PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Cochineal Nedir?

Efe Cemil Şeker
03.02.2008, 14:44
Cochineal kelimesini belki ilk defa duyuyorsunuz. Bu kelime bize baya yabancı geliyor. Belkide biz ona çok yabancı gibi bakıyoruz ama o bizi pekte yabancı görmüyor. Tabi söylenenler doğruysa. Eeee! O zaman vatandaştan gizli saklı iş yapmayacaksın be kardeşim. Yani şeffaf olacaksın. Şeffaf...

Daha ne söyleyim ki; siz şimdi söyleyeceksiniz bu adam da ne söylüyor. Gelin siz şu sunumu iyimi bir izleyin. Sonra neler söylediğimi bir görün.

Not1: (Sunum tarafımca yapılmamıştır. Kamuoyunda son zamanlarda çıkan haberlerden derlenmiştir.)
Not2: (Amacım bir kurumu veya bir şirketi zor duruma düşürmek değil. Sadece şeffaf olmaya yaklaştırmaktır.)
Not3:Sunum dosyasını aşağıda ki linkten indirebilirsiniz. Mesaj pover point sunusudur.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

arikarinkuchi
03.02.2008, 21:26
ne olduğu hakkında çeşitli söylentiler var
susmayı tercih ediyorum :D

_DuMaN_58
24.02.2008, 13:02
Bir böcek türüdür :) ve söylenenlere göre Cola'ya katılıyormuş.

sonbahar5803
28.02.2008, 16:23
Yıllarca çevremdekilere anlatmaya çalıştım şu cola'yı içmeyin diye.

Ona verilen her para Filistin'deki kardeşlerimize kurşun olarak dönüyor.

Ama anlatamadım, ta ki bu gerçekleri gösterene dek. Şimdi vazgeçtiler.

Demekki bazıları insanlık adına kılını kıpırdatmıyor; sadece kendi midelerini düşünüyor!

Bu arada Wikipedia örneği geçiyor. Bu konuda da aydınlatılmamız lazım. Belki duymadınız ama wikipedia'nın İngilizce, Hollandaca, Almanca ve daha nice yabancı formatlarında Peygamber Efendi'mizin timsali resimleri yayınlanmakta. Müslümanların tepki gösterip kaldırılmasını rica etmelerine rağmen bu istek reddedildi.

Kim dost kim düşman bilin, tercihlerinizi ona göre yapın.

Önemli değil diyorsanız bu siteye prim yaptırmaya devam edersiniz.

asitane3458
28.02.2008, 17:45
walla bu kelımeyı ılk defa duydum .....

fertelliyim
28.02.2008, 18:47
Elde edilmesi
Bir kilogram boya elde etmek için birkaç milyonun üzerinde böcek kullanılır. Yumurtlama zamanlarında bu böcekler parlak kırmızı renge dönerler. Dişi böceklerin kabukları kurutulur ve sonra bir eriticide (solventte) eritilir ve böceklerin parçaları filitre edilerek dışarıya atılır. Su ile muameleden çıkartılan karmin, karminik asit, proteinler ve az miktarlarda çesitli tuzlardan oluşur

Kullanımı
Böcekten elde edilen karmin maddesi gıda renklendirme ajani olarak kozmetiklerde, ilaç sanayiinde ve boyacılıkta kullanılmaktadır. Etleri, sosları, kırmızı deniz ve işlenmiş kanatlı ürünleri de içine alan geniş bir gıda ürününde kullanılan karmin meyve preperatlarında, reçel ve marmelatlarda, koruyucularda, jelatinli tatlılarda, pasta ve fırın ürünlerinde, dondurmalarda, şekerlemelerde ve süt ürünlerinde de doğal renklendirici olarak bulunabilir.

Kozmetiklerde ise saç ve cilt bakım ürünlerinde, rujlarda, yüz pudralarında, allıklarda kullanılmaktadır

Sağlığa zararı ve yan etkileri
Doğal olduğu için yan etkileri çok azdır, toksik veya kanserojen değildir. Bununla birlikte, çok nadiren bazı duyarlı kişilerde anafilaktik şok tepkisine sebeb olabilir

Cochineal; Kanarya adalarında ve Meksikada yaşayan bir böcektir. Doğal ortamında çoğaldığı gibi kültürel olarak da yetiştirilmektedir..

Kaktüs bitkisine kene gibi yapışarak hayatını sürdürür..

