Orijinalini görmek için tıklayınız : HAYIRLI CUMALAR...
sibelYILMAZ
08.02.2008, 12:34
HERKESE HAYIRLI CUMALAR, CUMANIZ HAYIR OLSUN.HERŞEY GÖNLÜNÜZCE VE DUAYLA OLSUN...:)
altuntas58
08.02.2008, 12:36
HERKESE HAYIRLI CUMALAR, CUMANIZ HAYIR OLSUN.HERŞEY GÖNLÜNÜZCE VE DUAYLA OLSUN...:)
Çok teşekkür ederim sibel hanım sizin ve bütün site sakinlerinin cuması hayırlı olsun
_DuMaN_58
08.02.2008, 12:38
Evet
Hayırlı Cumalar. dualarımız kabul olur inşaallh
herkese hayırlı cumalar
bu güzel günde rabbim bütün dualarımız kabul eder inş..
(Cuma günü 80 salevat getirenin, 80 yıllık günahı affolur.) [Dare Kutni]
(Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın günahları affedilir.) [İsfehani]
fatoş_yvz
08.02.2008, 13:05
amin amin herkese hayırLı cumaLar....
CrSivaslim58
08.02.2008, 13:05
tesekürler sanada hayirli cumalar..................
WåñTêd_øØ7
08.02.2008, 13:15
Amİn Amİn Amİn Amİn Amİn Amİn Amİn Amİn !!!!!!!!!
allahın hergünü hayırlı olsun cuma cumartesi pazar pazartesi salı çarşamba, perşembe , hergün her dakka alınan her nefes hayırlı olsun, dualarınız kabul olsun, amin
''Ey Rabbim,Bizlere Seni Hatırlatan Hâller,Seni Anlatan Diller,Sevginle Dolup Taşan Aydınlık Kalpler Nasip Eyle..''
Cumamız Mübarek Olsun..
Ecmain!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
sibelYILMAZ
15.02.2008, 11:28
Cumanız hayır olsun hayırlı cumalar salat, selam ve dua ile kalın...
cumanız mubarek olsun...dualarınızda makbul olsun.
sivaslıgenç
15.02.2008, 11:33
Herkese hayırlı cumalara
Yüce Allah bu gün ediceğimiz tüm dualarımızı kabul eder inşallah.
hayırlı cumalar rabbım herkesın dualarını kabul ettsın
Amin Amin Amin bu güzel dualar için rabbim herkesi dünya ve ahireti kazananlardan eylesin inşallah
altuntas58
15.02.2008, 12:15
Cumamız hayırlı dualarımız kabul olsun herkesin cuması kutlu olsun
HERKESE HAYIRLI CUMALAR DİLİYORUM CUMAMIZ MÜBAREK OLSUN
^^^^ Hayırlı cumalar arkadaşlar! ^^^^
........Hayırlı Cumalar....... Dua ile...........
UTKUM_58
15.02.2008, 13:52
HAYIRLI CUMALAR ALLAH DUALARINIZI KABUL EYLESIN CUMANIZ MUBAREK OLSUN.
Sweetgirl
15.02.2008, 14:13
yaa ben anlamadim
sadece hayrili cumalar dilemek icinmi acildi bu topic :D
neyse topluma ayak uyduralim bizde bari :)
herkese bu mübarek cuma günün hayirlara vesile olmasini dilerim
Allah bu mübarek günde dualarinizi insallah kabul eder.
Benim icinde dua etmeyi unutmayin....
tekniker58
15.02.2008, 14:39
Cuma'nız mübarek olsun. Yüce Yaradan bizleri günahlarımızdan arındırsın.
Amin! .............................. ......
Hayırlı cumalar arkadaslar...
Bu mubarek günden en güzel şekilde yararlanmayı Cenab-ı Allah nasip etsin.
İÇİNDEKİ IŞIKLA UYANIP YENİ GÜNE MERHABA DİYEN ALDIĞI NEFESİN KIYMETİNİ BİLEN TÜM İNSANLARA AMA TÜM İNSANLARA İYİLİKLE BAKAN HERKESE HAYIRLI OLSUN CUMA,
İÇİNDEKİ IŞIKLA UYANIP YENİ GÜNE MERHABA DİYEN ALDIĞI NEFESİN KIYMETİNİ BİLEN TÜM İNSANLARA AMA TÜM İNSANLARA İYİLİKLE BAKAN HERKESE HAYIRLI OLSUN CUMA,
Diğer günlerle farklı olduğuna seninde farkına varman çok güzel abi.;)
ceylankimya
22.02.2008, 10:35
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez]
Herkese hayırlı CUMA'lar
Amin.......................... ..
Dualara birlikte ALLAH, Allahın huzuruna Dimdik çıkanlardan eylesin.
sivaslıgenç
22.02.2008, 10:47
Amin.......................... ..
Dualara birlikte ALLAH, Allahın huzuruna Dimdik çıkanlardan eylesin.
Amin abi amin Allah inanaları sırat köprüsünden yıldırım hızıyla geçenlerden nasip eylesin.
bayatlı kenan58
22.02.2008, 10:55
Cumanın farzı
Cuma namazının farzının iki rekat olduğu ve cemaatla kılınış konusu tartışmasızdır. Cumanın farzı diğer gündüz farzlarının aksine kıraat açıktan yapılarak kılınır. Cumanın farzı kılınırken çevre şartlarına göre hareket ederek çok uzun tutulmamalıdır. Bazı imamlar, cuma namazının bu özelliğini dikkate almadıklarından sekiz-on uzun âyeti veya bu uzunlukta bir sûreyi tek rekatta okuyarak -Peygamberimizin tavsiyesinin aksine- usandırıcı olmaktadırlar. Kıraat, iki-üç âyeti veya onlara denk kısa sûreleri geçmemelidir.
Cuma farzı sonrasındaki sünnet namazlar ve zuhr-ı ahir
Cumanın son sünnetleri: Hz. Peygamber'in (s.a.) cumanın farzından sonra kaç rekat namaz kıldığı konusunda iki, dört ve altı rekatlık son sünnet namazı olduğu rivayetleri vardır. Mezhepler, bu rivayetleri değerlendirerek Hz. Peygamber'in yolunu tutmak istemişlerdir. Bu konuda Hanefi mezhebi, önceki dört, sonraki iki rekat olmak üzere altı rekat bulunduğunu tercih eder; nitekim ülkemizde bu görüşe göre hareket edilmektedir. Şafiiler ile Malikîler, dört rekat olduğu rivayetine dayanırlar. Hanbelîler ise, hiç kılınmayabileceğini, kılınırsa iki, dört veya altı rekat olarak kılınabileceğini kabul ederler. Bazı görüşler ise, cumanın son sünnetinin altı rekat olduğunu benimser.
EY YUCE VE SONSUZ KEREM SAHIBI RABBIM SEYTANIN SERRINDEN NEFSIMIZIN SERRINDEN CEHENNEM AZABINDAN KABIR AZABINDAN BOS AMELDEN HAYIRSIZ ARKADASDAN GURURDAN KIBIRDEN CIMRILIKTEN GIYBETTEN VE HERTURLU KOTULUKTEN SANA SIGNIRIZ ( AMIN )
Nazligül
22.02.2008, 10:58
"Ey İman edenler !
Cuma günü namaz için çağrıldığınız vakit hemen Allah'ın zikrine koşun.
Alışverişi bırakın.
Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır.
Namaz kılındığı vakit, yeryüzüne dağılın da ,
Allah'ın fazlından rızık arayın.
Allah'ı çok zikredin ki felah bulasınız." [ Cum'a Süresi 9-10 ]
Beraatimiz ve bereketimiz cok olur insALLAH.
Rabbim bu mübarek günün hatirina günahlarimizi bagislayip, noksanlarimizi tamamlasin
Amin...
gardasin.58
22.02.2008, 11:22
HAYIRLI CUMALAR ALLAH HER SEYI GONLUNUZE GORE VERSIN
Alim ve Rahman olan Rabbimiz Allah, size ve tüm sevdiklerinize etrafınızdakileri görebilmeyi ve bilgilerinizi Rıza-i İlahinin hoşnut olacağı şeyler için kullanabilmeyi nasip etsin. Hayırlı Cumalar...
"Ey İman edenler !
Cuma günü namaz için çağrıldığınız vakit hemen Allah'ın zikrine koşun.
Alışverişi bırakın.
Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır.
Namaz kılındığı vakit, yeryüzüne dağılın da ,
Allah'ın fazlından rızık arayın.
Allah'ı çok zikredin ki felah bulasınız." [ Cum'a Süresi 9-10 ]
Beraatimiz ve bereketimiz cok olur insALLAH.
Rabbim bu mübarek günün hatirina günahlarimizi bagislayip, noksanlarimizi tamamlasin
Amin...
Amin
Alevilik kendine özgü bir yaşam biçimidir. Alevilikte, Sünniliğe kıyasla insana olağanüstü bir sevgi ve saygı vardır. Sünnilikte insan "kul"dur. İnsan için; günahlar, yasaklar, cinler, periler, binbir çeşit korku vardır. Allah'a ulaşmak için bile insanın önüne önünü konan çeşitli tuzaklar başarı ile aşılarak gerçekleşebiliyor. Halbuki Alevilikte Allah korkusu, din korkusu, cennet ,cehennem vs. korkusu yoktur. Allah sevgisi vardır. Herşey insandadır.Herşey insanın kalbinde saklıdır. İnsanı sevmek, inancın esasıdır. "Hak ademdedir. " Ademden başka yerde Hak aramak nafiledir. "İnsan kıbledir" " Secde edilecek makamdı; mihraptır." "İnsan konuşan kurandır". Hacı Bektaş Veli; Alevilikte insan anlayışını, Alevi felsefesinde insanın yerini bakın nasıl ifade ediyor: "Hararet nar'dadır, Sac'da değildir. Keramet baştadır, Tac'da değildir. Her ne ararsan kendinde ara Kudüs'te, Mekke'de, Hac'da değildir". Alevi yolunun önemli haklarından biri olan Hallacı Mansur'un "Enek Hak" diye ifade ettiği ölümüne neden olan anlayış; "Tanrıyı insanlaştıran, insanı Tanrılaştıran sevgi anlayışıdır." Hak ademdedir anlayışıdır. İnsanı yücelten anlayıştır.Bakara süresi'nde "Meleklerin secde etmesi" gereken insandır." Size şahdamarınızdan daha yakınım " diyen ayetteki anlayıştır. Alevilikte sevgi özellikle insan sevgisi o denli yüceltilmiştir ki, o Alevi inancının temelini oluşturmuştur. Sevgisiz hiçbir şeyin yaşayamayacağı gibi inancın da yaşamayacağından hareketle; sevgi adeta "din derekesinde" ifade edilmiştir. Halk ozanları bu anlayışı; "benim dinim sevgidir". Diye ifade ermişlerdir. Pir Sultan Abdal,insan Allah ilişkisini bakın anlatıyor: "Sen Hakk'ı yabanda arama sakın Kalbini pak eyle Hak sana yakın İnsan hor bakma gözünü sakın Cümlesin insanda bulduk erenler..." XVII. yüzyıda yaşamış tasavvuf eri Mısri Niyazi, bakın Tanrı'ya ulaşmak için yapılan ibadeti nasıl değerlendiriyor: "Savm-ü Salt hac ile sanma biter zahit işin İnsan-ı kamil olmağa lazım irfan imiş..." Yani; namaz kılmak oruç tutmak, hacca gitmek ile işin biteceğini sanma, İnsan-ı kamil olmak gerekiyor. Yoksa şekilci ibadetler nafile diyor. Alevilikte insana yabancı olan hiçbir şeyin inançta yeri yoktur.Herşey insan içindir. Bu nedenle Alevi felsefesinin , Alevi inancının özü; insan sevgisidir, hoşgörüdür. Hz. Ali gibi, Hacı Bektaş Veli gibi insanlığa örnek olmuş, Kişilikleri "Tanrı katında görme" anlayışı bu coşkun sevgi anlayışından kaynaklanıyor olsa gerektir. Yunus Emre'nin, Hacı Bektaş Veli'nin, Pir Sultan Abdal ve bu geleneğin sözcüklerindeki taşan insan sevgisi, kaynağını bu sevgi okyanusundan almaktadır. "Bir kez gönül yıktın ise Bu kıldığın namaz değil Yetmiş iki millet dahi Elin yüzün yumaz değil Yunus, Tanrı insan ileşkisini de; "Yeri göğü aradım Hiç mekanda bulmadım Buldum insan içinde..." Bu sevginin yolu da "gönül kabesi"nden geçmektedir.Yunus'un dediği gibi diyerek Allah'ın yerinin yerde gökte değil, insanın kalbinde olduğunu ifade etmiş oluyor. İşte Alevi yolunda buna; "gönül kabesi"deniyor.
elif berre
22.02.2008, 11:58
bilmukabele................... .............................. ..
plastikbardak
22.02.2008, 12:34
Merhaba ben sivaslı değilim ama 3 yıl çallı köyünde 2 yıl merkezde kaldım. çoçukluğumun güzel günleri geçti orda .. kızılırmak ilkokulunda okudum ilkokul 4 e kadar sonra izmir sonra almanya - hamburg...ama mutlaka köye ve sivasa bir daha gelmek istiyorum..hatta umarım sivaslı bir kızla hayatımı birleştirir ve evlenebilirim...herkese selam herkese hayırlı cumalar
HOŞGELDİN PLASTİK BARDAK
AFFINA SIĞINARAK ŞAKA YAPAYIMMI SANA
TENCERE OLSAN BİZDE KAPAK ÇOKTU, AMA BİR PLASTİK BARDAĞA NE VEREBİLİRİZKİ
HIMMM BULDUMMMM KARTON KAPAK
AL SİVASLI KIZI RAHAT ET
altuntas58
22.02.2008, 12:39
cumanız mubarek olsun ayrıca herkese sağlık sihat ve afiyetler dilerim
tekniker58
22.02.2008, 12:48
cümle islam aleminin hayırlı cumalar olsun. daha nice cumalara birlik, beraberlik içinde yaşamak dileğiyle.
bu cuma hayırlı geldi, memedim - 10 derecede geceden yollardaydı , inşallah temizlik yapıp döncekkk, !!!! !!!! kafam karışık belkide kalacakkk, hayırlısı neyse o olacak
bu cuma hayırlı gelecek inşallah, memedimin yolu açık olsun başı dik olsun namlusu hazır olsun haine karşı
cümle Ümmeti MUHAMMED'in cuması mübarek olsun.Rabbim'den bugünün hürmetine dinimizi yüceltmesini zulüm altındakileri feraha kavusturmasını ve ülkemizin biranevvel bu pkk ********inden kurtulmasını niyaz ederim.
muhabbet ve herdaim MUHAMMED'le
herkese hayırlı cumalar
bu cuma namazında şehitlerimizi ve mehmetçiklerimizi unutmayalım arkadaşlar
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
plastikbardak
29.02.2008, 12:32
hayırlı cumalar dualarımız askerlerimizle
hayırlı cumalar allah dualarımızı kabuletsın
Cuma'nın feyiz ve bereketinden yararlanmak dileğiyle hayırlı cumalar
altuntas58
07.03.2008, 11:19
Gününüz aydın cumanız hayırlı ve uğurlu olsun
Hepinize hayırlı cumalar,cumanız hayırlı gününüz bereketli olsun İnşallah!
altuntas58
28.03.2008, 12:25
Arkadaşlar cumanız mubarek gününüz hayırlı işleriniz rast gitsin
MEDYABİRAJANS
28.03.2008, 13:49
Arkadaşlar herkese hayırlı Cumalar, memleketimizin üzerinde dolaşan kara bulutların bir an önce dağılması temennisi ve duası ile sevgiler...
yusufsahin58
04.04.2008, 12:42
CUMA DUASI
Lailahe illallah Cuma’nın sebebiyle, Muhammedün Resullullah gerek yüzün gölgesiyle dünya ve ahiret muradımı ver.
Melekler duasıyla, Ya vedüdüm, entel maksudum, Kulhüvellahü ehad, bin bir kere ya samed, cennet kapılarını aç, benim günahımdan geç.
Benim günahım varsada senin gibi halikim var. Muhammed Aleyhisselam dostum var.
İlahi kabre vardığım gece lütfeyle, yalnız kaldığım gece bilmediğimi bildir. Kabrimi nur ile doldur. Kevser şarabına daldır, ulu cemalini göster.
Gece gündüz yalvarırım sana dünya ve ahiret muradımı ver bana.
Rabbim Allah, fikrim zikrullah, kalbimin nuru Resullullah, evvelim Allah, ahirim Allah, La ilahe illallah Muhammedün Resullullah.
Cuma gibi günümüz var. İslam gibi dinimiz var. Muhammed gibi şahımız var. Allah dedim, dostum dedim, 99 ismine mühür vurdum, üstüne.
Sırrım sübhanım Allah, derdim dermanım Allah, gafil kuluna gam düşmüş, yetiş imdadımıza ya Muhammed.
Kulhüvellahü ehad, bin bir kere ya samed, ya Allah, ya Muhammed umarız senden şefaat.
Lailahe illallahtır özüm, Muhammed Mustafadır sözüm, ihlas-ı şerif ile yıkadım yüzüm. Ayetele kürsü için sen kabul eyle sözüm.
Bugün Cuma günüdür. Dinim İslam dinidir. Dinimin İslam dini olduğuna, yetmiş binin nısfına, mühürledim üstüne.
Lailahe illallah üç muradım var, biri cennet, bir ırmak diyarını görmek. Aç cemalini göster diyarını.
Ya Resullullah! Aman yarabbi ya rabbena her halimiz malumdur sana, gece gündüz yalvarırım sana. Her zaman sana muhtacım, cemalini göster bana.
Cennetine davet et Allahım kabrimizde rahatlık, sıratta selamet, tatlı canımız sana emanet, son nefesimizde selametler ihsan eyle.
Kabir suallerimiz ahsan eyle, cennetinle cemalini cümleyle beraber bana da nasip eyle.
Lailahe illallah selalar duası için, Muhammedün Resullullah arşı ala gölgesi için hastalara şifa, dertlilere deva, borçlulara edalar ihsan eyle Ya Rabbim.
Elif Allah, Nur Muhammed tez selamet.
Ya Celil, etme zelil, gönder delil. İlahi Yarabbi hacetimi rahmet deryasını ulaştır, duaya açılan elleri icabete eriştir.
Allahım senden başka kimsemiz yoktur. Lailahe illallah arşı alaya Muhammedün Resullullah şükür Mevlaya.
Yarabbi yarabbena her halim malumdur sana, cenneti alada cemalini göster bana.
Lailahe illallah günahlarımız af eyle, Muhammedün Resullullah makamımı nur eyle.
İlahi Yarabbi son nefesimde kendime malik olmadığım zaman bu duamı sana emanet ederim.
Selatü selaya yolladım Mevlaya, sen cümlemizin muradını ver gelecek Cuma’ya.
Lailahe illallah ve cellehü edası ile, Rabbim muradımızı ver melekler duası ile.
Lailahe illallah kalbimizi karartma, rızkımızı azaltma, kabrimizi, daraltma, senden başka kapı aratma, muhannete muhtaç etme.
Lailahe illallah imanla sabır, Muhammedün Resullullah azapsız kabir.
Allahım beni af eyle, her derdimi def eyle, rızkımızı bol eyle, kabrimizi nur eyle, sual meleklerinin cevabını muktedir eyle.
Evvelim Allah, ahirim Allah, kalbimde beytullah Lailahe illallah Muhammedün Resullullah. “Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhû ve rasûlühü” diyerek çene kapatmak nasip
Allahım şeytanın şerrinden,ölümün dehşetinden, kabirin azabından, sıratın zulmetinden muhafaza eyle Allahım.
rabbim dualarımız kabul buyursun inşaAllah aminn.. aminn..
