PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MUHSİN YAZICIOĞLU

puar
04.02.2008, 16:06
Muhsin Yazıcıoğlu, 31 Aralık 1954'te Sivas Elmalı Köyü'nde doğdu. Babasının adı Halit, annesinin adı Fidan'dır. Veteriner Hekim; Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ni bitirdi. Selçuklu Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı Genel Başkanlığı görevini üstlendi. Büyük Birlik Partisi Kurucu Üyesi ve Kurucu Genel Başkanı oldu. 19 ve 20. Dönem Sivas Milletvekili. Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı. Yazıcıoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.
BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ

Burdan kendisi hakkında görüşlerinizi yazabilirsiniz. Belki olurda siteye girer vede düşüncülerimizi dikkate alırsa en azından mecliste bizimde hakkımız savunlur.

sivaslıgenç
04.02.2008, 16:38
Evet bana göre Sivaslı olarak ön planda olan insanların en iyisidir,Muhsin başkan.

tekniker58
13.02.2008, 13:24
Muhsin Yazicioglu, 1954 yilinda Sivas'in Sarkisla ilçesi Elmali Köyü'nde bir çiftçi ailesinin oglu olarak dogdu. Ilk ve orta ögrenimini Sarkisla'da yapti.

Yüksek ögrenimini yapmak üzere 1972'de Ankara'ya geldi. Üniversite tahsilini, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde tamamladi.

1968'de cemiyet (dernek) çalismalarina basladi. Sarkisla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katildi. Ankara'ya geldikten sonra ise, Ülkü Ocaklari Genel Merkezi'nde görev yapmaya basladi. Sirasiyla; Ülkü Ocaklari Genel Baskan Yardimciligi ve Ülkü Ocaklari Genel Baskanligi yapti. (1977-78).

1978'de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Dernegi'nin kurucu Genel Baskani oldu. 1980 yilina kadar MHP'de Genel Baskan Müsavirligi görevinde bulundu.

12 Eylül 1980'de yapilan askeri darbenin ardindan, MHP ve Ülkücü Kuruluslar Davasi sanigi olarak cezaevine konuldu. 5,5 yili hücrede olmak üzere 7,5 yil Mamak Cezaevi'nde kalan Muhsin YAZICIOGLU, 7,5 yil cezaevinde kaldigi bu davadan herhangi bir ceza almadi.

Cezaevinden çiktiktan sonra, magdur olmus ülkücülere ve onlarin ailelerine yardim amaciyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Egitim Vakfi'nin baskanligini yapti.

1987'de arkadaslari ile birlikte MÇP'de siyasete girdi. MÇP'de Genel Sekreter Yardimciligi görevinde bulundu.

1991 genel seçimlerinde üç partinin olusturdugu ittifak bünyesinde, milletvekili adayi oldu. “O, inançlarinizi Meclis'e tasiyacak” sloganiyla, Sivas'tan milletvekili seçildi.

1992 yili Temmuz ayinda, “içinde bulundugu partinin siyasi anlayisiyla uyusamadigi için” bir grup arkadasi ile birlikte MÇP'den ayrildi. 29 Ocak 1993 tarihinde Büyük Birlik Partisi kuruldu ve bu partinin Genel Baskanligina seçildi.

24 Aralik 1995'te yapilan erken genel seçimlerde ANAP-BBP ittifakindan 20. Dönem Sivas milletvekili olarak, yeniden meclise girdi. 28.02.1996 tarihinde ANAP'tan istifa ederek, BBP'ye döndü.

26 Nisan 1998'de yapilan 3. Büyük Kurultay'da, 8 Ekim 2000 tarihinde yapilan 4. Büyük Kurultay'da, 2 Haziran 2002 tarihinde yapilan 1. Olaganüstü Büyük Kurultay'da ve 20 Temmuz 2003 tarihinde yapilan 5. Olagan Büyük Kurultay'da tekrar BBP Genel Baskanligina seçildi.

Halen bu görevi devam ettirmekte olan Muhsin YAZICIOGLU, evli ve iki çocuk babasıdır.

1967 dernek serkan20
15.02.2008, 17:44
sivasımızın politik anlamında bana göre vazgeçilmez lideridir.
duruşunu hiç bozmayan davasından vazgeçmeyen
davası uğruna mhp yi bırakan
sağlam kariyerli lider

murat aydoğan
25.02.2008, 00:12
sayın genel başkanım MUHSİN YAZICIOĞLUNA saygılarımı sunarım onurlu ve dik duruşu tam bir SİVAS VE ANADOLU YİĞİDİ bende bir BBP Lİ oLARAK GURUR VE ONUR DUYUYORUM ve bütün BÜYÜK BİRLİK PARTİLİ DOSTLARIMA VE HEMŞERİLERİME SAYGILAR SUNARIM BBP İST MALTEPE İLÇE DIŞ İLİŞKİLER BAŞKANI MURAT AYDOĞAN TÜM SİVASLILARDAN BBP ye katılmalarını davet ediyorum SAYIN GENEL BAŞKANIMIZ MUHSİN YAZICIOĞLU gibi bir ONURLU VE VATANINI SEVEN İNSANI LUTFEN DESTEKLEYELİM tüm hemşerilerimi saygıyla selamlar YÜCE ALLAHIMA EMANETİNİZ murat aydoğan sivas ulaş şenyurt köyünde doğdum öz sivaslıyım sivasımıda çok severim ist MALTEPE

murat aydoğan
25.02.2008, 00:37
SAYIN GENEL BAŞKANIM SİVASIN GERÇEK VEKİLİ SİZ SİNİZ BİZLER SİZİN MÜCADELENİZİ BBP Lİ OLARAK BİLİYORUZ DİKİM EVİNE VERDİĞİNİZ MÜCADELEYİ TEKELE VERDİĞİNİZ MÜCADELEYİ VAKIFLAR KANUNUNU NA VERDİĞİNİZ MÜCADELEYİ TÜDEMSAŞA VERDİĞİNİZ MÜCADELEYİ MECLİS BÜTÇE KONUŞMASINDA SİZE İZİN VERMEYEN ANKARAYIDA BİLİYOZ BEN BİR BBP MENSUBU OLMAKTAN GURUR VE ONUR DUYUYOR SİZİN HALKIM SİVASIN GERÇEK VEKİLİ OLDUĞUNUZU BİLİYORUM %60 OY ALANLAR SİVASIN YOLUNU UNUTANLARDA SİVAS SONUNDA ANLAYACAKTIR İNŞALLAH SAYGILARIMI SUNAR ELLERİNİZDEN ÖPERİM GERÇEK TÜRK LİDERİ GERÇEK SİVASLI GERÇEK ANADOLUNUN GURURU MUHSİN YAZICIOĞLU BBP İST MALTEPE TEŞKİLATINDAN MURAT AYDOĞAN

Abdurrahman 58
12.05.2008, 22:27
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER.EMEĞİNİZE SAĞLIK.

ToMaFia
08.07.2008, 09:51
Muhsin YAZICIOĞLU Ülkücü Hareketin En Önde Gelen İsmidir..! BöyLe Bir İnsanında Bizim Memleketlimiz Olması Sivaslılar İçin Gurur Verici Bişeydir.! Türkiyenin Geleceği İçin BİR TEK O KALDI MUHSİN YAZICIOĞLU. Ülkücü Hareketin Vazgeçilmez İsmi, Yüzündeki Her Çizgi, Vücudundaki Her Yara Dava Kokan Bir İnsan, Davası İçin, Türk-İslâm, İçin, KızılElma İçin, Turan İçin Varını Yoğunu Ortaya Koyan Gerektiği Zaman Canını VerebiLecek Bir İnsan..! Türkiye'nin Başına Gelebilecek Daha İleri GörüşLü Bir Lider Dünyaya GeLmemiştir.! Bu Yüzden Biz SivasLıLar Muhsin YAZICIOĞLU iLe Hem Gurur DuymaLı Hem Sonuna Kadar DestekLemeLiyiz.! Ben Bunun İçin Bütün SivasLı ArkadasLarımı, AnaLarımı, BacıLarımı, KardeşLerimi Bu Ulu Ve Yüce Davada Muhsin Başkanımızı DestekLemeye Davet EdiyOrum..! ^^ALLAH TÜRKÜ KORUSUN^^

Tanrı Dağı Kadar Türk, Hira Dağı Kadar MüsLüman...!

gürün_güzeli
08.07.2008, 09:56
emeğine bileğine sağlık......süper bi adam.........

svsyzr
08.07.2008, 09:58
tekniker58 verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Gerçektan Muhsin abimiz başka bir insan çok değerli ve memleketine ve vatanına bağlıdır.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

gürün_güzeli
08.07.2008, 09:59
tekniker58 verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Gerçektan Muhsin abimiz başka bir insan çok değerli ve memleketine ve vatanına bağlıdır.

maşallah şu yakışıklılığa şu poza bir bakın.............Allah bizede nasip etsin böyle bir insanı..:)

58memo
08.07.2008, 10:08
maşallah şu yakışıklılığa şu poza bir bakın.............Allah bizede nasip etsin böyle bir insanı

Tabi yaaaw dayimdaki poza bak yaav masallah. Allah böylesi insanlari herkese nasip etis.n

SEMİH-58
08.07.2008, 11:16
emegine saglık gardaşım bilğiler için teşekkürler...

Yolundan ayrılmayız Muhsin Başkan

yakamozz
11.07.2008, 16:15
Adam gibi adam MUHSİN BAŞKAN.Sivasımızın gözbebeği seni çok seviyoruz...

koca_reis
08.09.2008, 13:39
ONU ANLATMAYA KELİMELERİN BİLE GÜÇÜ YETMEZ.....RABBİM YAR VE YARDIMCISI OLSUN BU BÜYÜK DAVASINDA......

Abdurrahman 58
08.09.2008, 13:52
Tabi yaaaw dayimdaki poza bak yaav masallah. Allah böylesi insanlari herkese nasip etis.n

MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN DÜNYANIN EN KARİZMATİK 7 SİYASETÇİSİNDEN BİRİ OLDUĞUNU BİLİYOMUYDUN?.

Abdurrahman 58
18.09.2008, 14:13
ALLAH BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN.ÇOK DEĞERLİ BİR İNSAN
''ADAM GİBİ ADAM''

seva
16.11.2008, 01:22
20 ekim 1991 milletvekili genel seçimlerinde, refah partisi (rp), milliyetçi çalışma partisi (mçp) ve islahatçı demokrasi partisi'nin (idp) oluşturduğu ittifak bünyesinde milletvekili adayı olan muhsin yazıcıoğlu, sivas'tan milletvekili seçildi.

