Orijinalini görmek için tıklayınız : ANKARA - SİVAS HIZLI TREN PROJESİ
CrSivaslim58
08.02.2008, 20:29
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Altun, Sivas Tren Garı'nda sendika üyeleriyle yaptığı açıklamada, Devlet Demiryollarının kabuk değiştirip teknolojiyle barıştığı bu dönemde, çok ciddi yatırımların yapılacağının işaretlerini aldıklarını kaydetti.
Proje sayesinde güvenli olan demiryolu seyahatinin çok daha kısalacağını anlatan Altun, ''Lakin öğrendik ki Sivas-Ankara arası 2007 yılı için hızlı tren projesi kapsamına alınmamıştır. TCDD Genel Müdürlüğünün bu hattın yapılması hususunda gayet istekli ve hazırlıklı olması önemli bir aşamadır. O halde sorun nedir?'' diye konuştu.
luckyman
09.02.2008, 07:08
ankara-sivas hızlı tren için ihaleler hazır arkadaşlar.ben Ankarada büyük bir inşaat firmasında çalışıyorum.şu an çalıştığımız ihale "T.C.D.D Ankara Sivas Demiryolu (Yerköy-Yozgat-Sivas) Kesmi" ve ihaleside 22 şubatta.Herkese hayırlı olsun.
inşallah en kısa sürede çalışmalar biter ve sivas halkımıza hayırlı uğurlu olur
Altun, Sivas Tren Garı'nda sendika üyeleriyle yaptığı açıklamada, Devlet Demiryollarının kabuk değiştirip teknolojiyle barıştığı bu dönemde, çok ciddi yatırımların yapılacağının işaretlerini aldıklarını kaydetti.
Proje sayesinde güvenli olan demiryolu seyahatinin çok daha kısalacağını anlatan Altun, ''Lakin öğrendik ki Sivas-Ankara arası 2007 yılı için hızlı tren projesi kapsamına alınmamıştır. TCDD Genel Müdürlüğünün bu hattın yapılması hususunda gayet istekli ve hazırlıklı olması önemli bir aşamadır. O halde sorun nedir?'' diye konuştu.
Takip edebildiğim kadarıyla bu konuda herhangi bir problem yok ve Ankara-Sivas arası hızlı tren ihalesi yaklaşık iki ay sonra yapılacak.
MEDYABİRAJANS
24.02.2008, 11:24
Hızlı tren Sivasımıza hayırlı olsun..
alidehmen
27.02.2008, 11:00
Güzergahı tam yazılmamış ama yozgat üzerinden yapılacak sa çok süper derim.
Ama kayseri üzerinden devam edecekse bir canlılık getirmez sanırım.
yeşekkür ederim.
fertelliyim
27.02.2008, 12:40
Bence mükemmel bir haber ümit ederim en kısa zamanda hayata gecirilir ve Sivas hızlı trenine kavuşur şimdiden hayırlı uğurlu olsun
yusufsahin58
08.03.2008, 17:31
sivasimiza hayirli ugurlu olsun ne guzel gunler gelcek sivasa
altuntas58
10.03.2008, 10:20
Sivas Ankara arası hızlı tren projesi bir an evvel bitip sivasımızın hizmetine girmelidir çok iyi bir proje olup 2011de hizmete girmesi bekleniyor
Abdurrahman 58
10.03.2008, 10:50
TCDD Genel Müdürlüğünün bu hattın yapılması hususunda gayet istekli ve hazırlıklı olması önemli bir aşamadır. O halde sorun nedir?'' diye konuştu.
sorunmu:pasifize edilmiş ve zerre kadar girişimci ruha sahip olamayan yöneticilerimiz(valimiz hariç)
altuntas58
10.03.2008, 11:25
TCDD Genel Müdürlüğünün bu hattın yapılması hususunda gayet istekli ve hazırlıklı olması önemli bir aşamadır. O halde sorun nedir?'' diye konuştu.
sorunmu:pasifize edilmiş ve zerre kadar girişimci ruha sahip olamayan yöneticilerimiz(valimiz hariç)
Haklısın serrrkan bizim yöneticilermiz pasif önüne gelen hizmeti tepiyorlar ama bu onların inisiyatifinde değil bu hattı türkiyedende dışarı diğer türk ülkelerine kadar götürecekler yani ipek yolu projesi hayata gecirilecek isteselerde istemeselerde bu hızlı tren hattı sivastan gececek hemde tam gaz gececek
yusufsahin58
11.03.2008, 09:15
haklisiniz ABI ELIMIZE GELEN FIRSATI KUCAKLIYACAMIZA GERI TEPMEMELIYIZ BU TREN ISI COK SUPER OLACAK EGER BI AKSILIK OLMAZSA
Abdurrahman 58
18.03.2008, 23:30
bence çok iyi olur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
Abdurrahman 58
18.03.2008, 23:36
ne zaman başlanacakmş bilginiz varmı??????
dejawu__58
21.03.2008, 18:51
hayırlı olur işallah nediyelim olsunda köye ziyaretlerimiz çoğalsın
ekingölü
04.04.2008, 23:30
hadi hayırlı olsun Sivasımıza herşeyin en güzeli layıktır.Umarım tez zamanda yapılır.