HAYIRLI CUMALAR
fertelliyim
04.04.2008, 14:59
Cuma namazı (Arapça: صلاة الجمعة), İslam dininde cuma günü öğle vakti cemaatle kılınması farz olan bir namazdır.
Cuma, müslümanlarca bir bayram günüdür. Bu günde müslümanlar mabetlerde toplanırlar. Okunacak hutbeleri dinleyerek faydalanırlar. Hep birlikte cuma namazını kılarlar. Sonra ya başka ibadetlerle uğraşır veya ziyaretlerde bulunur yahut günlük işleri ile uğraşmaya koyulurlar. Bir hadiste: "Üzerine güneşin doğduğu en hayırlı gün, cuma günüdür. Âdem aleyhisselam O gün Cennet'e konulmuş, O gün Cennetten çıkarılmıştır. Kıyamet de o gün kopacaktır." denmiştir.
Muhammed, hicret zamanında Medine'ye yakın bulunan Salim İbni Avf yurdunda Ranuna denilen vadi içerisinde Beni Salim Mescidinde ilk cuma hutbesini okumuş ve ilk cuma namazını kıldırmıştır.
Cuma namazının vakti tam öğle namazının vaktidir. Cuma namazı için minarelerde ezan okunur. Camilere gidince önce aynen öğle namazının sünneti gibi, dört rekat cumanın ilk sünneti kılınır. Daha sonra cami içinde bir ezan daha okunur. Minberde cemaata karşı bir hutbe okunur. Bu hutbeden sonra ikamet alınarak cumanın iki rekat farzı cemaatle aşikare okuyuşla kılınır. Bir farzdan sonra yine öğlenin ilk dört rekat sünneti gibi, cumanın son dört rekat sünneti kılınır. Bundan sonra da "Zuhrü ahir" diye dört rekat namaz kılınır. Bu son öğle namazı, öğlenin dört rek'at farzı gibi kılınmakla beraber sünnetlerde olduğu gibi dört rek'atın hepsinde fatihadan sonra sûre okunması daha iyidir. Arkasından da "Vaktin sünneti" niyeti ile aynen sabah namazının sünneti gibi iki rekat namaz daha kılınır.
Cuma şartlarını kendilerinde toplayan kimseler için iki rekat cuma namazı "Farz-ı ayın"dır. Cuma namazının diğer namazlardan başka olarak kendisine özgü on iki şartı daha vardır. Bunların altısı vücubunun (farz olmasının), diğer altısı da edasının şartlarıdır.
Yüce Rabbim Tüm Müminlerin Dua ları kabul etsin Amin
yusufsahin58
11.04.2008, 11:35
Cuma Gününde Duâ
Ebû Hüreyre -radıyALLAHu anh-dan rivâyet olunduğuna göre Resûl-i Ekrem -sallALLAHu aleyhi ve sellem-Efendimiz Hazretleri buyurmuşlardır ki:
"Cum'a gününde bir saat vardır. ALLAH'ın kullarından bir müslim namazda ve kıyamda iken ALLAH Teâlâ'dan niyâz ile bir şey isteyip duâsı o saate tesadüf ederse ALLAH teâlâ Hazretleri o kimsenin dileğini verir." Böyle buyurduktan sonra mübarek küçük parmağının ucuna işaret buyurdu. (11)
Cum'a gününün içindeki saat, küçük parmağına nisbetle parmağın ufak ucu ne kadar ise, güne nis-betle o kadar az bir müddetdir ki o saat içinde her halde duâ müstecâb olur demektir.
Nebiyy-i Ekrem -sallALLAHu aleyhi ve sellem- Hazretleri:
- 'Cum'a günü, ibâdet ve ezkâr ile mü'minle-rin kalbi mesrûr olacak bir bayram günüdür' (12) buyurmuşlardır.
-"Size bir sûre haber vereyim mi ki, azameti semâ ile arz arasını doldurmuş, onu yetmişbin melek teşyî' etmiştir? O sûre Kehf süresidir. Kim cum'a günü bu sûreyi okursa ALLAH onu öteki cum'aya kadar bu sûre ile mağfiret eder, sonunda üç gün de ziyâdesi vardır. Ve semâya ulaşan bir nûr verilir ve Deccal'in fitnesinden muhafaza edilir. Yatacağı vakit bu sûrenin sonundan beş âyet okuyan hıfz olunur ve gecenin istediği vaktinde kaldırılır." (13)
"Ey Rabbim! Perşembe günü ümmetimin erkenden yaptığı işleri bereketli kıl." (14)
Hadîsin şerhinde deniliyor ki, bugünün evvelinde bir ihtiyacını tedarik etmek, nikâh akdetmek ve bunun gibi mühim işler sünnettir.
"Cum'a gününde; Yani perşembeyi cumaya bağlayan gece iki rek'at namaz kılıp Fâtiha'dan sonra onbir defa Zilzâl Sûresini okuyan kimseyi ALLAH Teâlâ kabir azâbından ve kıyâmet korkularından emin kılar. " (15)
"Cum'a gününde bir saat vardır, mü'min bir kul namazda duâ ederken ALLAH 'dan bir şey ister ve o saate denk gelirse ALLAH muhakkak ona icâbet eder. Ashab-ı kirâm: 'Bu saat hangi saatdir yâ Resûlellah" dediklerinde: "İkindi namazı ile güneş batması arasındaki vakittir." buyurdular.
Cum'a günü kim cemaatin omuzlarını yararak ilerlerse cehenneme bir köprü ittihaz olunur.
(Tirmizi, Salat 369)
elifberre
11.04.2008, 13:09
9. Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah'ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır.
10. Namaz kılınınca artık yeryüzüne dağılın ve Allah'ın lütfundan nasibinizi arayın. Allah'ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz
cuma suresiii hayırlı cumalar.
DUA
Ey bu sonsuz alemleri bir zerreden yok eden
Ey bu nimetleri kullarına yar eden
Bizlere cenneti canan, cehennemi nar eden
Rahman olan, Rahim olan, bağışlayan Allahım.
Bu günde biz ruhumuzun kirlerinden arınık
Bu günde biz beden beden İman ile sarıldık
Bu günde biz ümmetlerin mabedinde barındık
Açtığımız bu elleri boş çevirme Ya Rabbi...
Bu günde biz tövbe ettik nice gurur kibirden
Husumetten, dargınlıktan, zorbalıktan ve cebirden
Er geç sana gelmek için geçeceğiz kabirden
Bize kabir azabını gösterme Ya Rabbi...
Bugün af yağmurunu sağnak sağnak ver bize
Bu günde cennet yolu adım adım ser bize
Bu günde nur perdeleri kanat kanat ger bize
Mahşer günü biz kulları utandırma Ya Rabbi...
Koru bizi huzuruna kul hakkıyla gelmekten
Nefsimizin batağına aklımızı çelmekten
Koru bizi Kelime-i şahadetsiz ölmekten
Hesap günü cümlemize müjdeler ver Ya Rabbi...
Koru bizi o günahkar, o karanlık yollardan
Gıybet eden ikiyüzlü o münafık kullardan
Koru bizi gafillerle sarmaş dolaş hallerden
Cümlemizi hak yolundan ayırma Ya Rabbi...
Senden şifa bekleyen nice hasta kullara
Acılarla kıvranan yetimlere dullara
Yurt dışında şu gurbette Allah diyen dillere
Bunca yükü taşıyacak sabırlar ver Ya Rabbi....
Helal kazançlarına haram lokma katmayan
Haysiyet şerefini hiç kimse satmayan
Verdiğin nimetlerine şükreyleyip atmayan
Kullarına darlık yüzü gösterme Ya Rabbi...
Müşriklerden sığındık biz İman siperine
Sabrı silah eyledik şeytanın şerrine
Bu dünyada şan şöhretin saltanatın yerine
Son nefeste bile İman serveti ver Ya Rabbi...
Senin yüce kelamını baş tacı edenlere
Ve Hz. Muhammedin (s.a.v) yolundan gidenlere
Şu anda huzurunda el açan bedenlere
Cennet anahtarını nasip eyle Ya Rabbi...
Canımızın cananı, gönlümüzün sultanı
İki cihan güneşi Muhammed (s.a.v) ruhu için
Kalemiyle Kelamı ile islama hizmet eden
Enbiyalar, Evliyalar, Alimler ruhu için
Mezarları kaybolmuş nice adsız kahraman
Nice kefensiz yatan şehitler ruhu için
İman lezzeti tatmış, hayrına hayır katmış
Bu dünyadan göç etmiş müminler ruhu için
Alıntı
Hayırlı cumalar.
ceylankimya
11.04.2008, 14:13
O 'na layık Kul Hz. Peygamber (S.A.V.) e layık ümmet eylesin. Yüce RABB'İMİZ (C.C.) dualarımızı kabul etsin...
Amin...
fertelliyim
18.04.2008, 12:50
Bütün Mügminlere Hayırlı Cuma'lar Dualarınız kabul olsun
CUMA NAMAZININ FAZİLETİ, VÜZÛBU, AHKÂMI
Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kim cum'a günü cenabet guslü ile gusül yapar, sonra cum'aya giderse sanki bir deve kurban etmiş gibi (sevaba nâil) olur. Kim ikinci saatte giderse bir sığır kurban etmiş gibi (sevaba nâil) olur.Kim üçüncü saat giderse boynuzlu bir davar kurban etmiş gibi (sevaba nâil) olur. Kim dördüncü saat giderse bir tavuk kurban etmiş gibi (sevaba nâil) olur. Kim beşinci saatte giderse bir yumurta tasadduk etmiş gibi (sevaba nâil) olur. İmam (hutbeye) çıkınca melekler hazır olur, zikri dinlerler."
(Buharî, Cum'a4,19; Müslim, Cum'a 10, (850); Muvatta, Cum'a 1, (1,101); Ebu Dâvud, Tahâret 129, (351); Tirmizî, Salât 358, (499); Nesâî, Cum'a 14, (3, 99); İbnu Mâce, İkâmet 82, (1092).
2824 - Bir rivayette şöyle denmiştir: "Cuma günü olunca, mescidin her bir kapısında melekler vardır. İlk gelenleri sırayla yazarlar. İmam (minbere) oturunca defterleri kapatıp, zikri dinlemeye giderler."
Müslim, Cum'a 24, (850).
2825 - Evs İbnu Evs es-Sakafi (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdularki: "Kim (cuma günü) yıkar ve yıkanırsa, kim erkenden (mescide) gider ve hutbenin başına yetişirse, yürür ve binmezse, imama yakın durur, dinler, mâlâyanî söz etmezse ona her bir adım için bir yıllık amelin oruçları ve namazlarıyla sevabı yazılır.''
Ebu Dâvud, Tahâret 129 (345, 346); Tirmizî, Salât 356, (496); Nesâî, Cum'a 12, (3, 97); İbnu Mâce, İkâmet 80, (1027); Buharî, Cum'a 6.
Ebu Dâvud der ki: "Mekhûl'e "gassele" ve "igtesele" den sorulmuştu şu cevabı verdi: "Bundan maksad başını ve bedenini yıkamaktır.'' Sa'îd İbnu Abdilaziz de aynı şeyi söyledi. "Hanımıyla cinsi münasebette bulunarak onu da yıkanmaya muhtaç kıldı demektir. Böyle yapmak, namaza çıkınca, gözlerin korunmasında en elverişli vasıtadır."
"İgtisele" ise cimadan sonraki yıkanmadır.
"Bekkere" ilk vaktinde namaza gitmektir.
"İbtekere" hutbenin başına yetişmektir.
2826 - Abdullah İbnu Amr İbni'l Âs (radıyallahu anhümâ) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Cum'a namazına üç (grup) insan katılır:
1) Kişi var, namaza katılır, boş konuşma yapar. Bunun namazdan hissesi, o konuşmasıdır.
2) Kişi var namaza gelir dua eder. Bu kimse Allah'a duada bulunmuştur, Allah dilerse onun istediğini hemen verir, dilerse vermez.
3) Kişi vardır, namaza gelir sadece dinler ve sükût eder, mü'minlerin arasından yararak geçmez, kimseye ezâ vermez. Onun bu namazı, daha önce geçen cum'a'ya ve fazladan da üç güne kadar (günahlarına) kefarettir. Bu hal Cenâb-ı Hakk'ın şu sözüne binâendir: "Kim bir hayır yaparsa bu kendisinden on misliyle kabul edilir" (En'am 160).
Ebu Dâvud, Salât 235, (1113).
2827 - Hz. Ali (radıyallalhu anh) Kûfe 'de hutbe verirken minberden şöyle seslenmiştir: "Cum 'a günü olunca şeytan çarşı ve pazara erkenden bayraklarıyla gider, insanlara binbir engel çıkararak mâni olmaya, onları cuma'dan (hiç olmasa) geciktirmeye çalışır. Melekler de erkenden gidip mescidin kapılarına dururlar. Gelenleri birinci saatte gelenler, ikinci saatte gelenler diye yazarlar. Bu hâl imam (hutbeye) çıkıncaya kadar devam eder. Kişi mescidde, imamı görüp, dinleyebileceği biryere oturup, can kulağıyla dinledi ve konuşmadı mı, kendisine iki kat sevap vardır. Kişi uzakta kalır ve imamı dinleyemiyeceği bir yere oturur, sessiz durur ve konuşmazsa bir hisse sevap alır. Eğer, imamı görüp dinleyebileceği bir yere oturur fakat boş konuşma yapar, sessiz kalmazsa, ona iki hisse vebal yazılır. Eğer, dinleme ve görme imkan nı olmayan bir yere oturur ve boş konuşur ve sessiz kalmazsa, ona bir hisse vebal vardır. Kim de yanındaki arkadaşına cum'a günü "sus!'' derse "boş konuşmuş'' olur. Kim de boş konuşur ise, o cumadaki sevaptan nasibsiz kalır. ''
(Hz. Ali) konuşmasının sonunda şunu söyledi:"Ben bunu Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) 'dan işittim.''
Ebu Dâvud, Salât 209, (1051).
2828 - Târık İbnu Şihâb (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdularki: "Cum'a namazı, dört kişi hâriç geri kalan her müslüman üzerine cemaat içinde yapması gereken vâcib bir hakk'dır. Cumadan istisna edilen bu dört kişi şunlardır: Köle, kadın, çocuk ve hasta."
Ebu Dâvud, Salât 215, (1067).
2829 - Abdullah İbnu Amr İbni 'l-Âs (radıyallahu anhümâ) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki : "Ezanı her işitene cuma farzdır."
Ebu Dâvud, Salât 212, (1056). Hz. Hafsa (radıyallahu anhâ) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Her ihtilâm olan erkeğe cum ' aya gitmek vacibtir. Cum'aya her gidene de gusül vacibtir."
Ebu Dâvud, Tahâret 129, (342); Nesâî, Cum'a 2, (3, 89).
2831 - Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Cum'a, geceleyin ailesine dönebilen herkese farzdır."
Tirmizî, Salât 360, (502).
2832 - İbnu Ömer (radıyallahu anhümâ) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) uyurdularki: "Cum'a namazından veya başkasından bir rek'ate yetişenin namazı tamam olmuştur."
Nesâî, Mevâkit 30, (1, 274, 275).
2833 - Hz. Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:"Cum'a namazından bir rek'ate yetişen, cuma namazına yetişmiştir. ''
Nesâî, Cum 'a 41, (3, 112, 113 ).
2834 - Kuba ahâlisinden bir adam-Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) 'la sohbet etme şerefine ermiş bulunan babasından naklen demiştir ki: ''Resulullah bize Kuba 'dan (gelerek Medîne 'de) cum'a namazına katılmamızı emretti.''
Timizî, Salât 360, (501).
2835 - Ebu'l-Ca'd ed-Damrî (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki :" Kim önemsemiyerek üç cumayı terkedecek olursa, Allah onun kalbini mühürler."
Ebu Dâvud, Salât 210, (1052); Tirmizî, Salât 359, (500) ; Nesâî, Cum'a 2, (3,88).
2836 - Semüre İbnu Cündüb (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdularki: "Cum'a namazını özürsüz olarak kim terkedecek olursa bir dinâr para tasadduk etsin, (bu kadar) bulamazsa, yarım dinar tasadduk etsin. ''
Ebu Dâvud, Salât 211, ( 1053-1054) ; Nesâî, Keffâret 3, (3, 89) ; İbnu Mâce, İkâmet 93, (112 8).
2837 - Ebu'l-Melih, ismi Umayr İbnu Amir el-Hüzelî (radıyallahu anh) olan babasından naklen anlattığına göre, babası Hudeybiye seferi sırasında bir cuma günü, Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) ile birlikte bulunmuştur. O gün, ayakkabılarının altını ıslatmayacak kadar yağmur yağmış, bunun üzerine.Efendimiz, herkesin yerlerinde namaz kılmalarını emir buyurmuştur.''
Ebu Dâvud Salât 213, (1058, 1059); Nesâî, İmâmet 51, (2, 111).
HAYIRLI CUMALAR................ :)
kangallim
25.04.2008, 08:40
CUMAMIZ MÜBAREK OLSUN............
bayatlı kenan58
25.04.2008, 08:45
ALLAH'IM! Borcun galebe çalmasından, düşmanın galebesinden, düşmanın başımıza gelene gülmesinden sana sığınırım.
> ( Hadis-i Şerif - 0)
muslumanların bayramı cumanız mubarek olsun RABBIM dualarınızı kabul etsın
altuntas58
25.04.2008, 08:46
Arkadaşlar hepinizin cuması hayırlı gününüz bereketli olsun
fertelliyim
25.04.2008, 10:16
sivaslıgenç
25.04.2008, 10:20
Herkese hayırlı cumalar yüce Allah hepinize hayırlı ve bol kazançlar nasip eylesin.
aozdemir
25.04.2008, 10:22
herkesin cuması hayırlı ve mübarek olsun.
yusufsahin58
25.04.2008, 11:29
CUMÂ GÜNÜNÜN SÜNNETLERİ
Cumâ gününün 20 sünneti ve edebi vardır. Bunlar şunlardır:
1- Cumâyı Perşembe’den karşılamalıdır. Meselâ; yeni ve temiz elbiseyi hazırlamalı, işleri bitirip Cumâ’yı ibâdetle geçirmeye gayret etmeli.
2- Cumâ günü, Cumâ namazı için gusül abdesti almalı. (Bu gusül hakkında, farz diyenler de vardır.)
3- Başı tıraş etmeli. Sakalın bir tutamdan fazlasını ve tırnakları kesmeli ve beyaz giymeli.
4- Cumâ namazına mümkün olduğu kadar erken gitmeli.
5- Ön safa geçmek için, cemâatin omuzlarından aşmamalı.
6- Câmide namaz kılanın önünden geçmemeli.
7- Erken gidip birinci safta yer almalı.
8- İmam minbere çıktıktan sonra hiçbir şey söylememeli, ezanı da tekrar etmemeli.
9- Namazdan sonra, Fâtiha, Kâfirûn, İhlâs, Felak ve Nâs sûrelerini 7 defâ okumalı.
10- İkindiye kadar câmide kalıp, ibâdet etmeli.
11- Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarından anlatan âlimlerin dersinde bulunmalı.
12- Cumâ günü duânın kabul olduğu vakti aramalı, bunun için hep ibâdet etmeli.
13- Cumâ günü çok salevât-ı şerîfe getirmeli.
14- Kur’ân-ı kerîm ve Kehf sûresini okumalı.
15- Az veya çok sadaka vermeli.
16- Ana-babayı veyâ bunların ve sâlih Müslümanların ve evliyânın kabirlerini ziyâret etmeli.
17- Ev halkının yemeklerini bol ve tatlı yapmalı.
18- Çok namaz kılmalı, namaz borcu olanlar kazâ namazlarını kılmalı.