Bir Cochineal böceği tarlası...

Bu böcekler ve larvaları Meksikalı köylüler tarafından toplanır..

Pazarlama aşamasındaki cochineal..

Cochineal kurutulmuş hali..

Ne kadar ilginç değilmi

tekniker58
05.03.2008, 22:07
hiç duymayan da var. bilende var nedir acaba.

Ertugrul
13.03.2008, 15:06
Epey bir zaman önce kola içmeyi bırakmıştım,bir kaç yıl önce El Ezher Üniversitesi Fetva
kurulu kola için Haramdır Fetvası yayınlamıştı. Birde kolaya rengini ve tadını verenin bir çeşit
böcek olduğunu öğrenmek çok acı,keşke hiç içmez olaydım bu mereti...

altuntas58
13.03.2008, 15:29
Çok iğrenc bir karışımı insanlara içirilmesini kabullenmek zor neden ambalajına böcek karışımı vardır diye yazmazlarki zaten uzun senelerdir bu içeceği içmiyordum bu böcek olayından sonra içenlerede mani olmaya calışacağım

sivaslı_gız
22.03.2008, 14:12
coca colanın gizli formülü olduğu söylenior.bir slaytta izledim ayrıca kolanın içine katılan meyan köklerinin içinde fare bulunuyormuş ve onları ayıklamadan presliyorlarmış ve farelerin miğde özütleri kolaya karışıyormuş ben böyle oldğunu biliorum ama gerisi size kalmış

_DuMaN_58
24.03.2008, 16:21
Ya şimdi meyan kökü katılıyor ama. Meyan kökü kötü veya zararlı bir şey değil. Tam tersine çok sağlıklı bir bitki. ama fareyi bilemem.

sivaslı_gız
29.03.2008, 21:19
farelerde meyan kökü bitkisinden besleniyor.ama fabrikada bu fareler ayıklanmıormuş bir tanıdıktan duydum onun yalancısıyım

_DuMaN_58
30.03.2008, 06:55
farelerde meyan kökü bitkisinden besleniyor.ama fabrikada bu fareler ayıklanmıormuş bir tanıdıktan duydum onun yalancısıyım

Oh ne güzel ayıklanmadan sürüyolar fırına, kıvamına gelince paketliyorlar :D

ofgurleyuk78
05.04.2008, 22:19
Epey bir zaman önce kola içmeyi bırakmıştım,bir kaç yıl önce El Ezher Üniversitesi Fetva
kurulu kola için Haramdır Fetvası yayınlamıştı. Birde kolaya rengini ve tadını verenin bir çeşit
böcek olduğunu öğrenmek çok acı,keşke hiç içmez olaydım bu mereti...

Maşallah Eğitim yuvalarının fetvalarını ilanlarını iyi takip ediyorsun. Yurdumuzdaki üniversiteleri bitirdin şimdi taa El Ezher e kadar gittin. Bırak onları hemşehrim bırak. Araptan ne zaman fayda gördük. Bir böcek türü olduğunu kesinlikle biliyorum. Kolaya renk vermek için kullanıldığı söyleniyor.

Ertugrul
06.04.2008, 00:02
Maşallah Eğitim yuvalarının fetvalarını ilanlarını iyi takip ediyorsun. Yurdumuzdaki üniversiteleri bitirdin şimdi taa El Ezher e kadar gittin. Bırak onları hemşehrim bırak. Araptan ne zaman fayda gördük. Bir böcek türü olduğunu kesinlikle biliyorum. Kolaya renk vermek için kullanıldığı söyleniyor.

Sizede maşallah bir böcek konusunu bile Arap düşmanlığına getirmeyi başardınız. Ülkemizde ki Üniversitelerin Fetva verme yetkisi yoktur hatta Türkiye de fetva verme yetkisi olan kurum da yoktur. Neyse konuyu saptırmayalım bu bir böcek türüymüş ve kolada kullanılıyormuş. Yıllardır vatandaşlarımız içinde ne olduğunu bilmeden içti, bakın görüyormusunuz batıdan da fayda göremiyormuşuz. :D