WåñTêd_øØ7
14.04.2008, 20:51
......................hayırlıs ı olur :) .............................. ..........
h€r$€ybo$
01.05.2008, 14:49
ne gereği var yaaa..tren dediğin yavaş olur.teknoloji bazen hiç iyi olmuyooo...
Haklısın serrrkan bizim yöneticilermiz pasif önüne gelen hizmeti tepiyorlar ama bu onların inisiyatifinde değil bu hattı türkiyedenden dışarı diğer türk ülkelerine kadar götürecekler yani ipek yolu projesi hayata gecirilecek isteselerde istemeselerde bu hızlı tren hattı sivastan gececek hemde tam gaz gececek
dogru diyosun abi zaten o şekilde olmazsa şimdiye kadar çoktan o proje iptal olurdu
Kaç sefer bu yöneticilerin bize faydası olduki son dönemler hariç
ekremakkuş
14.06.2008, 11:57
BENCE SİVAS HIZLI TREN GELMESİ İYİ OLUR GEREKLİ BİRİMLERE DUYRULUR:)
love_me_58
22.12.2008, 01:28
hayırlısı olsun inşallah...............
karayusuf
05.04.2009, 13:17
Çok geç kalınmış bir proje,İnşallah kısa sürede bitirilir..
buna en çokta ben sevindim sivasata maçlara gider geliriz artık
eSraa-GG
04.06.2009, 22:13
SUPERRRRRRRRR !!
Otobusde canim cikmicak artik =)
Tez zamanda biter inşallah...
altuntas58
04.06.2009, 22:56
Hızlı trenin sivasımıza hız katacağına inanıyorum
Hızlı trenin sivasımıza hız katacağına inanıyorum
aynen öyle bizde içinde oluruz gider geliriz abi
bencede sivas ankara arası çok iyi olur bizde sık sık oralara yolculuk yapıyoruz
arikarinkuchi
09.06.2009, 08:39
özellikle deplasmana gidenler için çok iyi olur
bende canım sıkıldıkça biner ankaraya gider bi çay içer hemen geri gelirim :)
altuntas58
09.06.2009, 08:45
Hızlı tren biterse sivasın cehresi değişir
sivaslıbaki
09.06.2009, 08:51
Salim amcaya ulaşmak daha kolay olacak. Sivas'a hayırlı olsun.
Hızlı tren biterse sivasın cehresi değişir
evet abi her hafta maçtayım bana yarar en çok
Salim amcaya ulaşmak daha kolay olacak. Sivas'a hayırlı olsun.
baki gardaş bekle beni geliyom bah
Haklısın serrrkan bizim yöneticilermiz pasif önüne gelen hizmeti tepiyorlar ama bu onların inisiyatifinde değil bu hattı türkiyedenden dışarı diğer türk ülkelerine kadar götürecekler yani ipek yolu projesi hayata gecirilecek isteselerde istemeselerde bu hızlı tren hattı sivastan gececek hemde tam gaz gececek
bizim yöneticilerimiz gelen hizmeti tepiyo...
artı yönetici biraz yüzsüz olmalı tuttuğunu koparmalı malesef koltuğu yapışıp başbakndan şunu istiyoruz bunu istiyoruz demekle olmaz bu işler...
58_SEMİH_58
09.06.2009, 09:26
Çabucak bitirselerde bizdeh afta sonu tatillerini ankara"da geçirsek :)..!!
özellikle deplasmana gidenler için çok iyi olur
bende canım sıkıldıkça biner ankaraya gider bi çay içer hemen geri gelirim :)
Ankara"ya artık kamplarada cabucak gider geliriz :D:D
Arkadaşlar umarım Sivas'a hızlı tren olurda ankaralı yiğidolar da maçları seyretmeye gelebilir temennisini sunduktan sonra bu hızlı tren muhabbeti lafta kalacakmış gibi bir his var içimde daha resmi açıklamalar yapılmamış, resmi adımlar atılmamış sadece bir arkadaşımız büyük bir inşaat firmasında çalıştığını böyle bir duyum aldığını söylemiş.