19- Cumâ gününü, ibâdetle geçirmeli.
20- İkindiden sonra, seccâde üzerinde elinden geldiği kadar; “Yâ Allah! Yâ Rahman! Yâ Rahîm! Yâ Kavî! Yâ Kadir!” deyip, sonra duâ etmelidir.
Hayırlı Cumalar...Dualarınızda Bulunma Duasıyla
Kaptan-58
25.04.2008, 11:31
CUMA'NIZ MÜBAREK OLSUN....
myigitsoy
25.04.2008, 11:31
Herkese Hayırlı Cumalar
İnşallah Hepinizin Duası Kabul Olur
sonbahar5803
25.04.2008, 14:09
Hayırlı Cuma'lar.
Allah kabul etsin.
Hayırlı cumalar
Renklerin toprağından fışkıran derin coşku, yağmurlarla buluştuğunda yüreğin tufandan kurtulduğu gün;
seher soluklu Cuma…
Canın coştuğu, ruhun kanatlandığı, gönlün güllerle güldüğü günde; zaman ötesinden kokular getirir zaman…
Sürgün saatleri serinletir melekût meltemler…
Mana maddenin önünde gizem kapılarını açar;
her şey anlam değerini dillendirir… Dilekler, dualar yükselir durmadan, saat-i icabeyi yakalamak için…
Cumanın kalbini yakalayanın kalbi duaları kabul olunur…
Ne isterseniz cevap verilir; düğümler çözülür, dertler dağılır, hayata renk gelir, renklere hayat…
Ubudiyet dua renkleriyle süzülür gönlün gökkuşağına…
Kulluk toprağından yükselen tefekkür çiçekleri güneşin renklerini görür ve gösterir…
Bereket yağmurlar yağar Rahmet bulutlarından… Toprağın kokusuyla, gökkuşağı renkleri coşku kuşlarını uçurtur sekine kanatlarıyla;
Dağların, denizlerin ötesinde, yıldızların yetişemediği, galaksilerin göremediği yöne doğru…
Kalp, cumanın kalbiyle bütünleşmiş, yönsüz ve zamansız iklimlerde renkleri ve kokuları geride bırakmış yitik yurdunu arıyordur; sonsuz saadet…
Latif ve Alim olan Rabbimiz dünya saadetiniz için Cuma'yı vesile kılsın, ahirette size ve tüm sevdiklerinize "Cuma Yamaçları" nasip etsin...
Hayırlı Cumalar...
Alıntı
Rabbimiz, unuttuklarımızdan veya yanıldıklarımızdan dolayı bizi sorumlu tutma.
Rabbimiz, bize bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme.
Rabbimiz, kendisine güç yetiremeyeceğimiz şeyi bize taşıtma.
BİZİ AFFET
BİZİ BAĞIŞLA
BİZİ ESİRGE
Sen bizim Mevlamızsın.
Kafirler topluluğuna karşı bize yardım et."
(Bakara Suresi-286)
HAYIRLI CUMALAR
kangallim
02.05.2008, 09:15
Ebu Hureyre'nin (r.a.) haber verdiğine göre:
Allah Resulü (a.s.): "Bizler (kitap ehline nazaran) daha sonra gelenleriz. Kıyamet gününde ise en önde bulunacağız. Çünkü (bizden başka) kendilerine kitap verilen her ümmet bizden öncedir. Bize ise Kitap onlardan sonra verildi. Birde Allah'ın bize farz kıldığı şu Cuma günü yok mu! Allah bizleri ona hidayet buyurdu. Binaenaleyh halk bunda bize tabi olacaktır. Yahudilerin (ibadet günü) yarın. Hıristiyanların ki ise daha sonraki gündür" buyurmuştur.
HAYIRLI CUMALAR DOSTLAR
abdussvs
02.05.2008, 09:21
Yaradanım dünyadaki tüm müslümanım diyen kullarına hayırlı kazançlar, hayırlı işler, hayırlı yaşamlar, hayırlı evlatlar, hayırlı cumalar nasip etsin...
aozdemir
02.05.2008, 09:28
herkese hayırlı cumalar..............
sonbahar5803
02.05.2008, 09:51
Hayırlı cuma'lar. Allah herkesin duasını kabul etsin.
Güleycanım
02.05.2008, 10:08
Herkese hayırlı cumalar cumamız mübarek olsun :)
Amin arkadaslar hayirli cumalar duamizi eksik etmiyelim, unuymayalimki ömrümüz az nezaman nerde ölecegimiz belli olmaz ondan günde 5 kere selevat getirelim allah rizasi icin. :)
02.05.2008, 12:08
Bütün Müminlerin Bayramı kutlu Dua'ları kabul olsun Hayırlı Cuma'lar
altuntas58
02.05.2008, 12:12
Arkadaşlar hepinizin cuması hayırlı olsun
yusufsahin58
09.05.2008, 00:33
By yusufsahin ([Üye Olmayanlar Linkleri Göremez])
Cuma Duası
Lailahe illallah Cuma’nın sebebiyle, Muhammedün Resullullah gerek yüzün gölgesiyle dünya ve ahiret muradımı ver.
Melekler duasıyla, Ya vedüdüm, entel maksudum, Kulhüvellahü ehad, bin bir kere ya samed, cennet kapılarını aç, benim günahımdan geç.
İlahi kabre vardığım gece lütfeyle, yalnız kaldığım gece bilmediğimi bildir. Kabrimi nur ile doldur. Kevser şarabına daldır, ulu cemalini göster.
Rabbim Allah, fikrim zikrullah, kalbimin nuru Resullullah, evvelim Allah, ahirim Allah, La ilahe illallah Muhammedün Resullullah.
Cuma gibi günümüz var. İslam gibi dinimiz var. Muhammed gibi şahımız var. Allah dedim, dostum dedim, 99 ismine mühür vurdum, üstüne.
Sırrım sübhanım Allah, derdim dermanım Allah, gafil kuluna gam düşmüş, yetiş imdadımıza ya Muhammed.
Kulhüvellahü ehad, bin bir kere ya samed, ya Allah, ya Muhammed umarız senden şefaat.
Lailahe illallahtır özüm, Muhammed Mustafadır sözüm, ihlas-ı şerif ile yıkadım yüzüm. Ayetele kürsü için sen kabul eyle sözüm.
Bugün Cuma günüdür. Dinim İslam dinidir. Dinimin İslam dini olduğuna, yetmiş binin nısfına, mühürledim üstüne.
Lailahe illallah üç muradım var, biri cennet, bir ırmak diyarını görmek. Aç cemalini göster diyarını.
Ya Resullullah! Aman yarabbi ya rabbena her halimiz malumdur sana, gece gündüz yalvarırım sana. Her zaman sana muhtacım, cemalini göster bana.
Cennetine davet et Allahım kabrimizde rahatlık, sıratta selamet, tatlı canımız sana emanet, son nefesimizde selametler ihsan eyle.
Kabir suallerimiz ahsan eyle, cennetinle cemalini cümleyle beraber bana da nasip eyle.
Lailahe illallah selalar duası için, Muhammedün Resullullah arşı ala gölgesi için hastalara şifa, dertlilere deva, borçlulara edalar ihsan eyle Ya Rabbim.
Ya Celil, etme zelil, gönder delil. İlahi Yarabbi hacetimi rahmet deryasını ulaştır, duaya açılan elleri icabete eriştir.
Allahım senden başka kimsemiz yoktur. Lailahe illallah arşı alaya Muhammedün Resullullah şükür Mevlaya.
Lailahe illallah günahlarımız af eyle, Muhammedün Resullullah makamımı nur eyle.
İlahi Yarabbi son nefesimde kendime malik olmadığım zaman bu duamı sana emanet ederim.
Lailahe illallah ve cellehü edası ile, Rabbim muradımızı ver melekler duası ile.
Lailahe illallah kalbimizi karartma, rızkımızı azaltma, kabrimizi, daraltma, senden başka kapı aratma, muhannete muhtaç etme.
Allahım beni af eyle, her derdimi def eyle, rızkımızı bol eyle, kabrimizi nur eyle, sual meleklerinin cevabını muktedir eyle.
Evvelim Allah, ahirim Allah, kalbimde beytullah Lailahe illallah Muhammedün Resullullah. “Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhû ve rasûlühü” diyerek çene kapatmak nasip eyle Yarabbi.
Allahım şeytanın şerrinden, kabirdeki yılanlardan, çıyanlardan, ölümün dehşetinden, kabirin azabından, sıratın zulmetinden muhafaza eyle Allahım.
Ölümün hayırlısını, üç ayların birisini, Yasinin yarısını okurken ölmeyi nasip eyle Yarabbi.
Amin.
Allah'ın Rahmeti , bereketi , inayeti , hidayeti hepinizin hepimizin üzerine olsun
Cumamız mübarek olsun :)
altuntas58
09.05.2008, 01:26
Arkadaşlar hepinizin cuması mubarek olsun işiniz gücünüz rast gitsin
abdussvs
09.05.2008, 05:52
Allah'u Teala bu mübarek günde bütün inananların dualarını kabul ve makbul buyursun...
aozdemir
09.05.2008, 08:31
herkese hayırlı cumalar olsun efendim.
fertelliyim
09.05.2008, 09:52
Cuma'niz, islamin günesi kadar aydin,
bir müminin tebessümü kadar tatli,
Muhammed'ül emini hatirlatan gül kadar güzel,
cocuklar kadar neseli,
ve Rab'bul aleminin yaratmis oldugu kainatin tüm güzellikleri ile beraber olsun ve gecsin..
Cuma'niz mübarek olsun.
Dua ile..
gardasin.58
09.05.2008, 10:48
Rabbi herseyi gonlunuze gore versin cumaniz mubarek olsun.
Haftanın Ayeti
Bismillahirrahmanirrahim
1 - De ki: "Ben, ağaran sabahın Rabbine sığınırım,
2 - Yarattığı şeylerin şerrinden,
3 - Karanlığı çöktüğü zaman gecenin şerrinden,
4 - Ve düğümlere üfleyen büyücülerin şerrinden,
5 - Ve hased ettiği zaman hasetçinin şerrinden. (Felak suresi 113)
Haftanın Hadisi“Ateşin odunu yakıp bitirdiği gibi
haset de iyilikleri yer bitirir.”
Ebû Dâvûd, Edeb, 44
Dinimizde kıskançlık haset
Haset, bir kimsenin hayırlı bir işi veya evi, malı, mülkü, ilmi olsa, o kimseden bunların gitmesini, onda olmayıp, kendinde olmasını istemektir. Onda olduğu gibi kendisinde de olmasını istemek haset olmaz. Buna gıpta etmek, imrenmek denir. Günah değildir.
Başkasının, kendinden üstün olan her şeyini kıskanana, yani ondaki üstünlüğün, yalnız kendinde olmasını isteyene, kıskanç denir. Bu hâl, en kötü huylardan biridir. Kıskanç insan, ömrü boyunca rahatsız insandır. Böyle insan, kendinden aşağı olan insanı görmez de, kendinden yüksek ve varlıklı insanın her şeyini görür ve onu kıskanır. Kıskanç insan, ALLAHü teâlânın kendisine verdiği şeylere razı olmayan insan demektir..
Bunun için, kendisinde kıskançlık ve haset duygusu olduğunu gören, bu kötü huyundan kurtulmalıdır. İnsanlar, kendilerini ıslah edebilirler. Kıskançlıktan kurtulanlar rahat ve huzura kavuşur. Bu iş, zenginlik ve fakirlik işi değildir. Bu iş, kalbin zenginliği ve fakirliği işidir.
Nice fakirler vardır ki, bir lokma ekmek kazanınca, ALLAHü teâlâya şükreder ve zenginlerin hâlini düşünmez bile. Nice zenginler de vardır ki, milyarlarına daha birkaç milyar ekleyemediği için üzüntü içindedir.
Kıskanç insan, başka bir insanın kendinden iyi giyinmesini, iyi yaşamasını hazmedemez. Yani onun boyunu bosunu, güzelliğini, çalışkanlığını, başarısını kıskanır. Daha kötüsü, onun başına gelen fenalıklara sevinir.
Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(İnsanların gizli şeylerini araştırmayın, kusurlarını görmeyin, düşmanlık ve haset etmeyin, birbirinizi kardeş gibi sevin, çekiştirmeyin. Müslüman Müslümanın kardeşidir, ona zulmetmez, yardım eder. Onu, kendinden aşağı görmez.)
(Müminin kalbinde imanla haset bir arada bulunmaz.) [Beyheki]
(Müslüman hayırlı olur. Haset edince hayır kalmaz.) [Taberani]
(Hasetten kurtulmak zordur. Haset ettiğiniz kimseyi incitmeyiniz!) [İ. Ahmed]
[B]Dua
ALLAH'ım hamd Sanadır.
Salatin, övdüğün ve sectiğin kulun ve Resulün Muhammed'e ve Onun pak aline, ashabına olsun.
Bize bu büyük Cuma gününde alemlere rahmet olarak gönderdigin Resulüne salat ve selam ederek, katından bağışlanma ve kurtuluş ümid etmeyi nasip et.
Tüm ümmeti Muhammed'in sıkıntılarını bu mübarek günde, şimdi, hemen, takdirinle gider ve kurtuluş yolunda hepimize bir kapı aç.
Amin amin amin...
Duasi kabul olanlardan olmamız duası ile
Cumamız Mübarek Olsun...
yusufsahin58
16.05.2008, 00:31
fertelliyim
16.05.2008, 12:57
Hayırlı Cuma'lar Herşey gönlünüzce ve Dua'larınız kabul olsun
yiğidoturan
16.05.2008, 13:30
hayırlı cumalar Allah cumamızı mübarek kılsın
İyiliği gizlemek, kötülüğü gizlemekten daha üstündür. (Ebu Bekir Ferra)
Bilmediklerimi ayağımın altına alsaydım başım göğe ererdi. (İmam-ı Azam)
İnsan, alışkanlıklarının çocuğudur. (İbni Haldun)
Herkes herkese bir lokma şey verebilir ama boğaz bağışlamak, ancak Allah’ın işidir. (Mevlana)
Güzel söz söyleyen, kimseden kötü söz işitmez. (Firdevsi)
Bir şeyi bulunmadığı yerde aramak, onu aramamak demektir. (Mevlana)
Avcı nice al (tuzak, hile) bilirse, ayı da onca yol bilir. (Kaşgarlı Mahmud)
Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz. (Hz. Ali (r.a))
Güzel konuşmanın sırrı, lüzumsuz sözleri terk etmektir. (Hz. Ebubekir)
Özü doğru olanın, sözü de doğru olur. (Hz. Ali (r.a))
Birliğin kederi, ayrılığın safasından daha hayırlıdır. (Yahya bin Muaz)
Her gecenin bir gündüzü vardır. (Hz. Ali (r.a))
Sakladığın sır senin esirindir. Açığa vurursan sen onun esiri olursun. (Hz. Ali (r.a))
Bütün kötülüklerin anahtarı, hiddettir. (Cafer bin Muhammed)
Kesilmiş koyuna derisinin yüzülmesi elem vermez. (Hz. Esma)
Güzel ahlak; bağışlayıcılık, sabır ve tahammüldür. (Hasan-ı Basri)
yiğidoturan
16.05.2008, 13:32
Mal cimrilerde, silah korkaklarda, karar da zayıflarda olursa işler bozulur. (Hz. Ebubekir (r.a))
Gecenin ne kadar uzun olduğunu ancak hastalar bilir. (Sadi)
Kibir, bele bağlanmış taş gibidir. Onunla ne yüzülür ne de uçulur. (Hacı Bayram-ı Veli)
Zalimler için yaşasın cehennem. (Bediüzzaman Said Nursi)
Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından lezzet alır. (Bediüzzaman Said Nursi)
Cuma Günü ve Cuma Namazının Fazileti
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdular:
"Üzerine güneş doğan en hayırlı gün cuma günüdür. Âdem o gün yaratıldı, o gün cennete konuldu ve yine o gün cennetten çıkarıldı."Müslim, Cum`a 17, 18,
"Cuma gününde bir zaman vardır ki, şayet bir müslüman namaz kılarken o vakte rastlar da Allah'tan bir şey isterse, Allah ona dileğini mutlaka verir.
Resûl-i Ekrem o zamanın pek kısa olduğunu eliyle gösterdi."Buhârî, Cum`a 37, Talâk 24
"Günlerinizin en faziletlisi cuma günüdür. Bu sebeple o gün bana çokca salâtü selâm getiriniz; zira sizin salâtü selâmlarınız bana sunulur. "Ebû Dâvûd, Salât 201
"Her kim cuma günü abdest alırsa ne iyi eder; hele gusül alırsa, o daha iyidir." Ebû Dâvûd, Tahâret 128 (mukarrebin.blogcu.com)
"Bir kimse güzelce abdest alarak cuma namazına gelir, hutbeyi ses çıkarmadan dinlerse, iki cuma arasındaki ve fazla olarak üç günlük daha günahları bağışlanır. Kim hutbe okunurken çakıl taşlarıyla oynarsa, boş ve mânasız bir iş yapmış olur. "Müslim, Cum`a 27,Ebû Dâvûd, Salât 203
"Cuma Namazları Büyük günahlardan kaçınıldığı sürece, beş vakit namaz ile iki cuma ve iki ramazan, aralarında geçen günahlara keffaret olur. "Müslim, Tahâret 16
"Bazı kimseler cuma namazlarını terketmekten ya vazgeçerler veya Allah Teâlâ onların kalplerini mühürler de gafillerden olurlar. "Müslim, Cum`a 40
Birgün Abdullah İbni Ömer radıyallahu anhümâ bana:
- Cuma günü duaların kabul edildiği zaman hakkında babanın Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'den bir hadis rivayet ettiğini duydun mu? diye sordu. Ben de:
- Evet, duydum. Babam, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem'i şöyle buyururken işittiğini söyledi:
"O vakit, imamın minbere oturduğu andan namazın kılındığı zamana kadar olan süre içindedir."Buhârî, Cum`a 37
Selat ve Selam Ona (s.a.v) Al ve Ashabının ve Ehli Beytinin Üzerine Olsun...
Cumanız Mübarek olsun 14.03.2008
hayırlı cumalar.
fertelliyim
23.05.2008, 11:02
Cuma geceniz ve Cuma gününüzün hayırlara vesile olması dilek ve duası ile.....
yusufsahin58
23.05.2008, 11:39
abdussvs
23.05.2008, 11:43
Bütün müslüman alemine hayırlı cumalar...
bayatlı kenan58
23.05.2008, 12:39
Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh...
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :
Cuma namazına üç grup insan katılır: Kişi var, namaza katılır, boş konuşma yapar. Bunun namazdan hissesi o konuşmasıdır. Kişi var namaza gelir dua eder. Bu kimse Allah'a duada bulunmuştur. Hz. Allah dilerse onun istediğini hemen verir, dilerse vermez. Kişi vardır, namaza gelir sadece dinler ve sükut eder, müminlerin arasından yararak geçmez kimseye eza vermez. Onun bu namazı, daha önce geçen cumaya ve fazladan da üç güne kadar (günahlarına) kefarettir. (Bu hal Yüce Hz. Allah'ın şu sözüne binaendir: 'Kim bir hayır yaparsa bu kendisinden on misliyle kabul edilir.')
Ebu Davud, Salat 235
cumanız mubarek olsun
altuntas58
23.05.2008, 12:42
Arkadaşlar cümleten hayırlı cumalarınız olsun
Abdurrahman 58
23.05.2008, 13:46
CUMANIZ MÜBAREK OLSUN
DUA İLE...
EyüphanAydın
23.05.2008, 14:21
Teşekkürler,Bendende Herkeze Hayırlı Cumalar Nice Cumalar Demek İstiyorum
Cumamız mübarek, namaz ve dualarımız kabul olsun.