FurkaN
20.04.2008, 14:00

Fetva makamı benim "müslüman" memleketimde yoksa tabiiki oradaki fetva makamlarını dinleyeceğim... Benden cahar gibi yıllar önce böyle bir fetvayı okuyunca bıraktım... Bu arada unutmadan batnın ürettiği kolanız sağlığada pek faydalı mideye iyi geliyor(!) haberin olsun... Batı üretiyor ya ilaç... :)

gürün_güzeli
25.04.2008, 13:10
ya kolanın siyah rengi bu böcekten kaynaklanıyor işte buradan geliyor yanii..biz bi çeşit böceği içiyoruz arkadaşlar.....böcek şöle dursun verdiğimiz paralar da yabancı ülkelere gidiyor onlar kazanıyor..neyse bu bilgi yeter :D

Abdurrahman 58
25.04.2008, 22:57
ya kolanın siyah rengi bu böcekten kaynaklanıyor işte buradan geliyor yanii..biz bi çeşit böceği içiyoruz arkadaşlar.....böcek şöle dursun verdiğimiz paralar da yabancı ülkelere gidiyor onlar kazanıyor..neyse bu bilgi yeter :D

ya biliyosan içinde kalsın milletin midesini ne bulandırıyosun..

gürün_güzeli
29.04.2008, 13:15
ya biliyosan içinde kalsın milletin midesini ne bulandırıyosun..

bulandırmıyorum bilgilendiriyorum seninki bulandıysa bizene allahım yaa tartışmaya girme benimle serkan bey!!!!mümkünse bana yorum da yapma ok..işine bak lütfen..

Abdurrahman 58
30.04.2008, 20:05
bulandırmıyorum bilgilendiriyorum seninki bulandıysa bizene allahım yaa tartışmaya girme benimle serkan bey!!!!mümkünse bana yorum da yapma ok..işine bak lütfen..

sanane benm yorumlarımdan zorunamı gitti...
misal sen yemeğin içinde bir pislik bulduğunda çıkartıp aaa millet bakın ne buldummu diyosun?sözlerimi yalnış anlamışsınız.

veysel
07.05.2008, 17:22
Hiç duymadım. İlkdefa duyuyorum

mesocan
07.05.2008, 17:38
Biraz ilmi ve tıbbi bilgiye ne dersiniz?

Böceklerden bu kadar iğrenmeyin.. neticede binlercesi ile birlikte aynı bedende yaşıyorsunuz.. :)

Ha böcek olayını aştınız ama kola ve israil bağlantısına takıldınız diyelim..

Elin arabının fetvasına falan gerek yok.. Kola alıp almamaya da gerek yok.. Zaten yaşadığınız her dakika, aldığınız her nefes ve attığınız her adımda ödediğiniz vergiler kova kova israile akıyor..

Siz böceğe takılmayın.. İsraile de takılmayın...

İçesiniz varsa için..

Ama kola kötü bişeydir.. İçmeyin derim.. Böceğe gelene kadar içinde ne zararlı maddeler var üüüüüff saymaklan bitmez..

Yaz oldummu kuşburnu suyu için soğuk soğuk.. misss.. sonra Sivasımızın ayranına baba mı dağmiş.. Köyden süzme yoğurt getirip onla ekşi ayran yapın için...

Ooooh miss missss :D

sivaslı_gız
07.05.2008, 19:32
aaaaa kapanmadımı daha bu konu:D bi böcük için amma laf ettiniz he:D

ersoy_34
15.05.2008, 19:04
bilmiyorum ama herşey olabilir böyle şeylerden anlamıyoruz gardaş

abircan
23.05.2008, 17:08
bende kola pek içmem tercih ayran döner pardon döner demişken dana yaprak döner
aboooooooo döner dedim neydi döner et, et mi et , et et, allah allah et mi dedim ben et, et demek canlı o zaman dana canlı bir hayvan, bizim sarı inek şimdi et döner demek demekki hayvan eti yenebiliyormuş hemde milli yemek olarak, bırakın bu ayakları emperyalizme madem karşı duracaksan lafı eveleyip geveleyip colaya bağlamayın diyecek sen mertçe de deniz gezmişin türkiyesi burası
kahrolsun amerikan emperyalizmi, kahrolsun ab emperyalizmi
yaşasın tam bağımsız türkiye, biraz işçi partili gibi oldu ama sevmem onlarıda neyse
YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ SÖMÜRÜSÜZ SÖMÜRGESİZ TÜRKİYE

Almıla GökTürk
08.06.2008, 08:13
Sadece Coca Cola'da kullanilmiyormus recelde, pasta'da kullaniliyormus.