Ancak şöyle bir şey varki yüklenici firma muhtemelen gene İtalyanlar olacak yani bu bilgi bana realist gelmiyor. Temennim aksi yönde olmasıdır.
anaaa ıstanbuldan geçmiyormu bu tren yaa bende azcık sevinseydim
sivasa gidecem ankaraya komşularımı ziyarete gidecem diye görüyomusun yine yaya kaldık
iyimi neyse arkadaşlar sizin adınıza seviniyim bari hadi gözünüz aydın olsun.
byfatih_
09.10.2009, 12:53
Daha geçen hafta ankaraya gittim tam 13 saat sürdü. Hızlı tren tahmini ankara sivas arası 3 saat tutyormuş. 13 nere 3 nere çok güzel ve sevindirici bir durum. Aldığım bilğiler kadarıyla seneye 6. aya kadar tamamlanacağı yönünde. İnşallah buda yarı yolda kalmaz.
orhanyıldız58
12.12.2009, 23:13
sivas'ımıza ve vatanımıza hayırlı ugurlu olsun
ismail 58
13.12.2009, 00:01
Değerli hemşerilerim bu konuda Sivas'ta durum nedir, gelişmeler varmıdır bilmiyorum ama,
bildiğim ve bizzat gidip gördüğüm Yozgat'ta şantiyeleri kurulmuş ve çalışmalar başlamış, hatta güzergahı Yozgat Bozok üniversitesinin hemen yanından geçiyor.
Dilerim ki Sivas'ta da şantiyeler kurulmuş ve çalışmalar başlamış durumdadır....
umut_karademir
26.01.2010, 18:40
Hadi bakalım inşallah
eyuphulagu
26.03.2010, 19:17
Ankara-Sivas arasında yapılması düşünülen hızlı tren çalışmaları malesef sekteye uğramış..Yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda 2011 sonu veya 2012 başında hizmete girmesi düşünülen hızlı trenin bitişinin 2013 ortaları hatta 2014 e kadar uzayabileceği açıklandı...Sebebi teknik sebeplermiş.....
vicente58
29.09.2010, 20:40
ANKARA-SİVAS HIZLI TREN PROJESİ YERKÖY-YOZGAT-SİVAS KESİMİ
Ankara-Sivas güzergahı; bir taraftan ülkemizin batı sınırından doğu sınırına kadar uzanan demiryolu ağının boylamasına ana arterin bir parçasını oluşturmakta, diğer taraftan ise Avrupa-İran, Avrupa-Ortadoğu ve Kafkas ülkelerinin demiryolu bağlantısı üzerinde bulunmaktadır. Ayrıca Pan-Avrupa 4. Koridorunun devamında yer almaktadır. Ankara-İstanbul ve Ankara-İzmir Hızlı Tren hatlarının işletmeye açılması ile birlikte, ülkemizin doğusu ile batısı arasındaki bağlantıyı sağlayacak olan bu güzergahta çok yoğun demiryolu trafiği olacağı tahmin edilmektedir.
Mevcut Ankara-Sivas Demiryolu güzergahı
602 km olup; bu proje ile 141 km kısalarak 461 km'ye inecektir. Ankara-Sivas karayolu güzergah uzunluğu ise 442 km'dir. Proje tamamlandığı zaman mevcut seyahat süresi 12 saat olan Ankara Sivas arası 2 saat 51dk, mevcut seyahat süresi yaklaşık 21 saat olan İstanbul Sivas arası 5 saat 49 dk olacaktır.
İHALE SÜRECİ:
DLH Genel Müdürlüğü tarafından Ankara-Sivas Demiryolu hattının güzergah çalışmalarına 05 Ekim 2004 tarihinde başlanılmış ve 22 Haziran 2006 tarihinde tamamlanarak onaylanmış ve kamulaştırma planları hazırlanmıştır. Projeye göre Projenin başlangıcı Kayaş Km 12+ 263' tür. Yerköy'e kadar mevcut tren hattı takip edilecek olup, Yerköy den sonra ayrılan hat; Yozgat - Doğankent üzerinden Yıldızeli İstasyonunda birleşecektir. Ankara Sivas Projesi 2 kesim halinde ihale edilecektir. Ankara (Kayaş)- Yerköy arasının uygulama projeleri Hızlı Tren İşletmeciliğini sağlayacak standartlara sahip olmadığından proje revizesi yapılmak üzere tekrar ihale edilmiştir. İhale değerlendirme çalışmaları sürmektedir.
SON DURUM:
Yerköy km 174+ 000 km 466+903 arası altyapı işleri ihalesi 05.05.2008 tarihinde yapılmıştır. Yerköy-Sivas arası altyapı işinin yapımı için CHINA MAJOR ROAD BRIDGE-CENGİZ-MAPA-LİMAK-KOLİN Ortak girişimi ile 05.11.2008 tarihinde sözleşme imzalanarak, 20.11.2008 tarihinde yüklenici firmaya yer teslimi yapılmış olup, Yerköy-Sivas Hızlı Tren Projesinin ihale bedeli 840.000.000.- TL dir.