*AHISKALI*
02.04.2009, 12:46
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]ıcıoğlu/02.jpg

O bizim yüreğimiz, bizim duruşumuz, bizim sesimizdi. Zaman zaman korksak da, o bizim hiç geri adım atmayan cesaretimizdi. Dünya telaşı ile yalpalarken, o cetvelle çizilmiş gibi dümdüz yolunda ilerleyen gölgemizdi. Hiç eğilmeyen başımız, hiç zedelenmeyen onurumuzdu. Zamanla biz onu yalnız bıraksak da, o bizden hiç vazgeçmedi.

MUHSİN BAŞKAN"IN HAYATI

Sivas'ın Şarkışla ilçesinin Elmalı köyünde doğan Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamı Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinin Keş Dağı'nda karlar altında sona erdi. Yazıcıoğlu, yerel seçimler öncesinde miting için gittiği Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinden, Yozgat'ın Yerköy ilçesine geçerken bindiği helikopterin düşmesi sonucunu hayatını kaybetti

ŞARKIŞLADA BAŞLAYAN HAYAT

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, 1954 yılında, Sivas'ın Şarkışla ilçesi Elmalı Köyü'nde doğduktan sonra ilk ve orta öğrenimini Şarkışla'da, üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde tamamladı. Siyasete 14 yaşında Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katılarak başlayan Yazıcıoğlu, üniversite eğitimi için 1972'de Ankara'ya geldikten sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yaptı.

ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı da yapan Yazıcıoğlu, 1978'de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği'nin kurucu Genel Başkanı oldu. Yazıcıoğlu'nun yardımcılığını 1996'da Susurluk'ta trafik kazasında hayatını kaybeden Abdullah Çatlı yapmıştı.

MAMAK'TA İŞKENCE GÖRDÜ

Yazıcıoğlu, 12 Eylül 1980'den sonra MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda yargılandı. Tutuklandıktan sonra 26 gün işkence gören Yazıcıoğlu, 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kaldı ve tam 17 yıl sonra suçsuz olduğu ortaya çıktı. Cezaevi yıllarının ardından cezaevindeki ülkücüler ve onların ailelerine yardım amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı'nın başkanlığını üstlenen Yazıcıoğlu, 1987'de Milliyetçi Çalışma Partisi'nden (MÇP) siyasete atıldı.

TÜRKEŞ'Lİ MÇP İLE SİYASETE ATILDI

Partide Genel Sekreter Yardımcılığı da yapan Yazıcıoğlu, 20 Ekim 1991 Milletvekili Genel Seçimlerinde, Refah Partisi(RP), Milliyetçi Çalışma Partisi(MÇP) ve Islahatçı Demokrasi Partisi'nin(IDP) oluşturduğu ittifaktan aday olan Yazıcıoğlu, Sivas milletvekili olarak TBMM'ye girdi.

1992 YILINDA BBP'Yİ KURDU

7 Temmuz 1992'de 5 milletvekili arkadaşı ile birlikte MÇP'den ayrılan Yazıcıoğlu, 29 Ocak 1993'de Büyük Birlik Partisi'ni kurdu ve Genel Başkanı oldu. 24 Aralık 1995'te yapılan erken genel seçimlerinde ANAP-BBP ittifakından TBMM'ye giren Yazıcıoğlu, 28 Şubat 1996'da ANAP'tan istifa ederek, partisine geri döndü. Yazıcıoğlu, 1998'de yapılan 3. Büyük Kurultay ve 2000 tarihindeki 4. Büyük Kurultay'da tekrar BBP Genel Başkanlığına seçildi. 22 Temmuz seçimlerinde partisinden istifa eden Yazıcıoğlu, bağımsız olarak Sivas Milletvekili seçildi. Yazıcıoğlu, evli ve iki çocuk babası idi...

HİÇBİRİMİZİN GARANTİSİ YOK

Yazıcıoğlu, yerel seçim çalışmaları çerçevesinde gittiği Karaman'da "ölüm"ü hatırlatarak, "Hiçbirimizin garantisi yok. Şurada ayakta duranın da, oturanın da garantisi yok" demişti. Yazıcıoğlu, 19 Mart'ta yaptığı konuşmada "ölüm" ile ilgili olarak şunları söylemişti: "Şimdi bakın yoldan geldik, yola gideceğiz. Hiçbirimizin garantisi yok. Şurada ayakta duranın da, oturanın da garantisi yok. Yani, ruh bir saniyeliktir. Küf dedi mi gitti. Bunun da nerede geleceği, nasıl geleceği, ne şekilde yakalayacağı belli değil.'

VE SONSUZLUĞUN SAHİBİNE KAVUŞTU

Yazıcıoğlu, 12 Eylül döneminde Mamak Cezaevi'nde yazdığı “Huzur dolu içimde, Ben sonsuzluğu düşünüyorum, Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum” şiiri gibi sonsuzluğun sahibi Allah'a kavuştu.

Huzur dolu içimde
Ben sonsuzluğu
düşünüyorum
Ey sonsuzluğun
sahibi, sana
ulaşmak istiyorum....

Yanımızdayken fark edemedik. Dünya telaşı içinde hissedemedik. Ama yokluğun vücudumuzdan bir parçayı aldı götürdü. Sen Maraş dağlarının karlı zirvesine çarparken bedenini donduran soğuk, bizi de üşütüyor...

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]ıcıoğlu/11.jpg

Celalettin Harzemşah gibi korkusuzdu. O, hayatı halkın içinde ama mücadeleyi zirvede yaşadı. Keş dağlarının karlı zirvesinde de Rabbine kavuştu. Biz peygamber çiçekleri toplarken uzakta; o, kekik kokan yamaçlarda, Cennette bir çeşme başında, beyazlar içinde Rabbine uzandı.
Alperen’e de zaten bu yakışırdı.
Onun da dediği gibi, bir saniyesine bile hakim olamadığınız, hükmedemediğiniz bir hayat için, bir dünya için, fırıldak olmanın anlamı yok. Düz yaşayacağız, düz duracağız, düz yürüyeceğiz. Dik duracağız

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]ıcıoğlu/58.jpg

ELVEDA MUHSİN BAŞKAN, MEKANIN CENNET OLSUN...

MeLody58
02.04.2009, 12:57
Huzur dolu içimde
Ben sonsuzluğu
düşünüyorum
Ey sonsuzluğun
sahibi, sana
ulaşmak istiyorum....
paylasımın icin tesekkür ederim :(

sibelYILMAZ
02.04.2009, 13:06
Huzur dolu içimde
Ben sonsuzluğu
düşünüyorum
Ey sonsuzluğun
sahibi, sana
ulaşmak istiyorum....

Ulaştın dileğine.....Rahat uyu kabrin nur dolsun dualarımız daima seninle.......

MeLody58
02.04.2009, 13:16
Nedir zaman, nedir?
Bir su mu, bir kuş mu?
Nedir zaman, nedir?
İniş mi, yokuş mu?
Bir sese benziyor:
Arkanız hep zifir!
Bir sese benziyor:
Önünüz hep kabir!
Annesi azabın,
Sonsuzluk şarkısı.
Annesi azabın,
Cinnetin tıpkısı.
Zamanın çarkları
Sizi yürütüyor!
Zamanın çarkları,
Beni öğütüyor!
Kime kaçsam ondan;
Ha yakın, ha ırak?
Kime kaçsam ondan;
Ya sema, ya toprak...

(Necip Fazıl Kısakürek)

~EmiN~58~
02.04.2009, 13:30
Muhsuz başkanımız hakketen yürekten sevdiğimiz başkanımızdı ALLAH RAHMET EYLESİN

AKÇAMAGRALI58
02.04.2009, 14:04
Dünyanın alışkanlığıdır yaşarken kıymetini bilmeyip öldükten sonra kişiyi anlamak.

Son dönemlerde iyice ayyuka çıkmış olan milli his düşmanlığına en güzel cevabı yine milletimiz verdi. Milyonlarca dua tek bir amaç için göğe yükseldi.

Sadece Türkiye için değil bütün Türk ve İslam coğrafyası için önemli olan Muhsin Yazıcıoğlu’nun varlığı tohum misali toprağa düşerken, gelecek için de ümitli oluyoruz. Bu ideal yolunda yürüyen gençliğin varlığı ümidimizi daim edecek.

Merhum Yazıcıoğlu ve diğer vefat edenler için Türkiye’de olduğu gibi Azerbaycan’da da dualar edildi. Bakü Türk Şehitliği Camisi’nde merhumlar için okunan Kuran-ı Kerim ve edilen dualar hem gidenler hem kalanların selameti içindi. Türkiye kadar üzülen bir de Azerbaycan vardı.

Zordur idealler uğruna yaşayıp ölmek. Allah, peygamber, vatan, bayrak gibi kutsal değerler uğruna ömür harcamak her babayiğidin harcı olmasa gerek.

“Türk devletsiz olmaz, hürriyetsiz olmaz, ezansız olmaz, esir olmaz�” diyordu. Dedikleri, kalbinde taşıdığı inançlarıydı. Sonsuzluğun sahibine dayanarak yürüdüğü yolun parolalarıydı. Kimi doğru anladı kimi yanlış anladı. O’nu anlamak için Türk olmayı anlamak lazım. Yazıcıoğlu için Nobeller peşinde koşmadan, milletine sırt çevirip başkalarına hizmet etmeden, milli manevi değerlerine küfretmeden, kendini ona buna satmadan yaşamaktı Türk olmak.

Sevgili Asım Yıldırım beyin televizyon ekranlarında bizlerle paylaştığı “Türk olmak” adlı yazıyı, bu manidar gün için sizlerle paylaşıyorum;

Türk olmak... En zayıf gününde bile dünyaya meydan okumak, en dertli gününde bile her ufunetin bir şafakta biteceğini bilerek tevekkül göstermektir.

Türk olmak... Osmanlı'nın borcunu ödemektir. Hovarda babanın borçla yaşayan evladı gibi.

Kosova'da ve Bosna'da, Batı Trakya'da ve Makedonya'da bilmem kaç asır geçmişte kalan meselelerin hesabını vermektir Türk olmak...

