabii ki bende buraya öncelikle Sivaslıyım diye üye oldum.ama baktım ki Din konuları daha fazla öne çıkıyor,bizde inancımızla ilgili konu açabilir,görüşlerimizi ve bilgilerimizi paylaşabiliriz değil mi...

şunuda belirteyim ki benim kızgınlığım özellikle size değildi.keşke herkes konulara sizin gibi yaklaşsa...

saygılarımla...

...Kangallı...
07.02.2009, 18:08
Ali'yi anmak ibadettir ( HZ. MUHAMMED )

Onlar et ile tırnak, gül ile bülbül idiler, bize kavga etmek yakışmaz.

ömer yalcin
18.08.2009, 02:21
Alevi arkadaslara bir kac sorum var ????
Hz.Aliye sonsuz saygim var onun tirnagina kurban olayim.
Diger haifelerimize nicin saygi ve sevgiyle anmiyorsunuz
mesela Hz.Ebubekir,Hz Osman,Hz Ömere bunlarda ALLAH,in sevdigi kullardi
bir aciklama yaparsaniz sevinirim.

Tesekkürler

qio
18.08.2009, 03:41
Hz. Ali Alevilerin piri , Biz nasıl Hz. Muhammed ( s.a.v. ) sünnetlerini yerine getiriyorsak , izindeysek aynı şekil. Alevilerde kasıt aramayan bir sünniyim.

ömer yalcin
18.08.2009, 05:02
Hz. Ali Alevilerin piri , Biz nasıl Hz. Muhammed ( s.a.v. ) sünnetlerini yerine getiriyorsak , izindeysek aynı şekil. Alevilerde kasıt aramayan bir sünniyim.

benim sorum niye diger halifelere Hz.Ali gösterdikleri saygiyi göstermiyorlar,hem Hz.Ali peygamber degil halifeydi.
Hz.Ali,de Hz.MUHAMMED s.a.v yolundaydi

qio
18.08.2009, 05:46
Yahu Ömer abi sen beni kahırdan öldürecen :) Ben peygamber dedim mi ? Sadece piri dedim Buna en iyi Alevi arkadaşlar cevap verebilir ben sadece gözlemlerimi belirttim , diğer halifeleride sevdiklerine ve saydıklarına inanıyorum sonuçta din islam H.z. Muhammed ( s.a.v. ) 'de severler , sayarlar.

ömer yalcin
18.08.2009, 19:16
ya club 7 house kardesim, sana ben soru yöneltmedimki bu soruyu alevi arkadaslara soruyorum onlar cevap versinler, olmazmi !!!!!!!!

qio
18.08.2009, 23:15
Burası ortak platform olduğuna göre bende fikrimi belirttim demokrasiyi yaşamaya çalışıyorum.

ömer yalcin
19.08.2009, 00:29
SENDE HAKLISIN KARDES,
ALEVILER MESELA HZ.ÖMERI SEVMEZLER AMA HIC SEVMEZLER,PEKI NIYE?

qio
19.08.2009, 00:40
Sevmeyenlerin kaybıdır , bilmiyorum neden sevmediklerini senin bir fikrin varmıdır ?

65serdal58
19.08.2009, 00:51
ilk defa duydum??????????

ilginç???????????

niyeymiş????????

ömer yalcin
19.08.2009, 01:10
Bilsem sormazdim club7house, cok merak ettigim icin böyle bir soru geldi aklima. Mesela alevilerde nicin hic Ömer ismi yok ?

qio
19.08.2009, 01:53
Abi yanlış anlamada bilmiyorum diyorsun ya sevmediğini nerden biliyorsun ?

ömer yalcin
19.08.2009, 02:13
gercekten bilmiyorum,benimde burda alevi arkadaslarim var onlarda sevmezler,neden olduklarini onlarda bilmiyorlar her kafadan bir ses yani
belki icimizden birileri biliyordur diye böyle bir soru sordum:

qio
19.08.2009, 02:16
Merak ettim bende en kısa zamanda sorup , öğrnmeye çalışacağım.

besyo_cu
19.08.2009, 02:17
Bilsem sormazdim club7house, cok merak ettigim icin böyle bir soru geldi aklima. Mesela alevilerde nicin hic Ömer ismi yok ?