13-03-2009 tarihinde Başbakanımız R. Tayyip ERDOĞAN' ın Eskişehir'den canlı yayınla katılacağı programla temeli atılmış olan Projenin tamamlanma süresi yer teslim tarihinden itibaren 1080 gündür. Projede Yerköy-Doğankent arasında 3, Doğankent-Sivas arasında 4 adet olmak üzere toplam 7 adet istasyon planlanmıştır. Bunlar, Yerköy-Yozgat-Sorgun-Doğankent-Yavu-Yıldızeli-Kalın istasyonlarıdır. İstasyonlar proje kapsamında yer almakta olup bina ve müştemilatlarının yapım işleri ayrıca ihale edilecektir.
İşte Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattını anlatan tanıtım videosu:
aysima58
30.09.2010, 01:08
anaaam ben bu hızlı treni istanbuldan sivasa sanıyordum ya kele niyeki ankaradan bizde sidiyoh emme istanbul daha uzah ya la veey ben onaylamıyom gısgandım bah ahanda.
vicente58
07.10.2010, 20:25
Bir mimarlık sitesinden bu bilgilere rastladım paylaşıyorum.Resimlerde altta.
Sivas Hızlı Tren Garı ve İstasyon Tesisleri Projesi
Tasarım Ekibi : Alper Ünlü-A. Oğuz Filik
Mimarlık Ofis(ler)i : Altınok Mühendislik ve Müşavirlik
İşveren : T.C. Ulaştırma Bakanlığı
Proje Tarihi : 2008
Yapım Tarihi : Sürüyor
Kapalı Alan :10.000 m2
Proje Tipi : Demiryolu Yapıları
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
altuntas58
07.10.2010, 21:38
Sivas ankara hızlı treni hatırı sayılır bir hız limitiyle calışacak Sivas -ankara arası 2,5 saat gibi kısa sürede yolculuk yapılacak hayırlısıyla biterse sabırsızlıkla bekliyoruz
Kardelencicegi
07.10.2010, 21:54
Hayirlisi olsun insaallah. Kazasiz belasiz yolculuklar nasip etsin Rabbim
yolculuk yapacak kardeslerimize.
Ben Türkiyede hic tren yolculugu yapmadim. Umarim bir gün kismet olur:D.
burak5866
16.12.2010, 15:36
konya bitmiş biz hala gar projesini bekliyoruz 2014 de bitermi acaba diyoruz adamlar kullanıyorlar artık.
morduman
16.12.2010, 15:55
tren sivasdan erzincana ordanda trabzona bağlanacakmış umaım en kısa sürede trabzona bağlanır, liman kentine bağlanmak sivasın ticaretinin artması için çok önemli
Kibrisli
16.12.2010, 16:07
tren sivasdan erzincana ordanda trabzona bağlanacakmış umaım en kısa sürede trabzona bağlanır, liman kentine bağlanmak sivasın ticaretinin artması için çok önemli
Gardaş önce bir Sivas'a bağlanabilsinde ben biteceği tarihe ait en az 10 haber hatırlıyorum ama ertelenip duruyor korkum hiç bitmeyecek...
altuntas58
16.12.2010, 17:41
Bu projenin zamanında biteceğine inanmıyorum AKP sivasa üvey evlat gözü ile bakıyor
Burası bitmeye biterde nezaman biter orası belli değil.Bizler göremesek bile çocuklarımız görür artık...
_DuMaN_58
18.12.2010, 14:39
Konyada yaşıyorum ben. Burda ki ray sistemi(Konya-Ankara) 4.5 yılda bitti. Test sürüşlerinide Cuma günü Başbaşakn kendi geldi başlattı. 6 ay sonra yolcu taşınacakmış. Herhalde Sivasta ki (Sivas-Ankara) de 5 yıla Tamamlanmış olur. Ama İstanbulu da unutmamak lazım daha Ankara-İstanbul arası da yapılacak. Hayırlısı diyelim..
kendalli
19.12.2010, 00:46
insallah biterde bizlerde yolculuk yapariz...
vicente58
21.12.2010, 18:24
Konyada yaşıyorum ben. Burda ki ray sistemi(Konya-Ankara) 4.5 yılda bitti. Test sürüşlerinide Cuma günü Başbaşakn kendi geldi başlattı. 6 ay sonra yolcu taşınacakmış. Herhalde Sivasta ki (Sivas-Ankara) de 5 yıla Tamamlanmış olur. Ama İstanbulu da unutmamak lazım daha Ankara-İstanbul arası da yapılacak. Hayırlısı diyelim..
ama bildiğim kadarıyla o hatta da çalışma var.Yani o kısmında inşaatı devam ediyor. Hatta tüpgeçittte o hatla birlikte çalışacak.Muhtemelen istanbul-ankara hattı ankara-sivastan önce yapılır:)
_DuMaN_58
21.12.2010, 22:41
Evet muhtemelen önce yapılır :)
morduman
30.12.2010, 01:44
2 gün önce başbakan adana trabzon demiryolunun 2011de başlayacagından bahsetti,trabzona tren sivas üzerinden bahlacagına göre bizim içinde iyi haber.