Türk olmak... Kıbrıs'ta, Hocalı'da, Anadolu'da ve Balkanlar'da soykırıma uğrayıp, yapmadığın soykırımla suçlanmaktır...

Türk olmak... Faşist olmaktır, vatanına, yurduna, tarihine sahip çıktığında.

Türk olmak... Demokrat ve çağdaş olmaktır, vatanına, yurduna, tarihine sahip çıkmadığınca...

Türk olmak... Lisanının Avrupa'da yasaklanmasıdır ve yine Türk olmak kendini anlatamamaktır.

Avrupa'da hor görülmek Türk olmaktır, ataların asırlar önce Viyana'yı kuşattığı için ve hoş görülmemektir, sadece kuşatıp; Napolyon gibi bütün Viyana'yı yakmadığın için...

Türk olmak... Selanik'te Pontus Anıtı'nın, Viyana'da çiğnenen yeniçeri minberinin ve Malta'da papazın üzerine bastığı Türk Bayrağı heykelinin önünden geçmektir...

Türk olmak zordur, çetindir ve eziyetlidir. Üç kıtadan dönüp, bir küçük yarımadada misafir muamelesi görmektir Türk olmak...

Sayısız imparatorluk kurmak Türk olmaktır, aynı zamanda sayısız imparatorluk yıkmak da Türk olmaktır...

Arabaya koşulan ilk atın vatanında, ilk yazılı antlaşmanın imzalandığı yurtta, yazının bulunduğu, paranın icat edildiği her metrekaresinden bereket fışkıran bu yurtta, kalkınmak için yabancı sermaye beklemektir Türk olmak...

Türk olmak; Troya'dan bu yana, Sümer'den bu yana serpilerek gelse de tarihten eski bu topraklarda, bütün zamandan damıtılarak gelen yüksek değerlerine rağmen, bir haftalık hafıza ile yaşamaktır...

Doğu Roma'yı da Batı Roma'yı da yıkıp, yeni Roma olan AB'ye girmeye çalışmaktır Türk olmak...

Türk olmak, Mostar'da köprüdür, Kerkük'te kaledir, İstanbul'da Kızkulesi'dir, Anadolu'da buğdaydır, Çukurova'da pamuktur, Ege'de üzüm, Karadeniz'de fındık, Trakya'da ayçiçeğidir...

Türk olmak... Çanakkale'de ölmektir, Çanakkale'de ölmeden önce düşmana su vermektir, onun yaralısını sırtında kendi hastanesine taşımaktır...

Düşmanın ardından rahmet okumak, kanlısından helallik almaktır Türk olmak...

Sabahları odana rahmet dolsun diye, camı açmaktır, kar yağdığında kayak yapmayı değil, evsizleri düşünmektir, balkon köşesine kuşlar için, kışın ekmek kırıntısı, yazın su koymaktır, yağmura rahmet, kara bereket diye bakmaktır Türk olmak...

Türk olmak, harap bir ülkede, zengin ülkelerin müstemlekesini reddedip, tahtadan kılıç ve ipten üzengi ile, paylaşacak ve sahiplenecek tek varlığı fakirlik olmasına rağmen, yedi düvele meydan okumaktır.

Türk olmak; askere davul-zurna ile uğurlanmaktır, belki de dönmeyeceğini bilerek. Türk olmak, annenin ardından 'Bir oğlum daha olsun, onu da göndereceğim' demesidir, babanın gözyaşlarını tutarak, tabutuna son kez dokunurken 'Vatan sağ olsun' demesidir...

Türk olmak; ecdadın yaşadığı kıtlıktan dolayı, çayın yanında gelen şekerden fazla olanı garsona geri vermektir...

Türk olmak; yemeği ziyan etmekten korkmaktır, göz hakkına, diş kirasına saygıdır Türk olmak...

Evindeki bir kap aşın yarısını Tanrı misafirine vermektir; kendi yerde, misafiri döşekte yatırmaktır Türk olmak...

Türk olmak; milli maçta ağlamaktır.

Türk olmak; aşkını ölesiye sevmektir. Aşkı için ölmektir, öldürmektir, sevdiceğinin elini bir tez tutamadan, toprağa girmektir...

En güzel aşk şiirlerini yüreğinde hissetmektir, eşkıyaya türkü yakmaktır, Türk olmak...

Milletine sövmektir, ama başkasına sövdürmemektir, Türk olmak...

Türk olmak; Yunus'u bilmektir, Aşık Veysel'i sevmektir, Mevlana'yı, Hacı Bektaş-ı Veli'yi ve Hoca Ahmet Yesevi'yi -tek bir satırını okumasa da- yüreğinde taşımaktır...

Türk olmak, saz çaldığında, ney üflendiğinde, kös dövüldüğünde ve kaval çaldığında, yüreğinin derinlerinde bir sızı sezmektir, bir de Yemen Türküsü'nde...

Hayatın sana verdiklerine 'nasip', vermediklerine 'kısmet' demektir, her işin 'hayırlısına' inanmaktır ve 'feleğe' küfretmektir ve ağlamamak için çok gülmekten çekinmektir...

Türk olmak; Asya'da batılı, Avrupa'da doğulu diye tepki görmektir...

Irk sözünü bilmeden yaşamak, yaradılanı Yaradan’dan ötürü sevmektir, Türk olmak...

Magazin programları ile dizilerin arasına sıkışsa da, silkinip üzerindeki ölü toprağını atabilmektir...

TÜRK OLMAK; MEDENİYETLER MEZARLIĞI ANADOLU'DA DİK DURABİLMEKTİR...

'NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE' DİYEBİLMEKTİR, TÜRK OLMAK...

Muhsin olmak demektir Türk olmak�

-Düzenleme için Halis Güler'e teşekkürler-

Mehmet Fatih ÖZTARSU - Haber 7 / Azerbaycan

Fatih Altaylı
Bell'den bir açıklama bekliyoruz
02.04.2009 08:23
Muhsin Yazıcıoğlu'nun ve arkadaşlarının ölümüne neden olan kaza sonrası her şey yazıldı, her şey çizildi ve herkes suçlandı ama asıl suçlu hiç suçlanmadı.
Bu kazanın bu kadar acı veren ölümlerle sonuçlanmasındaki en büyük sorumluluk "Bell" helikopter firmasının.
Şaka yapmıyorum. Kaza yapan helikopterde bir alet var. Adı ELT.
Bu ELT denen alet hayatında bir kez işe yarayacak.
Helikopter kaza yapınca, uyduya helikopterin nerede olduğuna dair bir sinyal gönderecek.
Bu sinyali alan kurtarma ekipleri helikopterin yerini belirleyecek ve kazazedeler kurtarılacak.
Hayatı boyunca en fazla bir kez çalışma şansına sahip olan bu ELT adlı cihaz, o gün geldiğinde çalışmadı.
Bakıyorum da, hiç kimse bunu sorgulamıyor.
Helikopterin düştüğü gün, helikopterin ait olduğu firmanın sahibi Ali Sabancı kardeşim aradı.
"Uçakta ELT yok diyorlar. Olmaz olur mu var. Ama bu airbag gibi yeterince sert bir çarpma olmazsa çalışmaz. Herhalde helikopter yumuşak bir iniş yaptı ki, alet çalışmadı" dedi.
Enkaz bulununca anladık ki, pek de yumuşak bir iniş olmamış. Helikopter paramparça.
Peki o zaman bu ELT denen meret niye çalışmadı?
Tek bir sinyal yollasa yeri tesbit edilecek ve kazadan yaralı kurtulan varsa, ki en az bir kişinin yaralı kurtulduğunu biliyoruz, kurtarılacak.
Bell firması bu cihazın niye çalışmadığını bulmak zorunda.
Yoksa dillendirilmeye başlanan "suikast" iddiaları daha da güçlenir.

Nikbin
06.06.2009, 17:09

Mekanın cennet olsun güzel insan.

Merkez_Alperen
06.06.2009, 17:15
Yastığımız mezar taşı,Yorganımız kar olsun!
Biz bu yoldan dönersek namus bize ar olsun!!

İZİNDEYİZ BÜYÜK İNSAN!

seten65
11.06.2009, 20:02
Kar gülü ( Muhsin Yazıcıoğlu )
...................Büyük dava adamı Muhsin Yazıcıoğlu'na

Üç gündür dağlarda ağıt yakıldı
Ya Allah diyerek doğrul yerinden
Kim diyor ki Güneş dağa çakıldı
......Hiç gönül geçer mi gönül erinden
......Ya Allah diyerek doğrul yerinden
Karda çiçek açtı derlerse doğru
Kadere Amenna gelirse çağrı
Gör nasıl yanıyor Milletin bağrı
....Sen ki Ülkün için geçtin ser’inden
Üşüyorum Reis dondu sol yanım
Damarlar çatladı akıyor kanım
Sen ki özge cansın can içre canım
......El alıp sıyrıldın madde kirinden
Ümitler târumar özler perişan
Bir haber bekleyen gözler perişan
Dağlarda saklayan güzler perişan
......Cihan aydınlansın İman zer’inden
Dağlarda öksüzce açan kar gülü
Kur’an davasının şeyda Bülbülü
Kaldır at üstünden sütbeyaz tülü
......Bir kutlu haber ver bize dirinden
Hey Makberi yandı yıkıldı sine
Acıdan kıvranıp kitlendi çene
Davran bre Reis kalkmayı dene
......Sesler duyuyorum karda derinden
Makberi - Ahmet Akkoyun...........27/03/2009.....

piyanistalp
15.06.2009, 21:30
merhaba arkadaşlar 13-14 haziranda atatürk kültür merkezinde muhsin yazıcıoğlu anısına ''resimlerle muhsin yazıcıoğlu sergisi'' açtık..18-19 hazirandada bankalar caddesinde açık hava sergisi açılacaktır tüm sivas halkı davetlidir...katılımınızı bekliyoruz saygılar...5kişi çizdik resimleri örneklerini sizlere paylaştım sergide 37 resim yer almaktadır..
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])

Dilsad Hatun
04.07.2009, 23:14
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ioglu_0002_400_1__1238017524.j pg
Sen yalnız değilsin gökler ve yerler,
Vallahi… Billahi… Seninle şimdi.
Seksenbin evliya, doksanbin pirler,
Vallahi… Billahi… Seninle şimdi

Yeşil Tuna dertli, akışı usul!
Azerbeycan, Kırım, Kafkasya, Musul,
Yedi iklim gardaş… cihan velhasıl,

Yükünü idrak et! Ecdadın, atan,
Gönlünde İslâmın imanı yatan,
Edirne`den Kars`a koskoca vatan,

Söyletmeyin beni hey gidi hey hey…
Yusuf Kaya, ilk göz ağrım Ruhi bey,
Son gurbet şehidi Necati ağabey,

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] om/2009/03/muhsin-yazicioglu.jpg

Haşatlı`lar, Gün`ler dizdik o safa.
Tarih şahit, Kur`an öpüp üç defa,
Kellesini ipe veren Mustafa

Elbet bir gün biter çekilen dertler.
Zindanlarda çile çeken yiğitler,
Saymakla tükenmez cümle şehitler

Evlât vermiş anaların sızısı,
Dul kalan gelinin kara yazısı,
Ülkücü şehidin yetim kuzusu,

Kim bilir ne kadar, sığmazki dile,
Say sayabilirsen, kaç ehl-i çile,
Kırk çatal yürekli Muhsin`im bile,

Ozan Arif, düşmeyecek bu tuğum.
Geri çıksın kim diyorsa ben yoğum.
Ankara`dan selam salmış Başbuğ`um,

Salim58
05.07.2009, 06:38

cawus58
05.07.2009, 16:57
Ozan Arif, düşmeyecek bu tuğum.
Geri çıksın kim diyorsa ben yoğum.
Ankara`dan selam salmış Başbuğ`um,

Kardelencicegi
05.07.2009, 17:06

*AngeL*
06.07.2009, 23:00
resımlerde yazıda cok guzel olmus....