Hayırlı Cumalar arkadaşlar!
fertelliyim
30.05.2008, 10:27
Dua'larınız kabul olsun Hayırlı Cuma'lar
Kaptan-58
30.05.2008, 10:32
HERKESİN CUMASI MÜBAREK OLSUN...
umit_koc
30.05.2008, 10:34
hayırlı cumalar
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez][/QUOTE]
berat.demir
30.05.2008, 10:35
hayırlı cumalar dualarımızda dünyanın dört bir tarafında zulüm altında inleyen müslüman kardeşlerimizi unutmayalım
aozdemir
30.05.2008, 11:35
herkese hayırlı cumalar................
Hayırlı cumalar arkadaşlar, Allah ibadetlerimizi kabul etsin.
yusufsahin58
06.06.2008, 00:40
haythuyt
06.06.2008, 00:50
saolun abı sızede hayırlı cumalar hayırlı geceler
kasparix
06.06.2008, 01:02
su mübarek cuma gününde rabbim milletimizin devletimizin hemserilerimizin müslümanların türklerin sıkıntılarını gidersin...hayırlı cumalar
Tüm müslümanların cumaları mübarek olsun.
Kaptan-58
06.06.2008, 10:31
hayırlı cumalar.... Allah dualarımızı kabul etsin inşallah......
Abdurrahman 58
06.06.2008, 10:34
Cumanız mübarek olsun.
Hayırlara vesile olsun İNŞALLAH
Herkese hayirli cumalar, allah her kulun duasini kabul etsin.
06.06.2008, 10:55
Ebû Hüreyre'den şöyle dediği rivâyet edilmiştir: "Rasûlullah (s.a.s.)'a Cuma gününe niçin bu adın verildiği sorulduğu zaman şöyle cevap vermiştir: "Babanız Âdemin yaratılışı o günde oldu. Kıyâmet o günde kopacak, yeniden dirilme ve insanların hesap için yakalanması o günde olacaktır. Cuma gününün üç saatinin sonunda öyle bir an vardır ki, o anda dua edenin duası kabul olunur. " (Ahmed b. Hanbel )
fertelliyim
06.06.2008, 12:59
Gününüz güzel Cuma'nız hayırlı olsun
fertelliyim
13.06.2008, 08:34
Dinimizin mü’minlere farz kıldığı ibadetlerden birisi de Cuma namazıdır. Cuma namazının namazlar arasında ayrı bir yeri ve önemi vardır. Kur’ân-ı Kerîm’de isim verilerek emredilen tek namazdır. Yüce Rabbimiz bu hususta şöyle buyurmaktadır:
“Ey iman edenler, Cuma günü namaz için çağrıldığınız zaman (ezan okunduğu vakitte) Allah’ı anmaya koşun, alım-satımı bırakın. Bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır” [1]. Rasûlullâh de şöyle buyurmuştur: “Güneşin üzerine doğduğu en hayırlı gün Cuma günüdür. Adem (as) o gün yaratılmış, o gün cennete konulmuş, o gün cennetten çıkarılmıştır. Kıyamet de ancak Cuma gününde kopacaktır” [2]. Rasûl-i Ekrem Cuma namazını bilerek terkedenler hakkında da şöyle buyurmuştur: “Önemsemediği için üç cumayı terkeden kimsenin Allah kalbini mühürler” [3].
Cuma namazı farz-ı ayın bir ibadettir. Erkek olmak; hastalık, görme özürlü ya da kötürümlük gibi manilerin bulunmaması; ulaşım kolaylığı, can, mal ve namus emniyeti, özgürlük ve mukimlik şartlarına sahip olan herkesin bu ibadeti yerine getirmesi dinî bir zorunluluktur. Cuma namazı kadınlara farz olmamakla birlikte, camiye gelip Cuma namazı kılmaları halinde kıldıkları namaz sahih olup, artık o gün ayrıca öğle namazı kılmaları gerekmez.
Cuma namazı cemaatle kılınan haftalık ve hutbeli bir ibadettir. Dinî bir ibadet oluşunun yanında sosyal, ekonomik, ahlakî ve kültürel yönleri de bulunmaktadır. Müslümanların yetişmesine, dinini, diyanetini öğrenmesine, kültürel düzeyini yükseltmesine, bilgili ve bilinçli olmasına, örnek ve olgun insan mertebesine ulaşmasına önemli katkıda bulunur.
Cemaatle eda edilmesi müslümanların gücünün, birlik ve beraberliklerinin de ispatıdır. Sosyal dayanışma ve yardımlaşma anlayışının gelişmesine katkı sağlamaktadır.
Cuma günü müslümanların bayramı olduğu için, Perşembe günü akşamından başlamak üzere hazırlıklarda bulunmak, özellikle maddî ve manevî temizliğe her zamankinden daha fazla önem vermek gerekir. Cuma günü boy abdesti almak, tırnak ve ağız temizliği yapmak, temiz elbiseler giymek, mümkünse güzel kokular sürmek, camileri de temizleyip kokulandırmak sünnet olan davranışlardandır. Kur’ân-ı Kerîm okumak, Allah Tealâ’yı zikretmek, Rasûlullâh (s.a.v)’a salavat getirmek, samimi bir kalp ile Allah’a tevbe ve istiğfarda bulunmak da bu günün bereketinden yararlanmak için yapılması gereken güzel işlerdir.
Cuma vakti geldiği zaman da maddî ve manevî temizlikle arınmış olan beden ve ruhlarla camiye gelinir. Va’z-u nasihatler dinlenir. Cuma ezanından sonra cumanın dört rekat sünneti kılınır, ikinci ezandan sonra okunan hutbe de sessizce ve dikkatlice dinlenir. Cumanın iki rekat farzı kılındıktan sonra, acil işi olmayanlar, sünnetleri kılar, tesbihleri çeker ve duasını yaparak Cuma gününün fazilet ve bereketinden azami derecede yararlanmaya gayret ederler. Bundan sonra yapılacak işler hususunda Allah-u Tealâ şöyle buyurur: “Namaz kılındıktan sonra, artık yeryüzüne dağılın da Allah’ın lutfunu arayın. Allah’ı çok anınız ki dünyada ve âhirette muradınıza eresiniz” [4].
Hutbemi bir hadîs-i şerîf meâliyle bitiriyorum:
“Cuma gününde öyle bir saat vardır ki, şayet bir müslüman kul o saate rastlar da Allah’tan bir hayır isterse, Allah onu kendisine mutlaka verir” [5].
Güleycanım
13.06.2008, 09:34
Hayırlı Cumalar :)......................
altuntas58
13.06.2008, 12:26
Sitemiz sakinleri hepinizin cuması mubarek olsun işiniz rast gitsin
yusufsahin58
13.06.2008, 20:25
herkese tum sivaslilara ve tum muslumanlara hayirli cumalar
_ђคzєяƒєη_58
20.06.2008, 15:01
Allahü teâlâ Cuma gününü müslümanlara mahsus kılmıştır. Cuma günü öğle vaktinde, Cuma namazını kılmak, Allahü teâlânın emridir. Allahü teâlâ, Cuma sûresi sonundaki âyet-i kerîmede meâlen buyurdu ki,
(Ey îmân etmekle şereflenen kullarım! Cuma günü, öğle ezânı okunduğu vakit hutbe dinlemek ve Cuma namazı kılmak için camiye koşunuz! Alışverişi bırakınız! Cuma namazı ve hutbe, size başka işlerinizden daha faydalıdır. Cuma namazını kıldıktan sonra, camiden çıkar, dünya işlerinizi yapmak için dağılabilirsiniz. Allahü teâlâdan rızık bekleyerek çalışırsınız. Allahü teâlâyı çok hâtırlayınız ki, kurtulabilesiniz!)
Namazdan sonra, isteyen işine gider çalışır, isteyen câmide kalıp namaz kılmak ile, Kur’ân-ı kerîm ve duâ ile meşgul olur. Cuma namazı vakti girince, alış-veriş günahtır. Peygamberimiz “sallallahü aleyhi ve sellem” çeşitli hadîs-i şerîflerinde buyurdu ki:
(Bir müslüman, Cuma günü gusül abdesti alıp, Cuma namazına giderse, bir haftalık günahları affolur ve her adımı için sevâb verilir.)
(Cuma namazı kılmayanların kalblerini Allahü teâlâ mühürler. Gâfil olurlar).
(Günlerin en kıymetlisi Cumadır. Cuma günü, bayram günlerinden ve Aşûre gününden daha kıymetlidir. Cuma, dünyada ve Cennette mü’minlerin bayramıdır).
(Bir kimse, mâni yok iken, üç Cuma namazı kılmazsa, Allahü teâlâ, kalbini mühürler. Ya’nî iyilik yapmaz olur).
(Cuma namazından sonra bir an vardır ki, mü’minin o anda ettiği duâ red olmaz).
(Cuma namazından sonra, yedi defa Ihlâs ve Mu’avvizeteyn yani Felak ve Nas surelerini okuyanı Allahü teâlâ, bir hafta kazâdan, belâdan ve kötü işlerden korur).
(Cumartesi günleri yahudilere, Pazar günleri nasaraya [hıristiyanlara] verildiği gibi, Cuma günü de Müslümanlara verildi. Bu gün, Müslümanlara hayır, bereket, iyilik vardır).
Cuma günü yapılan ibâdetlere, başka günde yapılanların, en az iki katı sevâb verilir. Cuma günü işlenen günahlar da iki kat yazılır.
Cuma günü, ruhlar toplanır ve birbirleriyle tanışırlar. Kabirler ziyaret edilir. Bu günde kabir azâbı durdurulur. Bazı âlimlere göre, mü’minin azâbı artık başlamaz. Kâfirin azâbı, Cuma ve Ramazanda yapılmamak üzere, kıyâmete kadar sürer. Bu gün ve gecesinde ölen mü’minler, kabir azâbı çekmez. Cehennem, Cuma günü çok sıcak olmaz. Âdem aleyhisselâm, Cuma günü yaratıldı. Cuma günü Cennetten çıkarıldı. Cennettekiler, Allahü teâlâyı Cuma günleri göreceklerdir.
Cuma Namazının Şartları
Cuma günü onaltı rek’at namaz kılınır. Bunun iki rek’atını kılmak farzdır. Öğle namazından daha kuvvetli farzdır. Cum’a namazı farz olmak için iki türlü şartı vardır:
1 - Edâ şartları,
2 - Vücub şartları.
Edâ şartlarından biri noksan olursa namaz kabûl olmaz. Vücub şartları bulunmazsa kabûl olur.
Edâ, ya’nî Cuma namazının sahîh olması için şartları yedidir:
1 - Namazı şehirde kılmak (Şehir: Cemâati en büyük camiye sığmayan yer demektir.)
2 - Devlet reisinin veya vâlinin izni ile kılmak. Bunların tayin ettiği hatib, kendi yerine başkasını vekil edebilir.
3 - Öğle namazının vaktinde kılmak.
4 - Vakit içinde hutbe okumak. Âlimler, Cum’a hutbesini okumak, namaza dururken (Allahü ekber) demek gibidir dedi.
Ya’nî iki hutbeyi de, yalnız Arapça okumak lâzımdır. Hatib efendi, içinden Eûzü okuyup, sonra yüksek sesle, hamd ve senâ ve kelime-i şehâdet, salât-ü selâm okur. Sonra, vaâz ya’nî sevâba, azâba sebeb olan şeyleri hatırlatır ve âyet-i kerîme okur. Oturup kalkar. Ikinci hutbeyi okuyup, vaâz yerine, mü’minlere duâ eder. Dört halîfenin adını söylemesi müstehabdır. Hutbeye dünya sözü karıştırmak haramdır. Hutbeyi, nutuk ve konferans şekline sokmamalıdır. Hutbeyi kısa okumak sünnettir. Uzun okumak mekrûhdur.
5 - Hutbeyi namazdan önce okumak.
6 - Cuma namazını cemâat ile kılmak.
7 - Câmi kapılarını herkese açık tutmak.
Cuma namazının vücûb şartları dokuzdur:
1 - Şehirde, kasabada oturmak. Müsafirlere farz değildir.
2 - Sağlam olmak, hastaya, hastayı bırakamıyan bakıcıya ve ihtiyarlara farz değildir.
3 - Hür olmak.
4 - Erkek olmak. Kadınlara farz değildir.
5 - Âkıl ve bâliğ olmak.
6 - Kör olmamak. Yolda götüren olsa bile, a’mâ olana farz değildir.
7 - Yürüyebilmektir. Nakil vâsıtası olsa bile felçliye, ayaksıza farz değildir.
8 - Hapsedilmiş olmamak ve düşman korkusu, hükûmetten, zâlimden korkusu olmamak.
9 - Fazla yağmur, kar, fırtına, çamur ve soğuk olmamak.
Cuma Namazı Nasıl Kılınır
Cuma günü, öğle ezânı okununca, onaltı rek’at Cuma namazı kılınır. Bunlar sırası ile şöyledir:
1 - Önce, Cuma namazının dört rek’atlik “ I lk sünneti” kılınır. Bu sünnet, öğle namazının ilk sünneti gibi kılınır. Buna niyet, “Niyet ettim. Allah rızası için, Cuma namazının ilk sünnetini kılmağa, döndüm kıbleye” diye yapılır.
2 - Sonra, cami içinde ikinci ezân ve hutbe okunur.
3 - Hutbe okunduktan sonra, kâmet okunup cemâat ile Cuma namazının iki rek’atlik “farzı” kılınır.
4 - Cuma namazının farzı kılındıktan sonra, dört rek’atlik “Son sünneti” kılınır. Bunun kılınışı öğle namazının ilk sünneti gibidir.
5 - Bundan sonra, “Üzerime farz olan kılamadığım son öğle namazının farzını kılmağa” diye niyet ederek, “Âhir zuhur” namazı kılınır. Dört rek’atlik bu namazın kılınışı öğle namazının farzının kılınışı gibidir.
6 - Sonra da, iki rek’at “Vaktin sünneti” kılınır. Kılınışı, sabah namazının sünnetinin kılışını gibidir.
7 - Bundan sonra, Âyetel-kürsî ve tesbihler okunup, duâ edilir.
Cuma Gününün Sünnet ve Edebleri:
1 - Cumayı perşembe gününden karşılamak.
2 - Cuma günü gusl abdesti almak.
3 - Başı traş etmek. Sakalın bir tutamdan fazlasını ve tırnakları kesmek. Temiz elbise giymek.
4 - Cuma namazına mümkün olduğu kadar erken gitmek.
5 - Ön safa geçmek için, cemâatin omuzlarından aşmamalıdır.
6 - Câmide namaz kılanın önünden geçmemek.
7 - Hatib efendi minbere çıktıktan sonra hiç bir şey söylememek, konuşana işaretle bile cevap vermemek ve ezânı tekrarlamamak.
8 - Cuma namazından sonra Fâtiha, Kâfirûn, Ihlâs, Felak ve Nâs sûrelerini yedi kere okumak.
9 - Ehl-i sünnet âlimlerinin kitablarından anlatan âlimlerin dersinde, va’zında bulunmak.
10 - Cuma gününü, hep ibâdetle geçirmek.
11 - Cuma günü salevât-ı şerîfe getirmek.
12 - Kur’ân-ı kerîm okumak, (Kehf) sûresini okumalıdır.
13 - Sadaka vermek.
14 - Ana-babayı veya kabirlerini ziyâret etmek.
15 - Evin yemeklerini bol ve tatlı yapmak.
16 - Çok namaz kılmak. Kazâya kalmış namazı olanlar, kazâ namazı kılmalıdır.
17 - Cuma gününü hep âhıret işleriyle geçirmek.
cümleten hayirli cumalar.................
titizyiğido
20.06.2008, 15:56
evet gardaşlar cümleten hayırlı cumalar
yusufsahin58
20.06.2008, 18:48
hayirli cumalar arkadaslar.................... ....................
HAYIRLI CUMALAR...
BİR ÖĞÜT OLARAK KENDİME SÖYLEDİKLERİM;
Kendini ucuz satma; çünkü değerin pek fazla senin.
Yüce Allah buyuruyor ki: Sizi de, soluklarınızı da, vakitlerinizi de, mallarınızı da, zamanınızı da satın aldım ben; bana harcarsanız, bana verirseniz karşılığı ölümsüz cennettir;
Değerin budur işte bence. Fakat sen, tutar da kendini cehenneme satarsan kendine zulmetmiş olursun. Hani o yüz dinarlık bıçağı duvara saplayıp ona bir kabak yahut bir testi asan kişi gibi."
"Yazıktır denize varıp da bir parçacık su içmeyi yahut bir testi su almayı yeter bulmak.
Denizden inciler, mücevherler, kuvvet veren yüz binlerce şeyler elde ederlerken denizden su alıp götürmenin ne değeri vardır ki? Aklı olanlar bununla övünür mü hiç, ne yapmıştır ki bu işi yapan?
Hatta dünya, bir köpüğüdür bu denizin; denizse erenlerin bilgileridir.
İnci de nerede? Bu dünya, çerçöple dolu bir köpüktür amma o dalgaların çıkıp batması, yürüyüp dönmesi, denizin coşup kabarması, köpürüp kükremesi yüzünden o köpük, bir güzellik elde eder.
"Kadınlar, oğullar, yük yük altın ve gümüş, salma atlar, davarlar ve ekinler gibi nefsin şiddetle arzuladığı şeyler insana süslü gösterildi. Bunlar dünya hayatının geçimliğidir. Oysa asıl varılacak güzel yer ancak Allah'ın katındadır." (Âl-i İmrân/14)
Süslü gösterildi, buyurdu ya, demek ki o güzel değildir.
"Güzellik, eğretidir onda, başka bir yerdendir. O, altın suyuna batırılmış, yaldızlanmış kalp paradır; yâni bir köprücükten ibaret olan şu dünya kalptır, kadri, değeri yoktur; fakat biz onu altınla kaplamışız; çünkü "insanlar için bezenmiştir, süslenmiştir." Vel hasılı kelam hey benim nefsim RABBİNİ bil hakikatı bul...
İnsan unutandır, alışandır.
Hep aynı nefesleri alacağımızı sanırken birden duruverir kalbimiz.
Sonsuz sanırız dünyayı.
İşlerimiz bitmez biliriz.
...Yanılırız.
Her yanılgıya düştüğümüzde, dünyayı bitmez sandığımızda…
ezanlar yayılır, dağılır göklere.
Kendimizi kendimize, dünyaya kaptırdığımızda Allahu Ekber…
Allahu Ekber ile irkiliriz.
İrkilmiyorsak o zaman ezandan daha büyük (sandığımız) düşünceler sarmıştır bizi.
Gazetelerin başlıklarında, haberlerin kesretinde, derdi-i maişet çemberinde \"bir şeyler\" yaptığımız aldatmacasıyla gider geliriz.
Sabah ezanları karanlık yönlerimizin üstüne bir ışık gibi düşer.
Pencerelerin, perdelerin ürperdiğini \"gözlerimizle\" görürüz.
Sokaklar uykudadır henüz.
Minareler birer birer uyanır ve uyandırır gecelerin bütün mahmurluğunu, gafletini, ülfetini...Sabahın lezzetini ilkin kulaklarımızla tadarız.
...Ve her ezan bir sûrdur.
Her sabah bir haşir.
...Uyanırız.
Gecenin içinden güneşi çıkarıp gönderen âlemlerin Rabbine secdeler boyu şükürler olsun.
Ne güneşe sözümüz geçer ne geceye…
Uykumuz bitmese…
Kim uyandırır bizi O uyandırmasa!
Kocaman yanılgılarımızla karşı karşıya geldiğimiz demler olur.Adımı(mı)zı nereye koyacağımızı şaşırdığımız…Ne gam!
"Geceler" biter. Geceye sözü geçen Bir\'i vardır.
