PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başörtüsü görüşmeleri haftaya


elif58
26.01.2008, 11:49
Türbanlı öğrencilere üniversite kapılarını açacak düzenleme konusunda, AK Parti ile MHP arasında bugün devam edeceği duyurulan görüşmeler, hafta başına ertelendi.



MHP ve AK Parti, Anayasa’nın eşitliği öngören onuncu ve eğitim hakkını düzenleyen 42’inci maddelerindeki teknik çalışmaları tamamladı. Ancak taraflar arasında bugün yapılması planlanan görüşmeler ertelendi.

Erteleme gerekçesi olarak, düzenlemeye onay vermesi gereken Başbakan’ın yoğun programı gösterildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, öğleden sonra İstanbul’a giderek Başbakan Erdoğan’a bilgi verdi. Görüşmeye, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve yeni anayasa taslağını hazırlayan kurulun başkanı Prof. Dr. Ergun Özbudun da katıldı.

ŞANDIR: AKP’NİN YAPAMADIĞINI YAPACAĞIZ

MHP TBMM Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, “Başörtüsü, Polis Akademisi ve askeri okulların dışındaki tüm yüksek öğrenim kurumlarında serbest olacak” dedi.

Mehmet Şandır, beraberinde MHP Mersin Milletvekilleri Akif Akkuş, Kadir Ural ve Behiç Çelik ile Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel’i ziyaret etti.

Şandır, burada yaptığı açıklamada, MHP olarak başörtüsü sorununun bitmesini istediklerini, başörtüsünün bir inanç değeri olduğunu ve halkın inançları gereğince özgürce yaşaması gerektiğini kaydetti.

Başörtüsü sorununun çözülmesi isteğiyle AK Parti’ye anayasa değişikliği önerdiklerini ifade eden Şandır, şunları söyledi:

“Başörtüsü konusunda AK Parti’nin 5 yıldır yapamadığını MHP olarak biz gerçekleştireceğiz. AK Parti de anayasa değişikliği teklifine katılmak gibi bir yol izliyor. Ümit ederiz ki samimi olup, kararlı davranarak birtakım tepkilerden korkmazlar ve başörtüsü sorunu bu defa Anayasa’da bir düzenlemeyle çözülmüş olur. MHP olarak biz inanç değeri olan başörtüsünden dolayı kimsenin mağdur edilmesini istemiyoruz. Ayrıca başörtüsü, bir siyasi simge olarak cumhuriyetimizin laik ve demokratik değerlerine tehdit teşkil etmemelidir, bir tehdit olarak kullanılmamalıdır. Başörtüsü bu toplumun örfünden, töresinden ve inancından kaynaklanan bir değeridir. MHP olarak biz Türkiye Cumhuriyeti devletinin laik, demokratik yapısına çok önem veriyoruz, koruyoruz.”

Şandır, gelecek hafta bir mutabakat metni hazırlanacağını, bu metinde Anayasa’nın 10. maddesindeki “yasa önünde eşitlik ilkesine” ve Anayasa’nın 42. maddesindeki “eğitim ve öğrenim hakkı”na dayalı bir düzenleme yapılacağını kaydetti.

Böylece, özgürlükler bağlamında başörtüsünün kullanılması serbest bırakılacağını belirten Şandır, “Başörtüsü, Polis Akademisi ve askeri okulların dışındaki yüksek öğrenim kurumlarında serbest olacak. Polis Akademisi ve askeri okullar, yüksek öğrenim kapsamında olmalarına rağmen özel kanunları olması nedeniyle bunun dışında tutuyoruz” dedi.

haber7

sivaslıgenç
26.01.2008, 12:00
Artık şu başörtüsü sorununu Mhp,Akp,Bbp, artık hanği parti çözerse çözsün bu işi.Yıllardır eziyet görmüş bacılarımızda çektiği eziyet son bulur inşallah.

arikarinkuchi
26.01.2008, 13:38
hayırlısıyla çözüleydi türban sorunu

EyüphanAydın
26.01.2008, 15:22
Artık Başörtülü Ablalarımızda Üniversitelere Rahat Girebilsin.Bu YASAK Kalksın.

elif58
26.01.2008, 15:36
Bencede okumak isteyen ablaların hepsi rahatlıkla okusun.Çünkü bir çok başörtü yüzün den okuyamayan ablalar,kardeşler var.....

UTKUM_58
26.01.2008, 15:39
HAK BIZIM BIZ ALICAGIZ BOS ORTUSUNU GURURLA KABUL ETTIRICES,hickimsenin OZGURLUK HAKKLARI KISITALANAMAzz:::

Yiğit olanın lokması cana azıktır beyler
Kimse bana söylemesin buna yazıktır beyler
Soyu soysuz olanın sütü bozuktur beyler
Bunların soyu bozulmuş türk'e düşman göbekten
Bu hesap sorulacak apo denen köpekten

Kan istediniz canlardan bitmedi inadınız
Oğuz size yar olmadı budüz idi adınız
Senelerdir bu vatanın ekmeğini yediniz
Suyunuzu keseceğiz dağlardaki gölekten
Bu hesap sorulacak apo denen köpekten

havacı
26.01.2008, 16:01
bizim memleketimizde baş örtüsü sorunu yok sadece zihniyet sorunu var o sorunda inşaallah yavaş yavaş giderilecek özgürce yaşamak bir hak ise başı örtülülerinin de hakkıdır

leblebi82
26.01.2008, 18:12
ŞANDIR: AKP’NİN YAPAMADIĞINI YAPACAĞIZ

MHP TBMM Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, “Başörtüsü, Polis Akademisi ve askeri okulların dışındaki tüm yüksek öğrenim kurumlarında serbest olacak” dedi.

Şandır, burada yaptığı açıklamada, MHP olarak başörtüsü sorununun bitmesini istediklerini, başörtüsünün bir inanç değeri olduğunu ve halkın inançları gereğince özgürce yaşaması gerektiğini kaydetti.


Bu olumlu yaklaşım için MHP TBMM Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır'a ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne teşekkürler.