Sweetgirl
24.01.2008, 22:32
Yeni Zelandalı bilim adamları tarafından yapılan araştırma balın yaşlanma etkilerini geciktirdiğini ortaya koydu. Waikato Üniversitesi uzmanlarına göre düzenli olarak bal tüketenlerde erken yaşlanmaya sebep olan stres seviyesi düşüyor ve hafıza güçleniyor. Bu etki balda bulunan güçlü antioksidanlar sayesinde oluyor.
İngiltere’de yapılan bir araştırmada insan sağlığına en iyi gelen meyve suyunun siyah üzüm suyu olduğu belirlendi. Araştırma Glasgov Üniversite’sinde 2000 kişi üzerinde yapıldı.
Bilim adamları, araştırma kapsamında bütün meyve sularını incelediler ve her derde deva olan "polifenol" ve "antioksidan" bileşenlerinin en fazla siyah üzümde bulunduğunu belirlediler.
Uzmanlar, siyah üzüm suyunda daha fazla bulunan bu bileşenlerin kalp krizi riskini ve yaşlanma sorunlarını azalttığını, Alzheimer başlangıcını geciktirdiğini bildirdiler. Aynı bilim adamları, "güne başlamanın en iyi yolunun bir bardak siyah üzüm suyu olduğunu" belirttiler.
En yararlı meyve suyu araştırmasında siyah üzüm suyunu, elma suyu takip etti. Sağlıklı yaşamın son trendlerinden nar suyu ise üçüncü sırada yer aldı. En çok tüketilen meyve sularının başında yer alan portakal suyu sekizinci sırada yer alıyor.
İşte Amerika'nın en iyi uzmanlarının hazırladığı besin reçetesi:
ÇAY: Kanseri engelliyor
Siyah veya yeşil olsun, çayın her türü kanser riskinin azaltılmasında etkili bir rol oynuyor. Çay, kadınlarda rahim kanserine yakalanma riskini yüzde 50 azaltıyor. Göğüs kanseri içinse bu oran yüzde 60'a kadar çıkıyor. Çay ayrıca Alzheimer ve kalp krizine karşı vücudu koruyor.
ZEYTİNYAĞI: Kansere Karşı Birebir
Zeytinyağı kanser riskini azaltıyor. Günde 25 ml. zeytinyağı alanların idrarlarında, hücrelere zarar veren '8oxodG'adlı maddenin seviyesinin azaldığını ortaya çıkardı. Zeytinyağı kanserin yanısıra iyi kolesterol (HDL) oranın artmasını sağlayarak kalbi koruyor. 1 çorba kaşığı zeytin yağında 120 kalori bulunuyor. Bu nedenle günde 6 çorba kaşığını geçmeyin.
SEBZE ÇORBASI: kasLar İçin FaydaLı
Doyurucu ancak kalorisiz bir yiyecek olduğu için özellikle kilo vermek isteyenlerin bir numaralı tercihi. Ayrıca, özellike sebze çorbası sodyum bakımından zengin. Bir kase sebze çorbasında 500 miligram sodyum bulunuyor. Sodyum, sinir sistemi ve kasların düzenli olarak çalışmasını sağlıyor. Ayrıca vücuttaki sıvı miktarının dengesini düzenliyor. Ancak günde 1500 miligramdan fazla sodyum tansiyon ve kalp rahatsızlıkları konusunda tam bir ters etki yaratıyor.
PATATES: patateSi HaşLayın
Antioksidanlar yönünden çok zengin. Amerikan Tarım Dairesi'ne göre en yararlı 100 besinler arasında 17'nci sırada yer alıyor. Akciğer kanseri, diyabet ve kalp krizine karşı koruyor. Ancak patatesi kızartmak yerine, yağsız bir şekilde haşladıktan veya fırında pişirdekten sonra yemeyi tercih edin.
TARÇIN: SinirLeri RahatLatıyor
Her yemekten sonra içinde bir miktar tarçın bulunan bir tatlı yemeyi unutmayın. Tatlı yemek istemiyorsanız, küçük bir çay kaşığı dolusu tarçını doğrudan suya ekleyerek içebilirsiniz. Tarçın kan şekerini düzenliyor, ayrıca sinir sistemini rahatlatıyor. Öte yandan köri baharatının içinde bulunan Tumerik adlı maddenin eklem iltihabını ve romatizmayı önlediğini unutmayın.
KAHVE: Diyabeti ÖnLüyor
Günde iki fincan kahve, özellikle orta yaşlardan sonra görülen Parkinson ve Tip-2 diyabete karşı vücudu koruyor. Kahvede bulunan kafein maddesi, diyabete yakalanma riskini yüzde 35 azaltıyor. Ayrıca ağrı kesici özelliği de bulunuyor. Ancak kahveyi mutlaka kalsiyum deposu olan sütle için. Böylece kafeinin kemikleri zayıflatmasını engellemiş olursunuz.
BADEM: KaLbi Koruyor
Her gün, bir çay fincanın yarısını dolduracak miktarda, yani 30 gram badem yemeyi ihmal etmeyin. Omega-3 asitli yağları açısından oldukça zengin bir besin olan badem, kandaki kötü kolesterol (LDL) oranını yüzde 4.4 oranında düşürüyor. Badem böylece damar tıkanıklıklarını önleyerek, dolaşım sisteminin düzenli olarak çalışmasını sağlıyor; kalbi koruyor.