Salim58
07.07.2009, 06:40

Abdurrahman 58
01.08.2009, 17:52
YASTIĞIMIZ MEZAR TAŞI YORGANIMIZ KAR OLSUN
BİZ BU YOLDAN DÖNERSEK NAMUS BİZE AR OLSUN !

Hakkın yolundan sapmadın sen reis
helale haram katmadın sen reis
günahlar kalbe hoş gelirken
nefsine uyupta şaşmadın sen

Bir adım geri atmadın sen!
Davanı asla satmadın sen
Çileli bu yoldan dönmek varken
Dönüpte ardına bakmadın sen

Rehberin kurandı hedefin turandı
Şerefin bayraktı namusun vatan
Sen ne günler gördün HEY GİDİ REİS
Yılmadın bıkmadın HEY GİDİ REİS

ayten58
01.08.2009, 18:08
setencim eline yüreğine ağzına sağlık bayaa bir ağlattın beni be kardeşim onun gibi biri dünyaya bir defa gelir geldi ve gitti artık yüreğimizde yaşayacak ben hiç unutamıyorum unutmamda dualarımın başında efendimiz akabinde muhsin başkan ruhu şaad mekanı cennet olsun ve efendimize komşu olur inşallah rabbim onu kabrinde incitmesin inşallah
dualamız sizinle güzel ve yürekli insan.rahat uyu.

Abdurrahman 58
01.08.2009, 18:09
HEY GİDİ REİS

Hakkın yolundan sapmadın sen reis
helale haram katmadın sen reis
günahlar kalbe hoş gelirken
nefsine uyupta şaşmadın sen

Bir adım geri atmadın sen!
Davanı asla satmadın sen
Çileli bu yoldan dönmek varken
Dönüpte ardına bakmadın sen

Rehberin kurandı hedefin turan

altuntas58
01.08.2009, 19:16
Ruhun şad olsun büyük başkan

Salim58
02.08.2009, 07:06

ruhun şaad mekanın cennet olsun inşallah

Klimasuyu
02.08.2009, 08:14
Unutmadık, unutmayacağız,unutturmacacağız !...

Salim58
02.08.2009, 08:20

Rehberin kurandı hedefin turan

ayten58
02.08.2009, 12:17
arkadaşlar az önce haberlerde izledim
rahmetli başkanın şehit olduğu dağda 1.hasret programı düzenlenecekmiş k.maraşta..

Salim58
02.08.2009, 12:24

bugün mutluyum bugün umutluyum içim kıpır kıpır nedenmi merhum başkanım sen kabir ziyaretlerini sevdiğin kadar bende seviyorum rabbim izin verirse bende bugün seni ziyarete geleceğim inşallah bizlerin kabrinide ziyarete gelecek nesiller bırakırız inşallah

Dilsad Hatun
20.09.2009, 11:53
Ya bayramlar bayram olsun kurtulsun, ya da bayram yazan takvimler cayır cayır yırtılsın... Onsuz ilk bayramımız bu... Nicelerinin ilk ayrılığı, ilk yalnızlığı, ilk `onsuz`luğu. ... Yurtsuzluğu, iftarsızlığı, bayramsızlığı unutmadan bayramı bayram yapmaya çalışıyoruz...

Ya bayramlar bayram olsun kurtulsun, ya da bayram yazan takvimler cayır cayır yırtılsın

Bizim oralarda adettir; ölen birisinin ardından gelen ilk bayramda, o hayattaymış gibi evinde toplanılır, yakınları bayramın ilk sabahında yalnız bırakılmaz... Geleneksel bir ritüel halinde süre giden bu adet, aslında hem artık hayatta olmayana vefa, hem de yakınını kaybedenin `onsuz` ilk bayramında, üzüntüsünü paylaşmaktır. Her güne toplu ölümlerin düştüğü İslam aleminde nice gidenlerinin ilk bayramı... Nicelerinin ilk ayrılığı, ilk yalnızlığı, ilk `onsuz`luğu... Nice ölenin, nice doğanın ilk bayramı... Bir varmış bir yokmuş cümleleri arasında kaybolup giden bir ömür... Hiç nefes almamış, hiç aynı havayı solumamış, hiç yaşamamış gibi geçip giden nice dostlar, akrabalar... Her geçen gün aramızdan eksilenler, her geçen gün aramıza katılanlar... Hayat ne kadar yalan, ölüm ne kadar gerçek. Liderimiz Muhsin YAZICIOĞLU'nun ve kader arkadaşlarının şehit olmasının üzerinden altı ay geçti... Sabrettik, sabrediyoruz...

Hesapların üstünde hesabı olan Sen, bizler için en iyiyi dileyen, en iyiyi bilensin... Biliyoruz bayrama hüzün yakışmaz, ne var ki bayramları sevinç ile karşıladığımız yıllar, geçip giden çocukluğumuzda kaldı.. Şimdi anılarımızla yaşamaya çalışıyoruz. Savaşın, işgalin, sürgünün yetim çocuklarının bayramını, ayrılığı, gurbeti annesizliği ya da babasızlığı, açlığı, evsizliği, yurtsuzluğu, iftarsızlığı, bayramsızlığı unutmadan bayramı bayram yapmaya çalışıyoruz.

Bayramınız bayram olsun...

Dilsad Hatun
28.10.2009, 23:08
1hePnbIZZB0

Abdurrahman 58
29.10.2009, 21:11
Ağlar yüzümüz gülmez
Bu devran böyle sürmez

MUHSİNLER ÖLMEZ
MUHSİNLER ÖLMEZ
MUHSİNLER ÖLMEZ !

barikat58
29.10.2009, 21:13
Seni anlamak büyük mana
seni anlamak nasip değil
Sıradan nefes alan cana
Seni anlamak için akıla değil
Sahip olmalı kalpte imana

29,10,2009 22:13

barikat58
13.12.2009, 00:20

barikat58
13.12.2009, 00:24

Sabiha Serin
13.12.2009, 00:33
MUHSİN YAZICIOĞLU

Elmalı köyünde bir güneş doğdu,
Sivas’a kol kanat oldu Yiğidom.
Alperen Muhsin’im yas ile boğdu
Geç tanıyan saçını, yoldu yiğidom.

Sivas Şarkışla’dan duyuldu şanın
Özledi akraban, evladın kanın,
İsminle duyulan o dostluk yanın,
Sayfalar şiirle doldu yiğidom.

Üzdüler boşuna bitmedi çilen,
Kadrini kıymetin az oldu bilen,
Kan aktı gözünden olmadı silen,
Büyük Birlik ülkün oldu yiğidom.

Türkiye’me hizmet gerekir derdin,
Varını yoğunu yoluna serdin,
Bu büyük davada canını verdin
Sensiz açmaz güller soldu yiğidom.

Keş dağında acep, dedin mi anam!
Kimseler gelmedi, bu derde yanam,
Sanki yanımızda, gelecek sanam,
Sivas’ta gözyaşı boldu yiğidom.

Bakamam meydana, dağ taş ağlıyor,
Sivas’ımız yaslı, yürek dağlıyor,
Cadde; sokak, her yer Muhsin çağlıyor,
Her yer resmin ile doldu yiğidom

Adam gibi adam dedik biz sana,
Yürekler köz oldu bak yana yana
Geride bıraktın yaşlı bir ana
Bu nasıl bir gidiş yoldu yiğidom.

Karlar üstü çiçek, gül, izlerin var,
Hemşerim olmadan gelir mi bahar,
Kardelen misali dünya bana dar
Gündüzümüz gece oldu yiğidom.

Böyle bir can daha var mı Sivas’ta,
Nasıl çok sevmişiz hepimiz yasta,
Nurlar içinde yat, ruhun Sivas’ta,
Kabrine duamız doldu yiğidom.

SABİHA SERİN

Mekanı cennet olsun..

Sabiha Serin
13.12.2009, 00:36
SİVASLI YİĞİDO CAN MUHSİN

Sivas, Elmalı’dan bir hilal doğdu,
İnsanlığın gülü oldu Yiğido'm.
Kin nefret düşmanlık ne varsa boğdu..
Yoldaşların yolu oldu Yiğido'm.

Bilerek yaşayıp, büyük düşündü,
Karanlığa ışık, şafakta gündü,,
Gönülde alperen, evrende ündü..
Sevenlerin eli oldu Yiğido'm.

Türkiye’me üstün hizmet isterdi,
Varını yoğunu ortaya serdi,
Bedel istendiyse.. canını verdi..
Al Bayrağın yeli oldu Yiğido'm..

Bir dön de baksana, dağ taş ağlıyor,
Sivaslılar yaslı, yürek dağlıyor,
Türkiye Sevdası, Muhsin çağlıyor,
Milyonların seli oldu Yiğido'm.

Sivaslı Efsane Sabiha adım,
'' Özlüyorum '' diye diye ağladım.
Alperen'im için kara bağladım..
Hilallerin gülü oldu Yiğido'm

SABİHA SERİN

-Alp-
13.12.2009, 00:42
Zalime Alp, mazluma Eren'di. Mekanı cennet olsun.