Yanılmıyorsam Osman adını da pek kullanmıyorlar.

qio
19.08.2009, 02:18
Osmanım :))

ömer yalcin
19.08.2009, 03:40
evet Osman adinida sevmezler,ben de en kisa zamanda arastiracagim

WåñTêd_øØ7
19.08.2009, 08:08
Yanılmıyorsam Osman adını da pek kullanmıyorlar.

S.a

arkadaşlar bildiğim kadarıyla 3 halifeyide sevmezler nedeni ise ilk halifenin Hz.Ali olmasını istedikleri yani siyaset ruhu ordan başlar bi arkadaştan aldığım bilgi bunu paylaşmak istedim ama onlar arasında kabul edilen bi gerçek yani bi gerekçe yok biri başka bşey diyor biri başka yani hepsi aynı değil hatta küfre girenlerde var halifelere küfür etmeler filan ama şunu bilmiyorlar 3 halife Cennetle Müjdelenenlerden ve Hepside Peygamberimize Ve Allaha Gönülden bağlıydılar İslamıyetın buralara gelmesinde Çok yardımları oldu. Hz.Osmana gelince Hz.Ömer şehid edilince Hz.Osmanın halifeliğine ilk biad eden Hz.Ali olmuştur onun yolundan giden Hz. Alinin bu vasıflarını bilmemelerı ilginç :S

selametle //

Salim58
19.08.2009, 08:14
halifelerin tümüne hayranım onların fedakarlılıklarınının binde birini yapsak yeterde artar bize ne mutlu onlara ne mutlu bana tümünü seviyorum

...Gül...
15.03.2010, 10:10
21 MART HZ. ALİ EFENDİMİZİN DOĞUM GÜNÜ ( DÜNYA'YA GELDİĞİ GÜN ) DÜR.

Nevruz Bayramı : Hz.Ali'nin Doğum Günü ve Tüm Türklerin Ortak Bayramıdır

Baharın gelişi ve doğanın canlanması insana bu bayramla yansır...

Alevi-Bektaşi inancı için ise Hz.Ali bugün doğmuştur ve Fatma anamızla bugün evlenmiştir. Nevruzunuz kutlu olsun canlar...

Bu gün sultan Nevruz güzel canlar.
Hz.Şahı velayet imam Ali'nin doğum günü.

İyiki doğdun , Ey yüceler yücesi güzel sultan.
İyiki doğdun Ey güzeller güzeli Şah'ı Merdan.

Sırrına agah olmadı hiç kimse ne büyük dergahsın.
Ben diyem Şah, iki cihanın bey'i didar'ı Hak'sın.

Kandil_i kudrette nur,Cebrail emin'e rahber,
La mekan ilinde yeşil benli el ile ikrar soransın.

En yüce devlet, mülke süleyman,hem Hızır,İlyas,
Cümle nebilere yoldaş,Ahmed_i Muhtar'a sırdaş olansın.

İsmin ulu,cismin yüce,Hem Hayder_i kerrar,hem Şir_i yezdan
Nad_ı Aliyyel Mürteza, La feta illa Ali_ La seyfe illa Zülfikar,

Düldül eğninde,
Zülfikar belinde,
Kükreyip meydanda arslan olansın ....

...Gül...
15.03.2010, 10:12
21 Mart'da Alevi İnancına Göre, Evde Sütler Kaynatılıp Dağıtılır, Komşulara.

Başka paylaşımları olan arkadaşlar varsa onlarda paylaşabilirler.

Dilsad Hatun
15.03.2010, 13:03
21 Mart'da Alevi İnancına Göre, Evde Sütler Kaynatılıp Dağıtılır, Komşulara.

Başka paylaşımları olan arkadaşlar varsa onlarda paylaşabilirler.

Peki neden süt ? Anlatirsan sevinirim.

ozanberk2010
15.03.2010, 13:33
yaa 21. yüzyılda tartışılan,zaman harcanan konuya bakın. demekki sivas bundan dolayı geri kalıyor.şunu bi idrak edemedi sivaslılar. ALLAH birdir, onun gönderdiği peygamberlerde,dinlerde makbuldür. ve din insanın vicdanında yaşanmalı. bunu idrak edemediğmiz için sivas geri kalıyor,ondan sonrada seçtikleri milletvekillerinden medet umuyorlar. bunlara harcayacağınız zamanı işsizlikle ilgili,sosyal kültürel ,eğitimsel konularla ilgili ayrılsa sivas daha yaşanılır bi şehir olur.