ben ilkokula giderken bir havuz inşaatı vardı 20 yılda tamamlandı galiba, hızlı tren adındada belli olduğu gibi biraz daha hızlı olacak galiba 10 yıldır konuşuluyor şimdi şunun şurasında 5 yıla kadar gelecek 2.seçimlere kadar yetişir merak etmeyin, siz yeterki yapılan yolsuzlukları adam kayırmaları vs görmeyin, şikayet etmeyin yeter, ihaleyi falan istedikleri gibi istediğine istediği fiyattan versinler yeter,
Sivas ABDÜLLATİF ŞENER KONUŞMADIKÇA DAHA ÇOK KAYBEDECEK, SADECE SİVAS MI KAYBEDECEK 73 MİLYON KAYBETMEYE DEVAM EDECEK
abircan abi
Siz 10 yılda örülen demir ağlarla yıllardır övünür durursunuz. Adamlara da bi 10 yıl süre ver bakalım ne yapacaklar.
Geçenlerde Ankara Garındaydım Eskişehir Hızlı tren hattı Her saat başı vardı ve Yolcu sayısı çoktu Fiyatlar pahalı tutlmuş ama normal trene göre yinede Otobüsten iyidir. Son olarak Sivas Anlara Seferleri yapılınca Günde kaç kere olur eskişehir hattında her saat başı var ama Ankara Sivas için Seferler birden çok olabilir.
Hat Yıldızelinden Geçiyor Orayada Hareketlilk getirebilir bu sayede o ilçemizde gelişebilir Tren geçen ilçeler gelişiyorlar
burak5866
03.05.2011, 23:26
buda bitti bizim ki hala %30 seviyesinde.
aozdemir
04.05.2011, 16:22
buda bitti bizim ki hala %30 seviyesinde.
konya ankara arası dümdüz yer ve de yakın. sivasla kıyaslanmazki.
Bugün Konya-Ankara hızlı tren hattı açıldı.
vatana millete hayırlı olsun..
burak5866
16.06.2011, 18:30
ankara-sivas hızlı tren projesinde staja başladım ve projenin ne aşamada olduğunu detaylı şekilde resimlerini ekleyeceğim.
-Kamulaştırma çalışmaları devam etmektedir.
-Viyadük-197’de beton, prekast cephe elemanları ve korkuluk imalatları tamamlanmış olup, Köprü tabliye su yalıtımı ve genleşme derzi imalatları en kısa süre içerisinde başlayacaktır.
-Viyadük-240’da beton imalatları, prekast cephe elemanları imalatları tamamlanmış olup korkuluk imalatları devam etmektedir.
-Viyadük-209 da kiriş montajı ve tabliye imalatları tamamlanmıştır. Prekast cephe elamanları imalatları devam etmektedir.
-Viyadük-212 kiriş üretimi ve montajı ve döşeme betonu imalatı tamamlanmış. Cephe paneli montajı devam etmektedir.
-Viyadük-214 de kiriş montajı ve tabliye imalatı tamamlanmıştır.
-Viyadük-218 de kiriş üretimi tamamlanmış, montaj devam etmektedir.
-Viyadük-241’de ise temeller, kolon ve başlık kirişi imalatları bitirilmiştir. Kiriş üretimi ve montajı tamamlanmıştır.
-15 Ayaklı Viyadük – 276 da 13 Ayağın temel imalatı tamamlanmıştır.11 ayağın kolon imalatı ve 5 ayağın başlık imalatı tamamlanmıştır. Temel ve kolon, başlık kirişi imalatları devam etmektedir.
-39 Ayaklı Viyadük – 266 da 29 Ayağın temel imalatı tamamlanmış olup.10 ayağın kolon betonu ve 7 ayağın başlık kirişleri tamamlanmıştır. Temel, kolon ve fore kazık imalatları devam etmektedir.
-5 adet Köprü İmalatı, kiriş üretimi tamamlanmış olup kiriş montajı devam etmektedir.
-9 adet üst geçit imalatı kenar ayak seviyesinde tamamlanmış olup. Kiriş üretimi tamamlanmış montajı devam etmektedir.
-1176 m uzunluğundaki Tünel 212 de kazı destekleme imalatı tamamlanmış olup beton imalatı devam etmektedir. 820 m kemer betonu dökülmüştür.
-693 m. uzunluğundaki Tünel 216 da kazı çalışmaları ve kaplama betonu imalatları tamamlanmıştır.Kablo kanalı imalatı kısa süre içerisinde başlayacaktır.
-4.798 m. uzunluğundaki Tünel 222’de Kazı çalışmaları Aç-Kapa Ankara ve Sivas Ağızları, Yaklaşım Ankara ve Sivas Ağızları, Giriş ve Çıkış ağızları olmak üzere toplam 6 Ağızdan devam etmektedir. Üst Yarıda 2850 alt yarıda 2068 m ilerleme kaydedilmiştir.