ErdalGüler
18.06.2008, 18:13
Bir böcek türü ve kola yapımında kullanılıyor. Ben yıllardır içmiyorum... Bu kadar gizli bir sırrın islam dini için haram olan şeyleri içerdiğini görmemek için kör olmak lazım. Ama maalesef çoğu kişinin işine gelmiyor bu gerçekler...

SEMİH-58
01.07.2008, 21:54
Biraz ilmi ve tıbbi bilgiye ne dersiniz?

Böceklerden bu kadar iğrenmeyin.. neticede binlercesi ile birlikte aynı bedende yaşıyorsunuz.. :)

Ha böcek olayını aştınız ama kola ve israil bağlantısına takıldınız diyelim..

Elin arabının fetvasına falan gerek yok.. Kola alıp almamaya da gerek yok.. Zaten yaşadığınız her dakika, aldığınız her nefes ve attığınız her adımda ödediğiniz vergiler kova kova israile akıyor..

Siz böceğe takılmayın.. İsraile de takılmayın...

İçesiniz varsa için..

Ama kola kötü bişeydir.. İçmeyin derim.. Böceğe gelene kadar içinde ne zararlı maddeler var üüüüüff saymaklan bitmez..

Yaz oldummu kuşburnu suyu için soğuk soğuk.. misss.. sonra Sivasımızın ayranına baba mı dağmiş.. Köyden süzme yoğurt getirip onla ekşi ayran yapın için...

Ooooh miss missss :D

bu sözden sonra birşey diyemiyorum valla:) bu kadar noktayı koymuşsun çalkamayı iiç...

ABDULLAH DUMAN
20.07.2008, 21:49
DEMEKKİ BU ŞEY HEM HAYVAN HEM YİYECEK ........................

CrSivaslim58
03.08.2008, 14:07
Arkadaşlar bu hayvanin Resmini

koyabillirmisiniz?

SEMİH-58
05.08.2008, 18:47
aboooooooo döner dedim neydi döner et, et mi et , et et, allah allah et mi dedim ben et, et demek canlı o zaman dana canlı bir hayvan, bizim sarı inek şimdi et döner demek demekki hayvan eti yenebiliyormuş hemde milli yemek olarak, bırakın bu ayakları emperyalizme madem karşı duracaksan lafı eveleyip geveleyip colaya bağlamayın diyecek sen mertçe de deniz gezmişin türkiyesi burası
yaşasın tam bağımsız türkiye, biraz işçi partili gibi oldu ama sevmem onlarıda neyse

herkes konuya birşeyler katıp insanların bilğilenmesini istiyor ama sen ne yapıyorsun ki burda dalga mı geçiyorsun milletle...

ayrıca yanlış yere gelmişsin burası o dedigin türkiiye degil o türkiye yıllar önce düzeltildi...

CrSivaslim58
14.09.2008, 14:04
Ben hayatimda böyle bir kelime duymadim
acaba nedir Cochineal?

SAWAS
21.09.2008, 16:49
İğğğğğ......Şimdiye kadar biz kola diye böcekmi içmişiz:confused:

jacop162000
25.09.2008, 00:13
kolaya rengini veren maddenin hammaddesi bir bocek. ayrıca şuda bi gercek coca cola nın pazar payının çoğunluğunu biz kapsiyoruz. yani yapılan araştırmalarda sadece EN ÇOK TÜRKİYE de tüketilmektedir. diğer dünya ülkelerinde PEPSİ açık ara LİDER... malesef yine biz tüketiyoruzzzzzzzzzzzz........ .........

ErdalGüler
25.09.2008, 09:49

koyabillirmisiniz?

KURUTULMUŞ HALİ

seheresma
30.09.2008, 16:24

KURUTULMUŞ HALİ

AYYYYYYYYYYYY BU NE ABICIM YA ;BAYRAM BAYRAM BÖCEK MI? PISIRECEN BIZE

seheresma
30.09.2008, 16:29

koyabillirmisiniz?
:rolleyes: TAMAM KOYALIMDA ABICIM NEREYE KOYALIM RESMI BEN SENDE ALINTI YAPTIM ZATEN AYRICA BILGILENDIRDIGIN ICIN SAGOL;INANIRMISINIZ BILMEM AMA SU ANDA BRDAGIMIN ICINDE KOLA VAR ;YALNIZ BU DEDIGIN BÖCEK COLA TURKANIN ICIN DEDE VARMI ? BIZDESU ANDA COLA TURKA VARDA O YÜZDEN SORDUM HEMSERIM:confused:

Abdurrahman 58
07.10.2008, 19:00

BU ÜLKE DENİZ GEZMİŞ'İN TÜRKİYESİ HİÇBİR ZAMAN OLMAMIŞTIR VE OLMAYACAKTA! Bende ab ve abd ye karşıyım ama deniz gezmiş'i ortaya katmanız yanlış.yada ben yanlış anladım sizi.
ARTIK HERŞEY SAĞ TARAFTA

seheresma
07.10.2008, 20:37
INANIN BANA BEN BU BÖCEK HIKAYESINI OKURKEN BENIM COCUKLAR RESMINI GÖRÜP SORDULAR BANA ;;;ANNE BU NE?NIYE BAKIYORSUN BÖCEGE DEDILER :BENDE OGLUM DOKTORLAR GÖSTERIYORLAR ISTE KOLANIN ICINDE BU BÖCEKTEN VARMIS SAKIN ICMEYIN DEDIM:ACAYIP IGRENDILER VE EVE KOLATURKA VARDI ;HIC ELLEMEDILER TABI KUCUK KIZIM HARIC ANLAMADIGI ICIN AGLAYARAK ISTEDI..............YANI BENIM COCUKLAR ANLADI HERSEYIN ICILMEYECEGINI ABIRCAN ABIYI BILMEM....hosca kalin

yerliturkuaz
06.12.2008, 16:58
Artik kola icenler bu bilgilerden sonra icmezlerdir umarim....

ErdalGüler
20.12.2008, 10:13
:rolleyes: TAMAM KOYALIMDA ABICIM NEREYE KOYALIM RESMI BEN SENDE ALINTI YAPTIM ZATEN AYRICA BILGILENDIRDIGIN ICIN SAGOL;INANIRMISINIZ BILMEM AMA SU ANDA BRDAGIMIN ICINDE KOLA VAR ;YALNIZ BU DEDIGIN BÖCEK COLA TURKANIN ICIN DEDE VARMI ? BIZDESU ANDA COLA TURKA VARDA O YÜZDEN SORDUM HEMSERIM:confused:

kola turka ve diğer büyük kola firmaları özütünü coca coladan alıyor. varmı yokmu sen karar ver...

EyüphanAydın
20.12.2008, 12:06
Bir çeşit hayvan

Hayvan olduğunu sanıyorum,Acaba yanılıyor muyum ?

sivassporlukiz
02.01.2009, 19:55
iyy ne igrenc bi hayvanmiss...artik cola felan icmiceemmm :D

ramazan_d
27.01.2009, 22:08
bunları içeceğimize meyve suları var onları içelimmmmmm

love_me_58
06.02.2009, 00:23
ilk defa duydum........

zaralı ülkücü
17.03.2009, 01:03
soylececek sozzum yokkkkk

mustafa_diken
30.03.2009, 11:25
Duymustum ama tam olrk ne olduğunu bilmiodum :D

HaZaN
30.03.2009, 12:58
Bende duymuştum ama ne olduğunu bimliyordum bilgilendirdiğin için tşkler kerdeş.

deniz kızı
10.04.2009, 12:48
bilmiyorum ama hayvan olabilir

barikat58
10.04.2009, 12:57
bilmiyorum ama hayvan olabilir

hemde hayvan oglu hayvan :D

deniz kızı
10.04.2009, 12:59
e peki doğrusu ne acaba söyleyen olur mu bi zahmet

erdoğan orhan
10.04.2009, 13:39
Bir böcek türü çok eski yıllardan beri bilinen ve kırmızı rengi veren bir böcektir ilk olrak aztekler tarafından kırmızı rengi vermek amacı ile kullanılmıştır tekstil ve kozmetikte kullanılır avrupaya 16 yüz yılda gelmiştir.

sinan58_34
16.04.2009, 23:27
igrenc bı bocek turu acaba bu igrenc hayvanın parcaları kanımızda dolasıyormu

seva
20.04.2009, 14:04
Cochineal (Dactylopius coccus), Dactylopiidae familyasından değişik kaktüslerde asalak olarak yaşamını sürdüren bir böcek türü. Çok eski yıllardan beridir bilinen ve kullanılan, kırmızı rengi veren bir böcektir. İlk olarak Aztek'ler tarafından kök boyası olarak kırmızı rengi vermek amacı ile kullanılmıştır.