Geceler kararıp kalmaz.
Karalar içinde kalmayacağımızı daha ezan başlarken biliriz:
Allahu Ekber… Allahu Ekber…
Daralınca, şaşırınca, sevinince… ihtiyari/gayr-ı ihtiyari dilimizden dökülür ya Allahu Ekber.
Ne rahatlarız o an!
Bir Büyük…
Devamlı Büyük…
Sonsuz Büyük…
Büyükler Büyüğü var ya…Ne gam!
Sabah ezanları hem bir ayrılığı anlatır hem bir ışığa koşuşu muştular.
Kulaklara ilk dökülen huşu, huzur, odur.
Geceden büyüktür Allah.
Gündüzden büyüktür.
Dertlerin geceyi sende geçirmişse...
Ahlarını dizginleyememişsen...
Gözlerin hep pencerelerde, kapılarda bir dost beklemişse... Ağlama!
Her şeyden Büyük: "Ben hep yanındayım."diyor.
Duyuyor musun?
Acılarını O anlar. Pencerelerden odana Allahu Ekber sesleri dolar.İçine sonsuz müjdeler…Açlığını,açıklığını "açık et" yeter ki…
Geceyi dürüp büküp bir tarafa atan, yerine gündüzü seren, senin derdi/ne de çaredir.
Doktor O, ilaç O...
--
Cehennemde ateş yoktur, her insan ateşini bu dünyadan götürür.....
--
yusufsahin58
27.06.2008, 21:36
hayirli cumalar arkadaslar .................
bayatlı kenan58
04.07.2008, 10:58
Riyâzü's Sâlihîn'in Namaz Bölümü Hadis Rehberi
Peygamberimizden Hayat Ölçüleri
"Şüphesiz ki benim ümmetim, kıyamet gününde, abdest izlerinden dolayı yüzleri nurlu, elleri ve ayakları parlak olarak çağırılacaktır. Yüzünün nûrunu artırmaya gücü yeten kimse bunu yapsın"
1 Numaralı Hadis -»
"Mü'minin nuru ve beyazlığı, abdest suyunun ulaştığı yere kadar varır."
2 Numaralı Hadis -»
"Kim güzelce abdest alırsa, o kimsenin günahları tırnaklarının altına varıncaya kadar bütün vücudundan çıkar."
3 Numaralı Hadis -»
"Bir kimse bu şekilde abdest alırsa geçmiş günahları bağışlanır. Onun namazı ve mescide kadar yürümesi de fazladan kazanç sayılır."
4 Numaralı Hadis -»
"Müslüman -veya mü'min- bir kul abdest alır ve yüzünü yıkarsa, gözleri ile bakarak işlediği her günah abdest suyu -veya suyun son damlası- ile yüzünden çıkar. İki elini yıkadığında, elleriyle tutarak işlediği her günah abdest suyu -veya suyun son damlası- ile ellerinden çıkar. Ayaklarını yıkadığı zaman, ayaklarıyla yürüyerek işlediği her günah abdest suyu -veya suyun son damlası- ile ayaklarından çıkar. Neticede o mü'min kul günahlardan temizlenmiş olur."
5 Numaralı Hadis -»
"İşte onlar da abdestten dolayı yüzleri nurlu, el ve ayakları parlak olarak gelecekler. Ben havzın başına onlardan önce varacağım"
6 Numaralı Hadis -»
"Temizlik imanın yarısıdır."
7 Numaralı Hadis -»
"Sizden biriniz güzelce abdest alır -onu tastamam yapar- sonra da: Eşhedü en lâ ilâhe illallâhü vahdehû lâ şerîke leh. Ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve resûlüh, derse, o kimseye cennetin sekiz kapısı açılır. O da dilediği kapıdan girer."
8 Numaralı Hadis -»
"İnsanlar ezan okumanın ve namazda birinci safta bulunmanın ne kadar faziletli olduğunu bilselerdi, sonra bunları yapabilmek için kur'a çekmek zorunda kalsalardı kur'a çekerlerdi. Şayet camide cemaate erken yetişmenin ne kadar faziletli olduğunu bilselerdi, birbirleriyle yarışa girerlerdi. Eğer yatsı namazı ile sabah namazındaki fazileti bilselerdi, emekleyerek ve sürünerek de olsa bu iki namaza gelirlerdi."
9 Numaralı Hadis -»
"Kıyamet günü boyunları en uzun olanlar müezzinlerdir"
10 Numaralı Hadis -»
"Ben senin koyunu ve kır hayatını sevdiğini görüyorum. Koyunlar arasında veya kırda iken, namaz için ezan okuduğunda sesini iyice yükselt. Çünkü müezzinin sesinin ulaştığı yere kadarki alanda olup da onu işiten cin, insan ve her varlık, kıyamet gününde ezan okuyanın lehine şahitlik yaparlar."
11 Numaralı Hadis -»
"Namaz için ezan okunduğu zaman, şeytan ezanı duymamak için arkasını dönüp yellenerek kaçar. Ezan bitince tekrar geri gelir. Namaz için kamet edilince yine arkasını dönüp kaçar. Kamet bittiğinde yine gelir ve kişi ile nefsi arasına sokulur ve ona: Filân şeyi hatırla, filân şeyi hatırla diyerek, namazdan önce aklında olmayan şeyleri hatırlatır da, neticede insan kaç rek'at namaz kıldığını bilemez olur."
12 Numaralı Hadis -»
"Kim ezanı işittiği zaman: Ey şu eksiksiz davetin ve kılınacak namazın rabbi Allahım! Muhammed'e vesîleyi ve fazîleti ver. Onu, kendisine vaadettiğin makâm-ı mahmûda ulaştır, diye dua ederse, kıyamet gününde o kimseye şefâatim vâcip olur."
"Kim müezzini işittiği zaman: Tek olan ve ortağı bulunmayan Allah'tan başka ilâh olmadığına, Muhammed'in O'nun kulu ve resûlü olduğuna şahitlik ederim. Rab olarak Allah'tan, resûl olarak Muhammed'den, din olarak İslam'dan razı oldum, derse, o kimsenin günahları bağışlanır."
13 ve 14 Numaralı Hadis -»
"Ezan ile kamet arasında yapılan dua reddedilmez."
15 Numaralı Hadis -»
- "Ne dersiniz? Birinizin kapısının önünde bir nehir olsa da, o kimse her gün bu nehirde beş defa yıkansa, kirinden bir şey kalır mı?"
- "Beş vakit namaz işte bunun gibidir. Allah beş vakit namazla günahları silip yok eder"
"Beş vakit namazın benzeri, sizden birinizin kapısı önünden akıp giden ve her gün içinde beş defa yıkandığı bol sulu bir ırmak gibidir."
16 ve 17 Numaralı Hadis -»
"Gündüzün iki yanında ve gecenin gündüze yakın saatlerinde namaz kıl. Şüphesiz iyilikler kötülükleri giderir" [Hûd sûresi (11), 114] anlamındaki âyet nâzil oldu. Adam:
- Bu sadece bana mı mahsus yâ Resûlallah, dedi? Resûl-i Ekrem:
- "Ümmetimin tamamı içindir" buyurdular.
18 Numaralı Hadis -»
"Büyük günahlardan kaçınıldığı müddetçe, beş vakit namaz ile iki cuma, aralarında işlenen küçük günahlara keffârettir."
19 Numaralı Hadis -»
"Bir müslüman, farz namazın vakti geldiğinde güzelce abdest alır, huşû içinde ve rükûunu da tam yaparak namazını kılarsa, büyük günah işlemedikçe, bu namaz önceki günahlarına keffâret olur. Bu her zaman böyledir."
20 Numaralı Hadis -»
"İki serinlik namazını, sabah ve ikindiyi kılan kimse cennete girer."
21 Numaralı Hadis -»
"Güneş doğmadan ve batmadan önce namaz kılan bir kimse cehenneme girmeyecektir."
22 Numaralı Hadis -»
"Sabah namazını kılan kimse Allah'ın himayesindedir. Dikkat et, ey Ademoğlu! Allah, bizzat himayesinde olan bir konuda seni sorguya çekmesin."
23 Numaralı Hadis -»
"Birtakım melekler geceleyin, diğer birtakımı da gündüz vakti birbiri ardınca gelip sizin aranızda bulunurlar. Onlar sabah namazı ile ikindi namazında bir araya gelirler. Geceleyin aranızda kalmış olanlar Allah'ın huzuruna çıkarlar. Allah Teâlâ, kullarının halini çok iyi bildiği halde, meleklere:
-Kullarımı ne halde bıraktınız? diye sorar. Melekler:
-Onları namaz kılarken bıraktık; yanlarına da namaz kılarken varmıştık, derler."
24 Numaralı Hadis -»
"Siz şu ayı güçlük çekmeden gördüğünüz gibi, Rabbinizi de açıkça göreceksiniz. Güneş doğmadan ve batmadan önceki namazları kaçırmamak elinizden geliyorsa, kesinlikle kaçırmayıp kılınız."
25 Numaralı Hadis -»
"İkindi namazını terkeden kimsenin işlediği amelleri boşa gider."
26 Numaralı Hadis -»
"Kim sabah akşam camiye gider gelirse, her gidip gelişinde Allah Taâlâ o kimseye cennetteki ikramını hazırlar."
27 Numaralı Hadis -»
"Bir kimse evinde güzelce temizlenir, sonra Allah'ın farzlarından bir farzı yerine getirmek için Allah'ın evlerinden birine giderse, attığı adımlardan her biri bir günahı silip yok eder; diğer adımı da onu bir derece yükseltir."
28 Numaralı Hadis -»
"Allah Teâlâ bunların hepsinin sevabını senin için bir araya topladı"
29 Numaralı Hadis -»
"Ey Selime oğulları! Yurtlarınızdan ayrılmayınız ki, adımlarınıza sevap yazılsın"
30 Numaralı Hadis -»
"Şüphesiz namazdan en çok sevap kazanacak insanlar, uzak mesafelerden camiye yürüyerek gelenlerdir. Namazı imamla birlikte kılmak için bekleyen kimsenin sevabı, namazı tek başına kılıp sonra uyuyan kimseden daha büyüktür."
31 Numaralı Hadis -»
"Karanlık gecelerde mescidlere yürüyerek giden kimselere, kıyamet gününde tam bir nura kavuşacaklarını müjdeleyiniz."
32 Numaralı Hadis -»
- "Size, Allah'ın kendisiyle günahları yok edip, dereceleri yükselteceği hayırları haber vereyim mi?" buyurdular. Ashâb:
- Evet, yâ Resûlallah! dediler. Resûl-i Ekrem:
- "Güçlükler de olsa abdesti güzelce almak, mescidlere doğru çok adım atmak, bir namazı kıldıktan sonra öteki namazı beklemek. İşte ribâtınız, işte bağlanmanız gereken budur" buyurdular.
33 Numaralı Hadis -»
"Mescidlere devam etmeyi alışkanlık haline getiren bir adamı gördüğünüz zaman, onun gerçek mü'min olduğuna şahitlik ediniz". Allah Taâlâ şöyle buyurur: "Allah'ın mescidlerini, ancak Allah'a ve âhiret gününe inanan, namazı kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başka kimseden korkmayanlar onarırlar. İşte onlar, doğru yolu bulanlardan olabilirler"
34 Numaralı Hadis -»
"Kılacağı namaz sizden birini yerinde tuttuğu, ailesine dönmesine engel olduğu sürece, o kişi namazda sayılır."
35 Numaralı Hadis -»
"Sizden biriniz, abdestini bozmadan namaz kıldığı yerde oturduğu müddetçe, melekler kendisine:
- Allahım! Bunu bağışla, buna rahmetinle muamele et, diye dua ederler."
36 Numaralı Hadis -»
"Halk namaz kıldı ve uyudular. Sizler ise, namazı beklediğinizden bu yana hep namazda gibi olmaya devam ettiniz"
37 Numaralı Hadis -»
"Cemaatle kılınan namaz, tek başına kılınan namazdan yirmi yedi derece daha faziletlidir."
38 Numaralı Hadis -»
"Bir kimsenin cemaatle kıldığı namazın sevabı, evinde ve çarşı pazarda kıldığı namazdan yirmi beş kat daha fazladır. O kimse abdestini güzelce alıp, sonra sadece namaz kılmak maksadıyla mescide giderse attığı her adım sebebiyle bir derece yükseltilir, bir hatası da silinir. Namazını kıldıktan sonra abdestini bozmadan namaz kıldığı yerde kaldığı müddetçe, melekler ona:
Allahım! Ona rahmetinle muamele et, ona acı! diyerek dua etmeye devam ederler. O kimse namazı beklediği sürece namazda imiş gibidir."
39 Numaralı Hadis -»
"Sen namaz için ezan okunduğunu işitiyor musun? O halde davete icâbet et, cemaate gel"
40 Numaralı Hadis -»
"Hayye 'ale's-salâh, hayye 'ale'l-felâh'ı işitiyor musun? Öyleyse mescide gel"
41 Numaralı Hadis -»
"Canımı gücü ve kudretiyle elinde tutan Allah'a yemin ederek söylüyorum, içimden öyle geçiyor ki, odun toplamayı emredeyim, odun yığılsın. Sonra namazı emredeyim, ezan okunsun. Daha sonra bir adama cemaate imam olmasını emredeyim. En sonunda cemaate gelmeyen adamlara gidip onlar içindeyken evlerini yakayım."
42 Numaralı Hadis -»
"Yarın Allah'a müslüman olarak kavuşmak isteyen kimse, şu namazlara ezan okunan yerde devam etsin. Şüphesiz ki Allah Teâlâ sizin peygamberinize hidayet yollarını açıklamıştır. Bu namazlar da hidayet yollarındandır. Şayet siz de cemaati terkedip namazı evinde kılan şu adam gibi namazları evinizde kılacak olursanız, peygamberinizin sünnetini terketmiş olursunuz. Peygamberinizin sünnetini terk ederseniz sapıklığa düşmüş olursunuz. Vallahi ben, nifakı bilinen bir münafıktan başka namazdan geri kalanımız olmadığını görmüşümdür. Allah'a yemin ederim ki, bir adam iki kişi arasında sallanarak namaza getirilir ve safa durdurulurdu".
43 Numaralı Hadis -»
"Bir köy veya kırda üç kişi birlikte bulunur da namazı aralarında cemaatle kılmazlarsa, şeytan onları kuşatıp yener. Şu halde cemaate devam ediniz. Muhakkak ki sürüden ayrılan koyunu kurt yer"
44 Numaralı Hadis -»
"Yatsı namazını cemaatle kılan kimse, gece yarısına kadar namaz kılmış gibidir. Sabah namazını cemaatle kılan kimse ise bütün gece namaz kılmış gibidir".
45 Numaralı Hadis -»
"İnsanlar yatsı namazı ile sabah namazındaki fazilet ve sevabı bilselerdi, emekleyerek bile olsa mutlaka camiye, cemaate gelirlerdi."
"Münafıklara sabah ve yatsı namazından daha ağır gelen hiçbir namaz yoktur. İnsanlar bu iki namazda ne kadar çok ecir ve sevap olduğunu bilselerdi, emekleyerek de olsa cemaate gelirlerdi."
46 ve 47 Numaralı Hadis -»
- Hangi ameller daha faziletlidir? diye sordum. - "Vaktinde kılınan namaz" buyurdu.
48 Numaralı Hadis -»
"İslam beş temel üzerine bina kılınmıştır: Allah'tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed'in Allah'ın Resulü olduğuna şahitlik etmek. Namazı dosdoğru kılmak, zekâtı hakkıyla vermek, Allah'ın evi Kâbe'yi haccetmek ve Ramazan orucunu tutmak."
49 Numaralı Hadis -»
"Ben, insanlarla Allah'tan başka ilâh olmadığına, Muhammed'in Allah'ın Resulü olduğuna şehâdet edip, namazı tastamam kılıp, zekâtı hakkıyla verinceye kadar savaşmakla emrolundum. Bunları yaptıkları zaman kanlarını ve mallarını benden korumuş olurlar. İslam'ın gerektirdiği haklar bunların dışındadır. Onların kalplerinde gizledikleri şeylerin hesabı da Allah'a aittir."
50 Numaralı Hadis -»
"Muhakkak ki sen Ehl-i kitap olan bir topluma gidiyorsun. Onları, Allah'tan başka ilâh olmadığına ve benim Allah'ın Resulü olduğuma şehâdet etmeye davet et. Şayet buna itaat ederlerse, Allah'ın kendilerine bir gündüz ve gecede beş vakit namazı farz kıldığını bildir. Bunu kabul edip itaat ederlerse, zenginlerinden alınıp fakirlerine verilmek üzere kendilerine zekâtın farz kılındığını haber ver. Buna da itaat ettikleri takdirde, onların mallarının en kıymetlilerini almaktan sakın. Mazlumun bedduasını almaktan çekin. Çünkü onun bedduası ile Allah arasında bir perde yoktur."
51 Numaralı Hadis -»
"Gerçekten kişi ile şirk ve küfür arasında namazı terketmek vardır"
52 Numaralı Hadis -»
"Bizimle onlar arasındaki ayırıcı temel unsur namazdır. Namazı terkeden kimse küfre düşer."
53 Numaralı Hadis -»
Muhammed sallallahu aleyhi ve sellem'in ashâbı, namazdan başka herhangi bir amelin terkini küfür saymazlardı.
54 Numaralı Hadis -»
"Kıyamet gününde kulun hesaba çekileceği ilk ameli onun namazıdır. Eğer namazı düzgün olursa, işi iyi gider ve kazançlı çıkar. Namazı düzgün olmazsa, kaybeder ve zararlı çıkar. Şayet farzlarından bir şey noksan çıkarsa, Azîz ve Celîl olan Rabb'i:
- Kulumun nâfile namazları var mı, bakınız? der. Farzların eksiği nafilelerle tamamlanır. Sonra diğer amellerinden de bu şekilde hesaba çekilir."
55 Numaralı Hadis -»
"Meleklerin Rableri huzurunda saf bağlayıp durdukları gibi saf bağlasanız ya!"
56 Numaralı Hadis -»
"İnsanlar ezan okumanın ve namazda ilk safta bulunmanın sevabını bilselerdi, sonra bunları yapabilmek için kur'a çekmek zorunda kalsalardı, mutlaka kur'a çekerlerdi."
57 Numaralı Hadis -»
"Erkeklerin en çok sevap kazanacağı saf ilk saf, en az sevap kazanacakları saf son saftır. Kadınların en çok sevap kazanacağı saf son saf, en az sevap kazanacakları saf ise ön saftır."
58 Numaralı Hadis -»
"Öne doğru gelin ve bana uyun! Sizden sonrakiler de size uysunlar. Bir topluluk devamlı surette gerilerse, Allah onları geri bırakır"
59 Numaralı Hadis -»
"Safları düz tutunuz. İleri geri durmayınız. Sonra kalpleriniz de birbirinden farklı olur. Aklı başında ve bilgili olanlarınız benim arkamda, onlardan sonra gelenler daha arkada, daha sonra gelenler daha arkada dursunlar."
60 - 66 Numaralı Hadis -»
"Önce ilk safı tamamlayınız; sonra arkadaki safları doldurunuz. Şayet eksik kalırsa, son safta kalsın."
67 -70 Numaralı Hadis -»
"Müslüman bir kimse, farzların dışında nâfile olarak her gün Allah rızası için on iki rek`at namaz kılarsa, Allah Teâlâ ona cennette bir köşk yapar" veya "Ona cennette bir köşk yapılır."
71 - 73 Numaralı Hadis -»
"Sabah namazının iki rek`at sünneti, dünya ve dünyadaki her şeyden daha hayırlıdır."