-Tünel 235, Tünel 273, Tünel 401 ve Tünel 403 tünelleri kazı destekleme imalatları devam etmektedir.
-T273 de giriş ve çıkışta toplam 531 m üst yarı 280 m alt yarı imalatı yapılmıştır.
-Tünel 235 de Giriş ve Çıkışta toplam 713,30 m üst yarı 378 m altyarı imalatı yapılmıştır.
-Tünel 401 çıkışta 462 m kazı yapılarak kazı imalatı tamamlanmış beton imalatı başlamıştır.
-Tünel 403A da 399 m kazı yapılarak kazı imalatı tamamlanmış beton imalatı başlamıştır.
-Tünel 403B de toplam 927 m üst yarı, 561 m alt yarı kazı destekleme imalatları yapılmıştır
-Toplamda 15.855 m. tünel kazısının yaklaşık olarak 7.664 m. lik kısmı tamamlanmıştır
-Km: 174 - 283 ve Km: 398 - 433 arasında menfez, altgeçit, şev destekleme, kazı ve dolgu imalatları devam etmektedir.
Kaynak : TCDD
burak5866
18.06.2011, 23:14
cley senin yazdıklarını bugün ki çektiğim resimlerle özetleyim biraz.
km 236+000 39 ayaklı viyadük.burası çiğdemlide sorgunun kasabası.oradaki bir ev kamulaştırılmış ve onun yıkılması bekleniyor.diğer yandan son iki aksın kazı çalışmaları yapılıyor.ortadaki akslarında bazılarını betonu dökülüyordu.diğer taraftada öngerilmeli kirişler yapılıyor sonradan burada birleştirilecek.
Uploaded with ImageShack.us ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez][/IMG] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
Uploaded with ImageShack.us ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])/][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
burak5866
18.06.2011, 23:38
ankara-sivas hızlı tren projes,nde yozgat istasyonundan hemen önceki tünel.bozok üniversitesi arkasında divanlı mevkiinde.
km 222+700 223+500 tünel uzunluğu 800m
By burak_58 ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]) at 2011-06-18
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez][/I[IMG][Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
MG]
burak5866
18.06.2011, 23:55
burasıda projenin başlangıç kısmından 2-3 km ilerisi aç-kapa tüneli
km galiba 179+000 dı.burasınında beton döküm işlemi devam ediyor.burdanda birkaç kare.
By [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez][/IMG]
By burak_58 ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez][IMG) at 2011-06-18ak_58]burak_58 at 2011-06-18
tarihlere aldanmayın.footğraf makinesinin tarihi ayarlı değildi.
sandalli
19.06.2011, 00:07
Bu resim de Yildizeli Sandal köyündeki tünel calismasindan. Hayaldi gercek oldu. :)
_DuMaN_58
19.06.2011, 00:32
Burak görsel paylaşım için teşekkürler. Acaba Sivas-Ankara arası hızlı tren çalışması ne zamana biter?
Proje müdürüne göre (iyi tanırım) 2014'e bitmesi mümkün görünmüyormuş...
Ayrıca en son karar verilen istasyon yeri şu anki depolar ve TMO alanı.
Arif Coşkun
19.06.2011, 09:14
Biraz gecikmeli bitecek ama güzel olacak inşallah, hayırlı uğurlu olsun.
burak5866
19.06.2011, 09:41
duman şu an altyapı inşaatı yapılıyor ve yerköy-sorgun arası bayağı iyi durumda burası 2013 de bitmiş olacak bir yandan da yıldızeli şantiyesinde çalışmalar sürüyor ama orası buraya göre daha ağır ilerliyor.sonra daha yerköy-kırıkkale arası daha ihale edilmedi.birde altyapı işlemleri bittikten sonra üst yap için ayrı bir ihale yapılacak.ray döşeme elektirk direkleri vs için.o arada tabi garlar filanda ihale çıakrılır.benim tahminimce en az 5-6 sene daha sürer.Ama şunu da belirtiyim bu proje türkiyenin en büyük ikinci projesiymiş.diğer hatlardan çok daha masraflı ve daha uzun bir hat.birinci projede izmir-istanbul otoyoluymuş.bence 5-6 sene sürsede değecek bir proje zaten bunu 2-3 seneye bitmesini beklemek hayalcilik olur.şöyle bir kaba hesap yaptım belki yüzlerce şantiye var hat boyunca ve hepsinde çok hummalı çalışmalar var.biz herhangi bir şantiyedeki bir iş makinasının günlük ihtiyacını anca maaşımızla karşıalrız heralde.önceden neden geç kaldı diye eleştiriyordum ama şimdi devlete teşekkür etmemiz gerektiğini anladım sivasa yapılan bu hizmet için.