Döneklik yok! O Ulubahtlı Hasan'dı! O bayrağı dikti, bizim işimse sadece O'nun diktiği bayrağı dalgalandırmak.

barikat58
14.12.2009, 13:30
KAVUŞMAK
Hayat böyledir dostum[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Geçer beklemekle[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Ümitlerin bittiği yerde
Abdest al ve sabahı bekle...
Görürsün her gece bir gündüze muhtaçtır
Koyulaşır ki karanlıklar
Müjde şafaktır!
Gün doğar inceden süzülür doruklara
Gelir Anka Kuşu
Götürür sonsuzluklara.
Kim bilir düş olmaz bu mavi yolculuk
Hasretin son bulur ötelerin ucunda...
Nur düşer kalbine[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] açılır bir pencere
Açılır gölgeler gerçeğe perde perde.
Anlarsın ki
Bu alem[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] gerçekte bir serapmış[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
İçini yakan özlem
Allah’a kavuşmakmış...

MUHSİN YAZICIOĞLU

EyüphanAydın
14.12.2009, 13:49
Ölüm azrail bile olsa hep hakkı Tutacağım .. ! Mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir.

Urumçi
14.12.2009, 15:39
Bize Türk-İslam Ülküsü etrafında toplanan her ülkücünün bir Alperen, her Alperen'in bir ülkücü olduğunu öğretmen için illa ölmen mi gerekiyordu be Koca Reis...

Ahde Vefa Namustur... Biz Ülkücü ve Alperen Türk gençliği olarak Seyyid Ahmet Arvasilerden, Alparslanlardan ve Şahsından aldığımız Türk-İslam Ülküsü'nü kanımızın son damlasına kadar koruyacağız... And olsun.

barikat58
17.12.2009, 09:22
"Bakın yoldan geldik yine yola gideceğiz hiç birimizin garantisi yok,surda ayakta duranında oturanında garantisi yok.Ruh bir saniyeliktir küf dedimiydi bir solukluktur gitti.Bununda nerde gelecegi nasıl gelecegi ne sekilde yakalayacağı belli degil.Bir saniyenize bile hakim degilsiniz.1 saniyesine hakim olamadığımız hükmedemediğimiz bir hayat için,bir dünya icin bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur.Düz yaşayacağız düz duracağız düz gideceğiz.Dik duracağız dogru gideceğiz allahın izniyle hayatım boyunca hep böyle gittim bundan sonrada böyle gidecek."

Salim58
17.12.2009, 09:27
"Bakın yoldan geldik yine yola gideceğiz hiç birimizin garantisi yok,surda ayakta duranında oturanında garantisi yok.Ruh bir saniyeliktir küf dedimiydi bir solukluktur gitti.Bununda nerde gelecegi nasıl gelecegi ne sekilde yakalayacağı belli degil.Bir saniyenize bile hakim degilsiniz.1 saniyesine hakim olamadığımız hükmedemediğimiz bir hayat için,bir dünya icin bu kadar fırıldak olmanın anlamı yoktur.Düz yaşayacağız düz duracağız düz gideceğiz.Dik duracağız dogru gideceğiz allahın izniyle hayatım boyunca hep böyle gittim bundan sonrada böyle gidecek."

çok anlamlı bi konuşma. birazcık düşünsek bunun içinden çıkarabileceğimiz öyle dersler varki.

bu konuşmayı hem dinledikçe, hemde okudukça hep gözlerim dolar..

HaZaN
17.12.2009, 09:46
Muhsin Başkan

Sana ses vermeyen her rüzgârı kovdum esimden

Dili gül yangını bülbül gibi ürktüm sesimden

Gönül aşktan yana sergerde olup yağmalandı

Kılı kırk yardı felek kırklarla korktum nefsimden

Ağlasam gözyaşımın karları kavrar mı Muhsin

Bedeninden yayılan gül gibi çıksan resimden

Bu ne müthiş merasimdir ki, bütün herkes fağfur

Müşterek bir seda yükseldi hemen her kesimden

Yine yaptın yakışan buydu evet birliğin kut

Komşusun ol hem Sultanın, hem muaf ol rüsumdan

Peki biz şimdi ne yapsak nasıl etsek ne dersin

Kime başkan diyelim hangi kuşaktan isimden

Şehsuvar hiç seni terk etmedi koy ben de gelsem

Kime dünya kalır, kalsın, taç yapsak senle simden…

Mekanın Cennet toprağın bol olsun.

Dilsad Hatun
26.12.2009, 14:37
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 1622515_53435_3969006_n.jpg

'O' MUHSİN BAŞKANIN HEP YANINDAYDI

ŞİMDİ BİZİM ONUN YANINDA OLMA VAKTİMİZ GELDİ..!!!

İstanbul Alperen Ocakları Eski İl Başkanı Mustafa Kayatuzu ve Bir Grup Alperenin Topkapı Sarayında İçki İçilmesini Protesto Ettiği Olay Neticesinde Mustafa KAYATUZU Hakkında dava açılmıştır...

Haklı Davasında Mustafa Kayatuzunun Yanındayız...

İstanbul Alperen Ocakları Eski İl Başkanı Mustafa Kayatuzu ve Bir Grup Alperen'in Topkapı Sarayında İçki İçilmesini Protesto Ettiği Olay Neticesinde Mustafa KAYATUZU Hakkında dava açılmıştır...

Kutsal Emanetlerimizin, Dini hassasiyetlerimizin bulunduğu bir mekanda içkili konser organizasyonu düzenlenmesi Milli-Manevi duygulara sahip Türk Milletini üzmüştür. Nitekim Kendini Milletinin refleksi olarak nitelendiren Alperenlerde Demokratik Tepkisini ortaya koymuştur.

Yanlı uygulamaların sürdüğü bir sistemde neden hainlere değil de haklı olan Vatanseverlere baskı uygulanıyor anlamakta güçlük çekiyoruz. Yoksa yeni oyun Milliyetçileri Devletine Küstürmek mi? Daha birkaç gün önce Kadıköyde yapılan mitingde Güvenlik Güçlerinin Gözü Önünde "Katil Devlet- Sayın öcalan" benzeri slogan atanlara dahi müdahele edilmezken; Her fırsatta Alperenlerin üzerine gidilmesini sindirme ve ses kestirme politikası olarak görüyoruz.

Sonuç itibariyle açılan davayı şiddetle kınıyor ve Mustafa (reis)KAYATUZU'NUN Haklı davasında yanında olduğumuzu beyan ediyoruz.

Milli DERGAH Haber
yusuf demiryürek.

barikat58
31.12.2009, 10:04
31 aralık 1954 sivas'ta bir Güneş doğdu

55 Yıl önce 31 Aralık 1954 Tarihinde Nizam-ı Alem Ülkücüleri'nin Lideri Muhsin Yazıcıoğlu dünyaya geldi. 55 yıllık hayatı boyunca inandığı gibi yaşadı ve inandığı değerler uğruna 25 Mart tarihinde şehit oldu. Muhsin Başkan'ın Alperenleri olarak, emanet ettiği davayı sonsuza kadar yaşatacağız. Yolu yolumuz, emanetin namusumuzdur...

barikat58
31.12.2009, 10:05
31 ARALIK SLAYTIMIZ

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]/video/video.php?v=1170663595002&ref=mf

EyüphanAydın
31.12.2009, 11:03
Bugunde yazıcıoğlunun doğum günüydü.Allah rahmet eylesin.

Dilsad Hatun
31.12.2009, 16:38
Surda bir gedik açtık; mukaddes mi mukaddes!
Ey kahbe rüzgâr, artık ne yandan esersen es! ..

Bu gûnün iki anlami var oda degerli Hocam Seyyid Ahmet Arvasi ve Muhsin yazicioglu'nu anmaktir. Hocamin ölüm yildonumu , diger ise Koca Reisin dogum gunu.
Rabbim mekanlarini cennet ruhlarini sad eylesin.
Dualarimiz sizinle .

Salim58
31.12.2009, 16:48
Ruhun Şad Mekanın Cennet Olsun Koca Reis..

seni unutmadık unutmayacağız...

yeni bir yıla sensiz gireceğim için üzüntüm anlatılmaz.

ama seni ziyaret'le gireceğim için'de içimde buruk bi sevinç var...

doğan bulut
31.12.2009, 17:14
Seyyid Ahmet Arvasi hocanın ve koca reğis muhsin yazıcıoğlu ruhunuz şad mekanınız cennet olsun inşallah..... sizi unutmayacağım sizi unutmak vatana ihanettir

yiğidoturan
31.12.2009, 17:18
sayın muhsin yazıoğluna Allah tan rahmet diliyorum kıymeti geç bilinen ender insanlardan biri

ayten58
31.12.2009, 17:26
merhum muhsin yazıcıoğluna allahtan rahmet diliyorum ve mekanı cennet ruhu şaad olsun başaknım dualarım her daim sizinle ben ölene kadar.

veysel
31.12.2009, 17:32
RUHUN SAD OLSUN MEKANIN CENNET OLSUN MUHSIN BASKANIM

ayten58
31.12.2009, 17:43
amiiiiiiiin veysel kardeşim ağzına eline sağlık bu konuyu açanada çok teşekkür ederimve yeni yılını kutlarım

barikat58
01.01.2010, 14:55
"Ben toprağı saksıda,köylüyü sinemada,çileyi edebiyat kitaplarında okumadım.İçinde yaşadım içinden geldim" ŞEHİT LİDER MUHSİN YAZICIOĞLU

serhat_58
01.01.2010, 14:57
allah mekanini cennet etsin, örnek alinacak bi insan muhsin amca

alperen55
06.01.2010, 14:44
Değerli kardeşim...

Öncelikle çalışmalarınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum. Samsun'da 23 Mart-28 mart tarihleri arasında Yiğit ADAM: Muhsin YAZICIOĞLU sergisi açılacaktır. Orada da bu çalışmaları değerlendirebiliriz. Aşağıdaki numaradan bana ulaşmanı rica ediyorum..

Coşkun ARSLAN
0505 937 62 02

Alperen Ocakları

EyüphanAydın
09.01.2010, 14:22

Yazıcıoğlu'nun Mahmut Hoca'ya vasiyeti

Muhsin Yazıcıoğlu'nun İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'na vasiyette bulunduğu belirtildi.