74 - 76 Numaralı Hadis -»
"Şayet daha geç kalsaydım, yine de bu iki rek`at sünneti bütün gereklerini yerine getirerek mükemmel şekilde kılardım"
77 Numaralı Hadis -»
Resûlullah sabah namazının iki rek`at sünnetini o kadar hafif kılardı ki, acaba Fâtiha sûresini okudu mu diye kendi kendime sorardım.
78 - 80 Numaralı Hadis -»
Bir ay boyunca Peygamber aleyhisselâm'ın namazına dikkat ettim, sabah namazının sünnetinde Kâfirûn ve İhlâs sûrelerini okurdu.
81- 83 Numaralı Hadis -»
"Biriniz sabah namazının iki rek`at sünnetini kılınca sağ tarafı üzerine yatsın."
84 - 86 Numaralı Hadis -»
"Bu vakit, gök kapılarının açıldığı bir zamandır. O saatte iyi bir amelimin Allah'ın huzuruna çıkmasını isterim."
87 - 92 Numaralı Hadis -»
"İkindi namazının farzından önce dört rek`at namaz kılan kimseye, Allah rahmetini ihsân etsin."
93 - 95 Numaralı Hadis -»
"Akşamın farzından önce (iki rek`at) namaz kılınız" buyurdu. Üçüncü defasında "Dileyen kılsın" diye ekledi.
96 - 99 Numaralı Hadis -»
"Biriniz cumanın farzını kılınca, ardından dört rek`at namaz daha kılsın."
100 - 101 Numaralı Hadis -»
"Ey İnsanlar! Evinizde namaz kılınız. Zira farz namaz dışındaki namazların en makbûlü, insanın evinde kıldığı namazdır."
102 - 104 Numaralı Hadis -»
Cuma namazını kıldıktan sonra biriyle konuşmadıkça veya mescidden çıkmadıkça cuma namazına bir başka namaz ekleme. Zira Resûlullah bize, konuşmadıkça veya mescidden çıkmadıkça farz namaza bir başka namazı eklememeyi emretti.
105 Numaralı Hadis -»
"Allah tekdir; tek olanı sever. Ey Kur'an ehli! Siz de vitir namazını kılınız!"
106 ve 112 Numaralı Hadis -»
Dostum Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem bana her ay üç gün oruç tutmayı, iki rek`at kuşluk namazı kılmayı ve uyumadan önce vitri edâ etmeyi tavsiye buyurdu.
113 Numaralı Hadis -»
"Her birinizin her bir eklemi için günde bir sadaka vermesi gerekir. İşte bu sebeple her tesbih bir sadaka, her hamd bir sadaka, her tehlîl (lâ ilâhe illallah demek) bir sadaka, her tekbîr bir sadaka, iyiliği tavsiye etmek sadaka, kötülükten sakındırmak sadakadır. Kuşluk vakti kılınan iki rek`at namaz bunların yerini tutar."
114 Numaralı Hadis -»
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem kuşluk namazını dört rek`at kılar, Allah'ın dilediği kadar da artırırdı.
115 ve 116 Numaralı Hadis -»
"Tövbe edip Allah'a dönenlerin (evvâbînin) namazı, sıcaktan deve yavrularının ayağı yandığı zamandır."
117 Numaralı Hadis -»
"Biriniz mescide girdiğinde, iki rek`at namaz kılmadan oturmasın."
118 Numaralı Hadis -»
"Bilâl! Müslüman olduktan sonra yaptığın ibadetler arasında en fazla sevap beklediğin hangisidir? Çünkü ben cennette, senin ayakkabılarının tıkırtısını önümde duydum"
120 Numaralı Hadis -»
"Üzerine güneş doğan en hayırlı gün cuma günüdür. Âdem o gün yaratıldı, o gün cennete konuldu ve yine o gün cennetten çıkarıldı."
121 Numaralı Hadis -»
"Bir kimse güzelce abdest alarak cuma namazına gelir, hutbeyi ses çıkarmadan dinlerse, iki cuma arasındaki ve fazla olarak üç günlük daha günahları bağışlanır. Kim hutbe okunurken çakıl taşlarıyla oynarsa, boş ve mânasız bir iş yapmış olur."
"Büyük günahlardan kaçınıldığı sürece, beş vakit namaz ile iki cuma ve iki ramazan, aralarında geçen günahlara keffaret olur."
122 ve 123 Numaralı Hadis -»
"Bazı kimseler cuma namazlarını terketmekten ya vazgeçerler veya Allah Teâlâ onların kalplerini mühürler de gafillerden olurlar."
124 Numaralı Hadis -»
"Her kim cuma günü abdest alırsa ne iyi eder; hele boy abdesti alırsa, o daha iyidir."
125 Numaralı Hadis
"Bir kimse cuma günü boy abdesti alarak elinden geldiğince temizlenir, saçını sakalını yağlayıp tarar veya evindeki güzel kokudan süründükten sonra câmiye gider, fakat orada yan yana oturan iki kimsenin arasını açmaz, sonra Allah Teâlâ'nın kendisine takdir ettiği kadar namaz kılar, daha sonra sesini çıkarmadan imamı dinlerse, o cumadan öteki cumaya kadar olan günahları bağışlanır."
128 Numaralı Hadis -»
"Bir kimse cuma günü cünüplükten temizleniyormuş gibi boy abdesti aldıktan sonra erkenden cuma namazına giderse bir deve kurban etmiş gibi sevap kazanır. İkinci saatte giderse bir inek, üçüncü saatte giderse boynuzlu bir koç kurban etmiş gibi sevap kazanır. Dördüncü saatte giderse bir tavuk, beşinci saatte giderse bir yumurta sadaka vermiş gibi sevap elde eder. İmam minbere çıkınca melekler hutbeyi dinlemek üzere topluluğun arasına katılır."
129 Numaralı Hadis -»
"Cuma gününde bir zaman vardır ki, şayet bir müslüman namaz kılarken o vakte rastlar da Allah'tan bir şey isterse, Allah ona dileğini mutlaka verir."
130 - 131 Numaralı Hadis -»
"Günlerinizin en faziletlisi cuma günüdür. Bu sebeple o gün bana çokca salâtü selâm getiriniz; zira sizin salâtü selâmlarınız bana sunulur."
132 Numaralı Hadis -»
"Rabbimden dilekte bulundum ve ümmetim için şefaat niyaz ettim. O da ümmetimin üçte birini bana bağışladı. Ben de Rabbime şükretmek için secdeye kapandım. Sonra tekrar başımı kaldırıp Rabbimden ümmetimi bağışlamasını diledim; O da bana ümmetimin üçte birini bağışladı. Ben de bunun üzerine Rabbime şükür secdesine kapandım. Sonra tekrar başımı kaldırıp Rabbimden ümmetimi diledim; O da bana ümmetimin geri kalan üçte birini bağışladı. Ben de Rabbime şükretmek üzere secdeye kapandım."
133 Numaralı Hadis -»
"Allah'a şükreden bir kul olmayayım mı?"
134 ve 135 Numaralı Hadis -»
"Namaz kılmayacak mısınız?" buyurdu.
136 Numaralı Hadis -»
"Abdullah ne iyi adam! Keşke bir de gece namazı kılsa!"
137 Numaralı Hadis -»
Önemli: Bu hadisler; Îmâm Nevevî'nin Riyâzü's Sâlihîn adlı eserinden alınmıştır.
HAYIRLI CUMALAR
Kaptan-58
04.07.2008, 11:10
CUMANIZ MÜBAEK OLSUN...................
kasparix
04.07.2008, 11:17
SLM CÜMLETEN HAYIRLI CUMALAR BEYATLI KENN ABİ YA 7 GÜNE YYSAN A BU YAZIYI EMİN OL KİMSE OKUMA ZAHMETİNE GİRMEZ OKUMAYI SEVEN BİRİ OLARAK BNİ BİLE KORKUTUO İLKÖNCE KISI KISA VER SEVDİR BİZE YAA ..genede Allah razı olsun
fertelliyim
04.07.2008, 11:29
Herkese Hayırlı Cumalar.................
cuma geceniz mübarek olsun............
kasparix
05.07.2008, 00:46
CUMARTESİ SABAHINIZ KUTLU OLSUN....
yusufsahin58
11.07.2008, 01:53
kasparix
11.07.2008, 01:55
..........HAYIRLI OLSUN CUMAMIZ .......
haythuyt
11.07.2008, 08:15
________HAYIRLI CUMALAR HERKEZE_________
Kaptan-58
11.07.2008, 08:41
Hayırlı Cuma'lar, Rabbim dualarımızı kabul etsin.
çiğdem kaya
11.07.2008, 10:55
HERKESE HAYIRLI CUMALAR CUMAMIZ MUBAREK DUALARIMIZ BIRBIRIMIZE OLSUN RABBIM KABUL EYLESIN AMIN.
kasparix
11.07.2008, 11:11
HAYIRLI CUMAALR .DUA İLE.. CÜMLETEN SELAMLAR
allahım gecen gündüzü nasıl kapladıysa ve örttüyse mümin kardeşimin günahların ve hataların da bu dünyada ve ahirette öyle ört .Benim bilmediğim seninse muhakkak bildiğin sıkıntılarını gider benim hiçbirşey yapamadığım DERTLERİNE sen deva ol.Her incindiğinde yüreğine yakın yere merhemini sür Her sarsıldığında TUTAMADIĞIM ELİNİ SEN TUT cennetinin en güzel yerine al ve bir daha çıkarma ALLAHIM BEN ONU SEVDİM SENDE SEV AMİNNNNNNNNN .cumanız müberek dualarınız makbul olsun
yusufsahin58
18.07.2008, 00:28
CEYLAN-58
18.07.2008, 01:08
Herkesin cuması mübarek duası ve dilediği kabul olur inşallah emanetçilerin en güzeline emanet olun selam ve duayla
Kaptan-58
18.07.2008, 09:58
Kaptan-58
25.07.2008, 09:07
HAYIRLI CUMALAR....
CUMA'NIZ MÜBAREK OLSUN........
akifeker2
25.07.2008, 09:08
fatoş_yvz
25.07.2008, 09:23
hayırLı cumaLar yüzünüzden güLücük kaLbinizden sevgi eksiLmesiNN.....
fertelliyim
25.07.2008, 09:47
yusufsahin58
25.07.2008, 09:54
ayparcam
25.07.2008, 10:39
buradaki butun herkesin cumasi mubarek dualari kabul olur insALLAH
SELAM VE DUA ILE
_DuMaN_58
25.07.2008, 10:41
Hayırlı Cumalar ...
mahirsvs58
25.07.2008, 11:29
Hayırlı CUMALAR................
HAYIRLI CUMALAR ARKADAŞLAR RABBİM AÇILAN ELLERİ GERİ ÇEVİRMEZ KABUL EDERMİŞ BİRBİRİMİZ İÇİNDE DUA EDELİM UNUTMAYALIMKİ RABBİM KATINDA BİRİBİRİNİN GIYABINDA EDİLEN DUA KENDİSİ İÇİN EDİLEN DUADAN DAHA MAKBULDÜR... ALLAHA EMENET OLUN
kasparix
25.07.2008, 12:31
DUAMIZ OLMAZ İSE Bİ EHEMNİYETİMİZDE OLMAZ ....
AYRI YERLERDE AYNI DUAYA EL AÇMAK ÜMİDİ İLE..SELAMLAR..HAYIRLI CUMALAR...
umitbsr58
25.07.2008, 12:57
Hayırlı cumalar
Umarım bırıleri Sivassporumuzun yarınkı macı icin dua ediyordur
Slm ve Dua iLe ....
ayparcam
01.08.2008, 11:57
Senden ötürü sevmeye, varanlardan eyle bizi
Eger bir kalp kirdiysem, insani incittiysem
Herkese hakkimiz helal, edenlerden eyle bizi
Bu dünyayi bir imtihan, bilenlerden eyle bizi
Baktigimiz her nesneyi sezenlerden eyle bizi
Her yerde hakki arayip,zulme tenezul etmeyip,
anca sana boyun egip sevenlerden eyle bizi .
Dostu düsmani taniyip, Seytana meyl etmeyip
Islam-i hayata hakim kilanlardan eyle bizi!..
Azrail kapimiz calinca, benzimiz sararip solunca,
Kelime-i Sehadet cekenlerden eyle bizi!.
Dostlar mezarimizi örtüp kacinca,
melekler gelip, Rabbin kimdir sorunca?
RABBİM ALLAH DİYENLERDEN EYLE BİZİ
AMİNN
hayırlı ve bereketli cumalar
Melankolia
01.08.2008, 12:10
Tüm site ailesi Hayılı cumalar...
CrSivaslim58
01.08.2008, 15:21
Hekese hayirli Cumalar.............
Mert5858
01.08.2008, 15:23
Sitede Herkese Hayirli Cumalar Diliyorum.
güleyşa_58
01.08.2008, 15:48
Rahmeti gazabını geçen RAHMAN'ın , inanan kullarına Bayram ettiği, Cumamız mübarek olsun... Dualarda buluşmak ümidiyle...
bayatlı kenan58
08.08.2008, 11:09
(Cuma günü günah işlemeden selametle geçerse, diğer günler de selametle geçer.) [İmam-ı Gazali]
(Sevaplar içinde Cuma günü ve gecesinde yapılandan daha kıymetlisi, günahlar içinde de Cuma günü ve gecesinde işlenilenden kötüsü yoktur.) [Ramüz]
(Cuma, fakirlerin haccıdır ve müminlerin bayramıdır ve gök ehlinin bayramıdır ve Cennette de bayram günüdür. Günlerin en iyisi, en şereflisi Cumadır.) [Ey Oğul İlmihali]
(Cuma günü iyiliklerin hazinesidir ve güzel şeylerin menbaıdır.) [Ey Oğul İlmihali]
(Cuma günü geldiği için sevinen bir mümine, kıyamete kadar her gün, o kadar sevap verilir ki, adedini Allahü teâlâ bilir.) [Ey Oğul İlmihali]
(Allah katında günlerin efendisi Cuma’dır. O kurban ve Ramazan bayramı günlerinden de faziletlidir. Cuma gününde şu beş özellik vardır: 1- Âdem aleyhisselam o gün yaratıldı. 2- O gün yeryüzüne indirildi. 3- O gün vefat etti. 4- O günde öyle bir an vardır ki, günah veya akrabalarla ilişkiyi kesme konularında olmamak şartıyla kul Allahü teâlâdan bir şey isterse Allahü teâlâ mutlaka onu verir. 5- Kıyamet o gün kopacaktır. Allah’a yakın hiç bir melek, hiçbir gök, hiçbir yer yoktur, hiçbir rüzgar, hiçbir dağ ve taş yoktur ki, Kıyametin kopmasına sahne olacağı için Cuma gününün heybetinden korkmasın.) [Buhari, İ. Ahmed]
(Cuma diğer Cumaya kadar ve fazladan üç gün içinde işlenen günahlara kefaret olur. Çünkü iyi bir amel işleyene on kat sevap verilir.) [Taberani]
(Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın günahları affedilir.) [İsfehani]
(Cuma günü veya gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir köşk ihsan edilir.) [Taberani]
(Cuma gecesi Kehf suresi okuyan, Kıyamette, yerden göğe kadar bir nurla aydınlanır. İki Cuma arasında işlediği günahlar da affolur.) [Tergib]
(Cuma gecesi iki rekat namaz kılıp, her rekatta bir Fatiha, bir Âyet-el Kürsi, 15 İhlas okuyup selam verdikten sonra bana bin salevat okuyan, beni rüyada görür.) [Şir’a]
(Cuma günü sabah namazından önce, üç kere Estağfirullah elazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh okuyanın, kendinin ve anasının ve babasının bütün günahları af olur.) [Tergib-üs-salat] (Kul haklarını ve kazaya kalan farzları ödemek ve haramlardan vazgeçmek şarttır.)
(Allahü teâlâ, bugünden itibaren kıyamete kadar size Cuma namazını farz kıldı. Adil veya zalim bir imam [başkan] zamanında küçümseyerek veya inkâr ederek Cuma namazını terk edenin iki yakası bir araya gelmesin! Böyle bir kimse tevbe etmezse, onun namazı, zekatı, haccı, orucu ve hiçbir ibadeti kabul olmaz.) [İbni Mace]
(Cuma namazı kılmak; köle, kadın, çocuk, hasta hariç, her Müslümana farzdır.) [Ebu Davud, Hakim]
(Bir Müslüman, Cuma günü gusül abdesti alıp, Cuma namazına giderse, bir haftalık günahları af olur ve her adımı için sevap verilir.) [Riyadun-nasıhin]
(Allah’a ve ahirete inanan, Cuma namazına gitsin!) [Taberani]
(Cuma namazını kılmayan kimsenin kalbi mühürlenir [iyilik yapamaz olur], gafil olur.) [Müslim]
(Cuma namazına giderken ayakları tozlanan kimseye Cehennem ateşi haramdır.) [Tirmizi]
(Büyük günah işlenmediği müddetçe, beş vakit namaz ile Cuma namazı, öteki Cumaya kadar aralarda işlenen günahlara kefarettir.) [Müslim]
(Cumaya gelmeyen erkeklerin evlerini yıksam diye düşündüm.) [Buhari]
(Cuma namazından sonra, yedi defa ihlas ve muavvizeteyn okuyanı, Allahü teâlâ, bir hafta, kazadan, beladan, kötü işlerden korur.) [İbni Sünni]
[İhlas, Kul hüvallahü ehaddır. Muavvizeteyn, kul euzülerdir.]
HAYIRLI CUMALAR
ayparcam
08.08.2008, 11:47
Sivaslı*
08.08.2008, 12:00
hayırlı cumalar hemşehrilerim .................
geldik hafta sonuna, saglıklı huzur dolusu bir güzel haftasonu gecirmeniz dileğiyle, sevgiler...Cumanız Mübarek olsun..
yakamozz
08.08.2008, 13:41
Allah hepinizden razı olsun.Herkese hayırlı cumalar,Allah a emanetsiniz...
haythuyt
08.08.2008, 14:04
cumleten hayırlı cumalar.....................
UNUTAMA_DIM
08.08.2008, 14:29
hayırlı cumalar
yüce rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun
ayparcam
15.08.2008, 09:54
haythuyt
15.08.2008, 10:06
CUMANIZ MUBAREK OLSUN INSALLAH...................... .............
sibelözdemir
15.08.2008, 10:11
herkese hayırlı cumalar olsun. ALLAH'ın Rahmeti üzerinize olsun.
Herkese Hayırlı Cumalar....................... .............
hayırlı cumalar....................
Cümleten Hayirli Cumalar Olsun..Yüce ALLAH ' im Herkese Daha Nice Mübarek Cumalar Görmeyi Nasib Eylesin...
altuntas58
15.08.2008, 13:51
Gününüz aydın cumanız hayırlı olsun
Sweetgirl
15.08.2008, 15:44
NE MÜTHIS KORKU IMANSIZ GITMEK!!!
BIR ÖMÜRÜ AZAP ICINDE HARCETMEK!!!
UZAK DURMAK LAZIMDIR, MANADAN UZAK SESTEN!!
KORKUYORUM ALLAH'A INANMAYAN HERKESTEN!!!
HAYIRLI CUMALAR
bilalfındık
15.08.2008, 16:51
cumanız mübarek olsun yarin sivastayım sivasta oturan kardeşlerim isterlerse ğörmeyiçok isterim pazartesi ğeridönecem bazı arkadaşlar msn yi açmayı tenezül etmiyo acaba kuzenimi izin vermedi
Cumanız hayırlı,ömrünüz uzun ve hayırlı,kazancınız bereketli olsun!
ayparcam
29.08.2008, 08:18
Yâ Rabbî!
Rûhumda bir ilim katresi var.
İlâhî onu hevâ rüzgarıyla ten toprağından muhâfaza eyle.
Ey ihsânı çok olan Rabbim!
Cefâ içinde geçip giden ömre merhamet et.