burak5866
24.06.2011, 16:18
bizim bozok üniversitesinin hemen 4-5 km aşağısındna geçen t3 tüneli.oradaki tünelle sıkıntı olduğu için yani zmein kötü olduğu için zemin güçlendirme çalışmaları yapılıyor.önce enjeksiyon yöntemi deneniyor(resimlerdeki yani) ama aldığım bilgilere göre bu yöntem işe yaramamış daha pahalı yöntem olan jet grout yöntemi ile güçlendirilecekmiş.diyeceksini z neden önce jet grout yapılmadı o yöntem çok pahalı olduğu için.yoksa müteahhite kalsa hemen yapar ama devlet önce ucuzunu deniyor belki işe yarar diye.ama sonuç işe yaramayacak gibiymiş.
By burak_58 ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]) at 2011-06-24
burak5866
24.06.2011, 16:37
burasıda yerköyün biraz daha ilerisi km 170 ler
burada da zemin çok kötü.bataklık bir zemin var ve bu zeminde de iyileştirme çalışması yapılıyor.bu yöntem de darbeli kırmataş kolon yöntemidir.burada 20 m ye kadar yükseklikteki zmeinler iyileştirilebiliyor.buradaki amaç 1.5 m aralıklarla zemine çakıl taşı çakılıyor.buda bir zemin iyileştirme yöntemi.bu da çok pahalı bir yöntemdir enjeksiyona göre.ama jet grout kadar pahalı değil.bu işi türkiyede tek bu firma yapıyormuş.hatta ortadoğu bölge temsilciymiş.adamlar lübnandan tutda suriye gaziantep zonguldak gibi şehirlerde de yapmışlar.zaten bu çalışmanın adıda bunlara amrka olarka kalmış.tıpkı sana yağı selpak mendil gibi.bununda metresi 25 tl den yapılıyormuş.günde yaklaşık 1400 m yapabiliyorlarmış.tabi 24 saat çalışıyorlar ve sadece 5-6 tane alet var ve çoğuda sorunlu yakında daha fazla cihaz getireceklermiş ve tez zaman da bitmesi bekleniyor.son resimlerde yerköyden manzaralar.burası biraz çölmüş bir bakıma.resimlerden de anlayabilirsiniz.son olan resimde de yolda kalmıştık :D biraz eve geç gittik o gün.
burak5866
24.06.2011, 16:53
buradan şunu anladık ki doğayla baş etmek çok zor.sadece 2-3 km yol için ne kadar uğraş ve masraf yapılıyor.bu projede ortaya çıkacak rakamıda varın siz hesap edin.bu en basitinden bir zemin iyileştirilmesi ve 2-3 km filan yapıalcak 1.5m aralıklarda ve 2-3 km uzunluğundaki kuyu sayısını hesap edin ve dönen paraları hesaplayın bir kuyuda 15-20 m yüksekliğinde bu sadece bir kısım ve bu projede daha ne kısımlar tüneller viyadükler yarmalar o kadar araç masrafı işçi masrafı.bu ksıımda sadece bu projenin alt yapı inşaatı birde bunun üst yapı işi var o daha kısa sürer ama orasıda fiyat olarak alt yapı kadar eder hatta dah fazla bile edebilir.bu projenin ihale bedeli 840.000.000 tl(840 trilyon) ama ama bu rakam bunu 4 e 5 e katlar rakam 4.000.000.000 birde üst yapıyı ekledim mi bu rakam eder 7-8 milyar tl ediyor.müteahhit firmadan bir rakam öğrendim şaştım kaldım adamlar 1.5 trilyonluk eski parayla yani şimdi 1.5 milyon tl lik yarma yapmışlar sırf denemk için işe yarayacak mı diye?bu rakamlardaki amacım bu projenin sivas için yapılmış en büyük yatırım olduğunu belirtmek istiyorum.inşallah devamıda gelir.sivası diğer illerede hızlı trenle bağlarız inş.özellikle doğu ve güneydoğu illerine.ileriki zamanlarda da kayseri üzerinden akdenize bağlanabilir.
burak5866
25.06.2011, 10:52
km 266 viyadüğünde(çiğdemli) çalışmalar süratlı şekilde devam ediyor.bir yandan öngerilmeli kirişler imal edilirken diğer yandan eksik aksların yapımına devam ediliyor.bizde viyadüğe çıktık ve çeşitli bilgiler aldık.ön taraftaki bitmiş olan aksların kirişlerinin yerleştirilmesine bugün başlancaktı.diğer taraftada viyadük ayağı için fore kazıklı temel ve radya temel bitmiş beton dökülecek.