Kahramanmaraş'tan Yozgat'a giderken geçirdiği helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun, İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'na "İki aydır beni çok sıkı takibe aldılar. Ölürsem beni siz yıkatın" diye vasiyette bulunmuş.

Bu ilginç iddia Nakşibendi tarikatının en radikal kollarından olan İsmailağa cemaatine mensup "Abdullah Hoca"nın cemaate yaptığı sohbetle ortaya çıktı. İsmailağa Camii'nin internet sitesine de konulan sohbet videosunda anlatılanlara göre, Yazıcıoğlu'nun ölümünden iki ay önce cemaatin lideri Ustaosmanoğlu uzun zamandır görmediği Yazıcıoğlu'na "özledim gelsin" diye haber gönderdi. Bu çağrı üzerine Yazıcıoğlu Ankara'dan İstanbul'a gelip hocayla buluştu. Bu buluşma sırasında iki aydır takip edildiğini söyleyen Yazıcıoğlu, Mahmut Ustaosmanoğlu'na "Bundan sonra ne yapacağımı tam bilemiyorum. Ölümüm hadise olursa beni dualarından esirgeme. Cenazemi de sen yıkat, kefenlet" dedi.

Abdullah Hoca'nın ağzından, yaşananlar videoda şöyle anlatılıyor: "Muhsin bey çok yakın bir dostumdur. Son dört yıldır Ramazan ayında öğle ve ikindi de büyük camiye gelir, mukabelesini dinler, ikindiden akşama sohbet eder, ardından da iftar ederdik. Teravihi de kılar giderdik. Allah'ın sadık kullarından birisiydi. Ölümünden iki ay önce bizim Muhsin uzun zamandır gelmedi diye Efendi hazretleri "özledim gelsin" demişler. Telefon ettiler. Tek başına, yanına kimseyi almadan Ankara'dan uçağa atladı geldi ve efendi hazretlerini buldu. İki saat baş başa sohbet ettiler.
Ayrılacağı zaman efendi Hazretleri, Yazıcıoğlu'na, "Senden iki şey isteyeceğim. Bu güne kadar sağlam durdun. Allah da seni kayırdı. Bundan sonra da itikadından, inancından gevşeklik yapma" dedi. Muhsin Yazıcıoğlu da söz vererek şunları söyledi:
"Beni iki aydan beri çok sıkı takibe aldılar. Bundan sonra ne yapacağımı tam bilemiyorum. Şunu rica ediyorum, ölümüm hadise olursa beni dualarından unutma."
Bu sözler üzerine Ustaosmanoğlu, "Ölümü isteme. Sen istesen de istemense de vakti gelince zaten seni bulacak. Sen istikametine devam et, geldiği zaman diyeceğin bir şey yok zaten" diye karşılık verdi.
O zaman Muhsin Yazıcıoğlu da, 'Sen benden iki şey istedin, ben kabul ettim. Şimdi ben de senden iki şey isteyeceğim' deyince Ustaosmanoğlu, "Benden ne istiyorsun?" diye sordu.
Yazıcıoğlu, "Benim cenazemi sen yıkatacaksın. Şu an gördüğüm kadarıyla sıhhatin buna müsait değil. Bu yüzden senin tayin ettiğin adamlar beni yıkayacak, kefenimi giydirecek ve toprağa koyup üzerimi örtecek. Benden sonra da ailemi yakınlarımı senin adına teselli edecek. Beni duadan unutmayacaksın.' Böyle ayrıldılar. Dikkat edin Muhsin bey Helikoptere binerken ne dedi? ?Ben bu güne kadar helikoptere binmedim, beni ölüme mi götürüyorsunuz?'
Hadise olunca Efendi hazretleri Yazıcıoğlu'nun cenaze işleri için beni görevlendirdi. 05.30 uçağıyla gittik. Kimseyi Kocatepe'ye almıyorlardı. Oradaki görevlilere rica ettik bizi içeriye almadılar. Tam ümedi kesip geri dönerken birisi yardımcı oldu içeri girdik. Vasiyeti yerine getirdik. 6,5 saat görev yaptık. Sonra da evine gidip hanımına annesine efendinin selamlarını, başsağlığını dilediler."

Osmanlı
09.01.2010, 14:58
Bahçelievler belediyesi flaş bir kararla!

Merhum liderin adını yapımı sürmekte olan spor kompleksine verdi.

Kaynak: [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Helal Olsun Biz Neremizin ismini verdik acaba Bence İstasyon Caddesinini Yerine Muhsin yazıcıoğlu caddesi olabilir

H_Turan
22.02.2010, 23:16
Sivasın Ender yetiştirdiği Devlet adamlarından Biridir Sivas Onun yokluğunu hissediyor Bağımsız olsada yinede 4 millet vekilinden daha gayretli ve yararlıydı onuda geçtim Gerçek Sivas Aşığıydı kendisi Ölümünden önceki Sivastaki konuşması ne güzeldi Halk malasef öldükten sonra anladı kıymetini ve borcunu Doğan Ürbübe verdi iyide etti Helel olsun onlara bu oylar

serhat_58
22.02.2010, 23:40
basbakan olacak adamdi muhsin amca, mekani cennet olsun ins

ömer yalcin
22.02.2010, 23:52
Sayin Muhsin Yazicioglu, yasarken neden bu kadar kiymeti bilinmiyordu, öldükten sonra kiymete bindi . O yasarken hangimiz degerini bildik, bence birakalim bu laflari,kayip etmeden düsünecektik bu insanin iyi biri oldugunu.
biz burda ne yazarsak yazalim degisen ne olacak hic bir sey. Katiller simdi belkide bizim bu yazilarimizi okuyup gülüyorlardir. Bir seyin degerini elimizdeyken bilelim derim. Hangi ölü geri geldiki o gelsin Allah taksiratini af etsin, onun icin elimizden sadece dua etmek gelir .Su andada yasayan Sayin ABDÜLLATIF SENER var en azindan ona sahip cikalim. kimsenin cani SIKILMASIN
bunlar gercekler acida olsa. br konuya daha deginmek istiyorum!!
"BUNDAN ALTI AY ÖNCE TESADÜF BIR BÜFEYE GIRDIM " tesadüf sahibide bir kürt marasli. sohbete daldik ,nerelisin falan dedi bende sivasliyim dedim ,
******** bana ne dese iyi siz bizim alevileri yaktiniz bizde sizin baskaninizi yaktik demezmi, kiroyla birbirimize girdik polis falan geldi bizi ayirdi, söz konusu bu degil zaten konu alevilik sünnilik ,türklük kürtlük bu devlette yasiyorsan buranin kimligini tasiyorsan bu devlete hakaret edemezsin.
YA SEV YA TERK ET.......

ayten58
23.02.2010, 01:21
merhum muhsin beye kim ne hinlik yaptıysa rabbim onu muhsin beyin ölümü gibi bir ölümle almasın en ağırı ne ise o ölümden nasiip etsin inşallah sayın başkan şehiid oldu şehitlik mertebesine ulaştı bunu yapan neyle teselli edecek kendini meraak ediyorum doğrusu can alanın canı olmaz allah onunda en sevdiğini alır ta ciğerinin bağından yakarki hemde ne yakmak merhum başkana allah rahmet diliyorum mekaanı cennet olsun yattığı yer pür nur olsun rahatuyu başkanım dualarım hep sizle olacak ben ölene kadar ruhuna duacıyım.

ömer yalcin
23.02.2010, 07:17
bunu yapan kisileri naletliyorum pühh size, yagmur yagmadi sadece tükürdüm, gerci siz Ya Rabbi sükür dersiniz ya. Allah belanizi versin..........

Salim58
23.02.2010, 07:48

avcınınoğlu
27.02.2010, 12:35
BU ÇAĞRIM SANADIR

bir damla su gönder bana
eğer gönderebilirsen
ana sütü gibi temiz olsun
bir damlası karadeniz
bir damlası ak deniz olsun

bir avuç toprak gönder bana
edirne koksun ağrı koksun
her zeresi burcu burcu
TÜRKİYE koksun
anadoludan çağrı koksun

bir dilim ekmek gönder bana
yiyince lezzetini hissedeyi
bereketini hissedeyim
köy köy memleketimi hissedeyim

bir demet çiçek gönder bana
rekleri
sarı kırmızı beyaz ve mavi olsun
reyihasi estetiği
semavi olsun

bir tutum sevda gönder bana
vesel garanı yunusenre nı
sevdasından olsun
mevlananın mevlasından olsu n
sevdaların hasından olsun

bir rüya gönder bana
yürürken otururken
güneşi ayı seyredeyim
aradan kaksin tüm perdeler
mevlayı seyredeyim

bir damla alın teri gönder bana
yazdıgın şiiirleri gönder bana
okumaya ihtiyacım var

bu memleketin ve dünyanın senın gibilere ihtiyacı var BÜYÜK DAVA ADAMİ MEKANIN CENNET OLSUN MUHAMMET MUSTAF SALALLAHU ALEHHİVESELLEM
ŞEFAATÇIN OLSUN

H_Turan
27.02.2010, 15:39
Muhsin Yazıcıoğluna Son görevini yaptı halk iyide etti Bazıları çekemesede en güzel görevi yaptı.

65serdal58
27.02.2010, 15:46
allah rahmet ylesin.............

Abdurrahman 58
01.03.2010, 11:05
Unutmayacağız seni YİĞİT ADAM !!

tutsagim
01.03.2010, 11:14
ALLAH rahmet eylesin mekanin cennet olsun.Seni hic unutmayacagiz kalbimizde yasayacaksin......

pover58
01.03.2010, 12:08
EY KOCA REİS ÖZLEDİK,HALEN ÜŞÜYORUZ.ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANIN CENNET OLSUN.SENİ UNUTMAK NE MÜMKÜN.BİŞEY OLUNCA MUHSİN BAŞKAN ŞİMDİ ÇIKAR ONLARA CEVABINI VERİR SANIYORUM.SENİ GÖREMEYİNCE GÖZLERİM DOLU DOLU OLUYOR.SANA KIYANLAR UMARIM EN SEVDİKLERİNİN ACISINI GÖRÜRLER.