Ey affetmeyi seven Rabbim!
Bizi affeyle. İsyân derdimize çâre eyle.
Ey yardım isteyenlerin yardımcısı!
Bizi hidâyete çıkar.
Yâ Rabbî!
Duâ ve yakarışlarımızda sana lâyık olmayan sözleri bilmeyerek söyleyip
hatâlarda bulunmuş isek, o kelimeleri sen ıslâh et ve duâmızı kabul buyur.
Çünkü sözlerin hâkimi ve sultanı ancak sensin.
Ey âlemin yaratıcısı!
Kasvetli, kararmış, katılaşmış âdetâ taş gibi olmuş olan kalbimizi mum gibi yumuşat,
feryâdımızı, âh u vâhımızı, hoş eyle ki rahmetini celbetsin, çeksin.
Bizi köle gibi kullanan bu serkeş nefisten bizi satın al.
O nefis bıçağı kemiğe dayandı (zulmü canımıza yetti).
Yâ Rabbî! Sana ne arz edeyim.
Çünkü sen gizli ve açık her şeyi bilirsin."
Bu guzel duayi sizlerlede paylasmak istedim cumaniz mubarek olur insALLAH
Kaptan-58
29.08.2008, 09:21
SivasLady
29.08.2008, 09:28
rabbim katinda dualarimizin kabul olmasi dilegiyle hayirli cumalar......
YARABBİM ;
Geldiğim geleceğim eğildiğim ağladığım yok olduğum varlığında var olduğum tek kapı tek yol SENSİN
Varlığınla beni var et
Dualarımı kabul eyle
Tevbelerimi kabul et
Pişman olup tekrar pişmanlıklarını yaşamayacak kullarından eyle beni
Kapındır gideceğim tek kapı
Sevgindir koyacağım kalbime en güzel sevgi
ALLAH'ım
Kalbimin kapısının kilidi senin ismin olsun
SENİ SEVİYORUM demeyi ve SANA ŞÜKRETMEYİ unutturma dudaklarıma.
Elimin dilimin gözümün kalbimin düsüncelerimin kirlerini arındır ALLAH'ım
Çoğalan acılarımı sil yüreğimden
Günahlarım çok ellerim boş geliyorum sana hergün
Ölüme yaklaşan adımlarımı senin yoluna düşür.
Sadece senin yolun
Sadece senin
Bir anlıyanım
Bir tek acınıyanımsın.
HAYIRLI CUMALAR...
CrSivaslim58
29.08.2008, 14:34
Herkese hayirli Cumalar:)..................... ........
Gününüz hayırlı,Cumanız mübarek olsun!
SivasLady
05.09.2008, 05:06
:) sahur vakti ve sitede hala birileri var
hayirli cumalar
Kaptan-58
05.09.2008, 08:34
jacop162000
05.09.2008, 08:58
hayırLı cumaLar....................... ...................
fertelliyim
05.09.2008, 09:34
Herkese Hayırlı Cumalar Dua larınız kabul bulur İnşallah Amin.
ayparcam
05.09.2008, 10:13
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez] 906776hn4.png
Hayirli cumalar dualariniz kabul ibadetleriniz ictenlikle suur dolu olsun insALLAH
Selam ve dua ile
Cum'a nız Mübarek Dua'larınız Kabul
Yaşantınız ALLAH Yolunda Ve Hayırlar İle Dolu Olsun
İNŞAALLAH....
"Kim Cuma günü bana salavat getirirse,
kıyamet gününde ona şefaatim hak olur"..(hadisi şerif)
Allâhümme salli alâ Muhammedin
abdike ve resûliken nebiyyil ümmiyyi..
MeLody58
05.09.2008, 13:10
HayırLı CuMalar Bu Mübarek Günlerin Hürmetinede Bizleri DuaLarınızda Eksik Etmeyin :))
HaSiVasLıM58
05.09.2008, 13:13
Herkese hayırlı Cumalar Abdestimizi Aldık yavaş yavaş yolcu yolunda gerek RABBİN Dualarınızı ve Oruçlarınızı Kabul etsin..!
Kaptan-58
12.09.2008, 10:14
HaSiVasLıM58
12.09.2008, 10:21
ALLAH Tutmuş olduğunuz Duaları ve Oruçlarınızı Kabul etsin Herkese Helalllllll bollllll Rızklar ihsan eylesin İnşallah RABBİM Kötülüklerden hepimizi uzak ihsan eylesin bugün bollllll bolllll dua edeceğim inşallahhhh...
SivasLady
12.09.2008, 10:35
hayirli cumalar
dualarinizi eksik etmeyiniz :) bizleride unutmayin
fatoş_yvz
12.09.2008, 10:58
hayırLı cumaLaR herkesin hakkında hayırLısı oLsun....................
ayparcam
12.09.2008, 12:44
yusufsahin58
12.09.2008, 22:16
herkese hayırlı cumalar_____________-arkadaslar
Kaptan-58
19.09.2008, 10:23
gul-i_ahmer
19.09.2008, 10:40
Cuma, önemli olayların meydana geldiği çok hayırlı ve faziletli bir gündür. Peygamberimiz şöyle buyurmuştur:
«Üzerine güneşin doğduğu en hayırlı gün cuma günüdür. Adem (a.s.) o gün yaratılmış, o gün cennete konulmuş ve o gün cennetten çıkarılmıştır.» (58)
«Cuma gününde bir saat vardır ki, hangi mü'min o saatte Allah'tan bir dilekte bulunursa Allah onun dileğini kabul eder.» (59)
Cuma Duası
Cuma gibi günümüz var. İslam gibi dinimiz var. Muhammed gibi şahımız var. Allah dedim, dostum dedim, La ilahe illallah!!
Cumadan bir günüm var, Nûrdan Kuran’im Var, Gögsümde Imanim Var, Rabbime Selamim Var, Selatü selaya yolladım Mevlaya, sen cümlemizin muradını ver gelecek Cuma’ya.
Lailahe illallah imanla sabır, Muhammedün Resullullah azapsız kabir. Allahım beni af eyle, her derdimi def eyle, rızkımızı bol eyle, kabrimizi nur eyle, sual meleklerinin cevabını muktedir eyle.
Evvelim Allah, ahirim Allah, kalbimde beytullah Lailahe illallah Muhammedün Resullullah. “Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abduhû ve rasûlühü” diyerek çene kapatmak nasip eyle Yarabbi.
Allahım şeytanın şerrinden, kabirdeki yılanlardan, çıyanlardan, ölümün dehşetinden, kabirin azabından, sıratın zulmetinden muhafaza eyle Allahım.
Ölümün hayırlısını, üç ayların birisini, Yasinin yarısını okurken ölmeyi nasip eyle Yarabbi.
Amin.
HER SATIRA, HER KELİMEYE YÜREKTEN, AMİN!!!
Kaptan-58
19.09.2008, 10:41
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER AMA " HAYIRLI CUMALAR" BAŞLIKLI BİR TOPİC VAR :)
gul-i_ahmer
19.09.2008, 10:42
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER AMA " HAYIRLI CUMALAR" BAŞLIKLI BİR TOPİC VAR :)
ADINI DEĞİŞTİREM O ZAMAN :):):)
Renklerin toprağından fışkıran derin coşku, yağmurlarla buluştuğunda yüreğin tufandan kurtulduğu gün;
seher soluklu Cuma…
Canın coştuğu, ruhun kanatlandığı, gönlün güllerle güldüğü günde; zaman ötesinden kokular getirir zaman…
Sürgün saatleri serinletir melekût meltemler…
Mana maddenin önünde gizem kapılarını açar;
her şey anlam değerini dillendirir… Dilekler, dualar yükselir durmadan, saat-i icabeyi yakalamak için…
Cumanın kalbini yakalayanın kalbi duaları kabul olunur…
Ne isterseniz cevap verilir; düğümler çözülür, dertler dağılır, hayata renk gelir, renklere hayat…
Ubudiyet dua renkleriyle süzülür gönlün gökkuşağına…
Kulluk toprağından yükselen tefekkür çiçekleri güneşin renklerini görür ve gösterir…
Bereket yağmurlar yağar Rahmet bulutlarından… Toprağın kokusuyla, gökkuşağı renkleri coşku kuşlarını uçurtur sekine kanatlarıyla;
Dağların, denizlerin ötesinde, yıldızların yetişemediği, galaksilerin göremediği yöne doğru…
Kalp, cumanın kalbiyle bütünleşmiş, yönsüz ve zamansız iklimlerde renkleri ve kokuları geride bırakmış yitik yurdunu arıyordur; sonsuz saadet…
Latif ve Alim olan Rabbimiz dünya saadetiniz için Cuma'yı vesile kılsın, ahirette size ve tüm sevdiklerinize "Cuma Yamaçları" nasip etsin...
Hayırlı Cumalar...
SAĞLIK MUTLULUK VE HUZUR DOLU GÜNLER GEÇİRMENİZ DİLEĞİYLE
Ey RABBİM miz! Bizi ana-babamızı iman ve Kuran hizmetinde çalışan bütün kardeşlerimizi, eşlerimizi, çocuklarımızı, mümin dostlarımızı, akrabalarımızı, ecdadımızı ve ahirete intikal eden bütün mü'min ve müslümanları cehennem azabından koru. Affına sığınıyoruz. Bizi her türlü şer, fitne ve azaptan kurtar! Fazlınla ikram eyle .Bütün günahlarımızı bağışla.
Ayıplarımız setreyle.
EY RABBİMİZ KAPINA GELDİK;DUAYA DURDUK BİZİ KAPINDAN DÜR(UZAK) ETME.ETME Kİ GİDECEK BAŞKA KAPI YOK ŞÜPHESİZ!SENİN BİZE ŞAH DAMARIMIZDAN YAKIN OLMAN HÜRMETİNE KABUL ET BİZİ!
AMİN AMİN AMİNNNNNNNN
tekrar hayırlı cumalar..
gul-i_ahmer
19.09.2008, 11:19
İNŞAALLAH ....
Öyle Bir Gözyaşı Verki Ya Rabbi
Öyle bir gözyaşı ver ki Yâ Rabbî;
Aklansın.. Ölümün kara düşleri,
Korkuları, umutlara döndürsün.
Rahmetinle, her damlası
Cehennemler söndürsün…
Cennetler berâtı inci damlalar,
Secdelerde seller gibi çağlasın.
Etrafımda haşre kadar melekler,
Sevinçlerle ağlasın…
Eritsin.. Buzlarını gafletin,
Gönül ufukları, nûra bürünsün.
Açılsın da cehlin kara perdesi,
Gerçek görünsün…
Müjdeler dökülsün, Arş-ı Âlâ'dan,
Hidâyet selleri, sineme dolsun.
Her damlası Mahşer Günü
Şâhidim olsun…
Esmâ'ndaki 'Doksandokuz' aşkına,
Semâlardan gufranını indirsin.
Hesap günü, titreşirken Mîzan'da,
Hicâbımı dindirsin…
Firdevs Göklerinden, nûr sağnakları,
Dehşet günü, Sırât üzre saçılsın.
Sekiz yerden, sekiz cennet kapısı
Bir lâhzada açılsın…
Öyle bir gözyaşı ver ki Yâ Rabbî
Arıtsın.. Şu nankör nefsi hevâdan,
Bütün zerrelerim, Kur'ân'la dolsun.
Ve Mahşer günü, şu tövbekâr bedenim,
Şehitlerle haşrolsun…
AMİN...AMİN...AMİN...YA RABBİL ALEMİN...
SivasLady
19.09.2008, 11:39
hayirli cumalar arkadaslar
günümüzü iyi degerlendirelim :) bol bol dua edelim
ayparcam
19.09.2008, 11:47
Cumanız Mübarek Olsun
Rabbim!
Eğer imanıma bir şüphe girmiş ben de ondan tövbe etmemişsem ihlasla derim ki : ALLAH'tan başka yaratıcı yok, Hz. MUHAMMED (sallALLAHu aleyhi ve sellem) ALLAH'ın Resulüdür.
Ya Rabbi!
Eğer bilmeden Müslümanlığıma küfür karıştırmışsam, derim ki: ALLAH birdir, Hz. MUHAMMED (sallALLAHu aleyhi ve sellem) ALLAH'ın Resulüdür.
Ya Rabbi!
Eğer ALLAH'ı birlememe şirk girmişse, ben de bunun farkında değilsem ihlasla derim ki: ALLAH'tan başka ilah yoktur, Hz. MUHAMMED (sallALLAHu aleyhi ve sellem) ALLAH'ın Resulüdür.
Ya Rabbi!
Eğer bilmeden seni tanımamda yanlışım varsa derim ki: ALLAH'tan başka ilah yoktur, Hz. MUHAMMED (sallALLAHu aleyhi ve sellem) ALLAH'ın Resulüdür.
Ya Rabbi!
Eğer bilmeden amelime riya ve kendimi beğenme duyguları karışmışsa derim ki: ALLAH'tan başka ilah yoktur, Hz. MUHAMMED (sallALLAHu aleyhi ve sellem) ALLAH'ın Resulüdür.
Ya Rabbi!
Eğer farkında olmadan kalbime küçük ve büyük günahların fitnesi girmişse derim ki: ALLAH bir, Hz. MUHAMMED (sallALLAHu aleyhi ve sellem) ALLAH'ın Resulüdür.
Ya Rabbi!
İmanımı gönülden tazeleyerek, ihlasla derim ki: ALLAH'tan başka ilah yoktur, Hz. MUHAMMED (sallALLAHu aleyhi ve sellem) ALLAH'ın Resulüdür.
Ey diri olan!
Ey ebedi var olan!
Ey izzet ve ikram sahibi olan!
Ey gücün, şerefin ve büyüklüğün sahibi olan ALLAH'ım!
Halimi düzelt, işlerimi güzelleştir, beni bela ve fakirliğin acılarından koru, düşmanların şerrinden, şeytanın aldatmasından, nefsin arzularından, saptıranların saptırmasından beni koru ey Rabbim!
Ya Rabbi!
Beni çok ibadet eden salihlerden ve şükreden zenginlerden eyle� dini ve dünyevi bütün işlerimi düzene koy. Hayırlı nimetlerimi sonuna erdir.
Ya Rabbi!
Ömrümün son zamanlarında, ölüm anında kalbimi ve dilimi imanla doldur. Bana son anda; şehadet ederim ki, ALLAH birdir ve Hz. MUHAMMED (sallALLAHu aleyhi ve sellem) O'nun elçisidir demeyi nasip et.
yusufsahin58
19.09.2008, 21:48
herkese hayırlı cumalar_____________-arkadaslar
avsaroglu58
20.09.2008, 01:06
mubarek cumanız yuce allahtan hayırlara vesile olmasını dua ile niyaz ederim dualarımız kabul olsun insallah..bütün müslüman alemının cuması ve ramazanı mubarek olsun
mesut_sivasliyiz_58
20.09.2008, 01:18
hayirli cuma olsun camilerimiz berektli olsun cemaat eksik olmasin ezan seslere duyugulsun biz hasret ozlemle kaldik gurbet ellerde camilerimiz ariyoruz ezan sesleri duymak kaldik icimimzde
ayparcam
17.10.2008, 10:17
Cumaniz mübarek olsun.
Bu günleriniz nasıl hayırlı ise yaşayacağınız günler de böylesine hayırlı olsun
Selam ve dua ile
altuntas58
17.10.2008, 10:19
Herkesin cuması kutlu olsun işi gücü rast gitsin
Günlerden Cuma’nın rüzgarı eser İlahi,
Yanmak arzusuyla yanan bu yüreklerde…
Bugün Cumadır ve bizler biliriz ki
Yine duâ kapıları bize ebedî açıktır.
Gaflette olup duâ kapılarına sırtını dönenlerden eyleme Ya Rabbi..
Sana (c.c) sırtını dönme gafletinde bulunanları affet
Biz İnandık ve yalnız SANA (c.c) güvendik…
Cumalarımız hürmetine affet Allah’ım (c.c.)
sibelYILMAZ
17.10.2008, 10:45
HAYIRLI CUMALAR TÜM SİVASLILAR NETE VE İSLAM ALEMİNE.......
Gelin yüreğimizle el açalım,yarın toprak altında
kaldıramayız.Sonbaharda ağaçları görmüyor musunuz? Dondurucu soğuk ve
sert rüzgarlar yapraklarını
dökünce,kendilerini çıplak ve yaLNız hissederler ve ellerini göğe kaldırır,
yakarırlar.ALLAH yakarışlarını cevapsız bırakmaz.Yeni bir bahar giysisi
bağışlar onlara.ALLAH"ın kapısı hiç kapanmaz.El açan mahrum kalmaz.O" na. Kullar kulluklarını sunar,güçsüzler niyaz ederler O"na .
EY DÜŞKÜN VE ÇARESİZLER!!!
Gelin güçsüzleri okşayan eşiğe yüz sürelim,birlikte ellerimizi
açalım.Böyle yapraksız kalmayalım.
ALLAHım,esirgeyiciliğinle bak. Ancak kötülük ve çirkinlik çıkıyor
elimizden.Güçsüz kulların affına umut bağlar.
Ey cömert ALLAHım,senin sunduklarınla beslendik,bağış ve armağanına alıştık.
Bizi dünyada yücelttin,öteki dünyadada onurlandırmanı
umuyoruz.İnsanlara yüceliği de,alçaklığı da sen verirsin.
Senin yüceliğini kimse aşağılayamaz.
Ey ALLAHım,izzetinin hakkı için bizi alçaltma. Kötülüklerden ötürü bizi
utandırma
Amin...
...Mübarek Cumanızın Hayırlara Vesile Olması Dileğiyle...
Öyle çaresizim ki Rabbim,
çarelere ermiyor aklım...
Bir yüzüm solgunken, isyankar öbür yanım...
Öğütleri masal gibi dinliyorum...
Nasihatler ninni misali geliyor,
başımı sallıyorum.. sanki anlamış gibi...
Beni takipte ızdırap.. Peşimden gelir kabuslar...
Kimsem yokmuş şu dünyada senden başka!..
Merhametine uzatıyorum ellerimi...
Senin rahmetinle yıkamak istiyorum kirli tövbelerimi..
Dizginle çılgınlıklarımı...affet günahlarımı..
Ey affetmeyi seven Rabbim, sil göz yaşlarımı...
Sen teselli et beni, serinlik sun şu bağrıma...
Vardır bunda da bir hayır..
Hayırlı kederlerimi sen sevdir bana!..
Tıpkı geceye saçılan yıldızlar gibi,
ömrüme ışık olsun, sıkıntı anlarımda ettiğim dualar..
Hüzünlerde olgunlaştır beni..
Cahilim çok cahilim..
Sen yolum ol! Sen sonum ol!
Sen tut elimden, sana giden yollarda nurum ol!
Dağlar kadar günahlarıma,
bir avuç tövbe kırıntısı getirdim...
Sen derman ol şu volkanlarıma...
Sensiz bir yürek ne kadar boş!..
Affeyle Ya Rabbel alemin...
Amin....
Cumamiz Mubarek olsun!...
CUMA GÜNÜNÜZ HAYIRLAR VESİLE OLSUN İNŞAALLAH
Kur'ân'da Dua Ayetleri
Peygamber Efendimizin Duası
"Rabbi zidnî ilma"
Ey Rabbim! Benim ilmimi artır. - Taha, 114
Allah'ı hatırlamayı,
O'nu tanımayı,
O'nu sevmeyi,
Ve O'nu aramayı
amaçladım.
Sonuna geldiğimde gördüm ki;
Ben O'nu hatırlamadan önce O beni hatırlamıştı.
Ben O^nu tanımadan önce O beni tanımıştı.
Ben O'nu sevmeden önce O'nun bana yönelik sevgisi vardı.
Ve ben O'nu aramadan önce, O beni aramıştı..