İngiltere’de yapılan bir araştırmada insan sağlığına en iyi gelen meyve suyunun siyah üzüm suyu olduğu belirlendi. Araştırma Glasgov Üniversite’sinde 2000 kişi üzerinde yapıldı.
Bilim adamları, araştırma kapsamında bütün meyve sularını incelediler ve her derde deva olan "polifenol" ve "antioksidan" bileşenlerinin en fazla siyah üzümde bulunduğunu belirlediler.
Uzmanlar, siyah üzüm suyunda daha fazla bulunan bu bileşenlerin kalp krizi riskini ve yaşlanma sorunlarını azalttığını, Alzheimer başlangıcını geciktirdiğini bildirdiler. Aynı bilim adamları, "güne başlamanın en iyi yolunun bir bardak siyah üzüm suyu olduğunu" belirttiler.
En yararlı meyve suyu araştırmasında siyah üzüm suyunu, elma suyu takip etti. Sağlıklı yaşamın son trendlerinden nar suyu ise üçüncü sırada yer aldı. En çok tüketilen meyve sularının başında yer alan portakal suyu sekizinci sırada yer alıyor.
İşte Amerika'nın en iyi uzmanlarının hazırladığı besin reçetesi:
ÇAY: Kanseri engelliyor
Siyah veya yeşil olsun, çayın her türü kanser riskinin azaltılmasında etkili bir rol oynuyor. Çay, kadınlarda rahim kanserine yakalanma riskini yüzde 50 azaltıyor. Göğüs kanseri içinse bu oran yüzde 60'a kadar çıkıyor. Çay ayrıca Alzheimer ve kalp krizine karşı vücudu koruyor.
ZEYTİNYAĞI: Kansere Karşı Birebir
Zeytinyağı kanser riskini azaltıyor. Günde 25 ml. zeytinyağı alanların idrarlarında, hücrelere zarar veren '8oxodG'adlı maddenin seviyesinin azaldığını ortaya çıkardı. Zeytinyağı kanserin yanısıra iyi kolesterol (HDL) oranın artmasını sağlayarak kalbi koruyor. 1 çorba kaşığı zeytin yağında 120 kalori bulunuyor. Bu nedenle günde 6 çorba kaşığını geçmeyin.
SEBZE ÇORBASI: kasLar İçin FaydaLı
Doyurucu ancak kalorisiz bir yiyecek olduğu için özellikle kilo vermek isteyenlerin bir numaralı tercihi. Ayrıca, özellike sebze çorbası sodyum bakımından zengin. Bir kase sebze çorbasında 500 miligram sodyum bulunuyor. Sodyum, sinir sistemi ve kasların düzenli olarak çalışmasını sağlıyor. Ayrıca vücuttaki sıvı miktarının dengesini düzenliyor. Ancak günde 1500 miligramdan fazla sodyum tansiyon ve kalp rahatsızlıkları konusunda tam bir ters etki yaratıyor.
PATATES: patateSi HaşLayın
Antioksidanlar yönünden çok zengin. Amerikan Tarım Dairesi'ne göre en yararlı 100 besinler arasında 17'nci sırada yer alıyor. Akciğer kanseri, diyabet ve kalp krizine karşı koruyor. Ancak patatesi kızartmak yerine, yağsız bir şekilde haşladıktan veya fırında pişirdekten sonra yemeyi tercih edin.
TARÇIN: SinirLeri RahatLatıyor
Her yemekten sonra içinde bir miktar tarçın bulunan bir tatlı yemeyi unutmayın. Tatlı yemek istemiyorsanız, küçük bir çay kaşığı dolusu tarçını doğrudan suya ekleyerek içebilirsiniz. Tarçın kan şekerini düzenliyor, ayrıca sinir sistemini rahatlatıyor. Öte yandan köri baharatının içinde bulunan Tumerik adlı maddenin eklem iltihabını ve romatizmayı önlediğini unutmayın.
KAHVE: Diyabeti ÖnLüyor
Günde iki fincan kahve, özellikle orta yaşlardan sonra görülen Parkinson ve Tip-2 diyabete karşı vücudu koruyor. Kahvede bulunan kafein maddesi, diyabete yakalanma riskini yüzde 35 azaltıyor. Ayrıca ağrı kesici özelliği de bulunuyor. Ancak kahveyi mutlaka kalsiyum deposu olan sütle için. Böylece kafeinin kemikleri zayıflatmasını engellemiş olursunuz.
BADEM: KaLbi Koruyor
Her gün, bir çay fincanın yarısını dolduracak miktarda, yani 30 gram badem yemeyi ihmal etmeyin. Omega-3 asitli yağları açısından oldukça zengin bir besin olan badem, kandaki kötü kolesterol (LDL) oranını yüzde 4.4 oranında düşürüyor. Badem böylece damar tıkanıklıklarını önleyerek, dolaşım sisteminin düzenli olarak çalışmasını sağlıyor; kalbi koruyor.