Salim58
01.03.2010, 13:05

Üşüyorum

Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır
Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum
Gözlerim parke parke taş duvarlarda
Açılıyor hayal pencerelerim
Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum

Kekik kokulu koyaklardan aşarak
Güvercinler ülkesinde dolaşıyor
Bir çeşme başı arıyorum
Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp
Mis gibi nane kokuları arasında
Ruhumu dinlemek istiyorum

Zikre dalmış her şey
Güne gülümserken papatyalar
Dualar gibi yükselir ümitlerim
Güneşle kol kola kırlarda koşarak
Siz peygamber çiçekleri toplarken
Ben çeşme başında uzanmak istiyorum

Huzur dolu içimde
Ben sonsuzluğu düşünüyorum
Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum
Durun kapanmayın pencerelerim
Güneşimi kapatmayın

Beton çok soğuk, üşüyorum…

Muhsin YAZICIOĞLU

barikat58
07.03.2010, 12:19
AZİZ

Sağnak sağnak rahmet iner
Yağmur aziz su azizdir.

Duyduk ki Hakk’a yolcu var
Giden yolcu Can Aziz’ dir...

Boyun büktük kalktı eller
Dua aziz söz azizdir.

Rahman’ dan rahmet umulur
Yüce Mevla çok azizdir.

Erenler Hakk’ a çağırır
Bu yol azizler yoludur

Mahşerde divan kurulur
Aziz olanlar kurtulur

MUHSİN YAZICIOĞLU

barikat58
07.03.2010, 12:27
“Bir elime güneş’ i
Bir elime ay’ ı verseler;
İşte sana bu dünya
Sonsuz nimet deseler...
Vallahi vazgeçmem
Bana verilen şu Hak Dava’ dan
Ya bu yolda can verip
Ya ‘Hedef’e varmadan...”

MUHSİN YAZICIOĞLU

doğan bulut
07.03.2010, 15:09
Bir lider yetişti Sivas İlinden
Ömrü kısa oldu gözler ağladı
Aşamadı karlı dağın belinden
Helikopter düştü yüzler ağladı

Kahraman Maraş’ın ulu dağları
Bir anda yok etti giden sağları
Hep çileli geçti gençlik çağları
Yandı tüm yürekler özler ağladı

Nice Alperene oldun bir lider
Böyle gönül kazanamaz her lider
Yolcular Maraş’tan Yozgat’a gider
Ecel geldi karlar buzlar ağladı

Ecel şerbetini içti kandılar
Dağa çarptı yaralandı kondular
Üç gün kar altında kaldı dondular
Şu dağlar yokuşlar düzler ağladı

Soğuk hava sıcak havayı yendi
Liderimiz kaza geçirdi dendi
Halk toplandı her yer mahşere döndü
Tekbir dendi nice sözler ağladı

Hastasın ey Sivas halkı hastasın
Bir lider yitirdin acı yastasın
Muhsin gönüllerde hep Sivas’tasın
Âşıklar ah etti sazlar ağladı

Karlı dağlar bilmem nere yaslana
Gün görmesin kayaların paslana
Yol vermedin yolda giden Aslana
Mart ayı güneyler kuzlar ağladı

Döngel köyü derler Maraş’a bağlı
Etrafı ormanlı hem yüce dağlı
Kar altında Muhsin Yazıcıoğlu
Köylüler sürüler yozlar ağladı

Dert Sivas’ın toprağında taşında
Anası sağ seksenyedi yaşında
Evlat acısı var onun başında
Torunlar oğullar kızlar ağladı

Ey Yazıcıoğlu yas senin yasın
Bütün Türkiye’de ayakta basın
İki evladın var şanlı babasın
Yürüdüğün yollar izler ağladı

SENİ UNUTMUYACAĞIZ KOCA REİS RUHUN ŞAT MEKANIN CENNET OLSUN

avcınınoğlu
07.03.2010, 16:45
ÖZLEYİŞ

tuna nedenköoürmüş kırım nneden inliyor
nerede parlayan kılıç nerede o akıncı ced*
şimdi hazaruzaktan feryadımı dinliyor
ayrıldımı kafkaslar yurdumdan illelebet

kıbrısın ayrılışı dert oldu içimizde
barbarosun sesini kaybettik akdeniz de
adalar yabancıda dınmez dertleri bizde
balkanımız vatandan ayrıldımı nihayet

KAHROLSUN SEFİL ESARET YAŞASİN ŞANLI ÖLÜM***

ayten58
07.03.2010, 17:42
Bir lider yetişti Sivas İlinden
Ömrü kısa oldu gözler ağladı
Aşamadı karlı dağın belinden
Helikopter düştü yüzler ağladı

Kahraman Maraş’ın ulu dağları
Bir anda yok etti giden sağları
Hep çileli geçti gençlik çağları
Yandı tüm yürekler özler ağladı

Nice Alperene oldun bir lider
Böyle gönül kazanamaz her lider
Yolcular Maraş’tan Yozgat’a gider
Ecel geldi karlar buzlar ağladı

Ecel şerbetini içti kandılar
Dağa çarptı yaralandı kondular
Üç gün kar altında kaldı dondular
Şu dağlar yokuşlar düzler ağladı

Soğuk hava sıcak havayı yendi
Liderimiz kaza geçirdi dendi
Halk toplandı her yer mahşere döndü
Tekbir dendi nice sözler ağladı

Hastasın ey Sivas halkı hastasın
Bir lider yitirdin acı yastasın
Muhsin gönüllerde hep Sivas’tasın
Âşıklar ah etti sazlar ağladı

Karlı dağlar bilmem nere yaslana
Gün görmesin kayaların paslana
Yol vermedin yolda giden Aslana
Mart ayı güneyler kuzlar ağladı

Döngel köyü derler Maraş’a bağlı
Etrafı ormanlı hem yüce dağlı
Kar altında Muhsin Yazıcıoğlu
Köylüler sürüler yozlar ağladı

Dert Sivas’ın toprağında taşında
Anası sağ seksenyedi yaşında
Evlat acısı var onun başında
Torunlar oğullar kızlar ağladı

Ey Yazıcıoğlu yas senin yasın
Bütün Türkiye’de ayakta basın
İki evladın var şanlı babasın
Yürüdüğün yollar izler ağladı

SENİ UNUTMUYACAĞIZ KOCA REİS RUHUN ŞAT MEKANIN CENNET OLSUN

doğancım eline yüreğine sağlık bir lider ancak bu kadar güzel anlatılır teşekkür ederim kardeşim
seni asla unutmuyacağız koca reis ruhun şaad toprağın bol olsun rahat uyu dualarımız ilelebet seninle olacak.

ŞAHBEY
19.07.2010, 15:50
koca reis ruhun şad olsun....ardından kuşlar kurtlar ağladı bırak dostu düşmanı

OSMAN ECE
19.07.2010, 16:02
yalan dünya sana dar oldu
ölümünüz sanki bir sır oldu
sağcısı solcusu hep bir oldu
ardında ağıtlar yaktık reisim

filografozan
19.07.2010, 16:17
bugüne kadar adın yetti dünyaya,
bundan böyle ruhun yeter dünyaya,
bir geldin,pir geldin kalleş dünyaya,
analar doğurmaz başka reis bu dünyaya.....

dualarımızda,kalbimizde,dilimi zde,özümüzde hep var olacaksın,
o günü,o kara günü halen nemli gözlerle,tutuk dillerle hatırlıyorum,
büyük insanlar,adam gibi adamlar asla unutulmazlar sonsuza dek...

Salim58
19.07.2010, 16:23

Kırk çatal yürekli Muhsin'im bile,

murat tugrul
23.07.2010, 20:30
Arkadaşlar bu gün cuma muhsin başkanımın ruhuna fatiha okuyalım.Allah kabul etsin

barikat58
15.08.2010, 11:36

"Biz milliyetçiliği pkk'yı gördükten sonra hatırlayanlardan değiliz.Bizim milliyetçiliğimiz ete kemiğe değil bizi millet yapan değerlere bağlıdır ! Bizim milliyetçiliğimiz kavgacı değil barıştırıcı,ayrıştırıcı değil birleştiricidir.Bizim milliyetçiliğimiz hayatını milli ve manevi değerlere karşı durarak geçirenlerle asla buluşmaz.Türk milliyetçiliği Türk milletinin değerlerine karşı olanlarla bir araya gelmez !!!"

BBP EBEDİ GENEL BAŞKANI ŞEHİT LİDER HACI MUHSİN YAZICIOĞLU

burak5866
31.08.2010, 13:33
muhsin yazıcıoğlunu öldüren hata neymiş bakında görün.suikast olduğu artık netleşmiştir.

H_Turan
31.01.2011, 14:06
‎[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]

Muhsin Bey'den korktular, öldürdüler

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile beraber 5 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazasıyla ilgili zaman geçtikçe kuşkular da artıyor. DDK'nın hazırladığı raporda Yazıcıoğlu'nun suikastte kurban gitmiş olma olasılığını güçlendiriyor.

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi Muhsin Yazıcıoğlu ile beraber 5 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazasıyla ilgili ilginç ayrıntıları köşesine taşıdı. İşte Selvi'nin gündemi değiştirecek köşe yazısı;

Devlet Denetleme Kurulu Raporu'na giren, "Helikopterin bazı parçalarının gece orada kalan XXXX timince yakılmış olabileceği anlaşılmıştır" ve arama çalışmalarında ön planda yer alan İ.Y.'nin JİTEM'ci olma şüphesi, Yazıcıoğlu'nun suikaste kurban gittiğini gösteriyor. Arama kurtarma faaliyetleri sırasında ön planda olan İ.Y.'nin ise JİTEM elemanı olduğu yönünde iddialar bulunuyor.
Arama kurtarma faaliyetleri sırasında ön planda olan İ.Y.'nin ise JİTEM elemanı olduğu yönünde iddialar bulunuyor.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte 5 kişinin yaşamını yitirdiği helikopter kazasıyla ilgili zaman geçtikçe kuşkular da artıyor.

Siyasi suikastler büyük çaplı operasyonların bir parçası olduğunu bildiğimiz için Yazıcıoğlu'nun ölümünün bir kaza mı yoksa bir suikast mi olduğunu tespit etmemiz gerekiyordu.

Olayı aydınlatmak üzere TBMM'de bir komisyon kuruldu, yeterli görülmedi. Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla ikinci bir komisyon daha kuruldu. Cumhurbaşkanı Gül de Devlet Denetleme Kurulu'nu harekete geçirerek kapsamlı bir çalışma yapmalarını sağladı.

Yazıcıoğlu olayını soruşturan komisyonlarda görev yapan önemli bir isimle konuştuğumda, "Artık olaya suikast olarak bakıyorum" bakmıyorum demesi bende soru işaretlerini arttırdı.