~ ~ ~
Bizi bizden önce hatırlayan, tanıyan ve seven Rabbin selamı ile;
Vakt-i şerif, Cuma, ahir, akibet ve ömür hayrola ...
Ben beni bıraktığım zaman,sen beni bırakma Yarabbim!...
Sandalli58
31.10.2008, 16:21
allah bu günü herkeze hayirli kilsin...
hayirli cumalar
ALLAH TAN BIR DUA GIBI.PEYGAMBERDEN BIR ARMAGAN GIBI. KUR´ANDAN BIR NEFES GIBI.GÖKYÜZÜNDEN YAGAN YAMUR GIBI SEVABINIZ BOL CuMaNiZ MüBaReK OlsUn.........
fertelliyim
07.11.2008, 10:32
Bütün Ümmeti Mügminin' Bayramı kutlu olsun Hayırlı Cuma'lar
Cuma Duası
Amin.
İNŞAALLAH....
Aklansın.. Ölümün kara düşleri,
Korkuları, umutlara döndürsün.
Rahmetinle, her damlası
Cehennemler söndürsün...
Cennetler berâtı inci damlalar,
Secdelerde seller gibi çağlasın.
Etrafımda haşre kadar melekler,
Sevinçlerle ağlasın...
Eritsin.. Buzlarını gafletin,
Gönül ufukları, nûra bürünsün.
Açılsın da cehlin kara perdesi,
Gerçek görünsün...
Müjdeler dökülsün, Arş-ı Âlâ'dan,
Hidâyet selleri, sineme dolsun.
Her damlası Mahşer Günü
Şâhidim olsun...
Esmâ'ndaki 'Doksandokuz' aşkına,
Semâlardan gufranını indirsin.
Hesap günü, titreşirken Mîzan'da,
Hicâbımı dindirsin...
Firdevs Göklerinden, nûr sağnakları,
Dehşet günü, Sırât üzre saçılsın.
Sekiz yerden, sekiz cennet kapısı
Bir lâhzada açılsın...
Sabahı beklerken, berzâh gecesi,
Selâm sellerine dönsün köpürsün.
Kabir toprağımdan, Mahşere kadar,
Azap kirlerini silsin süpürsün...
Öyle bir gözyaşı ver ki Yâ Rabbî
Arıtsın.. Şu nankör nefsi hevâdan,
Bütün zerrelerim, Kur'ân'la dolsun.
Ve Mahşer günü, şu tövbekâr bedenim,
Şehitlerle haşrolsun...
AMİN...AMİN...AMİN...
SELAM OLSUN
Hamdolsun alemlerin Rabbi olan Allah'a!
Hamdolsun Rahman olana, Rahim olana!
Hamdolsun kendisinden başka ilah olmayana
Hamdolsun hakimiyette ortağı bulunmayana
Hamdolsun, bizleri yoktan var edene, yeryüzünde halife kılana
Hamdolsun Rasûller gönderene, Kitaplar indirene!
Selam olsun ! !
Allah'ın son Rasulüne!
Selam olsun dünya kuruldu kurulalı beklenene!
Selam olsun! !
Ümmetten ümmete anlatılan, anlatılan ve yolu gözlenene!
Selam olsun İbrahim'in duasına,
Selam olsun İsa'nın müjdesine,
Selam olsun Amine'nin rüyasına!
Selam olsun mazlumların sahibine,
Selam olsun kimsesizlerin kimsesine,
Selam olsun garipleri, mustazafları kanatları altında toplayana!
Selam olsun Bilal'in arkadaşına,
Selam olsun Selman'ın arkadaşına!
Selam olsun ! !
Bir yere giderken yerine İbn Ümmü Mektum'u vekil bırakana
Selam olsun ! !
Evinde peş peşe iki gün doyasıya buğday ekmeği yenmeyene!
Selam olsun 1 !
Vücudunda dalga dalga hasır izleri olana!
Selam olsun ! !
Elinde veya elinde bulunanı dağıtmadan gözüne bir türlü uyku girmeyene!
Selam olsun Allah davetçisine,
Selam olsun ! !
lşıl ışıl aydınlık saçan 'Sirac-ı Münîr'e!'
Selam olsun,
Hüzünlenince "vela yahzünke-üzülme!" diye Allah'ın teselli buyurduğuna!
Selam olsun ! !
Rabbin terbiye ettiğine, hem de öylesine güzel terbiye ettiğine!
Selam olsun ! !
Güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilene!
Selam olsun! !
Ahlâkı Kur'an olana, hayatı Kur'an olana!
Selam olsun ! !
Yüzü bir genç kızdan daha çabuk kızarana!
Selam olsun ! !
Muhammed Aleyhisselam ile gönderilen nûru bugüne yansıtanlara!
Selam olsun ! !
Yurtlarını, yuvalarını Muhammedî nur ile aydınlatanlara!
Selam olsun ! !
Yavrularını, kalplerini, beyinlerini o Kuran'la ile doyuranlara, dolduranlara, tağutların kirletmeye çalıştığı minicik dillerini ve gönüllerini her akşam özenle temizleyenlere!
Selam olsun! !
Hayatın bütün alanlarına, zamanın bütün dilimlerine Muhammedî nuru taşıyanlara!
SELAM OLSUN HEP ÜMİT TAŞIYANLARA,ÜMİT DAĞITANARA......
altuntas58
07.11.2008, 13:54
herkese hayırlı cumalar,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,
Bütün arkadaslarin aziz cumaniz mübarek olsun dualariniz kabul olsun cümlesinkini...Saygilarimla...
MeLody58
07.11.2008, 14:58
HAYIRLI CUMALAR DOSTLAR TÜM MÜSLÜMAN ALEMİNİN CUMASI MÜBAREK OLSUN RABBİM PEYGAMBERİMİZİN ŞEFAATİNE NASİP ETSİN KABRİMİZDE CENNET KÖŞKLERİNDEN BİR YER OLSUN :)
Cumanız mübarek, dualarınız kabul olsun..
GÜNÜNÜZ AYDIN VE HAREKETLİ,
KAZANCINIZ BOL VE BEREKETLİ OLSUN...
CUMANIZ MÜBAREK OLSUN...
FALÇATA 58
14.11.2008, 08:46
cümleten hayırlı cumalar .................
Sweetgirl
14.11.2008, 08:47
Gününüz hayirli
Cumaniz mübarek olsun!
kangallim
14.11.2008, 08:53
EN HAYIRLI GÜNÜNÜZ BUGÜNÜNÜZ OLSUN VE DEVAMIDA GELSİN...
CUMANIZ MÜBAREK OLSUN
SivasLady
14.11.2008, 09:35
günaydin arkadaslar hayirli cumalar
sibelYILMAZ
14.11.2008, 09:45
ŞÜKÜRLER OLSUN İŞTE YİNE BİR CUMA GÜNÜ CUMANIZ MÜBAREK OLSUN...........
allah ellerinizi boş çevirmesin
dualarınızı kabul etsin ,cumanız hayırlar getirsin
sonbahar5803
14.11.2008, 10:38
«Üzerine güneşin doğduğu en hayırlı gün cuma günüdür. Adem (a.s.) o gün yaratılmış, o gün cennete konulmuş ve o gün cennetten çıkarılmıştır.»
(Hz. Muhammed Mustafa s.a.v.)
Rabbim gönülden dileyen herkese bir Cuma günü vakfe yapmayı nasip eder İnşAllah.
fertelliyim
14.11.2008, 11:06
Dua'larınız kabul Cuma'nız makbul olsun
CUMANIZ MÜBAREK OLSUN
KİM ALLAH’A VE AHİRET GÜNÜNE İNANIYORSA...
Şu husus asla unutulmamalıdır ki, bütün beşeriyet bir gün ALLAH Azze ve Celle'nin huzurunda toplanacaktır ve yaptıklarının hesabını verecektir. Adımızı bildiğimiz gibi bunu da bilelim ve aklımızdan çıkarmayalım. Yeryüzünde hayat süren bütün insanlık bir gün kendilerini yaratan Rableri ile karşılaşacak, O'nun huzurunda kıyam duracaktır. O dehşetli günde kabirlerinden kalkan beşeriyet ALLAH Teâlâ'nın tayin ettiği yere doğru gözlerini bir noktaya dikerek şaşkın şaşkın koşacaktır. Zalimler ve kâfirler dehşet içinde;
"Vay bizim halimize, yazıklar olsun bize! Bizi kim diriltti, kim kaldırdı mezarlarımızdan. Demek ki Rahman olan o ALLAH'ın vaadi doğruymuş, O'nun gönderdiği Resuller hep doğru söylüyormuş" (Yasin S:52) diyecekler.
O günler zannedildiği gibi öyle çok uzak değildir. Ölüm uzak olmadığı gibi, kıyamet de o kadar uzak değildir. Şöyle kendisinin nerden gelip nereye gittiğini düşünen akıllı bir insan bunun böyle olduğunu hemen görecektir.
O dehşetli günde ALLAH'ın müsaade ettiğinden başka hiç kimse konuşamayacak, onlar da sadece hakkı söyleyecekler. Ağızlara mühür vurulacak, eller konuşturulacak, ayaklara şahitlik yaptırılacak. O gün mücrimler simalarından tanınacak ve alınlarındaki perçemlerinden ve ayaklarından tutularak cehenneme fırlatılacaklar. Kibirlendikleri, büyüklendikleri alınlarından tutularak atılacaklar. İnsanlar grup grup cehenneme atıldıkça "Nerdesin ey ölüm" diye çığrışacaklar. Görevli zebaniler hem atacaklar ve hem de soracaklar; "Size ALLAH'ın ayetlerini okuyan, sizi bu cehennemden sakındıran bir Resul gelmemiş miydi?" diyecekler. Onlar da; "geldi fakat biz onları yalanladık, inanmadık" diyecekler.
Cehennemdekiler su diye yalvardıkça kan ve irin verilecek, yiyecek olarak zakkum verilecek, boğazdan geçmeyen ve bağırsakları parçalayan yiyecekler verilecek.
Kâfirler ve mücrimler bu ebedi azap içerisindeyken, ALLAH'a gerçek anlamda kulluk yapanlar, müttakiler kendilerine vaad edilen cennetlere konacaklardır. Genişliği yerler ve gökler kadar büyük olan cennetler, dünyada iken ALLAH Teala'ya kulluk eden ve O'na itaat eden bahtiyar kulların emrine verilecektir. Akıllarına gelmeyen en güzel nimetler içerisinde yüzeceklerdir. Her türlü yiyecek, içecek, zevk ve eğlence içerisinde ebedi olarak kalacaklardır. Cenabı ALLAH'ın cemaline kavuşacaklar, rızasına kavuşacaklardır.
ALLAH Teala Yunus Suresinin 7. Ayetinde şöyle buyurur: "Bizimle karşılaşmayı ummayanlar, dünya hayatına razı olanlar ve dünya hayatıyla tatmin olanlar ve âyetlerimizden gafil olanlar var ya, işte onların yaptıklarının karşılığı olarak varış yerleri ebedi cehennemdir."
Elbette Müminler olarak biz bu inanca sahibiz. Adımızı bildiğimiz gibi, ALLAH Teâlâ ile bir gün karşılaşacağımızı da biliriz. Fakat ne yazık ki bunu çoğu zaman aklımızdan çıkarırız, gündemimizden çıkarırız, hatırımıza çok az getiririz. Ya bir cenazede hatırlarız, yahut tanıdıklarımızdan birisinin geçirdiği bir kazada hatırlarız. Hem de öyle her kaza ve her cenazede de değil, bizi yakından ilgilendirenlerin cenazesinde, yakınlarımızın başına gelen kazada hatırlarız.
Bir de ne zaman hatırlarız ALLAH Teala'yı ve ölümü biliyor musunuz? Bizzat kendimizin karşılaştığı ani tehlikelerde, otomobilimizin, uçağımızın atlattığı ciddi tehlikelerde. Hani ALLAH Teala'nın Kur'an'da tekrar tekrar anlattığı aniden fırtınaya yakalanan gemidekilerin ALLAH Teala'yı ve ahireti hatırladığı gibi hatırlarız. Tehlike geçtikten sonra hemen unutuveririz, işin başka yönleriyle uğraşmaya başlarız.
Böyle mi olmalıydı, bu kadarcık mı olmalıydı Mü’minin ALLAH'ı ve ahireti hatırlaması? Münafıkların ve mücrimlerin yaptığı gibi, ölümle burun buruna gelince mi hatırlanmalıydı ALLAH ve ahiret?
Resûlü Ekrem (s.a.v) Efendimiz ashabına önemli bir uyarı veya tavsiyede bulunacağı zaman "men kâne yü'min billahi veyevmil âhir - Kim ALLAH'a ve ahiret gününe iman ediyorsa- ..." diye sözüne başlamaktadır. O halde Mü’minler ALLAH'ı ve ahireti, günlük hayatın en önemli alanlarında hatırlarından çıkarmamalıdırlar.
ALLAH ve ahiret, alış veriş esnasında hatırlanmalıdır,
Terazinin başında hatırlanmalıdır, ölçerken ve tartarken hatırlanmalıdır.
ALLAH ve ahiret, başkalarının hakkında konuşulurken akıldan çıkarılmamalıdır.
Mü’minler hakkında rastgele hükümler verilirken, Mü’minler pervasızca tekfir edilirken akıldan çıkarılmamalıdır.
Bundan da önemlisi, ALLAH'ın dini hakkında, haramları ve helalleri hakkında pervasızca hükümler verilirken, ALLAH'ın bizi gördüğünü, bir gün mutlaka onun huzuruna varacağımızı o anda asla unutmamalıyız.
ALLAH'ın dinine savaş açıldığı, hakaretlerin yağdırıldığı, İslam saptırılırken sustuğumuz yerlerde, yani konuşulması gerekirken sustuğumuz yerlerde ALLAH hatırlanmalı, ölüm hatırlanmalı, ahiret hatırlanmalıdır.
Hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığımız meseleler hakkında cahilce ve cesurca yaptığımız konuşmalarımız esnasında ALLAH'ı ve ahireti hatırlamalıyız.
Gözümüzü açıp görmemiz gerektiği halde gözümüzü kapadığımız,
Gözümüzü yummamız gerektiği halde ısrarla görmeye çalıştığımız pozisyonlarda ALLAH'ı hatırlamalıyız, ölümü hatırlamalıyız.
Demek ki ALLAH Teala ve ölüm hayatın en aktif ve diri noktalarında hatırlanmalıdır, akıldan çıkarılmamalıdır.
Bir gün mutlaka ALLAH Teala'nın huzurunda toplanılacağı gerçeği, aktif hayatta unutulmamalıdır.
“Ve her kim Rabbiyle karşılaşacağına iman ediyorsa, salih amel işlesin ve ibadetinde O'na hiç bir şeyi ortak koşmasın."
CUMANIZ MÜBAREK OLSUN.........
Ey RaBBiM...
Bizlere Seni Hatırlatan Haller..
Seni Anlatan Diller...
Sevginle Dolup Taşan Aydınlık Kalpler Nasip Eyle
AMİN.....
HEPINIZIN CUMASI MÜBAREK OLSUN...
mesut_sivasliyiz_58
14.11.2008, 19:10
herkesin hayirli cumalar allah kabul etsin cuma namasiniz milet
Bugün CUMA
Yürüyorsun..telaşların omuzlarında..çalışıyorsun umutların köşe başlarında..yaşıyorsun özlemlerin yarınların ardında..gülüyorsun mutlulukların var-yok arası gidip gelmelerde..an'ın bıçak sırtında nefes alıp veriyorsun..aldığın nefes kadar umutlusun,verdiğin kadar huzurlusun..
Sürekli ve kalıcı sanıyorsun kendini..oysa bedenini bir andan başka bir ana taşıyamıyorsun..sonraların sonrasında hayallerin..iki dudağının arasında hayatın..alıp verdiğin nefes kadar varsın..nefesin ha bitti ha bitecek..
Varlığını çoğaltıyorsun kendince..biriktiriyorsun elinde olanlar bitti bitecek..
Kızgın bir kor gibi avucunda kaygıların..şehrin girdaplarında bir varsın bir yoksun..umut ile umutsuzluk arasında dolanıyorsun..
Kaldırımların sana söyleyeceği yok..kapılar bir yerlere açılmıyor..meydanlar sesine ses katmıyor..sokaklar kalbine çıkmıyor..aynalarda yüzün eskimiş,ağlıyor..
Bilmeden benliğini sivriltmişsin..farkında değilsin umutlarının hepsini cılız nabzına taşımışsın..sesin çöle düşüyor,sözün boşlukta kalıyor..huzurdan azalıyorsun her an hüsranın büyüyor..
Bugün cuma..varlığın bayramı bugün...seni varedenin seni severek var kıldığını haykırıkıyor ezanlar..seni sevenlerin ve sevdiklerinin arasına katan Rabbinin,varlığını sadece varlığını,hiç bir şeye sahip olmasanda,hiç bir albenili görüntüye sığınmasanda,hiç koşulsuz kabul ettiğinin habercisi ezanlar..
Dur şimdi..şimdi dur..kendini kırılgan aynalarda çoğaltmaya çalışan bencilliğini sustur..seni boş sevdaların yokuşuna süren hırsını sakinşleştir..
Gürültüyü kes;secdenin sükunetine at özlemlerini..kıskanıpta seni güya iyliğin için bin bir cezbeyle dünyanın kuyusuna atmak isteyen,atıpta ardından kanlı gömleğine bakarak yalan yere ağlayacak sahte kardeşlerinden uzağa at kalbini ve kalıbını..
Bugün cuma..
Dünyadan ümidini kes..
Sonsuzun pınarına yapıştır dudağını..
Senai DEMİRCİ
.
__,_._,___
Rabbii bir an bırakma ellerimizi, bir an kendimize bırakma bizi.
Rabbii Cuma'mızı belimizi doğrultacak vesile kıl bize.
Rabbii şeytanın hilelerinden sana sığınırız, gençliğimizin fitnelerinden ve nefsimizin aldatmalarından.
Rabbii benim ve Cuma'yı mübarek bilen tüm kardeşlerimin,
-özellikle buradaki kardeşlerimin-
Kalplerimizi
Akıllarımızı
Zihinlerimizi
Düşüncelerimizi
Duygularımızı
Gözlerimizi, kulaklarımızı, dillerimizi, ellerimizi ve ayaklarımızı
Dinin üzre sabit eyle Rabbii..
Ellerimizi hep Sana açık, kalplerimizi hep Sana müştak eyle.
Şüphesiz sen bize kâfîsin, bize bunu idrak ettir Rabbimiz,
Bizi, Senden gayrısını Senden ötürü sevne ve hoş gören,
Fakat Senden gayrısına bağımlı olmayan salih/saliha kullarının arasına kat.
Rabbii! Doğrusu kulun Musa(asm) gibi biz de bize indireceğin her hayra muhtacız,
Bizi hayırsız bırakma Efendimiz..
HAYIRLI CUMALAR....
KULUN RABBİNE YAKIN OLDUGU...GECELERİN EN ONEMLİSİ
KENDİSİNE DUA EDENLERİ GERİ CEVİRMEYEN...
GUNAHLARI BAGIŞLAYAN
HER ŞEYİ BİLEN GÖREN VE DUYAN.
YUCE ALLAH TUM DUALARIMIZI KABUL ETSİN
AMİN...
aozdemir
21.11.2008, 10:05
hayırlı cumalar tüm hemşehrilerime.
Sanal58Ct
28.11.2008, 09:15
Bütün Ümmeti Muhammedin Cuma'sı Hayırlı Olsun Cenabı Hak Teala (cc) Rahmeti ile muamele ettiği kulkları arasına cümlemizi ilhak Eylesin
bayatlı kenan58
28.11.2008, 10:05
vBulletin v3.8.3, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.