Avrupa'ya 16. yüzyılda gelmiştir ve başta çeşitli gıda maddelerine renk vermenin yanısıra tekstil, kozmetik sanayinde de kullanılmaya ve yaygınlaşmaya başlamıştır. Karmin bu böceğinin dişilerinden veya yumurtalarından çıkartılan bir boya pigmentidir.

Elde edilmesi
Cochineal; Kanarya Adaları'nda ve Meksika'da yaşayan bir böcektir. Doğal ortamında çoğaldığı gibi kültürel olarak da yetiştirilmektedir.

Kaktüs bitkisine kene gibi yapışarak hayatını sürdürür. Cochineal böceği için özel tarlalar kurulur. Bu böcekler ve larvaları, Meksikalı köylüler tarafından toplanır..

Kullanımı
Böcekten elde edilen karmin maddesi gıda renklendirme ajani olarak kozmetiklerde, ilaç sanayiinde ve boyacılıkta kullanılmaktadır. Etleri, sosları, kırmızı deniz ve işlenmiş kanatlı ürünleri de içine alan geniş bir gıda ürünü yelpazesinde kullanılan karmin, sosisler ve işlenmiş kümes hayvanı gibi et ürünlerinde, meyve preperatlarında, reçel ve marmelatlarda, koruyucularda, jelatinli tatlılarda, pasta ve fırın ürünlerinde, dondurmalarda, şekerlemelerde ve süt ürünlerinde de doğal renklendirici olarak bulunabilir[1]. Bir insan yiyecekler ile birlikte yılda ortalama bir ilâ iki damla karminik asit tüketmektedir.[2].

Kozmetiklerde ise saç ve cilt bakım ürünlerinde, rujlarda, yüz pudralarında, allıklarda kullanılmaktadır[2][3].

Doğal olduğu için yan etkileri çok azdır, toksik veya kanserojen değildir. Bununla birlikte, çok nadiren bazı duyarlı kişilerde anafilaktik şok tepkisine sebep olabilir [4][5]

Dağılımı
Bu böcekler Meksika, Bolivya, Şili, Kanarya Adaları ve Peru’da dikenli bir kaktüste yaşarlar.

Kaynakça ve notlar
^ Canary Islands cochineal producers homepage. 14 Temmuz 2005 tarihinde erişilmiştir.
^ a b Wild Flavors, Inc.. E120 Cochineal. 19 Temmuz 2005 tarihinde erişilmiştir.
^ Bruce MacEvoy. Natural Organic Pigments. 14 Temmuz 2005 tarihinde erişilmiştir.

^ FDA
^ Food & Drug Administration. Listing of Color Additives Exempt From Certification; Food, Drug, and Cosmetic Labeling: Cochineal Extract and Carmine Declaration. 26 Haziran 2006 tarihinde erişilmiştir.

Salim58
20.05.2009, 09:16
hiç duymadım yeni duyuyorum

seva
20.05.2009, 13:27
Böceğin kanından elde edilen karmin maddesi gıda renklendirme ajani olarak kozmetiklerde, ilaç sanayiinde ve boyacılıkta kullanılmaktadır. Etleri, sosları, kırmızı deniz ve işlenmiş kanatlı ürünleri de içine alan geniş bir gıda ürünü yelpazesinde kullanılan karmin, sosisler ve işlenmiş kümes hayvanı gibi et ürünlerinde, meyve preperatlarında, reçel ve marmelatlarda, koruyucularda, jelatinli tatlılarda, pasta ve fırın ürünlerinde, kola içeceklerine renk vermede,dondurmalarda, şekerlemelerde ve süt ürünlerinde de doğal renklendirici olarak bulunabilir[1]. Bir insan yiyecekler ile birlikte yılda ortalama bir ilâ iki damla karminik asit tüketmektedir.[2].

Kozmetiklerde ise saç ve cilt bakım ürünlerinde, rujlarda, yüz pudralarında, allıklarda kullanılmaktadır[2][3].