O nedenle, iyi ki Muhsin Yazıcıoğlu'nun davasını güden eşi Gülefer Yazıcıoğlu, çocukları, BBP'deki dava arkadaşları ve olayın peşini, "Dost ve kardeş" duyarlılığı ile takip eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan var diyorum. Bu yüzden ben de artık, "Muhsin Yazıcıoğlu suikasti" diyeceğim.

Devlet Denetleme Kurulu'nun raporunda, "xxx" işareti ile kapatılan bölümler var. Suikastin sırrı bir ölçüde o "xxx"lerin altında, bir ölçüde de henüz yazılmayan raporlarda gizli.

Öncelikle şunu belirtmeliyim, Meclis'teki ilk komisyonun hazırladığı rapor, kimseyi tatmin etmemişti. Şimdi öğreniyorum ki, komisyon ciddi bir direnişle karşılaşmış. Maraş Valiliği'nden yeterli bilgi ve belge alamamışlar. Dönemin Maraş Valisi'nin olayın aydınlatılması için çaba gösterdiği ancak onun da Emniyet ve Jandarma istihbarat başta olmak üzere kazayla ilgili birimlerden bilgi alamadığı sonucuna varmışlar.

Komisyondan bilgi gizlenmesinin altında ne yatıyor acaba?

Yazıcıoğlu suikastini araştırmak üzere kurulan ikinci komisyona ise bilgi akışı hızlanmış.

Çünkü Maraş Emniyeti'nde bir dizi değişiklik yapılmış. Bu arada Maraş Emniyeti'nde Ergenekon sanıklarından eski Özel Harekatçı İbrahim Şahin ile bağlantılı bir grup tespit edilmiş, 3 Özel Harekatçı gözaltına alınmıştı.

Dink cinayetinde bazı isimlerin BBP ile bağlantısı çıkınca merhum Yazıcıoğlu, "Bizim tarlayı çok önceden sürmüşler" demişti.

Geçmişte yaşadıklarıyla hesaplaşmayı göze alabilen bir isimdi Yazıcıoğlu. O nedenle 28 Şubat'a karşı olduğu gibi 27 Nisan e-muhtırasına yiğitçe karşı çıktı.

Bunu ilk kez burada açıklıyorum. Dink suikastiyle ilgili fotoğrafı ona ilk haber veren kişi bendim. Haber, Dink cinayeti nedeniyle Trabzon'a gönderdiğimiz muhabirimiz Yakup Bulut aracılığıyla bir fotoğrafa ulaşmıştık. Genel Yayın Yönetmenimiz Mustafa Karaalioğlu, "Muhsin Bey'le bir görüş. Onu incitmeyelim ama haberi kullanalım. Olay neymiş, anlayalım" demişti. Gece yarısıydı. Fotoğrafı anlattım. Kısa bir sessizlik oldu. Sesi hafif karıncalandı. Önce hatırlayamadı. İnkar da etmedi. Bunun üzerine, "Siz bir soruşturun. Sizden haber gelmeden kullanmayız. Rahat olun" dedim. "Gardaş inceleyip sana döneyim" dedi. Yarım saat geçti. "Doğruymuş. Trabzon'a gittiğimde meydanda partili-lerle sohbet ederken yanımda durmuş, fotoğraf çektirmiş" dedi. Biraz konuşunca, "Elazığda'ki arkadaşlara sordurdum. İlk başlarda gelir giderdi ancak daha sonra karışık ilişkilere girdi dediler. Yanıma girmeye çalışıyordu. Dikkatimi çekti, arkadaşlara 'yanımdan uzaklaştırın' dedim" diye izah etmişti. O kişi Erhan Tuncel'di.

Dağlıca baskınını da ilk haber alan kişiydi. 21 Ekim 2007 günüydü. O gün Cumhurbaşkanlığı referandumu vardı. Haberi almış, ilgili yerlere bildirmiş. Görüştüğü Cumhurbaşkanı Gül kendisine, 'Haber kaynakların sağlammış' demişti.

Özel Harekatçılar içinde gönül bağı olan çok insan vardı. Haber kaynağını sorduğumda, "Bizim çocuklar" demişti.

Muhsin Yazıcıoğlu siyasi dengeleri alt üst edecek sayıda milletvekili olan bir partinin genel başkanı değildi, ancak manivela gibi küçük bir destekle büyük kütleleri yerinden kaldıran bir güce, Türkiye'nin darbelerle mücadele konusundaki hafızasına sahipti. Dahası siyasetin vicdanıydı.

Yazıcıoğlu ile ilgili olarak, 'yaralı, yaşıyor' şeklindeki istihbarat notunu, dostluğa dayalı olarak BBP yöneticileriyle paylaşıp, başına gelmedik iş kalmayan Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'ye bu bilgi nereden gelmişti peki? Kayseri Emniyet İstihbarat'tan, onlara da Maraş Emniyet İstihbarat'tan gelmişti.

DDK'nın raporundaki "x"li bölümlerden birisi de o günkü istihbarat şube müdürüyle ilgili.

3 gün sonra helikopter enkazını Döngel köylüleri buldu. Köylüler kar ve tipide donma tehlikesi atlatarak helikopter enkazına ulaşıp, Türkiye'yi bir ayıptan kurtardılar. Ancak Döngel köylüleri kendilerini, "Ergenekon silahları"ndan kurtaramadılar. Döngel köyünde bulunan 7 lav, 15 el bombası ve 1 sis bombasından lav silahlarının Ergenekon silahlarının seri numarasından ve MKE yapımı olduğu ortaya çıktı. Bu neyin mesajı acaba? Birçok kuşku var. En önemlilerinden biri, helikopterdeki kayıt cihazlarının enkazın bulunmasından sonra birileri tarafından sökülerek yok edilmesi. Bu ancak çok profesyonel birimlerin yapabileceği bir iş...

Bir de yangın konusu var. Yani delillerin yok edilmesi diyebiliriz buna.

Onu da DDK raporundan verelim.

"Kaza mahallinde yakılarak kısmen yok edilen helikoptere ait bazı parça ve atıkların, 28.03.2009 günü bölgede bulunan XXXXXX ve daha sonra oraya ulaşan ve gece orada kalan XXXXXXXXXXX timi tarafından yakılmış olabileceği anlaşılmıştır."

Başka soruya gerek var mı? Var. Çünkü Muhsin Yazıcıoğlu suikastinde pandoranın kutusu yeni açılıyor.

Son bir soru da bizden: Arama kurtarma faaliyetleri sırasında ön planda olan bir isim İ.Y. Bu kişinin JİTEM elemanı olması mümkün mü? Bir X'de buraya mı koyacağız yoksa, özel bir ekip oluşturup, yeni bir bakış açısıyla suikastin arkasındaki ipuçlarını bir bir ortaya mı çıkaracağız. İş yeni başlıyor...

ÇOK ŞEY BİLİYORDU

Çok şey biliyordu Muhsin Yazıcıoğlu. Hem güçlü haber kanalları vardı hem de 12 Eylül öncesinde yaşadığı deneyimler ve birikimleri sayesinde işin nereye gittiğini görebiliyordu. Sadece bilen bir insan değildi aynı zamanda bir hareketin lideri ve eylem adamı olması nedeniyle engel olabiliyordu.

Bu nedenle ara dönem heveslilerinin BBP'nin gençlik yapılanması olan Alperenleri kullanmalarına imkan vermedi. O muhafazakar-milliyetçiler üzerine hesabı olanların önünde bir setti. Hrant Dink suikastinden sonra,"hepimiz Ermeniyiz" diye yürünmesine tepki göstermiş, şimşekleri üzerine çeken açıklamalar yapmıştı. Ancak Dink cinayeti aydınlatılmadan yapılmak istenenlerin anlaşılamayacağına inanıyordu.

Yenişafak

H_Turan
02.02.2011, 21:44
Sivas İçin Büyük kayıp Ölümünden zaman geçti ama yokluğunu Hissediyoruz.

Başkanın Hatrına seçtik Doğan Ürgüpü o emanetine sahip çıkamadı.

_DuMaN_58
17.02.2011, 16:02
Mekanın Cennet olsun ReiS.. :(
BVxCxFmAFhk

Sabiha Serin
17.02.2011, 20:11
MUHSİN YAZICIOĞLU

Elmalı köyünde bir güneş doğdu,
Sivas’a kol kanat oldu yiğidom.
Alperen Muhsin’im yas ile boğdu
Geç tanıyan saçını, yoldu yiğidom.

Sivas Şarkışla’dan duyuldu şanın
Özledi akraban, evladın kanın,
İsminle duyulan o dostluk yanın,
Sayfalar şiirle doldu yiğidom.

Üzdüler boşuna bitmedi çilen,
Kadrini kıymetin az oldu bilen,
Kan aktı gözünden olmadı silen,
Büyük Birlik ülkün oldu yiğidom.

Türkiye’me hizmet gerekir derdin,
Varını yoğunu yoluna serdin,
Bu büyük davada canını verdin
Sensiz açmaz güller soldu yiğidom.

Keş dağında acep, dedin mi anam!
Kimseler gelmedi, bu derde yanam,
Sanki yanımızda, gelecek sanam,
Sivas’ta gözyaşı boldu yiğidom.

Bakamam meydana, dağ taş ağlıyor,
Sivas’ımız yaslı, yürek dağlıyor,
Cadde; sokak, her yer Muhsin çağlıyor,
Her yer resmin ile doldu yiğidom

Adam gibi adam dedik biz sana,
Yürekler köz oldu bak yana yana
Geride bıraktın yaşlı bir ana
Bu nasıl bir gidiş yoldu yiğidom.

Karlar üstü çiçek, gül, izlerin var,
Hemşerim olmadan gelir mi bahar,
Kardelen misali dünya bana dar
Gündüzümüz gece oldu yiğidom.

Böyle bir can daha var mı Sivas’ta,
Nasıl çok sevmişiz hepimiz yasta,
Nurlar içinde yat, ruhun Sivas’ta,
Kabrine duamız doldu yiğidom.

SABİHA SERİN

H_Turan
17.02.2011, 22:27
Derin Güçler tarafından öldürüldü Kaza süsü verildi Bu kadar basit Hala Kaza demek Muhsin Yazıcıoğluna haksızlık olur O güçleri inkar edenlerede aynı sözüm geçerli