By burak_58 ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]) at 2011-06-25
burak5866
25.06.2011, 11:34
burasıda t5 tüneli.sorugun 5-6 km daha ilerisi Sivas tarafına doğru.bu tünelde projenin en uzun tüneli ve iki taraflı olarak açılıyor.3540 m uzunluğunda.bizim girdiğim kısım ankara taradındaki girişi sıkıntılı olan kısımı çünkü tünelin ankara ucu ile sivas ucu arasında 2 m lik kot farkı var bundan dolayı su içeride kalıyor ve pompalanarak dışarı çıakrılıyor bu kısımda.çalışmalar devam ederken bizde tünelin içine girdik gerçekten burada da çalışmalar son hız devam ediyor.toplamda 850m si açılmış bu taraf 300m diğer taraf 500 m açılmış.300 küsür metre boyunca ilerlerken üstümüze sürekli su damlıyordu yukarıdan ve ieçrisi bataklıklık gibiydi.3-4 defa battık ama değdi :D size bir kaç kare.şunu da öğrendim ki bu iş çok zormuş.hatta projenin en zor işi tünel olsa gerek.
Maşallah..Eline sağlık kardeş..Çekilen zahmeti anlamak için resimler kafi..
Ama eminim "o işçiler yandaşalrı,kendi adamalrına para kazandırıyorlar" diyecek zihniyet çıkacak..
BURAK5866 kardeşimize teşekkür ediyorum bizi bilgilendirdiği için en son 6.ayda kaldı sonraki aylarla ilgili bir gelişme yokmu acaba paylaşırsa seviniriz...
burak5866
02.12.2011, 11:57
eko58fb rica ederim ben yazın staj yaptığım için o kadar resim paylaşabildim ama yakın zamanda tekrar şantiye ye gideceğim o zaman daha çok resim eklerim inşallah.sınavlar filan yeni bitti de siteye de pek giremiyordum.
Trenimiz ne alemde Burak kardeş imkanın varsa çalışma fotolarını güncellesen sana zahmet.
bir ilerleme yok sanırım hızlı tren mevzusunda umarım 2015 e kadar biter tcdd nin sitesinde en son güncelleme 07.06.2012 tarihinde bizi gidişattan bilgilendirebilecek arkadaş varsa yazsında merakımızı giderelim...
ahhaah er yada geç bu proje iptal olacaktır hala koyun gibi kanan insanlar var hızlı tren projesinde Sivas 2007 yılında ihale kapsamına alında hemde ilk Ankara-Sivas arasına yapılacaktı saolsun Tayyip efendi ne amaçla ise Sivas'ı projeden çıkardı geldi Stad yapıcam deyip İnsanlarımızı kandırdı oyları kaptı geldi 118 TRİLYONLUK ( zuhahaha zorumdan guluyorum suan) yatırım yaptım dedi oyları kaptı bu Sivas halkı hiç bişeyi haketmiyo ben 24 yaşındayım bu memleketin geliştiğini benim torumun torunun torunu göremez ilk olarak çarşıda gezen HANZO ların (utanarak söylüyorum ) ve o hanzoların cocuklarının da Sivas'tan gitmesi lazım çünki evlatlarınıda kendileri gibi yetişdiriyolar yani eğri oturup doğru konuşalım bu söylediklerimin tamamı doğru ha sen Sivas'lı değilsin diyen olursada hiç biriniz benim kadar Sivas'ı sevemezsiniz ve hiç biriniz benim kadar milliyetçi olamazsınız
ahhaah er yada geç bu proje iptal olacaktır hala koyun gibi kanan insanlar var hızlı tren projesinde Sivas 2007 yılında ihale kapsamına alında hemde ilk Ankara-Sivas arasına yapılacaktı saolsun Tayyip efendi ne amaçla ise Sivas'ı projeden çıkardı geldi Stad yapıcam deyip İnsanlarımızı kandırdı oyları kaptı geldi 118 TRİLYONLUK ( zuhahaha zorumdan guluyorum suan) yatırım yaptım dedi oyları kaptı bu Sivas halkı hiç bişeyi haketmiyo ben 24 yaşındayım bu memleketin geliştiğini benim torumun torunun torunu göremez ilk olarak çarşıda gezen HANZO ların (utanarak söylüyorum ) ve o hanzoların cocuklarının da Sivas'tan gitmesi lazım çünki evlatlarınıda kendileri gibi yetişdiriyolar yani eğri oturup doğru konuşalım bu söylediklerimin tamamı doğru ha sen Sivas'lı değilsin diyen olursada hiç biriniz benim kadar Sivas'ı sevemezsiniz ve hiç biriniz benim kadar milliyetçi olamazsınız
Ankara Sivas arasında karayolu yolculuğu yapsan, ya da daha basiti önceki sayfalardaki fotolaralara baksan boş boş sacmalamazsın. Ihale iptal olacak diye
ben gereği kadar yolculuk yaptım zaman gösterecek 2050 den assa gelmez hızlı tren önüne taş koyacak birileri cıkacaktır
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.