Doğal olduğu için yan etkileri çok azdır, toksik veya kanserojen değildir. Bununla birlikte, çok nadiren bazı duyarlı kişilerde anafilaktik şok tepkisine sebep olabilir [4][5]

Salim58
26.05.2009, 18:09
Böceğin kanından elde edilen karmin maddesi gıda renklendirme ajani olarak kozmetiklerde, ilaç sanayiinde ve boyacılıkta kullanılmaktadır. Etleri, sosları, kırmızı deniz ve işlenmiş kanatlı ürünleri de içine alan geniş bir gıda ürünü yelpazesinde kullanılan karmin, sosisler ve işlenmiş kümes hayvanı gibi et ürünlerinde, meyve preperatlarında, reçel ve marmelatlarda, koruyucularda, jelatinli tatlılarda, pasta ve fırın ürünlerinde, kola içeceklerine renk vermede,dondurmalarda, şekerlemelerde ve süt ürünlerinde de doğal renklendirici olarak bulunabilir[1]. Bir insan yiyecekler ile birlikte yılda ortalama bir ilâ iki damla karminik asit tüketmektedir.[2].

öğrenmiş olduk sağolun teşekkürler bilgileriniz için

Kardelencicegi
01.06.2009, 13:08
Offfffffff ya su yaziyi görmek istemiyorum.:D

YASAKLIYORUM bu yaziya bakmayi Kendimeeeee.

Glock23
17.06.2009, 10:27
Offf........... Yeni duydum.
Ilk isim Coke Zero'nun icerdiklerine baktim.Ne carmine var nede E120. Buradaki Besin ve Gida kurumunun verdigi bilgiye gore yaziyorum,toplum tarafindan tuketilen yiyecekler ve iceklerde olursa, yasalarca yazilmasi gerekiyormus. Hemsolar iciniz rahat olsun, Cola da bu mide bulandirici sey yok. En azindan burada uretilende. Birde bu soylenilen sey, Carmine'nin disinda E120 olarakta yaziliyormus. Aldiginiz seylere lutfen dikkat edin. Meyva sularindada varmis, sadece et,tavuk,gelatin, sauasage,recellerde degil. Bayan arkaslarim, eger cok makyaj yapmayi seven varsa, icim sizliyor yazmaya yapamayacagim affedin lutfen.

Salim58
17.06.2009, 10:41
şunun bir resmini koysanızda bi baksak ismi var resmi yok nasıl bişey bi görelim

Glock23
17.06.2009, 10:53
şunun bir resmini koysanızda bi baksak ismi var resmi yok nasıl bişey bi görelim

Hemsom, yapmaya calistim ama olmadi. Cochineal Beetle diye google yaparsan
gorursun. Cok mide bulandirici.

Salim58
17.06.2009, 10:54
Hemsom, yapmaya calistim ama olmadi. Cochineal Beetle diye google yaparsan
gorursun. Cok mide bulandirici.

sağol sen öyle diyorsan bakmama gerek yok demi

Glock23
17.06.2009, 10:59
sağol sen öyle diyorsan bakmama gerek yok demi

Turkiyede ogle yemegi yaklasiyor gibi, kesinlikle yapma.

titizyiğido
21.06.2009, 00:09
coca colanın yapımında kullanılan bir böcek.........bununla ilgili bi video izlemiştim.........ezip kurutup kola yapımında kullanıyolar genellikle meksikada bulunan bi böcek türü......kaktüslere yapışık olarak yaşamlarını sürdürüyorlar........hatta eyüphan kardeşim burada coca cola böcek tarifi adı altında bi konu açmıştı............oradada bu böcekten bahsediliyodu..........

Salim58
26.06.2009, 14:07
Turkiyede ogle yemegi yaklasiyor gibi, kesinlikle yapma.

vazgeçtim zaten asla bakmam

fırtına110
26.06.2009, 14:43
colanın ana maddesidir Cola turca dahil

seva
03.09.2009, 15:16
Bilgimiz ve bilgi paylaşımız çoğalsın dileğimle....

KARAMELLL58
07.09.2009, 22:37
evet kolanın ana maddesi gibi birşeyy bütün markalarda bu böcek kullanıyo yaklaşık 1.5yıl içmedim ama sonra kolanın özlemine dayanamadım yine içtimm

yiğidoturan
18.01.2010, 21:46
ya f azla kafanızı yormayın sizde GATIK için

ela58
22.03.2010, 16:57
ilk dwfa görüyorum adını duymuştum görüntü çok kötü sanki böcek suyu içiyoruz kolada neden kullanmışlar acaba kolada vazgeçilmez içeceklerden severim görüntü üzücü